Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Vanilkové rohlíčky a šest dalších receptů na klasické vánoční cukroví

Jednička mezi vánočním cukrovím, která vám provoní byt, jsou vanilkové rohlíčky. K nim vám přinášíme šest dalších receptů na tradiční dobroty. Nechybí mezi nimi linecká kolečka ani pracny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

pája

vanilkové rohlíčky

vaše vanilkové rohlíčky jsou vinikající v.r. ja jsem j e pred chvili dodelala a jsou vinikající dokonce itata rek ze takovíhle jsou jedinecny a ze takovi  nedela ani babicka jo a taky ze mozna nebudou dobry az budou starsí ale dodal jenze to nebudou moct protoze je snim mate moooooc dobry receptR^!

0/0
13.12.2008 23:37

pohori.idixep@centrum.cz

co to je

LINECKÉ KOLEČKA ??? To fakt neumíte česky ?

0/0
29.11.2008 23:16

Anonymka

Recept

Recept na moc dobré vanilkové rohlíčky je zde:

http://ondra.vanis.cz/recepty/vanocni_vanilkove_rohlicky.asp

Loni jsem je dělala a byly vynikající.

0/0
26.11.2008 10:29

kami

zase to vánoční obžerství

...jen se cpěte pečte vánoční cukroví a v lednu zas budete šílet, jak moc jste přibrali a jak jste z toho nešťastní;-D

0/0
19.11.2008 14:43

Re: zase to vánoční obžerství

Je od Tebe hezké jak myslíš na druhé:-)

0/0
19.11.2008 15:11

darling

chyba v receptu

Kolik bilku ma jit do tech kokosek???Rv

0/0
19.11.2008 11:15

r

Re: chyba v receptu

přiměřeně:-P

0/0
19.11.2008 12:37

lola

Re: chyba v receptu-t

tu je teda poradna chyba,ani slovo primerene nejsme v pohadceRv

0/0
2.12.2008 21:55

Randal

Tučňáci

Prosím, někde mezi vánočním cukrovím byl recept - teda spíš fotka na takové krásné tučňáčky - zřejmě něco jako vosí úly. Pomůžete mi je, prosím, někdo najít, nemůžu najít ani fotku ani nic.;-(

Díky, moc. Zkoušeli jste to někdo?

0/0
19.11.2008 8:58

Kathy

Re: Tučňáci

http://www.chytrazena.cz/fotoalbum/vareni/moje-vareni-1051/tucnaci-cukrovi-6666.html

0/0
20.11.2008 15:14

Randal

Re: Tučňáci

díky moc

0/0
22.11.2008 16:48

Kloni

máslo

Nevím, proč by cukroví s máslem mělo žluknout. Cukroví peču klidně i 4 týdny dopředu a nikdy  se mi nestalo, že by bylo žluklé.  Pokud, ale slepuji máslovým krémem, tak max týden dopředu. Z toho mám opravdu taky strach, ale pečivu se nic nestane.

0/0
18.11.2008 13:06

Kathy

Kdy co péct?

Letos bude asi poprvé veškeré pečení cukroví na mně. Jenže nemám moc zkušeností a nevím, kdy co začí péct.;-( Poradíte prosím? Kdy mám začít péct rohlíčky, pracny, linecké?

0/0
17.11.2008 19:41

cote d'or

Re: Kdy co péct?

vy nemáte ve městě pekárnu?

0/0
17.11.2008 20:02

Kathy

Re: Kdy co péct?

Kupované cukroví ve mně neevokuje vánoční svátky....

0/0
18.11.2008 12:23

Re: Kdy co péct?

Na to provonění bytu stačí maximálně dvoje cukroví:-)

0/0
18.11.2008 13:15

Frank

A už je to zase tady.

Kdo má kolik druhů a jaké množství.

0/0
16.11.2008 22:39

Amaterka

Kokosky bez bilku? Raděj kokosove sirky...

Super recepty, jen u kokosek jsem nenasla z kolika bilku se dany recept vyrabi....skoda, chtelo by to pred vydanim jeste jednou precit, zda tam nejsou chyby. Jeste, ze mate zdatne ctenarky, ktere se snazi dane chybejici mnozstvi vydedukovat, podle vahy ostatnich uvedenych surovin.Kdo ma rad kokos, mam jeden prima recept: Kokosove sirky: 12 dkg hl.mouky,10 dkg mouckoveho cukru,12 dkg masla, 1 zloutek, 16 dkg kokosove moucky, 10 dkg kakaa - vypracuje testo, vyvalime, nakrajime na pasy o siri 6 cm a kazdy pas potom na 5 mm siroke tycinky, ty pak upeceme na pec. papiru a vystydle namacime v rozpustene cokolade - a sirky jsou na svete.

0/0
16.11.2008 16:25

magratka

rohlíčky

Už mnulý rok jsem se nachytala na rohlíčky bez vajíček. Prý se nemusí rozležet. Bylo to tak neuvěřitelně hnusný, ale ptáci venku měli radost...

Takže já peču podle babiččiných receptů, které nikdy nezklamaly.

Zajímalo by mě, jestli se někdo obtěžoval vyzkoušet ty recepty, nebo to jen tupě přepíší, přihodí foto z databáze a mají odpracováno.

0/0
16.11.2008 10:43

xxx

recept na úly je zmršený,

a to silně :-P

0/0
16.11.2008 10:35

Kachnicka21

Re: recept na úly je zmršený,

Jakto? Já to takhle dělám už deset let;-).

0/0
16.11.2008 23:22

gedes

Je to opravdu narocne

pracovat v novinach a kazdy rok "psat" (resp. upravovat stare clanky na nové) stale o tom samem... hehe ale proc ne lidi to maj radi... asi

0/0
15.11.2008 20:39

Olga

Kokosky

U kokosek Vám vypadlo množství bílkůRv. Doufám, že ostatní recepty jsou bez chyb. Cukroví není nijak levná záležitost a udělat nekvalitní těsto a tím i špatné cukroví je přinejmenším ke vzteku. To je lepší ty recepty nepsat. ;-€

0/0
15.11.2008 19:05

kill7

Re: Kokosky

bílků přiměřeně:-P

0/0
16.11.2008 10:26

misa

Re: Kokosky

jsem currářka odhadla bych to tak na 6 bílku:-)

0/0
9.12.2008 12:00

Kuchařka

U těch rohlíčků mohou být i lískové oříšky

Dobrá je také kombinace lískových a vlašských. Není třeba je zbavovat slupky, jen je prostě pomlít najemno. V těstě nemusí být vejce, je to stejně dobré, a pokud vám pomáhají děti, mohou ujídat těsto bez problémů. My to tak děláme každý rok, pečeme vanilkové rohlíčky po celý rok, nejen na Vánoce.

Máslo je v pořádku, cukroví vydrží v chladu a suchu, aniž by chutnalo divně, máslo je nejlepší na pečení, celkový dojem je jiný než s náhražkami másla. Ale to je jenom můj názor...;-D

0/0
15.11.2008 19:04

kami

Re: U těch rohlíčků mohou být i lískové oříšky

máš recht, to by se mi taky líbilo :), jsem na straně klidně prožitých svátků bez štvaní a lítaní kolem plotny...

0/0
19.11.2008 14:45

cote d'or

mně na Vánoce nejlíp voní mořský příboj

kam se hrabe kapr na právě ulovenou barakudu ugrilovanou hned na pláži, a místo patlání se s cukrovím radši zajdu do kavárny na místní speciality z mandlí a medu. no, užijte si tu plotnu.

0/0
15.11.2008 18:14

Petra

Re: mně na Vánoce nejlíp voní mořský příboj

Až budete mít jednou vlastní děti a uvidíte tu radost a jejich pomoc při tvoření, užijete si i tu plotnu.

Na to vemte jed.

:-P

/ moře miluju ale Vánoce bych za barakudu nevyměnila /

;-)

0/0
17.11.2008 14:07

belgian chocolate

Re: mně na Vánoce nejlíp voní mořský příboj

vlastní děti mám dospělé, a teď už děláme jenom to, co opravdu chceme MY

0/0
18.11.2008 13:47

jméno

Re: mně na Vánoce nejlíp voní mořský příboj

tak nemusíš ostatním vnucovat, že pečení cukroví je opruz. Já peču ráda, baví mě to.

0/0
18.11.2008 14:01

cote d'or

Re: mně na Vánoce nejlíp voní mořský příboj

nikomu nic nevnucuju, jenom pravím, že ne každého baví uštvané české vánoce, a že to jde i jinak

0/0
19.11.2008 9:13

Jana

Kokosky

!Taky jsem se těšila, že konečně recept na kokosky.

Jinak pokud mohu hodnotit, recepty jsou věrohodné, protože u lineckého poměr 3:2:1 je OK. Taktéž vanilkové rohlíčky bez vajíčka, mám vyzkoušené a taky OK. Tak snad se nad námi redakce smiluje a napíše kolik těch bílků;-D.

0/0
15.11.2008 18:00

Daniela

Re: Kokosky

Pocet bielkov sa asi nedockame...ked porovnavam podobnu recepturu v mojej starej pisanke, vychadza mi to na 4 bielka.  Ale neradim to risknut...:-/

0/0
15.11.2008 18:52

marina

kokosky

Není uvedeno, kolik bílků patří do kokosek, chyba v receptu ;-(8-o

0/0
15.11.2008 14:29

Lída

Máslo

je sice báječný, ale když se má pečivo rozležet 14 - 21 dní, tak aby se pomalu člověk bál, že v tom bude žluknout. Předem děkuji za rady, že bych ho měla nechat uležet v chladnu.

0/0
15.11.2008 14:26

jméno

Re: Máslo

cukroví děláme zásadně z másla a nikdy nežluklo. Ono přepuštěné máslo se ani nemusí skladovat v lednici a taky vydrží dlouho:-PUž seš z těch reklam na zdravý margaríny trošku mimo, co? BTW štola (třeba Drážďanská) se nechává rozležet klidně dýl jak měsíc a čím je starší, tím je lepší

0/0
18.11.2008 11:30

potravinový ekspert

co se stalo ?

že na Vánoce nedoporučujete na vodě smažené piliny ale máslo etc.... ???? rychle napravit !

0/0
15.11.2008 13:39







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.