Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková ve svém talíři šťourala, maso nejedla a z polévky vyndávala celer. Zlom nastal v pubertě, kdy své kulinární pokusy testovala na svém starším bratrovi. V současnosti píše blog, vede kurzy vaření a také vydala kuchařku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M98a54r60t43i44n68a 90M57a10t60ě15j31k47o56v30á 5615912356556

Teda ta buchta, to je vostuda. Od kuchařky (knihy) čekám, že mě něco naučí. Litou buchtu s pudinkovým krémem dělá každá druhá hospodyně, to na vydání kuchařky stačí? Taky mám recept - smíchejte nutelu s moukou a prdopečem. Po třech minutách v mikrovlnce máte buchtu. Očekávám, že mě v příštích dnech kontaktuje vydavatel

0/0
19.10.2017 13:01

L55u72m86i71r 67N95o87v57a28k 8701883506668

blogerky jsou fajn, ale kuchařina je řemeslo. je rozdíl mezi "domácím vařením", do kterého se pouští dnes a denně moc lidiček a kuchařinou jako takovou. Kuchař např. ví, že do Kulajdy nepatří houby:-P kuchař pak vyrobí žloutkový či jiný krém max. ze 3-4 ingrediencí (např. mléko, vanilka nebo skořice, cukr, žloutky - v jednoduchosti je krása). Takovéto "patlámo" vás nic moc nenaučí. Učte se vařit od základu a zaměřte se opravdu i na technologii vaření, jak uchovat vitamíny, živiny, atp. nebo např. na stolničení a jak jídlo upravit či jak jdou chody po sobě a kolik váží atd. Kuchařina je úžasná a blogeři ji dost degradují svými výmysly. ve finále vidíte, že neumějí držet příbor...

+1/0
16.10.2017 11:38

P10a35v39l96a 86H45r58a41d14i80l61o91v34a 3877781721924

Kdo rekl, ze do kulajdy nepatri houby ?

Jinak ohledne toho "patlamo" souhlasim, ten krem na buchtu je silena michanice.

+1/0
16.10.2017 13:14

F21r30a61n13t65i90š22e81k 91M47o55s20s 8722863219199

Nesmysl. I v kuchařce od R.Vaňka se kujalda s houbama.

+1/0
17.10.2017 15:25

A48l31e22n26a 32V74e55s75e23l51á 3903341785428

Jasně že tam patří houby. Bez nich by to byla jen koprová polívka.

+1/0
17.10.2017 15:48

B18e18d84ř35i58c67h 88J63a44n43á27č24e94k 1970131307416

No když jsem se podíval na recepty, nic nového, spíše občas nesmysl cpát vše dohromady. Hlavně ten hrc-prc, tak to je úžasná volovina, to může vymyslet skutečně amatér a to ostatní, k tomu také není potřeby cokoli dodávat. Nevím, jak to může být na stránkách idnes, a hlavně kdo podle toho někdy něco ukvedlá. Jen více takových nesmyslů, to národ určitě "žere".

+2/−4
14.10.2017 20:28

Š93á50r81k85a 66K66o55l69á46č74k84o88v24á 8986863129

Další z mnoha. 800 receptů, vaří podle nich někdy? Vaří někdy jedno jídlo i víckrát? Je to jen honění se za recepty,. každý den jiné jídlo, furt vymýšlení nových jídel a kombinací.

Klasické české recepty se už vytrácí. Na každý recept je milion variant, protože každý si to upravuje, vylepšuje, chce být originální.

Já bych raději poctivá česká jídla a recepty, ale žádný foodbloger je nedělá a žádná restaurace nenabízí.

+10/−3
14.10.2017 8:59

K58a39t47e35ř46i37n52a 30V84a85š77á98k17o79v57á 5721922199965

nabízí je mnoho restaurací, stačí jen hledat. A blogování na to netřeba, každá rodina takových receptů má hafo :-)

+3/0
14.10.2017 10:20

M83i96l56e51n51a 38K65l22o92u13č73k30o44v39á 2216450676652

Tak já třeba dnes nakladam svíčkovou, dle knihy Receptury teplých jídel. To je jediná kuchařka, podle které vařím a budu vařit. Tyhle "recepty"blogerek, co dům dal, nikdy. A hlavně, ony často používají ingredience, které se v menších městech ani nesezenou. Anebo jsou drahé a pak se použije půl lžičky.

+2/0
14.10.2017 10:52

S94v94a66t96a60v11a 79D88u56r61a65n26o22v95á 3149129134151

Ceske recepty? Kupty si nejakou kucharku od Vanka, minimalne jedna hyri ceskou klasikou dopravezenou klasickymi postupy. Kazdy den muzete mit jine jidlo a za rok zase od zacatku ;)

+9/0
14.10.2017 13:39

J12i87ř94í 96K79o24d59ý27d20e64k 7430680946433

Minimálně dvě ;-)

+2/0
14.10.2017 17:38

J88a17n97a 24B40o86u45l55o70v62á 7800146551761

Neexistují žádné klasické české recepty, není na to žádná norma. Vždy to byly jen osvědčené a oblíbené rodinné recepty, které se odlišovaly a odlišují nejen podle kraje, ale i rodina od rodiny.

+2/−1
14.10.2017 22:19







mobilní verze
© 1999–2018 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.