Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Křupavá snídaně přímo z trouby. Pivní rohlíky, žitný chléb a ciabatta

V Česku sní každý člověk 40 kilogramů chleba za rok. Nemusíte si ho ale všechen nutně kupovat, chutné rohlíky i chleba si doma zvládnete upéct sami doma, klidně i v neděli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L32e12n10k26a 33K95o59m13á53r59k90o53v17á 2918383601

Kvasnice jsou droždí nebo je to ještě něco jiného? A pokud to není droždí, tak kde se to dá běžně sehnat?

0/0
18.1.2017 11:43

J74o68z33e36f 95B32e65v75i23l15a57q64u35a 9185369461211

To akože má byť jedno, či dám 500g múky alebo len 300g múky do toho cesta na pivné rožky?8-o

0/0
16.1.2017 16:08

P92a75v51e49l 37B34í51n21a 1123835582893

Olivový olej do ciabatty, proč ne, ale proč jím proboha dochucovat žitný chléb a rohlíky? Do chleba nic a do rohlíků sádlo...

+4/0
15.1.2017 18:55

Š88t80e90f64a84n 71B86u70k12o71v98a45n 6331130279483

Kvásek? Zbytočnosť - stačia obyčajné kvasnice, dokonca aj sušené.

0/−5
14.1.2017 11:44
Foto

M93a77r44i32e 53P42o23k26o86r20n46á 9445814250

Je to chuťově dost podstatný rozdíl. S kvasnicemi dostanete akorát chlebovou buchtu na úrovni kauflandského drobiváku.

+10/0
14.1.2017 19:03

J93a48r17m85i33l34a 65P10í50c46h49o75v18á 5312757154253

Kvásek není zbytečnost, pokud používáte žitnou mouku, je nutný, protože žitná mouka je s použitím kvásku pro člověka stravitelnější.

+6/0
15.1.2017 13:19

P34a17v12e26l 34B48í36n46a 1563675732773

Odpusťe, ale to co píšete, je nesmysl. Pokud chce člověk zdravní prospěšný chléb, který vydrží dobrý víc jak týden, je zákvas naprostou nezbytností. Jestli Vám nevadí průmyslový polystyrén dochucený octem, tak prosím...

+3/0
15.1.2017 18:53

P73a34v52e88l 86H76e60k 8387476793911

Slintám jak čokl.

+3/0
14.1.2017 10:52

J81i93ř36í 97Š82t77ě34r90b49a 9813932227365

dovolím si přidat recept na vynikající pečivo, které jsem dříve pekl...bez kvásku, ale s kvasnicema........ 400-450g celozrnné žitné mouky, 200g bílé hladké mouky, 400-450 ml vody, 25-50ml oliv.oleje extra virgin, cca 12g kvasnic, 1-2 ČL soli, kmín + nějaké koření (mletý koriandr, fenykl, anýz..), PL třtinového cukru nebo medu, přidávám ještě slunečnicová semínka. tekutiny se davají první. Pekárna mi to zamíchá a vykyne, pak z toho udělam malé bulky (cca 18ks na 2 plechy) necham pár minut kynout, a pak cca pul hodky v elektrické troubě na 180-200st.

+1/0
14.1.2017 9:55
Foto

T78o97m68á98š 80D49v75o66ř91á32k 3755213956856

Díky, úplně se mi sbíhají sliny.

0/0
14.1.2017 10:01







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.