Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

I při cukrovce můžete sladké aneb menu (nejen) pro diabetiky

„Už nikdy si nedám nic sladkého. Je konec s normálním životem, čeká mě jen dieta a odříkání,“ taková myšlenka asi proletí hlavou každého, komu právě zjistili cukrovku. Podle posledních dietních trendů si však diabetik může klidně dopřát i med nebo cukr.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Richard Kába

Výborný článek

"Cukrovkáři, přestaňte řešit dietu, hlídání cukru je přežitek minulosti!"

To je revoluční. Jakou provizi pobírá ta dietetička za amputaci jedné diabetické nohy?

0/0
30.10.2010 10:05

Maukyy

Re: Výborný článek

R^R^R^;-D

0/0
30.10.2010 19:41

mamina2

Re: Výborný článek

Jste demagog. Nic o tom, že diabetik nemusí přemýšlet o jídle, v tom článku není.

0/0
1.11.2010 9:01

Maukyy

Rýže

Díky za recept na rýži. To uvařím rodině jako nedělní oběd, bezva specialita! Rv

0/0
30.10.2010 9:28

fretynka

Teda nevím

Jasně, že se někdy dieta může porušit, ale abych své sestře s cukrovku 1. typu dala tu piškotovou roládu, tak na to bych nervy neměla.

Při rozklikávání jsem se těšila na nějaký super předpisy pro diabetiky. Jsem pořád ještě naivní...

0/0
29.10.2010 10:45

ODSCSSD3

Re: Teda nevím

taky mi to prijde divne 120g cukru.. ot znam zakusky nedietni, kde je toho cukru mnohem mene.

0/0
29.10.2010 11:34

mamina2

Re: Teda nevím

Když ono diabetikům 1. typu stačí umět počítat. Nepotřebují žádné recepty pro diabetiky.

0/0
1.11.2010 9:02

leather-man

No tak to jer masakr

8-o

0/0
29.10.2010 8:31

s(h)arka

i v medu je cukr....

a  sladidlo pro diabetiky - nikdy mi to s ním pečené cukroví  naší tetkou Božkou (měla cukrovku) nechutnalo..ona pekla skvěle, ale pak přišla cukrovka a ta změna chuti cukroví,dortů,buchet,byla poznat...nechutnalo nám to.

0/0
29.10.2010 5:48

mamina2

Re: i v medu je cukr....

V medu není cukr, rozhodně tam není sacharóza, což je chemický název bílého cukru.

0/0
29.10.2010 9:10

fretynka

Re: i v medu je cukr....

U toho sladidla je problém, že některé po tepelné úpravě zhořkne, jiné zase "stlačuje" těsto při pečení dolů, takže tolik nenabude, některé hrozně lepí a ať děláte co děláte, výsledný zákusek je drobivý, lepkavý...

Ale dá se všechno vymyslet a v době internetu i na diskusích dohledat. Navíc velké cukrárny, pekárny a jiné objevily díry na trhu a dnešní dibatické "sladkosti" (zákusky, sušenky, bonbony...)  jsou už poživatelné.

Souhlasím s vámi, že ten rozdíl tam je. Ale myslím si, že to je jenom o tom, zvyknout si na novou chuť.

0/0
29.10.2010 10:42







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.