Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Slaný koláč quiche

Francouzská specialita quiche, slaný koláč se šunkou, špenátem, žampiony, kozím sýrem nebo s bylinkami.

Chřest je opět tady! Zapečte ho, grilujte nebo dejte do polévky

21.4.2018  0:00
Sezona této báječné a nedoceněné zeleniny právě začala, potrvá jen do června. Na nic nečekejte a připravte rodině k obědu nebo k večeři báječnou chřestovou specialitu. Není to žádná věda a... 

Zamilujte se do slaných koláčů. Se šunkou, špenátem nebo žampiony

17.3.2018  0:01
Teplá večeře nemusí být jen maso s přílohou. Zkuste se inspirovat francouzskou specialitou jménem quiche. Slaný koláč, který nabízí prostor k experimentům, chutná všem, uděláte s ním dojem a... 

Vzdala se cukru i lenošení a za 11 měsíců shodila 60 kilogramů

12.3.2018  13:47
Necelý rok stačil sedmnáctileté Josephine z Austrálie k tomu, aby shodila polovinu své váhy. Z nespolečenské obézní slečny se stala štíhlá, aktivní a sebevědomá dívka, která sportuje, vyhýbá se... 

Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem

14.11.2017  0:00
Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na smažení i vaření, ale nejlepší je jako hlavní hvězda zapečených jídel. Když ke stolu pozvete i... 

Krkovička na medu, bylinkové quiche a bábovka. Dejte si farmářské menu

2.5.2017  0:54
Sehnat potraviny přímo od farmářů už dnes není tak těžké. Přinesli jste si domů pěkný kousek masa, med nebo třeba bylinky a nevíte, co s nimi? Zkuste si jako my připravit parádní farmářské menu.... 

Zapomeňte na trauma ze školní jídelny a dejte šanci růžičkové kapustě

11.2.2017  1:17
Rozvařená, hořká a bez tvaru, tak si tuto tradiční zimní zeleninu většina z nás pamatuje z obědů ve škole. Jenže když dáte růžičkové kapustě tu správnou péči, můžete se s ní znovu spřátelit nebo... 

Proč se nemáme ohýbat k troubě, ani když uvnitř voní pečínka či koláč

6.12.2016  1:00
Bolavá záda a hlavně hodiny strávené v kuchyni. Výsledek? Rodina přejedená vánočním cukrovím. I to bývá výsledek nastavených večerů, kdy se maminka obětuje a peče vánoční cukroví jako o život.... 

Dýňová horečka začíná. Víme, kde najít nejlepší speciality

9.10.2016  0:00
Přestože většina dýní miluje hlavně 31. říjen, kdy se v USA slaví legendární Halloween a strašidelné vydlabané dýně jsou k vidění na každém rohu, ve střední Evropě začíná dýňová sezóna už na... 

Mouka, máslo, cibule, slanina a můžete se šéfem grilovat po francouzsku

4.6.2016  1:16
Už jste někdy pekli na grilu francouzský koláč neboli quiche? Zkuste si to podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. 

Sushi vedle guláše. Amatérští kuchaři předváděli svůj um na školní zahradě

21.5.2016  20:31
Někdo chce být popelářem, jiný kosmonautem, ale ne každý má možnost vyzkoušet si své vysněné povolání a ještě za něj dostat zaplaceno. Ne tak úplně jedinci, kteří několikrát do roka zapomenou,... 

Z Louže do Šatlavy. Hledáme nejlepší hospody Českého Krumlova

5.4.2016  0:00
Nejkrásnějším a nejzachovalejším historickým městem střední Evropy se od března do listopadu valí statisíce turistů, kterým slouží zhruba stovka restaurací a hospod. Zatímco většina se vám... 

Nerozlučná dvojka brokolice a sýr. Kuličky s parmezánem i quiche

13.3.2016  0:46
S brokolicí vám nuda v kuchyni rozhodně nehrozí. Vyzkoušejte následující skvělé recepty kombinující brokolici s parmezánem, čedarem i plísňovým sýrem.  

Nejlepší zdroj bílkovin, aminokyselin, železa? Quinoa, poklad Inků

19.2.2016  0:19, aktualizováno  13:48
„Matka zrno“ zní doslovný překlad výrazu quinoa v jazyce Inků. S příchodem Evropanů ale tuto plodinu nahradily obiloviny a její pěstování se dochovalo pouze v odlehlých hornatých oblastech Jižní... 

Skvěle zařízený byt věcmi z IKEA i úlovky z inzerátů. Podívejte se

3.12.2015  1:00
Dvoupokojový byt ve funkcionalistickém domě na pražských Vinohradech přitahuje hravostí a mladým duchem. Paní Inka, která se do něj v září nastěhovala a postupně jej sama zařídila, je totiž... 

Zapečený sýr je lahoda. Teče a křupe v koláči, na zelenině i v suflé

17.11.2015  0:11
Dobrý sýr dokáže povýšit kdejaké jídlo a uspokojí i mlsné jazýčky dětí a gurmánů. Vyzkoušejte báječná jídla inspirovaná francouzskou kuchyní se spoustou zeleniny, kterým dodává chuť typické... 

Pohlreich v Ústí podpořil schizofreniky a prověřil školu učně s řetízkem

14.11.2015  13:04
Hned dvakrát se během posledního měsíce vrátil do Ústí nad Labem známý televizní kuchař Zdeněk Pohlreich. Nejprve točil dokument o lidech postižených schizofrenií, ve čtvrtek přijel znovu kvůli... 

Quiche s kozím sýrem

14.8.2015  0:00
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.  

Syn si začal vybírat v jídle. Mám ho do zeleniny nutit? ptá se Lenka

19.6.2015  0:55
Nevím, jak mám zareagovat na synovo chování. Jsou mu čtyři roky a najednou začal být strašně vybíravý v jídle. Mám to řešit, nebo to přejde samo? 

Upečte si slaný koláč s bylinkami. Nejlepší je s medvědím česnekem

19.5.2015  0:00
Nejen slaný či sladký koláč, ale i polévka, špenát nebo náplň do palačinek mohou být ideálním prostředkem pro využití sezonních bylinek. Ještě stihnete vyzkoušet recepty našich čtenářek s... 

Naučili Čechy jíst šneky. Teď ale v Počátkách řekli: Au revoir

4.5.2015  11:48
Bistro je zavřené. U nápisu na ceduli na náměstí v Počátkách je sice „smajlík“, ale mnozí jeho návštěvníci by přidali spíš zamračený výraz. Třídenní Francouzské trhy byly poslední akcí Evy a... 

Restauratér z Počátek promění náměstí ve francouzské pobřeží

29.8.2014  18:52
Co je dobré pro mě, je dobré i pro lidi v Počátkách. S touto myšlenkou otevíral kuchař Rémi Decroix svou restauraci na náměstí v malém městě na Vysočině, kde lidem nabízí kuchyni rodné Francie.... 

Nejdřív házely těsto do koše. Teď mají kavárnu vonící lívanci a koláči

26.7.2014  9:08
Kavárna v centru Rokycan, která funguje už tři roky, je splněným snem pro Evu Wágnerovou a Slavěnu Milnaříkovou. Specialitou kamarádek, které kvůli podnikání opustily své původní profese, se... 

Mléko nemusíte jenom pít: zkuste tartaletku nebo quiche se slaninou

14.6.2014  0:46
Bez mléka a výrobků z něj si málokdo z nás dovede představit vaření. Oslavuje ho i právě probíhající kulinární festival MilkParade a při té příležitosti se s námi o své recepty z mléka a smetany... 

Jde to i bez masa: zeleninový quiche, veggie burger a fazolky s ořechy

25.1.2014  2:19
Uvařte si o víkendu zdravé a chutné pokrmy, u kterých si na maso ani nevzpomenete. Vegetariánské ale i další zdravé recepty najdete každý den na kartě ve svém vydání MF DNES.  

Na Jarmark přijde Zlata Adamovská, Iva Pazderková i cukrářka Markéta

7.10.2013  0:20
Devátý Jarmark, který pro vás chystáme na sobotu 19. října, už nabírá konkrétnější podobu. Do kasičky pro babičku na vzdělání vnučky přispěje jako obvykle topmodelka Tereza Maxová. Že přijdou a... 

Pošlete recept na piknik a vyhrajte kuchařku Deník Dity P.

20.9.2013  2:13
Ve třetím díle kuchařské show Deník Dity P. probíhají přípravy na piknik. Jaké jídlo si nejlépe vychutnáte venku na dece? Pošlete nám svůj recept a vyhrajte kuchařku Deník Dity P., podle které... 

Vyberte z 10 finalistů nejlepší recept. Vítěz získá parní troubu AEG

1.7.2013  1:00
Je dopečeno, nakrájeno a určitě i snědeno. Čtenářská kulinářská přehlídka skončila a teď je na vás, čtenářích iDNES.cz, který z uvedených deseti receptů zvolíte jako nejlepší a kdo z autorů... 

Sladké hříchy v českých kuchyních. Podívejte se, co zavinily babičky

22.6.2013  1:00
Ze sladkých hříchů mívá potěšení celá rodina. A že se jich v domácnostech čtenářů iDNES.cz našlo! Do jedné kuchyně přibude i parní trouba AEG za 35 tisíc, hlavní cena v naší soutěži. Třeba... 

Zkuste bulharskou baklavu, ovocný rýžový salát nebo polévku z jahod

15.6.2013  17:09
Zkuste něco, co jste ještě možná nikdy nejedli, anebo přinejmenším nevařili: bulharskou baklavu, řecký ovocný rýžový salát, francouzský slaný koláč nebo třeba českou jahodovou polévku. 

Bubeníci Emil a Jakub rozezvučeli hrnce, akustické duo doplnil raper

27.4.2013  23:31
Středeční večer na nádvoří kavárny Podobrazy prosycený téměř letním vzduchem se nesl ve znamení vychlazeného piva, rozpařených návštěvníků a dnes již legendárního bubenického dua s prostým... 

Bývalý guatemalský diktátor stane u soudu kvůli genocidě indiánů

29.1.2013  17:50
Bývalý guatemalský diktátor Ríos Montt stane u soudu kvůli obžalobě z genocidy mayských indiánů v letech 1982 až 1983, tedy v jednom z nejkrvavějších období guatemalských dějin. Rozhodnutí soudu... 

Quiche, omeleta, focaccia nebo tortellini na houbařský způsob

15.9.2012  1:40
Ještě než skončí houbařská sezona, naplánujte si pár výletů do lesů. Doma si pak z čerstvých hub nachystejte jídla podle našich receptů. Část si pak usušte do zásoby, kdyby vás náhodou chytla... 

Večeře na stojáka a croissant s máslem. Co by Francouz nikdy neudělal

14.8.2012  0:00
I když se jednotlivé kraje Francie značně liší, přesto existuje několik nezbytných věcí, bez nichž se žádný správný Francouz neobejde. Ať už je to krásně propečená bageta, sklenka lahodného vína... 

Muffiny, bábovka nebo quiche aneb co jsme pekly na Jarmark

22.5.2012  15:06
Sobotní Jarmark už je za námi, módní oblečky a doplňky změnily majitele a z domácích dobrot, které jsme donesly, už nezbyly ani drobečky. Tentokrát jsme se - a nejen proto, že jsme pozvaly... 

Na Jarmarku prodávaly Miss Nováčková i doktorka Cajthamlová

19.5.2012  10:11, aktualizováno  14:01
Skončil největší Jarmark, jaký kdy webový magazín OnaDnes.cz pořádal. Počasí nám přálo, prodávajících i nakupujících přišlo víc než hodně a dámská jízda mezi hadříky a cetkami nadchla i... 

Přijďte v sobotu nakupovat na Jarmark. Potkáte i doktorku Cajthamlovou

17.5.2012  4:37
Svátek všech milovnic bleších trhů se kvapem blíží. Už tuto sobotu v devět hodin se otevřou pomyslné brány tradičního Jarmarku OnaDnes.cz a vy se budete moci zanořit do hromad pestrobarevných...