Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Upečte si chutné kuře jako Francouzi: poulet parmentier a supreme

Francouzi jsou vyhlášení svým bonvivánstvím a zejména důrazem na kvalitní kuchyni. Inspirujte se u nich dvěma skvělými recepty na kuřecí maso, o které se s námi podělili šéfkuchaři z Kašperských Hor.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M85i71l16a62n 14Č44e37r33n91ý 5613309789852

Francouzká kuchyně má několik velkých nevýhod: je totiž vesměs hrozně složitá a časově náročná, na vaření potřebujete spoustu ingrediencí, mnohdy drahých a zaplácáte spostu nádobí. Proto se ani nedivím, že v se s ní v běžných restauracích moc nesetkáte a pojem "francouzská kuchyně" tak trochu zavání snobstvim.

Pár francouzských jidel jsem již doma uvařil, ale to úsilí, které jsem do toho vložil, se vůbec nevyplatilo; rodina to prostě neocenila...

+6/0
16.8.2015 10:51

M26a53r38t62i39n 38N97o66v68o55t70n18ý 7133765150215

Oni ti Francouzi si tu francouzskou kuchyni také raději dávají v restauraci.

0/0
16.8.2015 19:29

M67i66c77h79a48l 53M82i30l81l45e10r 9806862709102

nemel bys pausalizovat: veskera francouzska kuchyne neni slozita a draha.

Kdyz chce nekdo kopirovat jidla proslulych 2 a 3 hvezdickovych Michelinskych sefkucharu, samozrejme potrebuje mit vyssi kucharskou zrucnost a znalosti a nakladnejsi ingredience, podle typu receptu.

O tom ale klasicka francouzska kuchyne neni, je v ni mnoho jidel, ktera nepotrebuji dovednost michelinskeho kuchare ani hypoteku na svou pripravu.

0/0
17.8.2015 7:42

M23i95c25h80a27l 75M62i90l43l64e33r 9276252459532

u protinozcu je popularni francouzsky televizni sefkuchar Gabriel Gate, ktery se v Australii usadil jiz pred radou let. V poslednich letech dosahla velke popularity jeho serie regionalnich jidel inspirovanych oblastmi, kudy projizdi Tour de France po ktery rok, pod anglicko/francouzskym zertovnym nazvem Le Taste de Tour.

Gabriel se vzdy vyda do jednotlivych etapovych mest/regionu nekolik mesicu pred startem TDF a natoci nekolikaminutovy porad o nich, jejich jidlech, ingrediencich a napojich. Navstivi predni restauraci / trh produktu / farmare / syrare/ vinare aby predstavil oblast, pak ve sve kuchyni pripravi jidlo typicke pro tuto oblast. Prumerne zkuseny kuchar/ kucharka to mohou pripravit ve sve kuchyni a rodinny rozpocet to take neznici. Porad je pak vysilan v souvislosti s prenosem kazde etapy TDF.

Kdo umi anglicky a ma zajem, muze se podivat, co Gabriel pripravil pro divaky pri letosni TDF.

http://www.sbs.com.au/food/programs/taste-le-tour

0/0
17.8.2015 7:55

M11i66c31h22a33l 93M52i98l47l71e69r 9176792929372

oprava nazvu poradu: Taste le Tour

0/0
17.8.2015 7:56

Z27l78a96t55u56š22e 86J95e87l44í14n74k43o24v24á 1365672847382

Tedy paní Magdalena Dobromila Havlíková má ohromující vzdělání i to kurikulum, víte?

Tak se jí neposmívejte !!!

Ona ta poluce vs. kuře, ale paní autorko opravdu bací do očí tak šíleně, že většina lidí si článek otevře, aby zjistila, zda je to chyba titulkáře, či vaše.

0/0
16.8.2015 10:48

S44t42a58n73i46s15l70a96v 77S18t56o67k81l97a16s47a 5534292690877

Fakulta sociálních věd...nemůžete přece po autorce tohoto článku chtít, aby napsala slovo poulet správně. Je to hanba.

+1/0
16.8.2015 10:20

D41a24v70i42d 76B29u28r18d83a 9329452121

Než začnete něco psát francouzsky, zkontrolujte si to. Kuře je "poulet", nikoli "poluet".

+5/0
16.8.2015 8:52
Foto

J32a51n 58M93a67r14š60á50l 4856258189869

Předběhl jste mě. Myslíte, že "poluet" má něco společného s polucí?

0/0
16.8.2015 9:24

P41e76t31r 76V37r75a69n16i97k 5954959291701

;-)

0/0
16.8.2015 9:51

M26i95c27h85a61l 22K54r71e53j45č39a 5488216796493

Mate samozrejme pravdu (autorka zrejme jiz opravila). Ale v tomto pripade je podle mne zcela evidentni, ze jde o preklep a ne neznalost. Takze nedostatecna kontrola - primo v nadpisu, to by stalo za vytknuti. Ale urazet za spatne napsany francouzsky nazev .... :-/

0/0
16.8.2015 22:24

D68a28v12i26d 15B83u11r10d96a 9519802171

Mně se tedy nikdy nepodařilo se v jednom článku asi pětkrát překlepnout a ani jednou to slovo nenapsat správně.

A nikoho tady neurážím.

Autorovi článku R^ za opravu.

0/0
18.8.2015 8:09

M61a38r14c35e55l38a 32K51o17u42ř63i33l12o62v24á 3861411913385

mam pocit, ze porad se vsechno nahrazuje, vylepsuje dba se na zdravy zivotni styl.ja se stale vic a vic vracim ke klasice, upecene kure s ryzi,rostenky , rizecky bramborova kase atd,.nemusi byt vsechno tak tucne jak za nasich babibek, ale zjistuji, ze na takovych "obycejnych "  jidlech si pochutname nejvic.

+5/0
16.8.2015 8:35

O26s95k30a47r 78K93o79v24a86ř24í95k 8297443806157

Z babiček se stal dobrý marketingový nástroj.

+3/0
16.8.2015 9:56







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.