Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Na český a moravský chřest si zajděte na festival CHŘESTFEST

Český chřest byl do druhé světové války vyhlášený po celé Evropě svou kvalitou a jemností. Bohužel však druhá polovina dvacátého století uvrhla "krále zeleniny" do zapomnění, teď se ale konečně blýská na lepší časy. Seznamte se s českým a moravským chřestem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

wrah

Kuře s chřestem na víně

Osobně mám rád kuřecí prsíčka s chřestem, udušená na víně. Příprava je velmi jednoduchá, stačí oloupat chřest (cca dolní 2/3, kde je tvrdší slupka), nakrájet na kousky asi 3cm. Kuřecí (prsíčka preferovaná) nakrájejte na medailonky, naklepejte přes sáček (nerozbije strukturu jemného masa), osolte, velmi jemně opepřete. Na pánvi rozehřejte máslo, vložte medailonky, po chvilce přidejte plyn (el) na max a přilijte tak 1dl vína. Jeho chuť určuje následnou chuť pokrmu, takže ne nejlevnější krabicák. Přidejte chřest a po řekněme minutě až dvou můžete podávat. Snese se s brambory, rýží, těstovinami..

0/0
15.5.2011 22:47







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.