Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Poradna je od 27.5 do 4.6. 2017 z důvodů dovolené pozastavena. Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám bude odpovídat MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

různé
Prosim Vas o radu, mam 35r, bezdetna. Asi pred 3 rokmi mi museli ukoncit tehotenstvo v 16tt kvoli vrodenej vyvojovej vade plodu z doteraz nezistenej priciny. Znovu sa pokusam otehotniet, ale na chodidle mam kurie oko, ktore som liecila cca 1 tyzden lastovicnikom. Poslednykrat som si aplikovala na chodidlo stavu zo stonky lastovicnika 4 dni pred ovulaciou. Je jedovaty, mohlo by to mat negativny vplyv na moje pripadne otehotnenie alebo sa mam pokusat otehotniet az dalsi mesiac? Dakujem.
Patricia
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Žádný negativní dopad uvedené "léčby"  bych nepředpokládal.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, v 3 den své menstruace jsem byla v prostředí, kde se velmi prášilo, a proto bych se chtěla zeptata jestli to mám nějaký vliv na mestruaci?....děkuji
lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Žádný vliv ti  podle mne nemá

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, je mi 17 asi měsíc mě svědí levá bradavka a před dvě dny jsem si nahmatala malinkou bulku pod bradavkou. Může to být vážné?
Eva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně nejde o nic vážného. Pokud se ale stav neupraví, navštivte lékaře

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, je mi 44 let let a nedávno mi byl zjištěn HPV virus 16, byla jsem na konizaci děložního čípku - zjištěn adenocarcinom a následně jsem podstoupila preventivně hysterektomii. Pořád přemýšlím, kde jsem k tomu viru mohla přijít, protože posledních 5 let jsem neměla sexuální (ani orální) styk. Je opravdu možné, že by vir přetrvával v těle třeba 5 nebo i více let?? Děkuji za odpověd.
Věra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ano, je to možné. Virus může v těle přetrvávat i řadu let

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, chtěla bych se zeptat...
Mám takový problém už tak druhý den mám nateklé stydké pysky a klitoris (zajímavé je, že jen pravou část), při sezení mě to trochu bolí a je to docela nepříjemné a nevím si s tím rady. Pomohl by nějaký krém nebo je nutné navštívit gynekologa? - otázka upravena poradcem
Sandra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Doporučuji návštěvu lékaře. Jen vyšetřením lze zjistit, o co jde, a doporučit vhodnou léčbu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobry den, mam asi trochu zvlastni dotaz. Myslite si, ze jsem si mohla odrit zevnitr stydke pysky? Byla jsem behat a zabehla jsem 10km, coz je na me hodne a bylo teplo. Druhy den jsem zjistila bolest, zcervenani a zdurelost pysku zevnitr. Pri moceni me to nepali ani me to nenuti k castejsi navsteve wc. Jen to svedi. Nevite, co s tim? Mohla bych to treba natirat bepanthenem nebo necim podobnym? Dekuji
Anca
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Podobné potíže bývají při mykóze. Takže bych doporučil užít některou volně prodejnou mast proti kvasinkám. Důrazně doporučuji dodržet doporučenou dobu léčby. Při neúspěchu se obraťte na gynekologa

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,chtěla bych se zeptat na náhradní mateřství,které by jsem chtěla podstoupit,jaká vyšetření by mě čekala a čeho všeho .Taky by mě zajímali jestli by byl při tomto NM problém ten ,že jsem v těhotenství již dávno užívala fraxiparin,ktery mi byl předapsán pouze jednou v době posledního těhotenství a v šestinedělí po porodu.Mohlo by to mít vliv ,že bych nebyla jako vhodná k náhradní matce,žádné problémy během porodů jsem nikdy neměla a měla jsem jich už 5.Děkuji vám za odpověd.
Janka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Náhradní mateřství není  v současnosti legislativně plně ošetřeno. Nejsou pokud vím ani stanovena povinná vyšetření ani požadované "parametry" náhradní matky. Nedokážu Vám proto odpovědět.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobry den chcem sa spytat mal som pohlavny styk s prezervativom ale zaroven aj oralny styk bez ochrany po 3-4 dnoch sa mi zvecsili mandle tazko sa mi prehltalo zacal ma bolet na dotyk nos akoby sa mi vnutri vytvorila nejaka chrastka mal som nadotyk trosku bolest v podbrusku.
mimo
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Nekladete žádnou otázku. Vaše potíže se ale netýkají oblasti gynekologie
různé
dobry den, potrebovala by som z dovodu cestovania posunutr cyklus asi o 4 dni pred pravidelnym je lepsie cyklus oddialit liekmi alebo by bolo mozne ho vyvolat u lekara injdekciou aby prisiel skor ? dakujem
verca
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je mnohem spolehlivější menstruaci oddálit

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý deň,
budúci mesiac mám svadbu a bohužiaľ mi presne v deň svadby vychádza aj začiatok menštruácie :( Neviem si predstaviť riešiť v tento deň ešte aj tampóny a vložky. Rozmýšľam nad liekmi NORETHISTERON, ale je tu jedno ALE. Už niekoľko mesiacov sa s priateľom nechránime, lebo radi by sme mali bábätko. Zatiaľ tehotná nie som, ale ak by sa napríklad podarilo v tomto cykle a ja by som nejakých 5 dní brala tento liek, hrozilo by plodu niečo? A ďalšia vec, pri laparoskopii mi bola zistená endometrióza vaječníkov, má táto diagnóza nejaký vplyv na užívanie lieku, resp. naopak? Môžem bez obáv na tých pár dni tento liek užívať? Za odpoveď ďakujem! - otázka upravena poradcem
Ema
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

5 dní užívání Norethisteronu plod neohrozí. Endometrióza užití Norethisteronu nijak nebrání. Ovšem toto onemocnění velmi často brání otěhotnění

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, od mého gynekologa jsem dostala na posunutí menstruace GYNPRODYL, ale v příbalovém letáčku nepíšou že je to i na posunutí menstruace. Prosím o Váš názor. Předem moc děkuji - otázka upravena poradcem
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Spolehlivější je odsun užitím Norethisteronu. Ale i Gynprodyl může zafungovat.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, je mi 18 let, už asi 3 měsíce mám v levém prsu malou bulku asi 3mm. Někdy o ní skoro nevím a jindy, většinou hodně před menstruací, mě to místo dost bolí. Střídá se to. Myslíte, že se jedná o něco vážného?
Děkuji - otázka upravena poradcem
karolína
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Velmi pravděpodobně se nejedná o nic vážného. Bez vyšetření to ale nelze prohlásit se 100% jistotou. Proto, pokud bulka nezmizí, doporučuji, abyste navštívila některou poradnu pro nemoci prsu

MUDr. Jan Šulc

různé
mozem mat pocas ovulacie ciry vodnaty vytok bez zapachu?
mm1
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při ovulaci je běžným jevem čirý tažný hlen

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý deň , našla som si na prsníku niečo ako výražku, alebo vred, nachádza sa to v okolí bradavky. VeĹmi ma to desí pretože to mám už mesiac, jednu dobu to mizlo a teraz sa to znova zväčšilo. Mám 21 rokov dúfam že to zmizne ale už som z toho na nervy :(
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně jde jen o nevýznamný kožní problém. Máte-li obavy, navštivte některou poradnu pro onemocnění prsu nebo případně svého gynekologa

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den pane doktore mám jít na genetické testy, moje maminka měla rakovinu. Beru Esmya myslíte si, že to nevadí, když mám jít na ten odběr gen. testů? děkuji JANA
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Podle mého soudu by to nejspíše nemělo nevadit. Záleží ale na tom, o jaké přesně testy půjde. Jednoznačnou odpověď Vám může dáte jen genetik, který testy bude provádět

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, již 5 dnů užívám lék Esmya, bolí mě hlava, buší mi v uších, po pár krocích jsem unavená, buší mi srdce. Nevím jestli je tento lék pro mě vhodný, nebo si tělo zvykne, Krom toho užívám lék ISOPTIn 1x denně.
Děkuji - otázka upravena poradcem
Zuzana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud tyto obtíže nastaly po nasazení tohoto léku a pokud záhy neustanou, není pro Vás Esmya pravděpodobně vhodnou léčbou

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,
cca před měsícem jsem podstoupila první IUI, po které jsem 14 dní aplikovala nějaký gel. Bohužel dorazila menstruace, samotné krvácení trvalo asi 5 dní a odcházely ze mě takové hrudky, což jsem přičítala tomu, že odchází pozůstatky gelu.
Dosud ale při utírání na WC pozoruji nějaké drobné tmavé/černé tečky, ani ne milimetr velké, je jich vždy jen pár.
Gynekoložka nad tím mávla rukou, ale připadá mi to divné, prosím tedy ještě Vás o názor.
Děkuji! - otázka upravena poradcem
Kamila
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Na dálku, aniž nález vidím, se nemohu dost dobře vyjádřit. Asi bych důvěřoval vaší lékařce.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý večer, mám takú otázku, že ked lekár pri vyšetrení použije klasické kovové pošvové zrkadlá, akým spôsobom sa potom po použití čistia alebo dezinfikujú?
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Zrcadla se omývají ve vodě a v desinfekčním roztoku a pak se sterilizují v horkovzdušném sterilizátoru

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, prosím vás, která vaginální probiotika jsou nejlepší, resp. která si lidé nejvíce chválí? Měla jsem Idelyn beliema effect, ale asi bych raději vyzkoušela něco "osvědčenějšího". Děkuji - otázka upravena poradcem
Veronika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Dost dobře nelze říci, které vaginálně podávané probiotikum je nejlepší. Osobně mám dobré zkušenosti s přípravkem Fermalac vaginalis. Je třeba ale vyzkoušet, co bude Vám konkrétně nejlépe vyhovovat.

MUDr. Jan Šulc

různé
dobry den, rada bych se zeptala, asi 2x jsem nasla na toaletnim papire takovou oranzovou hrudku (velmi lehce se dala na papire rozetrit). spodni pradlo bylo ciste. nebylo to po styku, je mi 50 let, 12 let mam vyoperovanou delohu, vajecniky ponechany, dekuji
Ivana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nekladete přímo žádnou otázku.

Nemyslím, že by šlo o něco závažného. Pokud by se ale situace opakovala, zkuste zjistit, kde je původ hrudky. Zdroj v pochvě ozřejmíte zavedením tamponu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,
sem již půl roku po porodu. A stále mám problém, který se týká pálení okolo pochvy někdy až ke konečníku. Má mudr mi udělala různé stěry apod. a vše je v pořádku. Nevím zda je možné , při porodu poškodit-podráždit kůži kolem pochvy,když dítě jde ven. Pálení nejvíce pocituji při chůzi jak se to o sebe odírá. Jinak to je ok. Při pohl.styku je téměř vše ok, ale pálení začne hned druhý den po pohl.styku. Pak se to zase uklidní. Nástřih byl proveden do boku. Můžete mi prosím poradit jak s tímto problémem mám bojovat? Děkujiza pomoc - otázka upravena poradcem
Blanka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Porod  sliznici i pokožku genitálu do jisté míry poškodí, ale vše se obvykle plně vyhojí

Neuvádíte důležitou informaci - zda ještě kojíte. Pokud ano, máte pravděpodobně sníženou hladinu hlavních ženských pohlavních hormonů estrogenů, což by mohla být příčina. Estrogeny sliznice genitálu do jisté míry ovlivňují. V tom případě by bylo možné očekávat zlepšení po skončení kojení.

Pokud ji nekojíte, výše uvedené nemá význam

Každopádně by mohlo pomoci otužování genitálu sprchováním proudem vody, omezení kontaktu se všemi chemikáliemi (deodoranty, aviváže, apod.). Vhodné je nenosit těsné oblečení a pokud menstruujete, upřednostnit tampony. Nejspíše bych i zopakoval stěry zaměřené na průkaz případného narušení poševního prstředí

MUDr. Jan Šulc


různé
Dobrý den, aká je pravdepodobnost, že žena dostane toxický šok pri používaní tamponov? ako dlho by ten tampon musela mat zavedený? dakujem
zuzana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při užívání tamponů dle návodu je riziko vzniku toxického šoku minimální. I pře překročení doporučené doby zavedení (najdete na návodu) je naštěstí tato komplikace vzácná

-tampon by musel být  ponechán v pochvě po desítky hodin. Záleží ale na mnoha okolnostech - například na složení poševní mikroflory

MUDr. Jan Šulc

různé
Děkuji za odpověď ohledně norethistteronu, ještě jsem někde četla, že menses lze uspíšit podáním norethisteronu např v půlce cyklu na 10 dní 3x denně, po vysazení menses hned přijde. Je na tom něco pravdy?
Alice
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Může to tak zafungovat, ale není to zdaleka jisté

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobry den, v pravem podpazi jsem si nahmatala bolestivou bulku a v levem podpazi se mi taky zdalo. Muze to byt neco vazneho? Je mi 17 let
Vendula
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nejspíše nejde o nic vážného. Pokud se ale stav neupraví, navštivte praktického lékaře

MUDr Jan Šulc

různé
Dobrý den,
chci oddálit menstruaci. Jak postupovat? Je mi jasné, že se užívá norethisteron Jedu 1.6. na dovolenou, menstruaci dostávám teď 2.-5. dne měsíce, ale nechci oddalovat tu červnovou menstruaci ale už tu co má přijít na začátku května. Oddálit ji z toho 5.5. třeba na 15.5. Je to takto možné? Kolik dní lze oddalovat a za jak dlouho po vysazení Norethisteronu přijde menses?Červnovou menstruaci nechci oddalovat z důvodu premenstruačního syndromu - otázka upravena poradcem
Alice
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Oddálení menstruace se provádí opravdu Norethisternoem. Začíná se vždy 3 dny před nečasnějším možným nástupem krvácení a užívá se obvykle po 10 až 14 dní. Lze i více, ale stoupá riziko, že Norethisteron cyklus neudrží. Posun lze provést již měsíc dopředu, ale problém je v tom, že se někdy (ne příliš často) v dalším cyklu krvácení vrátí do původního termínu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den pane doktore, prosím o radu. Je mi 31 let a včera se mi ze dne na den udělala na pravém prsu tvrdá bulka, na dotyk je cítit jako bych tam měla modřinu, ale nejsem si vědoma, že bych se praštila. Pouze jsem zvedla něco těžkého, přičemž jsem měla napnutý právě tento sval, mohla jsem si třebe "jen" něco utrhnout? V pondělí mám v plánu navštívit svého gynekologa, ale přeci jen mám strach, co by to mohlo být a zda se nejedná něco vážného.
Předem děkuji
- otázka upravena poradcem
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Bez vyšetření je těžké odhadnout, o co se jedná. Mohlo by jít například opravdu jen o svalový problém.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobry den, jak dlouho trvaji vysledku testu na chlamydie?
Niki
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Záleží na typu testu. Některý test lze vyhodnotit hned v ordinaci. U testů odesílaných do laboratoře bývá výsledek k dispozici v řádu dnů.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,
je mi 14 a občas nosím kalhotky typu tanga, chtěla bych e nosit častěji, ale mamka mi říkala, že jsou nezdravé a můžu mít problémy později třeba i otěhotnět.. je to pravda? - otázka upravena poradcem
Andrea
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Podle mne to pravda není

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den pane doktore
čeká mě totální abdom. hysterektomie - chtěla jsem se prosím Vás zeptat, zdali byste doporučoval aplikaci gelu Hyalobarrier v závěru operace jako prevenci proti srůstům.
Děkuji Vám za odpověď. - otázka upravena poradcem
Vladimíra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Již řadu let neoperuji, takže s tímto přípravkem nemám žádné zkušenosti. Nechal bych to na lékaři, který  Vás bude operovat

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o pomoc.
Mám taký problém, mám výrastok pri klitorise, ako začínajú pysky a idú ku klitorisu a tam ho mám asi ako špendlíková hlavička, sem tam ma neznesiteľne bolí, že ma až rifle obmedzujú, inokedy nič a v poslednej dobe opäť bolí. Je to ako hlavička a trochu začervenalý na špičke. Mám strach čo to je, pri prehliadke cca pred rokom a pol si pani doktorka nic nevšimla a vtedy som nemala ani tušenie, že ho mám, alebo že by ma bolel. Je to taká bolesť ked sa ho dotknem ako ked mate tŕň v pokožke a dotknete sa ho. Aj sexuálny styk je nepríjemný kedže je skoro na klitorise. Viete mi poradiť, čo to môže byť, alebo čo skúsiť, aby sa to nejako vstrebalo? prehliadku mam 17.3.2017
Ivet
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Bez vyšetření nelze poradit. Nemyslím ale, že jde o něco závažneho
MUDr. Jan Šulc
různé
Dobrý dem mám možná zvláštní otázku . Pane Doktore je mi 37 let a žádné gynekologické problémy nemám kontrola na gynekologii před 3 týdny vše v pořádku na výsledek cytologie čekám , ale podle Dr nepředpokládá žádné změny . Zapomněla jsem se však zeptat možná studem . občas mě svědí mezi .. stydke pysky kousek od kliktorisu na té kůži nevím jak to popsat . NEMÁM TAM ŽÁDNÉ PUPÍNKY ANI VŘÍDEK NETRPÍM NA VÝTOKY . Svědí to jen pří umývaní nebo když to podráždím myslím to místo . Je pravda že se pravidelně holím a to úplně . Četla jsem něco o Rakovině vulvy , ale na kontroly chodím každy rok a vše je v pořádku . Myslíte že je to holením ? Nesvědí to pořád jen když se na to zaměřím to samé místečko . Děkuji za VÁš názor .
Klára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den,.

Rakovina vulvy se obvykle vyskytuje u starých žen. U Vás bude příčina jiná. Může jít o pomnožení kvasinek - zkuste některý volně prodejný lék proti kvasinkám (dodržte doporučenou dobu podávání a dávkování!).

Někdy pomohou některá poměrně jednoduchá opatření:například omezení kontaktu rodidel se všemi možnými chemikáliemi – aviváže, deodoranty, sprchové gely, apod. Je-li to možné, je ideální na mytí genitálií vůbec nepoužívat mýdlo, jen sprchovat vodou.

Radím i změnu prostředků intimní hygieny – zaměnit tampony za vložky a event. i naopak

A můžete i zkusit vynechat holení.


MUDr. Jan Šulc


různé
Dobrý den,
pane doktore, chci se zeptat.1.6. odjíždím na dovolenou a je celkem reálné, že tak nějak dostanu i menstruaci. Šlo by nějak udělat, abych odmenstruovala dříve?, např. píchnout Agolutin např 18.5. nebo Postinor (ten způsobí příchod menstruace dříve nebo ne?). Nechci Norethisteron, neboť dovolená je dlouhá a tak moc oddalovat fakt nechci navíc norethisteron mi způsoboval jako by předmenstruační potíže typu nafouklosti a cizlivosti prsou. Antikoncepci neberu a menstruaci mívám v rozmezí 28-31 dní. Díky za odpověď. - otázka upravena poradcem
Alena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Urychlování nástupu menses je hodně nespolehlivé.  Ani Agolutin ani Postnor nezaručí, že přijde krvácení dříve. A často je pak menstruace nepravidelná, delší, atd. Vždy doporučuji raději odsun. Podání Norethisteronu lze rozdělit na více měsíců, aby se vždy menses posunuly jen o několik dní. Nebo je možné, pokud Norethisteron nevyhovoval, nasadit hormonální antikoncepci a také posun rozdělit na několik kratších úseků.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den pane doktore, s přítelem se snažíme o dítě. Měli jsme sex několikrát během pravděpodobné ovulace a i včera, což bylo 19. den cyklu, cca 15 min poté jsem při utírání objevila na papíře takovou malou necelou mm červenou tečku, nemohlo to být ještě zatím neuhnízděné oplodněné vajíčko a my ho spermiemi vyplavili?
Zuzana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

O vajíčko se v žádném případě nejednalo.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, pane doktore, ráda bych se vás zeptala na možné problémy s braním Vagifemu. Je mi 58 let, po menopauze, gynekolog mi tyto tablety předepsal, ale když jsem četla příbalový leták, zjistila jsem, že je tam spousta problémů - zátěž jater, kontraindikace u žilní nedostačivosti, vysokém tlaku, atd. Zvažuji tedy, zda hormonální substituci užívat, jestliže mám opravdu velké problémy s žilní nedostačivostí, hypertneze je kompenzována.. Můžete se, prosím, k tomu vyjádřit z vašeho pohledu? Velmi vám děkuji.
J.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, do 26.2. jsem na dovolené. Bohužel mám omezený přístup k internetu. Nemohu tedy na Vaše otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz ještě aktuální po 26.2., položte ho prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobry den, chci se zeptat, jestli je nejaka mala sance na otehotneni, i presto ze jsem mela jiz normalni menstruaci a i po menstruaci negativni tt?
Byva mi obcas trochu nevolno od zaludku, ale jine tehotenske priznaky se neobjevuji.
Dekuji za odpoved - otázka upravena poradcem
Pavla
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, do 26.2. jsem na dovolené. Bohužel mám omezený přístup k internetu. Nemohu tedy na Vaše otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz ještě aktuální po 26.2., položte ho prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, měla jsem s přítelem své poprvé a vím, že se u toho trochu krvácí, ale trvá to už 24h , sice to je jen slaboulinké, ale nemám se něčeho obávat?
luuvv
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, do 26.2. jsem na dovolené. Bohužel mám omezený přístup k internetu. Nemohu tedy na Vaše otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz ještě aktuální po 26.2., položte ho prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, mám pocit jakoby unikání vzduchové bubliny z pochvy. Myslím tím po celý den, né po sexu. děkuji za zodpovězení.
Miroslava
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, do 26.2. jsem na dovolené. Bohužel mám omezený přístup k internetu. Nemohu tedy na Vaše otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz ještě aktuální po 26.2., položte ho prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den pane doktore,
chtěla bych se zeptat na stáří plodu. V 13TT mi vyšla velikost CRL 77,0mm - což odpovídá 13+0 dle PM ale dle CRL 13+5. Mohu se zeptat co to znamená, když je plod o 5 starší než PM? Znamená to, že jsem otěhotněla před PM o 5 dní? Protože gestační stáří CRL je údajně stáří od oplodnění vajíčka. Chtěla bych se v tomto vyznat a hlavně i trošku zjistit, kdy jsem měla cca plodné dny, protože jsme se snažili celkem dlouho.
Děkuji za odpověď - otázka upravena poradcem
Ester
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, do 26.2. jsem na dovolené. Bohužel mám omezený přístup k internetu. Nemohu tedy na Vaše otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz ještě aktuální po 26.2., položte ho prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý večer,
před šesti dny jsem měla první pohlavní styk. Od té doby mě mírně pobolívá podbřišek a cítím se nafouknutě. Pohlavní styk byl chráněný a ani se do mě partner neudělal. MS mám dostat za měsíc. Nemyslím si, že bych byla těhotná, ale i tak se bojím. - otázka upravena poradcem
Bolest
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, do 26.2. jsem na dovolené. Bohužel mám omezený přístup k internetu. Nemohu tedy na Vaše otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz ještě aktuální po 26.2., položte ho prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, mam dve otázky prvá, vysadila som HA 21.1.mes.prisla normalne 28 a trvala 6dni na 7den som ju dostala znovu trvala 5dni a teraz dnes 21 co je 8den zas pripisujem to hormonalnej změně.. mam navštívit gyn. alebo este pockat. dalšia otazka je ze mi zjistili HPV v ten den ked som bola na vyšetření som doberala antibiotika na zánět prudusek mohlo to test ovlivnit? vek 29
Lucy
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, do 26.2. jsem na dovolené. Bohužel mám omezený přístup k internetu. Nemohu tedy na Vaše otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz ještě aktuální po 26.2., položte ho prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,
Jsem 28 DC a před 11 dny jsem dostala OVITRELLE, testovala jsem od den pro zjištění kdy zmizí z těla. 8 den Ovitrelle byl test slabě pozitivní a dnes 11 den po Ovitrelleje test o malinko silnější. je tu nějaká naděje že sezadařilo ? :) děkuji za odpověd - otázka upravena poradcem
Nikola
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, do 26.2. jsem na dovolené. Bohužel mám omezený přístup k internetu. Nemohu tedy na Vaše otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz ještě aktuální po 26.2., položte ho prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
DODATEK:
pobolívá mne v podbříšku, někdy i v oblasti levého vaječníku. Normáně nejsem schopna identifikovat, kde mě břicho pobolívá. (Mnohé ženy poznají, ze kterého vaječníku aj.) Až dosud sem to neměla takto. Pobolívá mě už několikátý den. Nikoliv v kose, jen občas. Původně jsem to považovala za příznak MS. Nicméně, ta má zpoždění. Zpoždění nemívám. Většinou 28/29 den. V tuto chvíli mám nejdelší zpozdění za celou svou "karieru" MS. - otázka upravena poradcem
Alex
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, do 26.2. jsem na dovolené. Bohužel mám omezený přístup k internetu. Nemohu tedy na Vaše otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz ještě aktuální po 26.2., položte ho prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,
poslední MS jsem měla 21.1., poté po jejím skončení, o víkendu 27. - 29.1. nechráněný sex. Ejakuát, ale končil na mém břiše. Mám 4 dny zpoždění. Myslíte, že je nějaké pravděpodobnost, že jsem těhotná? Mohu si udělat TT? - otázka upravena poradcem
Alex
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, do 26.2. jsem na dovolené. Bohužel mám omezený přístup k internetu. Nemohu tedy na Vaše otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz ještě aktuální po 26.2., položte ho prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,

mohu užívat Utrogestan při heterozygotní mutaci MTHFR677 a 1298C?

Děkuji. - otázka upravena poradcem
Eva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, do 26.2. jsem na dovolené. Bohužel mám omezený přístup k internetu. Nemohu tedy na Vaše otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz ještě aktuální po 26.2., položte ho prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, ráda bych se zeptala. Třetím rokem beru HA Rhonya 30 a mam problemy s tím, že vždy když mi skončí menstruace, tak dva dny je vše v pořádku a pak zase dva dny špiním. A přítel se do mě udělal při sexu. Můžu být těhotná? I když beru HA pravidelně a nikdy jsem nevinechala prášek, ale mám vždy tenhle problém po menstruaci? Děkuji za odpověď
Terry
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, do 26.2. jsem na dovolené. Bohužel mám omezený přístup k internetu. Nemohu tedy na Vaše otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz ještě aktuální po 26.2., položte ho prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, vždy jsem měla velmi pravidelnou menstruaci (přesně 28 dnů). Před půl rokem mi má gynekoložka vyjmula nitroděložní tělísko. Po vyjmutí jsem měla problémy s mikózou a posledních pár měsíců se mi zpožďujemenstruace vždy o 2-3 dny a první den mám růžový, poté hnědý výtok. Druhý den již normálně krvácím. Chci se zeptat, zda je zpožďování menstruace a hnědý výtok na začátku menstruace normální. Snažíme se o těhotenství. Předem děkuji za odpověď.

S pozdravem
Petra - otázka upravena poradcem
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, do 26.2. jsem na dovolené. Bohužel mám omezený přístup k internetu. Nemohu tedy na Vaše otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz ještě aktuální po 26.2., položte ho prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den pane doktore. Mám na Vás ještě jeden dotaz. Dnes jsem byla kvůli nosní kůstce na podrobném ultrazvuku a pak doktor sdělil, že je vše v pořádku. Nosní kůstka 7mm a profil normální. Na genetice také sdělili, že je vše v naprostém pořádku a další konzultace není nutná. Downův syndrom vyloučen. Nyní se ale dívám do zprávy od pana doktora a je tam PRENAZÁLNÍ PROSÁKNUTÍ PODKOŽÍ: 2,2mm . U toho je znázorněn graf a já jsem s tečkou dosti mimo (vlevo) běžné hodnoty grafu. Mohu se zeptat, zda je vše v pořádku a co to znamená? Dnes jsem 21+0 tt. Děkuji! Dana
Dana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, do 26.2. jsem na dovolené. Bohužel mám omezený přístup k internetu. Nemohu tedy na Vaše otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz ještě aktuální po 26.2., položte ho prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý deň,
prosím Vás ako to je s tehotenstvom a očkovaním hepatitada A a brušný týfus? Kedy je vhodné otehotnieť po týchto očkovaniach?
V prípade ak žena nevie, že je tehotná a absolvuje tieto očkovania, aké je riziko?
Ďakujem veľmi pekne. - otázka upravena poradcem
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, do 26.2. jsem na dovolené. Bohužel mám omezený přístup k internetu. Nemohu tedy na Vaše otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz ještě aktuální po 26.2., položte ho prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den asi před týdnem jsem zpozorovala že mi obě prsa natekla a taky na dotek bolí myslíte že se jedná o rakovinu?
Kačka.K
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, do 26.2. jsem na dovolené. Bohužel mám omezený přístup k internetu. Nemohu tedy na Vaše otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz ještě aktuální po 26.2., položte ho prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,
po menstruaci mívám výtok přibližně 10 dní v kuse. Výtok je čirý a bez zápachu. Co to může způsobovat?
Děkuji - otázka upravena poradcem
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak je uvedeno v záhlaví odpovědny, do 26.2. jsem na dovolené. Bohužel mám omezený přístup k internetu. Nemohu tedy na Vaše otázky odpovídat. Bude-li Váš dotaz ještě aktuální po 26.2., položte ho prosím znovu

MUDr. Jan Šulc






mobilní verze