Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Netradiční cukroví: nugátové kostky, krémové květy a kaštanové poleno

Řezy a rolády nepatří mezi typické české vánoční cukroví, ale proč je nevyzkoušet a neobohatit tak svou domácí kolekci vánočních dobrot?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J35i43t90k61a 28K64o78t27k78o42v21á 4421502859301

Zajímalo by mne, proč se dávají do krému syrové žloutky? Vždyť to může způsobit salmonelu. Opakuje se to často a v hodně receptech, hlavně na nepečené cukroví.

Já bych se toho tedy bála. Nebo že by to rum zachránil?

11.12.2014 11:38

K25a28r59e59l 15N93a72s47t22o50u63p55i26l 3770721840711

Tak tam zkuste dát vařené žloutky....;-D;-D;-D

11.12.2014 12:09

B66o33h11u71m43i97l18a 59M95a82j16e88r41o94v66á 4507371354

zkusil jste studené cukroví z vařených žloudků??? Je to super dlouho to vydrží v lednici - než to někdo sní;-D žloudky natvrdo se přecedí přes síto a smíchají s cukrem, máslem vanilkou kakaem nebo čokoládou .......no a dál už jako obvykle.....

11.12.2014 19:05

M41i76l32a35n 17K40l70o53u48č77e10k 3320115108697

Může, ale berte to tak, že z domu taky vyjdete na ulici, ikdyž vás může srazit auto.

11.12.2014 14:51
Foto

P36a70v83e62l 28K52o83č60i51č55k96a 6887400326185

Slyšela jste o salmonele způsobené syrovými slepičími vejci? Já tedy ne. Všechny případy byly z kachních vajec, u slepičích jde o předběžnou opatrnost.

11.12.2014 15:03

J68a87n75a 50N47o52v93á43k96o93v41á 7727540689808

Salmonela ovšem není uvnitř vejce, ve žloutku ani v bílku, ale zvenčí na skořápce. Já tedy vejce před jakýmkoliv použitím omývám teplou tekoucí vodou a trochou jaru, následně vejce řádně opláchnu a pak už se salmonely bát nemusím, kontaminace skořápky jsem se zbavila, takže obsah skořápky už se salmonelou prostě nemá kde kontaminovat. Jak prosté, paní Kotková.

11.12.2014 19:52

R94u59d15o87l70f 67K95i66t74l16e87r 4923713830602

Do receptů bych psal jenom máslo, rostlinný tuk je zhouba většiny našich cukráren, pak se není čemu divit, že se to cpe do všeho;-€

11.12.2014 10:35

K42a80r22e26l 68N41a44s34t59o32u83p75i49l 3650341210211

tak tak, to cukroví s máslem je nesrovnatelně lepší...:-)

11.12.2014 10:49

M15a81r74i12e 39D34o43l46n10í91č19k75o40v63á 6118700221428

"krémové květy" se již před 30 lety jmenovaly "lotosové květy" a pekly se ze světlého těsta - jak je v receptu a nikoli na obrázku

11.12.2014 6:51

B97a90r41b52o21r62a 25S79v37o48b83o30d26o18v81á 6762817658110

A ty pistaciove dortiky jsou makronky...

11.12.2014 9:05

J85a40r51m87i81l32a 41P52í25c83h90o29v73á 5772527904233

Já to znám jako lekníny. Dávalo se na to světlé těsto a špičky "košíčku" se omočily v bílkové polevě, obarvené nazeleno, případně se na podstavec taky nasypalo trochu zeleného kokosu.

11.12.2014 19:33

Š29á73r39k62a 48Č23e53c16h97o25v70á 8918666585865

Kde je na té fotce nugátových kostek to světlé těsto ?

11.12.2014 6:45

K29a15r20e55l 66N49a53s70t88o31u72p64i53l 3570641550471

omylem to obarvili všechno...;-D

11.12.2014 10:48

Š65á89r63k61a 91M71a33t90y37á43š75o33v25á 1801335272429

Poleno snad je francouzské vánoční ...., ale pečou veliké, ne polínka...

11.12.2014 6:31

B11o68h32u66m23i48l32a 75M21a20j93e64r16o90v41á 4367241324

https://www.google.cz/search?q=buche+de+noel&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=qt2JVK3KOtDVaoSOgKAL&ved=0CCEQsAQ&biw=1366&bih=643

11.12.2014 19:09







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.