Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Prázdniny se blíží! Rozloučení se školním rokem bude dětem chutnat

27. června 2017
Medové kuřecí stripsy s kečupem

Za pár dní je tu konec školního roku a kamarádi i kamarádky ze třídy se rozutečou za letními zábavami. Uspořádejte pro spolužáky svého potomka dětskou party, která bude zároveň chutnou rozlučkou se...  celý článek

Osvěžující míchané nápoje pro horké dny i na zahradní party

Portugalský Mazagran
24. června 2017

Tropické teploty bohužel nezažíváme jen u bazénu nebo na dovolené, ale také v každodenním životě, kdy prostě musíme fungovat. Přes den je nejlepší džbán ledové...  celý článek

Máte chuť na sladké? Chybí vám bílkoviny, tvrdí výživová poradkyně

Panna cotta s jahodovo-malinovým přelivem
22. června 2017

Ženám se mění chutě také podle hladiny hormonů v těle. „Poblázní“ se hlavně kvůli premenstruačnímu syndromu. „Asi nemá význam se jim příliš bránit, ale na...  celý článek

Zapomeňte na nudu. Kuřecí recepty pro milovníky barev a nových chutí

Kuřecí karbanátky se zeleninovým salátem
21. června 2017

Pečené v troubě, jako obalovaný řízek nebo na paprice. Ne že by vám tahle jídla nechutnala, ale občas už vám přijdou celkem nudná? Zkuste to příště trochu...  celý článek

Bylinkové hody. Roláda s pestem, šalvějové ravioli a krém s koriandrem

Kuřecí roláda s mandlovo-bazalkovým pestem
17. června 2017

Kdy jindy si užívat zelené bohatství ze zahrady nebo truhlíku za oknem, než právě teď, když se to všechno krásně zelená. Čerstvé bylinky využijete nejen...  celý článek

Špičaté zelí je hit. Zabalte do něj maso nebo si udělejte skvělý salát

Zelné listy plněné mletým masem
13. června 2017

Možná jste u stánku svého oblíbeného zelináře narazili na hlávkové zelí neobvyklého zašpičatělého tvaru. Je to některá z méně známých odrůd této v Česku velmi...  celý článek

Veganská zmrzlina: jahodový sorbet s thajskou bazalkou

Jahodový sorbet s thaiskou bazalkou (veganská zmrzlina)
11. června 2017

„Pamatuju si, když jsem před mnoha lety ještě pracoval pro italské zmrzlináře, s jakým neúspěchem se tehdy v Praze zkoušely zmrzliny v Itálii běžné jako...  celý článek

Těšíme se na dovolenou. Řecká musaka, turecké pide a gazpacho

10. června 2017

Na prázdniny se těšíme nejen proto, že si konečně odpočineme a uvidíme něco nového. Ale také kvůli tomu, že si pochutnáme. Pojďte si přivolat dovolenou...  celý článek

Jde to i bez masa. Z čeho vyrobit tatarák, abyste si pochutnali

6. června 2017

Hned na začátek si pojďme vyjasnit jednu věc. Pravý hovězí tataráček, namíchaný podle vlastní chuti a natřený na křupavou topinku, je zkrátka pecka. Ale to...  celý článek

Jahodové mámení. Hurá, konečně je tady nejsladší sezóna v roce

3. června 2017

Nedá se nic dělat, jahody prostě musí milovat každý. Ať už jen tak posypané cukrem a s kopečkem nadýchané šlehačky, nebo v podobě zmrzliny, jako náplň do...  celý článek

Sýrové menu podle šéfkuchaře: pravé italské rizoto i luxusní smažák

31. května 2017

Kvalitní sýr dokáže jídlo povýšit, ale klidně být i jeho chutným základem. Následující menu sestavil šéfkuchař Leonardo di Clemente, jehož tvorbu můžete...  celý článek

Hříšně dobré čokoládové dezerty nejen na víkend

27. května 2017

Už žádné pocity viny. Čokoláda není jen božská mana, která vám pomůže překonat stresové situace a zlepšit náladu. Ona je dokonce zdravá. Prospívá srdci,...  celý článek

Červená řepa, špenát, karotka. Barevné jarní polévky k obědu i večeři

23. května 2017

Jarní počasí se nám chvílemi převléká do letního hávu, ale období záplavy čerstvé domácí zeleniny je ještě před námi. Přesto nám zelináři mají co nabídnout....  celý článek

Bylinkové řízky, plněný bagel, jablečné šátečky. Na výletě vyhládne

20. května 2017

Pokud se chystáte na výlet do přírody, spojte ho s piknikem. Nebudete závislí na tom, jestli cestou potkáte použitelnou restauraci, a navíc si skvěle...  celý článek

Hokejové jednohubky aneb něco malého a rychlého k pivu i televizi

16. května 2017

Kdo sleduje hokejové mistrovství, jistě dobře zná ten pocit, kdy sedíte napjatě před televizní obrazovkou a kolem vás nenápadně začne obcházet „mlsná“. Tyhle...  celý článek

Nenápadný půvab macaté jarní krasavice kedlubny

13. května 2017

Možná se vám dosud zdála tak trochu nudná jako ta pověstná panenka, co sedává v koutě. Nenechte se mýlit. Co tak bledou a zakřiknutou kedlubnu „vyzvat k...  celý článek

Odlehčené večeře, které vám nepřidají kila a přivolají léto

9. května 2017

Těšení na dovolenou si můžete zpříjemnit lehčími večeřemi s masem i bez. Ať už to bude salát, nebo sendvič se šťavnatým trhaným masem, pochutnají si všichni z...  celý článek

Máte to rádi kyselé? Pozvěte do kuchyně rebarboru

6. května 2017

Reveň bývala v dobách nedostatku šikovnou náhradou ovoce do kompotů, koláčů nebo marmelád. Možná si i vy pamatujete, jak vám ji babička podstrkovala do jídel,...  celý článek

Krkovička na medu, bylinkové quiche a bábovka. Dejte si farmářské menu

2. května 2017

Sehnat potraviny přímo od farmářů už dnes není tak těžké. Přinesli jste si domů pěkný kousek masa, med nebo třeba bylinky a nevíte, co s nimi? Zkuste si jako...  celý článek

Po pivu se tloustne, plechovkové je hnusné a další pivní mýty

29. dubna 2017

Až budete na čarodějnice zapíjet opečeného buřta orosenou dvanáctkou, asi nad obsahem svého půllitru moc mudrovat nebudete. Ovšem některé z následujících mýtů...  celý článek

Pudink v hlavní roli. Sladkosti, které se rozplynou na jazyku

25. dubna 2017

Jedna z nejobyčejnějších kuchyňských ingrediencí bývá obvykle spojována jen s dětskými svačinkami. Byla by ale škoda nechat pudinku jen tuhle vedlejší roli....  celý článek

První letošní grilovačka: barevné špízy, hamburger a hodně ostrá žebra

22. dubna 2017

I když to vypadá, že jaro se po rychlém nástupu zase vzdalo urputné zimě, pohled do kalendáře dává vědět, že jeho třetina je už za námi. Proč tedy konečně...  celý článek

Chřestová sezona je tady! Jak si užít lahůdku králů?

18. dubna 2017

Tato zvláštní zelenina je u nás doma, a ač jí doby budování socialismu příliš nepřály, už se zase tetelí na výsluní. Sezona chřestu je tady a byla by škoda ji...  celý článek

Vejce, to není jen pomazánka. Poradíme vám, jak naložit s koledou

15. dubna 2017

Až se v pondělí vaši kluci vrátí z koledy, najdete mezi čokoládovými dobrotami určitě také spoustu vajíček natvrdo, nad kterými budou koledníci ohrnovat nos....  celý článek

Velikonoční pečení: Tvarohový mazanec, skořicový věnec, hot cross buns

11. dubna 2017

Co by to bylo za Velikonoce bez sladkého pečiva? Pokud chcete letos překvapit rodinu i návštěvy, zkuste netradiční sváteční recepty. Třeba mazanec, který...  celý článek

Co jsme pekly na Jarmark? Bábovku, čokoládový dort nebo mrkvový koláč

8. dubna 2017

Druhá dubnová sobota byla letos ve znamení oblíbeného Jarmarku OnaDnes.cz. Vy, kteří jste se za námi vydali do Průmyslového paláce na pražském Výstavišti, jste...  celý článek

Vytěžte ptáka na maximum. Z jednoho kuřete máte tři jídla a polévku

5. dubna 2017

Když si donesete z farmářského trhu pořádného kuřecího macka, nemusíte se cítit provinile, že stál víc než hubeňour ze samoobsluhy v akci. S jedním ptákem...  celý článek

Kafe vás postaví na nohy, ale kávové moučníky vás katapultují do nebe

1. dubna 2017

Lahodnou vůni kávy si většina z nás spojuje s příjemnými zážitky, relaxací, odpočinkem, chuťovým zážitkem nebo setkáním s milými lidmi. Byla by ale škoda ji...  celý článek

Rychlé večeře z mletého masa, při kterých stihnete i zprávy

27. března 2017

Rodina vyžaduje poctivé teplé jídlo k večeři, ale vám se nechce trávit dlouhý čas u sporáku. Snadná pomoc. Tyhle snadné recepty se budou částečně připravovat...  celý článek

Šťavnatý a jednoduchý lék na jarní únavu? Vitaminový koktejl smoothie

25. března 2017

Hustý mixovaný nápoj z ovoce, zeleniny a spousty dalších přísad si můžete připravovat k snídani, svačině nebo jako zdravý oběd. Hodí se také po cvičení, kdy...  celý článek

Jaro na talíři je zelené, voňavé a má jméno medvědí česnek

22. března 2017

Právě teď je ta správná doba, kdy si můžeme užívat jedné z nejzdravějších a nejchutnějších bylinek, které u nás rostou. Medvědí česnek je jemnější kamarád...  celý článek

Sladké řezy jsou zase hit. Lahodí oku a zvládne je i začátečník

18. března 2017

K jejich výrobě nepotřebujete žádné zvláštní náčiní, přesto je výsledek vždycky ohromující. Řezy jsou skvělé jako nedělní dezert i jako prezent, když jste...  celý článek

Co možná nevíte o chlebu. A tři recepty pro ty, kterým doma ztvrdnul

14. března 2017

Na celém světě je chléb základem jídelníčku a aktérem mnoha rituálů. I u nás vítáme hosty chlebem a solí. Dávno si však nekupujeme jen klasickou šumavu nebo...  celý článek

Aztékové věděli, co je dobré. Zdravé dezerty s chia semínky

11. března 2017

O superpotravině z Latinské Ameriky jste určitě už slyšeli. Možná jste se ale ještě neodhodlali vyzkoušet chia semínka u vás v kuchyni. Tyhle tři okouzlující...  celý článek

Pasta a basta! Rychlé a rafinované variace nejen na špagety

7. března 2017

Těstoviny nejsou jen obyčejná příloha k omáčce. Samy o sobě představují nekonečnou inspirací, báseň beze slov, ódu na rychlé a jednoduché jídlo, ze kterého se...  celý článek

Teplá večeře do deseti minut aneb zázrak jménem toustovač

4. března 2017

Zase chleba s máslem a něčím? Kdo se má pořád dívat na ty znuděné obličeje. Záchranou pro nestíhače i pro ty, kdo v kuchyni teprve začínají, je domácí pomocník...  celý článek





mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.