Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám bude odpovídat MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST. Od 8.5. do 18.5. je lékař na dovolené, takže nebude odpovídat na vaše dotazy. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

těhotenský test
Dobrý večer pán doktor. Mám na vás otázku ohľadom meškania menštruácie. Na úpravu cyklu užívam Duphaston tabletky. Poslednú tabletku som zjedla pred 4 dňami, dnes by mi teda mala prísť menštruácia.Ale neprišla. Tento mesiac som mala pohlavný styk - prerušovanú súlož, ale priateľ vyvrcholil mimo. Dnes som si robila Tehotenský test komfort - medpharma. Vyšiel mi negatívny.Myslíte, že výsledok môžem považovať za správny? ďakujem
Veronika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně těhotná nejste. Záleží ale na odstupu testu od zmíněného pohlavního styku- bylo-li to méně než 12 dní, test raději ještě zopakujte

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
chci se zeptat ještě nikdy jsem neměla menstruaci a je mi hnedle 18 let. Problém řeším s paní doktorkou. 27. den po pohlavním styku jsem si nechala udělat vyšetření z krve jestli nejsem těhotná, test vyšel negativně. Dnes je to 40 dní po pohlavním styku a udělala jsem si test z moči, opět negativní. Je možné že jsem si test nechala udělat brzo?
Děkuji
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test jste si rozhodně nenechala udělat brzy. V případě těhotenství je jasně pozitivní již po 2 týdnech

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, když jsem byla na kontrole cysty na vaječníku vaginálním ultrazvukem, je možné při tomto vyšetření poznat také jestli jsem těhotná? Chci říct, i když se pan doktro nezaměřoval na těhotentství ale na cystu, jestli byl to poznal.

Děkuji - otázka upravena poradcem
Jana Nováková
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství vzniklé před 3 a více týdny uložené v děloze by měl lékař rozpoznat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
29.2. jsem měla první pohlavní styk (1.3. následně druhý). Od té doby mám problémy s močením - chodím často (ale ne v noci), někdy je to třeba jen pár kapek. Navíc močení je bolestivé, zejména ke konci močení cítím pálení.
Antikoncepci neberu, ale použili jsme kondom. Menstruaci bych měla dostat v následujících 1-2 dnech, nyní mě pobolívají prsa (což se mi obvykle stává před začátkem menstruace)
Mohlo by se jednat o příznak těhotenství či spíše zánět močového ústrojí?
Děkuji a přeji hezký den. - otázka upravena poradcem
Markéta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Spíše jde o příznak zánětu. Těhotenství snadno vyloučíte/potvrdíte gravitestem

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
Chci se zeptat jestli ovlivňuje něco výsledky těhotenských testů ať už test hCG z krve a nebo test z krve?
Děkuji - otázka upravena poradcem
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test z moče může ovlivnit koncentrace moče.

Není mi známo, že by něco ovlivňovalo výsledek testu z krve

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore,začlo mě pobolívat v podbřišku a začlo mi být i tak nějak nevolno a citim se být hodně unavená.Dělala jsem si 4 těhotenské testy které vyšly pozitivni začlo to nepatrnou čárkou,ale ten čtvrtý už byl dost zřetelný.Ovšem dnes ráno jsem si dělala testík znova a byl negativní.Může se to stát?Nechci zbytečně lítat k lékaři.
Erika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je to možné v případě tzv. časné těhotenské ztráty. také nelze zcela vyloučit chybu testu - proto ho ještě určitě zopakujte

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den.S přítelem se snažíme o miminko už půl roku a ted' sem dostala ms jen dva dny a slabou ale občas mne bolí v podbřížku jako při ms ale ne jak obvikle taky jenom trochu..chci se zeptat kdy mi ukáže tt test správní výsledek?? ms byla 8.3-10.3. mám čekat až do příštiho datumu ms??nebo ukaže i dřív.děkuju za odpověd
Martina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test prokáže těhotenství za 2 týdny po početí

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore, měsíčky jsem měla dostat někdy v rozmezí cca pátek až dnes, v pátek mi vyšel slabounce pozitivní test, testy jiné značky byly negativní a dnes mám také slaboučkou čárku.Je možné, že druhá čárka sílí velmi pomalu?Děkuji
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ano, je to možné. Doporučuji test opakovat po dalších 3 dnech. Při opět slabé čárce bych zvážil návštěvu gynekologa a nejspíše test z krve

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
Je možné, abych byla těhotná pokud mám menstruaci? A před ní jsem si dělala test a vyšel negativně. Na internetu jsem četla, že je možné mít menstruaci a být těhotná. Děkuji za odpověď - otázka upravena poradcem
Martina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Menstruace se někdy, poměrně vzácně, opravdu vyskytuje i v těhotenství. Negativní test ale vylučuje graviditu starší než 2 týdny. Chcete-li jistotu, test zopakujte

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý večer, s přítelem si dáváme pozor,ale už je to týden co se nedostavila menstruace a mám strach, jestli nejsem těhotná. Děkuji za radu.
Nikola
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Doporučuji těhotenský test z moče - koupíte v každé lékárně

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Pane doktore jsem ve 37.tt a odtekla mi hlenová zátka a chci se zeptat jestli pohlavním stykem vyvolám porod i v tomhle týdnu ... Děkuji
Mimi
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pohlavní styk může uspíšit nástup porodní činnosti i v 37. týdnu. Může, ale také nemusí

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den.
Dostala jsem první den menstruaci ale mám ji slabší než obvykle.Mohu si udělat těhotenský test při menstruaci?Bude nějak ovlivněn menstruací? - otázka upravena poradcem
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test si udělat můžete, menstruace výsledek neovlivní

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
ptala jsem se už dříve. na to kdy si nechat udelat test pokud nemám vůbec menstruaci. hCG test jsem si nechala udělat 27. den po styku. Je tedy mozné že by výsledek mohl být nepravdivý? Test vyšel negativně.
Děkuji
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Spolehlivost testu je vysoká. Takže těhotná na 99,9% nejste

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den. Potřebuji radu. Nedávno (2 týdny) jsem měla s přítelem sex. S kondomem. Jenomže, ikdyž jsme byli chráněny, tak se trošku obávám, že jsem těhotná. Vím, že nemám začít plašit do té doby, dokud mi nepřijde menstruace, ale pozoruji něco zvláštního. Začala jsem mít velmi silný, nažloutlý výtok, ale bez zápachu. K tomu jsem začala mít vaginální mykozu. S tím asi souvisí svědění v oblasti pochvy. Natekly mi prsa, ale to se mi stává i před menstruací. Takže jsem opravdu zmatená a nevím co se děje. Je tady nějaká možnost, že jsou to příznaky těhotenství, nebo jenom zbytečně plaším? Děkuji za odpověď.
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nejspíše opravdu zbytečně plašíte. Více řekne gravitest. Po 2 týdnech by těhotenství jistě prokázal

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý de,
Chci se zeptat, když nemám vůbec menstruaci, kdy si mám udělat test z krve?
Děkuji - otázka upravena poradcem
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Máte-li na mysli test na průkaz těhotenství, doporučuji nejdříve za 10- 12 dní po styku

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chci se zeptat. 3 dny a poté 1 den před menstruací jsem měla nachráněný sex s přítelem. Jistě se do mě neudělal dává si dobrý pozor. Dnes je to 5. den a menstruace nikde. Žádné příznaky těhotenství nemám jen mě trápí opoždění menstruace. Jinak ji mívám přesnou po 28 dnech. Myslíte že je možné těhotenství? Mám si udělat těhotenský test?
Sabina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění nelze zcela vyloučit. Test má smysl ale až po 2 týdnech od styku

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chci se zeptat, zda je těhotenský test udělaný dva dny před očekávanou menstruací pravdivý? Předem děkuji
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nezáleží na době do menses, ale na odstupu od styku. Dle citlivosti test může odhalit těhotenství vzniklé před 2 týdny a dříve

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
dobrý den, měla jsem nechráněný pohlavní styk s přítelem před dvěma měsíci. Přítel se udělal až dlouho po pohlavním styku. Mentruaci jsem normálně už jednou měla. Je možné, že i přesto bych mohla ´být gravidní? A je možné mít příznaky těhotenství třeba deset dní po oplodnění? Děkuji a hezký den
Lorinka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je nepravděpodobné, ale ne zcela vyloučené. Více řekne gravitest.

Těhotenské příznaky je po 10 dnech určitě možné pociťovat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
V jakém měsíci je nejlepší udělat si test hCG z krve?
Děkuji - otázka upravena poradcem
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test lze provést po 2 týdnech od početí a kdykoli později. Žádný termín není "výhodnější"

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
je mi hnedle 18 let, nikdy jsem neměla menstruaci a proto tento problém řeším s mým doktorem. Před 29 dny jsem měla sex. Dělala jsem si těhotenský test z moči a vyšel mi negativně, 4 týdny po sexu jsem si nechala udělat test z krve. Tento test vyšel taky negativně. Je možné, že jsem si tento test nechala udělat brzo? Je možné, že tento test ovlivní nadměrné srážení krve, nízký obsah hormonů nebo něco jiného?
Děkuji
- otázka upravena poradcem
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotná skoro jistě nejste. Ani zvýšená pohotovost ke srážení krve ani nízký obsah hormonů výsledek těhotenského testu neovlivňuje

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, pane doktore mám dotaz... Poslední dobou je mi nevolno, mám větší (ne o moc) tvrdé břicho, kterén bolí, zvýšenou teplotu a zvláštní pocity... Poslední pohlavní styk jsem ale měla cca 10.11.2015. Je možné, že bych mohla být těhotná a příznaky se projevily až ted ? K lékaři jdu bohužel až v pondělí a test udělám až zítra. Děkuji
Mari
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství nepovažuji za příliš pravděpodobnou příčinu. Více řekne test a hlavně pak vyšetření

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
Chci se zeptat, zda je možné,abych byla těhotná. Měla jsem před třemi týdny normálně menstruaci a od té doby mi není dobře. Dělala jsem si dva těhotenské testy a oba vyšly negativně. Nevím však, jestli na ně můžu spoléhat, když jsem si je dělala dva dny před očekávanou menstruací. Děkuji za odpověď - otázka upravena poradcem
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test dokáže dle citlivosti odhalit těhotenství vzniklé před cca 2 týdny a dříve. Takže těhotná pravděpodobně nejste

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, pane doktore. Jsem 11 týdnů po porodu (prvorodička), kojím a neberu žádnou antikoncepci ani jiné léky. Ještě jsem nemenstruovala. Před 3 týdny jsme měli s manželem pohlavní styk. Po asi 10 dnech jsem začala pociťovat příznaky jako před menstruací - mírně zvýšená teplota, bolesti v podbřišku a v kříži, sem tam bolest hlavy, píchání v prsou, mírná nevolnost, velká únava, občas se zatočí hlava. Takto jsem se cítila také, když jsem před rokem otěhotněla. Proto jsem si udělala po 14 dnech od styku test, ale byl negativní. Menstruaci jsem nedostala. Pocity "že to dostanu" ovšem stále přetrvávají. Je to v pořádku? Je možné, že jsem přece jen těhotná? Mám navštívit lékaře, pokud to nepomine? - otázka upravena poradcem
Markéta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotná s ohledem na negativní test skoro jistě nejste. Vždy ale pro jistotu doporučuji test opakovat. Neustanou-li obtíže, gynekologa navštivte

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
Chci se zeptat, zde je možná, že bych mohla být těhotná. Minulý měsíc jsem měla normálně menstruaci a hned od té doby je mi již 3 týdny nevolno, těhotenský test jsem si dělala a vyšel negativní, nevím ale jestli na něj mohou spoléhat, když jsem si ho dělala víc jak týden před další menstruací? Děkuji za odpověď - otázka upravena poradcem
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně těhotná nejste. Test dokáže dle citlivosti odhalit těhotenství vzniklé před cca 2 týdny a dříve. Pro jistotu ale test vždy radím opakovat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý večer.Pár dní cítím něco hýbajícího se v mém břiše. Mám tři děti a tak mohu s jistotou říct,že je to totožné s pohyby dítete. Před 19týdny došlo s manželem k nechránenému styku,ale....Menstruaci mám pravidelnou,žádné příznaky těhotenství,4 negativní testy. U všech dětí mi v těhotenství bylo hodně zle, nyní opravdu necítím žádnou změnu na tele,žádný příznak. Je i tak podle Vás reálné,že se jedná o těhotenství nebo se může jednat o něco jiného? (střeva,...), tyto "pohyby" cítím téměř celý den-s přestávkami.At jsou silnější nebo slabší pravidelné,totožné s tím,když v těhotenství miminko škytalo. K lékaři jdu v pátek,ale nedá mi to spát. Děkuji moc za odpověd Petra - otázka upravena poradcem
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Máte-li negativní těhotenské testy, o graviditu se na 99,9% nejedná

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, krevní test na hcg mi vyšel méně než 2,0. Jak mohu chápat výsledek? děkuji
Žaneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Záleží na konkrétní laboratoři. Obvykle je tento výsledek brán jako negativní

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den jsem pacientka s nadměrnýcm srážením krve, beru estrofem , protože nemám menstruaci a paní doktorka se snaží tento problém vyřešit. Těhotenský test mi vyšel negativne uz několikrát. Je to už 4 týden co jsem mela sex. Ovlivní tedy nadměrné srážení krve těhotenský test a nebo estrofem?
Míša
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ani Estrofem ani "nadměrné srážení krve" výsledek testu neovlivňuje

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli ovlivní estrofem těhotenský test? Estrofem beru uý víc jak 5 měsíců. Těhotenský test jsem si dělala 5 krát a zatím vždy vyšel negativně. Děkuji
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Estrofem těhotenský test neovlivňuje.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore.
První den zpožděné menstruace jsem si dělala těhotenský test a objevila se i druhá čárka, ale slabší. Na druhý den byla již o něco silnější a třetí den byla stejná, jako v den druhý. Chci se zeptat, jestli je tedy nějaká doporučená doba mezi testováním. Někde jsme četla, že by se mělo testovat ob den nebo s odstupem třetího dne. Můžu se zeptat proč? Případně, jestli je v pořádku, že třetí den čárka ještě víc nezesílila (ale neslábla). Děkuju - otázka upravena poradcem
Klára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Odstup se doporučuje proto, aby hladiny hormonu HCG mohly výrazně stoupnout. To se ne vždy ze dne na den stane. Intenzita zbarvení čárky má navíc jen orientační význam - závisí na řadě okolností - např. na množství moče

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat. S partnerem jsme měli pohlavní styk před menstrací a už týden mi vynechala. Udělala jsem si těhotenský test a objevily se dvě čarky jedna kontrolní která tam měla být a druhá světlá. Tak nevím jestli jsem těhotná nebo ne. Předem děkuji za Vaši odpověď. - otázka upravena poradcem
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jsou-li na testu 2 čárky, pravděpodobně jste těhotná

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli 12 dní od možného oplodnění stačí, abych si nechala udělat krevní test. Vyšel mi negativně, tak jestli můžu být klidná. Děkuji za odpověď
jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

12 dní po oplodnění by měl být test z krve pozitivní.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, po jak dlouhe dobe od pohlavniho styku je nejlepsi udelat si tehotensky test, aby jsem zjistila, zda jsem nebo nejsem tehotna?
Dekuji - otázka upravena poradcem
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Doporučuji po 2 týdnech

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Mohu zjistit tehotenskym testem zda jsem nebo nejsem tehotna po 9 dnech od pohlavniho styku?
Dekuji - otázka upravena poradcem
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Teoreticky to je některým supercitlivým testem možné. Není to ale příliš spolehlivé. Test doporučuji až po 2 týdnech

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, první tt jsem si dělala 14 dní (večer) od nechráněného pohlavního styku a druhý 16 dní (první ranní moč) od onoho styku. Oba byly negativní. Mohu tedy mít jistotu, že těhotná nejsem? Děkuji.
Klára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

S vysokou pravděpodobností opravdu těhotná nejste

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
přesně před 3 týdny jsme měli s kamarádkou nechráněný styk a je mi jasné, že i když k ejakulaci nedošlo, že se může stát lecos.
Kamarádka mývá menstruaci různě od 28 do 35 dne.
Včera jsme dělali 2x test - poprvé ranní moč (z ledničky - v době testu ohřátá volně stojící na pokojovou teplotu) a odpolední moč a testy se ukázali jako negativní.

Dnes je to 32 den a pořád nemá menstruaci, oba testy bly prováděne testem zakoupeným v lékarně Dr.Max.
Jak moc je pravděpodobné, že je těhotná.
Děkuji za odpověď - otázka upravena poradcem
Cyril
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

S ohledem na negativitu testů považuji těhotenství počaté před  3 týdny za vysoce nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Mohu si udělat T.T během menstruace, slyšela jsem že ženy mivaji menstr.i během těhotenství.
Kiki
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ano, test si můžete udělat i během menstruace

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, mám dotaz ohledně těhotenství a menstruace. Stalo se to sice už dávno, přesto mám obavy. 24.11 mi končila MS a 27.11 jsem měla s přítelem nechráněný sex,ale neudělal se do mě. Budou to 3 měsíce. MS jsem dostala vždy pravidelně, ale byla o hodně slabší. Ale poslední 2 týdny na sobě pozoruji zvětšující se spodní část břicha. (je docela možné že jsem přibrala :-D) ale břicho nebolí, ale přesto je na dotek tvrdé a takové napnuté. Test jsem si nedělala. Proto bych se chtěla zeptat, jaká je pravděpodobrnost otěhotnění, v případě že jsem měla pohlavní styk 3 dny po zkončení MS a pravidelnou menstruaci mám. Někde jsem četla že MS může být i v těhotenství tak nevím. Předem děkuji za odpověď.
Kamila01
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění 3 dny po menstruaci je možné. Pravidelné krvácení (obvykle slabší) se někdy objevuje i v těhotenství. Jasno přinese těhotenský test

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

28.11 jsme s partnerem měli nechráněný pohlavní styk.
Od te doby jsem již 2x menstruovala a ze 7 provedených TT byly všechny negativni.
Posledni menstruace byla 17.1 a trvala 4 dny doprovázena bolestmi i s velkými "cucky", které jsou u me časté. Dalsi jsem očekávala 14.2, avšak dostavila se již vcera, tj- 9.2, tudíž je o 5 dni dříve.

Nemohu i pres to byt v tom? - otázka upravena poradcem
Kate
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

S ohledem na negativní testy považuji těhotenství počaté v listopadu  za prakticky vyloučené

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o názor.
Podstoupila jsem mininterrupci, krvácela jsem cca 10 dní, 12 den jsme měli nechráněný sex, začátek byl s kondomem, ale díky škrcení jsme ho sundali, manžel se do mě neudělal. Za pár dní jsem dostala antibiotika Ciprinol na močové cesty, prý ale působí i na gynekologické záněty. Za cca týden od nechráněného styku jsem cítila bolesti podbříšku, vaječníků, bolesti zad hlavně dole, chodím častěji čůrat, mám bílý výtok (to ale nevím jestli nemůže být způsobené antibiotiky) a hlavně když stlačím prsa, vytéká z nich mlezivo. Vždy to byl příznak těhotenství. Je možné, že jsem otěhotněla 12 dnů po interrupci a ikdyž mám všechny tyto příznaky, jsem i přes negativní těhotenský test dělaný 16 dnů po nechráněném sexu těhotná?

Děkuji za váš názor - otázka upravena poradcem
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je-li test negativní, těhotná s vysokou pravděpodobností nejste. Test ale doporučuji zopakovat.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den chtela jsem se zeptat s pritelem jsem meli asi pred 14 dni nechraneni pohlavni styk a pritel jsi neni jistli jestli jsi dal pozor rekl mi ze spis ne.. No a a ja jsem to mela dneska dostat a uz vcera jsem spinila a pak to prestalo cely den nic a a vecer jsem to dostala mam normalni menstruaci. Ale priznaky na sobe pozoruji caste moceni chodim snad kazdych 15-30min, vytoky nemam je furt ale obcas , unava a pritel rika ze mam hrozne nalady. Tak jsem se chtela zeptat jestli bych mohla byt tehotna kdyz mam menstruaci a pocituju na sobe priznaky. Dekuji za odpoved.
Adriana C
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

již zodpovězeno

těhotenský test
Dobry den chtela jsem se zeptat asi pred 14 dny jsme s pritelem meli nechraneni pohlavni styk a pritel jsi neni jisty zda si dal pozor. No a mela jsem to dostat dneska ale uz vcera jsem spinila a pak to preslo no a vecer jsem to dostala. Ale mam priznaky ze bych mohla byt tehotna chodim kazdou chvili curat snad kazdejch 15min mivam i vytoky ne furt jsem unavena.. a pritel rika ze mam nekdy hrozny nalady..Tak se chci zeptat jestli bych mohla byt tehotna kdyz mam normalne menstruaci.Moc dekuji za odpoved.
Adriana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobry den chtela jsem se zeptat asi pred 14 dny jsme s pritelem meli nechraneni pohlavni styk a pritel jsi neni jisty zda si dal pozor. No a mela jsem to dostat dneska ale uz vcera jsem spinila a pak to preslo no a vecer jsem to dostala. Ale mam priznaky ze bych mohla byt tehotna chodim kazdou chvili curat snad kazdejch 15min mivam i vytoky ne furt jsem unavena.. a pritel rika ze mam nekdy hrozny nalady..Tak se chci zeptat jestli bych mohla byt tehotna kdyz mam normalne menstruaci.Moc dekuji za odpoved.
Adriana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

I přes menstruaci není otěhotnění zcela vyloučené. Více řekne gravitest

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore, dělala jsem si dva těhotenské testy a ob byli negativní. Antikoncepci neberu. Od pohlavní styku jsou to dva týdny a 3 dny. Mohu se na testy spolehnout a nedělat si starosti?
Děkuji, Martina - otázka upravena poradcem
ML
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotná ze styku před 17 dny s vysokou pravděpodobností nejste.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý deň chcela by som sa spýtat robila som si 4 rozne testy na každom bola len velmi slaba čiarka tzv. duch. Do menstruácií mám ešte 5 dní. Može sa jednat o tehotenstvo?
ema12
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ano, může jít o těhotenství. Doporučuji test zopakovat po 3-4dnech

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, pane doktore, jakou značku těhotenského testu byste doporučil jako nejspolehlivější? Je možné testovat po 3 týdnech od styku i z odpolední moči? Děkuji.
Marie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nemám žádnou značku, kterou bych doporučoval. Radím ale nekupovat ty nejlevnější

Po 3 týdnech lze testovat i z odpolední moče

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
23.1 jsem měla nechráněný styk. Přítel neměl kondom a já začala brát své první prášky až 1.2. Menstruace se dostavila, ale extrémně slabá. Vždycky, když mám menstruaci, první 2 dny je opravdu hoodně silná, ale teď to bylo opravdu strašně slabé spíš až takové špinění. Třetí den jsem to třeba neměla vůbec. Dneska, 4den trochu, zase jen minimálně. Vždycky mě při menstruaci bolí záda, ale teď mě asi 4x pobolívalo v podbřišku, chodím hodně čurat a začala jsem hodně jíst. Můžou to být příznaky těhotenství ?
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Teoreticky ano, ale příčin může být více. Zda se jedná o těhotenství, může upřesnit gravitest

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den chtela jsem se zeptat 13.1 sem si dělala těhotenský test a vyšla mi jedna silna čarka a druhá slaba a měla sem nepravydelnou menstruaci mužu bejt těhotna ?
jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je možné. Test doporučuji zopakovat po několika dnech

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat:::
20.1. se mi měly dostavit měsíčky- nedostavili. Čekala jsem necelý týden tzn dostavili se 25.1. pozdě večer. MS jsme měla jen 26.1. od té doby jen slabounké špinění.
Tt jsem dělala 3 a jen na tom prvním byl ,,duch". MS mám celou dobu pravidelnou (když jsem brala HA i teď když už jí delší dobu neberu)
Je možné že jsem těhotná?? K doktorce jsem objednaná až za tyden.
Děkuji za odpověď - otázka upravena poradcem
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jsou-li dva testy negativní, spíše šlo o tzv. časnou ztrátu a těhotná již nejste. Zvážil bych ale případně test z krve

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Prosím ještě o zodpovězení otázky, kdy si nejdříve udělat těhotenský test při předčasné menstruaci (o 10 dní dříve). Mám počkat až do řádného termínu menstruace?
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test má smysl 14 dní po pohlavním styku.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore dělala sem si těhotenský test prvni tam byli 2 carky ta jedna byla ale strasne slaba koukla sem se za 2 minutky a ta carka zmizla takze tam byla jen jedna..menstruawci mam mit az 2.2
Laura
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nekladete žádnou otázku.

Mohlo by jít například o časnou těhotenskou ztrátu. A nebo je test ještě brzy??

MUDr. Jan Šulc




mobilní verze