Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Po pivu se tloustne, plechovkové je hnusné a další pivní mýty

29. dubna 2017

Až budete na čarodějnice zapíjet opečeného buřta orosenou dvanáctkou, asi nad obsahem svého půllitru moc mudrovat nebudete. Ovšem některé z následujících mýtů o našem národním nápoji možná máte také...  celý článek

První letošní grilovačka: barevné špízy, hamburger a hodně ostrá žebra

Barevné kuřecí špízy
22. dubna 2017

I když to vypadá, že jaro se po rychlém nástupu zase vzdalo urputné zimě, pohled do kalendáře dává vědět, že jeho třetina je už za námi. Proč tedy konečně...  celý článek

Pudink v hlavní roli. Sladkosti, které se rozplynou na jazyku

Pudinkový dort s ovocem a šlehačkou
25. dubna 2017

Jedna z nejobyčejnějších kuchyňských ingrediencí bývá obvykle spojována jen s dětskými svačinkami. Byla by ale škoda nechat pudinku jen tuhle vedlejší roli....  celý článek

Chřestová sezona je tady! Jak si užít lahůdku králů?

Chřestová sezona je tady!
18. dubna 2017

Tato zvláštní zelenina je u nás doma, a ač jí doby budování socialismu příliš nepřály, už se zase tetelí na výsluní. Sezona chřestu je tady a byla by škoda ji...  celý článek

Vejce, to není jen pomazánka. Poradíme vám, jak naložit s koledou

Plněná vejce se sušenými rajčaty
15. dubna 2017

Až se v pondělí vaši kluci vrátí z koledy, najdete mezi čokoládovými dobrotami určitě také spoustu vajíček natvrdo, nad kterými budou koledníci ohrnovat nos....  celý článek

Velikonoční pečení: Tvarohový mazanec, skořicový věnec, hot cross buns

Skořicový velikonoční věnec
11. dubna 2017

Co by to bylo za Velikonoce bez sladkého pečiva? Pokud chcete letos překvapit rodinu i návštěvy, zkuste netradiční sváteční recepty. Třeba mazanec, který...  celý článek

Co jsme pekly na Jarmark? Bábovku, čokoládový dort nebo mrkvový koláč

Mrkvovo-mandlový koláč
8. dubna 2017

Druhá dubnová sobota byla letos ve znamení oblíbeného Jarmarku OnaDnes.cz. Vy, kteří jste se za námi vydali do Průmyslového paláce na pražském Výstavišti, jste...  celý článek

Vytěžte ptáka na maximum. Z jednoho kuřete máte tři jídla a polévku

5. dubna 2017

Když si donesete z farmářského trhu pořádného kuřecího macka, nemusíte se cítit provinile, že stál víc než hubeňour ze samoobsluhy v akci. S jedním ptákem...  celý článek

Kafe vás postaví na nohy, ale kávové moučníky vás katapultují do nebe

1. dubna 2017

Lahodnou vůni kávy si většina z nás spojuje s příjemnými zážitky, relaxací, odpočinkem, chuťovým zážitkem nebo setkáním s milými lidmi. Byla by ale škoda ji...  celý článek

Rychlé večeře z mletého masa, při kterých stihnete i zprávy

27. března 2017

Rodina vyžaduje poctivé teplé jídlo k večeři, ale vám se nechce trávit dlouhý čas u sporáku. Snadná pomoc. Tyhle snadné recepty se budou částečně připravovat...  celý článek

Šťavnatý a jednoduchý lék na jarní únavu? Vitaminový koktejl smoothie

25. března 2017

Hustý mixovaný nápoj z ovoce, zeleniny a spousty dalších přísad si můžete připravovat k snídani, svačině nebo jako zdravý oběd. Hodí se také po cvičení, kdy...  celý článek

Jaro na talíři je zelené, voňavé a má jméno medvědí česnek

22. března 2017

Právě teď je ta správná doba, kdy si můžeme užívat jedné z nejzdravějších a nejchutnějších bylinek, které u nás rostou. Medvědí česnek je jemnější kamarád...  celý článek

Sladké řezy jsou zase hit. Lahodí oku a zvládne je i začátečník

18. března 2017

K jejich výrobě nepotřebujete žádné zvláštní náčiní, přesto je výsledek vždycky ohromující. Řezy jsou skvělé jako nedělní dezert i jako prezent, když jste...  celý článek

Co možná nevíte o chlebu. A tři recepty pro ty, kterým doma ztvrdnul

14. března 2017

Na celém světě je chléb základem jídelníčku a aktérem mnoha rituálů. I u nás vítáme hosty chlebem a solí. Dávno si však nekupujeme jen klasickou šumavu nebo...  celý článek

Aztékové věděli, co je dobré. Zdravé dezerty s chia semínky

11. března 2017

O superpotravině z Latinské Ameriky jste určitě už slyšeli. Možná jste se ale ještě neodhodlali vyzkoušet chia semínka u vás v kuchyni. Tyhle tři okouzlující...  celý článek

Pasta a basta! Rychlé a rafinované variace nejen na špagety

7. března 2017

Těstoviny nejsou jen obyčejná příloha k omáčce. Samy o sobě představují nekonečnou inspirací, báseň beze slov, ódu na rychlé a jednoduché jídlo, ze kterého se...  celý článek

Teplá večeře do deseti minut aneb zázrak jménem toustovač

4. března 2017

Zase chleba s máslem a něčím? Kdo se má pořád dívat na ty znuděné obličeje. Záchranou pro nestíhače i pro ty, kdo v kuchyni teprve začínají, je domácí pomocník...  celý článek

Božský slaný koláč, indické kuře i lívance. Bílý jogurt v hlavní roli

28. února 2017

Byla by škoda kamarádit se s takovou superpotravinou, jakou je právě bílý jogurt, jen po ránu ve společnosti müsli nebo sušeného ovoce. Zkuste z něj připravit...  celý článek

Bleskové retro moučníky z jablek, které servírovaly naše babičky

25. února 2017

Pamatujete na nedělní obědy u prarodičů? Po domácí polévce a vydatném hlavním jídle nikdy nechyběla sladká tečka v podobě moučníku. Taky si říkáte, jak to ta...  celý článek

Čtyři rychlé večeře z brambor, které potěší chuťové buňky i zasytí

21. února 2017

Všední dny bývají někdy hektičtější, než bychom si přáli, a tak se občas stane, že cestou z práce ani nestihneme nakoupit. Pár brambor se ale doma vždycky...  celý článek

S luštěninami kolem světa. Harira, čočkový dál a kreolské fazole

18. února 2017

Každá světová kuchyně si s luštěninami rozumí. Nejen proto, že jsou jich stovky druhů a využití najdou při při přípravě slaných i sladkých jídel, ale také jsou...  celý článek

Vášnivé valentýnské menu. Zázvor, šafrán, chilli a mořské plody

14. února 2017

Dnes je svátek svatého Valentýna, takže nezapomeňte toho, koho máte rádi, obdarovat nějakou maličkostí, nebo mu aspoň říct, co pro vás znamená. Největší dojem...  celý článek

Zapomeňte na trauma ze školní jídelny a dejte šanci růžičkové kapustě

11. února 2017

Rozvařená, hořká a bez tvaru, tak si tuto tradiční zimní zeleninu většina z nás pamatuje z obědů ve škole. Jenže když dáte růžičkové kapustě tu správnou péči,...  celý článek

Horké nápoje pro mrazivé dny. Zahřeje vás zázvor, skořice i rum

9. února 2017

Po krátké oblevě se zase i denní teploty přesunuly pod nulu, a tak se často vracíme domů se zkřehlými prsty a promrzlým tělem. Nejlepším lékem na chlad je...  celý článek

Oslavte masopust s plnou pusou, upečte si koláče jako od babičky

4. února 2017

Ještě to není tak dávno, co skončily Vánoce, a už je tady zase období, kdy si dáme do nosu. Zapomeňte na novoroční předsevzetí, že budete jíst zdravě a omezíte...  celý článek

Snídaně na chalupě. Hrnkové recepty, které vám vytrhnou trn z paty

31. ledna 2017

Když trávíte víkend nebo dovolenou s rodinou daleko od civilizace, je to sice romantické, ale jíst se musí i na samotě u lesa. Komu by se ale chtělo ráno...  celý článek

Martin Škoda vaří se svými babičkami. Rajská s trhaným hovězím a jahelník

28. ledna 2017

Chuť a vůně mají neuvěřitelnou moc přesunout nás v čase tam, kde jste se s nimi poprvé setkaly. Právě proto většina z nás s láskou vzpomíná na jídla, která nám...  celý článek

Kaštany se hodí do slané i sladké kuchyně. Jak je vybrat i uvařit

21. ledna 2017

Pečené kaštany zná asi každý, ale umíte si s nimi připravit rizoto nebo zákusek? Kaštany jsou bohaté na vitamíny a vhodné pro slanou i sladkou kuchyni....  celý článek

Křupavá snídaně přímo z trouby. Pivní rohlíky, žitný chléb a ciabatta

14. ledna 2017

V Česku sní každý člověk 40 kilogramů chleba za rok. Nemusíte si ho ale všechen nutně kupovat, chutné rohlíky i chleba si doma zvládnete upéct sami doma,...  celý článek

Upečte si v troubě anglický roastbeef či lososa v listovém těstě

7. ledna 2017

Zima je ideální k pečení pokrmů v troubě, protože pěkně provoní a vyhřejí kuchyni. Vyzkoušejte následující recepty na pečená masa na několik různých způsobů -...  celý článek

Hrstková polévka podle pověry přinese do nového roku peníze

1. ledna 2017

Luštěniny jsou tradiční součástí vánočních a novoročních oslav. Podle lidových pověr symbolizují peníze a jejich konzumací si zajistíme bohatství v...  celý článek

Nápadité kanapky a rychlé dipy na silvestrovské pohoštění

31. prosince 2016

Ať už plánujete na dnešní oslavu vyrazit za přáteli, nebo jste si pozvali hosty, budou se vám hodit následující tipy na nápadité kanapky a další dobroty a na...  celý článek

Co jedí na Vánoce ve světě? Ve Švédsku šunku, na Islandu papuchalky

22. prosince 2016

Bramborový salát, smažený kapr a řízky, rybí polévka, houbový kuba a cukroví. Tak vypadají typická česká vánoční jídla. Zajímá vás, co si tou dobou servírují...  celý článek

Cukroví na poslední chvíli: včelí úly a kuličky na všechny způsoby

20. prosince 2016

Do Vánoc už zbývá jenom několik málo dnů, ale je ještě spousta druhů cukroví, co stihnete nachystat. Do přípravy většiny z nich navíc můžete zapojit i děti,...  celý článek

Vyzkoušejte letos rybí polévku a kapra na víně podle Jana Punčocháře

18. prosince 2016

Kapr je v Česku tradičním vánočním jídlem, ale jinak žebříčky popularity neláme. Navíc není zrovna vhodný na smažení, protože se v trojobalu zcela ztratí chuť...  celý článek

Luxusní houbový kuba podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

17. prosince 2016

Houbový kuba je klasické české vánoční jídlo, na které se však v některých domácnostech zapomíná. Je to velká škoda, protože tradiční recept rozhodně není...  celý článek





mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.