Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Gurmetův podzimní průvodce: Nejlepší restaurace, trhy, víno a knihy

Jestli si máte na podzim vybrat jen jednu restauraci, kam zajít na dobré jídlo, navštivte podnik Na Pekárně. Ten je hitem letošního podzimu. A co si nalít do skleničky, jakou kuchařku si přečíst a kde nakupovat, abyste byli "in"? To vám poradí kulinární odborníci na slovo vzatí - Roman Vaněk, Lenka Požárová a Matouš Petráň.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

kvetazalcik

Jo

Žeréééééééém!

0/0
10.10.2011 3:52

QWERTZCZ

Rádobygastronomičtí odborníci

Co frčí, je in... Tyhle slovní spojení se mi neskutečně hnusí a myslím, že spíše než o výrazy odborníků na gastronomii, jde o výrazy zastydlých puberťáků, kteří musí stále hledat něco cool a hustý. Redaktoři iDnes by mohli mít natolik reflexe, aby se zeptali někoho, kdo v tom má přehled. Kromě tipu na obchody, je ten článek úplně mimo.

0/0
10.10.2011 0:04

dhumah

to

je zas jeden z drtivé většiny plytkých výplodů zdejšího křišťálového webu...

0/0
10.10.2011 0:04

MillhouseCapital

Kuchyň aborigenů

Máte chuť na kachnu, játrovou paštiku, povidlové taštičky či slepičí polévku?

Ne. Mám chuť na jídlo, ne na českou kuchyň...

0/0
9.10.2011 20:52

QWERTZCZ

Re: Kuchyň aborigenů

Omezenec promluvil :-)

0/0
9.10.2011 23:56

defi

Trapný PR článek

jen výčet sponzorů a klientů iDnes.

+2/0
9.10.2011 19:37

kybl

Pro pana Vanka

Tandoor v Tabore maji Nepalci a ne Indove.

0/0
9.10.2011 18:03

cmelaaak

to jsou starosti

dlouho nebyla válka...

+1/0
9.10.2011 17:57

notabene9

Krásně se..

to čte a prohlíží, ale já raději za pár šupů doma vyzkoušené jídlo, které mi chutná, a navrch lahváče a nebo vodu z vodovodu..

0/0
9.10.2011 17:34

Volavka

Na Parkáně

Na Parkáně je, pokud vím, v Plzni. Nevšiml jsem si, že by se autor obtěžoval to v článku zmínit.

Vzhledem k tomu, milí venkovští gurmáni, že tím celý čánek začíná a tato stať o je s přehledem největší, pláčete sice hezky, ale na cizím hrobě.

0/0
9.10.2011 14:24

Onek

Re: Na Parkáně

V textu není zmíněna plzeňská restaurace Na Parkáně (správně Na Parkánu), ale Na Pekárně - ta je v Čakovičkách, kousek od Neratovic. A preference Prahy a středních Čech může být z důvodu pragocentrismu nebo také z důvodu, že v regionech (až na pár vyjímek) prostě nic není.

0/0
9.10.2011 14:44

lajika

Re: Na Parkáně

Ale ano - i v regionech je, přinejmenším do rubrik "víno" nebo "surovina". A ostatně i "restaurace" (uznávám, že s bary to možná mimo prahu bude slabší, ale taky by se našlo) Nemluvě o tom, že v regionech je mnohem víc možností nákupu např mléčných výrobků a masa přímo od chovatelů. Ale to by stálo ploditelku tohoto článku mnohem víc úsilí. TEdy - ne snad, že by tam musel vyjet, ale hledání na internetu by bylo určitě aspoň o deset minut delší. A tolik dřiny bychom od redaktorů iDnesu, zvláště pak rubriky Ona, chtít neměli.....

0/0
10.10.2011 7:24

molllka

praha

a kdy se naše "gurmánská elitka" sníží k vyjížďce na venkov?

0/0
9.10.2011 14:13

ellinor

Re: praha

Až tam bude co jíst, kamaráde

0/0
9.10.2011 16:34

molllka

Re: praha

aaa.... další pražský horenos

0/0
9.10.2011 16:48

dory

Re: praha

Jste si tím prvním příspěvkem naběhl/a, tak se nedivte :-P

0/0
9.10.2011 17:54

QWERTZCZ

Re: praha

Ale tak ono se to stále zlepšuje. Důkazem je například to, že letos bylo v Maurerově výběru na předních místech rekordně nejvíc mimopražských restaurací. Ale je jasné, že Praha v tomhle bude mít stále navrch, to je poměrně logické.

0/0
10.10.2011 0:10

radnice

Re: praha

Maurerův výběr je měřítkem kvality ? S tím by se dalo velice úspěšně polemizovat. Vzhledem ke zcela neprůhlednému oceňování jde spíše o to, kdo je mu ochoten zaplatit více za reklamu a za účast na jeho pražském festivalu.

+1/0
10.10.2011 7:54

jarwampaa

pjaha, pjaha, pjaha

Do Prahy to mám kousek, jsem dokonce rodilej pražák, ale taky bych uvítal tipy i odjinud, než z pupku světa...

0/0
9.10.2011 14:08

mačica

kde budou gurmetové až nastane opravdová krize?

Odpověď je jasná: v p.... Tyto články mě fakt dostávají. "Směs koření s cukrem" ať si pak strčí někam. Už teď si pěstuju všechnu svou zeleninu, ovoce a když tak si koupím prase a slepice. Taky to nebude nic moc, ale budu mít co do huby. Gurmetové a metrosexuálové, kteří se teď vyžívají v takovýchto excesech budou rádi, když budou mít na kus včerejšího chleba. Docela jim to i přeju.

0/0
9.10.2011 13:32

hrcprcsalala2

Re: kde budou gurmetové až nastane opravdová krize?

A pořád se nemůžeš dočkat, to se pak nedivím, že jsi taková přející. ;-D

0/0
9.10.2011 15:15

QWERTZCZ

Re: kde budou gurmetové až nastane opravdová krize?

Třeba na to jednou dojde a vy se jim budete moct smát. Zatím je to ale jen závistivý výplod jedné zakomplexované mysli:-)

0/0
10.10.2011 0:12

Milhaus1

Hm, docela pěkný článek

jen ´jste mohli do nadpisu rovnou napsat , že jde o pražského průvodce. Těch pár tipů z jiných oblastí to nespraví... . Možná by stálo za to, udělat takového průvodce na úrovni krajů R^

+2/0
9.10.2011 11:40

insane maniac

Re: Hm, docela pěkný článek

Souhlas! Všechno samá Praha....

0/0
9.10.2011 12:31

radnice

Má to jednu malou chybičku

Wine Food Market je super, jen bohužel jejich pekárna je, mírně řečeno, trochu předražená. Tamní ceny možná jsou OK v centru Milána nebo Říma, ale u nás je trochu jiná cenová hladina. Ale jistě si tam zajdou zahraniční manažeři našich firem, ale tip pro průměrného Čecha to jistě není.

Kunratická stodola je něco podobného. Občas se tam sice dají najít slušné produkty za slušné ceny, ale většinou jsou ceny ve výšinách zcela nereálných. Je to dáno především tím, jak si jistě návštěvník všimne, že 99% zboží je z dovozu. Tedy zcela opačný trend, než je nyní sledován - podpora místních surovin.

+2/0
9.10.2011 10:46

apolenka2010

Re: Má to jednu malou chybičku

No líp bych to neřekla ;-). Možná super obchody, ale nákup v nich je cenově nereálný 8-o. Nebo že bych nakoupila a pak už 14 dní nejedla ?!

0/0
9.10.2011 11:59

radnice

Re: Má to jednu malou chybičku

Wine Food Market je pro nákup dobrý. Nakupuji tam speciality, které jsou samozřejmě dražší, ale mám zaručenou kvalitu. Spíš jde o to, že pekárna není prodejna lahůdek, ta by měla nabízet i normální cenově přístupné zboží.

0/0
9.10.2011 12:56

ellinor

Re: Má to jednu malou chybičku

Je samozřejmě nesmysl kupovat si tam naložené hříbky za tisíc, ale skvělá rajčata v plechovce za 20, čerstvé lasagne za 50, stejně jako pravá bůvolí mozzarella. kdo hledá, najde.

0/0
9.10.2011 16:36

radnice

Re: Má to jednu malou chybičku

Přesně tak. Je tam ještě více výtečných specialit, které jinde u nás neseženete. Já jsem mluvil o jejich pekárně, nikoliv o vlastním obchodu.

0/0
9.10.2011 18:32







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.