Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám bude odpovídat MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

těhotenský test
Dobry den,chtela bych se zeptat...Vic jak mesic uzivam leky na bolesti zad,a par dnu beru antibiotika...Menstruaci mam spozdenou vic jak o tyden,tak nevim,zda by mohl byt test stoprocentni...Dekuji za odpoved
Lucka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test určitě doporučuji. Odhalí těhotenství vzniklé před 2 týdny a dříve - tedy bude hodně vypovídající

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Po akom čase od styku si môžem urobiť test, ktorý spoľahlivo vyšetrí moju tehotnosť/netehotnosť? S priateľom sme mali styk bez ochrany, nespravil sa do mňa, len na brucho, ale mám plodné dni a bojím sa... Existuje test, ktorý by ukázal tehotnosť už po 24hod od styku?
Dieťa ešte neplánujeme, tak by som to chcela vedieť čím skôr, aby som v prípade "úspešnej nehody" mohla užiť tabletku po - otázka upravena poradcem
Majka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test z krve je spolehlivý po 10-12 dnech, z moče o cca 2 dny později. Časnější testy nejsou spolehlivé.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den je mozne udelat tehotensky test tyden až 9 dni po styku?
Dominika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobry den je mozne udelat tehotensky test tyden až 9 dni po styku?
Dominika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobry den je mozne udelat tehotensky test tyden až 9 dni po styku?
Dominika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

9 dní je na test brzy. Doporučuji o několik dní později

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chtěla jsem se ještě zeptat, pokud bych byla v 10. týdnu těhotenství (podle poslední MS) byla by hodnota hCG rozhodně vysoká, ne tedy 0,5? Pokud mi tato hodnota vyšla, mohu se spolehnout, že nejsem těhotná? A kde se bere v těle netěhotné tato mizivá hodnota, když se jedná jen o těhotenský hormon? Styk jsem měla naposledy před 2 měsíci, to už by byla hodnota hCG vysoká, je to tak? Děkuji moc. Vím, že je to moc dotazů najednou, doufám, že jsou srozumitelné
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

0,5 je to samé jako 0. Jde o nastavení testu. Je to negativní výsledek. Vyloučíme-li chybu testu, těhotná nejste

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, byla jsem asi 3. týden po nechráněném styku na preventivní prohlídce u své gynekoložky a řekla mi, že je vše v pořádku. Měla jsem i menstruaci ale po měsíci kdy jsem nedostala menstruaci mě napadlo jestli bych nemohla být těhotná... Tak jsem se chtěla zeptat než začnu panikařit, jestli je možné že by gynekoložka z preventivní prohlídky ve třetím týdnu poznala těhotenství? Děkuji za odpověď.
simča
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Běžným vyšetřením 3 týdny po styku lékař nemusí těhotenství nutně poznat.

Těhotná ale pravděpodobně nejste. Jistotu může přinést těhotenský test

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, jsem šestý den po inseminaci a těhotenský test negativní, muže se to ještě změnit?děkuji za odpověd
Katrin
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

6. den je na test brzy. Změnit se to za týden může

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, dnes (26.2.) jsem byla na odběru krve a dělali mi hCG. Od rizikového pohlavního styku uběhlo již 60 dní a od poslední MS 10 týdnů. Byla bych tedy v 10. týdnu. Hodnota hCG vyšla 0,5. Mohu ji tedy považovat za negativní a další testy, popř. vyšetření nemusím absolvovat? I žena, která není těhotná, v sobě může mít mizivé množství hCG? Děkuji
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Tato hodnota se bere jako negativní. Těhotná tedy na 99,9%nejste

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den chtěla bych se zeptat před rokem a půl jsem vysadila antikoncepci po 8 měsících jsem to dostala pak až za půl roku a teď po dvou měsících 4 dny nám narůžovělý výtok před čtrnácti dny jsem měla nechráněný pohlavní styk nikdy jsem tento výtok neměla je možné otěhotnět i přes takhle rozházený cyklus děkuji :)
Anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnět lze i při takto nepravidelném cyklu. Více případně  řekne těhotenský test

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
Jednou do me přítel zasunul penis ale hned ho vyndal. Opakoval to 2X ale sance ze by se mohl udelat je skoro nulova.. Cca po dvou týdnech me ztvrdlo břicho, hlavně okolo pupíku je tvrdé jako kámen, picha me v leve části podbřiška občas i v práve, mam pocit jako bych mela zvracet ale nikdy se nevyzvracim. Vzdy když nad možností těhotenství přemýšlím tak se cela rozkladu a začne mi bušit srdce. Myslíte si, že jsem si příznaky mohla vsugerovat? - otázka upravena poradcem
ewa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění je hodně nepravděpodobné. Více řekne těhotenský test

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Je možné, že bych byla od října těhotná a jeste do ledna měla menstruaci a nepřibrala ani deko? Naopak spíš jsem zhubla. Mešká mi teď menstruace, tak se bojím, že jsem od října v tom. V okolí jsme takovy pripad meli, ze to zena zjistila az v 4-5 mesici. Dekuji Sandra S.
sandra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je to nepravděpodobné, ale ne zcela vyloučené. Více řekne těhotenský test

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,byla jsem na UIU a chtela jsem se zeptat, zda mohu věřit těhot.testu ( je pozitivní ) po 10 dnech od inseminace,nebo jestli se to může ještě změnit.děkuji za odpověd
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Máte-li na mysli intrauterinní inseminaci, tedy IUI, obvykle se před ní podává injekce spouštějící ovulaci. Ta může způsobit pozitivitu těhotenského testu i po 12 dnech. Těhotenství je ale také možné. Více řekne opakování testu po 3-4 dnech - pozitivní již jasně potvrdí těhotenství

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,je mi 19a s pritelem mame nechraneny sex. Muj dotaz zni:ma cenu delat si tt po kazdem styku i kdyz prijde ms?Protoze mi ted moooc narostlo bricho a mam vetsi prsa jako bych nekdy v srpnu otehotnela.....Dekuji za odpoved
..
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test po 2 a více týdnech po styku přináší jistotu. Nechcete-li otěhotnět, doporučuji antokoncepci

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
DObry den,je mi 28let a pred 2 mesici jsem mela nechraneni styk tyden po ms. Ms se vsak dostavily. Je jeste nejaka sance ze jsem tehotna? Ms byla silna,bolestiva.
zuzik
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Otěhotnění je hodně nepravděpodobné. Více může říct gravitest

MUDr. Jan Šulc.

těhotenský test
Dobry den, kdy je podle Vas prosím vhodné provést tehotensky test v případě, ze k rizikovemu styku došlo cca 1 den před očekávanou MS, a následovalo její zpoždění? Jsem zmatená, protože vim, ze test je většinou spolehlivý po dvou týdnech od styku, ale také se doporučuje test provést par dnu po zpoždění MS. Dále jsem se docetla, ze před MS je vysoká nepravdepodobnost otěhotnění. Děkuji předem.
tt
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění opravdu není těsně před menses příliš pravděpodobné.

Test  proveďte 2 týdny po styku

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chtěla bych se zeptat dne 5.1. jsem měla pohlavní styk se svym přítelem a nepoužili jsme ochranu,jelikož jsem brala antikoncepci, ale nedošlo mi, že jsem měla na tři dny antibiotika, antikoncepci jsem normálně dobrala do 15.1. a dne 17.1. jsem to měla dostat, ale nedostala jsem to. 19.1. jsem si dělala těhotenský testík a vyšla mi na něm, druhá slabá čárka spíše jakoby duch, test jsem opakovala několikrát a pokaždé tam byla tak nějak vidět, ale nikdy né silně. mám i výtok, a dne 5.2. země vypadl cucek, a jela jsem na gynekologii tam mi pan doktor řekl po ultrazvuku, že tam ještě nic nevidí at prijdu pristi tyden brali mi krev . menstruaci jsem stále nedostala a pozoruji na sobě unavu, bolesti prsou a i trochu v podbříšku,a občas i zácpu, mám dny, když vidím jídlo tak je mi na zvracení. promačkávala jsem si prsa a z obou mi vytekli tak dvě kapičky takové vodičky.Ale menstruace se stále nedostavila. Můžu být těhotná Děkuji vám za vaší odpověd
lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství nelze vyloučit. Vyčkejte výsledky testu z krve

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, po 2 týdnech od pohl.styku jsem si udělala těhot.test - negativní. Na to za další 2 týdny i krevní test na hcg též negativní. Menses jsem dostala. Mohu být klidná, že je vše v pořádku? Není možné, aby se hcg nevytvořilo? Vždy je u každě ženy? Hloupý dotaz, ale pro svůj klid..
Ina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

již zodpovězeno

těhotenský test
Dobrý den, po 2 týdnech od pohl.styku jsem si udělala těhot.test - negativní. Na to za další 2 týdny i krevní test na hcg též negativní. Menses jsem dostala. Mohu být klidná, že je vše v pořádku? Není možné, aby se hcg nevytvořilo? Vždy je u každě ženy? Hloupý dotaz, ale pro svůj klid..
Ina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství bez HCG není možné. Takže je extrémně nepravděpodobné, že byste byla těhotná

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, 31.1 jsem měla nechráněný pohlavní styk. Beru antikoncepci, ale v této době jsem už 3 den brala Penicilin. 9.12 jsem dostala normálně plánovanou menstruaci. Mezitím jsem si udělala cca. 5 t. testů a negativní po 20 dnech od pohlavního styku. Myslíte, že je stále pravděpodobnost těhotenství?
Hana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

S ohledem na výsledky testů považuji těhotenství prakticky za vyloučené

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den chtěla jsem se zeptat 15 unora jsem dostala menstruaci.
Jako obvykle mi trvá 7dní.Ale tenhle měsic jsem měla menstruaci 3 dny a najednou mi skončila nikdy se mi to nestalo.Mohla bych být těhotná???? - otázka upravena poradcem
tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Spíše ne, ale není to zcela jisté. Více řekne těhotenský test

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den,
dostala jsem o 6 dni drive menstruaci a ted se bojim,ze jsem tehotna. Zapomnela jsem si vzit jeden prasek kdyz jsem byla na dovolene u more. Ted mam nejake starosti s praci a rano mam obcas nevolnosti a ruzne chute.Sex mame s pritelem vždy s kondomem a prasky jinak beru pravidelne.Je predcasna menstruace znamka tehotenstvi?Je mi 23,dekuji. - otázka upravena poradcem
Jitka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nejde o typickou známku těhotenství.

Zkuste těhotenský test a budete mít jasno

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

Ráda bych se zeptala, jak je možné, že říkáte, že se těhotenství dá testem prokázat již 14 dní po styku, když všude jinde se píše, že se musí počkat do zmeškané MS. Jak to tedy je? Je možné, že mi test 14 dní po styku ukáže negativní výsledek, ale stejně se poté nedostaví MS a budu těhotná? Jde mi o to, že v neděli budu testovat (15 dní po styku), ale MS mám dostat až v úterý. Mezitím mě čeká alkoholový dýchánek, tak bych nerada něco pokazila jen proto, že jsem se spolehla na test ještě před MS. Děkuji - otázka upravena poradcem
Erika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenský test je založen na průkazu hormonu HCG. Ten vzniká prakticky jen v těhotenství. Spolehlivě prokazatelné hladiny v těle ženy jsou po 12-14 dnech po početí. Otěhotnět je možné i třeba 10. den cyklu. Pak je test pozitivní i týden před menses

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den mohu se spolehnout na negativitu testu 14 dni po styku i přestože se nedostavila MS ? DĚKUJI předem za zodpovězení
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění je vysoce nepravděpodobné. Test ale vždy radím pro jistotu zopakovat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda by gynekolog pohmatem zjistil, že jsem v 9. týdnu těhotenství? Poslední MS jsem měla 18.12. Test jsem dělala 48 dní po styku, mohu se na něj spolehnout? Děkuji
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Gynekolog by měl mít minimálně podezření. Test by měl určitě těhotenství po 48 dnech prokázat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, mozna bude moje otazka znit hloupe, ale moc dekuji za odpoved. S pritelem moc chceme miminko. Pred par dny vysel pozitivni TT, slabe. Dva dny na to neg., prevcirem byl termin zacatku MS, ale zacla jsem jen opravdu slabounce spinit a vcera tak dve kapky krve. Od te doby nic. Ms mam pravidelnou a nikdy se mi tohle nestalo. Myslite, ze je porad nadeje a ma smysl znovu testovat? K lekari mohu az za 2 tydny. Dekuji.. K.
Katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Naděje, že vše bude v pořádku, stále ještě je. Mohlo by jít ale také např. o mimoděložní těhotenství. Test určitě opakujte. Zvážil bych i test z krve

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

Mohu se s jistotou spolehnout na negativní test 12, 14 a 15 dní po styku (Mamatest 10), nebo je potřeba pro úplnou jistotu počkat na MS?
Děkuji - otázka upravena poradcem
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění považuji za vysoce nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, pred mesicem jsem musela uzit postinor, 7 den po vysazeni HA, hned po mestruaci, menstruace pote prisla znovu za tyden v plne sile. Od te doby asi 8 testu negativnich, posledni 24.den po. Mohu se na vysledky spolehnout? Cetla jsem na internetu, ze nekd se tehotenstvi na testu neukaze. Ale na tolika? Dekuju
Anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobry den, pred mesicem jsem musela uzit postinor, 7 den po vysazeni HA, hned po mestruaci, menstruace pote prisla znovu za tyden v plne sile. Od te doby asi 8 testu negativnich, posledni 24.den po. Mohu se na vysledky spolehnout? Cetla jsem na internetu, ze nekd se tehotenstvi na testu neukaze. Ale na tolika? Dekuju
Anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobry den, pred mesicem jsem musela uzit postinor, 7 den po vysazeni HA, hned po mestruaci, menstruace pote prisla znovu za tyden v plne sile. Od te doby asi 8 testu negativnich, posledni 24.den po. Mohu se na vysledky spolehnout? Cetla jsem na internetu, ze nekd se tehotenstvi na testu neukaze. Ale na tolika? Dekuju
Anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Negativní testy po 2 a více týdnech od styku těhotenství prakticky vylučují

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, s přítelem jsem měla nechraneny pohlavní styk. Přítel se do mě neudělal , ale i přesto se nedostavila menstruace . Dělala jsem si gravitest a oba dva vyšly negativní. Co to znamena? Dekuji za odpověď
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud byl odsup testů od styku delší než 2 týdny, těhotná s vysokou pravděpodobností nejste. Byl-li odstup výrazně  kratší, neznamenají negativní testy nic

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, dělala jsem si těhotenský test 48 dní po možném oplozujícím pohlavním styku. Vyšel negativní, mohu se na něj spolehnout? Beru antikoncepci Lunafem, chyby si nejsem vědoma, ale měla jsem jinou MS než obvykle. Od styku proběhly 2, první byla kratší, ale ve stejné síle a v cyklu jsem několikrát špinila. Druhá už byla jako obvykle. Právě kvůli jinému průběhu MS jsem si test dělala. Mám totiž pocit, že se mi i trošku nafouklo bříško, nebo si to můžu jen vsugerovávat? a bolí mě záda. Pokud i při braní antiko dostanu v pauze MS, mohu to brát jako ,,důkaz,, že nejsem těhotná? Děkuji moc
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud přijdou menses, otěhotnění je velmi nepravděpodobné. Stoprocentní důkaz To ale není. Negativní test je hodně spolehlivou informací. Chcete-li max. jistotu, vždy doporučuji testy dva

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, chci se zeptat. Pred 3 dny jsem mela 2 pozitivni testy, ne silne carky, ale byly tam. Ruzove. Dnes tt negativni. MS neprisla, takze o bioch.teh.nejspis nejde. Jak je to mozne?:-( tyto testy mi nikdy falesnou pozitivitu neukazaly a kazdy byl z jineho baleni, takze je divne, ze by slo o dva vadne kusy.. Dekuji:-(
Hanka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Může jít o tzv. časnou těhotenskou ztrátu. Menstruace může přijít opožděně.

Zvážil bych ale test z krve a vyšetření u gynekologa. Někdy mohou být podobné výsledky u mimoděložního těhotenství

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

Ráda bych se zeptala, zda má cenu dělat si těhotenský test 12 až 14 dní po styku. Je opravdu možné, že se mi již ukáže pravdivý výsledek, i když to bude ještě před případnou MS? Ráda bych se také zeptala, kdy nejdříve je možné provést test z krve, aby byl platný. Děkuji - otázka upravena poradcem
Marika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test z moče odhalí těhotenství po 12 až 14 dnech, z krve o cca 2 dny dříve

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
Muzu jit v 15 sama ke gynekologovi? A je tt v lekarnach volne prodejny bez ohledu na vek a predpis? - otázka upravena poradcem
?
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

V 15 letech můžete jít k lékaři sama. Některou léčbu či zákrok ale musí případně odsouhlasit rodič

TT je volně prodejný

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Ano, přesně to co říkáte - UZ vaginální sonda , jen jsem nevěděla, jak přesně se to jmenuje:). Mockrát vám děkuji za odpověď !
anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobrý den, mám takový hloupý dotaz, ale přeci jen, by mě uklidnila odpověď. Byla jsem u gynekoložky na prohlídce, protože mi nesedla antikoncepce a měla jsem podezření na mykózu. Měsíc před prohlídkou jsme měli s partnerem pohlavní styk, z kterého jsem měla celý měsíc strach, že jsem otěhotněla avšak se mi dostavila menstruace a i těhotenský test byl negativní. Kdyby ale tyto dvě věci zklamali, paní gynekoložka by těhotenství poznala, že ? Paní doktorka mě kontrolovala zevnitř takovou kamerkou, kde mi ukazovala mou dělohu, kdybych tedy byla ve 4. týdnu, doktorka by to poznala ?
Omlouvám se, za nevšední otázku a předem děkuji za odpověď :) - otázka upravena poradcem
anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství považuji za vysoce nepravděpodobné.

Z Vašeho popisu ale spolehlivě nevím, o jakou kamerku by mělo jít. Pokud šlo o UZ vaginální sondu, 4 týdny po početí by těhotenství mělo být vidět

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, po kolika dnech od požití escapelle bude vhodné si udělat TT? Děkuji za odpověď Nika
Nika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Po 2 týdnech

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, ptala jsem se ohledne ducha na testu:-) byl to 10uml. Za jak dlouho myslite, ze muzu udelat test kontrolni s 25uml testem? V cizine nemohu sehnat 10uml znovu. Dekuji!:-)
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Doporučuji odstup 3-4 dní

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den prosím o radu,mám naplánovanou operaci pro nezhoubný dle testů tumor na pravém vaječníku,problém je že se mi opozdila menstruace,jsem ve velmi složité životní situaci,užívám přes den přírodní sedativa,třezalka,kozlík,gaba,medunka na uklidnění.Nechci žádná AD jelikož mám ročního chlapečka a musím fungovat,včera jsem si dělala tt a vyšel pozitivně,otázkou je zda se může stát že nádor nebo sedativa mohli ovlivnit pozitivitu tt,jelikož se opravdu těhotně necítím,nádor dle lékaře se ted začal zvětšovat a lékař si myslel že je to cysta ale ta to prý není,jinak říkal že to není nic vážného ale je lepší tumor odstranit,pokud těhotná jsem,dá se operovat tu vaječníku v těhotenství?Děkuji za odpověd
Marketta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nádor ani přírodní sedativa nejsou pravděpodobně příčinou pozitivity testu. Operovat se dá i v těhotenství, je to ale složitější

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den je mozne aby byl TT z moci 25, 33 den po styku negativni a take TT z krve 30 den po styku negativni a ja byla presto tehotna? Dekuji
Alena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Považuji to za vyloučené

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,mám jít na op pro tu pravého ovária,který se zmenšuje a zvětšuje,lékař řekl že dle výsledků nepůjde o nic vážného ale že neví co to je přesně za druh tumoru,jenže mě dnes vyšel pozitivní tt,může být výsledek díky tumoru zkreslený?
- otázka upravena poradcem
maja
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Považuji to za vysoce nepravděpodobné.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý večer. Mám otázku jsem po oboustrannem mimodeloznim těhotenství.poslední dobou mi bylo po ránu porad špatně a boleli me žádá jako u těhotenství.to same jsem mela i u svich dvou děti.včera jsem si dělala test a byl pozitivni ale týž večer jsem to dostala.druhy test byl ráno negativní.i nadále mi je po ránu zle!!!můžete mi prosím poradit co to může byt???děkuji KatkaAndrasiova
katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Mohlo by jít, pokud nebyly odstraněny oba vejcovody, například o časnou těhotenskou ztrátu. Zvážil bych test z krve

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den mám trochu zvláštní dotaz.Koupila jsem si tehotensky test,normalne nacurala do nádobky ale špatne jsem použila papírek a rychle běžela pro novy byla jsem pryč asi 5-8minut a novy papírek jsem dala do te moci předtím mohu se tedy na vysledek spolehnout nebo to nejak zmutovalo?
Stella
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobry den, pane dokore, reaguji jeste na Vasi odpoved na moji otazku " Dobry den,pane doktore, je vysledek tehot.testu z krve po 34 dnech od pohl.vstyku spolehlivy ? Vase odpoved: Dobrý den.Měl by být. Vždy ale doporučuji test zopakovat" Rada bych jeste dodala, ze tehotenske testy z krve v prubehu 12-19 dnu po pohl,vstyku ( tj. predtim jeste nez onech 34 dni) jsem mela take negativni ( dohromady tedy 3x negativni tehotenske testy z krve-posledni byl tedy onech 34 dni po vstyku) a veskere testy z moce jenz jsem si delala do 32 dnu po pohl.vstyku byly take negativni. Mohu se tedy na dane vysledky spolehnout ? Dekuji za odpoved. - otázka upravena poradcem
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Můžete se na ně spolehnout
těhotenský test
Kdyz jsem si dělala tehotensky test kolem 4hodiny odpoledne můžu se spolehnout na pravdive vysledky?
LuckA
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Obvykle se doporučuje ranní moč. Ale i z odpolední moče by mělo být těhotenství prokázáno

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den mám trochu zvláštní dotaz.Koupila jsem si tehotensky test,normalne nacurala do nádobky ale špatne jsem použila papírek a rychle běžela pro novy byla jsem pryč asi 5-8minut a novy papírek jsem dala do te moci předtím mohu se tedy na vysledek spolehnout nebo to nejak zmutovalo?
Stella
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobry den mám trochu zvláštní dotaz.Koupila jsem si tehotensky test,normalne nacurala do nádobky ale špatne jsem použila papírek a rychle běžela pro novy byla jsem pryč asi 5-8minut a novy papírek jsem dala do te moci předtím mohu se tedy na vysledek spolehnout nebo to nejak zmutovalo?
Stella
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Výsledek by měl i tak odpovídat realitě

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
DOBRY DEN.
Mám strach, i když jsem pohlavní styk neměla, je možné že můžu být těhotná? 29.12jsme si s přítelem tak hráli a je možné, že měl na prstech sperma a to se dostalo do pochvy. Dělala jsem si 3 testy, všechny byly negativní,ale nebyly z ranní moci. Teď trpím bolestmi břicha, měla jsem i zácpu, byla s tím u doktorky, ten mi dal projimadlo a stále se cítím nafoukla. Menstruaci jsem měla 21.1 a teď čekám, jestli menstruaci dostanu.
Je možnost, že bych mohla být těhotná? - otázka upravena poradcem
kaja
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

S ohledem na negativní testy považuji těhotenství za prakticky vyloučené

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den:-) dnes rano mi na testu vylezl duch, odpoledne uz je videt bez naklaneni, ale stale slaboucky. MS meska 2 dny. Myslite, ze se mohu radovat?:-) mel by zitra rano jiz byt zase silnejsi? Dekuji!
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

těhotná skoro jistě jste. Test bych opakoval v odstupu několika dní

MUDr. Jan Šulc






mobilní verze