Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Speciality jeruzalémských kuchařů: plněné vinné listy, květák i tuňák

Tento víkend probíhají v pražské Stromovce Dny Jeruzaléma, multižánrový festival, kde si můžete zatančit, potěšit oko i ucho a na své si rozhodně přijdou i milovníci dobrého jídla. Celý víkend můžete na vzduchu ochutnávat typické speciality. O několik receptů se s námi podělila i Um Sami a šéfkuchař Ilan Garousi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

M69i72r38o76s12l92a45v 51S12t75e79i78n92e49r 6968204483155

Do náplně vinných listů patří také na drobno nasekané piniové oříšky a špičky kopru.

Vinné listy se sklízí na začátku vegetačního období, t.j. v červnu- červenci a nakládají se do převařené vody s 6% soli, skladují na chladném a temném místě. V podstatě jako zelí. Z listů se odstraní řapík, z náplně z pirincové rýže udělá váleček, list se přehne nejdřív přes konce toho válečku a poté se vše sroluje jako doutník.

Rýže musí lepit do hrudek, Basmati se nehodí, ale i vietnamská jasmínová rýže je vhodná.

0/0
29.5.2016 9:11

M12a21r52i54e 79M52u74c18h97o32v81á 9861242246362

Ten kvetak jsem trochu nepochopila..

0/0
28.5.2016 19:59

A72n83d10r45e59a 41N43o77v95a 3528794445882

Ja taky ne.

0/0
29.5.2016 13:56







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.