Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nejlépe zahřeje poctivá polévka. Zkuste ji podle Koko nebo Pauluse

Spolu s klesajícími teplotami nastává ideální doba na misku teplé polévky. Následující recepty můžete až do čtvrtka ochutnat na pražském Andělu, kde je připravují přední čeští kuchaři pro benefiční Polívkovou smršť. Utržené peníze pomohou lidem po mozkové mrtvici nebo jiném poškození mozku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P41a30v30e14l 73S74o91b31o74t25k53a 5280274

Chemické kuře nebo stará slepice, dýně, celer?

No to asi zahřeje jen horké, stejně jakokaždá jiná horká voda ;-D;-D;-D

0/−8
12.10.2016 18:50

B20o95h65u67m52i17l52a 79M28a36j16e22r73o35v90á 4977361924

Mám se zahřát nebo opít?

+2/0
12.10.2016 18:26

P20a62v76l64a 17H81r40a31d35i33l14o84v11a 3827921621124

Tu celerovou urcite vyzkousim.

0/0
12.10.2016 16:21

I29v17a 34Z64i19k67e78š88o50v11á 2761664618286

Měla jsem možnost v pondělí ochutnat a je opravdu luxusní. A dneska byla dýňová a taky byla výborná.

0/0
12.10.2016 16:25

P95a83v27e27l 34S16o57b29o10t59k70a 5750304

Celerovou uvařte manželovi, pro ženské nemá význam.

+2/0
12.10.2016 20:31

M53a94r31t30i21n89a 41T37r95o17j85a85n96o67v95á 5383928895

Chcete-li opravdu silný a dobrý vývar, je potřeba maso a kosti vařit vždy zvlášť. Nevím, co je to na nešvar, cpát do toho rovnou zeleninu, ale je to bohužel vidět na každém rohu. Zelenina se též vaří zvlášť a před dohotovením se do masového vývaru přidává.

+3/−14
12.10.2016 14:57

A30l57e65n52a 66V14e98s75e45l76á 3223591155648

To si nemyslím. I ta zelenina vyvařením dává polévce chuť. Když už si s tím chce člověk vyhrát, tak tu vyvařenou na závěr vyhodí a do talířů pak použije jinou (tu nevařím zvlášť, jen ji předem osmahnu na másle a pak přihodím do zcezeného vývaru ještě na chvilku povařit).

+21/0
12.10.2016 15:03

P58a96v12l67a 95H16r54a45d49i37l63o55v31a 3197481301604

Presne R^

+1/0
12.10.2016 16:20

Z60u13z30a76n84a 10V95l38a78c62h17o90v65á 8906282940

Přesně tak, polívka je pak správně silná.

0/0
12.10.2016 17:36

M35a79r41k18é98t35a 34Š92v23a12r29c13o39v50á 8524534367382

Souhlas!!! tahle to dělaly naše babičky a maminky a je to vynikající!!! Samozřejmostí k takovéto excelentní polévce by měly být domácí nudle!!!

No, ale přiznávám - já sama jsem je nedělala už léta..

+1/0
13.10.2016 10:36

A90l98e54n60a 38V29e27s67e10l77á 3753821425458

Já přešla na ty celestýnské. Je to přece jen méně pracné a vhodně naservírované to přitom působí docela honosně.

0/0
13.10.2016 11:38

M96a64r12t24i22n50a 28M51a14t94ě52j91k86o92v18á 5755332656486

Kosti a maso se vaří dohromady už podle Viléma Vrabce. Kosti se zapékají, aby byl vývar silnější. A zelenina se dává různá do vývaru a různá do polévky. Ale to je kuchařina, hospodyňka se tím rozhodně trápit nemusí, pokud nechce.

+7/0
12.10.2016 15:47

I21v64a 88Z13i36k35e80š79o78v18á 2661914448366

Tak s takovým kuchařským nesmyslem bych se být Vámi vůbec nechlubila. Račte se podívat do kuchařek napříč od Rettigové po dnešní např. od Pohlreicha nebo Pauluse. Ale asi jste lepší kuchařka než nějaký kuchaři s bibem nebo dokonce michelinskou hvězdou ;-D

+2/0
12.10.2016 16:22

M46a69r93t52a 87S50o21u26k50u80p12o56v43á 9766346800170

To je ale nesmysl:-)

+2/0
12.10.2016 16:30

K69a98t58e75ř96i84n98a 23P21e84š25k46o71v34á 7855846981513

Koukam jste si zavarila,ale bohuzel...jste mimo :-D

+2/0
12.10.2016 17:58

B65o70h15u38m23i60l70a 53M72a62j55e32r34o46v11á 4827851844

ta co se vaří v tom se vyhazuje nebo dává pejskovi a pak se tam dá čerstvá

+1/−1
12.10.2016 18:27

P74a36v86e93l 96S66o87b37o10t40k34a 5430394

A ještě na začátku ovařit 5 minut a vylejt kvůli špatně odkrvenému masu.

+1/0
12.10.2016 18:53