Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Velká grilovací kuchařka: začínáme americkým barbecue

Amerika, to není jen McDonalds a KFC, je to také nekonečná letní grilovací sezona. Inspirujte se tamními specialitami a určitě si pochutnáte.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Skeptik

Ne, dekuji nechci.

Americke bbq, na ktere jsou tam ted tak strasne pysni, bylo puvodne otrocke jidlo. Vzhledem k tomu, ze otroci dostavaji jen zbytky od kosti ci vnitrnosti, snazili je se udelat co nejchutnejsi. Casem se tento zpusob rozsiril, nyni je velmi popularni. Nutno dodat , ze typicke americke maso na steak je vykrmeno kukurici, tudiz plne tuku, chutna dost jinak. U nas je treba najit trochu tucnejsi kus, nakrajet na steak nejmene 4cm tlusty. Rozhodne nepouzivat uplne libove maso, jinak to bude tuhe. Kdyz vyberete spravne maso, skoncite s mnohem chutnejsim vyrobkem, ktery ani nepotrebuje tolik bbq omacek, aby to melo nejakou chut.

Tesim se na dalsi recepty otrocke kuchyne, praseci nozicky, kukuricny chleb, strivka ci brzlik apod....;-D

0/0
24.5.2008 18:33

Jirka1938

Grilovani

je zajistena metoda na vytvareni rakovinnych latek. Chcete li zdrave jist, negrilujte.

0/0
23.5.2008 20:39

Rosselanor Loke

Re: Grilovani

Chcete-li jíst zcela zdravě, nejlépe nejezte vůbec ;-D

0/0
23.5.2008 23:23

Igor1000

Re: Re: Grilovani

Drahý Jirko, rakovinnotvorné látky vznikají, když tuk či marináda padají na žhavé uhlíky a pálí se.

Pokud griluješ, jako já, na grilovacích podložkách (stačí i alobal), které tomuto nežádoucímu odkápávání tuku a marinád brání, pak připravuješ jídlo zdravě.

0/0
25.5.2008 15:43

pavel.61

??????????

BBQ je humus:-©Rv

0/0
23.5.2008 19:56

mimouch

Re: ??????????

Humus je kaše z cizrny, oblíbená zejména v arabské kuchyni a je moc dobrá ;-)

0/0
23.5.2008 20:08

nonick

Zapomněli jste na jednu dost podstatnou věc:

všechny vámi uváděné a na grilu připravované hovězí steaky musí být z jihoamerického masa (Argentina, Uruguay, Brazilie)...jinak může být TUHOST masa z mladých českých býků :-) pro rychlogurmány nemilým překvapením ;-)

0/0
23.5.2008 14:49

Kleki Petra

Re: Zapomněli jste na jednu dost podstatnou věc:

Zase byh to nepřeháněl. Zážitek to je v případě argentinského hovězího nepochybně větší, ale svíčková z domácích zdrojů udělá radost taky.

0/0
23.5.2008 16:01

nonick

Re: Re: Zapomněli jste na jednu dost podstatnou věc:

Se svíčkovou máš pravdu -  ve článku nicméně psali o roštěnci...;-)

0/0
23.5.2008 19:05

jerey

Re: Zapomněli jste na jednu dost podstatnou věc:

Jen bych doplnil ze je jedno odkud maso pochazi .. jde o to aby bylo z masneho plemene hoveziho. Cesky cervenostrakaty je pravda ponekud tuzsi :-)

0/0
23.5.2008 19:12

Honza

"Americké" bárbekjů?

Původně to byla La barbacoa a tu USáci jen přijali za vlastní. Podobně pizzu nebo burritos (které se originálně stejně jmenují jinak;-D)...

0/0
23.5.2008 11:16

Charles Boner

Re: "Americké" bárbekjů?

No a co jako? Vídeňský řízek zase pochází z Itálie (někteří ovšem říkají, že jej vynalezli už staří Řekové), cosi podobného hamburgru - dokonce i s těmi piniovými oříšky - zase dělali Římani. Atd. atd.

0/0
23.5.2008 11:22

kuchtík

Re: Re: "Americké" bárbekjů?

a na španělský ptáčky ve Španělsku zapoměli a vaříme je tady.

0/0
23.5.2008 11:35

Charles Boner

Re: Re: Re: "Americké" bárbekjů?

No jo - a v Mexiku zase na původ tamních oblíbených koláčů (kolache). Dokonce tak dokonale, že je dělají úplně jinak :-)

0/0
23.5.2008 11:41

KecaK

Re: "Americké" bárbekjů?

Aby jsi se rudej Honzo nep.osral.Rv

0/0
23.5.2008 15:39

fjmikes

Re: "Americké" bárbekjů?

Jen se neposer.Rv

0/0
23.5.2008 17:33

xf

Benzín.

Rozpálíme si gril na střední teplotu.

V grilu zatopíme a rozpálíme ho automobilovým benzínem na střední teplotu. Pokud to neuděláme, tak přijdeme o benzínovou příchuť steaku která k "americkému barbecue" patří.

0/0
23.5.2008 10:53

Kleki Petra

Re: Benzín.

A nestačilo by to teda nalít na stejk a zapálit?

0/0
23.5.2008 10:54

cufir-mufir

Re: Re: Benzín.

tomu se rika flumbovani, grilovani je trochu jina zalezitost :-P;-)

0/0
23.5.2008 10:55

Kleki Petra

Re: Re: Re: Benzín.

Flambuje se chlastem, tady se bavíme o pořádných oktanech.

0/0
23.5.2008 11:02

cufir-mufir

Re: Re: Re: Re: Benzín.

urcite se to da taky pit, no ne?

0/0
23.5.2008 11:27

Kleki Petra

Re: Re: Re: Re: Re: Benzín.

Určitě. Ale při kouření se doporučuje nekrkat.

0/0
23.5.2008 11:29

cufir-mufir

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Benzín.

a pri prdeni si nenahrivat zadek u kamen ;-)

0/0
23.5.2008 11:32

cufir-mufir

Re: Benzín.

v pripade potreby, kurcicku doladime letlampou ;-DR^

0/0
23.5.2008 10:55

Taffey

Co to je za čeština?

Rád bych věděl, co to jsou usekané bylinky. To jako, že musím vzít kosu a jít je usekat? S tímto dementním výrazem se setkávám pravidelně v mnoha kuchařkách, vůbec nevím, který trouba s tím začal.

0/0
23.5.2008 10:35

Charles Boner

Re: Co to je za čeština?

A co utřený česnek, ten vám nevadí? ;-D 

0/0
23.5.2008 11:24

pepsychopat

..

Nežerte furt, budete tlustý.

0/0
23.5.2008 9:35

Kleki Petra

Re: ..

...a budete se jmenovat Xaver.

0/0
23.5.2008 9:39

cufir-mufir

Re: Re: ..

snad jen proto mohl vydrzet ten plkaci marathooooon ;-D

0/0
23.5.2008 10:31

Luboš

Kvalitní gril

Recepty nejsou špatné,ale základem je kvalitní gril.Ty plechové šmejdy co prodává Makro,Obi,Baumax,Kaufland a jiné soclandy jsou tak akorát na parádu.Na tom steak neuděláte.

0/0
23.5.2008 8:24

micek

Re: Kvalitní gril

A jaký doporučujete? Zrovna se chystám si nějaký pořídit. Díky

0/0
23.5.2008 9:08

bernini

Re: Re: Kvalitní gril

..plynový gril WEBER Q200 je opravdu podařená věc, na jako ty s*ačky od campingazu ...

0/0
23.5.2008 9:25

gurutube

Re: Re: Re: Kvalitní gril

já preferuji gril na dřevo.R^

0/0
23.5.2008 9:28

Kleki Petra

Re: Re: Re: Re: Kvalitní gril

Já tedy dřevo moc negriluji, ale zkusím to.R^

0/0
23.5.2008 9:39

cufir-mufir

Re: Re: Re: Kvalitní gril

plynovy gril ? blaznite ? to je vazne pochutnanicko, grivlovat na plynovych vyparech !

Vy budete zrejme odborni z baumaxu ;-D

0/0
23.5.2008 9:45

micek

Re: Re: Re: Re: Kvalitní gril

Taky bych raději gril na dřevěné uhlí, ke klasickému dřevu nemám přístup.

0/0
23.5.2008 9:47

cufir-mufir

Re: Re: Re: Re: Re: Kvalitní gril

uplne nej, je si drevene uhliky pripravit sam ze dreva... pokud nemate, drevene ukli je dobra alternativa, sice draha, ale dobra !R^

0/0
23.5.2008 10:00

nihil

Re: Re: Re: Re: Kvalitní gril

Hoření čistého zemního plynu je: CH4 + 2O2 = 2H2O + CO2 což je pouze voda a oxid uhličitý, takže nějaké divné "výpary" tam nemáš.

0/0
23.5.2008 11:07

Kleki Petra

Re: Re: Re: Re: Re: Kvalitní gril

Ale? A nepřidává se náhodou do všech druhů plynu přísada - smradlavka oznamující, že někde uniká? Prakticky každý "topný" plyn sám o sobě je přece bez zápachu, pokud mě má paměť neklame. Možná se ovšem mýlím, nebo jsem nedával před třiceti lety pozor.:-)

0/0
23.5.2008 11:13

nihil

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvalitní gril

Ta smradlavka se přidává pouze do domovních rozvodů (pokud se nemýlím) a gril se většinou používá se plynovou bombou.

0/0
23.5.2008 11:29

cufir-mufir

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvalitní gril

No ja nevim, ale na chate varime na bombe a ten plyn srmdi stejne....

0/0
23.5.2008 11:33

Ig-n-or

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvalitní gril

samozřejmě že smrdí, přídavek se tam dává ještě před distribucí, jen jsou rozdílné přídavky podle použití.  Takže pokud nekupujete speciálně (a několikanásobně) rafinovaný plyn přímo od výrobce, tak není ani čistý a ani bez zápachu.... ať ho vytáhnete ze zapalovače, plynovodu nebo si ho necháte doplnit u benzínky ;-)

0/0
23.5.2008 13:10

Kleki Petra

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvalitní gril

To jsem si právě myslel.

0/0
23.5.2008 13:16

cufir-mufir

Re: Re: Re: Re: Re: Kvalitní gril

Aha a ty saze v kuchyni ? ty budou asi vodovodu !

Kdepak, pri horeni zemniho plynu, ktery se dodava do ceskych domacnosti vznika takovy mikro popilek...

ale to jen realna zkusennost z kuchyne, nejsem zadny chemik :-P;-)

0/0
23.5.2008 11:27

nihil

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvalitní gril

Nevím, co používáte za plyn, ale vařím taky na plynovém sporáku a doma žádný popílek nemáme. Chtělo by to asi změnit dodavatele (kdyby to šlo).

0/0
23.5.2008 11:31

cufir-mufir

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvalitní gril

ale ono to neni tak, ze to za tyden vidite na prachovku... ale za par let vareni, je to spolecne s masrnotou usazene...

Ale jak rikam, nejsem odbornik , jen bych se divil, kdyby pri horeni plynu, nevznikala jeste dalsi latka, ktera vznikne pri jako vedlejsi produkt horeni.... ale to jen hadam... chemie naposled na stredni :-D

0/0
23.5.2008 11:36

nihil

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvalitní gril

Určitě tam něco vzniká, protože ten plyn nikdy nebude čistý. Rozhodně je to ale lepší jak dřevo nebo dřevěné uhlí. Pak už zbývá jedině elektrika, ale to už není to grilování to pravé ořechové.

0/0
23.5.2008 11:43

bernini

Re: Re: Re: Re: Kvalitní gril

pro cufíra: plyn ohřívá spešl litinový rošt, případný tuk odkapává mimo hořák a tudíž se nic nepřepaluje a nesmrdí, jako když ten tuk u jiných grilů odkapává na hořící dřevěné uhlí nabo rozžhavené lávové kameny. Odborník ze smarketu opravdu nejsem, ale odborník na dobrý masíčko jo.

0/0
23.5.2008 14:44

griller :)

Re: Kvalitní gril

Ja si poridil tenhle http://www.steeltrend.net/Replicas/steeltrend.nsf/vwAllByKey/Smoker_SFun_SF01%7Ccz a neni spatny

0/0
23.5.2008 10:10

cufir-mufir

Re: Re: Kvalitní gril

jj, tohle je uzasna zalezitost.... driv jsem si tenhle udelal ze starych kamen, te to skvele jak na grilovani, tak na uzeni.

ANO, tohle je dobra volba !R^

0/0
23.5.2008 10:14







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.