Diskuse k článku

Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari

Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou oblíbenou přísadou do husté zahřívací polévky, ale tuto zajímavou zeleninu můžete využít i při přípravě dalších dobrot. Hodí se totiž jak do moučníků, tak jako úžasný základ orientálních specialit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J14o32s92e50f 84V78o25r52á61č57e60k 5261982988723

Já když slyším o polévce z dýně tak se jen usmívám ! Řekl bych že polévka je to nejhorší co lze z dýně udělat (záleží také na typu) nejraději mám bílé Baby Boo nebo zelené Iron Cup kvůli délce skladování a chuti !

Dělám z dýně salát (jako bramborový) k řízkům i na vánoce k rybě , restované jako hranolky , zapékané (jako francouzké brambory) , guláš (jako bramborový ) , placky (jako bramborák ) ! Zkrátka jde použít na všechno místo brambor ale pozor není to žádná náhražka !

Už jenom cena je dvou až trojnásobná příprava trochu pečlivější, ale zato je plná živin a vitamínů ! Kupuji je u pěstitele na uskladnění (dozrálé) koncem října cca 70kg / rok . Moje odrůdy jím ještě v květnu a v létě pár Hokaido červené koupím i v krámu !!

0/0
3.10.2017 15:08

P58a61v82l29í10n46a 51O88v19č86a14r27č25i37n81o44v68á 4322669136354

V prvním receptu "Chlebíčku z dýně" není ani trošku mouky (kromě vysypání formy?) ?? Máte někdo s tímto receptem zkušenost ??

0/0
3.10.2017 12:46