Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Co vědět o kávě: nepatří do ledničky, otevřenou spotřebujte do týdne

Spolu s českou odbornicí na přípravu kávy Petrou Davies Veselou a jejím manželem baristou Gwilymem Davies jsme se vydali do světa kávových plantáží, pražíren a kaváren. Co je podle špičkových baristů dobré vědět, než si vychutnáte oblíbený šálek kávy?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M85a18r89t72i82n 76J27i90r12o20u68s78e31k 7286125625198

Já ji do ledničky dávám a do mikrotenového sáčku, v kterém je přidávám kus domácího uzeného. Někdy vepřové a jindy rybu, podle nálady. Už mě omrzely kávy s aroma po lesních plodech, medu, po karamelu či čokoládě. Ani mě nelákají sladké plné tóny u kávy a už vůbec ne kyselá chuť s květinovými a ovocnými tóny. Káva s aroma uzeného je jedinečná, musí se připravit do pořádného hrnku, zalít do 3/4 vodou, která se naplno vaří a po zamíchání zalít studenou z kohoutku, aby šla hned pít. Je vynikající, ale na 0,33 l hrnek to chce ještě nejméně 3 kostku cukru, aby se vůně uzené kávy plně rozvinula. :-)

+1/−1
22.4.2016 7:42

J66a63n33a 51D22v42o35ř21á12k34o24v85á 8111155750771

Tak tomu říkám dobrý tip! ;-D

0/0
22.4.2016 19:47

V36e95n77d32u43l91a 81S96z53l80a34u95e60r10o52v79á 7322376747908

Víte, co jsou to aflatoxiny?

0/0
25.4.2016 13:16







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.