Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Bezchybné pomalu pečené kuře

Pomalé pečení zajistí masu vláčnost a šťavnatost, brambory v pekáči také nasáknou báječnou šťávou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Nufiny

.

Tak ingredience na korpus jsou jasný :-P, teď ještě ty na náplň a polevu. ;-D

0/0
20.2.2009 17:35

Lenčin Toníček

Alio Peperočína

Jsou výborný, vynikající, jednoduchý, krásný, dobrý, takový krásný věci, to je hezký.

Je Lenka je tadýýýý...:-P

Viz zadejte ve vyhledávači

Zapálené brambory

0/0
20.2.2009 14:08

Jiří

Zkuste péci

 vepřovou plec 3 - 4 hodiny při teplotě kolem 130 C a pak uvidíte tu vláčnou chuť .

0/0
20.2.2009 4:19

vymrzovac

Panebože to snad ne.....

dvě hodiny dvacet minut péct kuře může jenom blázen! To mu snad museli při tom pečení na hodinu vypnout elektriku,ne? Za hoďku je kuřátko měkoučký až,až........nechápu, co bych na tom tu další hodinu a půl pekl:-/

0/0
19.2.2009 13:38

Dadi

Rozhodně ano !!!!!

Jste na omylu. Pomalé pečení v zakrytém pekáči je naprosti bezchybná metoda, kterou znala už Vaše praprababička. Pokud ji použijete na mladou zvěřinu, nemusíte maso vůbec mořit. Maso má pak odlišnou chuť, vůně se stačí dobře rozvinout. Maso je jemnější a není třeba tolik kořenit. Já osobně bych z receptu klidně vynechala ten česnek. Kuře není ani skopové ani králík a není třeba jeho chuť ničím potlačovat.

Zkuste se vykašlat na fastfoody a friťáky a uvidíte, jak měkoučké může maso opravdu být.

0/0
19.2.2009 14:07

rabín Šiml z Krakova

Re: Rozhodně ano !!!!!

Svatá pravda! 

0/0
20.2.2009 10:01

BelousBB

ajaj

Tak prave ctu prakticky stejny navod a koukam i na velmi podobny obrazek v letaku z Aldi UK. Tak kdo od koho opisoval?

0/0
19.2.2009 13:11

Drussbarb

Ja

Delam kure jen posolene ve vode (kde je neco masla), casto potiram stavou, ktera vznika, papinka R^

0/0
19.2.2009 13:06

Kleki Petra

Re: Ja

Vařené kuře? Inu, proč ne. Proti gustu...

0/0
19.2.2009 13:11

drussbarb

Re: Ja

Nene, trdlo, pecene kure. Jedine ingredience jsou: sul (primo na kure), voda (ne po okraj brutvanu, tak 1cm na vysku) a do ni maslo. Z teto patlaniny vznikne super stavicka, kterou je nutne casto kure potirat, kdyz se PECE :-). Je to jedine, co umim, a lidi, co to ochutnali zprvu neverili, pak mlaskali :-P

0/0
19.2.2009 16:02

pavel.61

?????

Takhle pecu kure asi10 let.prisel jsem na to nahodou a to diky Remosce kde je to i v jejich kucharce.Ted to delam v normal.el.troube a je to stejna basta.A vyzkousel jsem jeste obmenu a to sice,ze kure jsem napechoval kys.zelim a zasil,kolem brambory troubu na 160 st.a za2,5h. uzasne jidlo.Dobrou chut

0/0
19.2.2009 12:41

Dajda

Co budu vařit

Co budu vařit ? - ;-D;-DZapálené brambory

0/0
19.2.2009 9:56

Glock každopádně bez -e

Hmmm

Ta trouba vůbec nemá příkon jako "prase" .... To se fakt vyplatí ...

.

Nebylo by lepší to kuře naporcovat na menší dílky a dát třeba do remosky? A ještě něco - péci brambory cca 2,5 hodiny v troubě je fakt nesmysl - pečené jsou daleko dříve, potom je tam už jen ohříváte.

.

Vážně bych za autorku receptu nechtěl platit plyn a elektřinu. Rv

0/0
19.2.2009 8:36

Poloman

Re: Hmmm

No s timto pristupem si dojdete do nejblizsiho kauflandu a dejte si kabanos za 3,90... Jednou je to jidlo, tak s nim podle toho zachazim. Treba jednou pochopite, ze poctivy vyvar se musi varit radove hodiny (6+).

Autorky se musim zastat, ma svatou pravdu, takhle pecene kure je jednoznacne lepsi. R^

Navic ta trouba ma termostat (takze nejede porad na plny vykon) a pri nizsi teplote se to nedohriva tak casto, takze jedno kure za tyden rozhodne na uctu nepoznate.;-D

0/0
19.2.2009 9:13

Glock každopádně bez -e

Takové malé srovnání

Číňané o nás tvrdí, že neumíme vařit. Podle mne mají pravdu. Oni to kuře nakrájí na malé plátky a rychle osmaží ve woku, my to pečeme hodiny. Fakt úspora energie.

.

P.S. Vy vaříte vývar v troubě? 8-o

0/0
19.2.2009 9:52







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.