Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: Kečup, majonéza, nebo hořčice? Jak vybírat dochucovadla

Tučná majonéza, sladký kečup, plnotučná hořčice. Zdálo by se, že v rámci zdravé výživy nemají tato dochucovadla v jídelníčku co dělat. Ale i mezi takovými výrobky je možné vybrat ty správné. Spolu s výživovými specialisty Karolínou Hlavatou a Petrem Havlíčkem vám v novém projektu "Vím, co jím" radíme, jak vybrat potraviny, které jsou prospěšné a neškodí zdraví. Už jsme probrali pečivo, tuky, šunku a sýr. Nyní jsou na řadě právě dochucovadla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

I10r94e35n48a 42H44r66u40b85á 6839586537573

Nejlepší kečup je ten, co vaří moje máma. Jenom rajčata, trocha cibule a trocha nezbytného koření (sůl, trocha cukru a trocha pepře). Pak to propasíruje, dá do sklenic a zavaří. Máme luxusní kečup z opravdových rajčat. Mňam.

0/0
21.5.2013 9:18

M48a93r84i83á69n 97V41o11j19t58e21k 2174207519528

Více NEŽ, paní redaktorko. :-P

+3/0
5.2.2013 13:05
Foto

L94a16d98i59s78l69a23v 47V69ý37s84m32e42k 9140971474409

To jsou rady, místo kečupu používat protlak ;-D

+4/0
5.2.2013 11:13

J74a66n 96R16a14m56b86o83u78s62e39k 4965935465337

Úplně nejlepší je jejich "Databáze potravin s certifikací Vím co jím" - Vypadá to tam jak v e-shopu AHOLDU a Unileveru :-D

+4/−1
5.2.2013 11:08
Foto

B84a55r32b74o42r16a 57O51b49y43t16o23v56á 7595718737336

Taky jsem se tam podívala a divila jsem se, že zrovna Albert má takovou reklamu. Asi se nedá věřit ani tomu ;-€;-O

0/−1
5.2.2013 20:23

J36i77ř13í 22G13a21l30a48m11b53o74š 8238356633892

Nejchutnější " Light "  je grilované vepřové koleno a k tomu vychlazená Plzeň. Na to ještě nikdo neumřel.

+10/−4
5.2.2013 10:49

V73i54k34t48o66r 74S61v84o51b90o64d98a 8552158472496

To se dost šeredně mýlíte; právě na tohle umírá většina Čechů. Žeru to samozřejmě taky, ale nemám u toho pitomě chlapácké kecy, že největší borec s největšíma gulema musí chlastat rum, kouřit startky bez filtru a snídat bůček, jinak je to buznička.

+10/−3
5.2.2013 13:28

J72a48n 82M46o32t71ů98r58e77k 7290622381939

Heja, a co znamená "light" ? Pokud z něčeho uděláte light, tak už to není to, co to mělo být a je otázka, zda to vůbec jíst.

+4/−2
5.2.2013 10:40

J37a13n 47R88a41m10b30o95u80s98e77k 4115385465477

......jak tak koukám, tak se nám tady etabluje nová značka "kvality" založená na čistě podnikatelskách aktivitách pana Svobody, který je majitelem nejedné společnosti zabývající se marketingem a reklamou (ta samá firma, která, pro tento projekt vytvořila stránky) a pochybuju, že by marketing a propagaci dělala v budoucnu jiná firma než Focus Agency a Sphere Studio. Tak hlavně, že budu vědět, co jíme :-)

+2/−2
5.2.2013 10:32

A51x36e77l 56M45a53r28a17n 5878247271350

Mam pocit, ze mnohem lepsi nez se inspirovat "radami" takovychto vyzivovych expertu je lepe inspirovat se kucharskym umenim zemi, ktere opravdu maji chutnou a zdravou kuchyni a i na jejich obyvatelich je to videt. Inspirovat se necim z Francie, Italie, Japonska......muze byt mnohem zdravejsi a hlavne nesrovnatelne chutnejsi :-)

+10/−1
5.2.2013 9:52

J70i87ř26í 93K74o12d17ý32d37e35k 7140270126983

R^

0/−1
5.2.2013 10:01

V59e41r48o62n50i51k71a 31K57r48á81s25n86á 8679586558129

nejlepsi je kecup domaci.. a to zvladnete i z kupovanych rajcat, tam sice nevite, cim jsou strikana, ale vite, co davate do kecupu.

+2/0
5.2.2013 8:23

D44a22n91a 42T80a62n73k16e22r 2213519719485

nechápu: nahradím majonézu, ve které je tuk nahrazen pojidlem (vajíčko) a vodou, čistým tukem a vy tomu říkáte "dietní"? A kromě toho - právě v bramborovém salátu je spousta součástí "dietních" a kaloricky méněcenných, celá ta zelenina například... tak snad trocha té majonézy tomu neuškodí. Rozhodně nebudu salát kazit nějakou zakysanou smetanou nebo jinými... echm... má to snad chutnat, když to bude blivajz, tak se s tím rovnou nemusím dělat... Rv

+13/−1
5.2.2013 8:17

B28a55r28b20o49r11a 15D87o63s85k85o18č47i74l31o53v54á 3671490226472

asi tak. Navíc hned ze začátku s těma salátovejma zálivkama píšou, že ve 100 ml je denní dávka tuku - ale copak sníte na misku salátu 100 ml tý zálivky? 8-o

+3/0
5.2.2013 10:21

D45a67n56a 96T24a28n56k30e68r 2873969249445

Přesně... navíc, když si to musím sama uklohnit, tak je kolem toho takového lítání, že to zase shodím. Něco jiného je, když si cestou do práce každý den koupím třicet deka "na svačinu" - třicet deka nějaké průmyslové s...y ve které je v povětšině jenom ta majonéza, ve které plave pár smutných brambor. 

Zjednodušeně zastávám názor, že když ženská jí jenom to, co si sama uvařila z původních surovin, tak už jenom s tím vařením je tolik práce, že u toho nemůže ztloustnout až do nějakých  morbidních rozměrů.

+4/0
5.2.2013 11:06

J37i40ř52í 48G49a13l36a90m94b21o86š 8538276753872

Od dětství jím to co mně chutná. Jsem v důchodovém věku jsem zdráv a chutná mně stále.  Zdravé nezdravé neřeším, v této době se akorát snažím omezit chemikálie kterými se potraviny jen hemží.

+6/0
5.2.2013 7:35

M97a74r46t29i28n 92M60u16s16i71l 4130421583891

Hlavní je nezapomenout na okurku jako Katka. ;-D Majonéza nebo hořčice není tak důležitá.

+9/−1
5.2.2013 7:32

M48i67r38o86s78l85a33v39a 20N40ě18m68c98o95v64á 1291162286178

Co znamená značka light? 

Výrobek, který se snaží dosáhnout původní chuti látkami, které k původnímu receptu nepřísluší. Stačí se podívat na 3/4 lahviček, kelímků atd. skvělých light výrobků.

Bez ohledu, jestli mají nějaký trendy PR pořad za sebou.

Navíc například američtí vědci, zjišťují, že je obecný problém s odtučňovanými mléčnými výrobky. To do Čech asi nedorazilo. 

Zeptala bych se někdy Japonce, který má 100 let, kolik light výrobků za svůj život zbaštil.

+20/0
5.2.2013 1:22

L69u75k50á22š 19T25ó68t89h 6208343557872

Nedavno som cital clanok, kde tvrdili, ze konzumacia light vyrobkov nie je dobra, pretoze chut umelych sladidiel povzbudzuje k dalsiemu jedeniu a nedostatok tuku zase sposobuje nezasytenie, takze mame chut pokracovat v jedeni :-)

+4/0
5.2.2013 8:52







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.