Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

OnaDnes.cz

  • Sobota 30. srpna 2014. Vladěna

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám odpoví MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

těhotenský test
Dobry den chtela sem se zeptat 14.7 jsem mela dostat menstruaci, menstruace se nedostavila pred 3 dny jsem si dala tehotensky test a vyšel negativni myslíte ze bych mohla byt tehotna ?
mmm
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenský test dokáže odhalit těhotenství starší než cca 12 dní. Mladší nikoli. Spíše těhotná nejste, ale zcela jisté to není. Test doporučuji po několika dnech zopakovat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
3 dny po nechráněném pohlavním styku jsem si dělala TT a vyšel mi negativně.Přítel se totiž do mě udělal,antikoncepci beru,ale bohužel ten den jsem na ni zapoměla.Můžu být i tak těhotná? Děkuji - otázka upravena poradcem
Dominika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobrý den,
3 dny po nechráněném pohlavním styku jsem si dělala TT a vyšel mi negativně.Přítel se totiž do mě udělal,antikoncepci beru,ale bohužel ten den jsem na ni zapoměla.Můžu být i tak těhotná? Děkuji - otázka upravena poradcem
Dominika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

TT po 3 dnech od styku nemá žádnou výpovědní hodnotu. Je třeba ho zopakovat za cca 10 dní

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den chtěla bych se zeptat jestli ma norethisteron nejaky vliv na pozitivni test? 18.6 jsem mela posledni menzes a 17.7 jedeme na dovolenou bala jsem se ze bych to mohla dostat na dovolene a to jsem nechtela od 13.7 beru norethisteron a pritel mi rekl at si zkusim udelat test protoze jsem rikala ze me boli prsa tak jsem 14.7 udelala tri testy a vsecky vyšli pozitivni... tak by mě zajimalo jestli to ma nejaky vliv ty prasky? Děkuji
Nela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jste těhotná. Norethisteron nemůže způsobit pozitivitu testu. Jde-li o chtěné těhotenství, Norethisteron vysaďte

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den chtěla bych se zeptat jestli ma norethisteron nejaky vliv na pozitivni test? 18.6 jsem mela posledni menzes a 17.7 jedeme na dovolenou bala jsem se ze bych to mohla dostat na dovolene a to jsem nechtela od 13.7 beru norethisteron a pritel mi rekl at si zkusim udelat test protoze jsem rikala ze me boli prsa tak jsem 14.7 udelala tri testy a vsecky vyšli pozitivni... tak by mě zajimalo jestli to ma nejaky vliv ty prasky? Děkuji
andrea
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobry den chtěla bych se zeptat jestli ma norethisteron nejaky vliv na pozitivni test? 18.6 jsem mela posledni menzes a 17.7 jedeme na dovolenou bala jsem se ze bych to mohla dostat na dovolene a to jsem nechtela od 13.7 beru norethisteron a pritel mi rekl at si zkusim udelat test protoze jsem rikala ze me boli prsa tak jsem 14.7 udelala tri testy a vsecky vyšli pozitivni... tak by mě zajimalo jestli to ma nejaky vliv ty prasky? Děkuji
andrea
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Norethisteron výsledek testu neovlivňuje. Jste těhotná. Norethisteron doporučuji, je-li těhotenství chtěné, vysadit

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den,chtela bych se zeptat,kdyz byl nechraneny pohlavni styk 29.5. a dnes 15.7. jsem opet delala test a vysel negativne,kdybych byla tehotna tak by se to ukazalo ze ano? Menstruaci jsem dostala 18.6.
(Na testu byla podelne cara,ale zmizela po chvilce,myslite si ze byl test v poradku,kdyz se normalne ukazala negativni carka?) dekuji moc predem - otázka upravena poradcem
Linda
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je-li dnes test negativní, je těhotenství extrémně nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý deň, pred 3 mesiacmi som mala nechránený pohlavný styk. Asi do 15 hodín som použila escapelle. V ten mesiac som mala menštruáciu 2x. Druhý mesiac mi prišla skôr, tretí s týždňovým omeškaním. Po mesiaci od styku som si robila aj tehotenský test, bol negatívny ( bolo tam napíné 20 sekund pod prudom moču, avšak bol tam asi iba 10 s). Už asi týždeň mám citlivejšie prsníky ako obvykle, a vystúpenejšie bradavky, čo je u mňa neobvyklé ( mám týždeň pred menštruáciou). Je možnosť, že by tabletka nezabrala ? S čím môže súvisieť citlivosť prsníkov? ďakujem za odpoveď
Alena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je při negativním testu velmi nepravděpodobné. Pokud jste ale test neprovedla zcela podle návodu, opakujte ho. Citlivost prsů může být způsobena i poměrně nevelkou hormonální nerovnováhou.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
dobry den chtěla jsem se zeptat spřítelem se snažíme o dítě už 6 měsícu před deseti dny se nedostavila menstruace a ted v patek jsem zkousela odpoledne test vyšly dvě stejně silné čárky na druhy den to same dnes jsem nastivila doktora ale sestricka mi rekla ze mam prijit az pristi utery ze se to pozna az po 14 dnech a nabizela mi nejake vitaminy tak ted nevim jestly jsem nebo nejsem tehotna dekuji za odpoved mona :)
mona
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotná jistě jste. Testy jsou hodně spolehlivé.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den chtěla bych se zeptat.: Bývá mi v noci špatně aji přez den, jsem pořád unavená, bolí mě prsa, obcas me zaboli aji pod briskem, bricho me aji poboliva myslite ze bych mohla byt tehotna?
Markéta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Zcela vyloučené to není. Více řekne gravitest. Spíše je ale příčina jinde - případně navštivte lékaře

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den,chtela bych se zeptat,kdyz jsem si delala teh.test a mel byt v projdu moci 10 sekund,vadi kdyz tam byl pouze asi 6-7? Test vysel negativni takze byl asi proveden spravne ne?
Nina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Raději doporučuji provést test ještě jednou dle návodu

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
Měli sem s přítelem pohlavní styk dvakrát za noc a nejsem si jistá jestli jsme se dobře chránily a u toho druhého jsem dostala menstruaci.. Dělala jsem si po 5 dních těhotenský test a vyšel negativní je možné že bych byla těhotná ? Děkuji za odpověd.. - otázka upravena poradcem
Petra..
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství není příliš pravděpodobné. Na 100 % ale vyloučit nelze. Test 5 dní po styku je ale nesmysl. Zopakujte ho pro jistotu za cca 10 dalších dní

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den.S priatelom sme mali bezochranovy styk a planujeme pocat babatko.Poslednu menstruaciu som mala 15.6.2014.Chcem sa Vas opytat,ako mam dalej postupovat,kedy si mam spravit tehotensky test a kedy mi zacnu prve naznaky tehotenstva?Prosim Vas ,mozete mi svoju odpoved poslat na moj mail- lydiapisklakova701@gmail.com
Lydia
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test si udělejte po 2 týdnech. Potíže nemusíte mít žádné

Odpovídat na osobní mail nelze

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den. Pane doktore chci se zeptat bývávalo mi špatně (na zvracení) měla jsem bolesti v podbříšku,antikoncepci beru,ale zepomínala jsem si brát s přítelem jsme měli často sex..Potom jsem dostala menstruaci ale měla jsem to jen 4 dny,je možné že jsem těhotná? (Před menstruací jem si dělala těh. test a byl negativní). Děkuji
Jana Č.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Spíše těhotná nejste, ale pro jistotu doporučuji test zopakovat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den,
Od styku som ai posleedny test robila 39 dni
Po krvacani z escapelle 36 dni prislo krvacanie na zaciatku stredne silne potom slablo vcera skoo nic a dnes opat trocha viac krvi. Dnes je to 5. den.
Bola som dnes u gynekologicky,krv mi zobrat nechcela, urobila mi ultrazvuk sliznice zvonka. Povedala,ze je nizko, ze podla nej je tehotenstvo nepravdepodobne.
Akurat mi na konci dala twhotensky test s prislovom ze jw po expiracnej dobe,ale mam si ho urobit, kvoli nervom.
A potom mi oúat povedala,ze sliznica je nizko. - otázka upravena poradcem
iveta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nekladete žádnou otázku.

Těhotenství považuji při negativním testu za vysoce nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den,
Prosim vas je mozne byt tehotna aj napriek,krvacaniu z escapelle aj dostaveni sa,menstruacie,v termine a negativnym,testom? - otázka upravena poradcem
iveta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je to vysoce nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Ja som si robila lady max 2 v 1s citlivostou 10
iveta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Nekladete žádnou otázku....
těhotenský test
Dobry den,
Lebo som vela citala a nasla som aj prispevok typu
Ze krvacali aj ked boli tehotne aj do 4. mesiaca.
Tie testy som robila styri 13-39 dni od styku.
Dnes mi menstruacia konci,zacala v sobotu na obed zhruba a dnes je krvacanie uz len spinenie vlastne.
Mam velky strach, test 39 od styku by uz snad mal preukazat a krvacanie akoby polovica z normalneho co mavam . . . - otázka upravena poradcem
iveta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

39 dní po styku by těhotenství gravitest měl jistě odhalit

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den uzivala jsem a antincepci byla jsem varovana ze jj musim pouzivat kazdy den ve stejnou hodinu nekdy jsem si vzala prasek az vecer paarklrat az rano delala jsem si test vysel mi tam slaby duch potom jeste jdnou ale byl negativni zvracim uz asi 14 dni jsem unavena v puse mam chut jako bych cucala zelezo bricho se mi zvetsilo i prsa je moznost ze jsem tehotna a mam malo hcg dekuji predem za odpoved
jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při negativním testu je těhotenství nepravděpodobné. Pro jistotu doporučuji test zopakovat Případně navštivte gynekologa

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

prosím o informaci, kdy lze z těhotenského testu nejdříve zjistit těhotenství po styku.
Děkuji - otázka upravena poradcem
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Obvykle u testu z moče po +- 2 týdnech

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

prosím o informaci, kdy lze z těhotenského testu nejdříve zjistit těhotenství po styku.
Děkuji - otázka upravena poradcem
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Obvykle u testu z moče po +- 2 týdnech

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den .Mela bych dotaz.Ma posledni menstruace probehla v obdodi 2-6.6 .Se svym pritelem jsem spala 21.6 a pri styku nam prasknul kondom,ale zaregistrovali jsme to vcas a on se do me neudelal a dal jsme ani nepokracovali .HA neberu.Dnes je 7.7 a menstruace stale nikde .Ma uz
zpozdeni 5dni.Jiz jsem si delalala 4 testy a to 1.7,3.7,5.7 a 6.7 a vsechny mi vysli negativni .Zadne priznaky tehotenstvi nemam jen mam citlivejsi bradavky ale to mam vzdy kdyz mam mit menstruaci .Myslite si ze bych mohla byt tehotna? - otázka upravena poradcem
Karolina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při negativních testech po 2 týdnech od rizikového styku považuji těhotenství za vysoce nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den,chcem sa spytat,uzila som escapelle
13,17,36,39 Dni od styku testy negativne a v sobotu,po 36. dnoch pd krvacania z escapelle som,zacala krvacat,ale je to o dost slabsie krvacanie zda sa,ze bude po 3,dnoch koncit.
je to normalne? alebo sa mam bat?dakujem pekne - otázka upravena poradcem
iveta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Atypický průběh krvácení je po užití Escapelle častým jevem. Při opakovaně negativních testech považuji těhotenství za extrémně nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den chtela bych se zeptat,kdyz jsem mela pred mesicem nechraneny pohlavni styk,ale normalne jsem pak dostala menstruaci a i tak radeji jsem si ale udelala test-vysel negativni a za tejden jsem si udelala dalsi,protoze me bolelo bricho a taky vysel negativni,ale objevil se tam skoro neviditelny duch. Myslite si ze bych mohla byt pres to vsechno tehotna? Kdyz ten styk byl 29.5.
Natalie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Těhotenství považuji za nepravděpodobné. Raději ale test ještě zopakujte. Odečítejte výsledek po v návodu doporučeném čase, ne později!

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,mám dotaz ohledně mamatestu 10. Může tento citlivý test ukázat falešněpozitivní výsledek 20 dní po styku a cca. 10 dní vynechání menstruace? Slečně vysadila antikoncepci lékařka z důvodu zdravotních potíží. Rád bych znal možnosti omylů těchto testů (jiný hormon, látka, možnost oklamání testu ?, případně existují nejaké zdravotní potíže které mohou ovlivnit výsledek?) Moc děkuji za odpovědˇ
...
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Falešná pozitivita je velmi vzácná. Testy jsou hodně spolehlivé, detekují prakticky jen těhotenský hormon, tedy HCG

Může ale dojít k tzv. časné ztrátě - test je pozitivní a následně přijde, třeba jen lehce opožděná, menstruace. To je poměrně častým jevem. Je-li ale test pozitivní a menstruace se nedostavuje, je těhotenství prakticky jisté.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat jestli je to možne když před necelými 2 měsíce my jsem potratila ale tendle měsic mám už po 2 menstruaci a test jsem si dělala dnes rano a byla tam 2 čarky ta druha byla slaba tk nevym jestli jsem nebo ne mam strašně nafouklí břicho, a prsa strašně mne bolijou už si nevym rady a navíc jsem před 2rokama byla na operaci cisty na vajecniku pak jsem po nake době otěhotněla a mam 10 měsíčního sina a tet zrovna jsem otěhotněla a jsem v 8 týdnů je to možne abych za ti 2 mnesice přibrala 5kg a mnela bolesti břich vubec nezvracim jen se mi chce pořat zvracet pomalu nejim před tim nez jsem znovu otěhotněla jsem mnela 40kg po prvnim porodu mam mentalni anorexii nemůže to miminku ubližit anorexii jsem dostala až po 1 porodů bojime se s přítelem o to miminko Prosím o radu, děkují za odpověď
Sabina1055
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ve Vaší otázce je hodně nejasností. Píšete, že jste před ani ne 2 měsíci potratila a dále že jste v 8. týdnu. To není možné.

Vaše obtíže ale po internetu stejně nevyřešíme - obraťte se proto na Vašeho gynekologa

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
potřebovala bych potvrdit těhotenství. Na gynekologii se nemůžu už dva dny dovolat a ve středu odjíždíme na pět dní pod stan - na rockový festival.
Mám menstruaci zpožděnou už deset dní, bolí mě břicho a prsa, je mi nevolno. Těhotenský test mi vyšel dvakrát pozitivně - slabší čárka....
myslím, že na 99 procent těhotná jsem, ale chci se ujistit. Nebo myslíte, že tohle všechno může mít i jinou příčinu? Někde jsem četla, že se takto projevuje cysta....
Nechci na festivalu nic zanedbat, proto se ptám možná trošku hloupě. Děkuji - otázka upravena poradcem
K.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jste těhotná. Cysta nemůže způsobit pozitivitu těhotenského testu

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den p. Doktore
Dnes jsem dostala menstruaci, je ještě velké riziko že bych ze sexu než jsem to dostala byla těhotná? partner si dával pozor a ejakulát byl vždy mimo - otázka upravena poradcem
Menstruace
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobnost otěhotnění je nízká. Jistotu může přinést gravitest

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,ja som Vám už písala ohľadom tabletky escapelle a testoch po nej 13 dni po styku aj 17,aj 36.

Dnes je to 39 dni od styku a 35 od krvacania z escapelle a lady max 2 v 1 negativny.
Prsia ma bolia uz 5 dní a aj kríže.
Viem,ze tabletka to rpzhadzat mohla,len sa citim cudne,ked to stale neprichadza.
Myslíte si,že by testy po takejto dlhej dobe predsa len mohli byt falošne negatívne?
dakujem pekne - otázka upravena poradcem
iveta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Falešnou negativitu testů považuji za vysoce nepravděpodobnou

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Naposledy jsem měla menstruace 2 června.
Na dnešní dobu cítím se unaveně, mám pocit nafokleho břicha a v občas trochu boli, ale tuhle bolest nemůžu popsat. Test jsem zatím nedělala. - otázka upravena poradcem
Andrea
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Doporučuji test udělat
těhotenský test
dobry den pisala som vam mozem byt aj napriek slabej menst. tehotna a test som si nerobila lebo mi povedal ze mam pockat ci pride mens.a prisla ale je slaba uz druhy den ako obvykle som mavala ta zhrubnuta maternica znamena tehotenstvo poradte mi prosim co mam spravit mam ist potom gyn.ked mi skonci mens.dakujem
mata
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak máte postupovat Vám musí říct Váš lékař. nemohu za něj rozhodovat. Testem ale nic nepokazíte

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat po jak dlouhé době po sexu si můžu dát těhotenský test? Děkuji
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Odpověď najdete v archivu
těhotenský test
dobry den chcem sa spytat a poradit bola som na kontrole u gyn.a povedal ze mam zhrubnutu maternicu tak mi dal kiselinu listovu a duphaston ze som mozno tehotna menst.som mala 2.6. a vcera som dostala mens.ale je slaba len tak trocha viac mam krvi po cikani inak skoro nic.mozem byt aj tak tehotna alebo nie.dakujem
mata
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství nelze vyloučit. Více řekne těhotenský test - nerozumím tomu, proč Vám ho lékař neprovedl nebo alespoň nedoporučil

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Vážený pane doktore, měla bych na Vás prosbu (předem děkuji za odpověď) Po 10 letech jsem vysadila antikoncepci. MS se dostavila jako obvykle, poté jsem měla první týden po MS bolesti (což zřejmě byla ovulace) s přítelem mám nechráněný sex .. 29 den jsem si dělala test a byl negativní.30 den jsem dostala MS, ale byla celkem slabá spíš bych řekla trochu silnější špinění.mohu být těhotná ??
Mila
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství není příliš pravděpodobné. Ovšem datace ovulace jen dle pocitů je často hodně nepřesná. Takže doporučuji pro jistotu test ještě zopakovat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,začátek poslední menstruace byl 14.11.2013,pohlavni styk s předchozím partnerem byl cca 18.nebo 19.11. 2013.Od 21.11. byl sex už jen se současným partnerem. Těhotenský test jsem si dělala na konci listopadu a pak naposledy kolem 6.
prosince a byl negativní. Pak jsem si udělala test 13.12. a už byl pozitivní - slabý duch cca po pěti minutách od ponoření testu do moči. Jaká je pravděpodobnost,že dítě které čekáme by mohlo být předchozího partnera.Děkuji - otázka upravena poradcem
Babetka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

16 dní po styku by měl být test pozitivní. Takže pravděpodobně jde o otěhotnění s novým partnerem. Více ale vypoví datace stáří těhotenství dle UZ

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den chtela jsem zeptat jestli muzu byt tehotna kdyz jsem mela s pritelem nechraneny pohlavni styk a on se do me udelal a ne cely a kdy si mam udelat tehotensk y test kdyz nemam pravidelne mesicky
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění je možné. Test doporučuji 2 týdny po styku

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry vecer,pan doktor;dnes ste mi odpisali,ze begativny test moze byt z toho,ze som mozno otehotnela pred menstruaciou. Kedy by som si teda test mala asi urobit?
Kate
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Po 2 týdnech od styku

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
dobry den,ptam se znovu a lepe.Uz 38 jsem nedostala menses,byva mi spatne,prsa jen mirne pobolivaji a ted trosku citim krece v podbrisku.Tehotensky test jsem delala dvakrat a pokazde byl pozitivni ale carky byly svetle,ale viditelne.Je tedy pravdepodobne ze se nam povedlo otehotnet..Nebo muze test klamat??Predem dekuji za odpoved
simca
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Testy neklamou. Těhotná s vysokou pravděpodobností jste. Otázkou je, je-li těhotenství v děloze a zda se správně vyvíjí. Doporučuji návštěvu gynekologa

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, s pritelem se snazime o mimi. Zatim bez leku a tak protoze sem jiz jednou potratila a mela dost nepravidelnou menstruaci a doktorka mi rekla ze budu muset brat asi podpurne leky. Je to pul roku uz od sam.potratu. Osmi den od ovulace jsem mela nevolnosti citlive prsa zavrate. Jenze pak jsem o tri dny driv dostala ms nez normalne. Ale jen tri dny misto sesti jako to mam od zacatku ms uz 8let. Je mozne ze jsem v tom? Dekuji za zpravu.
michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství nelze vyloučit. Více řekne gravitest

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den minulou menstruaci jsem dostala o den dřív a měla ji jen dva dny a dost slabou skoro žádnou. Vždycky mám přesnou jak hodinky. Mám 10 dní před další menstruací. Dnes(1.7) jsem si dělala test a byl negativní. Je možnost, že bych byla těhotná ale ještě by se to na testu neobjevilo? Děkuji za odpověď
Radka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Muselo by jít o těhotenství vzniklé v posledních 10-12 dnech. Starší by měl test odhalit. Vždy ale pro jistotu doporučuji test opakovat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore chtěla jsem se zeptat a taky trochu snad i uklidnit svůj první nechránění styk jsem měla 5.6.2014 můj přítel se do mě neudělal ....12.6.2014 jsem dostala měsíčky ....Je možné abych byla těhotná??
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění je nepravděpodobné. Jistotu může přinést gravitest

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den. 5. Března jsem prodělala samovolny potrat v 10tt. Toho dne i kyretaz dělohy. 10.4-22.4 se dostavila menstruace. Další pak 3.5 - 8.5 a 28.5 - 2.6. Menstruaci jsem mela Vždy pravidelnou. Ale doposud se nedostavila. Testy jsou negativní. Mam citlivější prsa a občasné návaly nevolnosti. HA neberu přes rok a chtěla bych se zeptat jestli mohou testy lhat,jestli ještě čekat a kdy mám popřípadě navštívit gynekologa? Děkuji za odpověď.
Sára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Testy nemohou "lhát". Nemusí ale odhalit těhotenství vzniklé později v cyklu, což není vyloučené. Proto doporučuji gravitesty v odstupu cca 3 dní opakovat.

Lékaře navštivte při pozitivitě testu, při silnějších obtížích nebo za cca 2 týdny

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Moze ta teplota 37,1 znamenat ) zaciatok tehotenstva? ze by escapelle po 18 hodinach nezaucinkovala? a ani dva testy po 13,17 dni od styku? a bradavky ma nikdy neboleli
iveta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je při 2 negativních testech hodně nepravděpodobné. Teplota 37,1 na tom nic nemění

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat Mám 5 dní zpožděnou MS gynekolog mi řekl že na UZ vidí tečku o velikosti 3mm a že mám zvětšenou dělohu ale že si není jistý zda jsem těhotná. Těhotenský test mi vyšel negativní, Tak jsem se chtěla zeptat zda je možné že bych byla v jiném stavu. Děkuji
Veronika K.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při negativním testu je těhotenství spíše nepravděpodobné - testy jsou v průkazu těhotenství citlivější než UZ. Test ale  doporučuji určitě zopakovat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý deň, mám problém s meškajúcou menštruáciou už to budú tri týždne, s partnerom som mala nechránený styk avšak nikdy sa nespravil do mňa preto si nemyslím že by som bola tehotná (ale všeličo sa môže stať). A chcela by som vedieť či je to normálne vzhľadom nato že som od Mája do Septembra na Rodose a teda tou zmenou klímy. Poslednú menštruáciu som mala v máji ale v Júni už neprišla. Ďakujem za odpoveď.
Katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Příčin může být více. Určitě bych ale zkusil těhotenský test

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den , je možné že jsem těhotna když jsem to dostala den po pohlavní styku a pak jsem asi dva dny mnela bile vytok y a doted mam mensi bolsti v brise? dekuji za odpoved
pohlavní styk
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění je nepravděpodobné, ale zcela vyloučit nelze. Více řekne gravitest po 2 týdnech

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, měla jsem několikrát nechráněný styk pár dní po menstruaci, tedy ještě před ovulací. Vím, že otěhotnění není příliš pravděpodobné, ale chtěla bych mít jistotu. Kdy je možné použít těhotenský test? Momentálně je to zatím 8 dní od prvního nechráněného styku a já jsem strašně zvědavá :)
A.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Spermie mohou v těle přežívat i řadu dní. Takže otěhotnění o při styku záhy po menses nelze vyloučit

Test doporučuji po 12-14 dnech po styku

MUDr. Jan Šulc


těhotenský test
Dobrý den pane doktore mam otázku zda mohu byt tehotna pokud jsem měla sex a kondom se protrhl přítel se do me udal ale ja si hned po te vzala Postinor (do 5 hodin) po 14 dnech jsem si udělala první tt a vyšel negativni asi 4 dny na to jsem si udělal jeste jeden taky negativni .. Mam ne regulérní menstruaci takže nikdy nevím kdy ji muzu očekávat. Nyní kdy je to asi měsíc od rizikového styku mam pocit nadmuti a na velkou chodím mnohem častěji nez normálně, stále mi kruci v břiše i kdyz se najím, také často říhám cely den. Jinak nic jiného mohlo by to souviset třeba jenom se střevními potížemi nebo s velkým stresem kterým ted dlouhodobě přicházím? Nebo jsem v tom ? Předem děkuji za vaši odpověď
Denisa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství při negativních testech je velmi nepravděpodobná. Další Vámi uváděné příčiny obtíží jsou možné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, s přítelem jsme měli sex a těsně před tím než byl hotový praskl kondom. Říkal, že to vyndal, ale stejně se bojíme. Tehdy jsem nebrala ještě antikoncepci. Po 10 dnech jsem si dělala TT. a byl negativní. 14 dní od poh. styku jsem šla ke gynekologovi nechat si předepsat antikoncepci. Měla jsem mít menstruaci 17.6. ale je 26.6. a pořád nic. Menstruaci mám sice nepravidelnou ale tak velké zpoždění mě děsí. Děkuji za odpověď.
Ell
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Doporučuji test zopakovat.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Mozem sa este opytat?
cize podla vas, tie tesy po 13,17 dni od styku su pravdive?aj ked boli robene dost pred menstruaciou?
Lebo krvacanie z escapelle bolo tri dni po nej na 33. Den po poslednej menstruacii. Dakujem pekne - otázka upravena poradcem
iveta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

13 a 17 dní po styku by testy měly otěhotnění prokázat

MUDr. Jan Šulc






mobilní verze