Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Třikrát tvarohové mámení. Oslaďte si víkend

Když se řekne dezert ke kávě, nemusí to hned znamenat kalorickou bombu, kvůli které si budete muset týden odříkat večeře nebo strávíte hodiny navíc v posilovně. Nabízíme vám tři lehké, snadné a lahodné moučníky, kterými oslníte rodinu nebo víkendovou návštěvu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

barbudos

Tvarohové syrníky

Tohle jídlo jsem jedl v roce 1976 jako student na brigádě na ukrajinské stepi.Bylo to to nejlepší co jsme tam jedli. Vezme se jeden měkký  tvaroh 1-2 vajíčka, trochu mléka a hrubá mouka. Udělá se z toho polotuhé těsto, jako na palačinky a na omastku na pánvi se udělají malé placičky, které se po obou stranách opečou.Polije se to zakysanou smetanou s cukrem.

0/0
13.4.2011 22:11

tere55

Při jaké teplotě

se peče ten Míša?

 jinak opravdu dietní;-D hledala jsem něco, kde bude v receptu hodně vajec, protože jich máme doma moc, ale že to najdu mezi lehkými dezerty jsem nečekala;-D

0/0
13.4.2011 7:46

chatnechci

na kolik stupňů pečete??

ten tvarohový koláč, díky

0/0
10.4.2011 10:38

aju reptans

Re: na kolik stupňů pečete??

160-180 - /třcet pět minut a po vypnutí nechat ještě dojít v horké troubě.

0/0
12.4.2011 12:08

fitzie

Re: na kolik stupňů pečete??

mně se osvědčila vodní lázeň.

na cheesecake je to prostě jistota.

0/0
12.4.2011 13:12

aju reptans

Re: na kolik stupňů pečete??

to je opravdu jistota..R^

0/0
12.4.2011 20:03

JBROUK

Re: na kolik stupňů pečete??

A to opravdu jen 35 minut, stačí to? Jaký máte průměr formy?

0/0
20.4.2011 15:34

Matěj J.

co to je?

ještě by mě zajímalo co znamená 1/3 šálku...nešlo by uvádět přesnější míry, protože šálky jsem v matematicko-fyzikálních tabulkách nenašel!!!!!!Rv8-o[>-]

0/0
10.4.2011 9:37

_m-

Re: co to je?

To je těžký - většina kuchařek nemá v kuchyni matematicko-fyzikální tabulky..... dokonce ani laboratorní váhy nejsou ve vybavení všch domácností. Zato podle "hrníčkové" kuchařky dokáže vařit i malé dítě, pokud zrovna není hnidopich.

šálek má, myslím, 2dcl, ale pokud vezmete jako bernou minci 2,5, tak se taky nic nestane.;-)

0/0
10.4.2011 9:52

Andri

Re: co to je?

tohle me taky fascinuje, kdyz cesky/a autor/ka prevezme americky recept a proste termin "cup" prelozi jako salek/hrnek. ono 1/3 cup je presna mira, na kterou se tady v usa prodavaji odmerky. ty prevody jednotek se daji najit na internetu ("cup" na gramy, litry, atd.)

0/0
10.4.2011 16:36

Bereniké

Re: co to je?

Takové odměrky mám doma taky, je to v ml, uncích a v šálkách - není problém to tu koupit

šálek je opravdu 2,5 dl, ale není to nic nového, i mezi starými kuchařkami se tradovalo spousta receptů na pečení, odměřovaných na hrníčky, nebo když moje babička dělala domácí nudle, tak mouku odměřovala do půlky skořápky vajíčka, kterou na to použila, jen už si nepamatuju ten poměr

0/0
10.4.2011 18:16

Andri

Re: co to je?

no jo, jenze ja mam pocit, ze se ty americky "odmerky" s hrnickovou metodou zamenit nedaji (teda podle vlastnich zkusenosti)....

0/0
11.4.2011 15:33

Lev_z-_-Rožmitálu

tvaroh mnam

cukr mnam;-DR^

0/0
9.4.2011 23:27

aju reptans

Re: tvaroh mnam

Dohromady mňam

0/0
12.4.2011 12:09

PetrTN

Množství tvarohu

Rád bych věděl kolik  znamenají 2 vaničky měkkého tvarohu gramů. Díky za informaci.

0/0
9.4.2011 22:40

_m-

Re: Množství tvarohu

půl kila. :-)

0/0
9.4.2011 22:57

kabalenka

Rady cheesecake

jaký sušenky doporučujete na podklad a za jakého sýru to doporučujte dělat?

0/0
9.4.2011 19:32

chudacek.blbecek

Re: Rady cheesecake

Esíčka, derby nebo maryland a Philadelphia.

0/0
12.4.2011 14:18

orinka3

kalorické bomby

Čekala jsem lehké ovocné moučníky a zatím spousta tuku a kalorií...

Tak si myslím, že redakce vůbec pečení a vaření nerozumí, jinak by tyhle (určitě velmi lahodné, protože nepošizené) moučníky nemohla takto uvést!;-D

0/0
9.4.2011 17:11

Lev_z-_-Rožmitálu

Re: kalorické bomby

zkus trošku hejbnout zadkem a tuk ti může leda políbit:-P

0/0
9.4.2011 23:28

sonicka_h

Re: kalorické bomby

Pohyb s recepty vůbec nesouvisí - on tvaroh může být dietní, ale když se k němu přidá kostka másla, tak to jaksi ztrácí efekt. Ať netvrdí, že jde o recepty lehké a všecko bude v pořádku :) Minimálně první dva recepty se kalorickou hodnotou vyrovnají kdejakému nedietnímu dortu. Jinak všecky tři recepty jistě budou lahodné, to je bez debat :)

0/0
11.4.2011 13:02

sestrenka

apríl

tak mám pocit, že všechny zde nabízené recepty jsou kaloričtější, než obvykle. Tolik másla, kakaa a vajec jsme ještě v žádné buchtě pohromadě neviděla :-) Autorka si z nás snad dělá trošku opožděný apríl !!!

0/0
9.4.2011 16:37

Lev_z-_-Rožmitálu

Re: apríl

kdo přibere z vajec má zhuntovaný tělo a je to jeho chyba

0/0
9.4.2011 23:29

Shumway

Re: apríl

a kdo nepřibere ze 1/4 kg másla, tak je dřevorubec :-/

0/0
10.4.2011 13:57

aju reptans

Re: apríl

- to je věc názoru ..ale kdo spořádá celý na posezení ...takového neznám;-D Nelze .A na tři zelené (ne ve vaničce )jedna šlehačka a vyšlehaná půlka másla..není nic moc .Jenomže je tam navíc čokoládový přeliv ;-)

0/0
12.4.2011 12:17

akrodif

Míša řezy

Fakt se do těch Míša řezů dává 6 lžic kakaa? :-O

0/0
9.4.2011 13:59

akrodif

Re: Míša řezy

A i do toho cheesecaku 1/3 hrnku? Co to máte za kakao, že ho musíte dávat tolik? 8-o

0/0
9.4.2011 14:02

Vinca Ll

Re: Míša řezy

Je to náhražka za mouku ..skvělá čokoládová chuť je tím zaručena.Není to obyčejná buchta !

0/0
9.4.2011 14:59

Bereniké

Re: Míša řezy

to kakao není na obarvení, ale na chuť, když peču  něco "čokoládového", dávám taky hodně kakaa a pokud možno tmavého holandského typu, ty světlé vyblitiny nemají žádnou chuť

0/0
10.4.2011 18:18

chudacek.blbecek

Re: Míša řezy

A chuti ještě víc pomůže, když se to kakao rozmíchá v horké vodě.

0/0
12.4.2011 14:20

aji

Nevím, jak ty ostatní,

ale upečení Míša řezů se u mě projeví kilem navíc, takže nijak dietní není - čokoláda, máslo...

0/0
9.4.2011 13:33

Vinca Ll

Re: Nevím, jak ty ostatní,

V lednici mi zabírá celé patro pod výparníkem , ale ...nevadí dávám tři - čtyři tvarohy (zelené - ne břečku ve vaničce ),šlehačku a máslo - absolutní konec s dietou , ale nesní se toho moc- nelze !;-D

0/0
9.4.2011 15:06

Lev_z-_-Rožmitálu

Re: Nevím, jak ty ostatní,

to máte ženský z těch věčných diet

tělo si odvykne trávit tuky a cukry protože nemá dost enzymů a žláz produkujících látky které tuky a cukry tráví (protože to co není využíváno zakrní)

no a pak si dáš míša řez tělo neví co s tím tak to praskne do tukových zásob a je vymalováno

0/0
9.4.2011 23:31

_m-

Re: Nevím, jak ty ostatní,

provokatére ;-D;-D

0/0
9.4.2011 23:37

sn63

hlavně míša řezy

jsou dietni . Čtvrt kila másla není kalorická bomba.??Ale lidi vratte se k klasickému mléku dělejte si doma sýry tvarohy jogurty smetanu a nebudete potřebovat dietu. Je to paradox přijímám ted více kalorii ale netloustnu . Dokud jsem jedla nízkotučné vše včetně smetany tak jsem bojovala s každým kouskem jídla a stejně mi šla váha pomalinku nahoru . Ted sice nehubnu ale můžu sníst co chci a váhu mám stejnou Ráno snídám mléko se4% tuku a jak mi chutná

0/0
9.4.2011 13:21

Profesionalka

Re: hlavně míša řezy

Nízkotučné neznamená nízkokalorické, většinou tam přidávají cukr nebo jiné náhražky, aby to mělo chuť Rv :-/ Je naivní si myslet, když se budu cpát nízkotučným jídlem, že nic nepřiberu. Nízký přísun živin, které tělo potřebuje a naopak cukrů, které nepotřebuje.

0/0
9.4.2011 13:56

sn63

Re: hlavně míša řezy

mluvila jsem víceméně o mléce a tvarohu tam se nepřidává cukr. Ale jinak je mi jasné co mi píší na obalu výrobku a co mi tím v podstatě nechtějí říct.

0/0
9.4.2011 14:47

visnery

Cheesecake

Na cheesecakes jsem trošku ujetá, je to můj oblíbený dezert...doma ho zkouším podle všech možných receptů. Dělala jsem klasický New York, karamelovy, karamelovy s bananany, dynovy a dalsi a dalsi...

vrele, ale opravdu vrele muh duporucit tento recept, je naprosto bozsky! http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1613 a dale s bilou cokoladou http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1845

pripadne zminovany pernikovy s dyni, uzasna souhra chuti http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1872

vsem hezky vikend :)

0/0
9.4.2011 13:00

Lena N.

Re: Cheesecake

Taky ho mam rada, ale prijde mi, ze ta klasicka verze je stejne nejlepsi :-) Dynovy jsem zkousela a vubec me nenadchl, ackoliv dyni muzu skoro ve vsem :-) A co mi vubec nechutnalo, byl cokoladovy, mela jsem pocit, ze jim termix :-/ Jinak s bilou cokoladou ale vypada celkem zajimave...R^

0/0
9.4.2011 19:02

visnery

Re: Cheesecake

Fakt vam dynovy nechutnal? Nas naprosto ohromil, byl z knihy cheesecakes a jeho pernikova chut byla skvela, naprosto vyborna :)

cokoladovy jsem jeste nikdy nezkousela, pokud chci cokoladovou chut, tak si dam na dno cokoladove susenky...

ale jinak v CR mam problem s kvalitnimi susenkami, takze si vozim z Recka karamelove nebo maslove, ty jsou skvele a vzdy mam v zasobe :) v CR kupuji Lotusky, ale jinak zadne :)

0/0
9.4.2011 19:06

karelsantora

.

kondenzované mléko do cheesecaku? 8-oRv

0/0
9.4.2011 12:39

fitzie

Re: .

tvaroh do cheesecaku? 8-o

0/0
9.4.2011 13:19

visnery

Re: .

presne tohle jsem chtela napsat :)

patri tam syr philadeplhia, v nejhorsim mascarpone nebo jine syry, tvaroh ne :)

0/0
9.4.2011 19:04

_m-

Re: .

mascarpone nebo jiné sýry - jaké jiné? Myslím, že tvaroh je z jiných sýrů nejvhodnější. Ani netuším jestli Philadelphia se u nás sežene.

0/0
9.4.2011 22:59

majka196

Re: .

Philadelphii jsem viděla zcela určitě v Makru a tuším, že se dá sehnat i v Tescu.

0/0
10.4.2011 10:27

Skippik

Re: .

Mají i v Bille a Kauflandu, ale stejně má jinou konzistenci než ta pravá americká Philadelphia. Když už náhražky, tak Lučinu nebo mascarpone, určitě ne tvaroh.

0/0
10.4.2011 12:18

ach jooo

Re: .

A co takhle ricotu?

0/0
11.4.2011 0:33

_m-

Re: .

Níé nevím, ricotu si dávám do vloček - přežije vůbec mascarpone a ricota pečení? Nejsou to krémy pro studenou kuchyni?

0/0
12.4.2011 13:06

fitzie

Re: .

dělala jsem cheesecake tuším z Duka a Lučiny. když se to "peče" ve vodní lázni, tak je přesně takový, jaký má být - pevný na řezu, ale přitom měkký.

0/0
12.4.2011 13:14







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.