Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Poradna je od 22.7. do 13.8. 2017 z důvodů dovolené pozastavena. Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám bude odpovídat MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

různé
Dobrý den,
Chtěl jsem si zjistitjak jsme na tom s hormony protože mi připadalo že mam víc estrogenu než tst z důvodu gynekomast., ukladaní tuku do boků atd.
A výsledky jsou TSTR: 11.90 nmol/l
ESTR: 97.3 pmol/l
Moc se v tom nevyznám, ale toho tst mma docela málo na to že mi je 20 let ne ? Chtělo by stím něco udělat ?
Děkuji za odpověď
Ivan
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Můj obor je gynekologie - takže Vám neporadím. Obraťte se na endokrinologa nebo nejlépe na androloga

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, pane doktore,
už je to 9 měsíců co jsem porodila . Bohužel, stále mě trápí poporodní problémy a to je- pálení kůže kolem hráze. Nejedná se o pochvu a ani o konečník, ale o kůži kolem hráze . Když jdu, tak mě to pálí( jak se to o sebe odírá) a když jsem v klidu, tak žádné problémy nepocituji. Má gyn. už mi zkoušela dát různé krémy a bohužel těmi se to ještě zhoršilo, dalo by se říci. Došla jsem si na kožní a tam mi paní doktorka předepsala Imacort. Říkala, že jsou to slabé kortikoidy a že to mohu užívat dlouhodobě. Užívala jsem mastičku cca 2 měsíce. Přišlo výrazné zlepšení, ale bohužel mě to ještě nevyléčilo.
Tedka to je takové, že pálení sice mám, ale né už tak hrozné jako dřív. Když si to namažu něčím jiným, tak mě to pálí ještě víc než před tím. Můžete mi prosím poradit jak to vidíte vy? Nekojím už půl roku. Bohužel došlo k poranění kůže při porodu a nevím jak ji mám vyléčit. Běžné mastičky, krémy mi to ještě zhoršují-více mě to pálí. Imacort mi pomohl-bohužel nevyléčil
Blanka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Doporučuji opětovnou návštěvu specialisty přes onemocnění kůže, tedy dermatologa. Možná bude vhodné kortikoidní mast užívat výrazně déle

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den pane doktore,
chtěla jsem se zeptat jak dlouho přežijí spermie v děloze ženy po pohlavním styku a jsou schopny oplodnit vajíčko.
Děkuji
Nikola
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Kvalitní spermie přežívají ve vnitřním genitálu ženy  2-4 dny, výjimečně se uvádí i o 2-3 dny delší doba

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,

Je mi 16 let a ještě jsem neměla poh. styk, ale masturbuji (vždy si vše očistím )

Tam kde mi začína ochlupení (na pochvě) mám asi 3* opravdu menší kousky bílé kůže *je hodně světlá oproti normální* a z toho mi rostou chloupky. Je to tak už dlouho, ale nikdy jsem s tím neměla problémy. Bojím se že je to nějaká pohlavní nemoc, protože podle internetu je to Lichen Sclerosus... Vím, že to může být pigment nebo tak něco, ale radši se ptám.
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně nejde o !pohlavní nemoc" a nejspíše ani o nic závažného. Bez vyšetření to ale nejde spolehlivě posoudit

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, můj gynekolog mi předepsal vaginální čípky cicatridina, jelikož mi pri podráždění krvácí čípek. Mám je brát 6-8 týdnů tak bych chtela vedet zda je mám používat i během menstruace s také jestli mohu mít po dobu užívání pohlavní styk
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Během menses bych čípky nedoporučil zavádět. Pohlavní styk je možný, ale lépe v časovém odstupu od zavedení.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,
v srpnu jedu k moři a chtěla bych si odsunout menstruaci. Mám leidenskou mutaci, tudíž jsem se Vás chtěla zeptat, jaké léky byste mi doporučil. Bojím se, že nejsou všechny typy vhodné. HA neberu. Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Káča
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Všechny léky užívané k odsunu menses do jisté míry zvyšují pohotovost ke srážení krve. Máte-li leienskou mutaci v heterozygotní formě, považuji ale riziko za extrémně nízké a Norethisteron bych bez obav doporučil. U homozygotní (daleko méně časté) formy, bych ale raději s cyklem nehýbal.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den. Užívám Proveru na úpravu cyklu. Chci se zeptat. Proveru doberu 19.7.17 a 20.7. jedu k moři. Co mám dělat, abych menst. po dobu 12 dnů nedostala. Ještě mám 2 balení. Moc děkuji za odpověď Anna
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Doporučuji v červenci místo Provery užívat Norethisteron. Začněte užívat 14.7. a vysaďte den před návratem. Užívejte 2x1 tbl, pokud  by se objevilo slabé krvácení, zvyšte dávku na 3x1 tbl

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý deň. Chcela by som vedieť či užívanie lieku Norethisteron ovplyvňuje aj ďalšiu menštruáciu. Idem na dovolenku v auguste a chcela by som si už posunúť júlový cyklus, nakoľko nechcem brať lieky na dovolenke. Myslíte, že aj ten nasledujúci cyklus bude posunutý alebo môžem dostať menzes skôr? Je lepšie ho užívať radšej na dovolenke? Ďakujem za odpovede.
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ve většině případů je i další cyklus posunutý. Zcela spolehnout na to ale nejde

MUDr. Jan Šulc

různé
Mozem mat na vagíne akokeby fľaky vyzerajúce ako modrina som po sekcii. Vyzerajú ako fľaky tmavej farby .vyzera to ako zrazená krv. Lekár ktorý ma kontroloval rez po sekcii mi nič nato nevravel . Zdravotne sestry sa vyjadrili ze to nič zle neznamená .dakujem
Eva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Vagina je pochva. Její povrch sama nevidíte. Takže máte asi na mysli skvrny na zevním genitálu neboli na vulvě. Tam skutečně po císařském řezu mohou být hematomy, tedy modřiny, a pokud se nezvětšují, nejde o nic nebezpečného - vstřebají se.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý deň. Dnes som bola na preventívnej gynekologickej prehliadke. Lekár mi našiel voľnú tekutinu. Nič mi nepovedal. Včera som mala hnačku (spôsobenú jedlom, pretože sme boli viacerí). Môže to byť z tej hnačky alebo čo mám robiť? Kedy ísť na opakované sono? Bojím sa, aby to nebolo niečo zlé.
Mária
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Předpokládám, že jde o malé množství volné tekutiny v malé pánvi zjištěné UZ vyšetřením. V tom případě nejde o nic až tak neobvyklého a nebezpečného. Nález může mít řadu příčin, průjem může být jednou z nich.

MUDr. Jan Šulc

různé
Pan doktor som 3 dni po celkovej sekcii a mam na pošve ako keby zrazeniny teda modriny v nemocnici mi vraveli ze to nasvedčuje to premna nejaké riziko? Pri prvej sekcii som to nemala . Dakujem
Elka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Příliš Vaší otázce nerozumím, nevím přesně, o co jde. Na dálku přes internet je těžké se vyjadřovat. 

MUDr. Jan Šulc

různé
Doplnuji informaci k Provere. Jednalo se o 10 mg tabletu. Diky za odpovedi.
Honza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Ani ta by Vám neměla ublížit
různé
Ještě k mému dotazu bolavých prsou. Za těch 5 měíců mám váhový úbytek na váze 6 kg. Dietu nedržím.
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
různé
Dobry den, ackoli to bude znit smesne, tak se to stalo a omylem jsem snedl pritelkyni tabletu Proveru, muze se mi neco stat? Pripadne to nejak resit? Co muze zpusobit muzskemu telu? Predem diky za odpoved.
Honza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Snědl-li  jste 1 tbl 5 mg, nestane se Vám nic

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den pane doktore, kolikrát může být předepsán lék Esmya, bylo uváděno dvakrát, teď prý už pojištovna proplácí i třikrát, je to pravda. Děkuji Jana
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Záleží na důvodu, proč je Esmya předepisována. Původně byla hrazena jen u žen, které plánují otěhotnění. V poslední době se indikace a úhrada z pojištění "změkčují". Jak je tomu u třetí série léčby, nevím. Myslím ale, že pokud se stav nevyřešil dvěma kůrami, třetí by pojišťovna proplácet neměla. Bude asi záležet na posouzení revizním lékařem.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, může partner pro přeléčení bakteriální infekce použít vagin. krém Vitagyn C?? Neublíží mu to nějak? Děkuji
Tonča
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Tento krém je určen pro léčbu ženy. Upravuje pH v pochvě. Pro léčbu muže není vhodný

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobry den je mi 36 let a pokousime se o druhe dite,uzivam vitaminy Femibion. Ted jsem nasla vitaminy Pink Fertil,mely by obsahovat vice vitaminu a bylin a zvysujici plodnost. Jsou take o dost drazzi. Myslite ze postaci Femibion? Dekuji
- otázka upravena poradcem
Gabriela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Myslím, že plně postačuje Femibion

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, doplňuji otázku, zda partner může užít vně vagin. mast Macmiror complex, když mi byla zjištěna infekce - streptokok agalactiae?? Děkuji za doplňujíc odpověď, hezký den
Nika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

U zjištěného streptokoka  spíše považuji léčbu partnera za zbytečnou. Tedy, nemá-li obtíže

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, může vagin. mast Macmiror complex použít i partner pro přeléčení infekce?
Nika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Záleží na tom, o jakou konkrétně "infekci" se jedná. Tento krém obecně muž užít může. Vždy je ale třeba dodržet doporučenou dobu léčby

MUDr. Jan Šulc

různé
menštruačný kalíšok a zmeny na cevixe

Dobrý deň. Chcem sa opýtať na Váš názor na používanie menštruačných kalíškov - názory lekárov sa veľmi líšia - niektorí používanie odporúčajú, iní vyslovene bojujú proti, pretože sa obávajú dysplastických zmien. Neviem nájsť žiadny záver z nejakej diskusie lekárov, či je používanie bezpečné alebo nie. Materiál sa bežne pužíva v medicínskej praxi (ocenený certifikátmi kvality a nezávadnosti),čiže by mal byť nezávadný i pri zavedení do vnútorného prostredia tela. Je teda kalíšok lepšia voľbe než tampóny, alebo kalíšok ohrozuje zdravie žien? Rozoberala sa táto tema medzi gynekologmi alebo ide ešte o relativne novú menstruacnu pomocku, ktorej sa nevenovala pozornost? Ďakujem. - otázka upravena poradcem
Sofia
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Žádné spolehlivé studie o vlivu užívání menstruačního kalíšku na čípek děložní neznám. Význam certifikátů kvality apod. bych nepřeceňoval, ale osobně se domnívám, že při správném používání je  riziko zanedbatelné.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, pane doktore, byla jsem svou lékařkou odeslána na hysteroskopii z důvodu vysoké děložní sliznice, která měla v půlce cyklu 15 mm. Je mi 35 let a bojím se, aby nález nebyl zhoubný. Jaké je riziko, že by mohl být zhoubný?

Děkuji. - otázka upravena poradcem
Kateřina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Především bych považoval za vhodné zkontrolovat UZ nález v období těsně po menses. A až, byla-li by sliznice i v této době vysoká, bych plánoval hysteroskopii.

Riziko zhoubného nádoru považuji každopádně v 35 letech za velmi nízké

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,
s manželem bychom rádi jako druhé dítě holčičku. Četla jsem, že pohlaví ovlivňují "rychlejší a pomalejší" spermie. Ovulační test mívám pozitivní vždy dva dny. Můžete mi prosím poradit, kdy by bylo ideální mít pohlavní styk tak, aby nám to vyšlo? Zkoušeli jsme to poslední tři měsíce vždy den před prvním pozitivním testem, bohužel to zatím nevyšlo. Děkuji za zprávu a přeji hezký den.
- otázka upravena poradcem
Marie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Obecně je ideální čas pro početí  cca 24 hodin po první pozitivitě testu. Chcete-li holčičku, je dobré mít styk den před nástupem pozitivitou nebo naopak za 1 den po konci pozitivity. Spolehlivost této metody je ale poměrně nízká

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,děkuji pane doktore za odpověď, upřesňuji
moje zadání- hladina AMH 0,3
Děkuji - otázka upravena poradcem
Hedvika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Uveďte prosím celý dotaz - v desítkách zodpovězených ho nedohledám

MUDr. Jan Šulc

různé
měla jsem 4 dcery. Má nejmladší- 16 let mi zemřela. 6 let nemam menstruaci. Je možné početí?
Lenny
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, cca 3 dny mám menstruaci a když jdu čůrat, tak při konci čůrání mně hrozně boli u postevaku. Nikdy jsem to nemala, takze nevim, co by to mohlo bejt.
Kristýna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jsem dnes 7. den po embryotransferu a dostala jsem MS. Mohu použít tampon? Dekuji za odpověď
Martina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den pane doktore, mám dotaz ohledně výsledků z ultrazvuku po KET. 28.4. (17 den cyklu) mi byla zavedena hatchující blastocysta stáří 6, kvalita jedna. Hcg mi rostlo velmi pomalu a 19 den po transferu jsem zakrvácela. Na UTZ zastřená 5 mm struktura, která po týdnu zmizela, prý možný hematom. Výsledky UTZ před týdnem: dle termínu KETu amenorea 5+6, dle PM 6+5, v dut. děl. 1xGS 8,5 mm, odp. 5+5, v GS patrné embryo 3,4 mm, AS +. Výsledky dnešního UTZ: dle termínu KETu amenorea 6+5, dle PM 7+4, v dut. děložní 1xGS 8,5 mm, odp. 5+5, v GS patrné embryo 6,2mm, odpovídající 6+1, AS jasně+. Bylo mi řečeno, že je to mizerně prospívající těhotenství, opožděné o 10 dní a mám počítat spíše s revizí. Je možné, že to bude ještě v pořádku? A proč gestační váček vůbec nevyrostl a embryo o trochu ano? Měla jsem KET se stimulací estrofemem, protože jsem měla d.sliznici jen 7 mm a transfer mi byl dělán i o den dříve z důvodu zavřené laboratoře. Je alespoň malá naděje, že to embryo dožene? Děkuji.
Irena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,
je mi 45 let, asi kolem 41 jsem začala mít hodně silnou menstruaci (zhruba 1-2 dny) a celá menstruace trvala celkem 13-14 dní. Doktorka mi předepsala HA Mirelle. Menst. se upravila, nyní trvá 4 dny. Uvažuji, že bych HA vysadila, proto se chci zeptat, zda po vysazení lze očekávat, že bude menstr. opět silná a bude trvat zase téměř půl měsíce?
Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Karin
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý deň,
zistila som že som tehotná. Poslednú menštruáciu som mala 20. apríla. 15. 7. máme naplánovanú dovolenku vo Francúzsku pri mori. Pojdeme autom, pričom cesta trvá cca. 20 hodín. Chcem sa spýtať, či je to bezpečné a či tam nehrozia nejaké rizika z cesty alebo z pobytu pri mori. Vopred ďakujem za odpoveď. - otázka upravena poradcem
Kristína
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den.Je mi 16 let a s přítelem jsme měli nechránění sex. Neudělal se do mě, ale sex jsme po asi 5 minutách opakovali. Mentruaci mám nepravidelnou. Sex byl provozován 24 dní po začátku menstruace. je možné otěhotnění? a jak vysoká možnost?
Antikoncepci jsem začala brát až 28. den, kdy ale moje menstruace po dni skončila.
Děkuji - otázka upravena poradcem
Helena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, poslední dobou si všímám zkracování cyklu. Dříve kolem 30 dní, ted naposled to bylo 21. Je vůbec možní aby ovulace proběhla v 7DC? Pravděpodobně mám PCOS a 3 měsíce jsem užívala gynprodyl. Tento měsíc jsem ho však přestala brát - už nechci brát žádné hormony a chci dát tělu šanci, aby fungovalo samo. Před rokem jsem vysadila HA po 8 letech. Děkuji a hezký den
Bára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
dobry den mam dotaz, mam pritelkyni a posledni dobou ji pri soulozi vzdy natrhnu hraz, i kdyz je vzrusena jeste pouzivame gel vzdy se to stane ale na zacatku vztahu to tak nebylo dost jsme dovadeli a nic, co stim?
jarda
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, včera v noci s přítelem jsme meli pohlavní styk ale neudělal se do mě a přes odpoledne včerejšáho dne jsem dostala menstruaci je mi špatně a ráno jsem měla i prujem. Hulí celkem často trávu takže prej není až tak plodný kdyby náhodou, je nožne že jsem těhotná? a byl ve mně třeba tak 5 minut ale předtím jsem mu kourila. Předem dekuji za odpověd.
Nikol
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, 24.4.2017 jsem měla menstruaci,tedka v květnu se mi opozdila o tři dny takže jsem jí dostala 25.5 a to bylo spíše špinění na vložce jen když jsem šla čůrat tak šlo trochu víc krve do záchodu i s malýma sraženinami to takhle trvalo do 26.5.do rána a v sobotu špinění maličké a od neděle už vůbec nic, tak se chci zeptat jestli bych mohla být těhotná že si dělám i vaginální měření teploty a mám každý ráno 37C a pobolívání na pravém vaječníku.Moc předem děkuji za odpověd a radu,testík jsem zkoušela ale zatím není pozitivní.
Šárka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, byl mi zjištěn v pochvě streptokok agalatiae. Po neúspěšné léčbě Naxylem mi lékařka řekla, že by celková antibiotika nepodávala, takže jsem měla užívat probiotika. Mám pouze výtok, žádné svědění ani pálení. Dnes mi sice nedělala žádné stěry (kultivaci max 1 za měs.), ale řekla mi, že pokud mě výtok otravuje, tak si mám zavádět vag. tabl. Macmiror complex 500. Ale zároveň dodala, že někdy je lepší nechat pochvu být a nic nezavádět, že má pochva samočistící schopnost (a když tam pořád něco zavádíte, tak to taky není úplně dobře). Já teď nevím, jestli je lepší přemnoženého streptokoka přebít Macmirorem (bojím se, aby se neobjevilo zase něco nového) a nebo nechat pochvu prostě být, nic tam nezavádět a čekat, jestli se to zlepší. Na kontrolu mám přijít asi za tři týdny. Samozřejmě si nechci v pochvě „pěstovat“ něřáda streptokoka, na druhou stranu, pokud by si pochva sama upravila prostředí, tak tam cpát nějaké tablety taky nechci... Prosím poraďte, co je lepší varianta?? Děkuji
Vera
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den pane doktore, moc prosím : velikost folikulu 22 mm a aplikace Ovitrelle 250 ( dvě dávky najednou ) - nedochází u mě přirozeně k uvolnění vajíčka z folikulu . Myslíte, že aplikace Ovitrelle při velikosti 22 mm není pozdě? Folikul se každý měsíc mění v cystu. MOC Vám děkuji za odpověď. Terezie P.
Terezie P.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den chtěla bych se zeptat beru už pul roku estrogen a ktomu dufastol je možné otěhotnět
Zdena 15
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,

cca devět let jsem brala HA, nedávno jsem jí vynechala, před více než dvěma týdny jsem měla dostat menstruaci a nedostavila se. Je v tomto případě lepší navštívit lékaře, nebo počkat, až se MS sama dostaví?

Děkuji, Anna - otázka upravena poradcem
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, jsem desátý den po revizi dělohy (zamlklé těhotenství). Dnes mi doktorka řekla, že je v děloze ještě krev, která by se měla vyloučit. Jinak, že bych musela znova na revizi. Ale dvou revizí po sobě se obávám, protože bych chtěla mít miminko. Je způsob jak by krev mohla odejít bez revize, když to vypadá, že se jí samovolně nechce? Za tři dny mám jít ještě na kontrolu tam, kde mi zákrok prováděli. Pomohlo by třeba pít kontryhelový čaj nebo nějaká jiná "babská" rada? Děkuji za odpověď - otázka upravena poradcem
Věra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,
jsem těhotná asi v 5tydnu. V sobotu sem začala lehce krvacet. V neděli jsem už měla i lehké bolesti jako při menstruaci. Byla jsem na pohotovosti dostala jsem prášky na udržení těhotenství. Chtěla jsem se zeptat jestli je to normální když dostanu Menzies při těhotenství.? V neděli bylo embrio vidět. Doktorka nenašla proč krvácím.
Děkuji za odpověď
- otázka upravena poradcem
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý deň, už dlhšie ma trápi hustý biely výtok najskôr aj so svrbením, no v poslednej dobe je to len výtok ktorý nesvrbi iba sem tam,svrbenie nie je stále. Kultivafčný výter bol v poriadku. Čo to môže byť? Môžem mať pohlavný styk alebo masturbovať? Ďakujem za odpoveď
Nikola
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
dobry den mam 45 rokov a chceli by sme s priatelom babetko momentalne mam bazalnu teplotu uz 14 den 37,5 a menzes mi meska 2 tyzdne moze sa jednat o tehotenstvo ? dakujem
- otázka upravena poradcem
annna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den pane doktore,

jsem v 16. týdnu těhotenství. Byly mi naměřeny hodnoty glykemie pod spodní hranicí intervalu, a to 1,09 mmol/l. Co to přesně znamená, je to špatné a měla bych to nějak řešit, popř. jak?
Pak mi ještě jedna hodnota vycházela mimo doporučovaný interval, a to cholesterol, který mám 5,33 mmol/l.
Jestli Vám to pomůže v odpovědi z hlediska orientace, jak na tom zdravotně jinak jsem z hlediska toho, jaké mám např. BMI a z toho vycházející možné zdravotní "komplikace", tak je mi 33 let, měřím 170cm a nyní v tomto týdnu těhotenství vážím 55kg (předtím jsem před otěhotněním měla 52kg), již jedno dítě mám (dceři je 13 měsíců a stále ji kojím, nyní už nějaký čas tak 2x denně).

Děkuji - otázka upravena poradcem
Anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den chci se zeptat nesetkal jste se s nejakou zenou ktera by pri Crohnove chorobe uzila postinor ? Neslysel jste jaka hrozi rizika nebo tak neco ? Co se třeba může stát ? Na internetu jsem o tom nic nenašla a můj gastroentrolog mi taky nebyl schopen rict co muze nastat .

Děkuji. - otázka upravena poradcem
Anděla
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den dnes (28.5.) se nám stalo ze pritel pozde vytahl penis a jaksi kondom se stahnul a cast sperma vyteklo do me na zacatku posevniho vchodu a vetsina vytekla , byl to jiz druhy ejakulat. poslední MS jsem mela 10.5. a byla slaba trvala 4 dny byla to předčasná MS ( po 20dnech).
Je hodně vysoké riziko otěhotnění ?

Děkuji Za odpoved. - otázka upravena poradcem
Katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
dobry den mam dotaz jen nevim jak to napsat,tak to napisu presne jak to citim.jsem tehotna v 22 t.jiz prd tehotenstvim sem mivala obcasne krece v podprisku kdyz se mi chtelo na velkou,asi ty strevy jak se to tam toci..vcera se mi stalo opet ze jsem dostala strasne krece do podprisku a bricha az sem se musela zastavit a po 1 az 2 min to preslo stalo se mi to v intervalech 10 min 2 krat..asi po 10 min sem si prdla a uz pak zadne krece nebyli..domnivam se ze to opet byli streva+ zarazene prdy..vzhledem k tomu ze ty krece znam z dob kdy jsem jeste nebyla tehotna,ale pritele to vydesilo a rekl at se raxeji zeptam..doufam,ze ma teorie je spravna a ze to neni nic jineho
nikola
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,mám 5cm velkou cystu na pravém vaječníku. Zajímá mně, při jaké velikosti se musí cysta odstranit. Před 15ti lety měla cysta velikost 3cm. Zatím jsem bez problému. Dále, jak dlouho se po laparoskopii může odejít domů z nemocnice. Děkuji za odpověď.
Božena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobry den Dr. Sulci,

dekuji Vam za odpoved ohledne vztycene, nehybne leve rucicky na ult ve 23 tt. Problem je v tom, ze ji tak ma malicka pri kazde kontrole u dr asi od 10 tt. Urcite se nemam obavat napr ochrnuti ruky? Doma jsou z toho vsichni znepokojeni a nuti me na lepsi ult. S pozdravem - otázka upravena poradcem
Adriana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý deň, pán doktor. Na začiatok v skratke niečo o mne a mojich gynekologických problémoch. O pár dní budem mať 38 rokov. Mám za sebou dve úspešné, bezproblémové tehotenstvá (dcéra 18 a syn 15 r.). Pred rokom a pol som po neúspešnom dvojročnom snažení absolvovala laparoskopiu s drilingom vaječníkov. Následne som bola hormonálne stimulovaná Clostilbegytom a druhý pokus bol úspešný. Otehotnela som, no v 8 tt mi bola diagnostikovaná anembryomola a nasledoval kyret. Tri mesiace po zákroku som prirodzene otehotnela. Preventívne som si aplikovala Clexane, no bohužiaľ v 12 tt opäť potvrdený MA a znova kyret. Mám podozrenie, že som mohla potratiť kvôli zľaknutiu v nočných hodinách, keďže nasledujúce dni po spomínanom zľaknutí mi začali ustupovať tehotenské príznaky. Ale je to len moja domnienka. Absolvovala som hematologické, genetické i endokrinologické vyšetrenie. Bol mi diagnostikovaný syndróm lepivých doštičiek s následnou doživotnou liečbou Anopyrínom. Minulý mesiac som opäť otehotnela, no žiaľ ani napriek liečbe Anopyrínom a Clexanom to ani tentokrát nedopadlo dobre. Včera som podstúpila kyretáž po MA v 7 tt. Lekárka v nemocnici mi odporúčala absolvovať reprodukčnú imunológiu, no podľa názoru mojej ošetrujúcej gynekologičky je toto vyšetrenie vhodné pre páry, ktoré majú problém otehotnieť, čo my nemáme. Otázka teda znie, či by ste mi Vy odporúčal absolvovať uvedené vyšetrenie? Mohli byť uvedené potraty náhodné? Aké veľké je riziko potratu v prípade ďalšej možnej gravidity?

Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

S úctou a pozdravom Monika - otázka upravena poradcem
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Často se mi stává, že mě v noci probudí pálení za poševním vchodem. Dokud nepoužiji probiotikum nedá se to vydržet,doprovází to nutkání na močení + nepříjemný pocit při močení. Po použití probiotika se to zlepší, uklidní.
To se mi teď stalo ale během MS. Kdy krev tolik nevytéká (sice mam třetí den z šesti) a přesto se mi to stalo znovu. Poševní vchod je jakoby stažený a pro jistotu jsem si zavedla probiotikum a pro rychlejší ulevu udělala výplach. Doufám, že mi to pomůže. Rovněž používám probiotické tampony od ellen. Nevíte, čím by to mohlo být? - otázka upravena poradcem
Nala
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Omlouvám se, ale jak uvedeno v záhlaví poradny, od 27.5.do 4.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet - takže na Váš dotaz nemohu odpovědět. Bude-li vaše otázka ještě aktuální po 4.6., položte ji prosím znovu

MUDr. Jan Šulc






mobilní verze