Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Poradna je od 18.2. do 26.2. 2017 z důvodů dovolené pozastavena. Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám bude odpovídat MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

těhotenský test
Dobrý den,
obracím se na Vás se zvláštním dotazem, chci se zeptat, je možné že existuje něco jako "utajené" těhotenství?
S partnerem jsme spolu spali cca před 5 měsíci, používám antikoncepci, ale byla mi nalezena cysta na vaječníku tak nevím jestli to neovlivňuje tu antikoncepci. No vrátím se k tématu, chci se zeptat jestli je možné že bych byla těhotná, test mi vyšel negativní, mám menstruaci,poslední měsíc spíše hlenovitou, ale jinak je mi od té doby nevolno, trochu jsem přibrala přes podbříšek, cítím více pachy z kterých mi je špatně, pobolívají mne prsa,pár týdnů zpět mi dokonce začal probublávat podbříšek, jako počáteční pohyby miminka.
Byl už někdy případ kdy se nepoznalo, že je žena těhotná a objevilo se to třeba až k pozdějšímu období těhotenství?
Děkuji za odpověď - otázka upravena poradcem
Marie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při negativní testu není těhotenství možné. Vždy ale pro jistotu doporučuji test opakovat, nejlépe od jiného výrobcem, aby se vyloučila chyba.

Cysta efekt antikoncepce neovlivňuje.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den ukáže těhotenský test tehoteství ktere mohlo vzniknout 9 dní před planovanou MS a nyni mam zpozdeni 4 dny, je jeste brzy nebo by test uz mohl zachytit tehotenstvi ? Děkuji
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Testy jsou spolehlivé po 2 týdnech od početí, čili zítra by test měl případné početí odhalit

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Reaguji na vaši odpověď a děkuji...Test jsem si udělala a negativní. Pocity mám stále stejné, akorát prsa neboli tolik. V úterý jdu k lékaři. Je i přesto možné být těhotná. Prý se nedá poznat ovulace a 4 dny po MS je nesmysl ji mít... Děkuji
kalielf
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test dokáže odhalit těhotenství vzniklé před 2 týdny a dříve. Mladší těhotenství odhalit nedokáže. Takže vždy doporučuji test po několika dnech opakovat.

Ovulace 4 dny po menses není pravděpodobná, ale ani zcela vyloučená

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, pane doktore. Již jsem vám nedávno psala ohledně opožděné MS. Pro připomenutí, jsem rok po porodu, stále kojím a během Vánoc jsem vysadila antikoncepci, jelikož mi způsobovala dlouhé a nepravidelné MS. 27.1. jsem dostala poprvé od té doby MS, byla dva dny velice silná, poté normální. Trvala do čtvrtka 2.2. Cca 14 dní před MS jsem měla chráněný pohlavní styk. V pátek 3.2. opět chráněný styk. Dnes (9.2.) je mi od rána špatně od žaludku, motá se mi hlava, mám průjem ... včera jsem si dělala těhotenský test (odpoledne) a byl negativní. Pociťuji na sobě ještě trochu zvětšování prsou (ačkoliv při kojení to je hůře poznatelné). Myslíte si, že nevolnost může být spojena s ovulací? včera jsem si myslela, že se blíží, ale špatně mi nikdy nebylo. Nebo mohu být přece jenom těhotná? Ačkoliv jsem měla MS i negativní test. Myslím si, že po styku 3.2. by na jakékoliv příznaky bylo ještě příliš brzo, takže to vylučuji. Nebo by se to již mohlo projevit? Děkuji
Alena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Příčin nevolnosti může být celá řada. Bouřlivější ovulace může být jednou z nich. Výjimečně je i takto časně možné pociťovat těhotenství, byť test ještě graviditu nezachytí

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrýden,chci se zeptat byli mi odstraněny vejcovody a bolí mě nějak dřív prsa před ms tumám dostat asi příští čtvrtek udělala jsem si test a já vidím slabou čárkuje to možné?Teoretickyne bez vejcovodu
Iva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Po odstranění vejcovodů není otěhotnění možné. Někdy může test zachytit vyšší hladinu hormonu LH, která se objevuje kolem ovulace

MUD. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, mame s pritelem nechraneny sex, spoleha na sebe, mne to je je nejak jedno zda bych byla tehulka :) Mela jsem zpozdeni MS 2 dny, byla divna, slaba a nezvykla. pote me po 4MS od mens,zacaly bolet prsa, brisko, kriz.. ale necitim nevolnost.. ma smysl si delat test?
Kalielf
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ano, test doporučuji

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, je mi 17 let a měla jsem první pohlavní styk po něm jsem ještě 5 dní krvácela. Nyní bych měla dostat menstruaci ale ještě jsem ji nedostala myslela jsem že by krvácení po prvním pohlavním styku mohlo nahradit menstruaci. Krvácení bylo slabé ale nebylo to jen špinění. Normálně mám menstruaci pravidelnou ale teď se bojím jestli nejsem těhotná.
Radka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Krvácení po prvním styku obvykle není "náhradou" menstruace. Možnost otěhotnění snadno potvrdíte/vyvrátíte gravitestem z moče - je volně prodejný v každé lékárně. Testovat má ale význam nejdříve 2 týdny po styku

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, je možné že mi ve 2 měsících vyšel těhotenský test neprůkazně? mám podezření že jsem v tom, udělala jsem si dnes test a jedna čárka je zřetelná a druhá mázlá..
Lucka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenský test z moče by měl být jasné pozitivní po 2-3 týdnech od početí. Je-li druhá čárka slabší, může jít o  těhotenství, které se správně nevyvíjí. Doporučuji návštěvu gynekologa

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
ďakujem za odpoveď.....trošku som sa ukludnila....a nemyslíte si, žeby to mohlo mať súvis s prípadným tehotenstvom?...od Vianoc sa snažíme o bábo....vravela som to aj lekárovi...vravel, že tehotenstvo nemôže zatiaľ ani vylúčiť ani potvrdiť...spomínal voľačo so žltým telieskom...a vravel aj, že výstelka maternice je dosť vysoká...tak asi to na tehotenstvo moc nevypadá, čo? :(
Marta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Možnost, že jste těhotná, snadno potvrdíte/vyvrátíte těhotenským testem z moče - je volně prodejný v lékárnách.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Ještě dodávám k předchozí otázce, že se tak stalo pár dní po skončení menstruace. Děkuji
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobrý den, asi před 3 měsíci jsem provozovala orální sex mému přiteli a on mě před tím uspokojoval prsty, takže jsem měla sundané kalhotky. Přítel se mi udělal to úst a trochu se mi možná dostalo na ruku a já bojím, že se mi při oblékání kalhotek mohlo dostat něco do pochvy. Menstruaci jsem zatím pokaždé měla, momentálně jí mám,ale trochu slabší. Také jsem často unavená. Jaká je pravděpodobnost, že jsem mohla otěhotnět ? Mohu si udělat těhotenský test i během menstruace ? Předem děkuji za odpověď.
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění je vysoce nepravděpodobné. Těhotenský test si můžete udělat i při menses

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, jestli je možné, že bych byla těhotná nebo ne. Poslední menstruaci jsem měla v listopadu, s tím, že jsem si test dělala asi 3 dny -4 dny po vynechaní menstruace v prosinci a byl pozitivní, slabá čárka, druhý den jsem opakovala tes ( clearblue ), který ukazoval 2-3 týdny. Objednaná jsem byla na začátek ledna, kde MUDr. viděla váček, ale prázdný. Vzali mi krev a hodnota HCG byla jen 2 .......přitom podle poslední menstruace bych měla být tak v 8tt.....vím, že to není úplně směrodatné,ale absolutně netuším, co to má být .......vypadá to spíše na to, že se mimi neudrželo?Znova jsem si udělala test ( clearblue ) a ten mi ukazoval 3+, čili víc než ten první. Je možné, abych samovolné potratila a HCG bylo stále ak vysoké? na další kontrolu jdu příští týden.
Děkuji
Bella - otázka upravena poradcem
Bella
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Hodnota HCG v krvi 2 se bere jako negativní. Není dost dobře možné, aby byla hladina HCG v krvi negativní a test z moče pozitivní. Některý výsledek je chybný

Opravdu může jít o tzv. časnou těhotenskou ztrátu, ale jednoznačněji bude možné se vyjádřit až na základě UZ, případně opakovaného testu z krve

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Žena si udělala dva testy a na obou jsou 2 čárky. Jak velká je pravděpodobnost, že je skutečně těhotná? Neužívala nikdy HA, ale ani jsme se nikdy nesnažili.
Jiří
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při dvou pozitivních těhotenských testech je početí prakticky jisté

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den již jsem vám psala ohledně meškané ms a ženemám vejcovody a jestli mužu vyloučit těhotenství.Ted jsem asi dva dny měla malilinko opravdu malilinko krve a uz nic mám to považovat za menstruaci.A ještě se zeptám jaký na to máte názor vy na gynekologii mi řekli at si udělám test proboha proč když nemám vejcovody?Děkuji
- otázka upravena poradcem
Květa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně šlo o slabou menstruaci. Test považuji, nemáte-li vejcovody,  za nesmysl.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, může mít vliv na vysledek tehotenskeho testu zánět močového měchýře? Děkuji
Radka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Zánět měchýře výsledek testu neovlivní

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, je možné že mi těhotenský test po 13 dnech od pohlavního styku ukazuje jednu čárku a mám už 10 dní zpoždění. Můžu tomu věřit nebo je lepší udělat si test za pár dní znovu? HA jsem vysadila asi před 2 měsíci. Děkuji
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně těhotná nejste, ale doporučuji určitě za 3-4 dny ještě test zopakovat. K početí může totiž dojít i několik dní po styku -spermie mohou  "počkat v těle na vajíčko"

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,chtěla bych se zeptat, zda můžu být těhotná. MS očekávám za 3 dny, ale mám tlaky v podbříšku a citlivá prsa. Po sexu malinko špiním a mám narůžovělý výtok. Antikoncepci sice neberu, ale dáváme si pozor. Není 10 dní po styku příliš brzo na těhotenský test? Děkuji za odpověď.
Ina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Příčin uváděných obtíží může být více. Těhotenství je jen jednou z mnoha. Test doporučuji až po 2 týdnech od styku

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, když to bude zítra 13 den od pohlavního styku ukáže mi tehotensky test jestli jsem nebo nejsem těhotná? Dekuji
Denisa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test bývá spolehlivý po 2 týdnech

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
dobry ne mela jsem nechraneni sex a uz tyden jsem to nedostala a zvracim a muj pritel je kurak bojim se ze jsem tehotna dekuju za odpoved
kata
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Zkuste těhotenský test  je volně prodejný v každé lékárně

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den,pane doktore chtela jsem se poradit.menstruaci mam vzdy presnou.nedavno se spozdila o tyden (bolely prsa,a bylo mi spatne od zaludku)udelala sem si omylem ovulacni test ktery byl pozitivni a pak tehotensky a na nem slaba druha carka po par dnech se ms dostavila.nevim co si mam o tom myslet protoze ovulaci jsem mela 14den od posledni ms a druha asi nebyva v mesici.antikoncepci neberu.moc dekuji za odpived
Katka.Č
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Některý ovulační test může zachytit i těhotenství.

Doporučuji gravitest zopakovat. Pokud by byl jakkoli pozitivní, navštivte svého gynekologa. Bude-li negativně a nemáte-li obtíže - šlo nejspíše o tzv. časnou těhotenskou ztrátu a nemusíte to nijak řešit

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den chci se zeptat mela jsem sex nechraneni sex a uz tyden jsem to nedostala a muj pritel kouri je mozne ze jsem tehotna ? dekuju za odpoved
Klara
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění je možní. Více řekne těhotenský test

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, da se nějak dříve zjistit ze jsem těhotná než za 2 týdny od pohl. styku podle tehotenskeho testu? Děkuji
Nikola
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Prokázat těhotenství je možné testem z krve za cca 10-12 dní po pohlavním styku. Některé testy z moče udávají podobný interval, ale nejsou podle mne příliš spolehlivé.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry vecer chtela jsem se zeptat asi uz mesic a pul je mi zle mota se mi hlava je mi na omdleni nemam chut k jidlu ani cigarety mi nechutnaj myslite ze by to mohlo byt tehotenstvi?Predem diky za odpoved.
iveta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je jen jednou z mnoha možných příčin. Těhotenství snadno prokážete/vyloučíte gravitestem

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
ddobry den chtela by sem se zepta kdyz 26.10.2016 sem bola na mensim gynekologickym zakroku a dni 11.11-12.11 nato sem mnela pohlavni styk mohlo dojst k tehotenstvu aj ked mi test ukazuje negativ . u gynekologa sem bola na ultrazvuku tam bolo neco vidno ale nebol si jisty ci je to tehotenstvo prvni ultrazvuk bol 14.11 to bylo male zhruba 3.7mm ted 29.11. uz to bolo vecie ale test vysel neg muze byt hcg nizke ze by to nezaznamenal z krvi by to mnelo byt poznata dekuji moc za odpoved
Stefania
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Neuvádíte, o jaký zákrok šlo. Nicméně, pokud je test z moče opakovaně negativní, nález na UZ nejspíše není těhotenstvím. Jistotu může přinést test z krve - při jeho negativitě je těhotenství prakticky vyloučené

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den,zajímalo by mě jak je možné ze TT jsou ráno slabší než odpoledne.Nekdy tak a pak zase jinak.Ja sem totis silněji krvacela,už jsem tady psala ze mi nyl aplikovan Decynone na zástavu krvácení...na ultrazvuk gestační vacek 5mm..ale lékařka mi těhotenství nepotvrdila TT-slabe pozitivní dle MS 4.11 do 24.11 mi dle tabulky řekli ze asi dva týdny a 6 dní...ale ze se nedá nic jiného přesněji určit.nechápu hlavně ty testy proč se porad meni jejich intenzita,přece když by těhotenství postupovalo byli by výsledky TT o něco silnějšími ne???A nebo těhotná vůbec nejsem, protoze mi prijde velikosti gestačního vačku moc velká..vubec sem se nic nedozvěděla od paní lekarky spíše mam pocit ze se mi s toho akorad tak zamotala hlava.
JANKA
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Intenzita zbarvení čárky má jen orientační význam. Záleží kromě hladiny HCG v krvi ještě třeba na koncentraci moče - ta bývá vyšší ráno. Vlivů ale může být více.

Samotné stanovení hladiny HCG, třeba i v krvi, které je přesnější než v moči, má do jisté míry  omezený význam. Někdy může HCG stoupat a těhotenství se stejně správně nevyvíjí. Klíčovým je UZ nález. Takže musíte vyčkat na jeho opakování

MUDr. Jan Šulc

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, s přítelem jsme měli pohlavní styk s kondomem, prasknutý asi nebyl, ale na povrchu byl dost mokrý, teďka se mi zpozdila menstruace o tři dny, mohu být těhotná?
Alena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství není příliš pravděpodobné, ale ani na 100% vyloučené. Více řekne těhotenský test - je volně prodejný v každé lékárně

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, pane doktore, po kolika dnech je spolehliva vypovednosti tehotenskeho testu z moci a z krve ? Dekuji
Sarka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test z moči je spolehlivý po 2 týdnech od styku, z krve o cca 2-3 dny dříve

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
chtela bych se zeptat, jestli se da zjistit datum poceti? Jsem v 8tt podle posledni menstruace 23.9.2016.. Da se to vsak zjistit presne nebo priblizne? Me to urceni podle posledni menstruace prijde opravdu usmevne a pouze orientacni. Jeste kdyz se dozvidam na internetu, ze sem treba mohla byt tehotna i pred tou posledni menstruaci. Da se to tedy zjistit? Podle ultrazvuku a velikosti miminka? Prijde mi divne, ze by se to v dnesni dobe nedalo presne urcit. Dekuji za odpoved - otázka upravena poradcem
Aneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Datace početí se dá poměrně přesně (+-několik dní) určit dle UZ vyšetření - nejlépe ke konci 1. trimestru

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den pane doktore,
mám otázku. Je nejaka pravdepodobnost otehotneni, pokud jsem mela nechraneny sex bez ejakulace v obdobi mych plodnych jdu, ale menstruaci jsem 14dni na to normalne dostala? HA jiz pul roku neberu. Dekuji za odpoved - otázka upravena poradcem
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění je hodně nepravděpodobné, ale ne na 100% vyloučené. Výjimečně se může menstruace dostavit i v těhotenství. Jistotu získáte, pokud si uděláte těhotenský test

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Hezký den pane doktore. Chtěla bych se zeptat od kterého týdne by mohl pan doktor poznat na vaginálním ultrazvuku že jsem těhotná? Děkuji mnohokrát.
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Hezký den pane doktore. Chtěla bych se zeptat od kterého týdne by mohl pan doktor poznat na vaginálním ultrazvuku že jsem těhotná? Děkuji mnohokrát.
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství lze při UZ vyšetření vaginální sondou rozpoznat cca 3 týdny po početí, tedy od konce 5. týdne

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Pěkný den. Chystám se k lékaři na krev kvůli nedostatku železa v těle. Může lékař i z takových výsledků poznat zdali mohu být těhotná? Děkuji.
Andy
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při vyšetřování nedostatku železa se odebírá krev především na vyšetření krevního obrazu. Určuje se i hladina železa v krvi, případně se stanovují i některé další látky důležité pro krvetvorbu. Průkaz těhotenství je dán stanovením hladiny hormonu HCG v krvi. Tento test je možné z jednoho odběru krve také provést, ale nepatří mezi běžné prováděná vyšetření při problémech s železem. Musel by požadavek na jeho provedení lékař na žádance vyznačit.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, ráda bych vás poprosila o radu. Je možné být těhotná jestliže jsem měla nechráněný styk (chyba v užívání antikoncepčních pilulek) měla před čtyřmi měsíci a doposud mi menstruace každý měsíc - tedy 4x dorazila? Poslední MS byla jen kratší než obvykle, ale jinak vždy dorazila, tak jak měla. Poslední dobou mám nafouklé břicho a je mi nevolno, napadla mě tedy tato možnost, jelikož na internetu jsem se dočetla, že některé ženy dlouho menstruovali, i když byly těhotné. Děkuji za odpověd.
Venda
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství považuji za vysoce nepravděpodobné. Jistotu Vám mže přinést těhotenský test - je volně prodejný v každé lékaárně

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den,moc prosim o radu .mela jsem 3 dny zpozdenou menstruaci,poté přišla jen na 4 dny a slabší nez obvykle. cítím bolesti v podbrisku a bolesti prsou.nechut k jídlu. Dělala jsem si test 8 ni po menstruaci a je tam jen slaboucka čárka. Mohu byt těhotná?nebo mohl proběhnout potrat?dekuji
Bara
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně s ohledem na byť jen slabě pozitivní  test, těhotná jste nebo jste byla. Zda jde stále ještě o probíhající nitroděložní těhotenství nebo došlo k potratu nebo zda případně nejste těhotná mimoděložně, může posoudit jen lékař při vyšetření. Navštivte proto gynekologa co nejdříve

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

Chtěl jsem se zeptat zda může alkohol narušit změnu u těhotenského testu
Děkuji za odpověd - otázka upravena poradcem
Leni
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Přítomnost alkoholu v krvi výsledek testu nenarušuje

MUDr. Jan Šulc


těhotenský test
Dobrý den, pane doktore, chci se zeptat když nedostanu ms, jak dlouho mám počkat, abych si udělala těhotenský test? Děkuji
Kája
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test si můžete udělat za 2-3 po vynechání krvácení - dokáže prokázat těhotenství počaté před 2 týdny

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať, či môžem byť tehotná?
posledná menštruácia začala 10.10.2016 a skončila 14.10.2016.
21.10.2016 som mala pohlavný styk. (nie všetok ejakulát išiel von)
25.10.2016 sa u mňa objavil ružový výtok, slabé krvácanie, ale len chvíľu.potom zasa nič. a dňa 3.10.2016 zasa slabý ružový výtok ale len chvíľu. na druhý deň ma začalo pichať v ľavej často podbruška...môžem byť tehotná?
Ďakujem - otázka upravena poradcem
Katarína
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství nelze vyloučit. Více řekne gravitest - je volně prodejný v každé lékárně

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chci se ze zeptat na kolik procent se dá věřit těhotenským testům?
těhotenský test
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Osobně považuji těhotenské testy z moče (ta asi máte na mysli) za hodně spolehlivé. Při správném užití je spolehlivosti u většiny z nich někde kolem 99%

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý večer chtěla bych se zeptat jestli mohu být těhotná po oplodnění a za 2 dny jsem dostala slabou menstruaci.kdy si mám udělat test.dekuji
Katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění 2 dny před menstruací není příliš pravděpodobné. Není ale ani vyloučené. Test doporučuji po 2 týdnech

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den.chci se zeptat menstruaci mám docela pravidelnou okolo 28až 29 dnů. Jen tento měsíc už 5 den jsem to nedostala. Jen jsem si koupila těhotenský test druhý den jsem slabě krvácela. Mám s testem počkat nebo si ho provést i přesto že krvácím? Děkuji za odpověď.
Marie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test proveďte klidně i při krvácení

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den.
muzu se prosim zeptat s pritelem jsme meli pohlavni styk to bylo tak pred 2ma mesici a normalne jsem mela mestruaci pred tydnem se udelal do kapesniku a utrel se do nej a pote me prstil ale i hned pak jsem sla na zachod dneska se citim strasne unavene a na bliti je mozne ze jsem tehotna nebo je mi mi jen tak blbe? dekuju budu cekat na odpoved - otázka upravena poradcem
Anastazie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění není zcela vyloučené. Více Vám může říci těhotenský test, který koupíte v každé lékárně

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
dobry den,chci se zeptat menstrulaci mam normalne pravidelnou ale uz 14 dni me boli pod briskem jsem jak nafouklej mic a pak mam i ten vítok opcas chci se zeptat muzu bejt tehotna zacalo to po menstrulaci veskere tyhle priznaky dekuji moc
klara
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nejde o typicky těhotenské příznaky - spíše je příčina jinde - může jít např. o cystu nebo o hormonální problém. Těhotenství snadnou vyloučíte nebo potvrdíte gravitestem - dá se koupit v každé lékárně

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den chci se zeptat mám zpozdenou menstruaci 3 týden, testy vysli negativni, ale dnesni vysla silna carka a takova hrozne slaboucka temer neviditelna v testovaci oblasti, muzu byt tehotna ? nebo je to jen nejaka chyba ? Mám zkusit asi další že ? ale co když to ukáže také co to může znamenat ? Velice mě to znepokojilo. Někde sem četla že existuje zamlklé těhotenství co to znamená ? Děkuji.
- otázka upravena poradcem
Marie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test určitě zopakujte. Při opětovném nejasném výsledku zvažte test z krve

Zamlklé těhotenství je takové, které se správně nevyvíjí. Test ale bývá, alespoň zpočátku, jasně pozitivní.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, v únoru mi byla zavedena antikoncepční tyčinka. Poslední nechráněný styk jsem měla poslední týden v květnu a 2 dny před ním jsem dobrala antibiotika Ricefan na angínu. Od té doby jsem neměla menstruaci, vím že to může být způsobeno Nexplanonem, přesto mám strach, že antibiotika narušila antikoncepci a mohu být těhotná. Poslední dobou cítím, že mám nafouklé břicho. Udělala jsem asi 8 těhotenských testů různých značek a vždy negativní.
Linda
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Antibiotika mohou ovlivnit pouze účinek antikoncepce podané ústy ve formě tabletek. Jinou antikoncepci neovlivňují. Při opakovaně negativních testech těhotná na 99,99% nejste

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
dobrý den,dnes jsem byla na vyšetřeni a hcg jsem měla 1.0 můžu být těhotná
sandra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotná pravděpodobně nejste. Jedině by muselo jít o těhotenství počaté před 10 dny či později
MUDr Jan Šulc

těhotenský test
dobrý den,dnes jsem byla na vyšetření a tam mi vyšlo HCG 1.0.
sandra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Výsledek HCG 1,0 se bere jako negativní
MUDr Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

S manželem jsme se první měsíc začali snažit o miminko. Poslední nechráněný styk byl 12.10. menstruaci jsem měla dostat 14.10., ta se ale nedostavila. Dělala jsem si včera a dnes ráno test a byli oba dva negativní. Je možnost, že jsem těhotná? Děkuji za odpověď.
- otázka upravena poradcem
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test dokáže dle své citlivosti odhalit těhotenství vzniklé před 2 týdny. Takže spíše těhotná nejste, ale určitá šance stále je

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den chci se zeptat pred 20 dni sem mela nechraneny styk a dnes sem si delala test negativni je jeste moznost ze jsem těhotná ?použila jsem mamatest s citlivostí 10. Děkuji.
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství vzniklé ze styku před 20 dny je při negativním testu  vysoce nepravděpodobné. Chcete-li max jistotu, vždy raději, k vyloučení chyby, doporučuji testy dva od různých výrobců.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore, již několik let beru antikoncepci, ale o prázninách jsem udělala menší chybku v užívání a měla pohlavní styk. Menstruaci jsem dostala již 3x vždy jak měla. Trápí mě bolesti v podbřišku, ale je možné, že to může být kvůli nějakému jinému zdrav.problému. Myslíte, že těhotenství mohu zcela vyloučit díky menzes, která vždy opakovaně dorazila? Děkuji
Hanka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství považuj za extrémně nepravděpodobné. Jistotu Vám může přinést těhotenský test

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den chtela jsem se optat dva mesice jsem nedostala menstruaci a delala sem si tehotnsky test a vysla mi slaba carka jsem teda tehotna nebo ne? Dekuju za odpoved
Julie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud vyšla zbarvená, byť slabě, testovací čárka, jste pravděpodobně opravdu těhotná. Doporučuji test opakovat

MUDr. Jan Šulc






mobilní verze