Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Nekonečné možnosti dýní: polévka, kari, bábovka i dort

vydáno 24. září 2016
Tvarohovo-dýňový dort

Podzim se právě přihlásil o slovo a spolu s ním se můžeme těšit na nové sezónní suroviny. Kromě cukety, hub a jablek patří podzimní vaření zejména dýním, které jsou úžasně variabilní: připravíte z...  celý článek

Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami

Vepřová panenka se švestkami a houbami
vydáno 17. září 2016

Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba houby s tymiánovou riccotou, zapečené ve slaném koláči anebo...  celý článek

Švédská kuchyně je kulinářským trendem.Ochutnejte sledě i jahodový dort

Jahodový dort ze Švédské kuchařky Dominiky Wittenberg Gašparové
vydáno 10. září 2016

Skandinávské země jsou v posledních letech na výsluní zájmu gurmánů z celého světa. Chválí ji i výživová poradci a její zdravotní přínos přirovnávají k té...  celý článek

Cuketové kouzlení: udělejte si placičky, focacciu nebo polévku

Foccacia s cuketou
vydáno 3. září 2016

Právě teď jsou zahrádky plné úrody a jednou z hvězd je rozhodně cuketa. Je zdravá, výživná a dá se připravit na nespočet způsobů. Přinášíme několik tipů na...  celý článek

Udělejte si domácí koktejlovou party s těmito úžasnými drinky

ilustrační snímek
vydáno 27. srpna 2016

Horká odpoledne a vlahé letní večery jsou ideální k uspořádání koktejlové party. Nechte se inspirovat následujícími drinky z dílny předních českých barmanů a...  celý článek

Snídaně šampionů: ovesné lívance, vločky i omeleta nastartují váš den

Omeleta s chilli papričkami
vydáno 23. srpna 2016

Málokdo z nás někdy dosáhne na vrchol sportovního odvětví, každý se ale může inspirovat jídelníčkem sportovců. Začněte den jako šampioni.   celý článek

Hermelín, pomazánka a salát. Co jíst na chatě, když se vám nechce do vaření

Nakládaný hermelín
vydáno 20. srpna 2016

Vaření na chatách a chalupách je zvláštní disciplínou českých kuchařů a kuchařek. Co si uvařit s omezeným množstvím surovin, aby to netrvalo moc dlouho a...  celý článek

Bulharské speciality voní grilem. Kjoftety, bjurek a pikantní pomazánka

vydáno 13. srpna 2016

Bulharsko se těší oblibě českých turistů již dlouhá léta. Kromě krásných hor a Černého moře oceňují i chutnou místní kuchyni založenou především na zelenině a...  celý článek

Ryba s mušlemi, malinové souflé a káva se zmrzlinou. Tak chutná dovolená

vydáno 6. srpna 2016

Ať už pro vás dovolená znamená bezstarostné válení anebo naopak dobrodružné objevování nepoznaného, skvěle ji doplní správný kulinářský zážitek. Vyzkoušejte...  celý článek

Kombinace afghánské kuchyně: mátový jogurt, sladká rýže a jehněčí

vydáno 30. července 2016

Afghánistán není v posledních letech zrovna dovolenkovou destinací, ovšem i z bezpečí domova nebo restaurace se můžete seznámit alespoň s jeho zajímavým...  celý článek

Egyptská kuchyně je založena na zelenině, překvapí vás ostrostí

vydáno 23. července 2016

Na dovolenou v Egyptě sice v poslední době odjíždí čím dál méně méně Čechů, ale to není důvod nedopřát si to nejlepší z egyptské kuchyně. Vyzkoušejte tři...  celý článek

Menu podle Karolíny: marinovaný lilek, candát a čokoládové tartaletky

vydáno 16. července 2016

Uvařte si skvělé a lehce exotické letní menu spolu s Karolínou Kamberskou. Sladký lilek s mandlemi a kozím sýrem skvěle rozehřeje vaše chuťové pohádky na...  celý článek

Pizza, masové koule, plněné cuketové květy. Udělejte si doma Itálii

vydáno 10. července 2016

Italská kuchyně se proslavila po celém světě svou chutnou elegancí a jednoduchostí. Základem je využití kvalitních surovin a dodržování tradičních a...  celý článek

Kréta ve vaší kuchyni: souvlaki, tzatziki a stifado

vydáno 3. července 2016

Nejlepší suvenýry z dovolené jsou ty jedlé. Proto vám odborník na řeckou kuchyni doporučí, co se vyplatí si ze slunného Řecka přivézt domů či jak si chutě...  celý článek

Nejlepší zmrzlina. Jak si ji koupit nebo vyrobit doma

vydáno 25. června 2016

Nechte se unést na zmrzlinové vlně. Horké léto přeje odvážným chutím – zmrzlina může být kaštanová, levandulová, estragonová, ze slaných arašídů nebo šumivého...  celý článek

OBRAZEM: Jahody vás potěší v tiramisu, domácí zmrzlině i v těstíčku

vydáno 24. června 2016

Jahody jsou letní radostí. Pokud se vydáte na samosběr nebo jich máte plnou zahradu, možná vám už dochází nápady na jejich možné úpravy. Přinášíme vám klasické...  celý článek

Sushi si zvládnete uválet i doma. Máme pro vás tradiční i speciální recepty

vydáno 18. června 2016

Rolky ze syrových ryb a kyselé rýže si získaly oblibu po celém světě. I sushi podléhá módním trendům, a tak se řasa nahrazuje sezamem a místo sójovky se dává...  celý článek

Pravé španělské tapas aneb když malá jídla udělají hodně muziky

vydáno 16. června 2016

Malé dobroty, které se uzobávají při pití vína, piva i koktejlů a vykouzlí každému úsměv na tváři. Pokud tapas připravíte podle šéfkuchaře Miguela Innelly z...  celý článek

Tři jednoduché omáčky, které povýší domácí grilovačku na zážitek

vydáno 9. června 2016

S pěkným počasím se spousta z nás pouští do oblíbené úpravy masa i zeleniny nad žhavými uhlíky. Pokud si kromě špízů a salátu připravíte pro své hosty i...  celý článek

Co s ubrouskem a mobilem při večeři? Devět pravidel moderní etikety

vydáno 8. června 2016

Časy se mění a s nimi i představa o tom, co patří k dobrým mravům a co jejich hranice již překračuje. Vybrali jsme proto spolu s Ladislavem Špačkem několik...  celý článek

Zdravé vitariánské mlsání: nanuky, čokoládový dort a avokádové koláčky

vydáno 4. června 2016

Pod pojmem vitariánská (syrová) strava se lidem často vybaví zejména saláty a čerstvá zelenina a ovoce. Ale i vitariáni umí příjemně osladit život sobě i svým...  celý článek

Recepty, kterými potěšíte i své ratolesti. Krokety, losos a domácí zmrzlina

vydáno 1. června 2016

Děti by na svůj svátek asi ze všeho nejraději jedly jenom čokoládu, dorty a zmrzlinu, ale to by jim moc dobře neudělalo. Dopřejte jim proto raději na Den dětí...  celý článek

Speciality jeruzalémských kuchařů: plněné vinné listy, květák i tuňák

vydáno 28. května 2016

Tento víkend probíhají v pražské Stromovce Dny Jeruzaléma, multižánrový festival, kde si můžete zatančit, potěšit oko i ucho a na své si rozhodně přijdou i...  celý článek

Naučte děti jíst kvalitní jídlo. S recepty Jamieho Olivera je to snadné

vydáno 19. května 2016

Zlepšete stravování svých dětí a tím i jejich zdraví, vyzývá Jamie Oliver rodiče a školy po celém světě. Na pátek 20. května vyhlásil Food Revolution Day,...  celý článek

Bobří ocas, vemínka, žáby i veverky aneb gastronomie za Karla IV.

vydáno 14. května 2016

Období 14. století bylo z gastronomického hlediska docela zajímavé. A i zde zanechal Karel IV. svou nesmazatelnou stopu - třeba nápadem na pěstování vinné révy...  celý článek

Kuchařka Kamu: Jakmile má pes jméno, tak se nejí

vydáno 13. května 2016

Kuchařka a nadšená cestovatelka Kamila Rundusová přezdívaná Kamu si jednou chce otevřít vlastní restauraci, ale teď plánuje jezdit po republice s náklaďákem,...  celý článek

Přivolejte léto dobrotami jako od moře: pálivé kari, sirnica a flan

vydáno 12. května 2016

Už se nemůžete dočkat dovolené? Čekání si můžete zpříjemnit jídlem ve stylu oblíbených dovolenkových destinací, ze kterého na vás dýchne pohoda přímořských...  celý článek

Oslaďte maminkám jejich svátek: minidortíčky, cheesecake i snadný piškot

vydáno 8. května 2016

Druhá květnová neděle je již tradičně věnována oslavě matek a jejich mateřské lásky a péče. Oslaďte své mamince nebo babičce dnešní den dortem nebo sušenkami...  celý článek

České superpotraviny. Jsou levnější a bližší naší chuti i tělu

vydáno 5. května 2016

Zamilovali jste si superpotraviny? Našli jsme pro vás spolu se třemi odborníky jejich české varianty, které jsou nám všem blíž: podnebným pásmem, historií,...  celý článek

Hostina ledu a ohně u vás doma: pečínka, kachna i medové koláčky

vydáno 30. dubna 2016

Hra o trůny je fenomén, který zasahuje už i do kulinářského světa. Dvě americké blogerky se rozhodly svou lásku ke knihám George R. R. Martina spojit s vášní...  celý článek

Krůtí maso je ideální při dietě. Zkuste karbanátky nebo plátky s kuskusem

vydáno 23. dubna 2016

Krůtí maso obsahuje málo tuku a hodí se proto skvěle k redukci váhy. Přinášíme vám chutné a přitom nepříliš kalorické recepty na krůtí plátky s kuskusem,...  celý článek

Co vědět o kávě: nepatří do ledničky, otevřenou spotřebujte do týdne

vydáno 21. dubna 2016

Spolu s českou odbornicí na přípravu kávy Petrou Davies Veselou a jejím manželem baristou Gwilymem Davies jsme se vydali do světa kávových plantáží, pražíren a...  celý článek

Pět tipů pro nákup chřestu od šéfkuchaře i s výbornými recepty

vydáno 15. dubna 2016  9:09

Možná kolem něj chodíte v supermarketu nebo u zelináře, ale nevíte si s touto českou lahůdkou rady. Lukáš Želechovský, šéfkuchař pražského Buddha-Bar...  celý článek

Jak chutnají enoki a shimeji. Zkuste je na pánvi nebo v polévce

vydáno 7. dubna 2016

Možná jste si jich už v obchodě nebo na trhu všimli, ale netušili jste, jak s nimi naložit. Houby původem z Asie jsou stejně chutné jako ty české. Jak s nimi...  celý článek

Jarní kachna se dá naporcovat pár tahy nožem. Naučte se to od profíka

vydáno 2. dubna 2016

Šéfkuchař Jan Kracík z restaurace Pot au Feu nám předvedl, jak naporcovat mladou kačenu a uvařit si z ní dvě úžasná jídla. Skvělý chuťový dojem na svých...  celý článek

Na Velikonoce nesmí chybět bylinky a jehněčí. Skvělá je i slovenská baba

vydáno 24. března 2016

V dnešní době se uchovalo už jen pár tradic a málokdo dodržuje velikonoční období tak, jak tomu bylo dříve. Bez některých velikonočních dobrot si ale tyto...  celý článek



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.