Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Kaštany se hodí do slané i sladké kuchyně. Jak je vybrat i uvařit

vydáno 21. ledna 2017
Kaštany

Pečené kaštany zná asi každý, ale umíte si s nimi připravit rizoto nebo zákusek? Kaštany jsou bohaté na vitamíny a vhodné pro slanou i sladkou kuchyni. Prozradíme vám, jak vybrat v obchodě kvalitní...  celý článek

Křupavá snídaně přímo z trouby. Pivní rohlíky, žitný chléb a ciabatta

Pivní rohlíky podle Mirky van Gils Slavíkové
vydáno 14. ledna 2017

V Česku sní každý člověk 40 kilogramů chleba za rok. Nemusíte si ho ale všechen nutně kupovat, chutné rohlíky i chleba si doma zvládnete upéct sami doma,...  celý článek

Upečte si v troubě anglický roastbeef či lososa v listovém těstě

Anglická hovězí pečeně
vydáno 7. ledna 2017

Zima je ideální k pečení pokrmů v troubě, protože pěkně provoní a vyhřejí kuchyni. Vyzkoušejte následující recepty na pečená masa na několik různých způsobů -...  celý článek

Hrstková polévka podle pověry přinese do nového roku peníze

Směs luštěnin na hrstkovou polévku: žlutý hrách, velkozrnná a červená čočka a...
vydáno 1. ledna 2017

Luštěniny jsou tradiční součástí vánočních a novoročních oslav. Podle lidových pověr symbolizují peníze a jejich konzumací si zajistíme bohatství v...  celý článek

Nápadité kanapky a rychlé dipy na silvestrovské pohoštění

Kostky z opečeného lososa
vydáno 31. prosince 2016

Ať už plánujete na dnešní oslavu vyrazit za přáteli, nebo jste si pozvali hosty, budou se vám hodit následující tipy na nápadité kanapky a další dobroty a na...  celý článek

Co jedí na Vánoce ve světě? Ve Švédsku šunku, na Islandu papuchalky

Štědrovečerí večeře je slavnostní příležitostí v mnoha zemích světa.
vydáno 22. prosince 2016

Bramborový salát, smažený kapr a řízky, rybí polévka, houbový kuba a cukroví. Tak vypadají typická česká vánoční jídla. Zajímá vás, co si tou dobou servírují...  celý článek

Cukroví na poslední chvíli: včelí úly a kuličky na všechny způsoby

Koule s piemonstkými oříšky
vydáno 20. prosince 2016

Do Vánoc už zbývá jenom několik málo dnů, ale je ještě spousta druhů cukroví, co stihnete nachystat. Do přípravy většiny z nich navíc můžete zapojit i děti,...  celý článek

Vyzkoušejte letos rybí polévku a kapra na víně podle Jana Punčocháře

vydáno 18. prosince 2016

Kapr je v Česku tradičním vánočním jídlem, ale jinak žebříčky popularity neláme. Navíc není zrovna vhodný na smažení, protože se v trojobalu zcela ztratí chuť...  celý článek

Luxusní houbový kuba podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

vydáno 17. prosince 2016

Houbový kuba je klasické české vánoční jídlo, na které se však v některých domácnostech zapomíná. Je to velká škoda, protože tradiční recept rozhodně není...  celý článek

OBRAZEM: Vánoční dárky pro vášnivé kuchaře, pekaře i gurmány

vydáno 12. prosince 2016

Čím potěšit ty, kteří se rádi motají v kuchyni a kolem dobrého jídla? Přinášíme několik tipů pro milovníky vaření, pečení i konzumace dobrot všech věků.   celý článek

Vánoční cukroví: rohlíčky, plněné ořechy a košíčky se slaným karamelem

vydáno 10. prosince 2016

Do Vánoc sice zbývají ještě dva týdny, ale na pečení cukroví není rozhodně brzy. Plněné ořechy a vanilkové rohlíčky jsou v mnoha domácnostech klasikou....  celý článek

Udělejte dětem radost vánočkou a sobě domácím vaječným koňakem

vydáno 3. prosince 2016

I druhá adventní neděle se nese v českých domácnostech v duchu předvánočních příprav a pečení. Zpříjemněte je dětem domácí vánočkou a sobě úžasným vaječným...  celý článek

Klasika i netradiční tipy. Stovky receptů na cukroví na jednom místě

vydáno 25. listopadu 2016  16:42

Recepty na klasické, nepečené i zdravé vánoční cukroví najdete ve zvláštní příloze webu OnaDnes.cz. Vedle tipů na tradiční české cukroví najdete i doporučení...  celý článek

Upečte si s námi linecké, kakaové pracny, perníčky i marokánky

vydáno 25. listopadu 2016

Tento víkend již začíná Advent, který znamená začátek předvánočních příprav. K českým Vánocům neodmyslitelně patří domácí cukroví v mnoha variacích. Poradíme...  celý článek

Chilli papričky zahřejí i prospějí zdraví. Vyzkoušejte pálivé dobroty

vydáno 14. listopadu 2016  10:15

Chilli papričky se vám možná zdají jako pozdrav z pekla, ale jejich zdravotní přínosy jsou vědecky potvrzené. Právě na podzim a v zimě jsou ideální k načerpání...  celý článek

Vyznáte se v čočce? Poradíme, jak a s čím různé typy uvařit

vydáno 12. listopadu 2016

Luštěniny patří na naše talíře již po staletí, ale nyní na ně mohou zavítat i jejich exotičtější a barevnější variace ze zahraničí. Poradíme vám, jaký druh se...  celý článek

Svatomartinská husa krok za krokem. A rohlíčky jako sladká tečka

vydáno 10. listopadu 2016  11:04

Na svatého Martina velí česká tradice upéct si husu a zapít ji mladým vínem. Prozradíme vám, jak docílit křupavé kůrčičky, kdy sbírat tuk i co dobrého k ní...  celý článek

Škola asijské kuchyně: jak zarolovat závitek a dochutit thajskou polévku

vydáno 5. listopadu 2016

Asijská kuchyně u nás stále nabírá na popularitě. Pokud jste i vy propadli lahodným vietnamským jarním rolkám nebo báječným thajským polévkám s kokosovým...  celý článek

Superpotraviny v kuchyni chutnají a zocelí vás před chřipkovou sezonou

vydáno 30. října 2016

Před podzimním nachlazením a únavou se můžete bránit kvalitní stravou. Vyplatí se doplňovat vitaminy a antioxidanty čerstvým ovocem a zeleninou, ale vylepšit...  celý článek

Znáte všechny své chutě? Už jich je šest, náš jazyk pozná chuť škrobu

vydáno 26. října 2016  16:59

Sladká, slaná, kyselá a hořká – čtyři chutě, jejichž pojmenování známe od první třídy základní školy a dokážeme je skrze chuťové pohárky snadno odhalit. Jenže...  celý článek

Zákusky z říše snů: brownies, karamelové loďky, ořechový koláč

vydáno 22. října 2016

Sladká tečka. Zlatý hřeb nedělního oběda. Nepostradatelný doplněk odpolední kávy nebo čaje. Zákusky mají na našich stolech své místo a hned tak něco je...  celý článek

Užívejte si jídlo jako Ital. Úžasné sýrové recepty pro sladký život

vydáno 15. října 2016

Italové jsou známí svou láskou z dobrému jídlu a důrazem na kvalitní suroviny. Italská kuchyně a speciality jsou pro ně kulturním dědictvím, o které se ale...  celý článek

Nejlépe zahřeje poctivá polévka. Zkuste ji podle Koko nebo Pauluse

vydáno 12. října 2016

Spolu s klesajícími teplotami nastává ideální doba na misku teplé polévky. Následující recepty můžete až do čtvrtka ochutnat na pražském Andělu, kde je...  celý článek

Jablečné hody: šťavnaté špízy, sušenky bez cukru a voňavé koláče

vydáno 8. října 2016

Chuť a vůně jablek k podzimu prostě patří. Zpříjemněte si i vy sychravé dny pikantním čatní, šťavnatými špízky nebo celou plejádou voňavých zákusků. Myslíme i...  celý článek

Jak vyléčit fóbii z výšek: posnídat míchaná vejce 50 metrů nad zemí

vydáno 7. října 2016

Mám strach z výšek a ráda dobře jím. Která z těch emocí vyhraje souboj, když přijmu výzvu a posnídám 50 metrů nad zemí? Nebude mi chutnat hrůzou, anebo...  celý článek

Portské využijete do vaření i koktejlu. Tartaletka i telecí kotleta

vydáno 1. října 2016  14:14

Přivezli jste si z dovolené lahev portského vína? Blogerka Markéta Pavleje známá jako Kitchenette vytvořila z červeného portského zajímavé podzimní menu. Tak...  celý článek

Nekonečné možnosti dýní: polévka, kari, bábovka i dort

vydáno 24. září 2016

Podzim se právě přihlásil o slovo a spolu s ním se můžeme těšit na nové sezónní suroviny. Kromě cukety, hub a jablek patří podzimní vaření zejména dýním, které...  celý článek

Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami

vydáno 17. září 2016

Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba houby s tymiánovou riccotou, zapečené ve slaném koláči anebo...  celý článek

Švédská kuchyně je kulinářským trendem.Ochutnejte sledě i jahodový dort

vydáno 10. září 2016

Skandinávské země jsou v posledních letech na výsluní zájmu gurmánů z celého světa. Chválí ji i výživová poradci a její zdravotní přínos přirovnávají k té...  celý článek

Cuketové kouzlení: udělejte si placičky, focacciu nebo polévku

vydáno 3. září 2016

Právě teď jsou zahrádky plné úrody a jednou z hvězd je rozhodně cuketa. Je zdravá, výživná a dá se připravit na nespočet způsobů. Přinášíme několik tipů na...  celý článek

Udělejte si domácí koktejlovou party s těmito úžasnými drinky

vydáno 27. srpna 2016

Horká odpoledne a vlahé letní večery jsou ideální k uspořádání koktejlové party. Nechte se inspirovat následujícími drinky z dílny předních českých barmanů a...  celý článek

Snídaně šampionů: ovesné lívance, vločky i omeleta nastartují váš den

vydáno 23. srpna 2016

Málokdo z nás někdy dosáhne na vrchol sportovního odvětví, každý se ale může inspirovat jídelníčkem sportovců. Začněte den jako šampioni.   celý článek

Hermelín, pomazánka a salát. Co jíst na chatě, když se vám nechce do vaření

vydáno 20. srpna 2016

Vaření na chatách a chalupách je zvláštní disciplínou českých kuchařů a kuchařek. Co si uvařit s omezeným množstvím surovin, aby to netrvalo moc dlouho a...  celý článek

Bulharské speciality voní grilem. Kjoftety, bjurek a pikantní pomazánka

vydáno 13. srpna 2016

Bulharsko se těší oblibě českých turistů již dlouhá léta. Kromě krásných hor a Černého moře oceňují i chutnou místní kuchyni založenou především na zelenině a...  celý článek

Ryba s mušlemi, malinové souflé a káva se zmrzlinou. Tak chutná dovolená

vydáno 6. srpna 2016

Ať už pro vás dovolená znamená bezstarostné válení anebo naopak dobrodružné objevování nepoznaného, skvěle ji doplní správný kulinářský zážitek. Vyzkoušejte...  celý článek

Kombinace afghánské kuchyně: mátový jogurt, sladká rýže a jehněčí

vydáno 30. července 2016

Afghánistán není v posledních letech zrovna dovolenkovou destinací, ovšem i z bezpečí domova nebo restaurace se můžete seznámit alespoň s jeho zajímavým...  celý článek





mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.