Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Prosíme o strpení, do 9. 3. 2015 je pan doktor na dovolené. Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám bude odpovídat MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

těhotenský test
Dobrý den,
Mam takovy dotaz,který je spise pro psychologa,ale chci znat vas nazor. Asi v zari jsme byli s kamarády na chalupě. V listopadu u nas byla sestrenice,ze je mozna tehotna,ale nastesti nebyla.Mamka ma takovou knihu o tehotenstvi a tak jsem si ji prohlidla a trochu mi zapracovala fantazie a zacala jsem si hledat ruzne tehot. priznaky a nejak pasovaly.Ted si furt prohlizim prsa-zda se mi ze jsou vetsi a bradavky tmavsi,dvorce velsi..bricho mnohem vetsi,ikdyz kalhoty dopnu v pohode,pri jsem i zhubla,trika taky v poho...pruh na brise-pri je z puberty....ms mam pravidelnou,silnou,ale mam vytok..... Pohl.styk jsem jeste nemela,ale zda se mi,ze když sedim nebo lezim a zamislim si,zda nejsem tehotna,tak citim pohyby...Tt se bojim koupit,ze tam na me vykoukne 2.čárka..... Prosim myslite si,ze jsem tehotna?A mohlo by jit o psychicky problém? A muzu tehotenstvi zjistit jinak nez tt. Prosim jestli tehotenstvi povazujete za vyloucene,tak mi to reknete at me alespon trochu uklidnite - otázka upravena poradcem
anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud sjet neměla pohlavní styk je otěhotnění prakticky vyloučené. Obavy z testu jsou ale opravdu k řešení s psychologem

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den. Dnes mám 15dní zpoždění MS. V před 2dny jsem si dělala TT a vyšel pozitivně. Obě čárky byly nádherně vidět. Jediné příznaky,které na sobě pozoruji,jsou nechutenství k jakémukoliv jídlu, mírná bolest prsou, a změna stolice(je řidší než obvykle).
Myslíte že jsem těhotná? - otázka upravena poradcem
Mia
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ano, jste těhotná

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, pane doktore. Chtěla bych vás poprosit o radu. 6.2. jsme souložili s přítelem, bylo to mé podruhé a k naší smůle nám praskl prezervativ Všimli jsem si toho asi tak 5 minut po začátku soulože. HA zatím nepoužívám, avšak nedošlo k ejakujaci a dva dny po pohlavním styku dorazily mé dny. Přesto máme s přítelem strach, že bych mohla být těhotná. Myslíte, že jsou naše obavy přehnané?
Neplánované těhotenství
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění je hodně nepravděpodobné. Jistotu může po 2 týdnech přiinést gravitest

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
6.1-13.1 jsem mela ms. 22.1 jsem mela nechraneny pohlavni styk,ale ms se dostavila 5.2 silna,bolestiva a mam ji jeste dnes(10.2)a pravdepodobne ji budu mit i zitra. Je mozne ze jsem tehotna? Prosim omlouvám se,ze vas asi zbytečně otravuju,protoze si sama myslim ze tehotenstvi je extrémně nepravdepodobne ale chci se ujistit. - otázka upravena poradcem
klaudie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je opravdu hodně nepravděpodobné. Jistotu může přinést gravitest

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den,

Kdy si nejdříve muzu udelat TT, aby byl výsledek vypovídající? Posledni menstruace byla 20.1., nechráněný styk 6.2. Predem děkuji za vaši odpoved. - otázka upravena poradcem
Radka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Po 12 -14 dnech

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry vecer ,mela jsem nechraneny sex pred 9 dny s pritelem ale davaly jsme pozor a nechali toho po 5 minutach.Mesicky mi meskaji tyden testy jsem si udelala dva vysli negativny..je mozne ze jsem tehotna?
sofia
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění je nepravděpodobné, ale stále ne vyloučené. Na testy bylo ještě relativně brzy. Zopakujte za dny 

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den je mozne aby byl TT 17,18 den po styku negativni a pote znovu 21 dnu a ja byla presto tehotna? Dekuji
An
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je prakticky vyloučené

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den,mela jsem nechraneny pohlavni styk tyden pred menstruaci,menstruace se dostavila s Jednim dnem spozdenim. Je mozne ze bych byla tehotna?
Kamila
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění je nepravděpodobné. Jistotu může přinést gravitest 2 týdny po styku

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, s přítelem jsem měla styk, který byl poprvé nechráněný a trval jen kolem 10 minut, ale bez ejakulace. Oba jsme si uvědomili jakou hloupost děláme a tak jsme toho nechali. Bála jsem se však těhotenství a tak jsem si 12 den od styku udělala pro jistotu hned 2 těhotenské testy a oba byly negativní. další test jsem jsem si udělala v den očekávané MS (zhruba 20 dní od styku) a opět byl negativní. Nyní mám 5 dní zpoždění. Je i tak velká pravděpodobnost, že jsem těhotná? Zítra bych měla jít na gynekologii nechat si předepsat HA. Předepíše mi ji lékař, když mám zpoždění? Děkuji za odpověď
Denisa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění z uvedeného styku je s ohledem na výsledky testů vysoce nepravděpodobné.

Nevidím důvod, proč by Vám lékař neměl HA předepsat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý deň. Potrebovala by som zistiť, či sa môže jednať o tehotenstvo, ak..
Prvý deň poslednej menštruácie bol 8.1.2015.
Styk medzi 20.-25.1.2015.
Všetky tehu testy robené 29.1. a 2.2. boli negatívne.
Všetky tehu testy robené 6.2. ráno, 7.2. ráno i večer a 8.2. ráno mi vyšli s veľmi slabulinkou druhou čiarkou. Jediným príznakom je iba to, že mi býva celý deň zle od žalúdka-bolesť až pichanie občas a bolesť v podbrušku. Teplota včera 37,1°C.
Môže sa jednať o tehotenstvo?
Ďakujem. - otázka upravena poradcem
Kamilka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

S ohledem na pozitivitu testů,  byť slabou, je těhotenství možné. Máte-li bolesti, doporučuji návštěvu lékaře a případně test z krve, UZ vyšetření

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
Psala jsem sem neco kvuli vytoku a najednou mi neco doslo : 30.9.2014 jsme mely s pritelem nechraneny styk. Za 10dni prisla ms takze jsem to neresila jenomze ted si tu ctu vase komentáře a doslo mi ze mam nektere priznaky tehotenstvi :zvetsilo se mi bricho 3-6cm,zvyraznili zily a zvetsily prsa. Ms mam asi po 28 dnech,silnou bolestivou ale docetla jsem se ze i tehotne muzou mit ms. Je nejaka sance ze jsem tehotna,ale nevim o tom? Prosim jestli nejaka je pripiste procenta. Dekuji za rychlou odpoved - otázka upravena poradcem
kl
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobrý den,
Psala jsem sem neco kvuli vytoku a najednou mi neco doslo : 30.9.2014 jsme mely s pritelem nechraneny styk. Za 10dni prisla ms takze jsem to neresila jenomze ted si tu ctu vase komentáře a doslo mi ze mam nektere priznaky tehotenstvi :zvetsilo se mi bricho 3-6cm,zvyraznili zily a zvetsily prsa. Ms mam asi po 28 dnech,silnou bolestivou ale docetla jsem se ze i tehotne muzou mit ms. Je nejaka sance ze jsem tehotna,ale nevim o tom? Prosim jestli nejaka je pripiste procenta. Dekuji za rychlou odpoved - otázka upravena poradcem
kl
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství považuji za dost nepravděpodobné. Více řekne těhotenský test

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den. Před měsícem sem měla pohlavní styk s přítelem - byl chráněný, ochrana nebyla nijak poškozená. Dostala jsem ms, která byla opožděná, sice jen 2 dny, ale i to bylo pro mě nezvyklé. Třeba to bylo ještě léky, které sem musela brát.. ale i tak se ptám, na kolik % je možné těhotenství, protože se v poslední době cítím unaveně.. Děkuju :)
Daniela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je nepravděpodobná. Jistotu může přinést těhotenský test

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, mohu se zeptat kdyz jsem mela nechraneny styk a 48 hodin pote jsem si vzala postinor, jestli mohu byt tehotna??? Menstruaci jsem dostala s 8 dennim zpozdenim a testy jsem si delala 14, 17, 26, 27 dní pote a vsechny byly negativni. Dekuji za odpoved
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství považuji za prakticky vyloučené

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, může se stát, že mi TT neprokáže těhotenství ani 37 dní po styku?
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobrý den, může se stát, že mi TT neprokáže těhotenství ani 37 dní po styku?
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je to vysoce nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

Po měsíci od pohlavního styku jsem si dělala tehotensky test a je negativní,takže těhotná nejsem?
Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
k
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Měsíc po styku by měl test těhotenství spolehlivě odhalit. Chcete-li jistotu, doporučuji vždy testy dva

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, pane doktore, chtela bych se zeptat zdali 26dni po pohl.vstyku je negativni vysledek TT spolehlivy ? Dekuji.
Sarka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

26 dní po styku by měl test těhotenství spolehlivě odhalit. Chcete-li jistotu, doporučuji vždy testy dva

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, zalezi na tom, v jake fazi cyklu se dela TT nebo proste 2 tydnu od styku? Kdyz otestuju 2x, mohu mit jistotu?
Katarina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Lze testovat kdykoli v cyklu. 2 negativní testy 2 týdny po styku = 99,9% jistota

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den sem po 12den po embriottansferu předevčírem a včera sem si skousela udělat těhotenský test, kdy se my ukázali na 2 testech 2 čárky jedna byla silnější ale ta druhá slabší dnes. Když sem si opět test skousela dělat tak se tam objevila už jen 1 čárka zítra nám jít na hcg test je možné že se o těhotenství jednalo a už se nejedná prosím o radu
těhotenský test
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Může poravdu jít o tzv. časnou ztrátu. Asi by byl vhodný test z krve

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý večer pan doktor ja by som sa chcela spýtať že menstruacia pohlavny styk som mala ale neviem či som mala vtedy ovulaciu no potom 16 my pán doktor dal tabletky na pleseň tak som ich užila 6dni menzes som mala dostať 27 ale meska my to 6dni a vten deň poobede som mala taký vytok trocha aj z krvou teraz už nemám nič sem tam má pobolieva pod bruškom ale to len chvíľku a potom prestane tie bolesti som už mala par dni pred menstruaciou keď som mala dostať a pretrváva to až do teraz tiež aj prsia má trochu pobolievaju chcela by som sa spýtať či by som mohla byť tehotná vopred ďakujem
anka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Váš dotaz je trochu zamotaný a přesně mu nerozumím. Případné těhotenství zjistíte těhotenským testem 2 týdny po rizikovém styku

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, doplnujici otazka tykajici se vadi odpovedi. Ptala jsem se, zda je mozne, aby byl TT falesne poz.15 den po rizikovem styku. Odpovedel jste, ze je to nepravdepodobne, ale at testuji znovu. Testovala jsem jiz 3x. 12,14,15 den po styku vzdy z ranni moci a vzdy neg. Citlivost 25. Kdy tedy jeste testovat naposledy? Jde o riz. styk, po nemz bylo spolknuto escapelle do 20 hodin bez nasledneho zvraceni. Cetla jsem hodne diskuzi, kde zeny pisou, ze nevedeli o tehotenstvi x tydnu z testu, takze me to desi. Dekuji-snad uz obtezuji naposled, ale chci mit jistotu :-))))
Karol
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Myslím, že dále testovat nemusíte. 3 negativní testy v odstupu od styku, jak uvádíte, těhotenství prakticky vylučují.

Chcete-li max. jistotu, můžete zvážit test z krve - ale myslím, že je to zbytečné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
v archívu sem se dočetla, že antibiotika neovlivňují výsledek těhotenského testu z moče, ani výsledek testu z krve. Mohl byste mi tedy nějak přibližit, na jakém principu testy, resp. výsledky fungují, tedy, jak je možné, že antibiotika výsledek jakéhokoliv testu neovlivní? Měla jsem totiž za to, že pokd beru antibiotikum, je bezpředmětné těhotenský test dělat, protože výsledek by mohl užíváním antibiotik vyjít nesprávně...... protože antibiotikum přece zůstává jak v moči, tak v těle? Děkuji mnohokrát za odpověď - otázka upravena poradcem
Veronika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenský test stanovuje hladinu choriového gonadotropinu. Tento hormon vzniká prakticky jen v trofoblastu a jeho hladina není užíváním antibiotik nijak ovlivněna

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

Mohu věřit testu po 17 dnech od nechraneneho pohlavního styku?
Děkuji. - otázka upravena poradcem
k.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Můžete. Ale chcete-li max jistotu, vždy doporučuji dva testy

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, je možné, aby byl test falešně negativni 15 dní po styku z ranní moči?
Karol
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Aby test po 15 dnech neprokázal existující těhotenství, je vysoce nepravděpodobné. Vždy ale pro jistotu doporučuji opakovat test v odstupu několika dní

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, porad premyslim nad otazkou, jak vlastne je to s TT. Je doporucovano testovat 12-14 dni od ovulace, ale pokud zena nevi, kdy ovulaci ma a dojde k nechranenemu styku, vyjimecne, znamena to, ze muze testovat jiz 12-14 dni po styku? Protoze vetsina testu je postavena na tom, ze ovulace je veprostred cyklu, takze doporucuji cekat na zmeskani ms. Ale pokud je nechraneny styk tesne po MS, tak neni treba cekat cely mesic, ale jen tech 14 dni. Chapu to spravne? Moc dekuji za vysvetleni-chci mit jasno:-)
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test doporučuji za 12 až 14 dní po styku, v kterém mohlo dojít k otěhotnění

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chtela jsem se zeptat, Ms jsem mela dostat 18.1. ale v dobe kdyz jsem to mela dostat jsem brala antibiotika a byla nemocna.Meli jsme s pritelem nechraneny sex 8.1. Test jsem si delala 4dny po vynechane ms a pak jsem ho za 3 dny opakovala oba byli negativni. Je mozne ze jsem tehotna kdyz se mi Ms jeste do ted nedostavila ?
Emilie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotná s ohledem na výsledky testů nejspíše nejste

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den. Mam jiz tyden zpozdeni menses. S pritelem mame pravidelny sex bez antikoncepce. Vzdy si davame pozor. Mam 8 mesicu po porodu a mesicky mivam pravidelne. Boli me bricho jak kdybych to mela a nic. Bily vytok mam take. Zitra si jdu pro test. Myslite si ze bych mohla byt tehotna??
Julie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je možné. Více řekne test.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den p. Doktore. Zpozdila se mi menstruace tak jsem si udělala těhotenský test - negativní, ale dělala jsem ho večer, byl to MAMATEST COMFORT. Po dvou dnech jsem to dostala, je třeba si ho udělat po menstruaci znovu nebo nemohu být těhotná? děkuji
Těhotenství
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je hodně nepravděpodobné. Chcete-li max. jistotu, ještě test po menses zopakujte

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda se mohu spolehnout na test z krve, dělaný 22 dní po styku? A na test z moče, dělaný 32 dní po styku? Hcg se přeci tvoří při každém těhotenství, že ano, tak by to muselo být z testů patrné. Nebo se může stát, že to takhle vůbec nezjistím? Zkouším testy z důvodu, že jsem při antikoncepci špinila, poprvé jsem měla MS jen 3 dny, ikdyž ve stejné síle a mám nezvyklý bílý výtok. Děkuji, vím, že je to moc dotazů, ale snad jsou srozumitelné. Hezký den
Pavla
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Těhotenství je při dvou negativních testech prakticky vyloučené

Zeslabení i vynechání krvácení je při HA časté

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, kdyz byl test 12 a 14 den po styku z ranni moci negativni, je treba testovat znovu? 25uml
Hana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Myslím, že opakované testování není nutné. Těhotná z uvedeného styku  nejste na 99,9%

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

měla jsem s přítelem nechráněný sex třetí den menstruace, je nějaká možnost otěhotnění? Udělala jsem si těhotenský test 5 den potom a pak ještě 7 den potom a vyšel negativně. V pondělí jdu ke svoji doktorce, bude už možnost těhotenství vyloučit? - otázka upravena poradcem
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění je velmi nepravděpodobné, ale nelze zcela vyloučit. Prokázat či vyloučit graviditu ale lze až za 10-14 dní po styku

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

Mohu se zdá zeptat,jestli jsem těhotná když,po nechranenem pohlavním styku jsem si vzala pistinor a po 5 dnech jsem byla u gynekologa a paní doktorka mi řekla,ze se nemusim obávát a ze do týdne přijde menstruace,menstruace do týdne přišla a pak po 17 dnech jsem si dělala tehu.test a vyšel negativní,mohu tomu věřit,nejsem těhotná?
Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
k.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Na 99,9% těhotná opravdu nejste

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

Na kolik % prosím vás můžu věřit tehotenskemu testu po 5 -byl negativni a pak po 17 dnu- taky negativní.
Mohu tomu věřit na 100%?
- otázka upravena poradcem
kiki
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

5 dní po styku nemá test význam.17 dní po styku mu již lze dost věřit. Každopádně bych ale testoval ještě jednou

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den chtěla bych se zeptat mam 8 dni spozdenou ms dělala jsem si test 6 denpo vynechani ms test byl pozitiv.ale o 2 dny později jsem se ho udělala znovu a byl negativ.muzu byt i presto tehotna dekuji za odpověď.
pajaa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Může jít o tzv. časnou těhotenskou ztrát. Můžete ale být i těhotná dále. Test určitě zopakujte, nejlépe z krve

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, těhotenské testy jsou výrazně pozitivní.Na ultrazvuku ještě nic vidět.Hned první odběr za dva dny druhý odběr krve.Sestřička mi řekla (s pí.doktorkou jsem bohužel nemluvila ordinovala raději bych odpověď slyšela od ní),že hodnoty z prvního odběru jsou nic neřikající až z porovnání z druhým odběrem budou vědět zda o těhotenství jde.Je možné, že by z prvního odběru nepoznali těhotenství?Je možné, že při pozitivních testech a při nedostavené ms nejsem těhotná?Naštěstí mě nic nebolí.Pi.doktorka mě už chtěla zneschopnit tak by to asi nedělala, kdyby to ranné těhotenství nebylo?Mám po zamlklém potratu a mimoděložním těhotenstvím.Děkuji hezky den
Vlaďka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je-li test pozitivní, těhotná jste. To je jisté

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
již 5 let užívám HA,15.1. jsem měla s přítelem pohlavní styk, 16.1. jsem začala krvácet, krvácení trvalo 7 dní, ale přišlo dříve, než mělo z důvodu slabé hormonální antikoncepce, kterou mi následně lékař změnil. Pro jistotu jsem si udělala 28.1. těhotenský test, což bylo týden od termínu, kdy jsem měla mít normálně menstruaci, test vyšel negativní, mohu se na tento výsledek spolehnout? Mockrát Vám děkuji za odpověď - otázka upravena poradcem
Zuzka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Týden po styku je na test brzy. pro jistotu ho zopakujte za cca týden

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore, v sobotu nad ránem se mi s přítelem stala nepříjemná věc, kterou by měl zachránit to odpoledne Escapelle. Já Vám zde píšu, jelikož jsem si jen tak dnes ráno po 6 dnech udělala těhotenský test na němž je očividný duch. Přitom jsem i dnes dostala pravidelnou mestruaci. Může mít zde duch nějaký význam? Nebo jsem jen o nějaký nával hormonů. Moc Vám děkuji za odpověď. A.
Těhotenský test
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Po 6 dnech je "duch" velmi netypický. Na test je brzy. Musela byste otěhotnět před 10, spíše  více dny. Test tedy za týden zopakujte

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, pane doktore,muze se pocitat vysledek HCG z krve po 19dnech(negativni) a HCG z moci po 21dnech(negativni) za spolehlivy? Dekuji za odpoved.
Sarka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Spolehlivost bych bral jako 99,9%

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den pane doktore chtela bych se zeptat na konci Prosince jsem mela s pritelem nechraneny styk a 25.1.2015 mi prisla moje pravidelna menstruace. Je mozne ze i tak bych mohla byt tehotna?? Dekuji vam.
Marta:)
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Těhotenství je dost nepravděpodobné. Více řekne těhotenský test

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý večer chcela by som sa opitat či môžem urobiť test po skončený kramoch. Ak som si neni ista ci som tehotna kedze sme mali spratelom nechraneny stik. Dlkšiu dobu ma boli hlava troška slzia oči a som dosť unavena. Prosím porate mi veľmi tužime po babetku. Ďakujem
emka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Nejde o typické těhotenské příznaky. Test si ale udělat samozřejmě můžete

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je možné, abych byla těhotná i přes negativní testy? Byla jsem na testu z krve 21 po styku - vyšel negativní. Pro jistotu jsem si udělala ještě test z moči 30 dní po styku - také negativní. Mohu se na ně spolehnout?
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotná ze styku před 3 týdny na 99,9% nejste

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore.S přitelem sme měli pohl.vstyk.Neberu prášky jelikož je nesmím.Přítel ochranu neměl a všimla jsem se že ukápl při milování.Průhledné to nebylo.Je to před 5 dni.A mám dostat Ms a zatím nic.Vždy to mám po 14 dní,občas se to zpozdí.Kdy si mám udělat těhotenský test?
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Doporučuji test 2 týdny po rizikovém styku

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den. Pane doktore. Chtěla jsem zeptat. zpětně 3 měsíce jsem měla cysty.Ve středu jsem měla dostat menzes, už je to 6 co mám zpoždění, včera jsem si dělala test, vyšel lehce pozitivní a dneska taky a ten byl o trošku silnější. Je možné, že by cysta ovlivnila těh.test? děkuji za odpověd
Daniela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Cysta neovlivňuje výsledek gravitestu.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den,mam tyden po ovulaci a vcera me pichalo v podbrisku jako pred MS,k tomu me asi 3 dny boli prsa a dnes jsem cely den unavena.s pritelem se pokousime o dite,myslite ze by se to konecne povedlo?Dekuji
Miroslava
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění je možné, byť nejde o zcela typický soubor těhotenských příznaků. Více řekne za několik dní gravitest

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, měla jsem spožděnou mestruaci tak jsem si udělala test, první test vyšel pozitvní ale druhá čárka byla hodně slabá potom jsem si ho dělala po druhé a test byl negativní jak je to možné?Děkuji za odp.
m.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Může jít například o tzv. časnou těhotenskou ztrátu. Doporučuji test z krve

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, pokoušíme se s přítelem o miminko, menstruaci mám nepravidelnou, měla bych mít cca za 11 dní menstruaci, ukáže mi těhotenský test těhotenství?
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenský test z moče může prokázat těhotenství za 12-14 dní po jeho vzniku

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den,mela jsem nechraneny styk s mym pritelem 5dni pred menstruaci,je moznost ze bych byla tehotna?boli me podbrisku jak kdybych to mela dostat. Dekuji za odpoved
Nechraneny styk
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství nelze zcela vyloučit. Více případně  řekne gravitest po 2 týdnech

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den pane doktore,mohu test z krve 19 dni po vstyku brat za spolehlivy?Dekuji za odpoved.
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Spolehlivost je vysoká

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
dnes ráno jsem si udělala těhotenský test citlivosti 10ml/ui(těh. čárka viditelná,ale slabá, z ranní moči) a odpoledne mi to nedalo a udělala jsem ještě jeden,ale s citlivostí 25ml/ui )plně pozitivní). Otázka zní: jak je možné, že test s menší citlivostí, dělaný z odpolední moči(ředěné-hodně jsem pila) je více pozitivní(téměř stejně silná kontrolní čárka jako testovací čárka)než test s 10ml/ui, který je citlivější... nemá to být obráceně? Tedy 10 výraznější než 25? Děkuji za odpověď - otázka upravena poradcem
Andrea
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

1) Intenzita zbarvení testovací čárky má jen orientační význam

2) Na počátku těhotenství hladiny HCG prudce stoupají, rozdíl může být patrný i v řádu hodin

MUDr. Jan Šulc






mobilní verze