Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEORECEPT: nejlepší kuře na paprice

I přes všechny módní směry v gastronomii, klasické české omáčky, jaké vařily už naše babičky, se stále drží na vrcholku pomyslné hitparády jídel, na něž nedáme dopustit. Patří mezi ně i sonáta pro kuřecí stehna, mletou papriku a smetanu, kterou prostě musíte milovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M75a75r13t11i43n 90N72o94v53á96k 6323237329671

.. jsem si naprosto skálopevně jist, že "babička" měla k dispozici takovou "čertovinu", jako tyčový mixér.. i některé další dílčí postupy onoho "receptu" mi přijdou mimo - jako ".. orestovat (prášek) papriku na oleji a nikoliv posypat jí ona stehna a tak ji restovat?? "

+1/−11
24.2.2018 2:16
Foto

R31i75c53h31a72r63d 58P16o41l24á97š31e49k 9694973690809

Dřív se ta omáčka pasírovala přes cedník, ale je to pracnější a i dnes, ne každá domácnost má tyčový mixér.

+5/0
24.2.2018 7:50

L72u59c66k91a 80S61i15m31k57o69v28á 9824948805944

S mixérem naprosto souhlasím, ale paprika se má restovat opravdu jen chvíli, aby nezhořkla, proto ji nedává rovnou na stehna.

+2/0
26.2.2018 8:59

Š59á72r42k63a 41M98a83t42y17á68š43o87v12á 1211515122969

paprika se na omastku lépe rozvoní,nesmíte ji přepálit aby nezhořkla,na kuřeti s enerozjede ani barvou ani vůní a je šance, že ji na některých částech kuřete prostě spálíte a bude to hořké....

+1/0
26.2.2018 11:00

K82a26t58e62ř64i75n49a 23S47e98d24l92á39č33k45o43v13á 3713768366430

Při vaření guláše i kuřete vždy dávám papriku do oleje, úplně jinak uvolní barvivo i chuť - ale na max. 15 vteřin, pak okamžitě zalévám vývarem nebo jinou tekutinou.

0/0
28.2.2018 9:19







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.