Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám bude odpovídat MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

různé
Dobrý den pane doktore, já jsem si také objednala Gynex a četla jsem, že ho moc nedoporučujete, můžu vědet důvod? děkuji JANA
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Obecně nemám důvěru k podobným  doplňkům stravy, které podléhají ve srovnání s léky jen minimálnímu testování před schválením. Omezena je u nich také povinnost evidovat negativní vedlejší účinky.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý deň pán doktor. Niekoľko mesiacov sa snažíme o bábatko. Počas pohlavného styku však musíme používať lubrikačný gél, ktorý je založený na vodnej báze. Môže používanie lub.gélu zabrániť počatiu? Tento mesiac som začala brať inofolic a kamoška mi poradila, že má dobré skúsenosti s Gynex. Myslíte si, že tieto dva prípravky sa dajú užívať aj naraz? Alebo aký máte názor na tieto prípravky.
Za odpoveď Vám vopred ďakujem. - otázka upravena poradcem
Diana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Lubrikační gel, pokud neobsahuje speciální příměsi zaměřené proti spermiím, početí neovlivňuje

Přípravky s kyselinu listovou, jako nap. Inofolic, považuji při snaze o početí za vhodné. Gynex svým pacientkám nedoporučuji

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,
existují nějaké postupy, které mohou zpomalit stárnutí vajíček - otázka upravena poradcem
Marta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Žádné takové postupy neexistují. Čas se bohužel nedá zastavit

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, je pravda, že když má žena vyšší hladinu mužských hormonů má kvalitnější vajíčka ve 40 letech než její vrstevnice. Děkuji za odpověd
Kristýna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

S tímto názorem jsem se dosud nesetkal

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den pane doktore, je velký rozdíl v odstranění dělohy pokud je to Lahv, nebo břišní cestou, myslím v zasahu pro ženu. Je pravdou, že pokud je u ženy začínající sestup dělohy, je lepší zákrok břišní cestou?
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

LAVH je pro ženu menší zátěží, hojení je rychlejší, snazší.  Rozdíl není dramatický, ale existuje.

Nemyslím, že je při počínajícím  sestupu zákrok břišní cestou nějak zásadně  výhodnější

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,
Pane doktore, jak je to s ovulací MS mám různě, poslední 11-14.8 a teď jen 6.9-7.9..Kdy mi může teď v září cca vycházet? Děkuji - otázka upravena poradcem
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Obvykle se ovulace dostavuje  uprostřed mezi začátky menstruací. Někdy ale může přijít již 10. den, jindy třeba až 18. den. Zkuste případně ovulační testy nebo měření bazální teploty (to ale informuje jen zpětně)

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,
pálí mě při močení, jiné problémy nemám. Je nutné navštívit lékaře? - otázka upravena poradcem
Martina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Návštěva lékaře je vhodná

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,
chtěla bych znát váš názor. Trápí mě svědění jak zevně tak občas i vnitřně-pochvy. Převážně ráno po probuzení nebo večer při spaní když mám pocit dole horkosti. Trpěla jsem převážně vždy na kvasinky. Výtok je bílý občas jsou v něm po styku hrudky. Ale dle kultivace několikrát za sebou streptokok naposledy jen laktobacily +++ Nyní po styku opět svědění. Stává se mi že mi zarudne i močová trubice je tam jakoby taková krvavá podrážděná svědí a řeže. Při močení nepálí nebolí jen to svědíní. Doktor mi předepsal mast belloderm ob den jeden týden pak pokud to pomůže tak 2xtýdně jeden měsíc, ale z kortikoidů mám popravdě strach. Z uretrý žádný výtok nemám ale proč mě to v okolí a jakoby přímo v ní svědí a řeže. Občas použiju natriové globule a olej. Fungicidin mě jakoby dráždí a sem pak zarudlá ale přejde to. Ale už jsem bezradná, že se mi to stále vrací. Mám jít na nějáké speciální testy? Děkuji za radu. - otázka upravena poradcem
Markéta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Aniž nález vidím, příliš neporadím. Jen myslím, že byste měla zkusit doporučenou léčbu.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den ještě k předchozí otázce na odstranění dělohy, pokud by menstruace nebyla dříve jak za 21 dní, tak myslíte, že bych měla s operací vyčkat, nebo jít raději hned dokud to jde Lahv, byla jsem upozorněna, že je nález hraniční a jinak už břišní cestou. Mám 14 dní na to aby mě ještě operovali. mám předoperační vyšetření, ale 21. listopadu bych měla jít na operaci štítné žlázy, proto špatný psych stav. DĚKUJI Jana
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Opakuji, že postup Vám musí doporučit lékaři z pracoviště, kde je operace plánovaná

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý deň, na zadnej strany pošvy som si nahmatala akýsi výrastok, ťažko sa to opisuje. Má to nepravidelný tvar, je to tvrdé a nebolestivé. Prirovnala by som to k tomu, akoby zo zadnej strany vrastala kosť. Je to cca 2cm dlhé, 1cm śiroké a 1cm hrubé, nachádza sa to medzi krčkom maternice a vychodom z pošvy. Nemám žiadne iné potiaže. Poraďte mi prosím, može to byť niečo vážne? Momentálne som v zahraničí a nemôžem zájsť za svojou gynekologičkou. Ďakujem.
Linda
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Na dálku bez možnosti vyšetření nedokážu odhadnout, o co by mohlo jít

MUDr. Jan Šulc

různé
Pane doktore. mám termín na odstranění dělohy,brala jsem proveru 500 3x1 menstruace se nedostavila zítra nastupuji, prý by operovali i pří menstruaci, není to nebezpečné. Nemám si vzít dnes a zítra zbytek provery a menstruaci oddálit.Děkuji Jana
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Musíte postupovat dle doporučení lékařů z pracoviště, kde operaci plánují

MUDr. Jan Šulc

různé
Pane doktore, mám jít na odstranění dělohy, byla mi podána provera menstruace nedorazila i když sliznice je 10 mm chtějí operovat s tím, že si vezmu nějaké léky, je to vhodné? Nebylo by lepší operaci odložit? mám počkat jestli do neděle menstruace nedorazí a v uterý bych měla mít nastup a ve středu operaci. Děkuji Jana
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Postupujte dle doporučení lékařů pracoviště, kde operaci plánují

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den pane doktore, k mé předchozí otázce ponechání vaječníků a neproběhlé menstruaci, byla mi nasazena provera menstruace se nedostavila, tak chtějí operovat, že mi nasadí nějaký prášek, myslela jsem, že je lepší operovat po menstruaci, proc je lepší operovat po menstruaci? Kvůli krevním sraženinám. děložní sliznici mám po dobrání provery 9mmm to myslíte. že bych mohla v blízké době odmenstruovat. Mám velký strach z operace. Brala jsem před 3 roky esmya a na vaječníku se mi udělala cysta, po dobrání se ztratila, tak mám strach, když neprojde menstruace, abych tam neměla cystu. Myslela jsem, že to má význam, aby se odmenstuovalo.Děkuji Milada
milada
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je-li sliznice 8 mm, je nástup menstruace velmi pravděpodobný.

Cysta může být na vaječníku, i když menstruace proběhne.

Operovat se může i před menses, někdy ale operační pole více krvácí.

MUDr. Jan Šulc

různé
Pane doktore, pokus si i přez to že je mi 50 roku budu chtít ponechat vaječníky, menstruave po proveře neproběhla a budou chtít operovat, může mít vliv na vaječníky , když neproběhla menstruace. Myslím jako jestli by nebylo lepší kdyby menstruace kvůli vaječníkům proběhla
- otázka upravena poradcem
milada
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud jde o ponechání vaječníků, proběhlá či neproběhlá menstruace nemá žádný význam

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý večer pane doktrore mám plánovanou operaci odstanění dělohy, menstruace neproběhla, po proveře ktrou jsem brala 5 dní na vyvolání, co ted budu dělat, dají mi náhradní termín, nebo budou operovat aniž by menstruace prošla.Jak by jste to řešil, je mi 50 roků a ráda byc si ponechala vaječníky. Milada
- otázka upravena poradcem
Milada
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Na postup se musíte zeptat na pracovišti, kde je operace plánována.

Ponechání vaječníků v 50 letech nedoporučuji. Jsou již na konci svého fungování a riziko rakoviny vaječníků nelze podceňovat.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den pane doktore, měla jsem jít na odstranění dělohy, operace neproběhla menstruace se dostavila pozdě, í když spíš takové špinění, mám jít na operaci štítné žlázy, jak se mám pojistit abych v termínu nekrvácela? je to pro mě velice důležité před menstruaci mám velký problém s častým močením. Také nevím jak budu menstruaci dostávat. Děkuji Jana
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Řízení cyklu je možné hormonálními léky. Jakými přesně musí rozhodnout Váš gynekolog na základě Vašeho nálezu, především UZ.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den pane doktore, dostala jsem se do svízelné situace, měla jsem jít na odstranění dělohy , brala jsem proveru na vyvolání menstruace, do toho mě chytl žlučník, ještě jsem neodmensruovala a paní doktorka mi řekla, abych si vzala na 7 dní orgametril, není to špatné řešení? Děkuji LUCIE
lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je to možné řešení. Otázkou je, jak na to zareaguje Váš žlučník

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, přítelkyni se druhý den po sexu objeví v oblasti kolem pochvy drobné prasklinky, ze kterých se jí loupe kůže. Za pár dnů bez sexu se jí to opět zahojí, ale po sexu se opět objeví. Mě se na penisu také objevili drobné ranky, ale za pár dnů se zahojily a od té doby už nikdy. Na gynekologii jí řekli, že neví co to je. Moc děkuji za jakoukoliv radu
Petr
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Aniž nález vidím, je těžké spolehlivě posoudit, o co jde. Teoreticky by mohlo jít o pomnožení kvasinek. Zkuste Vy i partnerka současně aplikovat některý volně prodejný lék proti kvasinkám. Dodržte doporučené dávkování a dobu podávání!

MUDr. Jan Šulc

různé
K předchozí otázce ještě, tím jsem myslela, aby menstruace proběhla správně, aby na vaječnicích nevznikla cysta.děkuji Jana
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

již zodpovězeno

+doplnění - Provera případnému vzniku cysty nezabrání

různé
Dobrý den pane doktore, mám jít na operaci odstranění dělohy, před menstruací mám brát pouze pět dní Proveru 5 mg, je těch pět dní dostačujících 3x1, chtěla bych si nechat vaječníky je důležité aby byla menstruace, opravdu po skončení, řekli mi že mírné špinění u operace nevadí. Jana
jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
různé
Dobrý den pane doktore, mám jít na operaci odstranění dělohy, před menstruací mám brát pouze pět dní Proveru 5 mg, je těch pět dní dostačujících 3x1, chtěla bych si nechat vaječníky je důležité aby byla menstruace, opravdu po skončení, řekli mi že mírné špinění u operace nevadí. Jana
jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Mírné špinění by opravdu nemělo vadit.

Možná bych doporučil o 2-3 dny delší dobu podávání Provery - ale neznám přesně Váš nález

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobry den, predvcerom som si dala urobit vakuovu terapiu na zv. prsnikov, ale problem je, ze v jednom prsniku ma boli viac a aj je vacsi a plnsi nez druhy, vadi mi to, chcem sa spytat, ta bolest ustane a prsniky sa vratia do povodneho stavu, alebo je efekt takejto terapie trvaly a budem s tym musiet nieco robit? Mam terapiu opakovat, aby som dorovnala nejako rozdiely? Dakujem
Anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

S touto metodou nemám zkušenosti. Musíte se zeptat tam, kde výkon prováděli

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý deň, pred dvoma dňami sa mi urobili dva pľuzgieriky v oblasti bikín. Na internete som sa dočítala, že sa jedná o herpes. Nakoľko necítim žiadne príznaky, nič ma nepáli ani nesvrbí zatiaľ , mohlo by sa jednať aj o niečo iné ? Ďakujem vopred za odpoveď.
Ivana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Aniž nález vidím, nelze dost dobře posoudit, o co se jedná. Kromě oparu může jít např. o malé furunkly

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, ve kterých dnech cyklu je ovulace. Jaké jsou nejčastější příznaky aniž by žena použila ovulační testy. Děkuji
Miluše
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

K ovulaci obvykle dochází uprostřed cyklu, tedy 13.-14.den. Není výjimkou ale ani ovulace 10. den nebo třeba 20. den i později.

Příznakem je změna hlenu, bolest v podbřišku, někdy ovulační krvácení.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den pane doktore jsou mi doporučeny dvě operace, odstranění dělohy a TTE, po dobrání esmya jsem měla mensruaci naposledy 17.6. od té doby jsem nemensruovala, dnes jsem byla u své gynekoložky, která říkala, že sliznice je vysoká a kvůli plánovaným operacím mám začít brát proveru 3x1 na vyvolaní menstruace 6 dnů a pak prý menstruaci dostanu třetí den. J e to správný postup, nebo bych si mohla vzít prášky a jít na operaci odstranění dělohy, aniž by prošla menstruace? Jsem z toho velice zmatená, děkuji JANA
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Doporučení Vaší lékařky považuji za logické

MUDr. Jan Šulc

různé
ráda bych se zeptala, zda mohu kombinovat Triprim 200 na zánět močových cest a norethisteron na odsunutí menzes? je mi 48 let. děkuji Lucie
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Tato kombinace je možná

MUDr. Jan Šulc

různé
JE VHODNÉ OPEROVAR PŘED MENSTRUACI KDYŽ NEVÍM KDY PŘIJDE? BYLA BY TO MOJE POSLEDNÍ MENSTRUACE S ODSTRANĚNÍM DĚLOHY PONECHÁNÍM VAJEČNÍKŮ.DĚKUJI Jana
- otázka upravena poradcem
jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Obvykle se operuje po menses. Záleží ale ne řadě okolností

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, pane doktore,
je mi 35 let, poslední dobou mívám slabší menses než dříve, a byla mi naměřena nižší děložní sliznice, ne ale nějak dramaticky. Protože se chceme začít snažit o druhé dítě, je možné, aby mi gynekolog předepsal nějaký estrogenní lék na podporu sliznice? Ovulace u mě probíhá bez problémů. - otázka upravena poradcem
Adéla
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud menstruujete, estrogenů máte pravděpodobně dostatek. Neřešil bych to

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den pane doktore, mám plánovanou opeaci odstranění dělohy, mám přijít do středy domluvit si termín.Dnes jsem byla u své gynekoložky, nevěděla jsem jestli menstruaci dostanu nebo nebo ne, jsem po léčbé esmya. Lékařka říkala, že sliznice je vysoká, mám brát proveru 3x1 od dneška to je pondělí do soboty, myslíte, že je to tak dobře, termín mám na 30. srpna, myslíte, že do té doby proběhne menstruace? Nebo by bylo lepší řešit to jinak, oddálením menstruace.
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Myslím, že navržený postup by měl fungovat. Je podle mne lepší menses vyvolat než odsunovat

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den mám takovou nepříjemnou otázku. Vím, že "prdění" pochvy při sexu je normální, ale mě se to stává i při běžných aktivitách a to často. Když ležím a zvednu se, když dám nohy nahoru nebo když si rychle lehnu tak se ozve ten příšerný zvuk a celkem nahlas.
Poraďte mi prosím. - otázka upravena poradcem
Hana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Zkuste cviky na posílení svalů pánevního dna

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobry den pane doktore, chtela bych se zeptat co znamenaji vysledky aneuploidie (-x/komplexni mozaika),,,(+16),,,(-22). Moc dekuji
Nada
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nejsem genetik, ale domnívám se, že  v některých buňkách je nalezen nadbytečný chromosom 16 a v některých buňkách chybí chromosom 22

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, pane doktore,
sestra mi na mou žádost napsala recept na oddálení menstruace Norethisteron zentiva. Mezi dveřmi na poslední chvíli se zeptala jestli nejsem vedená na hematologii. Odpověděla jsem ne, ale po pár minutách po opuštění ordinace jsem si uvědomila, že sice nejsem, ale moje sestra ano. Nedávno jí zjistili Leidenskou mutaci heterogenní. Prý mám 50 % šanci, že tuto mutaci mám také, ale doposud jsem nebyla na žádném vyšetření. Pokud tuto mutaci mám, mohlo by užívání Norethisteronu vadit? Doporučil byste mi ho i přes toto riziko užívat? Děkuji moc za odpověď. - otázka upravena poradcem
Markéta V
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Riziko užívání Norethisteronu je podle mne  i v případě heterozygotní varianty mutace Leiden minimální

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, je mi 24 let a před dvěma dny jsem si kontrolovala prsa a u vnitřní strany levého prsu, kousek od hrudní kosti jsem nahmatala ztuhlou oblast, která je bolestivá na dotek. Den před vyšetřením jsem prošla poměrně intenzivním cvičením, na které nejsem zvyklá. Může se jednat o ztuhlý sval nebo se mám obávat něčeho vážnějšího? Děkuji.
Šárka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně nejde o nic vážného. Nález by se měl upravit, zatuhlina zmizet

MUDr. Jan Šulc

různé
Pane doktore mám termín operace na štítnou žlázu na listopad, myslíte si, že by bylo možné ještě předtím jít na operaci odstranění dělohy, po jaké době se to dá absolvovat? Pokud bych si nechala odstranit vaječníky, nemužu se dostat do stavu, že operaci štítné žlázy nezvládnu?
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Neznám do detailů Váš zdravotní stav. Myslím ale, že by to mohlo být stihnutelné.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, mám dvě malé děti, během obou těhotenství jsem měla opakovaně halucinace. V tom posledním jednou v prvním trimestru - byla sama doma a jasně jsem slyšela hlas, terý mi říkal, že mám otevřít okno, trvalo to asi 15 minut. Potom ve třetím trimestru jsem na parkovišti před obchodním domem viděla soba. Nikdy předtím ani potom (mimo těhotenství) jsem nic podobného nezažila. V porodnici jsem o tom neřekla, protože jsem se bála, že mi z obav z laktační psychózy zastaví laktaci. Já měla celou dobu na obě situace náhled. Po porodu bylo vše ok. Pořád mi, ale vrtá hlavou, co to bylo. Nevím, zda je to otázka na vás či na psychiatra, ale zkouším nejdřív zde.
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Určitě se poraďte s psychiatrem

MUDr. Jan Šulc

různé
Pane doktore, jak dlouho před operaci, když nevím, jestli dostanu menstruaci, nebo jsem v přechodu bych to musela řešit, to umělé navození cyklu.Jana
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Záleží na řadě okolností. Jde řádově o týdny

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat mám nadměrné srážení krve a při menstruaci se dělají menší sraženiny krve. Je to obvyklé u pacienta s vysokým srážením krve a nebo ne?
Děkuji - otázka upravena poradcem
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je to běžné bez ohledu na úroveň srážení krve

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý deň. Asi pred 5 dňami sa mi objavil tvarohovitý výtok, svrbenie a aj jemný opuch. Dočítala som sa, že to je mykóza a tak som si kúpila Rosalgin Easy. Už mám za sebou 7 výplachov, A príznaky mi už niektoré zmizli, ale ešte stále ma občas trochu svrbí a mám biely lepivý výtok. A občas mám aj mierne krvavý výtok /ale to len dnes a včera som mala ale len raz a trochu/ ale to som sa dočítala, že je to normálne, lebo sa tak zvykne občas pošva čistiť od poslednej menštruácie. Teraz si idem skúsiť kúpiť ešte idelyn ale chcela by som sa opýtať, či tých 10 tabliet mám brať každý deň, alebo stačí keď si zoberiem iba dve a potom ak príznaky zmiznú, tak ich môžem vysadiť? A idelyn gél a krém môžem používať aj v čase keď nemám menštruáciu. /lebo v letáčiku bolo že sa používa počas menštruácie a tehotenstva/... (A ku gynekologičke nechcem ísť, som ešte panna a keďže mám takéto príznaky tak by mi tam asi niečo dávala do vnútra a to nechcem/ tak snáď mi poradíte Vy. Ďakujem za odpoveď, pekný deň.
Eli
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví poradny, jsem do 8.srpna na dovolené s velmi omezeným přístupem na internet. Proto bohužel nemůžu na otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz aktuální ještě po 8.srpnu, položte ho prosím znovu

Děkuji za pochopení.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den pane doktore,
ze začátku těhotenství mi pan doktor oznámil že mám nález na čípku byla jsem na vyšetřeni a tam mi řekly že zkrátit o 1cm a tet po 6nedělích si tam mám zajít znovu na vyšetření je možné že se to spraví nebo je 100% že budu muset jít na zákrok předem děkuji za odpověd - otázka upravena poradcem
Vendula
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví poradny, jsem do 8.srpna na dovolené s velmi omezeným přístupem na internet. Proto bohužel nemůžu na otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz aktuální ještě po 8.srpnu, položte ho prosím znovu

Děkuji za pochopení.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat. S přítelem máme styk pouze s kondomem (neberu ještě HA)
Ale dne 7.8. jsem to měla dostat, ale nedostala jsem to. Už pár dní mě provází bolest břicha, plynatost a dorazil i průjem..
Mám strach o co se jedná, ale přítel se do mně neudělal a kondom také nepraskl. Nevíte o co se jedná? I tak máme strach.. - otázka upravena poradcem
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví poradny, jsem do 8.srpna na dovolené s velmi omezeným přístupem na internet. Proto bohužel nemůžu na otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz aktuální ještě po 8.srpnu, položte ho prosím znovu

Děkuji za pochopení.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobry den, jsem 28 dni po transferu zmrazeneho embrya.Tehotenstvi se potvrdilo i z krve. Predminuly tyden jsem byla na ultrazvuku, srdicko bylo videt, ale bylo bez pohybu. Od minuleho tydne mi prislo, ze mi splasklo bricho. Na dalsi ultrazvuk mam jit ve ctvrtek 11.8. Mam mit strach, nebo se nic nedeje? Uz jsem jednou prozila zamlkle tehotenstvi a strasne se bojim. Prosim poradte.....Katka
Katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví poradny, jsem do 8.srpna na dovolené s velmi omezeným přístupem na internet. Proto bohužel nemůžu na otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz aktuální ještě po 8.srpnu, položte ho prosím znovu

Děkuji za pochopení.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, mám nepravidelný menstruační cyklus, za sebou 2x těhotenství, nechala jsem si udělat hormonální profil a byl mi zjištěn FSH 3,5 a LH 4. prosím, co to pro mě znamená, paní doktorka mi to moc nevysvětlila. Užívám gynex a doufám, že pomůže. Ráda bych se dověděla, co se děje s mým tělem, když jsou hodnotý takové, jak jsem uvedla. Děkuji a přeji hezký den
Veronika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví poradny, jsem do 8.srpna na dovolené s velmi omezeným přístupem na internet. Proto bohužel nemůžu na otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz aktuální ještě po 8.srpnu, položte ho prosím znovu

Děkuji za pochopení.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den pane doktore,

mám možná hloupou otázku, ale potřebuji se o tom poradit s někým kvalifikovaným. Na kontrolu ke svému gynekologovi jdu až za týden. Jsem na přelomu 10 a 11 tt. Dřív mi bývalo docela špatně a točila se mi hlava, měla jsem citlivější prsa. Teď mi přijde, že poslední dva dny jsou příznaky slabší, spíše velmi malé a psa mě dnes vůbec nebolí. Beru utrogestan, tam jsem se dočetla, že snižují bolest prsou. Moje otázka zní, jestli je pravda že se může jednat o neprosperující těhotenství. Jinde jsem se například dočetla, že bývá ženám špatně až po vysazení utrogestanu. Utrogestan jsem brala už před těhotenství, a nikdy mi neděla nijak zle. I když já osobně si myslím, že intenzita příznaků nevypovídá o kvalitě těhotenství. Zajímalo by mě, zda je podle vás důvod tuhle situaci nějak řešit. Například navštívit dříve lékaře. Děkuji - otázka upravena poradcem
Katarína
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví poradny, jsem do 8.srpna na dovolené s velmi omezeným přístupem na internet. Proto bohužel nemůžu na otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz aktuální ještě po 8.srpnu, položte ho prosím znovu

Děkuji za pochopení.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, dva týdny zpět jsem měla menstruaci a včera jsme se s přítelem různě uspokojovali ale nebyl úplně ve mě jen se tam o mě otíral a dnes jsem znovu začala krvácet jako při menstruaci, je to normální? Nejsem těhotná?
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví poradny, jsem do 8.srpna na dovolené s velmi omezeným přístupem na internet. Proto bohužel nemůžu na otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz aktuální ještě po 8.srpnu, položte ho prosím znovu

Děkuji za pochopení.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, 31.7 jsme s přítelkyní měli nechráněný pohlavní styk,den poté dostala menstruaci,která jí skončila po třech dnech. Menstruaci prý normálně má 5-6 dnů. Přítelkyně do toho má zánět ledvin. Mysíte, že se může jednat o těhotenství ?
Martin
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví poradny, jsem do 8.srpna na dovolené s velmi omezeným přístupem na internet. Proto bohužel nemůžu na otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz aktuální ještě po 8.srpnu, položte ho prosím znovu

Děkuji za pochopení.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, před rokem jsem vysadila antikoncepci, menstruaci nemám stále pravidelnou a bojím se až pojedu na dovolenou, že zrovna dostanu menstruaci. Chci se tedy zeptat, když by mi menstruace začala na dovolené jak rychle by jí utlumila antikoncepce? zmizla by do 1-2 dnu nebo až příští cyklus? bohužel dřív už si antikoncepci nestihnu vzít kvůli cyklu. Předem moc děkuji za vaší radu-odpověď
KuLenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví poradny, jsem do 8.srpna na dovolené s velmi omezeným přístupem na internet. Proto bohužel nemůžu na otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz aktuální ještě po 8.srpnu, položte ho prosím znovu

Děkuji za pochopení.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den pane doktore, je mi 51 let, hodnota AMH je 0,78, menstruaci mám každý měsíc.
Musím se ještě chránit před otěhotněním? Děkuji za odpověď. Jana - otázka upravena poradcem
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví poradny, jsem do 8.srpna na dovolené s velmi omezeným přístupem na internet. Proto bohužel nemůžu na otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz aktuální ještě po 8.srpnu, položte ho prosím znovu

Děkuji za pochopení.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý večer, chtěla bych Vás poprosit o radu. Brala jsem léta antikoncepci, kterou jsem před 2 lety vysadila. Cyklus se mi srovnal, ale trpěla jsem velkými bolestmi v oblasti kostrče, že jsem byla po poradě s p.doktorkou donucena před 5 měsíci začít brát opět antikoncepci - ta bohužel moje bolesti nepotlačila - více jak 20 hodin jsem trpěla velkými bolestmi zad a v oblasti kostrče s nemožností dojít si po ceou dobu na záchod. Zároveň jsem cítila velký tlak v konečníku, byl pro mě problém i chvíli sedět. Opravdu nepříjemný tlak a zároveň bolest. Na 20h. jsem se vyřadila z běžného života. Duphaston nezabírá. Menstruace je ale slabá a krátká. Paní doktorka už si se mnou neví rady. Jsem zoufalá, protože bolesti ohrožují hlavně můj prac.život. Dle ultrazvuku je vše v pořádku. Za Vaši radu Vám budu vděčná.
Pavlína
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví poradny, jsem do 8.srpna na dovolené s velmi omezeným přístupem na internet. Proto bohužel nemůžu na otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz aktuální ještě po 8.srpnu, položte ho prosím znovu

Děkuji za pochopení.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, je mi 15 let... Poprvé jsem se se svým přítelem milovala odpoledne.. Ještě v ten den jsme jeli do Pardubic, když jsme nakupovali tak jsem si myslela, že jsem dostala MS a šla si koupit tampony ale druhý den už jsem nekrvácela.... Co by to mohlo být???
Anyyyyyys :) :) :)
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví poradny, jsem do 8.srpna na dovolené s velmi omezeným přístupem na internet. Proto bohužel nemůžu na otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz aktuální ještě po 8.srpnu, položte ho prosím znovu

Děkuji za pochopení.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobry den,
jsem v 25tt těhotenství.Mám takový možná blbý dotaz ale dělá mi to starosti nechci nic zanedbat.Bratrová přítelkyně má antibiotika na anginu druhy den.Brazr je s ni v pernamentnim kontaktu i kdyz se snazi spat vboddelenych pokojích.Chci se zeptat jestli se můžu vidět alespoň s bratrem když se cíti v pořadku?S přitelkyní pravděpodobně bych neměla přijit do kontaktu že? Jde o to ze jsme na dovolene a mam moznost je videt ted do pondeli pak az o Vanocich:-\Kazdopadne radeji se ptam odbornika nechci nic podcenit:-( - otázka upravena poradcem
Vladi
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví poradny, jsem do 8.srpna na dovolené s velmi omezeným přístupem na internet. Proto bohužel nemůžu na otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz aktuální ještě po 8.srpnu, položte ho prosím znovu

Děkuji za pochopení.

MUDr. Jan Šulc




mobilní verze