Gurmán radí
Vietnamská kuchyně se skládá z pěti elementů, říká kuchař David Bureš
Ostrá, kyselá, hořká, slaná a sladká chuť jsou ekvivalenty k železu, dřevu, ohni, vodě a zemi....
Chcete zkusit, jak vaří profíci? Vyberte menu na kulinární workshop
Experimentujete rádi v kuchyni? Zajímáte se o nové trendy vaření a pečení i tradiční české či...
Jedlé květy na talíři: čumbrkové opojení, šrušoto a antidepresivní kuličky
Napadlo vás někdy ochutnat květiny na louce nebo na vaší zahrádce? Kytkožroutka Jana Vlková shrnula...
Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu
Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta...
Recept na úspěch? Vášeň i zvědavost, říká michelinský šéfkuchař
Vezmete špetku zvědavosti, pořádnou porci vášně, pár desítek let zkušeností a hodně lokálních...
Dobrého řezníka poznáte podle toho, že vám namele
Většina z nás má ve zvyku vařit stále dokola z těch samých druhů masa, nejlépe kuřecích prsou nebo...
Vica Kerekes se sice v kuchyni tváří jako trdlo, ale vaří skvěle
Když jsem na konci minulého roku dostala pozvání k natáčení nového pořadu TV Paprika a zároveň mi...
Zkuste ga kari, polévku pho bo či rendang podle šéfkuchaře SaSaZu
Asijská kuchyně má snad tisíce chutí, kvůli kterým ji zbožňují nejen gurmáni, ale i obyčejní...
Gastrotipy: Znojmo láká na víno a jazz, Praha na michelinskou kuchařku
Jestli jste po svátcích hojnosti nezanevřeli na dobré jídlo, můžete se i v lednu těšit na spoustu...
Nestíháte teplé večeře? Zkuste superrychlý falafel podle Jamie Olivera
Možná teď v předvánočním shonu nemáte moc času na vaření teplých večeří, ale zase nechcete rodinu...
Gastrotipy na výlet: Zabijačka i adventní slavnosti
Máte chuť na jitrničku, jelítko nebo tlačenku? Nebo už chcete zažít vánoční pohodu a ochutnat první...
Jak uctít svatého Martina? Nejen husou a vínem, ale třeba pštrosem
Už v neděli v jedenáct dopoledne to vypukne. Budou se koštovat mladá svatomartinská vína, která...
VIDEO: Připravte si kávu ve vacuum potu s baristkou Petrou Veselou
Skleněná baňka nahoře, skleněná baňka dole, papírový filtr, kahan... Ono se řekne uvařit si kafe,...
Lehký oběd, který potěší jazyk i oko. Saláty s rybou či kuřecím masem
Chcete-li se stravovat zdravě, lehce a přitom chutně a zajímavě, určitě občas pátráte na jídelním...
Milion korun za dort? Ano, když je od cukrářky Sylvie Weinstockové
Dnes dvaaosmdesátiletá babička Sylvia Weinstocková byla původně učitelka, ale už třicet let je...
VIDEO: Škola přípravy kávy podruhé. Cappuccino podle Petry Veselé
Máte rádi kávu, ale dáváte přednost té, která je zjemněná trochou mléka? Pak si určitě v kavárně...
VIDEO: Baristka Petra Veselá vás naučí připravit doma lahodné espresso
Symbolem té nejlepší a pravé kávy je klasické espresso, které je i základem pro většinu kávových...
Čtenářskou soutěž s Jamie Oliverem vyhrál čokoládový dort s kardamomem
Víte, jak vaří, peče a smaží kuchařská hvězda Jamie Oliver? Jednoduše a přitom rafinovaně, z...
Vařte jako slavný kuchař Jamie Oliver a získejte jeho grilovací sadu
Díky olympiádě se pozornost celého světa donedávna upírala na britské ostrovy a sportem žili i...
Tvarůžky, víno, pivo i delikatesy aneb cesta za chutěmi i vůněmi Česka
Léto s sebou přináší nejen teplé a slunečné dny, ale také nespočet gastronomických festivalů a...
VIDEO: Jak snadno a rychle připravit mušle. Za 10 minut jsou na stole
Máte rádi mušle, ale doma si na ně netroufáte? Nakoukněte s námi pod pokličku šéfkuchaře Václava...
Neseďte doma, jezte venku. Kam se vydat za dobrým jídlem a pitím?
Konec května s sebou přináší nejen příjemné počasí, ale také spoustu příležitostí, jak potěšit...
Jak užít víkend? S pivem, chřestem či středomořskými specialitami
Jaro chutná nejen chřestem, což můžete zjistit na slavnostech v Ivančicích, ale také pivem. A to...
Chřestová sezona je v plném proudu aneb tři delikatesy od šéfkuchařů
Jestli jste letos ještě neměli na talíři chřest, je na čase to napravit. Sezona této lahodné a...
Malá Hanoj v Praze: domácí vietnamská kuchyně i ovoce, které neznáte
Jestli si chcete v Praze dopřát (a ochutnat) kousek Asie, naplánujte si výlet do Sapy. Z areálu...
Oskeruše, chřest nebo víno. Užijte si šťavnatou sezonu
Jaro už je v plném proudu a žádný pravý gurmán si nemůže stěžovat na nedostatek chuťových vjemů. Ať...
Gastrotipy na výlet: Trnky nejen tekuté, křepelčí vejce, svátky jara
Pokud vymýšlíte, kam se o víkendu nebo na Velikonoce vypravit na výlet, možná si vyberete z...
Bezmasé jídlo není nuda, tvrdí šéfkuchaři. Zkuste, jestli vás nehoupou
Pro masožravce tělem i duší je vegetariánská kuchyně něčím, co by ochutnali leda v případě, že by...
Vařila jsem pro Romana Vaňka. Připálila jsem maso, ale vylízal talíř
Pozvala jsem kulinářského guru a šéfa Pražského kulinářského institutu Romana Vaňka na oběd, který...
Udělejte si doma Itálii. Kam se vydat pro pravé italské sýry nebo vína
V mnoha domácnostech se za italské jídlo pokládají špagety s kečupem a pizza z mrazáku. Jenže...
Valentýn s chutí čokolády. Šňupejte ji, pečte i zapíjejte
Láska je sladká, ale na Valentýna si ji můžete ještě osladit kvalitní čokoládou. Bonboniéry nebo...
Valentýn a čokoláda? Ne, šéfkuchař servíruje milencům býčí varlata
Zahoďte chřest a ústřice a dejte si můj slaný koláč! Takovým sloganem láká ke koupi nové...
Masopust, pivo i vegetariánské speciality. Kam za dobrotami?
V nadcházejících dnech si užijí nejen milovníci jitrnic, jelítek a klobásek, ale i vegetariáni....
Oběd i s moučníkem za 30 minut? Jamie Oliver vás to naučí
Jamie Oliver se v kuchyni vyzná. Je přeborníkem, co se týče na pohled jednoduchých a přitom...
Pálenka, víno i masopustní hody. Kde nejen o víkendu ukojit mlsnou
V lednu sice většina z nás řeší, jak zhubnout, než kde sehnat něco dobrého na zub, byla by však...
Degustace vín, rakouská kuchyně či festival. Kam za dobrotami?
Po vánočních jídelních orgiích a silvestrovských tekutých oslavách už zřejmě nemáte na...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny