Co chcete vědět o vietnamské kuchyni?

Kuchař a foodstylista David Bureš
velikost textu:
vydáno 10.3.2020 1:00
Ať už jste byli ve Vietnamu, nebo znáte tamější kuchyni jen díky restauracím a bistrům v srdci Evropy, možná jste si barvité a chuťově zajímavé pokrmy oblíbili tak, že si je chcete připravit doma. Jak na to? Na vaše otázky odpovídal kuchař a foodstylista David Bureš.

Konec rozhovoru

Osobnost již neodpovídá. Čtenáři se ptali do 10. března 2020 do 12:30

OTÁZKA: Oblíbil jsem si kimči, uměl byste mi poradit, jak si ho připravit doma? Martin
Kuchař a foodstylista David Bureš David Bureš: Dobrý den, jedná se o korejské jídlo připravené z čínského zelí, soli, feferonek, rybí omáčky a fermentuje se. Je mnoho obdob receptů, které jsou také k nalezení na internetu. David 10.3.2020 12:21
OTÁZKA: Zdravím, myslíte si, že je v současné době bezpečné chodit do asijských bister? Ze zdravotních důvodů myslím... Jan
Kuchař a foodstylista David Bureš David Bureš: Dobrý den, skrze potraviny dovážené ze zahraničí by nákaza virem neměla hrozit. Obecně je doporučeno vše umývat a dodržovat větší hygienu. Já do bister chodím i nadále. David 10.3.2020 12:24
OTÁZKA: Dobrý den, pane Bureši, kdybych přeci jen chtěla nejdříve vyzkoušet vietnamskou kuchyni v restauraci, doporučil by jste mi některé místo v Praze, kam osobně rád chodíte ? Děkuji za odpověd Ivana
Kuchař a foodstylista David Bureš David Bureš: Dobrý den, Ivano, v Praze bych doporučoval navštívit bistro Tonkin na Andělu nebo v Karlíně je restaurace Ngo. V těchto dvou podnicích jsou vietnamská jídla nejvíce podobná originálu z vietnamského street foodu. Hezký den, David 10.3.2020 12:25
OTÁZKA: Doporučujte nějaké vietnamské jídlo na boj proti virům? Třeba něco pálivého? Nebo je to mýtus? Pavel
Kuchař a foodstylista David Bureš David Bureš: Dobrý den, obecně vzato vše, co je pálivé by možná mohlo (nejsem doktor :) ) nějaké viry "vypálit". Ale jde nejspíše jen o mýtus. Na koronavirus doporučuji tvrdou českou pálenku. :) David 10.3.2020 12:29
OTÁZKA: Dobrý den, baví mě sladkokyselé chutě. Co je jejich základem v asijské kuchyni a jak na to, aby to nebyl kočkopes a blaf? Děkuji a zdravím. Vlastimil
Kuchař a foodstylista David Bureš David Bureš: Dobrý den, vietnamský kuchyně je kuchyní pěti elementů: ostrá, kyselá, hořká, slaná a sladká. Jsou to ekvivalenty k železu, dřevu, ohni, vodě a zemi. Každé vietnamské jídlo má svoji vlastní chuť, která odráží jeden nebo více z těchto elementů. Dnes už jsou koupené sladkokyselé omáčky bývají kvalitní, byť se chuťově mohou lišit, a proto jimi připravované jídlo nezkazíte. David 10.3.2020 12:33
OTÁZKA: Dobrý den, pane Bureši, doporučil byste nějakou vietnamskou restauraci v Brně? Děkuji za odpověď Šárka
Kuchař a foodstylista David Bureš David Bureš: Dobrý den, bohužel, asijské restaurace v Brně neznám. Ale brzy se tam chystám. Nemáte nějaký tip vy? :) David 10.3.2020 12:34

Upozornění

Redakce si vyhrazuje právo na odstranění otázek s vulgárním nebo urážlivým obsahem.