Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám bude odpovídat MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

těhotenský test
Dobrý den,
1.4. jsem měla nechráněný pohlavní styk. Těhotenský test jsem si udělala dnes - 14.4. Vyšel negativní. Šlo o test Pepino HCG. Myslíte, že výsledek lze považovat za průkazný? Nebo mám test opakovat např. po 21 dnes?
Za jak dlouho od nechráněného styku lze poznat těhotenství z krve? Případně, do které laboratoře v Praze můžu přijít na tento test z krve? Děkuji předem za odpověď. - otázka upravena poradcem
Irena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test z moče by měl prokázat těhotenství po 2 týdnech, z krve o cca 2 dny dříve

Test Vám může udělat Váš gynekolog nebo se poraďte s internetem

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

je mi 24 a od svych 16 let jsem brala antikoncepci. Bohuzel jsem ji ze zdravotnich duvodu musela letos v lednu prestat brat. Ze soboty na nedeli (11-12.4) jsme meli s partnerem sex. Kondom si vzal zhruba v polovine sexu. Predtim ho nemel a neni si jist, zda male mnozstvi ejakulatu nemuze byt ve mne. Sperma pri vyvrcholeni zustalo cele v kondomu. Zitra( 15.4) mam dostat menstruaci. Vzhledem k absenci hormonu ji mam trosku nepravidelnou. Je mozne, abych byla tehotna? Popripadne, kdyz se menstruace dostavi, mam jistotu, ze tehotna nebudu? podle vypoctu to bylo mimo plodne dny. Mam z toho nocni mury, nemuzu si to jako studentka dovolit. Dekuji a preji hezky den. - otázka upravena poradcem
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je hodně nepravděpodobné. Jistotu může přinést gravitest 2 týdny po styku.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý deň Pán doktor,
Mám 22 rokov a mám veľký srach že som v tom. Má priateľa, avšak pohlavný styk sme ešte nemali a ani s nikým som ešte styk nemala, som panna. Avšak mávame orálny sex, no vždy mi to skončí len na bruchu. Raz sa akurát stalo že keď som sa utrela a vstala som, mal som niečo asi aj na stehne. No mešká mi menštruácia asi 9 dní. Poslednú som mala 28.2., ktorá trvala ako zvyčajne približne 7 dní. Mám cyklus skoro pravidelný, tak 35 dňový. Avšak odvtedy som už nemala. Veľmi sa bojím otehotnenia, kedže som mladá a nemôžem si to dovoliť a na internete toho píše veľa aj ohľadne kvapiek lásky. Môžem si byť úplne istá že v tom nie som? Prosím poraďte mi. - otázka upravena poradcem
Valéria
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění je nepravděpodobné. Jistotu může přinést těhotenský test

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat mešká mi menstruace už přes 3 týdny. Dělala jsem si asi 5 testů během cca měsíce a půl poslední jsem dělala včera a vyšel jako předchozí také negativně. Přerušovaný pohlavní styk jsem měla před 2 měsíci a mezi tím jsem menstruaci už 2x dostala. Je možné se na testy spolehnout nebo spíše ne? předem děkuji za odpověď - otázka upravena poradcem
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotná s vysokou pravděpodobností nejste.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, nechráněný pohl. styk jsem měla naposledy 1.4.2015, a menstruaci mám mít až 21.4.2015. Myslíte že když si udělám test zítra ráno (14.4) vyjde mi správný výsledek? Jsem netrpělivá...
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Raději test ještě o 1-2 dny odložte

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, pane doktore mám velkou prosbu na Vás, prosím Vás měl jsem nechráněný sex se svou přítelkyní a ona si došla po 3 dnech k doktorce a přišla s tím, že doktorka jí udělala testy na těhotenství odebráním krve a že je pozitivní že je těhotná. Je to možné po 3 dnech od pohlavního styku ?
Karel
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

3 dny po styku nelze dle mých znalostí těhotenství prokázat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,vim,že je to hloupý dotaz,ale přece mi to vrtá hlavou.Chc se zeptat,ja je velká pravděpodobnost otěhotnění,pokud se partner udělal mimo mě a asi tak nanejvš o 5 minut jsme měli sex a on měl zbytky na penisu,jelikož jsem nespolkla,celé sperma,ale něco málo vyteklo a zůstalo (naředěné slinami) asi tak za tři minuty jsem šla do sprchy, je možné,že jsem otěhotněla? P.S Cca před 3 měsíc jsem prodělala spontální potrat,ale jsem naprosto v pořádku,jen mi chybí minerální látky. Kdy poznám jestli jsem a nebo nejsem a je popř. miminko ohroženo mým nedostatem minerálních látek?Děkuji
Ifik
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění nelze vyloučit. Test pozná graviditu po 2 týdnech.

Ohledně chybění minerálních látek je těžké se vyjadřovat- nemám dost informací

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
myslíte, že je možné považovat těhotenský test za spolehlivý první den po dnu očekávané menstruace? Jedná se o klasický MamaTest. - otázka upravena poradcem
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test je spolehlivý 14 dní po početí. Záleží tedy na tom, kdy byl styk

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, myslíte, že negativní těhotenský test, který byl proveden 12 dní po styku, můžu považovat za spolehlivý? Děkuji
Eva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

12 dní je hraniční doba. Doporučuji test zopakovat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore chtěla bych Vás poprosit o vysvětlení nálezu z histologie vysledek bioptické vyšetření : placenta rozmerov17x17x2.5cm pupečníku dlžky21cm excentricky nasadzajuci trojcievny.Záver patologa : Trojcievny pupečník má v celém svém průběhu přiměřenou histomogfologicku štrukuúru.Plodove obaly z lipnucimi částečně nekrotickými fragmenty těhotenské decidua , s ojedinelími ložisky akutní zánětlivé celulizácie.Prekrájané tkáň placenty s drobnými ložisky starší ischémie a nevýrazným pomnožením Rohrovho fibrinoidu.Zhrnutie : Chorloamnionitis.Mohla to být příčina úmrtí plodu v 36 týdnu těhotenství ? Za odpověď děkuji Přeji hezký den
Katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Spíše jde až o následek odumření plodu než o primární příčinu

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den mohu se prosim zeptat na internetu v ruznych diskuzich jsem se docetla ze zeny ktere byli tehotne ale delali si test treba i po mesici od pohlavniho styku tak test jim stale ukazoval jen negativni vysledek ale presto byli tehotne . Je to mozne bylo tam mnoho techto prikladu.
Martina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nezdá se mi to možné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den prosim o radu uz to bude 6 tydnu co se nam se slecnou stala nehoda sklouzl na prezervativ a hned asi 5 den po tom prisla menstruace. Vyckavali jsme pres 3 tydny a potom udelali tehotensky test a negativni. Ale ted ma jeji menstruace spozdeni zruba asi uz 5 dni a ani zadne priznaky prichodu menstruace nema.po udelani druheho tehotenskeho testu je vysledek stale negativni. Je mozne ze by mohla byt tehotna?? Dekuji za odpoved
Petr
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství starší než 2 týdny považuji za extrémně nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
dobrý den,spala jsem se svým klukem 3 dny po menstruaci. Říkal že se neudelal,ale bolí mě v podbřišku už druhý den.Nemuzu byt tehotna..
lea
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství není pravděpodobné, ale nelze zcela vyloučit. Více řekne gravitest

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, pane doktore s přítelem jsme měli vždy chráně. pohl. styk. V únoru jsem měla poslední měsíčky. Skoro každé ráno mě vzbudí ramplování v břiše a průjem. Může to být příznak těhotenství? Děkuji
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nejde o typické příznaky těhotenství. Více ale řekne těhotenský test

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
dobrý den, chci se zeptat.
poslední styk jsem měla první den mestruace minulý měsíc, nechráněný.
poté menstruace doběhla normálně a další měsíc přišla o dva dny dýl, přičemž druhý den cyklu jsem nasadila antikoncepci.
dva negativní testy po 4 týdnech.
mohu považovat již těhotenství za vyloučené? děkuji :-) - otázka upravena poradcem
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Podle mého soudu je těhotenství vyloučené

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, mám problém, o kterém se nemám s kým poradit, proto se obracím na vás. 2.1.2015 jsem měla první (nechráněný) pohlavní styk. Neudělal se do mě, ale přesto mám strach. Menstruaci jsem potom měla včas (5 dní po styku), ale hodně slabou. Další menstruace proběhla stejně. Ta třetí už trvala skoro jen dva dny, když nepočítám špinění, to skončílo 7.3. Měla jsem strach a tak jsem si 16.3. udělala test, vyšel negativně. Důvod proč vám píši je, že teď už mám 5 dní spoždění. Je možné že by test vyšel špatně?Udělala jsem ho v nesprávnou dobu? Děkuji moc za odpověd. Je mi 17 let.
- otázka upravena poradcem
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Test pro jistotu ještě jednou zopakujte. Těhotná ale skoro jistě nejste

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, ráda bych se vás chtěla zeptat, 19 března jsem byla na gyn. prohlídce a vše bylo v pořádku. V sobotu 21 jsem měla s partnerem chráň. pohl. styk. Antikoncepci neberu.Měsíčky mi měly přijít 26 března. V sobotu byl další chráň. pohl. styk. Měsíčky se do dnešního dne nedostavily. Od včerejšího dne jsem si zkusila 2 testy a vyšly mi oba negativní. Děkuji za odpověd'.
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Otěhotnění není příliš pravděpodobné, ale test s ohledem na druhý styk ještě za několik dní zopakujte

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, pane doktore, chtěla jsem se Vás zeptat, poznal by gynekolog těhotenství po měsíci už na vnitřním ultrazvuku a při normální prohlídce? Dělala jsem si těhotenské testy (2) a oba vyšli negativ., ale měla jsem slabou menstruaci, může být prý způsobeno cystou, kterou mám 50x50mm, testy jsem si dělala odpoledne (ne ráno) při době, kdy jsem měla slabou menstruaci, záleží na tom? děkuji
Karolína15
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Měsíc po početí by na UZ vaginální sondu (=vnitřní UZ) měl gynekolog těhotenství jasně vidět. Gravitest je lepší provádět ráno, i odpolední výsledek ale má vypovídací hodnotu. Pravděpodobně těhotná nejste

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry Den chtela bych se zeptat mela sem nechraneni sex spritelem po3tydnech sem si delala test a vysel pozitivny ale byla sem u gynekologa a nic tam nevydel mam prijit za dva tejdny
sisi
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jste s vysokou pravděpodobností těhotná. Více řekne až další vyšetření

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, prosím Vás o radu, přesně v půlce cyklu se nám protrhl kondom do 3 hodin jsem užila první tabletu Postinoru a za 12 hod další, menstruaci mám dostat teď o víkendu. Doposud žádné krvácení, špinění nic, jen se mi tak 3 dny od užití přípravku zvedá žaludek, motá hlava, jsem unavená, večer mám taky zimnici. Dnes jsem si zkusila ráno udělat Mamatest a je tam slaboučký nádech těhotenství. Je to možné?? Užila jsem tabletu dost brzo, alkohol ani léky neužívám. Opravdu toto může značit těhotenství? Dnes je to přesně 11 dní od nehody.Děkuji
Milka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Postinor je hodně spolehlivý, ale ne 100% spolehlivý. Může ale také jít jen o chybu testu nebo o jeho chybnou interpretaci. Test proto zopakujte za cca 2 dny

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den měla bych dotaz. V lednu jsem měla nechráněný pohlavní styk a po několika hodinách jsem použila pilulku PO a během 4 dnů se mi menstruace dostavila. V unoru jsem mela nechraněný pohlavní styk a menstruace se také dostavila. Tento měsíc jsem pohlavní styk neměla,ale menstruace nedorazila. Dělala jsem si těhotenský test a vyšel negativní. Ted Už je to nejméně 3 týdny od posledního styku je možné ,že jsem těhotná?
melissa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při opakovaně negativních těhotenských testech je těhotenství vysoce nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, pane doktore, chtěla jsem se s Vámi poradit. Našli mi cystu 50x50mm, kterou vím, že mám cca měsíc, ovlivnila mi i menstruaci, která přišla s dvoudenním zpožděním a byla velmi slabá, pohl. styk jsem měla naposledy v únoru, no, hned jak jsem zjistila, že mám slabou menstruaci jsem si udělala gravitest, který jsem si udělala 2x a vyšel nepozit., je pravda, že jsem si je nedělala ráno.. Dnes jsem byla na prohlídce, zkontrolovat zase cystu, která tam pořád je (na levém vaječníku) lékařka mi říkala, že je možné, že mi menstruaci ovlivnila tahle cysta, ale chtěla jsem se zeptat, zda by př vyšetření lékařka poznala, že jsem těhotná ? Dělala mi vnitřní sono a zrcdl.vyšetření a brala mi stěry, děkuji za odpověď :)
Klaudie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je s ohledem na testy hodně nepravděpodobné

Vaginální UZ může odhalit těhotenství cca po 3 týdnech od jeho vzniku

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den pan doktor, chcela som sa spytat 11.2 som mala posledny den MS. Dnes 22.3 som si robila test a vysiel negativny ako aj predchadzajuce. posledny styk bol pred 24 dnami.18dni mi meska Ms. Mozem testu verit ked je negativny ? Dakujem za odpoved
Veron
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství starší než 14 dní je při negativním testu vysoce nepravděpodobné

MUD. Jan Šulc

těhotenský test
prosim mam problem mela jsem styk pred 12 a cekam na mensrteuaci ale pobolivaj mi prsa a kdyz trochu zmacku prso tak mam kapku mohu byt tehotna
iveta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Těhotenství nelze vyloučit. Více řekne za 2-3 dny gravitest

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den ,chci se zeptat s pritelem jsme spolu 4.3 coz je 13 dni zpatky spali a meli jsme nechraneny sex. 7.3 se dostavila menstruace a antikoncepci beru jiz 2.rokem. delala jsem si 2x teh.test a oba byly negativni. Muzu temto vysledkum verit na 100% ?
Sabina Bauerová
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Antikoncepce užívaná bez chyb je vysoce spolehlivá. 13 dní je hraniční doba. Chcete-li max jistotu, doporučuji ještě 1 test. Ale na 99,9% těhotná nejste

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry deb je to asi 16 dni co jsem mela nechraneny tehotensky test, HA beru jiz 2 roky. Delala jsem si teh.test 2x a oba vysledky negativni. I pres ti muzu byt nehotna ? Ze by test byl chybny ?
tehotensky test
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Asi máte na mysli nechráněný pohlavní styk. Při 2 negativních testech v odstupu více než 2 týdny je těhotenství vysoce nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda by byl případný 13. týden těhotenství rozpoznatelný vnitřním ultrazvukem i pohmatem? Děkuji
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Ano, oba typy vyšetření by měly takto staré těhotenství odhalit. UZ na 100%, pohmat na 95% (je třeba vyloučit jinou příčinu zvětšení dělohy)

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chci se zeptat. Měla se dostavit ms 12.3. ale nedostavila se a tak jsem si v pátek 13.3. dělala test a vyšel slabounce ale pozitivní, opakovala jsem v pondělí 16.3. a bylo to to samé čárka nesílila a dnes 18.3. jsem zkoušela zas a vyšel negativní. Nešpinim ani nekrvácím jen mám bolesti v podbříšku a Mám příznaky těhu. Bolí prsa, je mi blbě, lítám na záchod ... děkuji
T
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Doporučuji návštěvu gynekologa a test z krve, případně UZ. Mohlo by jít o tzv. časnou těhotenskou ztrátu nebo také o mimoděložní těhotenství

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den. V lednu jsem vysadila antikoncepci l, me struace prisla dvakrat pravidelne. Chci se zeptat, jaka je pravdepodobnost otehotneni 1.den cyklu pri nechranenem styku? Bohuzel se rozboural vztah, kde jsme se snazili o miminko a ja si ted tuto situaci neumim predstavit. Bylo to minuly mesic, pote menstruace trvala zcela normalne a stejnou dobu. Kdy bude spolehlivy tehotensky test? Kdyz dojde dalsi menstruace a test bude negativni, mohu byt v klidu? Dekuji A.
Aneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je vysoce nepravděpodobné. Test je spolehlivý nejdříve po 2 týdnech

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den chci se zeptat .Meli jsme sex v plodne dny naposledy 5.3.mela jsem dostat menstruaci 15.3.a test jsem si delala vcera s vysledkem negativni .Myslite si ze bylo na test brzy?Mam nevolnosti .Dekuji a hezky den .
Klára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nelze vyloučit, že bylo brzy. Test zopakujte za 2-3 dny

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry de,chteka jsem se zeptat a nejakym zpusobem poradit. Mela jsem sex den po menstruaci.Menstruaci mivam pravidelne.Mela jsem nechraneny pohlavni styk,byla jsem opila,a nejsem si jista jestli se pritel udelal do pochvy,ale myslim si,ze to bylo na povrch je to 3.tydny a mam dostat menstruaci(zitra). Ale boli me brisko.Msm krece v podbrisku,chodim porad na toaletu(velkou) a boleli me prsa a jsem unavena,ale myslim si,ze By tam rychle priznak byt nemel?Hlavne nevim jak bych to vysvetlika rodicum,je mi 17.Myslite si,ze je mozne ze bych byla tehotna?Predem dekuji za odpoved..
anonymka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění zcela vyloučit nelze. Roli může hrát i psychika. Zkuste ale pro jistotu gravitest.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den chtela sem se zeptat kdyz se bere antikoncep je pravdivy tehotensky test? Dekuju
Nikol
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test není antikoncepcí nijak ovlivněn

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den mám otázku měla jsem pohlavní styk a chtěla by jsem se dozvědět po jak dlouhé době od pohlavního styku si můžu zajít k lékaři na odběr krve.A ještě jedna o tázka je možné aby jsem otěhotněla ihned po prvním pohlavním styku?
kajulka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Máte-li na mysli těhotenský test z krve - prokáže těhotenství po cca 12 dnech. Otěhotnět lze i po prvním styku

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
dobry den chtela sem se zeptat citim ze se mi zvetsuje brisko zvetsili se mi prsa mam uz dve deti 6 let a 4 roky nekdy citim svedeni prsou i boleni a kdyz nekdy zmacknu pso mam tam pruhledne kapicky ale uz nekolikrat sem si delala test a pokazde nic a na jeden tam vysly 2 carky ale ta druha byla strasne slaboucka ale byla prosim poradte mi mam nekdy i zvlastni chute ale muze tohle byt i tim ze mam stitnou zlazu kvuli ktere pribiram?????
sandra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Vliv poruchy funkce štítné žlázy nelze vyloučit. Zvážil bych ale pro jistotu těhotenský  test z krve

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chtěla bych se zeptat,zda muže ovlivnit výsledek těhotenského testu lék Clostilbegyt.Dekuji
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Clostilbegyt neovlivňuje výsledek těhotenského testu

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
dobrý den můžu být těhotna ,když se kluk vysříkal vedle a po týdnu potom jsem to dostala o 4dny dřív ??? dekuji ,,,??
petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je nepravděpodobné. Jistotu může přinést gravitest

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, prosím o radu. Týden jsem brala Norethisteron kvůli oddálení menstruace na dovolené. Během této doby jsme s přítelem měli přerušovanou soulož tudíž nebyla 100% ochrana. Po návratu jsem dostala menstruaci až za 6 dnů po dobrání prášků. Menstruace bylo spíše špinění s tmavým hlenem a trvala cca 4 dny. Těhotenský test jsem si dělala, ale byl negativní. Je tu i tak možnost těhotenství? Děkuji předem za odpověď
Hanka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je vysoce nepravděpodobné. Vždy ale pro jistotu doporučuji test opakovat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den chci se zeptat 24-25.2 jsem mela plodne dny ale 7.3 sem mela dostat mesicky ale nedorazily, test ukazuje slabou carku na testu 25mlU na 10mlU my to ukaze jen jednu carku je mozne ze je to brzo na skouseni testu dekuji
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je otázkou, jak stanovujete plodné dny - je to hodně ošidná záležitost. Takže je možné, že na test bylo brzy. Určitě ho zopakujte v odstupu cca 2-3 dní

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

ráda bych věděla, DOKDY jsou domácí těhotenské testy z moči směrodatné. Je možné, že od nějakého týdne (měsíce) těhotenství ukazují opět negraviditu? Děkuji. - otázka upravena poradcem
markéta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Testy jsou pozitivní po celé těhotenství

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, pane doktore, chci se zeptat, jak je možné, že mi hladina hCG začala klesat (asi ze 60 na 30), a následně opět stoupat (45)? Byla bych asi v 7.tt. Byla jsem několikrát na UZ vyšetření pro podezření na GEU, sledována, ale těhotenství nebylo nikde nalezeno. Jak je možné, že hladina klesala (předpokládalo se, že se tedy jednalo o potrat), a opět stoupla? Děkuji.
Anežka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Změny v řádu desítek jednotek mohou být způsobeny metodikou testu. Pak lze hodnotit výsledky jako prakticky stejné. U prosperujícího těhotenství totiž roste HCG v řádech - desítky, pak stovky a pak tisíce- na to jsou testy nastaveny.

Uvedené hodnoty a nulový UZ nález opravdu zavdávají podezření na mimoděložní těhotenství

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
menstruační cyklus mám pravidelný. Poslední menzes jsem měla mít 8.3., již 4 dny mám zpoždění. Těhotenské testy mi však vychází negativně. V odborné literatuře, i některé ženy píší, že jim těhotenský test z moče ukázal pozitivní výsledek po týdnu i po delší době vynechání menzes, envím ,co si mám o tom myslet. Myslíte si, že je možnost toho, že jsem těhotná i přes negativní testy z moči, nebo je ještě brzy se testovat? Děkuji za odpověd - otázka upravena poradcem
Klára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test  dokáže odhalit graviditu až po 2 týdnech.  Takže byste musela otěhotnět těsně před termínem menses. To je možné, ale nepříliš časté

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den. Potrebuji radu. 28 února jsem dostala MS.skončila 3 nebo 4 brezna pak jsem si dělala tes a je pozitivní včera z krve výsledek také pozitivní ale na utz včera nic zatím neviděl.od neděle mírně krvacim spinim.takže nevím jak a co dal.děkuji


- otázka upravena poradcem
katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Doporučuji test z krve opakovat a sledovat vývoj HCG. Dalším krokem musí být opakované UZ vyšetření. A pokud by se objevily bolesti, obraťte se hned na lékaře, případně na nemocnici - mohlo by jít o mimoděložní těhotenství

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den ,chtěla jsem se zeptat kdy je nelepší udělat si těh. test jestliže užívám antikoncepci a mám podezření na to ,že jsem těhotná.. Děkuji
Anonimka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Po 2 týdnech

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
po operaci velké endometr. cysty se snažím již rok a půl otěhotnět. byla jsem i na IVF (nereagovala jsem na léky) Nyní plánuju po půl roce další IVF start. Dnes ale mám již 5. den zpoždění menstruace a udělala jsem si těhotenský test a je pozitivní (slabší druhá čárka). Chtěla bych se zeptat, zda je možné, že jsem těhotná a kdy mám pro jistotu test zopakovat.

Moc děkuji za odpověď.
Iva - otázka upravena poradcem
Iva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je určitě možné. Test opakujte po 3-4 dnech.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, koncem ledna jsme s přítelem měli pohlavní styk, přičemž došlo ejakulaci do pochvy. V únoru cca o tři týdny později jsem měla pravidelnou menstruaci bez nějakých potíží. Často, když se najím, se mi přitíží a vůbec z toho nemám dobrý pocit. A když se najím, bříško se mi zvětší tak 2x více než obvykle. Pravidelně už rok beru HA Luisea. Může se jednat o těhotenství, nebo je v tom něco jiného?
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

O těhotenství se pravděpodobně nejedná. Jistotu může přinést těhotenský test

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den chtěla bych se zeptat zda je test po 14-ti dnech od styku spolehlivy?
Terka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ano, měl by být spolehlivý

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den před 5 měsici jsem potratila a minulí měsic jsme v den ovulace měly sex,následně na to jsem začala mít těhotenské příznaky a o 5dní zpoždenou ms 6den se ms dostavyla chci se zeptat zda-li mohu byt těhotna.
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství e nepravděpodobné. Jistotu může přinést gravitest

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den,chtela bych se zeptat...Vic jak mesic uzivam leky na bolesti zad,a par dnu beru antibiotika...Menstruaci mam spozdenou vic jak o tyden,tak nevim,zda by mohl byt test stoprocentni...Dekuji za odpoved
Lucka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test určitě doporučuji. Odhalí těhotenství vzniklé před 2 týdny a dříve - tedy bude hodně vypovídající

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Po akom čase od styku si môžem urobiť test, ktorý spoľahlivo vyšetrí moju tehotnosť/netehotnosť? S priateľom sme mali styk bez ochrany, nespravil sa do mňa, len na brucho, ale mám plodné dni a bojím sa... Existuje test, ktorý by ukázal tehotnosť už po 24hod od styku?
Dieťa ešte neplánujeme, tak by som to chcela vedieť čím skôr, aby som v prípade "úspešnej nehody" mohla užiť tabletku po - otázka upravena poradcem
Majka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test z krve je spolehlivý po 10-12 dnech, z moče o cca 2 dny později. Časnější testy nejsou spolehlivé.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den je mozne udelat tehotensky test tyden až 9 dni po styku?
Dominika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno





mobilní verze