Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám bude odpovídat MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST. Od 23.7. do 2.8. je lékař na dovolené, takže nebude odpovídat na vaše dotazy. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

těhotenský test
Dobrý den chci se zeptat spartnerkou jsme meli nechranění sex kdy jsem neajukoloval do vaginý nýbrž mimo ní , byl pro jistotu použit postinor po 24h , plus sme byli na testu hcg z krve po 13 dnech hodnota byla 0,1U/L matou mě jednotky každa laborka to vyhodnocuje jinak co jsemse dočetl moje otazka tedy je muže byt partnerka těhotná máme ješte pro jisotu testovat?
lubo
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpvězeno
těhotenský test
Dobrý den chci se zeptat spartnerkou jsme meli nechranění sex kdy jsem neajukoloval do vaginý nýbrž mimo ní , byl pro jistotu použit postinor po 24h , plus sme byli na testu hcg z krve po 13 dnech hodnota byla 0,1U/L matou mě jednotky každa laborka to vyhodnocuje jinak co jsemse dočetl moje otazka tedy je muže byt partnerka těhotná máme ješte pro jisotu testovat?
Lubo
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobrý den chci se zeptat spartnerkou jsme meli nechranění sex kdy jsem neajukoloval do vaginý nýbrž mimo ní , byl pro jistotu použit postinor po 24h , plus sme byli na testu hcg z krve po 13 dnech hodnota byla 0,1U/L matou mě jednotky každa laborka to vyhodnocuje jinak co jsemse dočetl moje otazka tedy je muže byt partnerka těhotná máme ješte pro jisotu testovat?
lubo
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobrý den chci se zeptat spartnerkou jsme meli nechranění sex kdy jsem neajukoloval do vaginý nýbrž mimo ní , byl pro jistotu použit postinor po 24h , plus sme byli na testu hcg z krve po 13 dnech hodnota byla 0,1U/L matou mě jednotky každa laborka to vyhodnocuje jinak co jsemse dočetl moje otazka tedy je muže byt partnerka těhotná máme ješte pro jisotu testovat?
Lubo
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Výsledek testu je jasně negativní. Tedy těhotenství považuji za extrémně nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý deň chcem sa opýtať či je možné tehotenstvo keď som mala 3.10. styk ale neurobil sa do mňa potom som dostala menzez 17.10. a preistotu som si urobila test 27.10. z poobednajšieho moču a bol negatívny a o mesiac som dostala normálne menzes môžem byť aj tak tehotná ? alebo si mám spraviť ešte jeden test ?
ďakujem za skorú odpoveď - otázka upravena poradcem
an
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobrý deň chcem sa opýtať či je možné tehotenstvo keď som mala 3.10. styk ale neurobil sa do mňa potom som dostala menzez 17.10. a preistotu som si urobila test 27.10. z poobednajšieho moču a bol negatívny a o mesiac som dostala normálne menzes môžem byť aj tak tehotná ? alebo si mám spraviť ešte jeden test ?
ďakujem za skorú odpoveď - otázka upravena poradcem
an
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství považuji za extrémně nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, 2.11. jsem si nechala vytáhnout hormonální tělísko jadyness (kvůli pravidelným a velmi častým křeče v břiše - prostě mě to nesedělo). Bohužel jsem hned nestihla jiný druh antikoncepce. Nechráněný styk jsme měli od 2.11. a naposledy 9.11. Od té doby nic. Kdy přesně můžu mít jistotu, že těhotná nejsme? Už týden menstruuji prvně tmavá krev a ted standatdní zabarvení. Po celou dobu cítím tlak v prsou a břicho. Podotýkám, že po celou dobu tělíska v sobě (1O měsíců) jsem neměla menstruaci. Těhotenský test je negativní.
Jindřiška
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Bude-li test negativní i 24.11., těhotenství můžete s vysokou pravděpodobností vyloučit

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, před 2 týdny jsem si dělala těhotenský test a ukázalo mi to 2 čárky, od té doby už nemám menstruaci. Nevím zda těhotenský test ukazuje správně. Je možné, že jsem těhotná?
Nela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Testy jsou hodně spolehlivé. S vysokou pravděpodobností jste opravdu těhotná

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den prajem pan doktor.Potrebovala by som poradit.Nesmiem brat antikoncepciu,lebo som chora a tak som si kupila nehormonalnu antikoncepciu pesar FemCap,ale pri pohlavnom stiku sa mi posunul a nesedel na čipku a mam obavi,ze by som mohla otehotiet.Menstuaciu som sice dostala,ale bola dva dni slabsia a na treti den uz som mala krvne zrazeniny.Prosim o radu ci mam ist na kontrolu k lekarovi.Dakujem a prajem pekny den
Zdenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

K vyloučení těhotenství doporučuji spíše  těhotenský test

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda by těhotenský test, dělaný 7 týdnů od styku, byl jednoznačný? Test by v případě těhotenství ukázal jasné dvě čárky? Přišlo mi, že jsem na testu viděla tzv. ducha. Žádné příznaky nemám, jen mi přijde, že se mi trochu zvětšila prsa a ztmavly bradavky, jinak nic. Nebo mohu zvětšení prsou přisuzovat něčemu jinému? Beru 3 roky antikoncepci. Nebyla jsem si jistá, zda jsem neudělala chybu v užívání a pak mě zarazila ta prsa, proto jsem si raději dělala TT. Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud by se těhotenství správně vyvíjelo, byl by test jasně pozitivní

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, pane doktore. Poslední MS jsem měla 11. října, trvala 6 dní, ale tento měsíc jsem prvně neměla ovulační bolesti a bolesti a napětí v prsou, kterou mívám každý měsíc pravidelně. Týden před očekávanou MS jsem měla divné tlačení v břiše, které trvalo 1 den. MS měla přijít 9.11. Mám pravidelný cyklus a nyní zpoždění, časté močení a navíc už od 8.11. mi vychází těhu test se // , ale zatím nesílí. Co s tím? děkuji
Kriss
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je-li test pozitivní, jste s vysokou pravděpodobností těhotná. Intenzita zbarvení čárek má jen orientační význam. Zvážil bych test z krve. Klíčovou roli bude hrát UZ vyšetření. Doporučuji tedy za cca týden návštěvu Vašeho gynekologa, při potížích dříve.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore,

chtěla bych se Vás zeptat na názor, zda se může jednat o těhotenství. Mám tlak v podbřišku (už několik dní), občas je mi na zvracení, často chodím na záchod, vadí mi některé vůně, se kterými jsem dříve neměla problém. Menstruaci bych měla dostat 14. 11. Dělala jsem si dnes test, ale byl negativní, problém je, že nevím, kdy (případně) došlo k oplození. Myslíte, že by se mohlo jednat o těhotenství? Miminko bychom si moc přáli.

Děkuji za odpověď,
R. - otázka upravena poradcem
Romana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je možné. Více ale řekne až opakovaný těhotenský test - má význam až po 2 týdnech od početí. Neznáte-li datum početí, musíte test opakovat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, prosím je možné abych byla těhotná když mám dva týdny zpoždění ale těhotenské testy mi vyšli negativní? děkuji
marie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství není příliš pravděpodobné. jedině byste musela otěhotnět těsně před termínem očekávané menstruace. Pro jistotu test zopakujte

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den je mi 15 a mela jsen 1. Pohlani styk ale nemely jsme kondom ale dostaka jsem to normalne ale pak jsme to dostala po 15 dnech znova.... Tak jsem si koupila tehotensky test a vysel mi negativni a po par dnech jsem si udelala 2. A taky negativni... Muzu byt tehotna?
Adela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při dvou negativních testech je těhotenství vysoce nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat měla jsem nechránění pohlavní styk.. Dělala jsem si těhotenský test a vyšel mi negativní výsledek.. Pak se mi dostavila menstruace a po menstruaci jsem si dělala další těhotensky test a vyšel mi negativní výsledek... Měla bych si udělat další test? Nebo mohu byt těhotná a vyšel špatně test děkují za odpověď
Karolínka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud od styku uběhlo více než 14 dní a test je negativní, s vysokou pravděpodobností těhotná nejste

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, chtela bych se zeptat 1. mesic jsem vysadila antikoncepci a mam dnes 4 den zpozdeni mela jsem ji dosta ted 3.11, mam bolesti zad, bradavek,nafokle bricho a porad chut k jidlu .... je mozne ze bych mohla byt tehotna? Dekuji predem za odpoved.
Denca
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je možné. Více řekne gravitest

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, chtela bych se zeptat. 24.10 jsem mela ovulaci, 25.10 jsem mela bazalni teplotu 37,4. 26.10 - 36,96. A od 27.10 mam teplotu lehce nad 37. Menses mam dostat 9.11. Muzu byt tehotna? Jak dlouho musim mit teplotu nad 37, abych vedela, ze jsem tehotna? Dekuji za vasi radu. Katka
Katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je možné. Odhad těhotenství jen z bazální teploty je velmi nejistý. Teplota by měla být vyšší minimálně 2 týdny. Spíše ale doporučuji po 2 týdnech těhotenský test

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
pane doktore prosím Vás, co si mám představit pod pojmem těhotná skoro nejste? Už druhý pan gynekolog mi řekl, že těhotenský test je v dnešní době zcela jistý. Já ale hodně čtu na webu odkazy, kdy je žena těhotná i přes negativní testy. Je to tedy v dnešní době ještě vůbec možné? Opakuji se,ale dělala jsem si 4 testy s denními odstupy a vždy vyšly negativně. Nepocituji na sobě žádné změny, nezvracím, nebolí mě hlava, jem mě někdy bolí v podbřišku a méně jím. Děkuji - otázka upravena poradcem
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

již zodpovězeno


těhotenský test
Dobrý den,
pane doktore, docela mě děsíte, když píšete těhotná skoro nejste. Co si mám pod tímto pojmem představit? Když mi gynekolog tvrdí, že na dnešní testy se mohu spolehnout na 100%? Už jsem si udělala 4 a to s několikadenními odstupy. Necítím na sobě zádné příznaky, akorát méně jím. Děkuji za Vaše dpověd'i - otázka upravena poradcem
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Testy jsou opravdu hodně spolehlivé. Ale v medicíně není prakticky nic jisté na 100%. Proto vždy volím o něco opatrnější informaci

A nepsal jsem, že" těhotná skoro nejste", ale "těhotná skoro jistě nejste"

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
jak moc se mohu spoléhat na výsledky těhotenských testů? V září jsem měla poslední menstruaci a do dneška nic. S přítelem se vždy chráníme kondomem. Mohu tedy i přes negativní výsledky několika testů být těhotná? Děkuji - otázka upravena poradcem
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Testy jsou hodně spolehlivé. Takže s vysokou pravděpodobností těhotná nejste

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, chtela bych poradit. 24.rijna jsem mela ovulaci. 25.10 jsem mela bazalni teplotu 36,56. 26.10 jsem mela teplotu 36,96 a od 27. 10 mam teplotu lehce nad 37. Muzu byt tehotna nebo ne? Jak dlouho musim mit jeste teplotu nad 37? Menstruaci mam dostat 9. Listopadu. Dekuji moc za radu. Katka
Katerina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Zvýšená teplota signalizuje ovulaci. Zda jste otěhotněla se uvidí až za cca 2 týdny - teplota by neměla klesnout. Jistotu může pak přinést těhotenský test

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, je to 28 dní, co jsem měla pohlavní styk. Menses od styku jsem za 2 týdny dostala a pro jistotu za další 2 týdny jsem si ještě udělala těhotenský test. Po této době by byla druhá čárka již vidět zřetelně? Bojím se, že i přes menses můžu být těhotná
nina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Testovací proužek prokazující těhotenství by měl být po 4 týdnech od početí jasně patrný. Takže s vysokou pravděpodobností těhotná nejste

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý večer, čtu tady příspěvky a ráda bych se zeptala, jak je možné, že spousta žen na různých diskuzích píše, že těhotenské testy byly negativní, i když je zkoušely s odstupem týdnů a přesto těhotné byly... Díky.
Jitka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Odpověď neznám. Je to hodně divné. Možná ženy nehodnotily test správně nebo šlo o nějaké velmi levné, nekvalitní testy....  Osobně považuji běžně dostupné testy za vysoce spolehlivé

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, chtela sem se zeptat mam bolesti bricha take se mi nekdy mota hlava, pali mne zaha hodne stezka semi dycha mohli bi to bejt priznaky tehotenstvi?
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nejde o právě typické těhotenské příznaky. Příčina je spíše jiná. Více řekne těhotenský test.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den chtěla jsem se zeptat naposledy jsem sex měla 18.10. menstruaci jsem mela dostat 22.10. mám už 7 dní zpoždění mohu být těhotná ? děkuji
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Je to možné. Více řekne těhotenský test

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
moje 19 letá dcera je od září na zahraničním pobytu. V srpnu měla chráněný sex se svým partnerem v ČR a po odjezdu do zahraničí měla 1x normální menstruaci. Nyní by měla mít další menstruaci, ale ta má už cca 10dní zpoždění a dcera se obává, že je těhotná. Vysvětluji jí, že pravděpodobnost otěhotnění je velmi malá a že je absence menstruace pravděpodobně spojená s velkou fyzickou zátěží při tréninku. Prosím o radu, jestli je možné nějakým způsobem vyloučit graviditu, protože k těhotenskému testu nemá přístup a psychicky se z této situace hroutí. Děkuji Eva - otázka upravena poradcem
Eva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Bez těhotenského testu je vyloučení těhotenství obtížné. Nevím, kde dcera je. Ve většině zemí je ale test volně prodejný v lékárně.  A  nebo -nejde test poslat poštou?

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chci se zeptat , posledni menstruaci jsem měla 19.9.2015 a když jsme si dělala těhotenský test tak mi vyšel negativní, ale když mi na gynekologii vzali krev a tam poznali že jsem začatečním těhotenství je to 100%?
Kateřina Jirsová
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je při pozitivním testu z krve vysoce pravděpodobné - řekněme na 99,5%

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den před měsícem jsem měla ne chráněni pohlavní styk cca po měsíci se dostavila menstruace je tu možnost otěhotnět děkuji
lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění není pravděpodobné, ale také není na 100% vyloučené. Jistotu může přinést gravitest

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Takže když byli dva testy negativní a menstruace přišla cca po měsíci od posledního styku rizyko gravitydi je nulová ?
mian
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Riziko je při dvou negativních testech provedených po 2 týdnech a více po styku blízké nule
těhotenský test
Pane doktore chci se zeptat testovali smw hormon hCG dvakrát poprvé po 13 dnech po druhé po týdnů negativní od posledního styku je to to neceli měsíc menstruace se dostavila ale bolí me prsa je možné abych byla gravidní není možné ze hormon hCG by se začal vyluccovat az po mensesu mám zkušenost ze kamarádka menstruovala az do třetího měsíce a byla těhotná
mian
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Hormon HCG je v případě těhotenství pozitivní po dvou týdnech od početí. A pozitivita stále trvá

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
dobrý den , pane doktore už jsem vám jednou psal ohledně styku který proběhl 27 září kde byl použit postinor po 24h a druha tabletka po13,5h byli jsme na krvi jako samoplátci vysledek po 13 dnech 0.1 U/L po 8 dnech necelých 1 U/L menstruace stále neproběhla už je to skoro měsíc jen kratce byla ms po postinoru asi špinění , ste si opravdu jistý že po takove době nemuže partnerka otěhotnět ? není možné že vajíčko by se zahnizdilo později a že sme testovali brzo ? a proto negativní výsledek ? prosím o odpověd velice si to ho vážím děkuji
milan
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
dobrý den , pane doktore už jsem vám jednou psal ohledně styku který proběhl 27 září kde byl použit postinor po 24h a druha tabletka po13,5h byli jsme na krvi jako samoplátci vysledek po 13 dnech 0.1 U/L po 8 dnech necelých 1 U/L menstruace stále neproběhla už je to skoro měsíc jen kratce byla ms po postinoru asi špinění , ste si opravdu jistý že po takove době nemuže partnerka otěhotnět ? není možné že vajíčko by se zahnizdilo později a že sme testovali brzo ? a proto negativní výsledek ? prosím o odpověd velice si to ho vážím děkuji
Milan
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

V medicíně není nic na 100%.Pokud ale byl test z krve po 13 a pak po 21 dnech od styku negativní, považuji pravděpodobnost, že by partnerka ze zvažovaného styku otěhotněla za extrémně nízkou - asi tak podobně nízkou, jako je vysoká výhra ve Sportce

MUDr. Jan  Šulc

těhotenský test
Dobry večer pane doktore , s partnerkou jsme měli styk 27 září použili jsme postinor po 24h a druhou tabletu po 13,5 H od styku uběhlo 13 dná byli jsme na testu hcg z krve výsledek byl 0.1 U/L po 8 dnech jsme byli znova bylo nám řečeno že hcg je nižší než 1.0 U/L menstruace po 5-7 proběhla ale neměla asi vliv postinoru , zatím ms neproběhla ale měla muj dotaz je jestli partnerka může byt těhotná a po připadě jestli je za potřebí jeste testovat velice děkuji za odpověd
petr
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

již zodpovězeno

těhotenský test
Dobry večer pane doktore , s partnerkou jsme měli styk 27 září použili jsme postinor po 24h a druhou tabletu po 13,5 H od styku uběhlo 13 dná byli jsme na testu hcg z krve výsledek byl 0.1 U/L po 8 dnech jsme byli znova bylo nám řečeno že hcg je nižší než 1.0 U/L menstruace po 5-7 proběhla ale neměla asi vliv postinoru , zatím ms neproběhla ale měla muj dotaz je jestli partnerka může byt těhotná a po připadě jestli je za potřebí jeste testovat velice děkuji za odpověd
Milan
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při 2 negativních testech považuji těhotenství za prakticky vyloučené

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Zdravím, je to 16 dní po pohlavním styku, kdy jsem si nechala udělat krevní těhotenský test. Vyšel jako negativní, ale menzes se ještě nedostavil. Můžu věřit testu a zpoždění brát jen skrz můj velký stres?
Zita
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
S vysokou pravděpodobností jde opravdu o opoždění vlivem stresu
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, nechala jsem si udělat krevní těhotenský test, ale nebyla jsem na lačno. Může to mít vliv na výsledek?
nina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Výsledek testu by tím neměl být ovlivněn

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
¨Ještě mám jeden dotaz, kdy by bylo vhodné si udělat těhotensky test?
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
2 týdny po předpokládaném otěhotnění
těhotenský test
Dobry den,mněla sem ejakulát na ruce a pak po cca 10min. šla na toaletu. (Ruce sem si zapomněla umýt) je možné že by došlo k oplodnení? Menstruace vždy přišli na čas,no trvaly 3dny. Test byl negativní. Předem děkuji.
Maťa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobry den,mněla sem ejakulát na ruce a pak po cca 10min. šla na toaletu. (Ruce sem si zapomněla umýt) je možné že by došlo k oplodnení? Menstruace vždy přišli na čas,no trvaly 3dny. Test byl negativní. Předem děkuji.
Maťa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

S ohledem na menstruaci a negativní test považuji otěhotnění za hodně nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, za dva dny to budou 2 týdny, co jsem byla uspokojována prsty. Dotyčný se udělal sám, šel se umýt, ale nevím jestli dost dobře. Nyní mám návaly horka a pocit těžkých nohou, takové pulzování. Jsou to možné příznaky těhotenství? Za jak dlouho bych si mohla udělat test, ať už z moči či krve?
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nejde o typické těhotenské příznaky. Test doporučuji ne dříve než po 2 týdnech

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý večer, když jsem dostala menstruaci, po druhé už ne a udělala jsem si nejméně po měsíci po případném početí 2 testy a nic jsem na nich neviděla, může tam být nějaká slabounká čárka, které bych si nevšimla a byla těhotná nebo po tak dlouhé době by už musela být výraznější? menstruaci jsem však dostala po týdnu po případném početí. děkuji za odpověď
karolina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Po měsíci od početí by test musel být jasně  pozitivní

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den,moje posledni menstruace zacala 29.9 asi 4 dni pred ni jsem zapomnela prasek a mela nechraneny sex az do menstruace. Uz od nejakeho 8ho dnu od styku jsem strasne precitlivela, pred par dny se mi objevily velmi viditelne modre zily na prsou a hnednou mi bradavky, mam pichlavou bolest v podprisku, jsem strasne unavena, nikdy takhle moc nespim,delala jsem si vcera tehotenske test ale je negativni, je i tak mozne, ze jsem tehotna ? Nevim z ceho jineho bych mela vsechny tyhle priznaky, dekuji za odpoved.
adela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při negativním testu považuji těhotenství za vysoce nepravděpodobné. Pro jistotu ale doporučuji vždy test opakovat.

Příčinou změn, které pozorujete, může jít o hormonální nerovnováhu

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Proč považujete těhotenství za velmi nepravděpodobné když se říká že se testy dělají po vynechání 14-tý den
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Testy se nemají dělat po 14 dnech od vynechání , ale po 14 dnech od možného početí

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, obracím se na Vás s možná nesmyslným dotazem (podle diskuzí, které jsem na internetu prošla), ale přesto mi to vrtá hlavou, a tak se chci ujistit. Existuje možnost, že jsem těhotná (případné početí kolem 15.7.2015) a to v případě, že mám pravidelně menstruaci a testy (dělala jsem si dva, cca 3 týdny zpět a cca 1,5 měsíce zpět) byly negativní? Ranní nevolnosti nemám. Jediné, co mě znepokojilo, je skutečnost, že jsem od té doby začala dost nepřiměřeně přibírat. Jím pořád stejně, pohyb pořád stejný a přesto jsem nabrala tak 7 kg, což se mi nikdy před tím nestalo a váha stále stoupá. Nemám žádná vážná onemocnění, je mi 21 let.
Předem děkuji za Vaši odpověď,
Anna - otázka upravena poradcem
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Opakovaně negativní testy těhotenství prakticky vylučují

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Děkuji za vaši odpověď Ještě bych se zeptala:Sex jsme měli v datech 2,4,6.Října
Menstruace mi měla dorazit 7.října a do dneška tedy 12.října my nic nepřišlo myslíte že by mohlo jít o těhotenství ale dnešní test vyšel negativně.Děkuji - otázka upravena poradcem
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je možnou příčinou opoždění krvácení. Test může být pozitivní až po cca 14 dnech od početí. Takže ho v odstupu několika dní opakujte

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore měla bych na vás dotaz mám 8 dnů zpoždění od MS zkusila jsem si dnes test a nebyl pozitivní myslíte, že je to ještě na test brzo?A ráno jsem si měřila bazální teplotu a měla jsem 37,4 Děkuji za odpověď a přeji krásný den
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Záleží na tom, kdy by došlo k otěhotnění. Negativní test prakticky vylučuje početí před 14 a více dny. Takže byste musela otěhotnět někdy krátce před očekávaným termínem menses.

Jednorázové měření bazální teploty nemá žádný význam

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý deň chcem či môžem byť tehotná mala som nechránený styk ten styk prebiehal tak ako sa spravil tak o 10 minút si obtrel penis o moju pošvu a na druhý deň som dostala menzes po 2 týždnoch som mala test negatívny, potom som dostala další menzes v termíne a bol normálny žiadne špinenie potom som si po menzese spravila další test bol negatívny po styku to je 34 dní, môže sa test mýliť po takej dobe alebo môžem byť kludná ?
a
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

S ohledem na negativní testy považuji těhotenství za extrémně nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat. MS jsem měla až po týdnu a jen jeden a pul dne. Ale před tím jsem si dělala test a ráno a ten vyšel s druhou čárkou, ale byla slabá. Druhy den jsem si ho zkoušela odpoledne a nic. Mohu byt těhotná? - otázka upravena poradcem
....
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Podobně rozporné výsledky testu je obtížné hodnotit. Je možné, že jste otěhotněla a následovala tzv. časná těhotenská ztráta. Test doporučuji opakovat, nejlépe z krve

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den písala sem vám otázku ohledne možného tehotenstva posledný styk bol 24.8., tehotenský test som si robila 8.9 a bol negatívny menzes došiel v očakávaný termín a trval tak jak inokedy preistotu som si urobila ešte jeden test po styku to je 33 dní a bol negatívny myslíte si že môžem byť aj tak tehotná alebo môžem byť v klidu ? Dakujem za odpoved
anonym 1
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství při dvou negativních testech považuji za vysoce nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
dobrý den chtěla jsem se zeptat 30.srpna teda 5dní po ukončení menstruace jsem měla pohlavní styk nechráněný , asi 2 týdny po styku jsem si dělala test a ta druhá čárka tam byla nebyla úplně plně zbarvená ale byla tam , ms se mi spozdila o dva dny pak jsem to normálně dostala , dělal jsem si test po ukončení a už tam ta čárka byla vidět jen minimálně a jen v určitém úhlu , je možné aby byla tedy těhotná ? děkuji
katx
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně se jedná o tzv. časnou těhotenskou ztrátu. Test doporučuji opakovat, nejlépe z krve. V případě pozitivity se obraťte na lékaře. Mohlo by také jít o mimoděložní těhotenství.

MUDr. Jan Šulc




mobilní verze