Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Chutě Velikonoc: nadýchaný mazanec, beránek a nádivka jako muffin

Jen málokdo z nás si odpustí velikonoční hodování. Tradičně k němu patří pečená masa i sladkosti. Upečte si s námi makového beránka, ten nejlepší mazanec a nádivku jako muffin, která se nebude nevzhledně povalovat po talíři.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J29a11r42o69s96l65a46v 23H41a39š23e96k 8359830312438

Muffin, typicky české velikonoční jídlo.  A k tomu kompot z vydlabané halloweens díně: Pak si střihnout krocana a nakonec dáreček ke svatému Valentýnu.

0/−1
17.4.2014 22:26

M46a76r35t49i52n 13V20e66r72n94e84r 3536799431150

ČERVENÁ pole máků?

Paní autorko, kdy jste naposledy viděla makové pole?

+1/0
17.4.2014 18:56
Foto

L36i86b93o54r 45V25y22k47o71u51p80i66l 9956515709867

Když jste přes drogy, tak je znáte až odkvetlá. Ale pole kvetoucích máků jsou holt červená.

0/0
24.4.2014 22:20

A51l36e86n84a 47V22e78s45e78l97á 3323301405968

Já teda taky pamatuju růžová maková pole.

Červený je vlčí mák, ne?

0/0
25.4.2014 9:50

J69o37s28e56f 33N39o97v76á62k 1139706979611

Tuhle nádivku z kopřiv děláme doma už dlouho a Velikonoce si bez ní nedovedu představit. Vyplatí se použít domácí vejce a nepasterované mléko, např. z Farmy. Za několik posledních let, kdy jsem se toho ujal, jsem to už solidně vypiloval. Hlavní je, aby nádovka měla správnou výšku a propekla se tak akorát, aby vznikla krustička, ale nezhořkla.

+2/0
17.4.2014 14:58

E58l58i74š50k59a 57K23u11č98e75r18o83v25á 7169752923883

nenaditou nádivku jsem nikdy moc nechápala. není smyslem nádivky natáhnout šťávu z masa (což se jí asi v mufinových košíčcích moc nepodaří, i když bude "vzhledná")?

0/−1
16.4.2014 8:34

I35v61a 33K39r11i31s26t52o48f66o46v54á 7655583662902

Já dělám velikonoční nádivku: 7 vajec, 7 rohlíků, droždí, maso vepřové+uzené, zelené bylinky, česnek, muškátový oříšek (strouhaný). Maso se uvaří a ten VÝVAR (tedy šťáva z masa) se nalije na rohlíky, aby se rozmočily. Takže asi opravdu nikdy nic moc nechápete...  Ale musí se dát méně vody na vaření, aby zbylo vývaru jen málo, ale silného. Je to výborná nádivka.

+1/0
16.4.2014 14:07

I87v48a 46K12r45i28s58t41o44f21o78v52á 7155723812842

No a je jedno, v čem to upeču. Jestli v muffinových formičkách nebo na pekáči.

+1/0
16.4.2014 14:07

B74a62r37b62o24r45a 51D81o81s61k34o94č88i71l97o53v91á 1410767499388

no, já hlavně když dělám nádivku, tak mám dojem (už z podstaty toho slova), že bych měla "něco" vyplnit něčím jiným..........  http://cs.wikipedia.org/wiki/Nad%C3%ADv%C3%A1n%C3%AD 

ale možná taky špatně chápu :-P

+1/0
17.4.2014 14:02







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.