Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

První část receptů na kuřecí jídla, která máte nejraději

Kuřecí maso není tak kalorické jako červené a přitom je plné proteinů. Proto je dobře, že je na českých talířích čím dál častěji. Základem je používání čerstvého masa, můžete ho péct, smažit, grilovat i vařit, inspirujte se první várkou nejoblíbenějších receptů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Kresinka

Kuře plněné hermelínem,

naše rodnná specialita. Hetrnelín na kousky, namočit do hrubě drceného pepže, vycpat volátko, na másle upéct, přidat divoké koření, na konec pečeníé přidat hrušku  - půlka na porci, místo jádřince vyplnit želé z jeřabin, nebo rybízové, může být i brusinka, Hotovou šťávu zalejt smetanou, podává se s rýži, brambory, nebo hramolkami, kdo co rád.

0/0
8.7.2011 19:58

Inkvizitor Johny

Re: Kuře plněné hermelínem,

Ten recept jsem nějak nepochopil. To je na kuřecí prsa?

0/0
8.7.2011 22:40

Nel111

domácí drůbež ano

ale, kdysi jsem se byla podívat na kuřata ve velkochovu a byla bych opatrná s tvrzením, že "kuřecí je zdravé"Rv

0/0
8.7.2011 16:17

Inkvizitor Johny

Re: domácí drůbež ano

R^

0/0
8.7.2011 22:39

Inkvizitor Johny

Kuře ala husa

Nebo ala kachna...Dávám tam ještě med a samozřejmě bílé víno. Pak to nemá chybu. K tomu už jenom červené zelíčko a dlabanec je na světě.

0/0
8.7.2011 10:10

Inkvizitor Johny

Re: Kuře ala husa

A žádná jablka ani pivo...k čemu? Tomu se pak už neříká ala kachna. Ale spíš kuře na pivu.

0/0
8.7.2011 10:12

s(h)arka

a co Vám tam teda fakt chybí je grilovaný kuře!

to jsou lidi líní i grilovat,to si jednoduše koupí....;-)

0/0
8.7.2011 7:23

s(h)arka

ten modrej sajrajt u kuřecího řízku na fotce je co?

Nádivku peču vedle,  kuře dělám na paprice, na smetaně je mdlé... řízek občas... kuře potírám kachním sádlem a sypu drceným kmínem a solí a je to kuře ala kachna (jablka do něj fakt necpu) .Kuřecí rizoto nejím. Chybí mi tu marinovaná kuřecí prsa v podmáslí,obalená v kořeněné strouance, chybí tu i kuřecí vývar, grilovaná křidýlka na medu...:-/

0/0
8.7.2011 7:22

___Radin::::

Re: ten modrej sajrajt u kuřecího řízku na fotce je co?

zbytečná práce, raději kus prasete než tohle :-)

0/0
8.7.2011 8:42

Inkvizitor Johny

Re: ten modrej sajrajt u kuřecího řízku na fotce je co?

Raději kus krávy než kuře či prase :-)

0/0
8.7.2011 10:11







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.