Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám bude odpovídat MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

těhotenský test
Dobrý den pane doktore,

Pred 3 dny jsem Vám psala, ale i pres to bych se chtěla zeptat jeste jednou.Tedy 25.7 jsem měla 2x chráněný pohlavní styk. Pro jistotu jsem provedla 3x TT od dvou výrobců. 14, 18 a 42 dní po styku.Všechny byly negativní. Menstruace mi trvá Cca 3 dny. Srpnová se dostavila v očekávaném termínu a trvala 3 dny, ale byla spise slabší.Zářiová prisla take, ale trvala necelé tri dny. Nevím, jak to počítat. První den přicházela, ale množství nebylo ani na vložku, druhy den již byla silnější, třetí den byla intenzita normální a vyměnila jsem 3 vložky.Dnes, čtvrtý den, však je menstruace na ústupu a na vložce jsou jen nepatrné znaky krve.Takto krvácení probíhalo.(Nutno dodat, ze jsem vegetarián a mám spise spatne stravování, je mi 17 let)

Styk byl chráněny(+sprcha)
TT byly provedeny 3, všechny s dostatečně velkým odstupem a byly negativní, mohu výsledkům důvěřovat?
Znepokojuje mě však intenzita krvácení, mohu obe dvě povazovat za menses, byť byly obe slabší a být klidná? - otázka upravena poradcem
Kateřina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při 3x negativním testu považuji těhotenství za vyloučené. Krvácení můžete považovat za menstruaci

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli zánět močových cest může ovlivnit správnost těhotenského testu. - otázka upravena poradcem
Veronika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Žádný zánět by neměl ovlivnit výsledek těhotenského testu

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

25.7 jsem mela 2x chráněný pohlavní styk. Značka prezervativů nebyla durex, kterou obyčejné používám a byly to samostatně prodané kusy, nebyla jsem si jista kvalitou. Po styku jsem se osprchovala. Menstruace se dostavila v očekávaném termínu, tedy 4.9, avšak byla slabší. Pro ujištění jsem provedla TT (intimed papírkový) 8.9, výsledek negativní. Test (intimed papírkový) jsem opakovala 12.9 a výsledek taktéž negativní. Dnes, tedy 5.9 jsem vyzkoušela TT od jineho výrobce (facelle digitální) a výsledek byl take negativní. Dnes jsem také zaregistrovala počínající menstruaci (starší krev s novou, avšak množství zatim ani neni na vložku).

Mohu se na vysledky testů spolehnout?
Mohu počínající zatim slabší krvácení brát, jako menstruaci, vyčkat až se projeví a přestat se strachovat?

Mockrát dekuji za odpoved. - otázka upravena poradcem
Kateřina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Myslím, že se opravdu strachujete zbytečně. Krvácení pravděpodobně (nemá info o Vašem cyklu) můžete brát jako menses

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý večer,je mi 15 let a chci se zeptat,zda je normalni kdyz posledni mesicky jsme mela 27.8 a dnes je 4.9 a stale nic.Mezi tim jsme se s pritelem mazlili.On se udelal a pote me prstil.Nemuzu byt tehotna?byla jsem na gynekologii ale po tydnu nic asi poznat nejde.Predem moc dekuji za odpoved.
Helena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Asi uvádíte nesprávné datum...?

Těhotenství není příliš pravděpodobné. Více řekne test (je volně prodejný v každé lékárně) po 2 týdnech

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
před menstruací jsem byla více unavená, měla jsem více nateklá prsa a nebylo mi dobře od žaludku, menstruace přišla v čas ve který měla a byla silná, mám obavu z těhotenství, protože jsem před měsícem měla nechráněný styk po kterém jsem také dostala menstruaci, ale i tak mám obavy , protože jsem trošku přibrala (jím pořád stejně) a cítím se stále unavená a nafouknutá a oba mám tvrdší bříško , dělala jsem si dva těhotenské testy a byly negativní, myslíte si, že by se mohlo jednat o těhotenství nebo se stresuji zbytečně ? - otázka upravena poradcem
Pavla
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při 2 negativních testech považuji těhotenství za prakticky vyloučené

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
poslední menstruace začala 31.7. do teď se další nedostavila.V době ovulace jsem měla nechráněný styk.Dnes jsem si dělala TT a výsledek vyšel negativní.Můžu být těhotná? - otázka upravena poradcem
Adéla
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Spíše těhotná nejste, ale není to jisté. Test dle své citlivosti dokáže odhalit těhotenství vzniklé před cca 2 týdny

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

v 16 týdnu těhotenství mi byla zjištěna vada miminka anencephalus a aritus, snad jsem to napsala dobře. Nechala jsem si odebrat plodovou vodu v Gennetu. Chtěla bych se zeptat, Jak špatné výsledky mohou mít vliv na další těhotenství, nejčastější poruchy byly vyloučeny, čekalo se prý na počet chromozomů, tak mi to bylo řečenu při tele telefonickém dotazu.

Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Osobně se domnívám, že riziko pro další těhotenství je  malé. Přesně může odpovědět ale jen genetik

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat. Koupila jsem si těhotenský test a je tam takový nalepený něco jakože MAX (moči) mám to odlepit nebo nechat? A ještě, v balíčku byly takové průhledné a modré kuličky co s nimi?
Natálie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Postupujte dle přiloženého návodu. Testů jsou desítky, nevím, jak ten který vypadá

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, je těhotenský test prováděný 33 zní od sexu již spolehlivý ? Vyšel negativní.
Děkuji - otázka upravena poradcem
Renata
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

33 dny po styku by měl test těhotenství spolehlivě prokázat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, už 2 den mam spoždění menstruace. A mam bolesti v zádech a jemně v podbříšku. Taky mě často bolí hlava a všimla jsem si že nemám žadný výtok vždy před menstruací aspoň trošku byl. A ta minulá měla podobne příznaky. Jde o PMS? Je mi 18 a mám strach jestli nemůžu být těhotná.A nechce se mi hned letět k doktorovi. Děkuju za odpověď.
Martina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Může jít o PMS. Příčina ale může být více

Těhotenství snadno prokážete/vyloučíte testem z moče. Je volně prodejný v každé lékárně

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,je možné že jsem těhotná když jsem měsicem nedostala menstrulaci a teď ano ale s jiným průběhem a nemluvně o 3tydny tvrdém břichu a zlobení žaludku.Je mi 18let a snažíme se s přítelem o miminko ale už asi nerozumim svojim vaječníkum.
Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství není příliš pravděpodobné, ale ani zcela vyloučené. Více řekne gravitest

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, 11.8. Probehla ovulace, kterou jsem zachytila pomoci ovulacnich testu natoz jsme meli nechraneny sex jelikoz se snazime o miminko, 21.7.probehlo velice slabounke spineni ale menstruce se jeste nedostavila jeste. Udelala jsem si test, ale jeste je negativni. Muzete mi rict jestli je lepsi test udelat pozdeji po vynechani menstruace a jaka je pravdepodobnost, ze muzu byt tehotna, dekuji
Natalie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobnost početí je těžké odhadnout. Záleží na mnoha okolnostech - Váš věk, kvalita spermatu, aj.

Test doporučuji po 2 týdnech od styku, případně o 2-3 dny později

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den,

styk jsem mela pred 6 tydny, od te doby jsem mela 2x menstruaci. Vcera mi skoncila, ale trvala cca o 1-2 mene nez je u me bezne a proto jsem si ze zvedavosti udelala test. Po opravdu dukladnem prohlednuti je vedle prvni carky nadech i druhe, ale musim se opravdu hodne zadivat. Spis mi to pripada jako kdyby ta carka lehce prosvitala. Po 6 tydnech by mela byt carka uz normalne silna, ne? Ke gynekologovi se ted nedostanu tak nevim zda nepanikarim zbytecne. Dekuji, Martina. - otázka upravena poradcem
Martina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Po 6 týdnech by měla být v případě pozitivity čárka jasně patrná. Pro jistotu ale test zopakujte a odečítejte v doporučeném časovém limitu, ne později

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda-li by lékařka poznala jestli jsem těhotná, jestliže jsem měla pohlavní styk 27.7. 2016. Dne 22.8 jsem měla prevenci u gynekoložky - dělala mi vaginální ultrazvuk, pohmat a stěr z čípku. U vaginálního ultrazvuku by to bylo už vidět? Děkuji Helena
Helena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Vaginální UZ by měl odhalit těhotenství po cca 3 týdnech od styku

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý cečer, chtěla bych se zeptat. Jsem 2 měsíce po porodu, nekojím (jen první měsíc) očistky mi již zkončili po šestinedělí. Po pár dnech jsem měla menstruaci jen 4 dny a poměrně slabší. Poté dále už nic jen slabší špinění. Pohlavní styk byl po šestinedělí a je tomu 17 dní od posledního.(chráněný, ale chvilku bez před nasasením ochrany) Nějak se ale necítím dobře, další menstruace pořád nedorazila, bolí mě dost v podbřišku jako mě bolívalo před každou MS, mám dost citlivá a bolavá prsa i když nekojím, a celkově jsem hrozně náladová...Myslíte že je možné abych i přes to všechno mohla být těhotná? teda pokud je to možné po 2 měsicích po porodu. Když zkusím těhu test tak ten by měl být znát po 17 dnech zda-li by byl pozitivní mám pravdu? Děkuji.
Elena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud nekojíte, je otěhotnění i takto časně po porodu možné.

Po 17 dnech by to test měl spolehlivě prokázat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den,
byla jsem na testu hcg z krve, vysledek negativni- HCG<0,6, jak mi bylo zdeleno. Ale me by zajimalo co znamena to znamenko < z meho vysledku.
Dekuji
Nina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Hodnota je nižší než 0,6. Test je jasně negativní

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, v lékařské zprávě jsem si všimla termínu HCG total + beta_S,P <1U/l 0-1. Byl to výsledek součástí různých vyšetření z krve. Mám to chápat, že mi dělali i test na možné těhotenství, který vyšel negativně?
NINA
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Oba testy slouží k průkazu těhotenství

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, mám týden po nechráněném styku, ale před ním jsem si zavedla jednu globuli PHARMATEX, ale dvakrát se do mě přítel udělal a bojím se otěhotnění.
Už 4. den chodím často močit, co bych měla dělat? - otázka upravena poradcem
Darina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobrý den, mám týden po nechráněném styku a přes stykem jsem si zavedla jednu globuli PHARMATEX, akorát se do mě přítel 2 krát udělal, i když je to týden, tak už po 4. den chodím častěji močit.
Pomůžete mi, jak s tímhle dál? - otázka upravena poradcem
Darina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Doporučuji za týden těhotenský test z moče, případně o 1-2 dříve z krve

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
preji pekny den,
Chtela jsem se Vs zeptat pane doktore, zda by alkohol mohl ovlivnit vysledek hcg z krve, dekuji moc.
S pozdravem Petra k. - otázka upravena poradcem
petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Alkohol výsledek neovlivňuje

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den pane doktore,
je mozne aby test z krve byl negativni a zena presto tehotna? rozhodne bych mela byt vice nez ve 5 tydnu.
Cetla jsem diskuze a tam nekdo psal, ze test z krve byl negativni a presto byla tehotna? J eto mozne? dekuji Daniela - otázka upravena poradcem
Daniela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

V 5. týdnu těhotenství musí být test z krve pozitivní

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore. Užívám HA Katya pravidelně, ale jednou se stalo, že jsem měla půl hodiny po užití tabletky jednorázový průjem. Poté jsem měla s přítelem styk bez kondomu. Dočetla jsem se,že účinek HA by ovlivnil pouze silný,opakovaný průjem. Pro jistotu jsem si dělala 2 těhotenské testy, ale až tři měsíce po tom průjmu. Vyšly negativně. Mohu jim věřit i po takové době? Děkuji!
Markéta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ano, testům můžete věřit

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, již cca 2 týdny mám zpoždění, dnes ráno jsem si dělala test moči - dva proužky, oba pozitivní. Jaká je pravděpodobnost, že jsem opravdu těhotná?
Děkuji, Nikola - otázka upravena poradcem
Nikola
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobnost těhotenství je téměř stoprocentní

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore,

jsem na konci 11tt. Byla jsem na kompletním vyšetření (výtěry, kontrola čípku,...). Byla jsem i na ultrazvuku. Doktor mi sdělil, že všechno je v pořádku. Mám tam prý malý hematom, ale řekl, ŽE SE VSTŘEBA. Nijak jeho velikost neměřil, ani to nerozebíral. Dnes jsem trochu špinila (po kompletním vyšetření), ale jen jednorázově. Mám předepsaný Utrogestan již od začátku těhotenství. Teď doktor jeho intenzitu dokonce snížil. Z ordinace jsem vycházela s tím, že mi doktor sdělil, že je vše v pořádku a nevidí žádný problém.
1. Chci se zeptat, zda doktor podle ultrazvuku pozná, zda se jedná o hematom, který se vstřebá sám a který je třeba léčit. Můj doktor je velmi poctivý, takže se nebojím nějakého "odbytí". Pozval si mě za 3 týdny. T
2. taky se chci zeptat, zda existují hematomy, které jsou prostě "neškodné"?
3. Jak bych mohla poznat, že něco není případně v pořádku.
Děkuji za odpověď - otázka upravena poradcem
Denisa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Většina hematomů se vstřebá. Není, co na něm rozpoznávat a příliš ani nejde jeho vstřebávání podpořit. Škodlivý je takový hematom, který se výrazně zvětšuje. Problém se obvykle projeví krvácením

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den,
chtela bych se zeptat.
Ovulaci jse mela 21.7.2016 a asi tyden na to jsem citila na prave strade takove pobolivani.Dnes se citim unavene pobolivaji me zada,a rano je mi spatne ale nezvracim.Kojim 15 mesicni dcerku takze zvetseni prsou nejak nepozoruji ale svedili me bradavky.7:8 jsem mela dostat menstruaci ale ta se nedostavila dnes mam treti den spozdeni a test negativni.
Myslite ze mohu byt tehotna??Moc dekuji za odpoved - otázka upravena poradcem
Andrea
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně těhotná nejste. Jedině byste musela počít v posledních 2 týdnech- to by test ještě nemusel zachytit

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, s partnerem jsme měli pohlavní styk bez dokončení, beru antikoncepci ale den před pohlavním stykem jsem si zapomněla vzít prášek. Je možné že i přesto že neejakuoval mohu být přes antikoncepci těhotná? Měla jsem normálně menstruaci, ale bolí mě prsa po stranách a pobolívá mě v podbříšku.
Kristýna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je  hodně nepravděpodobné, ale ne na 100% vyloučené. Jistotu může přinést gravitest

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, 26.7. Jsem mela chráněny pohlavní styk, antikoncepci neberu. Menstruaci mám dostat 28.7., ale mám ji nepravidelnou, tak 2 dny mě bolí v prsou, jakou to může byt příčinu? Je možné těhotenství? Děkuji za odpověď.
Monca
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství není příliš pravděpodobné, ale ani zcela vyloučené. Více řekne gravitest. Příčinou bolestí prsů je nejspíše rozkolísání hormonálních hladin

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

žádám o radu. Před třiadvaceti dny jsem měla první pohlavní styk a k mé blbosti nechráněný. Byl to den po menstruaci, vlastně jsem ještě trochu krvácela a špinila. Přítel se neudělal do mě. Za pět dní mám menstruaci znovu dostat a popravdě se hodně bojím. Nemohu teď mít miminko. Předem velice děkuji. - otázka upravena poradcem
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Zkuste gravitest. Bude-li negativní, můžete být klidná. A doporučuji zvažovat antikoncepci

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda může ovulacni test ukázat ještě 5 den po ovulaci slaboulinkou testovaci čárku nebo by se na ovulacnim testu má ukázat už jen jedna ta kontrolní. A za jak dlouho vymizi úplně LH, aby test byl úplně bílý pouze s kontrolní čárkou. Slyšela jsem, ze pokud ovulacni test ukazuje stále dvě čárky a nebo naopak sílí může to znamenat i těhotenství. Moc děkuji za odpovědi na moje otázky.
Laura
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Záleží na konkrétním typu testu. Vše bývá přesně popsáno v přiloženém letáčku.

Pokud by čárka detekující LH zcela vymizela a opět se stala patrnou, mohlo by teoreticky opravdu jít o těhotenství - opět ale odkazuji na příbalový letáček

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdy po sexu si mohu udělat tehotensky test, abych si byla jistá??? Děkuji.
lola
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Doporučuji test po 2 týdnech

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
prosim vas kdyz jsme meli sex kondom zustal ve me pak jsme ho vytahli za jak dlouho muzu zjistit jestli jsem nahodou neotehotnela nebo lekar jde to i za 3dny??
naty
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství lze zjistit po 12-14 dnech

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, 2x jsem si dělala papírkový těhutest a oba negativní. Chystám se k doktorce zítra, protože jsem ještě nedostala MS. Má otázka zní jestli nemohu být těhotná, když jsem si test dělala 20. července večer a 21. července ráno... poslední MS byla 11.června. K doktorce půjdu, je to dostatečná doba na rozeznání těhotenství? Oba byli negativní, čárka byla jasná
Lena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Záleží na tom, kdy těhotenství vzniklo. Test odhalí těhotenství za cca 2 týdny po početí, UZ vyšetření o +- týden později

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, ukáže se na testu pozitivní i mimoděložní těhotenství? a kdy je nejlepší udělat těhu test? stačí cca týden, dva po MS? DĚKUJI
Renda
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test prokáže jakékoli těhotenství, tedy i mimoděložní, za cca 2 týdny po početí

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den
Tehu test ukazuje slabounkou carku krev rika negativni ale dalsi test ukazuje ducha sem zmatena ..
posledni MS byla mezi 13-17.6 dr ma dovolnou - otázka upravena poradcem
šárka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je-li test z krve negativní, jde pravděpodobně o chybu testu z moče. Doporučil bych test z krve zopakovat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den chtela bych se zeptat jestli jsou i jine duvody kdyz tehotensky test vyjde pozitivni neco jsem cetla ze to muzou zpusobit cysty a mimodelozni tehotenstvi...Jak by se to lečilo a je to nejak nebezpecne?Test mi vysel pozitivni s docela tmavymy prouzky a mam strach ze to muzou byt i ty cysty protoze me boli docela casto bricho k lekari jdu za 3dny děkuji za odpoved
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pozitivita těhotenského testu je až na extrémně vzácné případy některých nádorových onemocnění způsobena výhradně těhotenstvím. Cysta pozitivitu vyvolat nedokáže.

Mimoděložní těhotenství je těhotenství.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den 6.7. jsem měla nechráněný styk. Menstruaci jsem dostala 10.7., dva dny před začátkem jsem špinila. Dnes jsem si udělala test a byl negativní. Bylo na tento test brzo a mám jej udělat ještě později?
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test osobně doporučuji až po 14 dnech. Záleží samozřejmě na jeho citlivosti

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Pěkný večer.
Mela jsem chraneny styk v dobe ovulace, misto menstruace prislo jen spineni - cca 3 dny. Tyden po ocekavane menstruaci jsem si delala tehu test, ktery vysel jasne negativne. Tehotenstvi je nepravdepodobne, to vim jiz od zacatku, avsak z cele zalezitosti jsem nervozni. Myslite vsak pane doktore, ze by mohl byt vysledek testu ovlivnen tim, ze jsem presahla rysku MAX. na detekcnim papirku testu? Mela bych test zopakovat, nebo pockat?
Dekuji za Vas nazor. - otázka upravena poradcem
Sisi
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nevím, o jaký test šlo. Pravděpodobně v přesáhnutí rysky problém není.

 Cítíte-li ale nejistotu, test určitě opakujte

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jaké je riziko otěhotnění při pettingu? S přítelem jsme se mazlili a když to na něj přišlo, trochu spermatu mu ukáplo mně na stehno. Hned jsem to utřela osprchovala se. Asi tak týden mám tlak v podbřišku, ale nejspíš to souvisí s menstruací, která by měla přijít během dvou dnu. Nicméně jsem si dnes dělala těhotenský test, vyšla jedna čárka, ale asi po dvou hodinách tam byla druhá, ale hodně, opravdu hodně slabá. Mám na to klást důraz? Děkuji za odpověď - otázka upravena poradcem
Eva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Takto opožděně nelze pozitivitu testu hodnotit. Pro jistotu ale doporučuji zvážit jeho opakování

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
začátkem února jsem měla pohlavní styk. Nikdy jsem neměla menstruaci je mi 18 let a proto jsem brala estrofem a proveru. Před 14 dny se menstruace dostavila a trvala 6 dní. Často mě bolí břicho a zdá se mi nafouklé. Dělala jsem si několik těhotenských testů a všechny vyšli negativně. Je možné, že bych byla těhotná?
Děkuji - otázka upravena poradcem
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

S ohledem na negativní testy je těhotenství na 99,99% vyloučené

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, chtěla jsem se zeptat kdy po prasknuti cysty(bez potíží)by se mela dostavit menstruace. Snažíme se o miminko a v květnu místo pozitivního těhotenství byla náezena mala cysta. Diky ni jsem nemela ms 8tydnu. Gynekoložka mi píchla injekci zactkem června a 10.6 se ms dostavila. 17.6. Jsem byla na ko a cysta zmizela. Vždy jsem mela MS po 28dnech. Nyní bych ji mela mít 7.7 a nemam ji do ted. Tehotensky test jsem si udělala a byl pozitivní. Vice jak týden mam pobolivani v podbrisku a ojecila jsem ciry nezapachajici výrok. Je možné ze by se po tak krátké době od prasknuti cysty zadarilo otehotnet?. Má gynekolozka má dovolenou takse ptam na názor jiného lékaře. Dekuji
anulinkal
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Časová souslednost mezi zmizením cysty a krvácením je velmi individuální. Ne každá cysta musí prasknout, může se pouze vstřebat. To ale asi již není podstatné. Je-li test pozitivní, jste s vysokou pravděpodobností těhotná. Výtok nevidím jako problém. Pokud by se ale bolesti staly výraznými, navštivte lékaře

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
jak jsem již psala níže minulý měsíc došlo k posouvání menstruace o pouhé tři dny a po následné sedmidenní pauze o dobrání zbytku platíčka (bez těch třech prášků). Včera 8.7. jsem si vzala poslední prášek z platíčka a dnes ráno 9.7. jsem začala silně špinit a mám lehké menstruační bolesti (vždy mi menstruace začíná silným špiněním a těmito bolestmi). Je normální že menstruace přijde takto brzy? A nebo se mám bát těhotenství?
Děkuji za odpověď a přeji hezký den. - otázka upravena poradcem
Patricie L.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Myslím, že časnější nástup krvácení nic neznamená. Těhotenství nejlépe vyloučíte těhotenským testem po 2 týdnech od rizikového styku

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den pane doktore, delala jsem si tehotensky test, vysel negativni, ale mam zjistenou kyselejsi moc (asi bilkoviny v moci??) muze to ovlivnit tehotensky test dekuji?
Daniela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Kyselost moče neovlivní výsledek těhotenského testu

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den chtěla bych jse zeptat kdy jsi mam udělat spravný čas tehotenský test mensturaci jsem mněla 18.06.2016 , 25.06.2016 jsem spozorovala plodny hlen tak byl sex a od 06.07.2016 mije zle strašne bolí mne pod bříškem panev zada nafoukle břicho mam cejtím jse strašně těžka a a nechci se sklamat si dělat brzo test a vyjde mi negativni abych nebyla sklamana
míša
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test doporučuji za 2 týdny od možného početí

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
před dvěma dny jsem si dělala těhotenské testy po ránu a den po prvním dni vynechání menstruace. Všechny čtyři vyšly pozitivně. Po jednom dni v práci jsem si třetí den udělala další testy a ty vyšly negativně. Každý test je jiný výrobce. Netuším, co dělat. první čárky byly jasné a plné a ten třetí den ani náznak.

Děkuji
- otázka upravena poradcem
MOnika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je to velmi neobvyklé. Zvážil bych test z krve

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
dobry den meska mi mestrulacia meiac naposledy som ju mala 12.maja.bola som dens u lekara a skvi zistli hcg0.07 co to znamena som tehotna alebo nie ??robila som si aj tesy tie mi visli jedna palica ale cistim sa cuje moze byt ze som tehotna
ada
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Tento výsledek je negativní. Těhotná tedy s vysokou pravděpodobností nejste, ledaže byste otěhotněla někdy v posledních 10 dnech. To by test ještě nemusel zachytit 

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, pred dvemi dny se mela dostavit Ms a nedostavila.na testu byla videt druha carka ale svetle ruzova na druhy den na testu uz nebyla.Ms se mi nikdy nezpozdila a antikoncepci neberu. Posledni Ms byla 31.5.mam zkusit treba za par dnu jeste test? Dekuji za odpoved.
Kateřina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Test určitě doporučuji zopakovat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
dnes jsem 7.den po transferu 5 denních embryí . Vyšel mi jasně pozitivní těhotenský test z moči , v krvi dle laboratoře HCG 0. Jaký je Váš názor ? Je šance , že se embryo uchytilo ? Minulý měsíc jsem byla na hysteroskopii , cysty a srůsty nemám , vše v pořádku . Děkuji Míša
Míša
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Takto rozporný výsledek může vysvětlit jen chyba jednoho z testů. Takže vyjadřovat se k tomu, zda je šance, že jste těhotná, není dost dobře možné

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
jsem 6.den po KET / 11 DPO / . Jsem velmi nedočkavá , jakjo samoplátce jsem si dnes nechala udělat test HCG z krve , výsledek 0. Je ještě šance , že se embryo uchytilo , nebo to je již definitivně ztraceno ? Děkuji za odpověď .
Míša
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

6. den po KETu je velmi nepravděpodobné až vyloučené, že by byl test pozitivní. Takže šance stále reálně existuje

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
na záčátku měsíce jsem byla u svého lékaře, který mi řekl, že na to že jsem v půlce cyklu mám vysokou sliznici (7.5), dále také že mám cystu ale ta je malinká.
Dnes je to 4 den co mám zpožděnou menstruaci a 2 nezávisle na sobě dělané (ráno a odpoledne) těhot, testy mi vyšli pozitivné, již po 1 min se objevila zřetelná druhá čárka. Můj dotaz zní, jestli je možné, že by cysta takto zapracovala s testem? Již jsem slyšela spousty případů, kdy se toto stalo. Nevím zda mám zajít za lékařem nebo ještě nějakou dobu počkat?
S přítelem se snažíme o miminko již přes 2 roky.
Děkuji za odpověď - otázka upravena poradcem
Marge
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Cysta nemůže způsobit pozitivitu těhotenského testu. Jste těhotná.

Nemáte-li potíže, lékaře navštivte za cca 2 týdny

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, pane doktore. Chtěla bych se zeptat.Poslední ms byla 23.5.,cyklus mívám 25 dní. Dělala jsem si již tři těhotenské testy z moče,na všech se objevila testovací čárka světlejší než kontrolní. Jedná se o těhotenství? Děkuji za odpověď
Eliška
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

S vysokou pravděpodobností se opravdu jedná o těhotenství

MUDr. Jan Šulc






mobilní verze