Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované
Čekáme na více doporučených příspěvků
Všechny podle vláken Všechny podle času

R46a29d14k28a 49R12o43s77e90n17b53e66r25g39o93v16á 5152815292202

Správně - a tady je celá řada receptů: http://www.simira.cz/s-revue/mazer/203-kujme-pikle-ale-ne-pripravme-si-pickle

0/0
doporučit
11.4.2017 16:12

L89u28c38i43e 18L98i19c26h38n66o24v73s18k19á 6889459857708

Souhlasím se vším až na to, že ve většině běžně dostupných jogurtů a kysaných výrobků žádné "přátelské" bakterie nejsou. Nejlépe si udělat vlastní pickles jak píše pan Dub níže

0/0
doporučit
6.4.2017 19:09

M82a82r92t33i39n21a 89S91e81d66l30i33c27k94á 5512895941272

Tam jsou totiž nepřátelské bakterie!!! Bububu

0/0
doporučit
9.4.2017 13:19

J90o69s19e49f 92D26u49b 2332917784

Pickles

3,5 l sklenice (tzv.okurčák)

Ingredience:

na 3kg

1250gr řepa, 1250gr zelí, 200gr mrkev, 300gr cibule, 30gr sůl (1%), drcený feniklpůl lžičky, drcený kmín půl lžičky,

Popis přípravy:

Nastrouhanou zeleninu důkladně promícháme se všema přísadama. Důkladně natlačíme do sklenice, nesmí tam zůstat vzduch. Nahoru na udusanou zeleninu pak dáme dva půlkruhy které vystříhneme z nějaké tužší umělé hmoty nebo použijeme rozpůlené víčko z plastové nádoby na potaviny o průměru sklenice. Pak to zatížíme sklenicí naplněnou vodou (která projde hrdlem okurčáku) . Nakonec přes hrdlo přetáhneme mikroténový sáček s gumičkou. Pokud do 12 hodin nepustí zelenina dostatek štávy, tak 2 - 3 cm nad povrch utlačené zeleniny tak dolijene osolenou převařenou a vychlazenou vodou. Necháme to 3-4 dny kvasit a pak přendáme do menších sklenic s šroubovacím víčkem, skladujeme v lednici do spotřebování....

http://i.imgur.com/TRN801h.jpg

+1/0
doporučit
6.4.2017 14:29

Š57á15r49k57a 29S43t97a46ň26k65o88v26á 9533265269519

Mám tibetské kefírové houbičky!:-)

0/0
doporučit
6.4.2017 13:14

A95n14d49r29e31a 28N24o70v54á 8264601426895

taky jsem je měla, než jsem na ně omylem pustila horkou vodu;-D

0/0
doporučit
11.4.2017 17:15







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.