Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Maďarská kuchyně od guláše po langoš

Chutnají vám prostá slovenská jídla i rafinované rakouské pokrmy? Pak si zamilujete maďarskou kuchyni, která si z obou vzala to nejlepší a stvořila nejen guláš s velkým G.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Paluk

MG

Do maďarského guláš, má-li to být opravdu maďarský guláš, se brambory samozřejmě dávají. Maďarský guláš totiž není ta hmota, co se servíruje v českých hospodách se šesti a kalnou desítkou.

0/0
9.10.2007 22:42

Kuchař

TO NE !

Prosím Vás, do Maďarského guláše se brambory nedávají ! Tento Vámi popsaný guláš se jmenuje Kotlíkový a pochází ze Slovenska. A žádné máslo !!! 

0/0
2.9.2006 0:54

JIKYTKA

Re: TO NE !

Ale ano ! Jeďte do Maďarska a poručte si guláš, bez brambor ho nikde nedostanete !

0/0
29.9.2006 9:55

lobo

mnam

posli ochutnat trochu halaszle :o)

0/0
1.9.2006 21:26

Podiveny

Re: mnam

jo, hochu, halásle už není, jen se zaprášilo. Hlavně, že se mi podařilo sehnak kus tolstolobíka,  ten je základ:-D

0/0
1.9.2006 21:44

LaFemmeSpeedy

recept na "guláš"

První věc,  která mě zaujala byla, že v surovinách píšou sádlo a pak v postupu vidím na másle zpěníme cibulku......další věc je ten česnek hnedka s cibulí a pak čekání na zatáhnutí masa a vydušení šťávy...to by se jim ten česnek asi trochu spalil ne??  ;-O

0/0
1.9.2006 19:46

Podiveny

Re: recept na "guláš"

Masité pokrmy Maďaři vaří převážně na sádle z proslavených bagounů, zeleninu hlavně na oleji. Česnek přidávají ke konci přípravy, aby se jen provařil. Dobrou chuť

0/0
1.9.2006 21:42

Hemendex

mmm...

langoš :-P

0/0
1.9.2006 17:00

István

fakt iDěs

Maďarská kuchyně je po boku francouzské a italské řazena mezi světovou kuchyni. Což se o slovenské, české nebo rakouské opravdu říci nedá. Proč to ti lidi písou, když o tom neví ani prd?

0/0
1.9.2006 10:31

Matyáš Korvín

Re: fakt iDěs

ty tady asi moc často nejsi co? to je idnes - spolek nedouků a zoufalců, od kterých nemůžeš čekat víc než úroveň aha, šípi a blesku. neřeš to, nemá to smysl, jen se zasměj....

0/0
1.9.2006 15:17

dedamraz

zvasty

si s tema receptama asi delate prdel ne...to je spis jak si v cesku predstavujou madarskou kuchyni...

0/0
1.9.2006 9:43

dedamraz

zvasty

si s tema receptama asi delate prdel ne...to je spis jak si v cesku predstavujou madarskou kuchyni...

0/0
1.9.2006 9:43

ppc1500@seznam.cz

Ten úvod!

Vážená redakce!

S úžasem jsem četl váš úvod ke článku o maďarské kuchyni. Prý si (maďarská) tato kuchyně vzala to nejlepší ze slovenské a rakouské!! Zavádí to k myšlence, že maďarská kuchyně je jedině díky těchto dvou národů (Slováků a Rakušanů) taká jaká je. A to je hodně velký nesmysl. Maďarská kuchyně je tradiční, velice se lišící od rakouské a co se slovenské kuchyně týče, vážená redakce, tak to bych ani nekomentoval! Zkoste se zamyslet a sami sobě vyjmenovat slovenská jídla! Myslím si, že prsty jedné ruky postačí.

Když už chcete psát o tom, jaký národ skutečně maďarskou kuchyň ovlivnil, tak to byla jednoznačně Osmánská říše, čili Turci! Právě oni červenou papriku do Evropy dovezli. Takže než něco napíšete, laskavě si něco nastudujte!

0/0
1.9.2006 2:12

zazazazaza

Re: Ten úvod!

Taky mne toto konstatování zarazilo. Mad´arská kuchyně si vzala to nejlepší ze slovenské a rakouské. Cha, cha..:-D

0/0
1.9.2006 2:56

lobo

Re: Ten úvod!

tiez to tak vidim, madarska kuchyna vyrazne obohatila slovensku kuchynu a ist sa najest do madarska(kde si naozaj zakladaju na dobrom jedle) je gurmansky zazitok v ktorejkolvek hospode

0/0
1.9.2006 3:53

Kocour

Re: Ten úvod!

To chce klid. Články na iDnes se nedají nikdy brát vážně, protože je vždy píše nějaký amatér. Vždyť redaktoři jsou zde jeden vedle druhého debil nebo blbeček.

0/0
1.9.2006 7:41

Podivený

Re: Ten úvod!

R^Svatá pravda! Což takhle ještě Horní Uhry a Dolní Slovensko - mišmaš ala iDnes. Dobrý den všem příznivcům maďarské kuchyně, od nikud nepřevzaté a ničím neovlivněné. Dnes vařím halásle. Mńam!

0/0
1.9.2006 8:57

Kostěj

Re: Re: Ten úvod!

Já bujabézu! Mňam.

0/0
1.9.2006 12:38

David

Re: Ten úvod!

Môžete mi napísať, čo v maďarčine znamená szamorodni (Tokai-szamorodni)? A prečo maďari používaju na vínach skomolené slovenské slová? Ďakujem.

0/0
3.9.2006 13:29







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.