Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Křupavá snídaně přímo z trouby. Pivní rohlíky, žitný chléb a ciabatta

V Česku sní každý člověk 40 kilogramů chleba za rok. Nemusíte si ho ale všechen nutně kupovat, chutné rohlíky i chleba si doma zvládnete upéct sami doma, klidně i v neděli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L58e98n72k25a 98K95o61m24á16r47k23o62v83á 2348893221

Kvasnice jsou droždí nebo je to ještě něco jiného? A pokud to není droždí, tak kde se to dá běžně sehnat?

0/0
18.1.2017 11:43

J29o33z16e46f 48B51e75v85i32l17a95q76u16a 9905319721431

To akože má byť jedno, či dám 500g múky alebo len 300g múky do toho cesta na pivné rožky?8-o

0/0
16.1.2017 16:08

P16a34v41e41l 72B53í32n53a 1123535192593

Olivový olej do ciabatty, proč ne, ale proč jím proboha dochucovat žitný chléb a rohlíky? Do chleba nic a do rohlíků sádlo...

+4/0
15.1.2017 18:55

Š95t61e39f21a80n 49B27u82k52o98v16a32n 6861920919103

Kvásek? Zbytočnosť - stačia obyčajné kvasnice, dokonca aj sušené.

0/−5
14.1.2017 11:44
Foto

M83a18r24i26e 50P29o76k98o58r79n55á 9795824910

Je to chuťově dost podstatný rozdíl. S kvasnicemi dostanete akorát chlebovou buchtu na úrovni kauflandského drobiváku.

+10/0
14.1.2017 19:03

J46a97r65m35i35l54a 65P65í34c50h13o88v89á 5172277184543

Kvásek není zbytečnost, pokud používáte žitnou mouku, je nutný, protože žitná mouka je s použitím kvásku pro člověka stravitelnější.

+6/0
15.1.2017 13:19

P79a60v32e69l 92B38í92n19a 1763835402623

Odpusťe, ale to co píšete, je nesmysl. Pokud chce člověk zdravní prospěšný chléb, který vydrží dobrý víc jak týden, je zákvas naprostou nezbytností. Jestli Vám nevadí průmyslový polystyrén dochucený octem, tak prosím...

+3/0
15.1.2017 18:53

P10a92v46e10l 59H61e18k 8657606663461

Slintám jak čokl.

+3/0
14.1.2017 10:52

J44i28ř82í 72Š22t61ě38r69b80a 9493352757285

dovolím si přidat recept na vynikající pečivo, které jsem dříve pekl...bez kvásku, ale s kvasnicema........ 400-450g celozrnné žitné mouky, 200g bílé hladké mouky, 400-450 ml vody, 25-50ml oliv.oleje extra virgin, cca 12g kvasnic, 1-2 ČL soli, kmín + nějaké koření (mletý koriandr, fenykl, anýz..), PL třtinového cukru nebo medu, přidávám ještě slunečnicová semínka. tekutiny se davají první. Pekárna mi to zamíchá a vykyne, pak z toho udělam malé bulky (cca 18ks na 2 plechy) necham pár minut kynout, a pak cca pul hodky v elektrické troubě na 180-200st.

+1/0
14.1.2017 9:55
Foto

T60o32m52á68š 72D26v58o70ř35á12k 3335563666886

Díky, úplně se mi sbíhají sliny.

0/0
14.1.2017 10:01







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.