Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám bude odpovídat MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

antikoncepce
Dobrý den, vysadila jsem antikoncepci (před dvěma měsíci) a pociťuji zvýšené padání vlasů. Moje doktorka mě ubezpečila, že pokud antikoncepci neberu, padání vlasů má jinou příčinu. Mám tomu rozumět tak, že užívání antikoncepce může padání vlasů zapříčinit? Předem díky za odpověď.
Aneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je tomu obvykle naopak. Užívání antikoncepce často vypadávání vlasů snižuje. Není tomu tak ale vždy

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Manželovi při Pohl.styku sjela ochrana. Máme čerstvě dcerku (3 měsíce) Druhé miminko sice chceme ale až později. Nekojím, dcerka je plně na UM. kdybych kojila je mi jasné že bych ji zřejmě užít nemohla. A mě by zajímalo. Mohu tedy bez problému užít tabletu ,,po,,? Konkrétně escepalle? Jde mi hlavně o to jestli ji tak čerstvě po porodu mohu použít. Vím že budu mít nepravidelnou menstruaci po užití, první po šestinedělí jsem již dostala. A musím se o užití tablety zmínit svému gynekologovi? Děkuji.
Andrea
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Užít Escapelle můžete a gynekologa o tom, nedojde-li k nějakým výrazným problémům, informovat nemusíte

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
je nutné před odběrem na estradiol, FSH a LH vysadit antikoncepci?
petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Je opravdu vhodné antikoncepci vysadit. Orientační výsledek také můžeme získat při odběru krve  v poslední den pauzy v užívání

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobré odpoledne,
užívám antikoncepci Yadine již devátým měsícem. Poslední tři měsíce prášky beru bez přestání a pravidelně každý den přibližně ve stejnou dobu (minimálně za poslední tři týdny nepamatuji žádné prodlevy). Do dneška jsem neměla žádné problémy, ale dnes ráno jsem měla menší bolesti v oblasti podbřišku a myslím, že mi začíná menstruace. Zaznamenala jsem menší až střední špinění. Nevíte, čím to může být? Myslela jsem, že pokud budu brát antikoncepci bez přerušení, menstruace se nedostaví.
Děkuji za odpověď,
Barbora - otázka upravena poradcem
Barbora
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Poměrně často se při nepřerušovaném užívání stane, že antikoncepce již "cyklus neudrží". Je třeba vysadit, udělat standardní pauzu a po ní začít opět užívat

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den,
mám předepsanou mou první antikoncepci Sunya (nikdy dříve jsem HA nebrala). Bylo mi řečeno, že ji mám začít užívat prvním dnem menstruace. Menstruace mi vycházely na pondělí (26.9.), přišly však dříve - dnes (23.9.) a já jsem celý víkend mimo byt. Je možno ji začít užívat, až se vrátím? Tzn. v neděli večer (= 3 den menstruace) ? Nebo musím čekat další měsíc? Případně, kdybych ji začala užívat již v neděli, kolikátý den již budu chráněna?
Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Adéla
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Můžete začít i 3. den. 7-10 prvních dní (přesně to zjistíte na příbalovém letáčku)  užívání  ale nebude fungovat antiko ochrana

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Moc děkuji za odpoved z depo proverou to nemusim cekat az menstruace prijde abych mohla brat asumate bylo mi receno ze musim vzit az to prijde 1 den kdyz tedy budu brat ted jak to bude az doberu z menzesem byla to bycha brat depoproveru jedine co nechci byt tehotna moc dekuji
petra schwarzova
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

V pauze po dobrání prvního platíčka by se mělo objevit krvácení odpovídající menstruaci

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, četla jsem v poslední době pár článků s informací, že užívání antikoncepce nemá vliv na případnou pozdější neplodnost. Chtěla bych se ale zeptat, jak je to dle Vašeho názoru s léky jako je např. Escapelle nebo Postinor? (Mám na mysli výjimečné použití (1-2x za dosavadní život). Myslíte, že tyto prášky mohou na neplodnost vliv mít, protože jsou přeci jen ,,radikálnější", než antikoncepce? Ptám se za sebe i kamarádku, které gynekoložka dokonce povolila užít Escapelle i když kamarádka brala antikoncepci. Budeme Vám moc vděčné za odpověď. - otázka upravena poradcem
Nina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Občasné užití těchto přípravků budoucí plodnost  neohrožuje

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den,
už rok beru antikoncepci Belara. Mívala sem občas nevolnosti, ale poslední měsíc mám bolesti žaludku. Samozřejmě jsem objednána na vyšetření u gastroenterologa, zajímá mě zda je možné, že to souvisí s právě s HA?
Děkuji
Martina - otázka upravena poradcem
Martina F.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Zcela vyloučit to nelze. Je důležité antikoncepci užívat vždy po jídle

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat ohledně HA, je mi 37let od 18let užívám TriRegol, nikdy jsem s ním neměla problém v jakémkoliv směru. Po dvou porodech 2005 a 2009 jsem zkusila děložní tělísko Mirena, bohužel jsem víc jak půl roku měla neustálý výtok, nepomohlo nic, tak musela ven. Zkusili jsme Logest ale pár dní před menstruací jsem začala špinit a menstruace trvala déle, tak jsem se vrátila zpět k TriRegolu. Asi před rokem jsem začala vždy 4-6dní před menstruací špinit. Po dohodě s gynekologem jsem HA vysadila a zkusila nechat tělo co udělá zda se srovná. Nastal šílený cyklus 14 dní špinění s menstruací a 10-14dní klidu a nanovo. Vydržela jsem půl roku. Pak mi gynekolog nabídl Evellien,odmítla jsem,protože mám silnou menstruaci 6-7 dní a představa že to úplně zastavím na pořád mi pro mě nepřišla vhodná. Zkusila jsem se vrátit k Triregolu aspoň přes léto skrz dovolenou a opět 6dní před menstruací i s TriRegolem špiním. Zajímá mě zda je pro mě jiná HA vhodná.
Děkuji Veronika - otázka upravena poradcem
Veronika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Evellien je tzv. gestagenní minipilulka. Cyklus nezastaví, krvácení se při jejím užívání běžně dostavuje. Nemyslím ale, že by ve Vašem případě pomohla

Zkusil bych nasadit monofazickou nebo bifazickou antikoncepci s běžnou (0,03ug) nikoli nízkou (0,02ug) dávkou estrogenů (ethinylestradiolu)  - bifazický přípravek je Gracial, monofazický například Microgynon, Yaz, ale i řada jiných

Při neúspěchu bych zvažoval hysteroskopii k vyloučení nějakého problému v děloze

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
prosim vysadila jsem depoproveru injekci jiz jsem byla 2 krat na vyvolávací injekci na menstruaci a nic ted pujdu po 3 dalsi deti nechci a cekam az to prijde abych mohla zacit z prasky mohu byt tehotna kdyz budu mit nechraneni sex ta predstava ze budu cekat az to prijde klidne az za 3 mesice je hrozna dekuji
petra schwarzova
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Antikoncepci můžete začít užívat i nyní, nemusíte čekat na menstruaci. Pouze je o něco vyšší riziko nepravidelného krvácení a prvních 7-10 dní nemůžete spoléhat na antiko ochranu

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
dobry den prajem, ja som sa chcela spytat, ci kvety vresu neznizuju ucinok antikoncepcie. Dakujem.
nika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nikdy jsem o ničem podobném neslyšel ani nečetl

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, přecházela jsem z antikoncepce Sidretela na antikoncepci Veyanne. Doktorka mi řekla, ať doberu Sidretellu jak mám a počkám na MS. V první den MS jsem nasadila Veyanne. Dnes je to 10 den co beru tuto anitkoncepci ale stále hodně špiním, až lehce s červenou krví, přitom dny menzes jsou dávno zamnou. Je toto normální? Kdy mohu očekávat, že se tělo dá normálu? Mám raději změnit antikoncepci? Děkuji mnohokrát za vaši radu.
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při změně antikoncepce je nepravidelné krvácení poměrně časté. K zlepšení by mělo dojít v dalším cyklu. Zatím antiko určitě neměňte

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, týden před očekávanou menstruací jsme měli s partnerem pohlavní styk, ale prezervativ selhal. Druhý den jsem požila postinor. Nyní po týdnu + tedy už 5 dní zpoždění se menstruace nedostavila. Může za to postinor? A ještě jeden dotaz bokem. Je možné, aby při vysazení HA začaly vypadávat vlasy?
TEREZA
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Užití Postinoru často způsobí opoždění menses.

Většina antiko přípravků zlepšuje kvalitu pleti i vlasů. Zvýšené vypadávání vlasů tedy s vysazením souviset může

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, zapomněla jsem si vzít platíčko s HA do školy kde studuji a tedy týden nemohu užívat prášky. Poslední pililku jsem si vzala v neděli a večer jsem měla s přítelem nechráněný sex, ale neejakuloval do pochvy. Pak jsem zjistila, že HA nemám u sebe a nemohu si tedy od pondělí vzít pilulku. Jsem uprostřed cyklu-ovuluji. Je možnost otěhotnění v tomto případě? A jak mám dále pokračovat? Děkuji
Eliška
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud byl styk v den užití poslední tabletky, otěhotnění je vysoce nepravděpodobné. Nezačala-li jste ale znovu užívat, chráněná nejste. Začněte užívat 1. den další menstruace

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Doobrý den, mám už skoro 2 roky Nuvaring a poslední 3 menstruace mám velmi bolestivé, křeče, omdlévám, problémy při stolici. Při poslední prohlídce před 3 měsíci (bez ultrazvuku) mi paní doktorka řekla, že je vše v pořádku. Prosím o Váš názor co by mi tyto problémy mohlo způsobovat?
Žaneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Na dálku je těžké posoudit, o co by mohlo jít. Doporučuji potvrdit, že je gynekologický nález v pořádku, včetně UZ. Pokud ano, můžete zkusit po 3 dny před očekávaným nástupem krvácení užívat Ibalgin nebo Acylpyrin 2-3xd 1 tbl. Při neúspěchu bych zvážil přechod na jinou formu hormonální antikoncepce

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
dobry den, chcem sa opytat, ci je to normalne, ze moj menzes je nepravidelny posledny mesiac. Beriem antikoncepciu rok, a vsetko bolo v pohode doteraz. beriem pravidelne, nezabudam, a mala som normalne menzes ako som mala mat, potom som zobrala prve 5 tabletky, a zasa mi zacal menzes, a uz mam posledne tabletky, a menzes stale trva, je to normalne ? moze to byt z toho, ze posledne mesiace mam troska viac stresu ? dakujem za odpoved
lucia
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Normální to není. Souvislost se stresem nelze zcela vyloučit, ale spíše je příčina jinde. Pokud se stav neupraví po další pauze, bude vhodné antikoncepci nejspíše změnit

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
dobrý den chci se zeptat jestli je možné že mě při braní hormonální antikoncepce začli bolet prsa , nevím jestli je to z toho nebo ne ... děkuji
káta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je to při užívání hormonální antikoncepce poměrně časté. Lze zkusit přípravek s nižší dávkou estrogenů

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, chtěla bych se na Vás obrátit s dotazem ohledně Pharmatexu. Četla jsem, že se 2hod. před a po použití nesmí použít mýdlo. Mohu se tedy mýdlem normálně umýt celá a až třeba za 3 hodiny použít Pharmatex? Vadí třeba si umýt ruce před stykem mýdlem či Lactacydem, nebo omezení platí pro všechny druhy mycích prostředků?

Ještě bych se chtěla zeptat, zda poloha neovlivní působení krému, například že by vytekl, a jak moc je tato antikoncepce spolehlivá. Kondom s přítelem používat nechceme a HA brát nemohu. Děkuji za odpověď - otázka upravena poradcem
Iva Bártová
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Běžné mytí by vadit nemělo. Mýdlo se nemá především dostat do pochvy.

Spolehlivost antiko ochrany je u Pharmtexu přibližně na úrovni kondomu - čili nejde o právě nejspolehlivější antikoncepci. Proto je doporučována kombinace s kondomem.

Možným řešením by bylo zavedení nitroděložního tělíska

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den,

chci se zeptat. Kvůli dovolené jsem pokračovala dál v antikoncepci (Mywy). Minulý týden jsem špinila, menstruaci jsem dostala včera i přesto, že ji mám dostat až za týden. Je možné, že to ovlivnilo to, že jsem pokračovala dál v braní prášků a oddálila tak menses?

Děkuji moc za odpověď.
- otázka upravena poradcem
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Ano, je to pravděpodobné. Antikoncepci doporučuji vysadit a začít znovu po standardní pauze

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý deň, len som sa chcela ubezpečiť, či je v poriadku, ak konzumujem veľa sójových výrobkov a užívam pri tom antikoncepciu. Ďakujem.
N.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Pravděpodobně to nevadí, ale strava má být především vyvážená

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobry den, uzivam antikoncepci Regisha a vcera vecer jsem si zapomnela vzit tabletu (beru je mezi 19. az 20. hodinou) a vzala jsem si ji az v 6.30. Byla to 7.tableta, dnes vecer si mam vzit 8. Chtela bych se zeptat, zda mame s pritelem pouzivat jinou ochranu az do konce mesice, nebo staci jen par dni spravneho uzivani. Moc Vam dekuji za odpoved.
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud bylo opoždění v užití méně než 12 hodin, antiko ochrana by měla fungovat. Vše podrobně viz příbalový letáček

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, již před časem jsem se tu s Vámi radila o předepsání antikoncepce. Jsem panna a dotazovala jsem se, jestli je toto možné i bez běžné prohlídky, tj. jestli je dostačující pouze ultrazvuk. Vaše odpověď mě uklidnila, psal jste, že Vy běžnou prohlídkou většinou nepovažujete za nutnou. Doufala jsem, že bych se tedy objednala přímo k Vám. Bohužel jsem nyní zjistila, že ve Vaší ordinaci nové pacientky v součastnosti nepřijímáte. Nedoporučil byste mi, prosím, jiného lékaře, ke kterému bych se mohla přihlásit? Mámz gynekologů tak trochu strach ...
Linda
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Musíte se v konkrétní ordinaci dotázat. Netroufám si mluvit za jiné kolegy. Každý postupujeme trochu jinak

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je účinek antikoncepce nějak snížen, když jsem poslední den sedmidenní pauzy zvracela a měla průjem. Následující den jsem si vzala tabletku a už jsem nezvracela ani neměla průjem. Děkuji
Kaja
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Záleží na tom, jak moc byla/je narušená střevní mikroflóra. Chcete-li max jistotu, antiko ochraně nevětře týden

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den,
déle než rok beru antikoncepci Flaya a tento týden jsem měla dostat menstruaci, obvykle nebývá moc silná, ale krvácení je patrné, nyní to bylo spíše špinění a trvalo pouze tři dny. Během minulé sedmidenní pauzy jsme s přítelem měli nechráněný pohlavní styk. Je možné, že jsem těhotná?
Děkuji - otázka upravena poradcem
Kateřina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Zeslabení i vynechání krvácení v pauze antikoncepce  je poměrně častým jevem. Těhotná skoro jistě nejste. Jistotu Vám případně dodá gravitest

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, jelikož mi nesedí antikoncepce v podobě tablet a nemohu stále najít tu, která by mi vyhovovala, chtěla bych zkusit antiko náplasti nebo kroužky. Kroužky mi gynekolog nedoporučil, k vůli nedávným a opakovaným zánětům pochvy či nerovnováhy v ní. Uvažuji tedy nad náplastí, ale mám trošku obavy, aby se mi náplast třeba nesloupla, nebo aby mi nezhoršila zdravotní stav (půl roku jsem po mononukleoze, prodělala jsem spoustu zánětu močových cest a pochvy).
Jaký máte názor vy na náplasti? Děkuji! - otázka upravena poradcem
Hannuš
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Náplasti Vám zdravotní stav nezhorší. Vůči játrům jsou dokonce šetrnější než tabletky. Vyzkoušejte je. Obvykle drží bez problémů.

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den,

beru antikoncepci, ale docela nepravidelně. Někdy si prášek vezmu ráno, někdy až večer, často se mi stává, že si prášek zapomenu vzít úplně. (a to i 3-4 z jednoho platíčka). S přítelem pro jistotu používáme i kondom, chci se ale zeptat, jestli si při tak nepravidelném užívání antikoncepce nemůžu nějak uškodit? Díky za odpoveď. - otázka upravena poradcem
Jaja
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Určitá rizika spojená s kolísáním hormonálních hladin hrozí -jde především o nepravidelné krvácení. Pokud nedokážete užívat tabletky bez chyb, zvažte přechod na náplasti, které se aplikují 1x týdně

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den. Po zapomenutí prášku ve třetím týdnu (vzala jsem si dva nejdnou druhý den) se mi spustila menstruace. Brala jsem pak ještě 3 prášky z nového platíčka, ale menstruace neustupovala, tak jsem udělala pauzu, V této pauze jsem měla nechráněný styk. Jsem chráněná i když menstruace začala v době braní antiko a pauzu jsem udělala až 4.den? Děkuji.
Lída
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při podobném atypickém užívání nemusí nutně antiko ochrana fungovat. Otěhotnění je ale podle mne hodně hodně nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den. Měla jsem zde dotaz a chtěla bych se zeptat, jestli jsem v pauze chráněná i za těchto podmínek a jestli ne, tak v kolikátém dnu braní nového platíčka jsem. Moc děkuji :-) (Dobrý den. Zapomněla jsem si vzít prášek ve 3. týdnu a druhý den jsem si vzala za předešlý den a za současný. Hned po tom se mi spustila menstruace. Včera jsem si vzala další prášek z nového plata a dnes také, ale menstruace pokračuje. Měla bych vysadit nebo brát dál? Nevím si rady. Děkuji :-))
Alena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Užívejte dále. Antiko ochraně pro jistou nevěřte ´ještě týden

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, dobrala jsem již čtvrté platíčko antikoncepce Lindynette 20, při kterém jsem ke konci trochu špinila a vzala si na to ascorutin, který mi před dobou na špinění doporučil můj gynekolog. Menstruaci dostanu vždy 3 den sedmidenní pauzy jako tentokrát. Jen tentokrát se krvácení dostavilo pouze jeden den (před tím špinění) a poté také špinění. vždy mám krvácení 2 nebo 3 dny. Mohu být těhotná pokud s partnerem praktikujeme kromě antiko. také přerušovanou soulož a žádný prášek jsem si nezapomněla.
Děkuji za odpověď - otázka upravena poradcem
Alena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Zeslabení i vynechání krvácení je při užívání antikoncepce častým jevem. Těhotenství považuji za vysoce nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den pane doktore,
ráda bych zeptala na souvislost mezi zadržováním vody v těle a užíváním hormonální antikoncepce. Je mi 46 let a v současné době (cca 1 rok) užívám HA Belara. V uplynulém roce jsem během 0,5 roku přibrala cca 6 kg (v souč. době vážím 60 kg), přestože jsem nezměnila stravovací ani pohybové návyky . Zároveň mám pocit, že mám zavodněný organismus - ráno oteklé prsty, nohy apod. Může to souviset s užíváním uvedené HA? Za odpověď předem děkuji. - otázka upravena poradcem
Hala
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Souvislost s užíváním antikoncepce nelze vyloučit. Zvážil bych změnu na přípravek, který tento efekt nemá - např. Yaz

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, přetala jsem kojit a stále užívám antikoncepci Evellien, může se stát, že otěhotním. Menstruaci mám slabou nebo vůbec. Děkuji..
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Tuto antikoncepci můžete užívat, i když nekojíte. Aniko ochrana je, pokud užíváte dle návodu, stále zachována.

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý večer, ja som sa len chcela uistiť či môžem používať Fenistil gél pri braní antikoncepcie? Vdaka.
Alžbet
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ano, můžete

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den pane doktore. Byla mi předepsána moji paní doktorkou nová antikoncepce Veyanne. Vždycky jsem měla antiko 21 tablet teď to je 28tablet. Znamena to tedy že budu jíst těch 24 růžových a ty 4 bílé mohu vyhodit do koše a pak po těch čtyřech dnech začnu jíst další platíčko? Co dělat v případě, když si chci prodloužit braní antikoncepce? Budu jíst těch daných růžových 24 tabletek z prvního platíčka a místo pauzy 4 dní začnu brat růžové z dalšího plata? Děkuji
Hana S.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Možné postupy popisujete zcela správně

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, zůstává zachován účinek HAK při užívaní maltodextrinu? Děkuji.
Eva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

U podobných doplňků stravy není k dispozici kompletní spektrum informací o interakcích s léky. Myslím ale, že by účinek hormonální antikoncepce neměl být narušen

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, chtěla bych se poradit.
Užívám antikoncepci Sienima, kde je 21 tabletek a už dobírám poslední platíčko. Můj gynekolog mi předepsal novou antikoncepci - Asumate, kde je 28 tabletek ( 21 aktivních a 7 neaktivních) Chtěla bych se zeptat, jestli po užívání antikoncepce Sienima mám udělat klasickou 7 denní pauzu, nebo už hned začít užívat Asumate.
- otázka upravena poradcem
Martina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Postupujte dle doporučen, které najdete na příbalovém letáčku nové antikoncepce

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý deň, užívam antikoncepčné náplasti Evra. Už viackrát som mala problémy s kvasinkovou infekciou a znova sa mi vrátila. Užívam vag. tabletky gynoflor a chcela som skúsiť aj diétu, vysadiť sladké a tak. Vrámci toho som si dala dnes aj jeden strúčik cesnaku, no niekde som čítala, že cesnak je prírodné antibiotikum a môže znížiť hladinu estrogénu a tak aj efektívnosť antikoncepcie. Preto sa radšej chcem poradiť či je potrebné aby som sa s partnerom chránila aj nejako inak a či môže mať cesnak naozaj nejaký vplyv na účinky Evry a ak áno, tak ako dlho. Vopred ďakujem za odpoveď.
Mirka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Česnek účinek Evry nesnižuje

MUDr. Jan Šulc


antikoncepce
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaká je v mém případě možnost otěhotnění. Dlouhodobě užívám antikoncepci Jeanine. V období 28.8. – 3.9. jsem měla sedmidenní pauzu, kdy se dostavila menstruace jako obvykle. Zároveň ale od 26.8. užívám antibiotika Furolin. V sobotu 3.9., tj. 5 den krvácení, jsem měla s partnerem nechráněný styk. Velká část ejakulátu neskončila ve vagíně, ale něco málo ano. Je možné, že bych při souhře těchto okolností mohla být těhotná? Děkuji za odpověď
Eva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění považuji za hodně  nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den. Beru většinou více platiček jednofázové atk po sobě. Ale stalo se mi že v prvním platicku jsem jednu tabletku zapomněla bylo to na konci plata tak jsem raději navázala novým a pak udělala pauzu. MS dorazila na 4dny. Můžu být i přesto těhotná? Dekuji
Vanda
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je hodně nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den,
začala jsem brát antikoncepci evellien, menstruace už skončila, ale pokaždé, když si vezmu nový prášek chvilku lehce krvácím a bolí mě občas hlava, nemám vůbec chuť k jídlu a připadám si nafouklá, mám antikoncepci přestat užívat a nebo mám ještě chvíli počkat a poté kontaktovat svojí gynekoložku ?
- otázka upravena poradcem
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

V prvním cyklu užívání jsou podobné obtíže poměrně časté a stav se většinou v dalším cyklu zlepší. vydržte. Neužívejte tbl na lačný žaludek

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý deň, začala som znovu s užívaním HAK už minulý štvrtok keď mi začal menzes a doteraz mám ešte špinenie. Viete mi prosím poradiť, čím to je? Som chránená? Nezabudla som ani na jednu tabletku. Ďakujem.
Nika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Po nasazení antikoncepce se občas objeví nepravidelnost v krvácení. Ochrana by ale měla fungovat

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den. Zapomněla jsem si vzít prášek ve 3. týdnu a druhý den jsem si vzala za předešlý den a za současný. Hned po tom se mi spustila menstruace. Včera jsem si vzala další prášek z nového plata a dnes také, ale menstruace pokračuje. Měla bych vysadit nebo brát dál? Nevím si rady. Děkuji :-)
Alena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Raději vysaďte a po standardní pauze pokračujte novým platíčkem

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, antikoncepci jsem začala brát od prvního dne menstruace a dále brala ve stejnou dobu. Po 5 dnech jsem měla s přítelem nechráněný pohlavní styk. V příbalovém letáku píšou, že pokud se začne brát první den menstruace, tak působí okamžitě, ale jinde zase píšou, že antikoncepce působí až po týdnu. Byla a jsem tedy chráněná? Mohu být těhotná? Děkuji za odpověď.
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud jste začala užívat 1. den menstruace, ochrana by měla fungovat

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, dostala jsem nemstruaci jeste pred dobrani 5 prasku HA, zadnou casovou chybu jsem tento mesic neudela. Muze to souvises s minulym mesicem- kdy tato chyba na me strane byla a brala jsem prasek po vice naz 12 hod a mela pote nechraneny styk? Mam dobrat zbylých 5 prasku ha?
dekuji za odpoved - otázka upravena poradcem
veronika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Souvislost s minulým cyklem není příliš pravděpodobná, není ale ani zcela vyloučená. Doporučuji tabletky nedobírat, udělat standardní pauzu a začít novým balením

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den. Prosím o radu. Beru antikoncepci Mistra a zapomněla jsem si vzít ve středu jednu tabletku. Beru je v 10:00. Hned druhý den jsem si vzala tabletky 2 v 10:00, jak píšou v letáku. Po pár hodinách se mi spustila menstruace a dnes už je slabší. Mám pokračovat v braní HA anebo vysadit? Jsem chráněná? Děkuji moc.
Lana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Pokračujte v užívání. Antiko ochrana nemusí dalších 7 dní fungovat

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, měl jsem pohlavní styk s partnerkou den po dobrání 3. plátna... je možnost otěhotnění ?
Václav
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud bude partnerka v užívání antikoncepce pokračovat, antiko ochrana funguje i v pauze. Riziko otěhotnění je blízké nule

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý deň prajem, chcela by som sa spýtať, či je v poriadku, ak počas užívania HAK Softinelle pijem z času na čas bezlaktózové mlieko. Ďakujem.
D.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nevidím v tom problém

MUDr. Jan Šulc



antikoncepce
Dobrýden, s přítelem jsme měli nechráněný styk a udělal jsem do mě, prášky jsem brala ale dva předtím jsem si vzala o necelých 12 hodin později je riziko, ýe jsem přesto otěhotněla?
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud nebylo opoždění více než 12 hodin, antiko ochrana by měla fungovat

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den,
užívám HA a minulý měsíc jsem vynechala poslední 4 tabletky (pauzu jsem udělala klasicky) abych si posunula menstruaci kvůli dovolené. Menstruace byla velmi silná, ale tento měsíc jsem krvácela jen 3 dny a to velmi slabě, což se mi nikdy nestalo. Myslíte, že to je způsobeno předchozí změnou a vše je jinak v pořádku? Děkuji - otázka upravena poradcem
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Občas se to stane a může to opravdu souviset s minulým cyklem

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý deň. Znižujú paralen, bioparox účinnosť antikoncepcie maitalon? Ďakujem
Simona
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Tyto preparáty antiko efekt nesnižují

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den. Uzivam antikoncepciu Belara menstruaciu som mala vzdy pravidelnu na den presne naposledy mi prisla o par dni skor a posledne dva cykly som tyzden pred nou mala spinie. Lekar mi urobil sono sliznica je v poriadku vraj sa nemam coho bat a Belaru mam brat dalej a ak sa to zopakuje mam prist a teraz od poslednej menstruacie co je cca dva tyzdne som zacala znovu spinit a trva to uz tyzden. Je dovod sa niecoho bat alebo su na vine len tabletky? dakujem
Saja
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně opravdu nejde o nic závažného. Tato antikoncepce Vám zřejmě "nesedí" a bude vhodné ji vyměnit

MUDr. Jan Šulc




mobilní verze