Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Španělská jídla jsou na léto ideální

Ve španělské kuchyni se odráží mix mnoha kultur, které na území země v minulosti žily. Určit jediné dominantní jídlo se nedá. Všechno navíc „komplikují“ rozdílné chutě obyvatel jednotlivých oblastí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A46l81e70n50a 34N71o71s71k23o31v52á 7557853975419

tapas rozhodne nejsou jen ty zde jmenovane olivy :-O

+2/0
28.7.2014 0:01

P44e42t74r 97J79e56l24í52n85e77k 9438514155873

A sangria nepatří mezi tapas.

0/0
28.7.2014 12:33

K68a74t46e82ř71i56n40a 61H60a37l95a41š34k57o94v49á 1775375953547

baskiTSky? seriously?

0/0
27.7.2014 16:07

I10v79o 71Č34á51n 5948323

Baskický.:-) Jenže to paní redaktorka nemůže vědět... Celkově je to odbytý článek, ale účel splnil...

0/0
27.7.2014 19:28
Foto

A39n84n71a 90V30e66s83e54l56á 2150718236

Pohoršit se nad chybně napsaným českým termínem (protože španělsky i baskicky zní to slovo úplně jinak) a dát najevo údiv slovem „seriously“ není příliš logické ani vtipné...

+1/0
28.7.2014 1:38

R51e11n81a81t46a 12K48o31v65a56ř46í98k15o54v59á 4868871128215

Ona paella je asi opravdu ve světě nejznámějším španělským pokrmem, jen by mě zajímalo, jestli ji někdy někdo vařil ve velkém hrnci. 15 let jsem žila ve Valencii, která je ve Španělsku uznávána za kolébku paelly, a nikdy jsem neslyšela, že by jí někdo přezdíval "kotlík". Asi to bude tím, že se dělá na speciální velké pánvi s dvěma uchy, které se říká "paellera", a často se v ní i podává. Pokud připravujete paellu pro více osob (a tudíž máte větší pánev), musíte mít na plynových kamnech i speciální velký hořák. Většina Španělů ji ale dělá venku, položí pánev na rošt velkého grilu a je vystaráno. Pro ně je to víkendové jídlo, které společně vaří, společně jedí a hlavně u něj společně propovídají celé odpoledne.

Autorovi dík za zasmání. A zasměju se ještě mnohokrát, až budu známým Španělům vyprávět, že "vaří" paellu ve velkém hrnci. ;-D

+3/0
27.7.2014 7:43
Foto

K41a76m34i11l76a 87B46r75a73n50n13a 4483436169236

;-DR^ naprostý souhlas! Jen ta pánev  se  jmenuje "paella", podle ní bylo jídlo pojmenováno.

0/0
27.7.2014 9:00

I54v52o 28Č97á35n 5328133

Když to píše redaktorka, která byla ve Španělsku možná tak na dovolené, tak to tak vypadá... Jen si na internetu vyhledala pár hesel a bylo hotovo...

0/0
27.7.2014 19:31

P72e65t81r 47S72o84j74k16a 2951656535931

Tohle má být přehlídka španělské kuchyně?!8-o

0/0
27.7.2014 1:55

P40a46v26e10l 14S92o10b35o73t80k61a 5180124

Gazpacho jím jedině teplé, není problém požádat, každá obslauha vám polévku ráda ohřeje např. v mikrovlnce.

+4/0
27.7.2014 1:16

V92á90c10l17a68v 89K76a87d38l13e67c 3284381256607

Ale pak je to Vaše poslední jídlo v důstojnické jídelně ;-)

+9/0
27.7.2014 8:12

P10a67v53e46l 93S49o74b76o37t51k23a 5140354

Jasan, ale napsat jsem to tu musel, protože mě opravdu už leze krkem jak jsou všichni vydivení ze studené polévky.

Neříkám ve Španělsku, v tom horku může osvěžit, ale jako součást českého jídla, například polévka Gazpacho, druhý chod svratecký guláš nebo něco jiného klasicky teplého, to by byl pro žaludek asi zabiják :-)

+1/0
27.7.2014 15:59

M95i38l90a13n 73K45l79o92u74č97e37k 3750765158117

Jakto?

0/0
27.7.2014 16:11

E42v58a 81J74e77n48í34č15k37o25v23á 2621270241719

A když si k tomu teplýmu guláši dáte vychlazený pivo, tak to není zabiják? ;-)

0/0
27.7.2014 23:23

P65a55v84e51l 90S98o21b63o54t92k44a 5660354

Máte pravdu, ale všimněte si, když doma ohříváte zelňačku nebo rajskou, že je to přeci jen něco jiného. A teď si zkuste dát tu zelňačku studenou, a za tím teplý guláš...

To prostě nejde dohromady. Proti gazpachu vůbec nic nemám, jen mu musí odpovídat celý oběd nebo si ho dát samotné, ale nejde brát jen jako studená polévka.

+1/0
28.7.2014 0:55







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.