Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Bez cukru a přece sladké. Rychlé letní dezerty pro plavkovou sezonu

Co by to bylo za prázdniny bez letních dobrot a lahodného ovoce? Dokonce i pokud řešíte linii, můžete si občas dopřát něco do „dezertní komůrky“. Rafinovanému cukru se přitom můžete snadno vyhnout a nahradit ho třeba medem nebo sladkou ovocnou chutí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Š72á18r62k68a 57K25o54l85á61č70k63o31v79á 8166233219

Proc bananove livance tak slozite s moukou, kypridlem atd? Staci banan a vajicko a je to 

+1/−1
15.7.2017 17:55

A93l94e21n80a 96V95e92s36e35l29á 3783311125918

Je, ale nebudou to lívance. :-) (To samozřejmě nemusí být minus.)

0/0
21.7.2017 14:56

F42r87a68n57t86i51š76e30k 37N10o36v30á23k 1566377759877

Takže po cukru v medu a ovoci se netloustne ??? Přestaňte už z lidí dělat blbce !!! Ať si to přiznáte nebo ne, jediný způsob, jak nepřibrat je spálit víc energie, než ji přijmete, copak je to tak těžké pochopit ???

+8/0
15.7.2017 9:03

D65a52g20m42a71r 83W46e79i58s96s68o72v45á 9446572882686

přesně mě to napadlo. Med, hm.....např. pro diabetiky zabiják

0/0
21.7.2017 13:52

K43a37r11e10l 83D21r29d60a 6174522327

Bez cukru a do plavek? Teď jsem koukal na porovnání potravin. Do Německa potírání cukru ještě asi neproniklo. Nebo jsou dál a likvidují fruktózu a med a k cukru se vrátili.

Chemik nejsem, potřeboval bych jednoduchou poučku. Ale když vidím nová srovnání, po fruktóze se rychleji tloustne, zvyšuje se špatný cholesterol, poškozují játra a ledviny. Bílý cukr méně ukládá tuk a podporuje pocit sytosti. Energie jde víc do svalů a méně do tuku mezi orgány. Do plavek by byl rozumějí bílý cukr.

Mám pocit, že po ovoci a medu se snadněji získá pupek a poškodí organismus. Přitom v Česku je škodlivost bílého cukru mantrou. Výrobci sladí sirupem místo cukrem. Což možná koresponduje s tlakem českých zákaznic.

A jak to tak v Česku je, jen jsme si zavařili, běžná kombinace cukru a fruktózy ve stravě graduje a zhoršuje špatné vlastnosti obou sladidel.

0/−1
15.7.2017 8:32







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.