Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Udělejte dětem radost vánočkou a sobě domácím vaječným koňakem

vydáno 3. prosince 2016
Vánočka s brusinkami a mandlemi

I druhá adventní neděle se nese v českých domácnostech v duchu předvánočních příprav a pečení. Zpříjemněte je dětem domácí vánočkou a sobě úžasným vaječným koňakem nebo svařeným vínem.   celý článek

Upečte si s námi linecké, kakaové pracny, perníčky i marokánky

Kakaové pracny
vydáno 25. listopadu 2016

Tento víkend již začíná Advent, který znamená začátek předvánočních příprav. K českým Vánocům neodmyslitelně patří domácí cukroví v mnoha variacích. Poradíme...  celý článek

Chilli papričky zahřejí i prospějí zdraví. Vyzkoušejte pálivé dobroty

Čerstvé a sušené chilli papričky
vydáno 14. listopadu 2016  10:15

Chilli papričky se vám možná zdají jako pozdrav z pekla, ale jejich zdravotní přínosy jsou vědecky potvrzené. Právě na podzim a v zimě jsou ideální k načerpání...  celý článek

Vyznáte se v čočce? Poradíme, jak a s čím různé typy uvařit

Různé druhy čočky
vydáno 12. listopadu 2016

Luštěniny patří na naše talíře již po staletí, ale nyní na ně mohou zavítat i jejich exotičtější a barevnější variace ze zahraničí. Poradíme vám, jaký druh se...  celý článek

Klasika i netradiční tipy. Stovky receptů na cukroví na jednom místě

Vánoční cukroví na iDNES.cz
vydáno 25. listopadu 2016  16:42

Recepty na klasické, nepečené i zdravé vánoční cukroví najdete ve zvláštní příloze webu OnaDnes.cz. Vedle tipů na tradiční české cukroví najdete i doporučení...  celý článek

Svatomartinská husa krok za krokem. A rohlíčky jako sladká tečka

Po 3 hodinách obrátíme a již bez alobalu necháme zapéct kůrčičku.
vydáno 10. listopadu 2016  11:04

Na svatého Martina velí česká tradice upéct si husu a zapít ji mladým vínem. Prozradíme vám, jak docílit křupavé kůrčičky, kdy sbírat tuk i co dobrého k ní...  celý článek

Škola asijské kuchyně: jak zarolovat závitek a dochutit thajskou polévku

Smažené zeleninové jarní rolky.
vydáno 5. listopadu 2016

Asijská kuchyně u nás stále nabírá na popularitě. Pokud jste i vy propadli lahodným vietnamským jarním rolkám nebo báječným thajským polévkám s kokosovým...  celý článek

Superpotraviny v kuchyni chutnají a zocelí vás před chřipkovou sezonou

vydáno 30. října 2016

Před podzimním nachlazením a únavou se můžete bránit kvalitní stravou. Vyplatí se doplňovat vitaminy a antioxidanty čerstvým ovocem a zeleninou, ale vylepšit...  celý článek

Znáte všechny své chutě? Už jich je šest, náš jazyk pozná chuť škrobu

vydáno 26. října 2016  16:59

Sladká, slaná, kyselá a hořká – čtyři chutě, jejichž pojmenování známe od první třídy základní školy a dokážeme je skrze chuťové pohárky snadno odhalit. Jenže...  celý článek

Zákusky z říše snů: brownies, karamelové loďky, ořechový koláč

vydáno 22. října 2016

Sladká tečka. Zlatý hřeb nedělního oběda. Nepostradatelný doplněk odpolední kávy nebo čaje. Zákusky mají na našich stolech své místo a hned tak něco je...  celý článek

Užívejte si jídlo jako Ital. Úžasné sýrové recepty pro sladký život

vydáno 15. října 2016

Italové jsou známí svou láskou z dobrému jídlu a důrazem na kvalitní suroviny. Italská kuchyně a speciality jsou pro ně kulturním dědictvím, o které se ale...  celý článek

Nejlépe zahřeje poctivá polévka. Zkuste ji podle Koko nebo Pauluse

vydáno 12. října 2016

Spolu s klesajícími teplotami nastává ideální doba na misku teplé polévky. Následující recepty můžete až do čtvrtka ochutnat na pražském Andělu, kde je...  celý článek

Jablečné hody: šťavnaté špízy, sušenky bez cukru a voňavé koláče

vydáno 8. října 2016

Chuť a vůně jablek k podzimu prostě patří. Zpříjemněte si i vy sychravé dny pikantním čatní, šťavnatými špízky nebo celou plejádou voňavých zákusků. Myslíme i...  celý článek

Jak vyléčit fóbii z výšek: posnídat míchaná vejce 50 metrů nad zemí

vydáno 7. října 2016

Mám strach z výšek a ráda dobře jím. Která z těch emocí vyhraje souboj, když přijmu výzvu a posnídám 50 metrů nad zemí? Nebude mi chutnat hrůzou, anebo...  celý článek

Portské využijete do vaření i koktejlu. Tartaletka i telecí kotleta

vydáno 1. října 2016  14:14

Přivezli jste si z dovolené lahev portského vína? Blogerka Markéta Pavleje známá jako Kitchenette vytvořila z červeného portského zajímavé podzimní menu. Tak...  celý článek

Nekonečné možnosti dýní: polévka, kari, bábovka i dort

vydáno 24. září 2016

Podzim se právě přihlásil o slovo a spolu s ním se můžeme těšit na nové sezónní suroviny. Kromě cukety, hub a jablek patří podzimní vaření zejména dýním, které...  celý článek

Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami

vydáno 17. září 2016

Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba houby s tymiánovou riccotou, zapečené ve slaném koláči anebo...  celý článek

Švédská kuchyně je kulinářským trendem.Ochutnejte sledě i jahodový dort

vydáno 10. září 2016

Skandinávské země jsou v posledních letech na výsluní zájmu gurmánů z celého světa. Chválí ji i výživová poradci a její zdravotní přínos přirovnávají k té...  celý článek

Cuketové kouzlení: udělejte si placičky, focacciu nebo polévku

vydáno 3. září 2016

Právě teď jsou zahrádky plné úrody a jednou z hvězd je rozhodně cuketa. Je zdravá, výživná a dá se připravit na nespočet způsobů. Přinášíme několik tipů na...  celý článek

Udělejte si domácí koktejlovou party s těmito úžasnými drinky

vydáno 27. srpna 2016

Horká odpoledne a vlahé letní večery jsou ideální k uspořádání koktejlové party. Nechte se inspirovat následujícími drinky z dílny předních českých barmanů a...  celý článek

Snídaně šampionů: ovesné lívance, vločky i omeleta nastartují váš den

vydáno 23. srpna 2016

Málokdo z nás někdy dosáhne na vrchol sportovního odvětví, každý se ale může inspirovat jídelníčkem sportovců. Začněte den jako šampioni.   celý článek

Hermelín, pomazánka a salát. Co jíst na chatě, když se vám nechce do vaření

vydáno 20. srpna 2016

Vaření na chatách a chalupách je zvláštní disciplínou českých kuchařů a kuchařek. Co si uvařit s omezeným množstvím surovin, aby to netrvalo moc dlouho a...  celý článek

Bulharské speciality voní grilem. Kjoftety, bjurek a pikantní pomazánka

vydáno 13. srpna 2016

Bulharsko se těší oblibě českých turistů již dlouhá léta. Kromě krásných hor a Černého moře oceňují i chutnou místní kuchyni založenou především na zelenině a...  celý článek

Ryba s mušlemi, malinové souflé a káva se zmrzlinou. Tak chutná dovolená

vydáno 6. srpna 2016

Ať už pro vás dovolená znamená bezstarostné válení anebo naopak dobrodružné objevování nepoznaného, skvěle ji doplní správný kulinářský zážitek. Vyzkoušejte...  celý článek

Kombinace afghánské kuchyně: mátový jogurt, sladká rýže a jehněčí

vydáno 30. července 2016

Afghánistán není v posledních letech zrovna dovolenkovou destinací, ovšem i z bezpečí domova nebo restaurace se můžete seznámit alespoň s jeho zajímavým...  celý článek

Egyptská kuchyně je založena na zelenině, překvapí vás ostrostí

vydáno 23. července 2016

Na dovolenou v Egyptě sice v poslední době odjíždí čím dál méně méně Čechů, ale to není důvod nedopřát si to nejlepší z egyptské kuchyně. Vyzkoušejte tři...  celý článek

Menu podle Karolíny: marinovaný lilek, candát a čokoládové tartaletky

vydáno 16. července 2016

Uvařte si skvělé a lehce exotické letní menu spolu s Karolínou Kamberskou. Sladký lilek s mandlemi a kozím sýrem skvěle rozehřeje vaše chuťové pohádky na...  celý článek

Pizza, masové koule, plněné cuketové květy. Udělejte si doma Itálii

vydáno 10. července 2016

Italská kuchyně se proslavila po celém světě svou chutnou elegancí a jednoduchostí. Základem je využití kvalitních surovin a dodržování tradičních a...  celý článek

Kréta ve vaší kuchyni: souvlaki, tzatziki a stifado

vydáno 3. července 2016

Nejlepší suvenýry z dovolené jsou ty jedlé. Proto vám odborník na řeckou kuchyni doporučí, co se vyplatí si ze slunného Řecka přivézt domů či jak si chutě...  celý článek

Nejlepší zmrzlina. Jak si ji koupit nebo vyrobit doma

vydáno 25. června 2016

Nechte se unést na zmrzlinové vlně. Horké léto přeje odvážným chutím – zmrzlina může být kaštanová, levandulová, estragonová, ze slaných arašídů nebo šumivého...  celý článek

OBRAZEM: Jahody vás potěší v tiramisu, domácí zmrzlině i v těstíčku

vydáno 24. června 2016

Jahody jsou letní radostí. Pokud se vydáte na samosběr nebo jich máte plnou zahradu, možná vám už dochází nápady na jejich možné úpravy. Přinášíme vám klasické...  celý článek

Sushi si zvládnete uválet i doma. Máme pro vás tradiční i speciální recepty

vydáno 18. června 2016

Rolky ze syrových ryb a kyselé rýže si získaly oblibu po celém světě. I sushi podléhá módním trendům, a tak se řasa nahrazuje sezamem a místo sójovky se dává...  celý článek

Pravé španělské tapas aneb když malá jídla udělají hodně muziky

vydáno 16. června 2016

Malé dobroty, které se uzobávají při pití vína, piva i koktejlů a vykouzlí každému úsměv na tváři. Pokud tapas připravíte podle šéfkuchaře Miguela Innelly z...  celý článek

Tři jednoduché omáčky, které povýší domácí grilovačku na zážitek

vydáno 9. června 2016

S pěkným počasím se spousta z nás pouští do oblíbené úpravy masa i zeleniny nad žhavými uhlíky. Pokud si kromě špízů a salátu připravíte pro své hosty i...  celý článek

Co s ubrouskem a mobilem při večeři? Devět pravidel moderní etikety

vydáno 8. června 2016

Časy se mění a s nimi i představa o tom, co patří k dobrým mravům a co jejich hranice již překračuje. Vybrali jsme proto spolu s Ladislavem Špačkem několik...  celý článek

Zdravé vitariánské mlsání: nanuky, čokoládový dort a avokádové koláčky

vydáno 4. června 2016

Pod pojmem vitariánská (syrová) strava se lidem často vybaví zejména saláty a čerstvá zelenina a ovoce. Ale i vitariáni umí příjemně osladit život sobě i svým...  celý článek





mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.