Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Křupavá snídaně přímo z trouby. Pivní rohlíky, žitný chléb a ciabatta

V Česku sní každý člověk 40 kilogramů chleba za rok. Nemusíte si ho ale všechen nutně kupovat, chutné rohlíky i chleba si doma zvládnete upéct sami doma, klidně i v neděli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L77e71n89k22a 45K41o92m16á61r32k52o49v84á 2948973191

Kvasnice jsou droždí nebo je to ještě něco jiného? A pokud to není droždí, tak kde se to dá běžně sehnat?

0/0
18.1.2017 11:43

J55o10z97e62f 39B85e26v38i96l21a27q57u95a 9875509421121

To akože má byť jedno, či dám 500g múky alebo len 300g múky do toho cesta na pivné rožky?8-o

0/0
16.1.2017 16:08

P83a27v67e98l 52B21í89n26a 1633895312773

Olivový olej do ciabatty, proč ne, ale proč jím proboha dochucovat žitný chléb a rohlíky? Do chleba nic a do rohlíků sádlo...

+4/0
15.1.2017 18:55

Š24t47e17f18a39n 52B19u67k96o79v91a55n 6611240339233

Kvásek? Zbytočnosť - stačia obyčajné kvasnice, dokonca aj sušené.

0/−5
14.1.2017 11:44
Foto

M44a20r72i81e 19P46o10k76o40r20n12á 9875184450

Je to chuťově dost podstatný rozdíl. S kvasnicemi dostanete akorát chlebovou buchtu na úrovni kauflandského drobiváku.

+10/0
14.1.2017 19:03

J75a95r93m59i81l73a 20P49í65c44h40o73v15á 5132357214463

Kvásek není zbytečnost, pokud používáte žitnou mouku, je nutný, protože žitná mouka je s použitím kvásku pro člověka stravitelnější.

+6/0
15.1.2017 13:19

P37a86v76e81l 52B26í49n67a 1773465392773

Odpusťe, ale to co píšete, je nesmysl. Pokud chce člověk zdravní prospěšný chléb, který vydrží dobrý víc jak týden, je zákvas naprostou nezbytností. Jestli Vám nevadí průmyslový polystyrén dochucený octem, tak prosím...

+3/0
15.1.2017 18:53

P28a50v30e59l 60H14e94k 8607116413591

Slintám jak čokl.

+3/0
14.1.2017 10:52

J12i94ř54í 38Š50t45ě41r96b50a 9293732737115

dovolím si přidat recept na vynikající pečivo, které jsem dříve pekl...bez kvásku, ale s kvasnicema........ 400-450g celozrnné žitné mouky, 200g bílé hladké mouky, 400-450 ml vody, 25-50ml oliv.oleje extra virgin, cca 12g kvasnic, 1-2 ČL soli, kmín + nějaké koření (mletý koriandr, fenykl, anýz..), PL třtinového cukru nebo medu, přidávám ještě slunečnicová semínka. tekutiny se davají první. Pekárna mi to zamíchá a vykyne, pak z toho udělam malé bulky (cca 18ks na 2 plechy) necham pár minut kynout, a pak cca pul hodky v elektrické troubě na 180-200st.

+1/0
14.1.2017 9:55
Foto

T40o63m32á79š 54D91v14o36ř79á71k 3465933206236

Díky, úplně se mi sbíhají sliny.

0/0
14.1.2017 10:01







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.