Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Kuřecí korma

Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P59a41v76e44l 59P13o44n88c60a53r 1423374372137

Obrazek mimo, recept prasarna ... dobry no :-/

0/0
5.12.2013 20:09

B52a79r10b17o13r54a 63B43ä59u78c87h44e34l58o18v73á 1357845546302

"čili paprička" ?!

0/0
5.12.2013 10:28

M40o86n54i54k90a 17R94o66l74l88o48v31á 5543472256765

tak lepší než "či-li paprička";-)

+2/0
5.12.2013 10:40

H20a73n42k31a 84C51h37e31n 7807259535655

Chybí mně tam minimálně koriandr a jogurt. Maso dát nejméně na dvě hodiny odležet/marinovat v lednici v jogurtu s nastrouhaným zázvorem. Na pánev dát nejdřív jenom koření, min. kurkumu a koriandr a klidně chili, na oleji, oleje by nemělo být moc, protože koriandr sám ještě nějaký pustí. koření asi 3 min míchat při spíš vysoké teplotě. Potom přidat v článku zmiňovanou pastu (cibule plus chili papričky rozmixovat). Na pastu už ztlumit plamen - btw pokud máte elektrický sporák, exotické jídlo se na něm musí dělat dost blbě, protože je potřeba často měnit celkem rychle teplotu. Možná po desíti minutách přidáte maso i s veškerým jogurtem, můžete přidat i to kokosové mléko. Korma se opravdu NEDÁ posmažit za 10 minut!!! Maso se DUSÍ na mírném plameni nejlépe pod pokličkou klidně tři čtvrt hodiny, chutě se krásně promíchají. V průběhu je samozřejmě možné přidávat podle chuti sůl nebo koření. Limetku NEDÁVEJTE hned od začátku, má se dát až tak pět minut před koncem. Podává se s chapati nebo s rýží. Jo a kdo chce, můžete do kormy přidat nasekané mandle. Tohle je podle mne korma, a ne tento bluf na obrázku...

+1/0
5.12.2013 10:08

M11o25n29i82k28a 63R76o67l35l78o75v26á 5103192526515

Celkově souhlas,jen s tím elektrickým sporákem,je to o tom,že(časem)vychytáte kdy to ztlumit.Nevaří se mi na něm blbě,v pohodě dělám i tu exotiku,ale než jsem si zvykla,tak to trvalo;-)

+1/0
5.12.2013 10:21

H82a30n69k44a 20C86h29e87n 7687779195665

Aha, no já jsem zvyklá na plynu šup šup přidat ubrat, u našich jsme měli elektrický sporák a možná byl extra pomalý.

0/0
5.12.2013 10:26

M53o33n69i48k79a 72R85o58l45l81o29v38á 5283412576565

Já byla taky zvyklá na plyn,ale už 23 let mám elekrický sporák.Začátky fakt hrůza.Pár let mám sklokeramický,ale nedokážu už posoudit jaký je to rozdíl proti plotýnkám na starším el.sporáku.Nicméně,ani plyn,ani elektřina neomlouvá takhle zprznit recept;-D(myslím to co je na obrázku)

+1/0
5.12.2013 10:39

H95a73n94k15a 75C20h31e70n 7727119815805

Naši měli taky sklokeramický. Plotýnka se napřed rozsvítila celá dočervena (docela impozantní pohled), ale hřát to začalo až po nějaké době a hezky pomalu.

0/0
5.12.2013 10:46

M55o83n71i41k43a 88R97o57l68l19o71v76á 5493142706205

Mě se stalo,že jsem vařila u kamaráda a ten má max.stupeň 1 cvaknutí doleva,já doprava,nenapadlo mě se podívat,takže jsem to zapnula jako doma a běsnila jsem co má za šunt;-),ale to předpokládám,že jste měli zmáknutý.Tak asi byl pomalejší.Asi se líp vaří na plynu,ale už jsem za ty roky zvyklá a hlavně se mi nemůže stát,že vyhodím barák do vzduchu;-)

+1/0
5.12.2013 10:53

L43u21k97á38š 66M89a68r37š29á62l70e78k 6373634724696

Nevím co je na fotografii, ale korma to nebude. Jde vidět, že v tom žádné kari není a taky kde je ta omáčka? A ty čínské hůlky? Korma je indické jídlo, jedna z ingrediencí je jogurt a mělo by vypadat nějak takto: http://www.gurmanka.cz/2011/06/indicka-korma-jidlo-co-pohladi-zaludek

+2/0
5.12.2013 8:34

M51o24n85i43k98a 48R82o43l68l25o22v16á 5753472456655

Vyhlíží to prapodivně.Maso úplně bílé a to má být smahlé dozlatova a kari rozhodně nevidělo.Kokosové mléko by to tak neobarvilo,kari to barvou prostě přetluče.Indickou kuchyni vařím celkem často,tohle by mi hodili na hlavu,respektive bych neměla odvahu to dát na stůl.Ale může to být alespoň chuťově ok,i když na můj vkus je tam minimum koření(nebo spíše na indické jídlo)

+1/0
5.12.2013 8:54

H47a54n31k68a 40C71h46e44n 7857439745535

Přesně, tohle není korma!!

0/0
5.12.2013 9:59

M29o70n37i16k48a 91R49o84l40l11o68v29á 5343632386285

Nebýt tam ta jarní cibulka,tak by to mohla být jaterní dieta

0/0
5.12.2013 10:46

H16a35n67k14a 49C63h13e88n 7277169315955

lol...no třeba to tak bylo myšleno :D

Ale furt je to lepší než nadívané kuřecí kůže Ládi Hrušky, které tady prezentovali před časem jako odstrašující případ. Nemám TV, takže to byl pro mě fakt šok.

0/0
5.12.2013 10:48

M91o27n13i37k12a 48R57o35l50l67o85v15á 5193392276555

Tak tedy radši bych si dala ty nadívaný kůžičky.Zní to strašně,ale byly pěkně opečené,vzhledově to vypadalo líp než tohle a to jsem na Ládíčka dost alergická.A ne,nezkoušela jsem to doma vařit;-)

0/0
5.12.2013 10:56

H15a46n37k39a 13C27h19e31n 7147569475935

Tak vzhledem k tomu, že nádivka se skládala především z namočeného starého chleba... Já mám kůži na kuřeti ráda, ale takhle samotné kuř. kůže by mně bylo asi i žinantní kupovat, možná v řeznictví, kam nechodím normálně a neznají mě tam :D

+1/0
5.12.2013 11:01

M12o33n65i83k88a 59R66o34l78l71o36v17á 5603112266665

Asi tak.Možná,kdyby tam byla klasická nádivka,tak by to bylo dobrý,vypečenou kůži mám taky ráda.Jinak nikdy jsem neviděla prodávat samotné kůže,ale prý to po Hruškově vystoupení někde prodávat začali.

0/0
5.12.2013 11:07







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.