Diskuze
Profíci radí: hovězí maso nesmí být čerstvé, vepřové raději s tukem
Děkujeme za pochopení.
C51a86r65m74e20n 42K49e35l91l10i14e
Samozrejme, ze nejdulezitejsi je nenechat si vnutit vsechno, co reznik nabidne.
Pri nedavne navsteve v Praze jsem chtela v jedne Zemanove prodejne koupit asi pulku z kusu veprove panenky na pulte, ktery odhadem vazil neco pres kilo.
Pani okamzite upopzornila, ze mi proda jen ten zadni uzky kousek, protoze jinak by ten zbytek neprodala.
Aha, tak ja mela byt ten hlupak, co vezme za vdek uzkym koncem, zatimco reznice si necha ten pekny pro nekoho jineho?
Odesla jsem bez koupe.
L14u10c52i97e 63B19a39r47t14o14ň24o62v68á
Tak já mám za rohem řeznictví pana Turka v Jindřišské ul. Praha 1, které není sice tak trendy jako u pana Kšány st. i jun.(také znám), ale nemohu si ho vynachválit. Kupuji tam, co mi doporučí, mají skvělý lahůdkový pult, polední polévky, paštiky, personál mi vždy poradí co a jak.
J52a69n 33F78r22o17l18í70k
Tzv. ochranná atmosféra u balíčkovaného masa je tvořena kyslíkem. Maso díky němu zůstává krásně růžovoučké. O ochraně nemůže být ovšem řeč.
V16í97t62ě26z21s75l33a70v 38Č88a36c98k25ý
Omyl:
Při balení v atmosféře ochranného plynu se pro červené maso využívá zvýšená koncentrace kyslíku (60-80 %), aby se dosáhlo červené barvy masa, zvýšená koncentrace oxidu uhličitého 20 – 30 %, k inhibici aerobních bakterií a až 20 % dusíku.
A94n45d66y 39K80o88p77e89c70k87á
A na kterém poli v Přešticích se ta prasátka pěstují, paní Červená? OMG!
V27í33t32ě50z19s69l23a84v 91Č43a96c11k89ý
Vždyť tam není o polích v Přešticích ani slovo.
M52a43t15o76u75š 25B86á63r53t45a
Chtěl bych vidět tukem prorostlou panenku, redaktorko.
A17n13d92y 97K33o38p28e98c27k79á
Zas budou lidé v diskuzi opravovat ty nebetyčné bejkárny, kterých jsou schopní se redaktoři dopustit. Ach jo...
M38a93r69t65i62n57a 52T96r92o11j24a15n62o24v95á
No, já nevím. Umět dobře vařit znamená taky se mj. vyznat v mase. Takže pokud víte, že chcete udělat třeba dobrý guláš, tak byste taky měli tušit, co za maso k tomu potřebujete. Nevěřím, že člověk, který netuší, že guláš je nejlepší z kližky, ho pak dokáže dobře připravit, i kdyby se řezník přetrh s nejlepším kouskem, co tam má.
A k těm supermarketům - hodně právě záleží na tom, jaké maso chcete. Pěknou krkovičku na řízek koupíte v podstatě kdekoliv, kdo se v mase vyzná, to pozná od pohledu, a leckdy je v těch supermarketech lepší, než v nějakém obyč řeznictví. Pár dobrých řezníků je, ale popravdě ještě člověk potkává spíš ty, kteří když vidí, že tomu prdlajs rozumíte, tak vám nabalí něco, co by mu jiný hodil na hlavu, výběr nulový. A jezdit třikrát týdně někam do horoucích pekel taky není úplně praktické.
Tak bych byla spíš pro osvětu, aby se v mase vyznal i běžný kuchař a donutil tak svého řezníka na rohu prodávat lepší zboží.
P74a21t12r74i82k 34C73h86r24z
Souhlasím. Nejdůležitější je vzdělaný spotřebitel. U toho je pak jedno, jestli bude nakupovat v hyper-super nebo u řezníka. Ví co chce, ví jak to poznat (tenhle problém mám třeba i u exotického ovoce, kdy někdy nejsem schopen 100 % určit, jestli je zralé nebo už shnilé) a třeba i ví, kolik by to asi tak mělo stát (aby se nenechal natáhnout - tenhle problém vidím třeba ve specializovaných prodejnách sýrů, kde je cena identických sýrů oproti hyper-super nebo Makru dvojnásobná i vyšší).
Radit jen to, že je lepší kupovat u řezníka, než v hyper-super je na nic. Ten řezník může neznalému vnutit ještě větší zmetek, než koupí v tom hyper-super.
V47í26t71ě88z56s72l43a79v 31Č60a86c81k77ý
Maso si kupuji u "starého" Kšány na Patočkové a pro stařené si jezdím k "mladému" Kšánovi do Dlouhé. Oba jsou řezníci par excellence
R51o28b32e27r93t 61P39a40c53i87n96a
Akorát "starej" by na hubu potřeboval zbrojní pas . Ale člověk se ve frontě zase pobaví. Jednoznačně stojí za to si k němu zajet a mačkat se v malym krámku.
M32a21r35e53k 25V92o15k50á78l
vůbec nechci dělat Romanovi reklamu, protože to nepotřebuje ... ale jeho reportáže dostupné na Streamu.cz (Jídlo s.r.o.) jsou tak kvallitní, že by si snad zasloužily i odvysílání na nějaké celoplošné TV ... i když jde o relativně krátké reportáže
P32a49v90l67a 95N33o58v31á
Souhlasím. Jenom bych uvítala v jeho pořadech trochu víc objektivity. Přijde mi, že když se jemu konkrétně něco líbí, tak to dává opravdu hodně najevo. Kolikrát ty velkovýrobny nedělají věci špatně, ale z těch malých je nadšený mnohem více. Třeba u dílu s pivem, jsem to moc nechápala, když se Matuška, ač mi chutná, dělá z granulátu.
M91a53r74t41i27n 32P92r79o56k88o72p
Pokud jde o supermarkety, souhlasím s volbou Makro - Globus - MaS a ještě bych na některé druhy masa přidal Lidl. Mimochodem, jejich mleté jako jediné uspělo v aktuálním dTestu...
Ale nejlepší volba je dobrý řezník. A v Praze ten výběr celkem je. Např. Görgel, Hudera, Kšána, TRMS, amaso, ...
Máte tipy na další dobré pražské řezníky?
M44a56r70i58e 29H48r77č30k29o27v85á
U nás nakupujeme maso většinou v Globusu. Nicméně jsme měli možnost vyzkoušet nedávno TRMS a spokojeni jsme byli velmi. Člověk fakt nemusí mít maso na talíři denně. Za kvalitu si připlatíte, ale výsledek je vidět na první pohled už v obchodě a potom samozřejmě na talíři...
J58i37r60i 59F36i93n45k
Tak to že vepřové nemusí zrát je nesmysl, doporučuje se týden - ne několik týdnů jak u hovězího - ale zrát by mělo. Prostě vepřové jíst buď hned po porážce - klasická zabíjačka - nebo po zrání.
A to že čestr je nějaké výjimečné plemeno na fajnové maso je jen marketingový nesmysl pražských rádoby hogo fogo restaurací, které se snaží navodit dojem že je to tradiční krajová specialita za kterou je potřeba si připlatit. NENÍ! Je to naprosto průměrné plemeno s kombinovanou užitkovostí (to znamená i na mléko) vycházející ze Simentalu - stejně jako celá řada evropských kombinovaných plemen. Čistému masnému plemeni konkuruje těžko. Tím neříkám že je špatné - to vůbec ne.
Sedmačtyřicetiletá žena se pyšní tělem dvacítky, může za to tanec
Alice Hatcherová z Kalifornie mnohé šokuje svou dokonalou postavou, kterou si udržuje i před...
Pozor na přehnanou hygienu. Kdy sprchování může škodit zdraví?
Asi to zní zvláštně, ale i přehnaná hygiena může škodit zdraví. Časté intenzivní sprchování vám...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Příběh Ireny: Nevlastní dcera k nám jezdí jako do hotelu, nic nedělá
S partnerem jsme se poznali až ve středním věku, kdy jsme za sebou měli oba nepovedená a dávno...
Žena má rekordně dlouhé vlasy, užívá je i jako oblečení
Aliia Nasyrovová má bez pár milimetrů vlasy dlouhé dvě stě osmapadesát centimetrů. Nyní je ženou s...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
S hubnutím mi pomohla chůze, říká Marie. Za rok shodila 15 kilogramů
Paní Marie nikdy neměla problém přiznat, kolik váží. Přesto se pustila do hubnutí. A opravdu se jí...
Cvičí pětkrát týdně. Kvůli věku musím makat dvakrát tolik, říká zpěvačka Cher
Premium Při pohledu na americkou zpěvačku Cher se nabízí otázka, co stojí za jejím mladistvým vzhledem,...
Akupunktura pomůže při bolesti zad i alergii, ale uleví i při stresu
Akupunktura je nejdéle známou léčebnou metodou na světě, která navíc v celé historii medicíny...
OBRAZEM: Celebrity, které zbankrotovaly
Podívejte se do galerie na slavné osobnosti, které měly tak velké finanční potíže, že musely...
Nenuťte děti do turistiky, takový pohyb jim není přirozený, kárá ortoped rodiče
Premium Chůze je nejzdravější pohyb pro lidské tělo, říká ortoped Martin Stárek. Běžná turistika podle něj...