Diskuse k článku

VIDEORECEPT: nejlepší kuře na paprice

Kuře na paprice je sonátou pro kuřecí stehna, mletou papriku a smetanu, kterou prostě musíte milovat. I přes všechny módní směry v gastronomii, klasické české omáčky, jaké vařily už naše babičky, se kuře na paprice stále drží na vrcholku pomyslné hitparády jídel, na něž nedáme dopustit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J47a56n 90Č34e76r37n92ý 6143154396

Smetana se nesmí vařit a nasypat papriku přímo na olej a restovat ji hrozí spálením a zhořknutím. Lepší je najít si prvorepublikový recept na slepici na paprice.

0/0
27.2.2018 0:42

K74a39t33e92ř93i81n30a 16S76e37d83l77á75č67k13o76v61á 3363758636350

Nasypat papriku na olej je nejlepší způsob, jak více rozvonět papriku a puštění barvy. Nicméně musí to být max. 15-20 vteřin, pak ihned zalít tekutinou. Nikdy mi nic nezhořklo.

+1/0
28.2.2018 9:21

Š32á88r14k24a 24M31a27t18y28á15š28o23v38á 1431695262679

autor by si mohl zjistit,jaký je rozdíl mezi maďarskými "haluškami" a slovenskými a našimi....;-)

0/0
26.2.2018 10:58

D92a84n50a 67T31e87n88z36l71e68r 5190602535453

Co je to ta tajemná přísada "4 paličky (nemusí být)"?

0/0
24.2.2018 17:33

M66a59r44t14i91n 59K45ř26í39ž 9213962250797

spodní část stehna, je to v tom videu......

0/0
26.2.2018 15:12

B60o14r35e45k 31T20o20m79i11s 2366703809318

V podstate nemám nič proti receptu, len ja používam kyslú smotanu. Potom tá omáčka má úplne iný "říz".

0/0
24.2.2018 17:18

Š81á35r34k93a 55M48a18t54y73á77š70o82v35á 1221755422499

no vidíte a mě to se zakysanou smetanou nechutná....

0/0
26.2.2018 10:58

P33e37t19r 90R73a56š20k64a 3836248324341

Sorry, ale podivejte se treba na recept Koko (MENU domu) na kure na cerstve paprice. Pak uz se budete stydet davat do titulku tak vzletny nazev, jako "nejlepsi kure na paprice" ;-)

0/0
24.2.2018 8:32

D56a79n43a 76T31e78n23z44l13e86r 5120692405523

Sorry, ale "dejte tam jakýkoliv vývar a nejlépe tak, aby to bylo dobré pro planetu, takže sbírejte bioodpadky v ledničce, pak k nim přikupte kostřičku kuřete a vyvařte"... to je proboha co? :-)

+3/0
24.2.2018 17:38

P58e60t67r 59R36a84š67k35a 3936308564931

Klidne si udelejte normalni vyvar, v tom vam nikdo nebrani :-). Pointa je v tom, ze je rozdil udelat vykostene kure s vyvarem a cerstvou paprikou, nez stehna s kosti (to clovek proste v omacce musi mit) a hustit to moukou :-)

0/0
26.2.2018 15:02

M71a44r60t47i44n 83N34o40v51á52k 6243137909441

.. jsem si naprosto skálopevně jist, že "babička" měla k dispozici takovou "čertovinu", jako tyčový mixér.. i některé další dílčí postupy onoho "receptu" mi přijdou mimo - jako ".. orestovat (prášek) papriku na oleji a nikoliv posypat jí ona stehna a tak ji restovat?? "

+1/−11
24.2.2018 2:16
Foto

R53i62c36h88a33r32d 87P13o26l67á15š32e55k 9714973710219

Dřív se ta omáčka pasírovala přes cedník, ale je to pracnější a i dnes, ne každá domácnost má tyčový mixér.

+5/0
24.2.2018 7:50

L17u82c10k31a 29S72i68m35k64o34v55á 9284288195244

S mixérem naprosto souhlasím, ale paprika se má restovat opravdu jen chvíli, aby nezhořkla, proto ji nedává rovnou na stehna.

+2/0
26.2.2018 8:59

Š45á32r92k33a 80M40a92t67y69á48š56o56v30á 1761775112839

paprika se na omastku lépe rozvoní,nesmíte ji přepálit aby nezhořkla,na kuřeti s enerozjede ani barvou ani vůní a je šance, že ji na některých částech kuřete prostě spálíte a bude to hořké....

+1/0
26.2.2018 11:00

K79a54t52e90ř82i60n52a 40S17e26d64l96á32č78k69o49v86á 3233418366740

Při vaření guláše i kuřete vždy dávám papriku do oleje, úplně jinak uvolní barvivo i chuť - ale na max. 15 vteřin, pak okamžitě zalévám vývarem nebo jinou tekutinou.

0/0
28.2.2018 9:19