Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Droždí zabrání opilosti, tvrdí odborníci. Jiní radí: raději se najezte

Dost možná jde jen o reklamu na pivo, když Jim Koch, spoluzakladatel společnosti Boston Beer Company, tvrdí, že vás droždí ochrání před opilostí. Kvasinky alkohol rozštěpí a zabrání mu vstřebat se do krve, tvrdí v rozhovoru pro americký magazín Esquire.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M20i83l89a11n 80K24r45á57l 8313688771461

škoda že ta slečna či paní z ilustračního fota má v puse něco zapíchnutého, byla by docela kus

0/0
6.5.2014 18:00

J46o74s21e47f 22N11o73v55á12k 1459566179641

To droždí by mě druhý den probralo asi hodně rychle, experimentovat raději nebudu. Základ je se pořádně najíst, to zná každý pijan. A na kocovinu aspoň půllitr mléka, případně cola.

0/0
6.5.2014 15:21

M28a33r79t25i27n73a 22M29o91u11d61r81á 7410913466349

Cože? Vždycky jsem si myslela, že kvasinky alkohol naopak vytvářejí, a to kvašením cukru. Jakmile koncentrace alkoholu dosáhne určité hodnoty (tuším něco kolem 10%, v závislosti na teplotě), kvasinky chcípnou (otráví se tím alkoholem).

0/0
3.5.2014 22:43

A79l27e35š 71D38o26h54n63a83l 6768756484535

14-16%

0/0
4.5.2014 21:24

M32a18r48t42i92n 25H94a22v76l16í51k 4130345277813

Nevím, proč bych měl chlastat, když se neožeru ;-D Rv

+14/0
3.5.2014 9:00
Foto

V19l84a39d69i81m18í77r 64V39o81l92k89o 6160352607429

přesně....vyhozený prachy;-D

+4/0
5.5.2014 22:16

M96i46l80a48n 77K53r43á97l 8983308391661

já chlastám na lačno a po druhým pivu jsem na sračky a doma mě pochválí kolik jsem ušetřil

+2/0
6.5.2014 18:01

L49e29n29a 34P91á37t81k73o90v45á 8781713244399

Na zabránění opilosti je nejlepší nechlastat, to funguje na 100% ;-D

+5/0
2.5.2014 23:04

T82e13r20e32z15a 16N51o54v19o16t87n46á 7439403417947

A nechcípnou ty kvasinky v žaludku spíš? 8-o

0/0
2.5.2014 23:01

J70a82n 87K47o96s89t62k72a 9644247969786

Mně být opilý nevadí. Vadí mi potom ta kocovina. Tam je potřeba napřít sílu na odbourávání!

+4/0
2.5.2014 21:50

J67o15s10e11f 76N63o23v60á94k 1879966349601

Já to řeším mlékem nebo colou. Odbourávat kocovinu pivem nebo jiným alkoholem je vstupenka do dalšího prohýřeného dne:-)

+1/0
6.5.2014 15:22

P96e73t20r 27K14n90ě48b43o59r50t 8172888359900

To nechápu proč se bránit opilosti. Vždyť to je tak hezký stav....

+8/0
2.5.2014 21:09

K84r23y57š59t49o91f 54H75l50a11v86á44č 9662759278442

A teď vážně, má někdo praktickou ověřenou zkušenost, co nejvíc pomáhá proti opilosti? Sem s tím. Já jsem zatím zůstal u toho, jíst průběžně co nejvíc tučného, že ten tuk na sebe váže alkohol.

+1/0
2.5.2014 20:43

M75a93r89t23i46n91a 87M61o47u20d15r40á 7340543596929

nechlastat ;-)

+2/0
3.5.2014 22:44
Foto

P86a38t31r74i80k 39C47h83r67z 4518979692269

Jak uvedl kolega - nejúčinnější je nepít. Jinak třeba čím silnější alkohol, tím účinněji se vstřebává, takže pomůže hodně ředit, ideálně čistou vodou (protože cukry, barviva, konzervanty a další chemické látky v nealko nápojích zase způsobují kocovinu). Sníží se koncentrace alkoholu v žaludku i to, kolik toho člověk vypije.

+1/−1
4.5.2014 21:00







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.