Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Polévky

Polévka z červené čočky

12.8.2015  0:00
Jemná červená čočka, oblíbená v Indii, se zhostí polévkotvorné role stejně elegantně jako její zelená kolegyně. Je však křehčí; vaření trvá jen pár minut. 

Osvěžující okurková polévka

20.7.2015  0:00
K letní pohodě a horkému poledni krásně ladí okurková polévka. Hrnce nechte v kredenci, tahle polévka se nevaří! 

2. díl jarní diety: k večeři si dejte rajčatovou polévku s bazalkou

21.4.2009  0:00
Nebojte, nebudeme vás nutit k budíčku, rozcvičce a volnému rozchodu. Chceme vás přimět k zavedení pravidelnosti ve vaší stravě. Vaší mantrou odteď budiž snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře. 

Loštická česnečka

2.1.2009  12:45
Ačkoli tvarůžkům přísluší přídavné jméno "olomoucké", ve skutečnosti pocházejí z vesnice Loštice. A takhle tam vaří česnečku. Jako vyprošťovák funguje spolehlivě! 

Vánoční menu: klasický kapr, nebo ryba trochu jinak?

20.12.2008  0:30
V následujícím článku najdete recepty, se kterými bude štědrovečerní večeře hračka. Vyberete si klasického smaženého kapra, nebo letos rodině předložíte rybu trochu jinak? 

Kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi

24.11.2008  10:18
Naprostá klasika, na které není co zlepšovat. Ale přece: osmažení zeleniny na tuku skvěle zvýrazní chuť! Vyhrát si můžete také s krájením na různé tvary. 

Dýňová polévka s červenou čočkou a ořechy od „biokuchařky“

9.10.2008  8:00
Recept je nápadem známé "biokuchařky" Hanky Zemanové. Polévka obsahuje řadu cenných látek a kromě toho, že je zdravá, je také krásná a lahodná! 

Mrkvičková polévka

19.5.2008  0:00
Chuť olivového oleje a omamná vůně tymiánu a pomeranče této jemné elegantní polévky vám pomohou vyhnat z hlavy jakékoli vzpomínky na dětskou výživu. 

Nejlepší bramboračka s houbami

8.2.2008  0:00
Skvělá polévka, ve které si vychutnáte čerstvé i sušené houby. Každá rodina má svůj recept – tady je ten náš! 

Rychlé menu na Štědrý večer

22.12.2006  0:14
Pro ty, kdo neradi tráví Vánoce v kuchyni nebo musejí o svátcích do práce, jsme připravili recepty na nejrychlejší štědrovečerní menu a cukroví na poslední chvíli. 

Na štědrovečerní tabuli se hodí klasika i experimenty

6.12.2006  0:15
V následujícím článku najdete mnoho zajímavých receptů, tipů a inspirací, co letos nového uvařit nejen na Štědrý večer, ale třeba také na Boží hod nebo na Štěpána. 

Dejte si polévky pro zahřátí

4.11.2006  0:10
Co vás v lezavých podzimních dnech zahřeje víc než palčáky nebo horký grog? Přece pořádná polévka, ve které stojí lžíce! 

Překvapte tou pravou Itálií

21.7.2006  0:00
Italská kuchyně, to nejsou špagety ze závodní jídelny nebo pizza ze stánku. Správná Itálie totiž voní čerstvými bylinkami a pravým parmezánem a má tisíc a jednu báječnou chuť.  

Americká kukuřičná polévka

20.5.2003  0:02
Na másle rychle opečeme cibuli, celer, papriku a česnek, přidáme mouku a upražíme dozlatova. Zalijeme vývarem a vodou, přidáme brambory a kukuřici, pepř, sůl a oregáno a vaříme, až brambory... 

Bramborové hodování

11.11.2002  13:07
Vaření bez brambor si už dnes nedovede nikdo představit. Tato zázračná plodina se do Čech dostala v polovině 18. století až z horských oblastí Jižní Ameriky. Postupně se stala velmi oblíbenou a... 

Upravené recepty Desidera Uvíry

25.2.2002  12:05
Cikánská cibulačka byla doporučována romským léčitelem jako prostředek proti zácpě a jako prevence proti onemocnění srdce a cév. 

Polévka Minestrone

5.10.2000  16:02
Maso nakrájíme na kostky očištěnou mrkev, kedlubny a pórek na kolečka, omytou petrželku a pažitku nakrájíme nadrobno. Všechno necháme ve 2 litrech vody se lžičkou soli vařit asi 45 minut. Teprve... 

Zapékaná kuřecí polévka

22.9.2000  9:19
Kuřecí maso nakrájíme na kostky, přidáme vejce, trochu vývaru, sůl, koření a vše rozmixujeme. Přidáme strouhaný sýr, vše rozšleháme metlou a směs nalijeme do 4 vymaštěných malých zapékacích... 

Kyšková polévka

7.7.1999  18:19
V rubrice receptů čas od času zveřejňujeme příspěvek vás, čtenářů, který jste nám napsali do chatu. Jedním z takových je i dnešní kyšková polévka. Lze ji prý konzumovat podle počasí. Je-li zima,... 

Čočková polévka

20.1.1999  14:12
150 g čočky, 1 bobkový list, 2 stroužky česneku, špetka tymiánu, 200 g moučných brambor, 1 velká cibule, 1/2 zelené papriky, 30 g Ramy, 40 g hladké mouky, 1 kostka hovězího bujonu v 1/2 l vody,... 




mobilní verze
© 1999–2018 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.