Diskuze
Tiramisu: italská pochoutka na pět způsobů
Děkujeme za pochopení.
Perucini
už se těším na ty příspěvky typu dávám tam pomazánkové máslo
už se těším na ty příspěvky typu dávám tam pomazánkové máslo a je to lepší než originál. fuj
Karel Prokopic
Re: už se těším na ty příspěvky typu dávám tam pomazánkové máslo
Tak jako bych tady nejedl syrové sobí maso jako Inuité, tak nemám zájem si tady dělat PRAVÉ ITALSKÉ tiramisu.
Na rozdíl od vás jsem si v Římě na několika místech to jejich tiramisu dal. A bylo mi z toho s prominutím blivno.
Slavné mascarpone má až 48 procent tuku. K tomu patří SYROVÉ žloutky. Neznám větší kalorickou bombu. To je první problém. Potom všude píšete, že se má smíchat likér s kávou. To tady pijou akorát somráci. To je další problém.
Takže jsem si na internetu našel asi 60 receptů a postupným zkoušením si dělám jídlo ve stylu tiramisu, a to v alkoholické a nebo v nealkoholické formě (pro děti). Ale protože jste takoví talošo-filové, tak se cpěte. Pouze prvním třem, co si napíšou o recept, vyhovím. Prokopic.Karel@seznam.cz
opportunity
Koukám na recepty
a už chybí jenom: nemáte-li mascarpone, dejte tam zakysanku...
Didier Sachs
Re: Koukám na recepty
nemáte-li zakysanku dejte tam mlíko, nemáte-li mlíko, nedávejte tam nic..
Glock Mark VIII.
pršut???
Snad "Prosciutto crudo", ne? A co Mozarella, Mortadella, ....?
Didier Sachs
Re: pršut???
hmm, ona nám toho italská kuchyně dala mnohem víc než jen "špagety a pršut".. taky sem se hned nad tou první větou pozastavil
BrainWashingtonZweistein
Nikdy sem nepochopil, proč to má japonskej název.
Jednou sem to koupil jako zmrzlunu a nic hnusnějšího sem nejed! Po první lžičce ta podicná hmota šedavěnažloutlepopelavé barvy bez chuti a zápachu puvala do záchoda! Ještě teď se mi ježí všechny chlupy když vidím někde nápis "tiramisu", a vy tu nechutnost tady propagujete!
Jandik73
Re: Nikdy sem nepochopil, proč to má japonskej název.
To nesmíš kupovat Tiramisu, kde je nápis Tesco Value.
purplepickle
Bez syrovych vajec!!!!
Zloutky, cukr a Marsala vino se uslehaji do tuhe peny v horke lazni,
Pak se to sleha az do vychladnuti.
Pak vyslehat slehacku, zaslehat Mascarpone a nakonec pridat tu studenou zloutkovou penu.
Na maceni piskot-studene espressso, pridat Kahlua, rum a brandy a cukr.
Tento recept delam uz 15 let v restauraci. Muj recept dela zhruba 50 porci ale jestli to nekdo chce, tak to prepocitam a dam vedet.
pavel.61
jojojo
To u nas byla velka spotreba masla,kdyz nasi nebyli doma,tak jsem si delal maslo s kakaem a jedl jsem to asi samotne,uz nepamatuju.
starej pardal
co tiramisy
ja vezmu zmrzlinu, poleju ji spiritusem z dilny a posypu grankem - to je pochoutka!
akorat se u toho nesmi kourit.
tak co damy, co vy na to?
Amanita phalloides erectus
***
Naučím vás vařit tiramusu v čechách.Bílou veku nakrájejte na tenké plátky pokapte studeným turkem s tuzemákem.Udělejte hustý pudink (vanilkový) a dejte na veku. Posypte Grankem a tiramisu máte hotové. Mňam.
_m-
Re: ***
No, když to tak čtu tak mi to připomíná mňamku mého dětství - piškoty pokapané rumem a kafem ve vanilkovém pudinku.
.zq.
original od kamaradky z Italie z Toskanska
preposilam bez zasahu... jak mi to poslala
Für 8 Personen: 400 g Löffelbiskuits (Savoiardi), 400 g Mascarpone, 300 ml Kaffee, 120g Zucker, 4 Eier, Kakaopulver, Rum (wenig!)
Das Eigelb mit dem Zucker schaumig schlagen. Anschließend Mascarpone einrühren bis eine gleichmäßige Creme entsteht. Eiweiß schaumig schlagen und unter die Creme heben. Den Kaffee mit dem Rum in eine flache Schale geben und die Löffelbiskuits nacheinander kurz einweichen. Der Boden einer Form wird nun mit einer Schicht der eingeweichten Löffelbiskuits ausgelegt. Hierauf verteilen gleichmäßig eine Hälfte der Creme. Dieser Vorgang wird nochmals wiederholt. Zum Erkalten muss die Form in den Kühlschrank. Vor dem Servieren mit Kakaopulver bestreuen.
Amanita phalloides erectus
Re: original od kamaradky z Italie z Toskanska
ale to je nemecky !
Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup
Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě...
Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení
Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Sexy, průhledné i s rozparkem. Šaty pomsty zvedají slavným ženám sebevědomí
Co udělá žena, když se jí nedaří nebo ji zradí muž? Změní účes nebo si pořídí nové šaty. Róby,...
Muž má recept na dlouhověkost, v jednašedesáti je ve skvělé formě
Dave Pascoe chce dokázat světu, že i v důchodu můžete vypadat jako za mlada a také se tak cítit....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Mladá maminka se proměnila k nepoznání, vsadila na jiný životní styl
Devětadvacetiletá Indya Agosová z Texasu vážila sto sedmnáct kilo, když se rozhodla pro životní...
Mladí se dnes příliš zaměřují na vnitřní prožitky, je to nezdravé, míní socioložka
Premium „Žijeme v době, kdy se extrémně zaměřujeme na své emoce a prožitky. Historicky je to velmi...
OBRAZEM: Slavní, kteří mají indiánské předky
Podívejte se do galerie na slavné osobnosti, kteří se hrdě hlásí k indiánským předkům. U některých...
Ufňukaní křehcí individualisté. Nefér nálepky si Sněhové vločky nezaslouží
Jsou prý křehcí a ufňukaní, jakýkoli nesouhlas je rozhodí. Striktně zaměření na sebe a přesvědčení...
V pětašedesáti je žena fit jako nikdy předtím, vděčí za to kulturistice
Marlene Flowersová začala s cvičením teprve před sedmi lety. Tehdy se potýkala s poruchou příjmu...
Financial Controller (A12540)
AURES Holdings a.s.
Praha