Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám bude odpovídat MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

těhotenský test
Dobrý den,
Chci se zeptat ovlivní estrofem, agolutin nebo provera výsledek těhotenského testu?
Děkuji
Míša
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ani jeden z těchto léků výsledek testu neovlivňuje

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o radu. 26. a 27.3. jsem měla dva nechráněné styky (prášky neberu). Poté se mi dostavila menstruace se zpožděním cca 9 dní ve dnech 14.-17.4. ale byla slabší. (nemám úplně pravidelný cyklus). Další mens. jsem měla dostat 12.5., která se pořád nedostavila. 14.5. jsem si dělala test z raní moči a byl negativní. Není mi ještě 18, takže si asi nemohu zajít do laboratoře jako samoplátce na test hCG?
Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Myslím, že na odběr do laboratoře si klidně můžete zajít. Testy z moče jsou ale  hodně spolehlivé. Podle mne by stačilo ho zopakovat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
už několikrát jsem si dělal těhotenský test z moči a vyšel negativní a jednou jsem si nechala udělat test z krve a vyšel taky negativně. V únoru jsem měla nechráněný pohlavní styk. Někdy mě bolí v podbřišku a někdy mě bolí celé břicho. Mendtruaci jsem ještě nikdy neměla. Je možné že bych mohla být těhotná?
Děkuji - otázka upravena poradcem
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je při negativních testech  extrémně nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat, kdy si mám udělat těhotenský test z moči, když jsem ještě nikdy neměla menstruaci a je mi 18 let?
Děkuji - otázka upravena poradcem
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud jste měla pohlavní styk, test si udělejte. Pokud ne, nemá test vznam

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den dělala jsem si těhotenský test už 4x a ten první byl už po 14 dnech, myslíte že mohu ještě být těhotná, nepociťuji na sobě nic neobvyklého jen že jsem to nedostala ale jak říkám 4 testy ukázaly že nejsem tak co si myslíte mohu těhotenství z cela vyloučit? děkuji za odpověď.
karolína
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Negativní testy prakticky vylučují těhotenství počaté před 2 týdny a dříve

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se zeptat na Váš názor. Poslední měsíčky 1.4.2016. Ovulaci odhaduju, že jsem měla někdy před 18 dny. Na těhotenském testu se objevila i druhá čárka, ale je hodně světlá. Objevila se ale v limitu i opakovaně na testech různých značek. Neměla by být už jasná a výrazná, když je to skoro týden co jsem měla dostat menstruaci?
Eva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Záleží na tom, kdy jste skutečně ovulovala. 18 dní po početí by měl být test jasně pozitivní. Pokud ale došlo k početí o něco později, pozitivita může být jen slabá. Test zopakujte po několika dnech nebo zvažte test z krve

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, 19-20 dní po styku jsem si dělala těhotenský test a vyšel pozitivní, ale testovací čárka je slabá. Podle výpočtů bych těhotná být neměla. Cyklus mám nepravidelný, ale většinou 36-38 dní. Styk byl 12DC.
Těhotenské příznaky nemám, jen včera se objevila ostrá bolest v podbřišku na jedné straně.
Mohlo by se jednat o nějakou nemoc nebo cystu?
Děkuji - otázka upravena poradcem
Katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Testy jsou poměrně hodně spolehlivé. Těhotenství je tedy poměrně pravděpodobné. Rozhodně test zopakujte.

Příčina bolesti je nejasná. Cysta je jdn jednou z možností. Do úvahy je třeba brát i mimoděložní těhotenství Na dálku je těžké se vyjadřovat. Neustane -li bolest, navštivte gynekologa

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat... mívám poměrně pravidelnou menstruaci po 23 -24 dnech. Tentokrát mám ale 5 dní zpoždění. S přítelem jsme mívali poměrně pravidelný pohlavní styk, vždy chráněný (buď on kondom, nebo já vaginální globule Pharmatex). Niméně mám podezření, jestli jsem globuli jedenkrát nepoužila špatně - po pohlavním styku jsem se sprchovala pouze vodou, ale asi se voda dostala hlouběji než jen zvenku. Dělala jsem si 4. den zpoždění menstruace TT s výsledkem negativní (cca 15 dní od této situace). Myslíte, že se na něj mohu spolehnout? Děkuji za odpověď.
Kateřina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně těhotná nejste. Pro jistotu ale doporučuji test ještě zopakovat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý deň, mám vrodenú trombofíliu APZ rezistenciu, mutáciu génov, už 3x som potratila - v 6 týždni, úplne na začiatku a v 22 týždni.09.03.2016 som mala poslednú MS, prvé hcg som mala 65, 100, 111, tri dni som si pichala fraxiparine a začala som krvácať, potom bolo hcg 100, 94, 85. Na ultrazvuku nebolo nič vidieť, pichali mi 7 dní methergin, krvácať som prestala, maternica bola čistá a teraz pri kontrole som mala hcg 117.Nerozumiem tomu, prečo mi zase stúplo hcg, keď som mala všetko čisté.čo sa deje?
lilak
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Aniž nález přímo vidím, je těžké se vyjadřovat. Někdy je pouze HCG pozitivní déle a nic se neděje. Teoreticky by mohlo ale také jít o mimoděložní těhotenství nebo o některou formu trofoblastické nemoci. Určitě je třeba HCG opakovat, případně doplnit další vyšetření

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, 23. 4. jsem měla menstruaci a bylo mě nevolno a měla jsem křeče v brise. Menstruace skoncila za sedum dni. Ale 13.4. jsem mela s pritelem nechráněny sex. Ale těhotenský test mi vyšel několikrát negativní. Většinou mě nevolnost skončila v půlce menstruace nebo dřív, ale teďka nevolnost trvá. A dneska 1.5. jsem ráno zvracela. A nevím z čeho bych to mohla mít. Prosím poraďte.
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Opakovaně negativní testy prakticky vylučují těhotenství. Jiných příčin může být celá řada. Neupraví-i se stav, navštivte praktického lékaře

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore,chci se zeptat ohledně mé dcery před měsícem měla nechraněny stik po čtrnácti dnech dostala menzes,ale tet ma zpoždění .dělali jsme testy ty vyšli negativně muže byt těhotná nebo se ji to nějak zpozdilo děkuji
ŽANETA
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při opakovaně negativních testech považuji otěhotnění ze extrémně nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore chci se zeptat měla jsem nechraneni pohlavní styk po 13 dnech jsem byla na testech hcg bylo 0,1 u/l čili negativní mohu se na výsledek spolehnout a nadále si nedělat hlavu nebo ještě mám udělat další test předem děkuji za odpověď
lucka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Myslím, že se na test můžete spolehnout

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, pane doktore,
je mi 25 let, mám za sebou dvě těhotenství - prví spont. abort v 10. týdnu, druhé - akutní sekce v 35+6 pro hypoxii plodu. Nyní jsem devět měsíců po zmíněné sekci, stále kojím, menstruace nepravidelná. Poslední cca měsíc a půl mám někdy těhot.test pozitivní někdy ne... U své gynekoložky jsem byla opakovaně a pokaždé provedla pouze palpační vyšetření, které těhotenství z jejího pohledu nepotvrdilo a dále mě nevyšetřovala (přestože jsem žádala o UTZ i krevní rozbor). Myslíte, že je možné abych byla těhotná i když testy někdy jsou negativní? Nebo může se jednat o nějaké hormonálně aktivní onemocnění?? Myslíte, že by bylo vhodné abych navštívila jiného gynekologa, nebo je postup správný a nikdo by mi UTZ a krev.testy nedělal?
Mnohokrát děkuji, K.S. - otázka upravena poradcem
Klára_S
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je to hodně neobvyklé. Určitě bych doporučil test z krve.

Teoreticky by se mohlo jednat o tzv. trofoblastickou nemoc.

Pouze palpační vyšetření není podle mne v této situaci dostatečné.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat jestli antikoncepce může ovlivnit těhotenský test? - otázka upravena poradcem
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Výsledek testu antikoncepce ovlivnit nemůže

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý Večer Pán Doktor. Chcem sa spýtať, 21 dní od pohlavného styku keby som bola tehotná tak už by som mala na teste riadne ružovú aj druhú čiarku? Ďakujem za odpoveď
ps
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Po 3 týdnech od styku bývá test jasně pozitivní

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, 12.4. Jsem měla nechráněný sex. O 10 dnu později jsem dostala menstruaci. Předtím jsem brala antikoncepci. Mužů být těhotná. A kdy bych si měla udělat těhotenský test? Děkuji za odpověď.
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění je hodně nepravděpodobné, ale ne na 100% vyloučené. Test doporučuji po 2 týdnech od styku

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
dovolím si dotaz sestra byla před 13ti lety na sterilizaci dnes máme podezření že je těhotná je to možné? Na kolik jsou spolehlivé těhotenské testypokud opětovně poukazují že těhotná není
Klára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění po správně provedené sterilizaci je extrémně nepravděpodobné.

Testy jsou vysoce spolehlivé

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať. Dnes je to 19 dní od pohlavného styku s vyvrcholením mimo. No robila som si dnes tehotenský test, najprv rapiclear ale nie digitálny len obyčajný a na ňom bola taká nejaká úzka druhá čiara. Tak som si spravila hneď digitálny top baby test a ten ukázal len jednu čiarku. čo si o tom myslíte? Počula som, že cysta môže tiež ovplyvniť výsledok testu a ja mám 40mm na vaječníku. ďakujem
A
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Rozporný výsledek testu je těžké interpretovat. 19 dní po styku bych ale očekával jasnou pozitivitu.

Více řekne případně test z krve

Cysta pozitivitu způsobit nemůže

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
chci se optat, lze určit datum, kdy jsem otěhotněla? Termín porodu mám 12.10.2016., těhotenský test jsem si dělal a 6.2. a vyšel negativně, pak 10.2. a to už byl pozitivní. Děkuji. Gábina - otázka upravena poradcem
Gábina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Záleží na citlivosti test. Předpokládal bych početí kolem 27.1.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý deň. Chcela by som sa poradiť. Podľa vás sú presnejšie digitálne testy ako obyčajné? Robila som si dnes aj digitálny ak klasický test a digitálny ukázal že nie som tehotná a obyčajný tam mal taký šedí druhý pásik ale úplne úzky. A to som testovala aj v sobotu ráno digitálnym a tiež tam nič nebolo. Ďakujem
nikto
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

S digitálními testy mám omezené zkušenosti. Osobně důvěřuji vyzkoušeným klasickým testům. Při nejistotě vždy může rozhodnout test z krve

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, mam jiz 6 dni zpozdeni jinak pravidelne menstruace. V polovine cyklu jsem jeden den spinila,jinak styky byly 11dc,13dc a posledni mozny pred 14ti dny. Ovsem testy mam jen velice slabe pozitivni (vice znacek). Nektere vice,nektere vubec,vse citlivost 10. Je mozne tehotenstvi? Mam obavy z mimodelozniho. Ovsem znam i pripady,ze se hcg nevylucovaly do moci a tena byla normalne tehotna. Dekuji za odpoved
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Testy jsou hodně spolehlivé. Takže pravděpodobně jste těhotná. Kde je těhotenství uloženo a zda prosperuje či nikoli může posoudit jen lékař pomocí UZ vyšetření a případně dle opakovaných stanovení hladiny HCG z krve.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chtěl bych se zeptat..
Měli jsme s přítelkyní nechráněný pohlavní styk 21.3.
Po 18-ti hodinách si vzala postinor za 18 hodin od pohl. styku a druhou tabletku do 12 hodin. Poté jí bolela silně hlava a dostala menstruaci o 3 týdny dříve, nikde jsem neslyšel že se to někomu stalo takhle brzo.
První týden po styku zkusila těhotenský test a vyšel pozitivní, druhý týden taky pozitivní. Jsme s přítelkyní hodně nejistí, prosím poraďte :) - otázka upravena poradcem
Anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Testy jsou poměrně hodně spolehlivé. Chyba je možná, ale při 2x pozitivním testu hodně nepravděpodobná. Vysvětlením by mohlo být otěhotnění  dříve než 21.3.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
Je dost spolehlivý těhotenský test - citlivost HCG 10 mllu/ml, z raní moči 17 dní po styku?
Děkuji. - otázka upravena poradcem
petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ano, test by měl být hodně spolehlivý

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den,
den pred ocekavanou menstruaci jsme meli sex a protrhl se nam kondom(jinou antikoncepci neberu) , na druhy den se ale menstruce dostavila podle ovekavani,radej sem se rozhodla uzit postinor,ktery sem si vzala 18 hodin "po". 16.den po styku sem si udelala tehotensky test, který vysel negativní, myslite ze nebylo na test brzo a muzu vysledku verit? ..kdyz mam zvetsene bradavky, jakoby nafoukle,ale zvysenou citlivost nepozoruji a prijde mi ze i nafoukly podbrisek, zadne jine priznaky.Dalsi menstruace by se mela dostavit az 28.4, mela bych s testem radej pockat az do opozdeni ms?
dekuji za odpoved,hezky den :-) - otázka upravena poradcem
T.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

16 dní po styku na test není brzy. Byl-li negativní, s vysokou pravděpodobností  těhotná nejste

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý deň. Môžem považovať výsledok robený 2 týždne po pohlavnou styku za správny?Pohlavný styk som mala dva dni po menštruácii. Mám cystu žltého telieska na vyječniku a dlžka cyklu je 33 dni. Robila som si test pepino a baby top test. Baby test mi vyšiel negatívny a pepino test keď tak pozorujem pred oknom ako by tam bol nejaký duch. Myslíte, že to môže tak byť?Ale čítala som, že keď sa pred testovaním asi hodinu pije voda tak že sa môže test mýliť? Ďakujem za odpoveď
Veronka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Testy jsou obecně hodně spolehlivé. A jsou-li po 2 týdnech negativní, těhotná s vysokou pravděpodobností nejste.

Pokud vypijete hodně tekutin, může se moč naředit a test teoreticky může být falešně negativní. Proto se obvykle doporučuje testovat moč po ránu. Máte-li u jednoho testu nejistotu, raději ještě 1xtestování zopakujte, případně zvolte test z krve

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat 6.2. jsem měla pohlavní styk, neberu antikoncepci, protože mám vysokou srážlivost krve. Dělala jsem si těhotenský test asi 5 krát a pokaždé vyšel negativně. Poté jsem si udělala pro jistotu test hcg z krve a výsledek byl <0,5 |U/l|. Nikdy jsem neměla menstruaci a nyní jsem dostala injekci agolutinu. Je to už měsíc co jsem tuto injekci dostala a pořád nic, až dnes ráno jsem měla růžový výtok, ale po zbytek dne se žádné stopy neobjevili a výtok je opět čirý. V posledních týdnech mě pobolívá břicho. Je možné, že ta bolest je způsobená agoutinem a nebo můžu být těhotná? Je něco nebo nějaká nemoc co by výsledky testů ovlivnilo?
Děkuji - otázka upravena poradcem
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotná na 99,99% nejste. Ovlivnění testů nějakým zdravotním problémem ve smyslu falešné negativity podle mne neexistuje

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, jsem ve 3.týdnu těhotenství, užívám utrogestan 2-0-2.Globulky zavádím vaginálně a dnes večer se mi stalo, že mi jedna úplně zmizela v hrdle.Může to nějak ohrozit těhotenství?
Katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Žádné riziko nehrozí.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, sex první den menstruace. 25.3.
Od té doby udělané 4 TT s výsledkem negativní, očekávaná MS 23.4.
Je na test brzy? - otázka upravena poradcem
Adéla
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test odhalí těhotenství po 2 týdnech. takže brzy není

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den,
den pred ocekavanou menstruaci jsme meli sex a protrhl se nam kondom(jinou antikoncepci neberu) , na druhy den se ale menstruce dostavila podlle ovekavani,radej sem se rozhodla uzit postinor,ktery sem si vzala 18 hodin "po".Myslite ze bych mohla byt tehotna?..dnes je to 17dni po styku, muzu si uz udelat test? ..take mam zvetsene bradavky, jakoby nafoukle a prijde mi ze i nafoukly podbrisek, zadne jine priznaky, myslite ze to muze zpusobit postinor nebo jsem spise tehotna ? dekuji za odpoved,hezky den :-) - otázka upravena poradcem
Terezia
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Těhotenství považuji za vysoce nepravděpodobné. Může jít o reakci na Postinor nebo jen o běžný výkyv. Test si určitě ale udělejte

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

již 13 dní mám zpožděnou menstruaci. Pohlavní styk jsme s přítelem měli min právě 13/14 dní před, poté samozřejmě také. Nepoužívám HA, přítel kondom také ne. Máme tzv. přerušovanou soulož, přítel si dává pozor. Nicméně menstruace stále nikde, již jsem si dělala dva testy (MAMAtest), oba negativní. Citlivost prsou byla, nyní zase upadá, v podbříšku mně někdy zabolí. Myslíte, že bych mohla být těhotná? Zvažuji si udělat ještě jeden těhotenský test.

Děkuji za Váš čas a odpověď. - otázka upravena poradcem
Nikol
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Testy jsou schopny odhalit hodně spolehlivě těhotenství počaté před 14 a více dny.

Těhotná nejspíše nejste, ale s ohledem na opakovaný styk o zcela jisté není. Pokud menses nepřijdou, doporučuji test opakovat po cca 4-5 dnech. Nebo případně navštivte gynekologa

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den...odpovídám na vaši odpověd.....těhotenský test si mám udělat až po dovou týdnech od té ovulace?....děkuji
lolo
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobrý den...odpovídám na vaši odpověd.....těhotenský test si mám udělat až po dovou týdnech od té ovulace?....děkuji
lolo
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Gravitest  může prokázat otěhotnění po dvou týdnech. Dříve než za 14 dní po ovulaci tedy nemá smysl. Pokud tedy opravdu víte, kdy ovulace byla

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem. Měla jsem nechráněný pohlavní styk 26.3., následně jsem za dva dny dostala menstruaci očekávanou v termínu, ale jinou než obvykle. Trvala jen 4 dny a byla slabá, obvykle ji mívám 7 dní. Od té doby mě bolí prsa, mám bolesti v podbřišku a teď se k tomu přidalo ještě nechutenství a pocit na zvracení. Test jsem si dělala dnes 11.4. a byl negativní. Myslíte, že je možné těhotenství? Děkuji za odpověď.
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství vzniklé před více než 2 týdny je při negativním testu vysoce nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den,
3.3.2016 som dostala svoje dni. S priatelom sme mali prerusovany pohlavny styk skoro kazdy den po skonceni menstruacie. Dlzka cyklu je 31 dni, avsak uz 8 dni mi menstruacia meska. Vcera, viac ako tri tyzdne po plodnych dnoch ,som si robila tehotensky test a vysiel mi negativny. Je stale moznost ,ze som tehotna?
Matej
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství vzniklé před více než 2 týdny je při negativním testu vysoce nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den Pane doktore chtěla bych se zeptat beru antikoncepci ale zapomněla jsem si vzít 3 prašek prodleva 15 hodin pak jsem si vzala hned další v den kdy jsem měla dostat MS se dostavilo pouze špinění TT jsem si udělala rano i veřer a vyšel negativní a po 30 dnech po styku jsem byla na krvi na HCG a taky negativní mužu tomu věřit ?
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ano, můžete tomu věřit

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
před 9 týdny jsem měla pohlavní styk. Udělala jsem si těhotenský test a ne jen jednou a pokaždé vyšel negativně. Také jsem dostala injekci agolutinu.Mohla tato injekce ovlivnit výsledek? Je možné, že bych mohla být těhotná?
Děkuji
Míša
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství počaté před 9 týdny považuji při opakovaně negativních testech za prakticky vyloučené. Agolutin výsledek neovlivní

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
pohlavní styk jsem měla 6.2. a test hcg z krve jsem si nechala udělat 4.3. a výsledek vyšel < 0,5 |U/|
Je možné, že bych byla těhotná? Pro jistotu jsem si dělal i těhotenský test z moči a vyšel negativně.
Děkuji
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství ze zmíněného styku  považuji za prakticky vyloučené

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,je možné mít po 9 dnech styku negativní test?myslím,že v té době byla ovulace.Po týdnu jsem začala špinit mohlo jít o zahnízdování?Děkuji Vám.
Andulka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

9 dní po styku je na test brzy. Tzv. nidační krvácení je, na rozdíl od toho, co se píše na internetu, dost vzácné.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore chci se zeptat měla jsem nechráněný pohlavní styk byl velmi krátký udelala jsem si test z krve na hcg po 14 dnech od pohlavního styku výsledek byl 0.1 UL myslíte že už testovat není potřeba a mohu být klidná ještě po 24 hodinách jsem užila jednu tabletku postinoru děkuji za odpověď
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Myslím, že další testování není třeba. Těhotná s opravdu vysokou pravděpodobností nejste

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, před měsícem (27.2.) jsem užila postinor, menstruaci jsem dostala přesně a těhotenský test byl negativní ale stále mám pocity na zvraceni, zácpu, bolesti v podbřisku atd. Může se stále jednat o těhotenství? děkuji
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství považuji za velmi nepravděpodobné. Chcete-li maximální jistotu, test zopakujte

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
Je to už 7 týdnů, co jsem měla pohlavní styk. 4 týden po pohlavním styku jsem si nechala udělat těhotenský test z krve a vyšel negativně.Nikdy jsem nemenstruovala, a proto mi paní doktorka dala injekci agolutinu. Nyní mám bolesti v podbřišku, ale jen málo. Více mě bolí celé břicho. Také se mi teď poslední tři dny točí hlava. Udělala jsem si asi 8 těhotenských testů z ranní moče a všechny vyšli negativně. Jsem pacientka s nadměrným srážením krve. Před 2 týdny jsem přestala brát estrofem. Je tedy možné, že bych byla těhotná?
Děkuji
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství s ohledem na negativní testy považuji za extrémně nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
už jsem se ptala v předchozím dotazu
(Dobrý den,
Je možné, že by těhotenský test z moči vyšel několikrát za sebou negativně, i když bych byla těhotná? Test jsem si dělala asi 8 krát.)
Vaše odpověď:
Dobrý den.
Pokud od početí uplynulo více jak 14 dní, nemůže být test opakovaně negativní
MUDr. Jan Šulc

Pohlavní styk jsem měla před sedmy týdny. Je možné že by výsledky testů mohlo něco ovlivňovat? Test si dělám pokaždé z ranní moče.
Děkuji
- otázka upravena poradcem
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Není mi známo, že by test mohlo cokoli "znegativizovat".

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
dobry den prosim o radu nedavno sem si delala tehotensky test a carky byli slabsi nez ta prvni a menstraci sem dostala driv o sest dni pritel bere folandrol a ja kyselinu listovou a jeste pred tou menstruaci me bolel podbrisek a i ted citim behem menstrace to samy co pred tim prosim o radu dekuji
eva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Máte-li bolesti, doporučuji návštěvu gynekologa. Asi bude vhodný test z krve a UZ vyšetření. Může jít o tzv. časnou těhotenskou ztrátu ale třeba také o mimoděložní těhotenství

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý deň, chcela by som sa Vás opýtať, no ide o to, že s priateľom sme mali 2krát styk s tým, že do mňa ejakuloval. Raz to bolo začiatkom mesiaca a druhýkrát to bolo 13.3. teda v čase pred menštuáciou. Cyklus mám obvykle 35 dňový no stalo sa už aj, že bol 40 dňový no vtedy som mala dosť stresové obdobie, ktoré teraz nemám. Posledná menštruácia bola 8.2. a doteraz neprišla. 22.3. som navštívila gynekológa ale povedal, že tehotnosť tam nevidí ani cystu. No už vyše týždňa mám také tlaky v podbrušku, iné ako pred ms. Len by ma zaujímalo, či je možnosť, že by som toho 13.3. otehotnela a doktor by to ešte na ultrazvuku nevidel alebo môžem byť kludná a spoliehať sa na ten ultrazvuk. Za odpoveď ďakujem
Lucia
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Na UZ je těhotenství rozpoznatelné až za 3 týdny po početí. Doporučuji  těhotenský test 2 týdny po styku

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
Je možné, že by těhotenský test z moči vyšel několikrát za sebou negativně, i když bych byla těhotná? Test jsem si dělala asi 8 krát.
Děkuji - otázka upravena poradcem
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud od početí uplynulo více jak 14 dní, nemůže být test opakovaně negativní

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore,
mám otázku na možnost těhtenství - dělala jsem si těhotenské testy z moči dva, tři a čtyři týdny po pohlavním styku - vždy byly negativní. Dva týdny po styku se dotavila menstruace - byla asi o jeden den kratší než obvykle. Přesto mám pocit zvětšování prsou a tlaku v podbřišku. Je možné, že jsem těhotná? Děkuji. - otázka upravena poradcem
Kamila
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Negativní test prakticky vylučuje těhotenství starší než 2 týdny

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý deň pán doktor. Mám otázku ohľadom meškajúcej menštruácie. Dnes je 18 deň od nechráneného pohlavného styku ( priateľ však vyvrcholil mimo), ale milovali sme sa dvakrát po sebe. Pred dvoma dňami mi mala prísť menštruácia no neprišla. Robila som si dva testy - v deň kedy mala prísť menštruácia a dnes ráno. oba vyšli negatívne. Myslíte, že sa nemusím báť tehotenstva?
Verča
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

S ohledem na výsledek testů považuji těhotenství vzniklé před 18 dny za extrémně nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat jestli má agolutin vliv na výsledek těhotenského testu z moči?
Děkuji
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Agolutin výsledek testu neovlivňuje

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý večer pán doktor. Mám na vás otázku ohľadom meškania menštruácie. Na úpravu cyklu užívam Duphaston tabletky. Poslednú tabletku som zjedla pred 4 dňami, dnes by mi teda mala prísť menštruácia.Ale neprišla. Tento mesiac som mala pohlavný styk - prerušovanú súlož, ale priateľ vyvrcholil mimo. Dnes som si robila Tehotenský test komfort - medpharma. Vyšiel mi negatívny.Myslíte, že výsledok môžem považovať za správny? ďakujem
Veronika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně těhotná nejste. Záleží ale na odstupu testu od zmíněného pohlavního styku- bylo-li to méně než 12 dní, test raději ještě zopakujte

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
chci se zeptat ještě nikdy jsem neměla menstruaci a je mi hnedle 18 let. Problém řeším s paní doktorkou. 27. den po pohlavním styku jsem si nechala udělat vyšetření z krve jestli nejsem těhotná, test vyšel negativně. Dnes je to 40 dní po pohlavním styku a udělala jsem si test z moči, opět negativní. Je možné že jsem si test nechala udělat brzo?
Děkuji
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test jste si rozhodně nenechala udělat brzy. V případě těhotenství je jasně pozitivní již po 2 týdnech

MUDr. Jan Šulc




mobilní verze