Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Polévku z jarní cibulky máte za pět minut, olizování za ušima zaručeno

Na jaře a v létě nemíváme náladu na dlouhé vyvařování, čerstvou zeleninu by to beztak připravilo o skvělou chuť a cenné vitaminy. Šéfkuchař Jan Kracík z restaurace Pot Au Feu proto připravil pro naše čtenářky a čtenáře tři jednoduché, rychlé a zdravé recepty s jarní cibulkou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M14i36l45e52n59a 79J39a29l60ů22v40k94o60v68á 8331717421167

Polévka z jarních cibulek? Proboha proč tam dáváte tolik ingrediencí a potřebu tolika nádobí!!!!!!

+2/−1
19.6.2015 12:28

M31i44c54h72a72l 79M62i73l34l28e46r 9416592739142

naprosto jednoduche reseni: omyj cibulky, odkroj korinky a chroupej to, co mas v ruce. !!

Usetris na case, na podle tebe zbytecnych prisadach i myti nadobi; staci jeden nuz a prkynko.

Kdo rad zkousi neco noveho, ten nebude brblat nad receptem.

0/0
21.6.2015 6:49
Foto

V81ě21r23a 44H88r70n24č72í10ř40o77v91á 1655965951199

Můžu vřele doporučit, ještě lepší je, když na talíři posype parmezánem.

+1/−1
18.6.2015 18:02

H39a53n34a 45P63r25o41c63h64á88z84k55o21v81á 9288613662893

;-D pokud pominu to ze mi predtim nekdo pripravi vyvar, vsechno nakraji atd. tak jenom restovani v bode 1 trva pet minut. A jeste mam po bodu 3 spinavy mixer.

+6/0
18.6.2015 15:01

M77i56c20h36a52l 44M17i70l53l42e93r 9876952769372

tycovy mixer je jednodussi a umyje se za par vterin.

0/0
21.6.2015 7:22

B18a16r86b34o38r50a 65P79e58t79r10o85v68á 3615284214255

Pokud mám po ruce půl litru vývaru, trvá  vaření každé polévky 15 minut :-).

+9/0
18.6.2015 14:24

M34i74l28o49s98l13a11v 88J38e91ž71e97k 3694753914181

Já nechápu jinou věc - 100 ml + 200 ml je 300 ml, žádná voda se dle receptu nepřidává, jak tedy z tohoto udělám 4 porce? To spíš ušpiním jen 4 talíře.

+2/0
18.6.2015 13:23

M27i13l75a40n 36K38o49t22o76u60č56e52k 2586478192357

Tam píšou předkrmové porce, takže se asi počítá že si dáte více chodů, doma to samozřejmě můžete sníst všechno sám.

+1/−1
18.6.2015 15:20
Foto

J31a77n62a 31B57o87r19o13v85c44o10v57á 1934802889134

vřele doporučuji hráškový krém podle Pohlreicha. Je to skutečně rychlé a naprosto výborné :-)

0/−1
18.6.2015 10:57

M17o77n51i57k51a 79R88o95l35l16o71v47á 5553572406895

Ještě bych si tedy dovolila rýpnout do titulku článku,možná by neuškodilo tam přihodit "se",(olizování se za ušima),nějak nestojím o to,aby mě doma olizovali za ušima

+7/0
18.6.2015 9:46

L82u45c76k90a 22S70i59m38k93o71v54á 9904378915284

5 minut??? 8-o S přípravou surovin tak minimálně 45!!! :-/

+11/0
18.6.2015 9:00

M95o71n52i45k80a 94R60o82l50l88o66v94á 5513262706565

Nepochopila jste,to nemyslím ve zlém,podstatu.Recept "vymyslel" kuchař,tudíž ten má někoho na přípravu surovin,na mytí nádobí atd.,takže jo,v podstatě to dá za 5 minut.;-)

+4/−1
18.6.2015 9:20

R38a14d19k73a 57S13á97l90o45v27á 7237638795350

Jenže nepíše "mám za pět minut", nýbrž "máte", dá se tedy předpokládat, že myslí čtenáře. No a my, běžní lidi, kterým se doma běžně 100 ml toho a 200 ml onoho vývaru nepovaluje, ho musíme napřed vyrobit a to je otázka hodin, nikoliv minut ;-)

+3/0
18.6.2015 12:46

L96u67c43k87a 75S75i13m21k59o93v32á 9624358115554

Ani ten profi kuchař to za 5 min. nedá, pokud jen 5 min se má restovat ta cibulka. Před tím si musel rozehřát máslo, poté restuje bramboru (předpokládám, že opět tak 5 min), pak přilévá vývary a musí je přivést k varu a nakonec provařuje i ty zelené části cibulky. A v nadpisu se píše "máte za pět minut" !

+7/0
18.6.2015 13:04

M74o18n21i32k25a 25R86o28l27l69o91v73á 5603982626815

Tak urcite to je mysleno s nadcsazkou,ja taky rikam,ze vletim nakoupit,ale koste i vrtulnik nechavam zaparkovane doma:-)

+1/0
18.6.2015 17:56

M95a13r25e91k 97Z61a63h49r94a53d26i54l 6244509935761

Jo, tyhle polívky fakt "miluju". Dejte tam všechnu tu krásnou zeleninu a pak tu krásnou hru barev rozs*ačkujte mixerem, abyste dosáhli jakési "kojenecké stravy"... Super... :-/

+6/0
18.6.2015 7:17

M95o45n69i19k11a 41R64o19l19l49o25v27á 5823112516225

Krémové polévky jsou fajn,jen to nesmí mít napěněnou konzistenci typu co vybleje náš kocour................

+11/0
18.6.2015 9:21

L95a22d35a 58J20e19c56m23e53n 8713361705989

;-D haha, tak to je naprosto presny prirovnani ;-D

+2/0
18.6.2015 10:35

J42a13n75a 74B24o76u25l38o52v79á 7640486161811

Taky jsem dlouho zastávala tento názor, až jsem pak někde jedla skvělou krémovou mrkvovou polívku a došlo ke změně. ;-)

+2/0
18.6.2015 9:34

M58a46r46e65k 92Z11a14h57r12a25d44i66l 6864879565641

Zázvorovo-mrkvová a hrášková jsou snad jediné, které v této konzistenci považuji za dobré...

+3/0
18.6.2015 12:08
Foto

J39i14n92d19ř76i45š48k51a 67Z33a36c82h53o41v70á 6208140360970

naprostý souhlas!

+2/0
18.6.2015 17:53

H76a17n15a 43D69o94s84t11á60l40o57v89á 1369814860504

A co dýňová?

+2/0
19.6.2015 11:59







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.