Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Grilování po americku: barbecue i hamburgery, které vás nadchnou

Za oceánem milují zahradní posezení s přáteli, při kterých se stoly prohýbají pod vypečenými žebírky, kuřecími křídly či naducanými hamburgery, na které vám ani pusa nestačí. Jestli si chcete užít chuť pravé Ameriky, inspirujte se našimi recepty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Lvy

No jo, jenže kdo tam byl, tak ví svoje.

Tady článek sice možná někoho nadchnul, ale realita je o tom, že amíci to neumí a většinou to připálí, aby to mělo aspoň nějakou chuť.;-D

0/0
31.5.2012 17:15

captain cook

Re: No jo, jenže kdo tam byl, tak ví svoje.

Pohyboval jsi se zrejme v nejake "pozoruhodne spolecnosti".;-)

 V Cesku take najdes spoustu holek, ktere neumi uvarit ani vejce na mekko a z grilovacky kurecich kousku udelaji paskvil zvenku pripaleny, uvnitr syrovy.Rv

0/0
1.6.2012 13:04

Lvy

Re: No jo, jenže kdo tam byl, tak ví svoje.

No tak pohyboval jsem se v rámci celých států a všude to bylo podobné, navíc v obchodě se ani nedá koupit normální koření...

0/0
1.6.2012 15:26

captain cook

Re: No jo, jenže kdo tam byl, tak ví svoje.

zalezi kde jsi. Ve mestech se stredoevropskymi nebo zidovskymi komunitami najdes potrebne koreni a spoustu dalsich prisad a potravin, ne nez jsi zvykly.

0/0
1.6.2012 16:19

Lvy

Re: No jo, jenže kdo tam byl, tak ví svoje.

Já netvrdím, že ne, ale prostě jsou někde jinde.

0/0
1.6.2012 16:22

pefben2

Že by men nadchnul hambáč, nebo BBQ?

;-D;-DRv;-D

0/0
31.5.2012 10:42

ppeppe

A budu za trotla

protože v Čechách se obecně hlavně hodně kritizuje. Já kritizovat nebudu. Celý ten seriál o grilování mě vysloveně nadchnul, takže za něj moc děkuju. R^

0/0
31.5.2012 9:45

Barbarka_CZ

kozí sýr

Přiznám se, že kozí sýr mi vážně nechutná. Prostě z něj toho kopytníka cítím a nejsem sto to sníst. :-/

+1/0
30.5.2012 19:37

captain cook

Re: kozí sýr

ja take ne

0/0
1.6.2012 13:05

mici82

Sirup

300ml javorového sirupu?? To bude dražší než to maso 8-o

0/0
30.5.2012 16:15

Premek11

Hamburgery je potreba grilovat min!

200 gramove hamburgery tak maximalne 4-5 minut na jedne stane!! Jinak uz to neni unvitr ani trochu ruzove. A nenechavat dojit na grilu ze syrem - ten uz tam je potreba dat hned po otoceni na druhou stranu.  

A jak uz nekdo dole pise, McDonalds zkusenost se nepocita!! Prave hamburgery jsou dobre a v malem mnozstvi docela zdrave. V Americe je problem, ze nekteri si daji k hamburgeru 1L coly a velky talir hranolek - tam jsou ty zbytecne kalorie. Pokud si das k hamburgeru salat jako prilohu, tak o muzes jist 2x tydne!!

0/0
30.5.2012 10:41

janbrezen

Re: Hamburgery je potreba grilovat min!

no, pro zdrave stihle lidi no problem, ale na hamburger je dobre tucnejsi maso tak 25% tuku a to je pri 200g burgeru 50g zivocisneho tuku, nic pro tluste cechy

0/0
30.5.2012 11:36

Premek11

Re: Hamburgery je potreba grilovat min!

Tak jist to kazdy den by neslo :-) Ale muzes to delat z vice liboveho masa a cast tuku na grilu je pryc.

Hlavne nesmis kupovat predem namlete maso! Koupit dobre maso a pak pozadat, at ti ho namelou.

0/0
30.5.2012 13:17

nonick

A teď grilování po česku:

Místo kuřecích "paliček" - vykostěná šťavnatá horní stehna s křupavou kůrčičkou,

místo křidélek - křehká krkovička naložená tři dny v pivní marinádě s olivovým olejem,

místo mletého masa - steak z hovězí roštěné, která se předtím nechá vyzrát 4 týdny v ledničce.

Bon apetit! ;-)

+4/0
30.5.2012 9:06

lajika

Re: A teď grilování po česku:

jo, jo, jo! Proč budu ohlodávat kosti a kůži (paličky ještě jdou, ale křidýlka? To je snad odpad na polívku a ne maso, ne?), když si můžu dát kus masa? A proč, když už budu mít fakt pěknej kus hovězího, bych ho měla mlet? Mám zuby, ne? a maso má mít strukturu a šťávu! Zrát stačí i míň, je třeba se poptat řezníka, jak moc či málo vyzrálý už maso je.

0/0
30.5.2012 11:57

roedor

Re: A teď grilování po česku:

asi tak, dodneška jsem nepochopila, jak někdo může jíst kuřecí křídla, vždyť je to odpad a není na tom žádné maso...

0/0
30.5.2012 11:58

MadYsha

Re: A teď grilování po česku:

Jak? Normálně. Někomu to chutná. Třeba mě.

+3/0
30.5.2012 13:18

KdysiBedlam

Re: A teď grilování po česku:

Tak hlavne amici ji kridylka jako chutovku hlavne k pivu,coz je vynikajici. Hlavne ty palive.R^

+2/0
30.5.2012 13:45

Barbarka_CZ

Re: A teď grilování po česku:

U nás ve městě mají jedna strašlivě dobrá ve stánku s gril. kuřaty. Mňam.

0/0
30.5.2012 19:40

nonick

Re: A teď grilování po česku:

přesně tak - dnes, kdy se poslední zbytky z kostí opeřence ještě  "oholí" do separátu a prodají, se musí marketingově podpořit i supermarketový prodej takových dříve neupotřebitelných částí, jako jsou "paličky" či "křidélka"...:-/

0/0
31.5.2012 11:56

libortymes

Gril po amicku

No jistě, jen do nás cpát ty nechutné sr...y, po kterých se tloustne, pak to má vypadat, mraky obezních lidí, infarkty ve 35 letech a zdraví v pr...i. Jen tak dál.!!

+1/0
30.5.2012 7:22

MadYsha

Re: Gril po amicku

Vím, že jste buď hloupej, nebo trollujete.

Ale co je za nechutné sr---y na tom, když si sám umelete pěkný kus hovězího, uplácáte si ho s cibulí, a dáte ho do housky se zeleninou? My tam dáváme jablko, rajče, salát, trochu opečené slaniny a okurku.

Ne, že by to byl vrchol zdravé stravy, ale griluje se bez tuku a až na tu slaninu a bílou bulku tam teda nevidím nic extra kalorického. Pár kapek dresingu se dává na dochucení... Pořád mi to přijde lepší než typicky české  knedlíky s omáčkou. To je celé jen voda s moukou...

+11/0
30.5.2012 7:59

pomocný učitel Václav Poustka

Re: Gril po amicku

Je vidět, že jste opravdový hamburger ani neviděl, natož aby jste jej jedl. Prefabrikát z McDonalds se nepočítá.

+4/0
30.5.2012 8:11

net.Xtreme se nevzdává

Re: Gril po amicku

Opravdové hamburgery jsou ještě kaloričtější a často nezdravější...občas mohou vyniknout v ceně za kJ....

0/0
30.5.2012 11:05

KdysiBedlam

Re: Gril po amicku

Zato ceske karbanatky a sekana jsou nejzdravejsi ze vseho nejvice!;-D

+7/0
30.5.2012 13:47

valoe

No fuj

Proc to na tech fotkach maji spaleny?

0/0
30.5.2012 5:14

Mražená spermie

Re: No fuj

také jsem si to myslel, než jsem ochutnal. R^

+1/0
30.5.2012 6:59

pomocný učitel Václav Poustka

Re: No fuj

Co se vám zdá spálené?

0/0
30.5.2012 8:10

janbrezen

Re: No fuj

jakmile je to cerne, tak je to horke a nechutne, casty nesvar nejen domacich grilovacek, proto se take vsechna marinada a bylinky pred vlastnim grilovanim stahnou, protoze se pripalujou

+1/0
30.5.2012 9:16

petr.n_22

Re: No fuj

Zkuste grilovat na kameni. Je to super. Stále je cítit, že je to grilované z ohně, ale nejde na to přímo kouř a nepřepálí se to.

0/0
3.6.2012 3:11







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.