Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám bude odpovídat MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti. (V době od 4. - 9. 3. 2018 je lékař na dovolené, odpovídat bude až následující týden).

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

těhotenský test
Dobrý den,
5.4.jsem byla na pravidelné kontrole u gynekoložky, která mi řekla, že mám sliznici cca 11mm a v levem vaječníku folikul 18mm a že v neděli 8.4.bych měla mít ovulaci (snažíme se o první miminko, je mi 30 let a cyklus mám 35 dní). Moje otázka zní, jestli se tímto vyšetřením potvrdilo, že ovuluji a kolem toho 8.4.proběhla ovulace nebo přítomnost folikulu ještě nemusí nic znamenat? A za jak dlouho má cenu případně testovat možné otěhotnění?
Moc Vám děkuji
Sylva31
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Přítomnost folikulu 18 mm je prvním důležitým krokem k ovulaci. Ovulace tím ale není potvrzená. To je možné až opakovaným UZ vyšetřením, které prokáže, že folikl zmizel, resp. se přeměnil ve žluté tělísko.
Gravitest má smysl po 2 týdnech od početí
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobry den, mozem sa spolahnut na negativny tehotensky test(s citlivostou 10) robeny 20 dni od posledneho pohlavneho styku v poobednajsich hodinach?
Zuzanka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
S vysokou pravděpodobností těhotná nejste. Chcete-li maximální jistotu, vždy doporučuji testovat 2x s testem jiného výrobce v odstupu cca 2 dní
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, dne 27. 3. jsem měla poslední pohlavní styk, 30. 3. jsem dostala menstruaci v pravidelném termínu, dne 7. 4. mi byl proveden test hCG z krve, tedy 11. den po pohlavním styku, hodnota byla nižší než 0,50, dle sdělení lékaře je test negativní, chci se zeptat, zda tato hodnota může ještě stoupnout a zda je jisté že nemohu být těhotná?
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotná ze styku 27.3. při  uvedeném výsledku testu po 11 dnech od styku na 99,9% nejste
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, minulý týden se nedostavila menstruace. Dělala jsem si již 3x těhotenský test z odstupem 1 - 3 dnů a všechny vyšly pozitivní. Můžu si být jistá, že jsem těhotná? Děkuji
Klára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Ano, jste jistě těhotná
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,je mi 17 poslední menstruaci jsem dostala 11. března měla jsem to dostat 2 dubna a po týdnu menstruace nepřichází. Dělala jsem si test 5 dní po vynechání a 7 dní po vynechání a vychází negativní.Od 30. března jsem pociťovala nemoc a od 3. dubna jsem dostala antibiotika. Je možné že jsem těhotná ?
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
S ohledem na negativní testy je těhotenství vysoce nepravděpodobné.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý Den Chtěla bych se zeptat minulí měsíc sem měla menstruači ani ne 4 dny jemy pořat špatně cítím pichnuty v břiše nutkání čurat a roste my bricho mam ho jak těhotná chtěly bych se zeptat jesly muzu byt těhotná mam vsechny příznaky těhotenstvy byla bych rada kdybych byla těhotná
Žužu
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotenství je možné. Více Vám řekne test z moče. Dá se koupit v každé lékárně
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,
HA neberu již rok a teď jsem s přítelem měla 5 dní před ovulací takže v plodných dnech 2x nechránený sex. Je možné že bych mohla být těhotná a kdy si mohu již udělat těhotenský test aby to nebylo moc brzo. Opravdu bych již chtěla miminko.
Pěkný den.
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Otěhotnění je možné. Test prokáže graviditu po 2 týdnech od početí
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, zhruba před měsícem (9.2.) jsem si udělala těhotenský test a vyšel mi pozitivní. Proběhla interupce - potratová pilulka. Po potratové pilulce jsem zhruba 10 dní krvácela. Poté jsem navštívila gynekologa, který mě vyšetřil a sdělil mi, že jsem zahojená a těhotenství ve mě není. Celý měsíc poté probíhalo vše v pořádku, žádné bolesti. Již tento týden se kě mě bolesti dostavili. Velmi podobné bolestem, které jsem zažívala při prvním otěhotnění. Cca před 4 dny se měla dostavit menstruace. Nedostavila se. Měla jsem takové divné, nejisté pocity, a proto jsem si udělala opět těhotenský test (včera 1.4.). Vyšel pozitivně (čárka byla dost slabá). Pro jistotu jsem si udělala druhý (vyšel úplně stejně). Již dnes 2.4. jsem začala lehce špinit. Během týdne si udělám ještě pár testů a navštívím svého gynekologa. Myslíte, že bych mohla být zase těhotná, nebo to jsou hormony, či něco jiného (dnes je to 5. týden po interupci). Děkuji za odpovědi.
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Je to "na hraně". Po interupci může přetrvávat slabá pozitivity gravitestů i několik týdnů. Považuji za vhodné zkusit testy z krve a postup by se měl odvíjet od toho, zda budou hodnoty klesat či naopak stoupat
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,
v odpovědích píšete, že těhoteství lze určit z testů z močí již po 14 dnech. Veškeré testy, které jsem ale našla, píší, že jsou průkazné až nejdéle 4-1 den před počátkem očekávané menstruace.
Jak je to s otěhotněním na konci předchozí menstruace? Je nutné opravdu čekat skoro měsíc?
Anička
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Testy z moče odhalí početí po 2 týdnech. Nemusíte tedy čekat
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den pane doktore,

Chtěla jsem se zeptat, ukazuje těhotenský test i něco jiného než graviditou? Například cystu? Děkuji za odpověď.
Hana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotenský test prokazuje přítomnost hormonu HCG. Ten v těle vzniká  jen při těhotenství.  Cysta výsledek testu neovlivňuje
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den pane doktore,
na internetových diskuzích jsem už párkrát četla, že dámy zkoušely těhotenské testy a vyšly jim negativní, přesto těhotné byly a pozitivní jim například ukazovaly až v 10tt. Chtěla jsem se zeptat, jestli je toto opravdu možné? Myslela jsem, že těhotenské testy jsou spolehlivé. Děkuji za odpověď.
Dominika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotenské testy jsou vysoce spolehlivé. Je třeba je ale nakupovat v oficiálním prodeji - nejlépe v lékárně a také je vhodné sledovat aby nebyl test prošlý
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, 18.3. Jsme měli s partnerem nechráněný sex. 26.3. Mám dostat MS vždy po 26 dnech.Bolesti (zad, prsou a podrisku) naznačující nastup MS jsem měla už před nechráněným pohlavním stykem. Chtěla jsem se zeptat, pokud dostanu MS v termínu je nutné si dělat těhotenský test? Mockrát dekuji za Vaši odpověď.
Šárka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Přijdou-li menses a bude-li jejich průběh normální, je otěhotnění vysoce nepravděpodobné. Negativní test po 2 týdnech od styku ale přinese maximální možnou jistotu
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, v lednu jsem vysadila antikoncepci se snahou otěhotnět. Následující měsíc se menstruace nedostavila, pouze dva dny špinění. Nicméně jsem byla 2 dny před očekávanou menstruací u své gynekoložky s problémy. Bolest prsou, podbřišku, velká bolest zad, velmi časté močení.. V krvi zjištěn hcg 20.Lékařka sdělila, že je to negativní. Za týden došlo k dalšímu odběru pro neustupující obtíže. Hcg bylo 49. Lékařka mi řekla, že je to opět negativní. Za dva dny později jsem šla na krev, kdy bylo vše v pořádku, jen lehce zvýšený prolaktin, hodnotu hcg mi lékařka nesdělila, prý negativní. Z důvodu vyššího prolaktinu mne chtěla poslat na endokrinologii.Způsobuje prý mé potíže a to, že nemám menstruaci. Ptala jsem se,zda způsobuje také pozitivní těhotenské testy a to prý ne.Dostala jsem injekci na vyvolání menstruace.V neděli, 4 dny po návštěvě gynekoložky, jsem jela do nemocnice s bolestmi zad a podbřišku. Byla jsem vyšetřena na gynekologii. Krevní obraz v pořádku, hcg 564, jen v děloze nebylo ještě nic vidět.Lékařka mi řekla, že jsem těhotná, ale je to ještě brzy a něco by mohlo být vidět až při hodnotách nad 1000. Mám se objednat ke své gynekoložce. Nárůst hcg byl tedy ze 49 na 564 za 6 dní. Má lékařka ale sdělila, že je to nějaké divné a že nárůst by musel být skokový a mám tedy přijít za týden, předtím si zajít na krev. Co si o tom myslíte? Jsem těhotná, nebo jsem se zbláznila?
Iva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotná zcela jistě jste. I hodnota 49 iu/l již je pozitivní výsledek. Na dálku ale nemohu posoudit, zda jde o správně uložené a správně se vyvíjející těhotenství. To umožní až další vyšetření, především UZ.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,
před 2 měsíci, jsem vysadila antikoncepci.Prvni měsíc po vysazení se ms dostavila přesně, nyní druhý měsíc po vysazení mám 3 dny zpoždění. Pohlavní styk (chráněny - kondom) byl před 17 dny. Těhot.test byl udělán 3x.Prvni, druhý a třeti den po vysychání MS, vždy negativní, použila jsem test s citlivosti 10 od různých výrobců. Lze těhotenství vyloučit? Děkuji
Liliana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Negativní testy po 14-17 dnech prakticky vylučují otěhotnění z tohoto styku
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den pane doktore,

Od 14. dne od styku si dělám obden tehotenske testy s citlivosti 10 dvou různých značek (mamatest a Pepino). Dnes je to 20. Den od styku a z ranní moci je test opět negativní. Je to spolehlivý výsledek?
Hana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Při opakovaně negativních testech v uvedeném odstupu od styku považuji těhotenství za vyloučené
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den pane doktore. Po 3 týdnech od styku testují těhotenský testem dvou různých výrobců s vysokou citlivostí 10 a oba vyšli negativně. Muzu výsledek povazovat za spolehlivý?
Agata
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotenství vzniklé ze styku před 3 týdny je při dvou negativních testech prakticky vyloučené
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den vážený pane doktore,

20. den od styku jsem z velmi koncentrované ranní moci dělala těhotenský test značky Pepino s citlivostí 10. Vyšel mi negativní, ani po limitu se nic neobjevilo. Je už výsledek spolehlivý?
Bára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
S vysokou pravděpodobností těhotná ze styku před 20 dny nejste. Chcete-li max jistotu, vždy doporučuji testovat ještě 1x s testem jiného výrobce
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,
20.1. jsme s přítelem měli sex, beru antikoncepci, ale v té době jsem brala antibiotika Ospen na anginu, poté mi byla diagnostikovaná mononukleoza, takže jsem držela dietu, menstruace proběhla normálně v termínu od 2.2. do 6.2.Je možné že bych i přes to byla těhotná? Poté jsem dostávala 7 dní injekčně prokainpenicilin a dnes Rotarpen. byla mi diagnostikovaná spálová angína. Testy jsem si dělala 3.2., 10.2., a 12.2. a všechny vyšly negativně. Mám nafouklé břicho a bolí mě prsa. K doktorovi jsem objednaná na 26.2., ale do té doby se asi zblázním... Je možné že jsem těhotná? Předem moc děkuji
Alice
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Antibiotika opravdu mohou snížit účinnost antikoncepce. Ovšem Oopakovaně negativní testy prakticky vylučují těhotenství starší než  týdny
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý večer pane doktore,

od 12.-18. dne od styku dělám obden těhotenské testy dvou různých značek s citlivostí 10. Poslední test jsem dělala 18. den od styku z odpolední moci. Všechny vyšly negativní. Je to spolehlive?
Dominika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Otěhotnění z uvedeného styku považuji při opakovaně nepravidelných testech za prakticky vyloučené
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý deň pán doktor, chcem sa spýtať, 13., 18. a 19. deň po pohlavnom styku som si robila teh. testy všetky s vysokou citlivosťou, vyšli všetky negatívne. Môžem teda tehotenstvo vylúčiť? avšak stále som nedostala menštruáciu. ďakujem za odpoveď.
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Negativní testy v uvedeném odstupu od styku těhotenství prakticky vylučují
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den pane doktore,

12., 14., 16. a 17. den od styku dělám tehotenske testy. Všechny s vysokou citlivostí a z ranní moci. Je 17. den po styku už těhotenstvi vyloučeno testem spolehlivě?
Dekuji
Zaneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Při opakovaně negativních testech v uvedeném časové odstupu považuji těhotenství vzniklé ze zmiňovaného styku za prakticky vyloučené
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobry den vazeny pane doktore,

14. den od styku jsem dělala těhotenský test z ranní moci s citlivosti 10, vyšel negativní. 16. den od styku jsem udělala další test, ale kolem 17 hodiny odpoledne, také vyšel negativní. Byl jiné značky, ale se stejnou citlivostí 10mlU/ml.
Je negativní výsledek spolehlivý?
Děkuji za odpověď.
Magda
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Při dvou negativních testech v tomto odstupu od styku  je těhotenství extrémně nepravděpodobné
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den pane doktore,

Můžu 14. Den od styku považovat negativní test z ranni moci s citlivostí 10 za spolehlivý?

Iveta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
S vysokou pravděpodobností těhotná nejste. K dosažení maximální jistoty vždy doporučuji ještě testovat po 2 dnech s testem jiného výrobce
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den pane doktore,

12 den od styku dělám z ranní moci těhotenský test značky Mamatest s citlivostí 10. Je výsledek platný?
Děkuji za odpověď.
Marie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Je to na hraně.  Pozitivní výsledek je platný. Negativní ještě na 100% těhotenství nevylučuje. K početí může totiž dojíti třeba za 3 dny po styku. 
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli HA může ovlivnit pravdivost těhotenského testu. Když je výsledek negativní, jestli není možné, abych byla těhotná?Děkuji
Katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Antikoncepce neovlivňuje výsledek těhotenského testu
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý večer pane doktore,

Chtěla jsem se zeptat, už od 14.dne od styku si dělám vždy citlivé těhotenské testy od různých značek. Mezitím jsem i měla menstruaci v normální podobě. 30. Den od styku je pořád test negativní, můžu to pokládat za spolehlive a uzavřené?
Dekuji
Dáša
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jsou-li testy opakovaně negativní, můžete to považovat za uzavřené
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, vím, že je možné mít menstruaci i v počátcích těhotenství, moje otázka ale zní, jestli můžu být těhotná i přes druhou menstruaci od styku a několikrát negativní těhotenské testy z moče. Menstruace má obvyklou délku, jen intenzita je jiná.
Karolína
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Při opakovaně negativních testech je těhotenství prakticky vyloučené
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Jsem 21. den po ket zavedení jednoho embrya. Po 14 ti dnech test ukázal slabou čárku a dnes je o něco silnější, ale ne úplně tmavá. Myslíte, že je to normální nebo to ukazuje na něco horšího? Děkuji Hezký den
Markéta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Intenzita zbarvení čárky na testu z moče má jen orientační význam. Klíčovým je UZ nález, případě stanovení hladin HCG z krve. Každopádně jste otěhotněla, k čemuž mohu jen pogratulovat
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,
zítra budu absolvovat 17 letou prihlídku u mé dětské doktorky. Co zjišťuje z moči? Dá se z ní zjistit těhotenství? A po jak dlouhé době by případně těhotenství z moči mohla zjistit? Děkuji mockrát.
Marie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobrý den,
zítra budu absolvovat 17 letou prihlídku u mé dětské doktorky. Co zjišťuje z moči? Dá se z ní zjistit těhotenství? A po jak dlouhé době by případně těhotenství z moči mohla zjistit? Děkuji mockrát.
Marie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Běžné vyšetření moče sleduje přítomnost cukru, bílkovin, případně krve v moči. Těhotenský test není součástí. Zjistit těhotenství lze z moče po +- 2 týdnech
MUDr. Jan Šulc   
těhotenský test
Dobrý den,
je možné si udělat těhotenský test 5 dní po sexu?
Děkuji
Anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
5 dní po styku test nemůže těhotenství prokázat ani vyloučit
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, zajímalo by mě, za jak dlouho po nechráněném pohlavním styku dojde k oplodnění? Když píšete třeba 5 dní po oplodnění...a zároveň se chci zeptat, kdy si udělat TT? Je nutné čekat na MS? Resp. na její spoždění? Děkuji.
Janča
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Dobrý den.
K oplodnění může dojít za několik hodin po styku nebo také až za několik dní.  5 dní je pravděpodobně maximum.
Test by měl prokázat těhotenství za 14 dní po styku, zcela výjimečně až o 1-2 dny později. Na menstruaci není třeba čekat.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobry den,
jak moc spolehlive jsou tehotenske testy? A po jake dobe je mohu pouzit po sexu? Muze blizka menstruace pozmenit vysledek testu? Dekuju
Tyna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Testy jsou vysoce spolehlivé po 2 týdnech od styku. Blížící se menstruace na tom nic nemění
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je hodnota 15 dní po ovulaci 11,86 jednotek/litr v pořádku? Ovulace zjištěna pomocí ovulacniho testu, hcg z odběru krve v laboratoři. Vím ze je ještě brzy, ale mohlo by se jednat o úspěsne těhotenství? Děkuji.
Anonymka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Opravdu je ještě brzy. Záleží na každém dni. Asi víte, že ovulace nastává až za cca 36 hodin po pozitivitě testu. Možná ale nevíte, že k početí může dojít i za 24 po ovulaci. Uvedená hodnota tedy znamená pouze to, že jste těhotná. jak se těhotenství vyvíjí ukáže případný další odběr a vývoj hladiny. Klíčový význam má ale UZ vyšetření
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den pane doktore . Poslední dobou mě bolí často hlava a někdy s mi motá , dělají se mi mžitky před očima . Dostala jsem menstruaci ,ale první den to bylo jen špinění ... udělala jsem test a ukázal se negativní ,později toho dne se menstruace rozjela .. Myslíte ,že můžu být těhotná?
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Velmi pravděpodobněe těhotná nejste. Jedině byste musela otěhotnět krátce před menstruací, což by test ještě nezachytil. Případně test proto opakujte za několik dní
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den pane doktore. Menstruaci jsem dostala o pár dní dříve, celkem silné krvácení už trvá 4. den. Test po 3 týdnech od styku negativní. Můžu vyloučit těhotenství? Děkuji za odpověď.
Dana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotenství je vysoce nepravděpodobné. Chcete-li max jistotu, vždy doporučuji test opakovat v odstupu 2-3 dní s testem jiného výrobce
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobry večer pane doktore,
Můžu si udělat těhotenský test i presto, že krvácím?
Odeta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Ano, můžete. Před sběrem moče je vhodné zavést tampon -není to ale podmínkou
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den pane doktore,
18.den po styku jsem si udělala těhotenský test s citlivostí 10 a vyšel negativní. Za pár dní jsem dostala menstruaci. Mohu toto považovat za spolehlivý znak toho, že nejsem těhotná? Děkuji za odpověď.
Ola
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotná na 99,9% nejste
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
různé
Dobrý den pane doktore,
Můžu považovat těhotenský test značky mamatest s citlivostí 10 18. Den po styku z ranní moci za spolehlivý? Vyšel mi negativně. Děkuji za odpověď.
Iveta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Tyto testy jsou vysoce spolehlivé. Těhotná tedy s vysokou pravděpodobností nejste. Chcete-li max jistotu, vždy doporučuji test v odstupu 1-2 dní opakovat s testem jiného výrobce
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,
mám dotaz jsem 13 dní po rizikovém styku, vyšla mi na testu velmi slabá sotva viditelná druhá čárka, co to prosím znamená?
Adélka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Nelze vyloučit, že jste těhotná. Může jít o normálně se vyvíjející těhotenství, které vzniklo až třeba dva dny po styku nebo také o tzv. časnou ztrátu. Další možností je chyba nebo ne zcela správné provedení testu. Doporučuji test zopakovat za 2-3 dny.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,
jaká je spolehlivost výsledku těhotenských testů? V případě, že vyjde pozitivní jaká je pravděpodobnost, že jsem skutečně těhotná.
Iva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Testy jsou hodně spolehlivé. Máte-li pozitivní test, jste na 99,9% těhotná
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den pane doktore,
Chtěla jsem se zeptat, v jakých případech je možné mít HCG v krvi, ale nebýt těhotná. Proč je ta odchylka 0-5. Děkuji za odpověď.
- otázka upravena poradcem
Barbora
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Hormon HCG není v krvi  mimo těhotenství přítomný. Odchylka 0-5 je dána metodikou testu

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se zeptat, zda-li se dá negativní těhotenský test moci 14.den po styku považovat za spolehlivý. Citlivost má 10ml. Děkuji za odpověď.
Ornela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test by po 2 týdnech od styku měl být spolehlivý. Pro maximální jistotu doporučuji vždy testovat 2x s testem různých výrobců

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
chci se zeptat, zda je možné abych byla těhotná i přes negativní těhotenské testy z moče a potom co se menstruace po styku dostavila? mám týden do druhé menstruace po styku
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud byste byla těhotná, musely by to testy v odstupu 2-3 týdnů po početí spolehlivě odhalit

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
po 5 týdnech od pohlavního styku jsem byla na gynekologii. Doktorka mi udělala ultrazvuk přes pochvu. Bylo mi řečeno, že děloha je v pořádku, není zvětšená. Moje otázka zní, jestli je možné, aby po těch 5-ti týdnech bylo vidět těhotenství prostřednictvím ultrazvuku přes pochvu?
Anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Po 5 týdnech od rizikového styku by správně se vyvíjející těhotenství v děloze muselo být při UZ vyšetření rozpoznáno. Ovšem nemuselo by být odhaleno těhotenství mimoděložní. Jednoduše lze ale vyloučit/potvrdit testem z moče.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore,
je mi 18 let a před 14 dny jsem měla bohužel nechráněný pohlavní styk. (Antikoncepci mám už předepsanou a čekám jen, kdy to dostanu, abych mohla začít tablety brát)
Teď ležím doma se vysokou sedimentací a čekám na výsledky kvůli EB viru. Tento týden jsem měla mít měsíčky, ale zatím jsem je nedostala. (Zpoždění u mě není neobvyklé)
Místo krve mám slabý narůžovělý výtok, občas mě trochu pobolívá v podbřišku a cítím se lehce "nafouklá". Četla jsem, že toto mohou být příznaky počátku těhotenství. Je to možné? Nebo se může stát, že jsou příznaky způsobeny nemocí, kterou právě mám. Děkuji moc - otázka upravena poradcem
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Obojí je možné. Těhotenství snadnou vyloučíte/potvrdíte testem  moče. Je volně prodejný v každé lékárně

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Pane doktore, můžu považovat negativní těhotenský krev z moci 12. Den po styku s citlivostí 10 ml za spolehlivý? Krevní test z 10. dne po styku vyšel s hodnotou pod 2 ml.
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně těhotná nejste. Testy byly ale provedeny hraničně brzy. Je třeba počítat s tím, že k oplodnění může dojít i za den či dva, případně i déle po styku. Takže doporučuji pro jistotu test zopakovat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore,
10 dní od nechráněného styku se v mém krevním testu ukázala hladina 1.2 HCG. Sestra řekla, že je to negativní od 0-5 a nula to není nikdy, nemám se s tím stresovat. Menstruaci mám dostat až za cca 14 dní. Muze jít o těhotenství? - otázka upravena poradcem
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobrý den pane doktore. 10 dní po nechráněném styku jsem byla na krevním testu HCG. Hodnota je 1,2. Sestra mi řekla, že HCG nulové nikdy není a že do 5 je hodnota negativní, tudíž těhotná nejsem. Dá se tomuto věřit? Nebo mám zkusit ještě testy?
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jako negativní výsledek se opravdu bere 5 a méně jednotek.

10 dní po styku ale může být ještě na test brzy. Je třeba si uvědomit, že k oplození může dojít i třeba za dva dny po styku. Takže doporučuji test ještě za několik dní pro jistotu zopakovat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore,
Chtěla jsem se zeptat. Dnes je 10. Den od nechráněného styku. Je to můj 18.den cyklu, cyklus mám dlouhý cca 33 dní. Už několik dní mě trápí bílý hustý výtok. Mám pocit mokra, dnes jsem z čípku vydolovala nažloutlý hustý hlen, je trochu natazitelny, tvoří husté cucky bez zápachu, bez pálení. Čípek je tvrdý a celkem daleko. Těhotenský test jsem dělala dnes a vyšel negativně. Může jít o těhotenství? - otázka upravena poradcem
Dana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění považuji za nepravděpodobné.

Výtok určitě není příznakem těhotenství.

Na test ale ještě může být brzy. Doporučuji ho zopakovat za 4-5 dní

MUDr. Jan Šulc 






mobilní verze