Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Zaklechtaná slepice se špeclemi chutná jako od babičky a není pracná

Připravte si lahodný nedělní oběd podle receptu Lindy a Kateřiny z kuchařského Herbáře. Pokud se pochlubíte svým milovaným receptem se slepičím nebo kuřecím masem, můžete vyhrát jejich kuchařku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

B74e92n 90P91a43v37k76a 1377903317441

To trochu přeložím pro nefrikulíny: Vezmu slepici, vrazím ji do papiňáku, za hodinu vyndám, oberu, do vývaru vrazím průmyslovou bílou jižku a smetanu. Labužníci můžou přidat papriku. Tzv tajemství slepice na paprice.

Každopádně tyhle recepty jsou již trochu mimo. Nutričně jsou naprosto nevhodné. Jsou to prázdné kalorie.

+1/−1
27.10.2014 21:53

P17e74t60r 37M50o48t33y50č28k96a 1494681433664

Slepice je naprosto v pořádku, slepičí vývar je naprosto v pořádku, jíška (nechápu, proč průmyslovou, když ta troška mouky s máslem není žádná extra práce) je v podstatě také v pořádku, smetana je také ok. Kde je ten problém, podle vás? Znáte francouzskou kuchyni? Italskou? Tam všude se máslo i smetana používají (o tom mase snad diskutovat nemusíme).

Tohle jídlo bych si neuvařil, ale tvrdím, že domácí vývar s masem, zahuštěný jíškou a zjemněný smetanou nemá s prázdnými kaloriemi nic společného, jakkoli je to momentálně velmi moderní výraz a řada lidí, nechápajících podstatu, si jej rychle osvojila. ;-)

+3/0
29.10.2014 0:51

B69e25n 16P77a81v76k42a 1407943257351

Prázdné kalorie = málo bílkovin, moc tuku, málo zeleniny, moc mouky.

Pro dřevorubce super a ty děcka v jídelnách to také přežijí, to je odzkoušené. Ale pro kulturisty ani kancelářské krysy to fakt není. Prostě doba je jinde. Nehledě na to, že 30 % populace má nějakou nesnášenlivost lepku. Takže moučná omáčka a k tomu šestero kedlík není zrovna žůžo. Spekulace ohledně prvenství v raku střev s ohledem na českou kuchyni nechám jiným.

A francouzská a italská kuchyně je lehčí, bych řekl.

0/−2
29.10.2014 16:51

M84a62r18t58i55n74a 72T56r22o18j95a51n91o42v34á 5953228245

Já teda nevím, jestli je to z článku nějaká krajová zvláštnost, ale odedávna "záklechtka" = mouka rozmíchaná ve vodě, naproti tomu mouka osmažená na másle = "jíška" a takové jídlo bylo vždy označeno za "zadělávané".

Jestli zas někdo jenom nechtěl použít neobvyklé slovo aniž by věděl, co znamená...

+5/0
27.10.2014 12:57

J51a16r58m34i31l27a 31M97a54c24h88o14v21á 9595344518874

...slepice, nejlepší je na paprice...:-)

+3/0
27.10.2014 9:03

T39o74m94a52s 34H92a55t35l69e 2280333723527

já osobně bych dal nejdříve vařit slepici !!

+3/0
26.10.2014 15:19

J85i63ř27í 88Š88v66a10g63r 3448850595106

Na Lindu se mi hezky kouká. Obě jsou hezké, mladé, příjemné. Koukat se na Pohlreicha nějak nezvládám. On mi vadí jak prezentovanou osobností, tak vzhledem. Rybová a Pohlreich je jak nebe a dudy.

Špecle miluju, ale nikdy jsem je sám nevařil, ale asi zkusím. 

Jen nechápu to hodinové vaření zásmažky v omáčce.

+2/0
26.10.2014 10:54

S60o82f51i11a 58H70r98a14d12c59o11v68á 5880577600326

Zkuste Jiri, je to fakt super. Lepsi je kulate sito nez hranate. Napr. http://www.moderni-naradi.cz/domacnost/sito-na-halusky/sito-na-halusky-20cm-sterka-ph-sada-2dil-%28id-MAT342201%29.html

0/0
26.10.2014 17:51

J63i13ř93í 58Š55v67a59g70r 3258310925346

Díky. Hned jak na síto narazím v obchodě, koupím a domácí špecle udělám.

0/0
26.10.2014 22:06
Foto

I87v52o 53C25h93u91d51o50b53a 9760986281284

v podstatě souhlasím ale Zdenek je kuchař profik a tyto dámy jsou v kuchyni mimo mísu

+3/0
27.10.2014 8:47

L70i92d84k93a 37Z40e38l43i46n59k50o37v14á 2421100223364

To je subjektivní-mně se na ně dobře nekouká. Jsou příliš vyžilé a hezké nijak zvlášť....Něčím se mi protiví, ale už dávno jako hérečky, takže to vařením nebude...

+4/0
28.10.2014 11:55

H78e65l46e21n61a 58V44e17v76e47r17k16o55v64a 3839747

Možná kdyby holky udělaly klasickou slepici na paprice a k tomu houskový knedlík,tak by to dopadlo líp.Prezentace jídla taky nic moc,vždyť to vypadá,jak kdyby to už někdo jednou jedl.

+6/−4
26.10.2014 6:17

J86i61ř82í 65Š42v83a92g58r 3868370115256

Přesně. Holky jsou už trochu mimo dnešní styl vaření. 

Dnes je in dát na talíř dva a čtvrt noku, talíř posypat sušenou natí a celé to s pomocí kuchyňského robotu Katller (sponzor pořadu) a s použitím ultra moderního a tipicamente italiano speciálního nástavce, oqualanžérovávat a nakonec do toho namalovat měsíček a hvězdičky.

+8/−2
26.10.2014 11:09

S20o60f90i39a 23H74r21a61d16c66o21v58á 5770267880326

Tak nevim, Zaklechtana je vlastne zadelana. Moje babicka varila zaklechtaneho (zadelaneho) kdeco. Od slepice, kralika, fazolek az po couracku. "Fuj" jsme nikdy nerikali. Je to velmi dobry zpusob jak spotrebovat celou surovinu. Coz je ekonomicke, ekologicke a hlavne prirozene. A specle? jsou super! rychle a uzasne chutne. Holky jsou sikovne.

+9/0
26.10.2014 5:00

M32a86r80t74a 74S49o51u59k44u78p51o85v16á 9586826590420

Samozřejně, záklechtka a zaklechtané jídlo je sice trošku archaické, ale dodnes v některých krajích běžně užívané slovo. Přijde mi směšné a přihlouplé. když se tady nad tím dělá scénky,  hystericky hroutí a zvrací, čímž akorát demonstruje svojí hloupost a omezenost;-)

+5/0
26.10.2014 8:54

I33v55o 84Ž18á93č41e44k 9120772189747

Chytrolíni tady pindají nesmysly. Já to zkoušet nebudu, ale kdyby mi to někdo uvařil, tak by mi to pravděpodobně chutnalo.

+3/0
26.10.2014 4:14

D13a14v48i53d 61A70d71l15e61r 5369757685112

No FUJ!

0/−1
26.10.2014 2:06

H56e59l70e87n14a 12V32e17v78e35r31k40o80v38a 3909527

Ale ono to nemusí být fuj,jen to tak vypadá.Babička by vzala hluboký talíř,dala by naspod špecle,nahoru omáčku,posypala petrželkou a bylo by to mňam.

+6/0
26.10.2014 11:28

E78v96a 66K73a48l54l94i34s89t25o44v53á 6317328656640

Mně je přímo fyzicky na zvracení jen si přečtu název toho jídla... a to vydržím hodně !

Už by se ten roztržený pytel s těma "celebritíma" kuchařkama a kuchaři měl zase zavřít ! Nevím proč si dneska každej blbec, který doma vaří aspoň pro dva lidi myslí, že je dokonalost sama a musí svoje "umění"  ventilovat na veřejnosti, jako zrovna tyhle dvě pindy...  Opravdovým kuchařům se z těch blafů musí otvírat kudla v kapse .

Proč se raději nedrží svého kopyta. ?  I když ..., ono je to vlastně stejný jako s tím vařením.. Rv

+4/−20
26.10.2014 1:49

M53a38r57t32a 52S39o10u54k10u95p76o81v17á 9716326790280

Tak jste se vyzvracela, co tam máte dál?

+12/0
26.10.2014 7:52
Foto

D36a63v69i11d 29K56o60m34á80r72e69k 3583110830228

Však to nesledujte, nikdo Vás nenutí. Jak sama píšete "proč se raději nedrží svého kopyta?" - proč vy se raději nedržíte tématů, která Vás baví a naplňují a zbytečně se rozčilujete nad něčím, co Vám očividně nic nepřináší a s čím stejně nic nenaděláte? Děláte takové věci běžně? Musíte být velmi nevyrovnaná a v životě nespokojená osoba, že si takto vyléváte věřejně zlost na lidech, kteří Vám nic neudělali. Kritika by měla být konstruktivní, ne jen zlostné plivání po lidech...Rv

+3/0
26.10.2014 19:15

E70v77a 12K32a16l48l22i77s52t65o77v70á 6717878616660

Já to opravdun nesleduju, jen jsem zahlídla ten titulek, ten se opravdu nedal přehlídnout :-/

0/0
26.10.2014 19:33

E45l25e26n66a 62D64ě44d96k76o32v51á 9780690507527

Mně je zase přímo fyzicky na zvracení z vašeho příspěvku.

0/0
26.10.2014 22:59

E26v82a 16K14a15l49l26i41s16t58o20v14á 6337578846720

A víte že je mi to úplně fuk ?  ;-D

0/0
26.10.2014 23:04

O71s23k37a53r 41K44o31v57a35ř80í34k 8987633686527

zase od "babičky".... Rv

+1/−1
26.10.2014 0:42

A36l10e49x94a64n66d82r 22K50o14s19t67k55a 8582408866214

Jenže takto opravdu vařily babičky.. Klasická slepice na paprice, smetaně atd atd. Ono to byla pomalu jediná možnost, jak si mohl normální, pracující člověk dát něco od masa.

+2/0
27.10.2014 12:23







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.