Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtyři rychlé večeře z brambor, které potěší chuťové buňky i zasytí

vydáno 21. února 2017
Bramborový guláš se zakysanou smetanou

Všední dny bývají někdy hektičtější, než bychom si přáli, a tak se občas stane, že cestou z práce ani nestihneme nakoupit. Pár brambor se ale doma vždycky najde a když k nim přidáme několik více či...  celý článek

S luštěninami kolem světa. Harira, čočkový dál a kreolské fazole

Čočkový dál
vydáno 18. února 2017  1:36

Každá světová kuchyně si s luštěninami rozumí. Nejen proto, že jsou jich stovky druhů a využití najdou při při přípravě slaných i sladkých jídel, ale také jsou...  celý článek

Vášnivé valentýnské menu. Zázvor, šafrán, chilli a mořské plody

Šafránové rizoto s chorizem a mušlemi svatého Jakuba
vydáno 14. února 2017

Dnes je svátek svatého Valentýna, takže nezapomeňte toho, koho máte rádi, obdarovat nějakou maličkostí, nebo mu aspoň říct, co pro vás znamená. Největší dojem...  celý článek

Horké nápoje pro mrazivé dny. Zahřeje vás zázvor, skořice i rum

Cider punč
vydáno 9. února 2017  11:04

Po krátké oblevě se zase i denní teploty přesunuly pod nulu, a tak se často vracíme domů se zkřehlými prsty a promrzlým tělem. Nejlepším lékem na chlad je...  celý článek

Zapomeňte na trauma ze školní jídelny a dejte šanci růžičkové kapustě

Quiche s růžičkovou kapustou
vydáno 11. února 2017  1:17

Rozvařená, hořká a bez tvaru, tak si tuto tradiční zimní zeleninu většina z nás pamatuje z obědů ve škole. Jenže když dáte růžičkové kapustě tu správnou péči,...  celý článek

Oslavte masopust s plnou pusou, upečte si koláče jako od babičky

Masopustní koláče
vydáno 4. února 2017  1:40

Ještě to není tak dávno, co skončily Vánoce, a už je tady zase období, kdy si dáme do nosu. Zapomeňte na novoroční předsevzetí, že budete jíst zdravě a omezíte...  celý článek

Snídaně na chalupě. Hrnkové recepty, které vám vytrhnou trn z paty

Hrnková bábovka ze zakysané smetany
vydáno 31. ledna 2017  2:09

Když trávíte víkend nebo dovolenou s rodinou daleko od civilizace, je to sice romantické, ale jíst se musí i na samotě u lesa. Komu by se ale chtělo ráno...  celý článek

Martin Škoda vaří se svými babičkami. Rajská s trhaným hovězím a jahelník

vydáno 28. ledna 2017

Chuť a vůně mají neuvěřitelnou moc přesunout nás v čase tam, kde jste se s nimi poprvé setkaly. Právě proto většina z nás s láskou vzpomíná na jídla, která nám...  celý článek

Kaštany se hodí do slané i sladké kuchyně. Jak je vybrat i uvařit

vydáno 21. ledna 2017

Pečené kaštany zná asi každý, ale umíte si s nimi připravit rizoto nebo zákusek? Kaštany jsou bohaté na vitamíny a vhodné pro slanou i sladkou kuchyni....  celý článek

Křupavá snídaně přímo z trouby. Pivní rohlíky, žitný chléb a ciabatta

vydáno 14. ledna 2017

V Česku sní každý člověk 40 kilogramů chleba za rok. Nemusíte si ho ale všechen nutně kupovat, chutné rohlíky i chleba si doma zvládnete upéct sami doma,...  celý článek

Upečte si v troubě anglický roastbeef či lososa v listovém těstě

vydáno 7. ledna 2017

Zima je ideální k pečení pokrmů v troubě, protože pěkně provoní a vyhřejí kuchyni. Vyzkoušejte následující recepty na pečená masa na několik různých způsobů -...  celý článek

Hrstková polévka podle pověry přinese do nového roku peníze

vydáno 1. ledna 2017

Luštěniny jsou tradiční součástí vánočních a novoročních oslav. Podle lidových pověr symbolizují peníze a jejich konzumací si zajistíme bohatství v...  celý článek

Nápadité kanapky a rychlé dipy na silvestrovské pohoštění

vydáno 31. prosince 2016

Ať už plánujete na dnešní oslavu vyrazit za přáteli, nebo jste si pozvali hosty, budou se vám hodit následující tipy na nápadité kanapky a další dobroty a na...  celý článek

Co jedí na Vánoce ve světě? Ve Švédsku šunku, na Islandu papuchalky

vydáno 22. prosince 2016

Bramborový salát, smažený kapr a řízky, rybí polévka, houbový kuba a cukroví. Tak vypadají typická česká vánoční jídla. Zajímá vás, co si tou dobou servírují...  celý článek

Cukroví na poslední chvíli: včelí úly a kuličky na všechny způsoby

vydáno 20. prosince 2016

Do Vánoc už zbývá jenom několik málo dnů, ale je ještě spousta druhů cukroví, co stihnete nachystat. Do přípravy většiny z nich navíc můžete zapojit i děti,...  celý článek

Vyzkoušejte letos rybí polévku a kapra na víně podle Jana Punčocháře

vydáno 18. prosince 2016

Kapr je v Česku tradičním vánočním jídlem, ale jinak žebříčky popularity neláme. Navíc není zrovna vhodný na smažení, protože se v trojobalu zcela ztratí chuť...  celý článek

Luxusní houbový kuba podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

vydáno 17. prosince 2016

Houbový kuba je klasické české vánoční jídlo, na které se však v některých domácnostech zapomíná. Je to velká škoda, protože tradiční recept rozhodně není...  celý článek

OBRAZEM: Vánoční dárky pro vášnivé kuchaře, pekaře i gurmány

vydáno 12. prosince 2016

Čím potěšit ty, kteří se rádi motají v kuchyni a kolem dobrého jídla? Přinášíme několik tipů pro milovníky vaření, pečení i konzumace dobrot všech věků.   celý článek

Vánoční cukroví: rohlíčky, plněné ořechy a košíčky se slaným karamelem

vydáno 10. prosince 2016

Do Vánoc sice zbývají ještě dva týdny, ale na pečení cukroví není rozhodně brzy. Plněné ořechy a vanilkové rohlíčky jsou v mnoha domácnostech klasikou....  celý článek

Udělejte dětem radost vánočkou a sobě domácím vaječným koňakem

vydáno 3. prosince 2016

I druhá adventní neděle se nese v českých domácnostech v duchu předvánočních příprav a pečení. Zpříjemněte je dětem domácí vánočkou a sobě úžasným vaječným...  celý článek

Klasika i netradiční tipy. Stovky receptů na cukroví na jednom místě

vydáno 25. listopadu 2016  16:42

Recepty na klasické, nepečené i zdravé vánoční cukroví najdete ve zvláštní příloze webu OnaDnes.cz. Vedle tipů na tradiční české cukroví najdete i doporučení...  celý článek

Upečte si s námi linecké, kakaové pracny, perníčky i marokánky

vydáno 25. listopadu 2016

Tento víkend již začíná Advent, který znamená začátek předvánočních příprav. K českým Vánocům neodmyslitelně patří domácí cukroví v mnoha variacích. Poradíme...  celý článek

Chilli papričky zahřejí i prospějí zdraví. Vyzkoušejte pálivé dobroty

vydáno 14. listopadu 2016  10:15

Chilli papričky se vám možná zdají jako pozdrav z pekla, ale jejich zdravotní přínosy jsou vědecky potvrzené. Právě na podzim a v zimě jsou ideální k načerpání...  celý článek

Vyznáte se v čočce? Poradíme, jak a s čím různé typy uvařit

vydáno 12. listopadu 2016

Luštěniny patří na naše talíře již po staletí, ale nyní na ně mohou zavítat i jejich exotičtější a barevnější variace ze zahraničí. Poradíme vám, jaký druh se...  celý článek

Svatomartinská husa krok za krokem. A rohlíčky jako sladká tečka

vydáno 10. listopadu 2016  11:04

Na svatého Martina velí česká tradice upéct si husu a zapít ji mladým vínem. Prozradíme vám, jak docílit křupavé kůrčičky, kdy sbírat tuk i co dobrého k ní...  celý článek

Škola asijské kuchyně: jak zarolovat závitek a dochutit thajskou polévku

vydáno 5. listopadu 2016

Asijská kuchyně u nás stále nabírá na popularitě. Pokud jste i vy propadli lahodným vietnamským jarním rolkám nebo báječným thajským polévkám s kokosovým...  celý článek

Superpotraviny v kuchyni chutnají a zocelí vás před chřipkovou sezonou

vydáno 30. října 2016

Před podzimním nachlazením a únavou se můžete bránit kvalitní stravou. Vyplatí se doplňovat vitaminy a antioxidanty čerstvým ovocem a zeleninou, ale vylepšit...  celý článek

Znáte všechny své chutě? Už jich je šest, náš jazyk pozná chuť škrobu

vydáno 26. října 2016  16:59

Sladká, slaná, kyselá a hořká – čtyři chutě, jejichž pojmenování známe od první třídy základní školy a dokážeme je skrze chuťové pohárky snadno odhalit. Jenže...  celý článek

Zákusky z říše snů: brownies, karamelové loďky, ořechový koláč

vydáno 22. října 2016

Sladká tečka. Zlatý hřeb nedělního oběda. Nepostradatelný doplněk odpolední kávy nebo čaje. Zákusky mají na našich stolech své místo a hned tak něco je...  celý článek

Užívejte si jídlo jako Ital. Úžasné sýrové recepty pro sladký život

vydáno 15. října 2016

Italové jsou známí svou láskou z dobrému jídlu a důrazem na kvalitní suroviny. Italská kuchyně a speciality jsou pro ně kulturním dědictvím, o které se ale...  celý článek

Nejlépe zahřeje poctivá polévka. Zkuste ji podle Koko nebo Pauluse

vydáno 12. října 2016

Spolu s klesajícími teplotami nastává ideální doba na misku teplé polévky. Následující recepty můžete až do čtvrtka ochutnat na pražském Andělu, kde je...  celý článek

Jablečné hody: šťavnaté špízy, sušenky bez cukru a voňavé koláče

vydáno 8. října 2016

Chuť a vůně jablek k podzimu prostě patří. Zpříjemněte si i vy sychravé dny pikantním čatní, šťavnatými špízky nebo celou plejádou voňavých zákusků. Myslíme i...  celý článek

Jak vyléčit fóbii z výšek: posnídat míchaná vejce 50 metrů nad zemí

vydáno 7. října 2016

Mám strach z výšek a ráda dobře jím. Která z těch emocí vyhraje souboj, když přijmu výzvu a posnídám 50 metrů nad zemí? Nebude mi chutnat hrůzou, anebo...  celý článek

Portské využijete do vaření i koktejlu. Tartaletka i telecí kotleta

vydáno 1. října 2016  14:14

Přivezli jste si z dovolené lahev portského vína? Blogerka Markéta Pavleje známá jako Kitchenette vytvořila z červeného portského zajímavé podzimní menu. Tak...  celý článek

Nekonečné možnosti dýní: polévka, kari, bábovka i dort

vydáno 24. září 2016

Podzim se právě přihlásil o slovo a spolu s ním se můžeme těšit na nové sezónní suroviny. Kromě cukety, hub a jablek patří podzimní vaření zejména dýním, které...  celý článek

Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami

vydáno 17. září 2016

Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba houby s tymiánovou riccotou, zapečené ve slaném koláči anebo...  celý článek





mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.