Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované
Čekáme na více doporučených příspěvků
Všechny podle vláken Všechny podle času

R37a54d42k27a 73R70o81s11e52n58b70e84r67g89o15v63á 5442705372162

Správně - a tady je celá řada receptů: http://www.simira.cz/s-revue/mazer/203-kujme-pikle-ale-ne-pripravme-si-pickle

0/0
doporučit
11.4.2017 16:12

L52u11c11i44e 72L29i64c44h29n58o37v28s93k26á 6609569207808

Souhlasím se vším až na to, že ve většině běžně dostupných jogurtů a kysaných výrobků žádné "přátelské" bakterie nejsou. Nejlépe si udělat vlastní pickles jak píše pan Dub níže

0/0
doporučit
6.4.2017 19:09

M90a17r74t92i78n59a 43S25e68d91l66i25c63k77á 5712745781842

Tam jsou totiž nepřátelské bakterie!!! Bububu

0/0
doporučit
9.4.2017 13:19

J53o40s82e10f 50D26u66b 2322107434

Pickles

3,5 l sklenice (tzv.okurčák)

Ingredience:

na 3kg

1250gr řepa, 1250gr zelí, 200gr mrkev, 300gr cibule, 30gr sůl (1%), drcený feniklpůl lžičky, drcený kmín půl lžičky,

Popis přípravy:

Nastrouhanou zeleninu důkladně promícháme se všema přísadama. Důkladně natlačíme do sklenice, nesmí tam zůstat vzduch. Nahoru na udusanou zeleninu pak dáme dva půlkruhy které vystříhneme z nějaké tužší umělé hmoty nebo použijeme rozpůlené víčko z plastové nádoby na potaviny o průměru sklenice. Pak to zatížíme sklenicí naplněnou vodou (která projde hrdlem okurčáku) . Nakonec přes hrdlo přetáhneme mikroténový sáček s gumičkou. Pokud do 12 hodin nepustí zelenina dostatek štávy, tak 2 - 3 cm nad povrch utlačené zeleniny tak dolijene osolenou převařenou a vychlazenou vodou. Necháme to 3-4 dny kvasit a pak přendáme do menších sklenic s šroubovacím víčkem, skladujeme v lednici do spotřebování....

http://i.imgur.com/TRN801h.jpg

+1/0
doporučit
6.4.2017 14:29

Š65á72r72k53a 17S33t89a46ň97k76o17v32á 9843385149959

Mám tibetské kefírové houbičky!:-)

0/0
doporučit
6.4.2017 13:14

A51n61d42r72e50a 32N50o80v70á 8664491176165

taky jsem je měla, než jsem na ně omylem pustila horkou vodu;-D

0/0
doporučit
11.4.2017 17:15







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.