Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Lahodně rozteklý hermelín ugrilujete i bez alobalu. Víme, jak na to

Grilovaný hermelín je smetanová lahůdka, která je neodmyslitelně spojená s letním grilováním. Máme pro vás tip od šéfkuchaře Jiřího Zemana, jak si hermelín ugrilovat i bez alobalu. Překvapí vás i kombinace hermelínu s mangem a sušenou šunkou nebo medem a čekankou. Tak roztopte gril!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J53i45ř83í 86K27r43a61j46í19č86e13k 2805385494435

Copak ,zase jsou malé prodeje předraženého sýra ?!

0/−3
15.6.2015 10:26

M73a22r52t16i31n 39L78ž88i13č83a14ř 9155547702714

To je nový Láďa Hruška?

Takto to dělám mnoho let a nepotřebuji na to kuchaře

Sýr dělám jak na grilu (většinou) tak v troubě, v mikrovlnce nedělám nikdy

+3/0
14.6.2015 12:11

J34a10k23u53b 86Č38í45ž91e16k 1933278677746

Dobrý nápad R^ miluji grilovaný hermelín, ale s alobalem je potíž. Je téměř prokázáno, že alzheimer je vlastně otrava hliníkem, který tělo není schopné odbourávat, takže se mu snažím vyhýbat. Díky za tip R^

+1/0
14.6.2015 10:33

V20e22r98o26n69i79k44a 50V97e64s24e19l31á 7165157964233

Alzheimer je otrava hlinikem?8-o

0/0
15.6.2015 16:22

M59i57c41h63a26e40l 55K37o36u89t86e82c17k24ý 3255440606

Lepší je hermelín rozkrojit. Čím víc vyteklý, tím chutnější ;-)

0/0
13.6.2015 22:04

J30a38n72a 90B15o37h11m91o89v59a 1246873713

Rozpuštěný hermelín je nejlepší z mikrovlnky - bez alobalu, přímo na talíři, cca minuta a je hotovo, žádná práce a žádné nádobí. Výborný jen tak s chlebem nebo navíc s brusinkami.

+12/−5
13.6.2015 9:42

T28o23m85á11š 95M13a18r26e78k 9570823859234

Přesně tak. Přesně to jsem chtěl napsat.

+4/0
13.6.2015 10:45

B51á18r60a 21T81e17s94n16e70r53o76v84á 5855650354359

Jak ugrilovat hermelín bez alobalu? Stejně jako kterýkoli jiný sýr - opatrně. ;-D Jinak rozteklý hermelín zbožňuju a ani k tomu nemusí být ochucený.

+11/0
13.6.2015 9:28

D25a48v65i77d 21D11o25b63e93š 3375242487

Presne. Proc prebijet vybornou chut gril.hermelinu (kdyz se dobre udela) dalsimi prisadami. Napr.dnes jsem rodine udelal palacinky s jahodovym dzemem a slehackou. Ale hodne jsem si stim vyhral - cerstve jahody z pole, castecne posekat+povarit, opravdova naslehana smetana. A takova lahudka!

+3/0
13.6.2015 23:06

V57l22a21d93i43m32í51r 86F49i81b97i13g16e63r 5324161241564

Co je čerstvý a poctivý je vždycky nejchutnější. Známej má rád hořtici, tak když si dává maso nebo klobásu tak to jí snad 1:1 s tou klobásou já to nemusím raději si vychutnám maso a hořtici jen slzu aby se to jemne prolínalo. Jíst hořtici v takovém množství to může jíst chleba hořtice to maso přebije.

0/0
14.6.2015 0:01

B29á28r31a 60T52e31s67n46e57r72o96v59á 5945270234679

Souhlas, navíc k masu je mnohem lepší hořčice "ochucená", např. medová, než klasická.

0/0
14.6.2015 12:41

M91i32l95a64n 72Č91e32r13n83ý 5373979839782

Hořtice.;-D

+4/0
14.6.2015 13:37
Foto

J17a93r60o40m86í23r 66K28o39b89e60l51k21a 7644144381755

Já už mám zase hlad:-P

+11/0
13.6.2015 7:12

M83i48l17a88n 50P64a24c91e59k 6640543392373

Clanek o grilovani syru bez alobalu je ze 2/3 s alobalem.

+12/0
13.6.2015 3:12

T48o47m39á48š 73K92a88p65l44a85n 8363539343133

proč, keyž hermelín se rovnou v alobalu prodává. prostě rozbalit, ochutit, zabalit a dát na gril, nebo rovnou do uhlí

0/−5
13.6.2015 2:02
Foto

J66i73ř22í 49B20r48a78b97e31c 5989408982143

A proč ho neudělat takto? Není to jedno? Je to nápad, recept. Každý ať si hermelín udělá, jak mu to vyhovuje.

Taky ho dělám v alobalu. Vyndám ho na čistý alobal, potřu olivovým olejem, okořením jen sůl, pepř a italské bylinky, kdo chce může přidat chili. Zabalím, hodím do trouby na plech. Vynikajíci.

V tom alobalu, ve kterém se prodává, je nějaký papír nebo látka a ta se nalepí na ten hermelín. A všechno koření je fuč. A nedá se to jíst.

Ten s těmi jablky určitě vyzkouším R^

+10/0
13.6.2015 9:11

V20l75a72d31i17m63í83r 59F32i12b73i34g65e64r 5814941821724

V alobalu se dávno neprodává je to jen papír. A dát ho na uhlí to by vám taky zuhelnatěl do uhlá se dávají brambory ale ty jsou také dobré.

+1/0
13.6.2015 23:57

J13a24k20u88b 87Č92í89ž41e88k 1263108677406

Když je nouze, také ho dělám v původním obalu. Osobně nepoznám rozdíl a ni v chuti, ani ve vzhledu, ale náročnější typy si možná nepochutnají.

Problém s alobalem je, že je téměř prokázáno, že je alzheimer je de facto otrava hliníkem, který tělo není schopné odbourávat, proto je dobré ho používat co nejméně.

+1/0
14.6.2015 10:31







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.