Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Budoucnost hubnutí: kila vám pomůže shodit zdravá střevní mikroflóra

Pečlivé počítání kalorií nebo přesně stanový jídelníček nemusí mít na hubnutí až tak podstatný vliv jako to, co „žije“ uvnitř našeho břicha, konkrétně ve střevech. Stále více studií totiž potvrzuje, že pro správné hubnutí je nepostradatelná správná střevní mikroflóra.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

S16i34m57o62n70a 57B59e34z69n97o13s92k87o24v64á 4282936567974

Doporučuji si přečíst knihu "10% člověka" - nedávno jsem ji dočetla a je tam o střevní miklofloře hodně podrobně a zajímavě psáno - co všechno ovlivňuje - včetně hubnutí nebo tloustnutí. Možná i odtud autor čerpal.Opravdu velmi doporučuji, kdo se o to byť jen trochu zajímá.

0/0
24.4.2016 9:36
Foto

A56n26n85a 25V49e37s55e57l74á 2420898276

Lékař ani biolog nejsem, ale myslím, že nikdy, ani v budoucnosti, nebude vynalezen takový prostředek (tabletka, přenos střevní mikroflóry /jak se to vlastně dělá?!/ nebo cokoliv jiného), který by umožnil lidem bez zábran se v průběhu celého dne tláskat podle chuti a přání a netrpět při tom nadváhou nebo obezitou a nemít problémy se zubním kazem nebo paradentózou.

Je to zhruba stejné, jako věřit, že vědci vynaleznou elixír mládí nebo tabletku umožňující nesmrtelnost. Lidský život není péříčko a příjemných věcí nelze užívat bezuzdně a do nekonečna, s tím zkrátka nikdo nic nenadělá...

+1/−3
23.4.2016 17:21

M68i66c71h20a38l 21Š82e36v25č47í94k 8253766344

Podobné přípravky již existují a možná se v budoucnu opravdu objeví velmi účinný a nezávadné prostředek, který zabrání tělu odebrat si živiny z přijaté potravy, ale je to dle mne zhůvěřilost.

0/0
23.4.2016 17:27
Foto

A93n92n83a 25V36e26s88e64l32á 2690598176

Pravděpodobnost, že takový prostředek bude dlouhodobě nezávadný, je nepatrná...

+3/0
23.4.2016 17:40

M71i46c30h29a13l 75Š94e64v23č75í29k 8563926184

Ano, ale asi mnohem pravděpodobnější než elixír mládí :-)

0/0
23.4.2016 17:44
Foto

A65n45n25a 29V11e47s30e33l59á 2300638806

A přitom elixír mládí bych si šlehla mnohem radši... :)

Místo toho prostředku pro neomezené hodování (proti vstřebávání živin z potravy) bych raději znovu legalizovala Fenmetrazin nebo jiné podobné stimulanty. Jelikož ty potlačují chuť k jídlu, únavu a potřebu spánku, zvyšují soustředění a výkon, člověk se cítí skvěle, udělá spousty práce a hubnutí je vedlejší účinek.

To mi připadá mnohem smysluplnější a možná i „zdravější“ než zbytečné spotřebovávání potravin a nadbytečný průchod potravy trávicím traktem jen kvůli libým pocitům z mlsání...

0/0
23.4.2016 18:19

J58a73n 89P51a76v16e87l 8673602748636

Je vidět, že Vám biologie moc nešla. Není totiž důvod, proč by vynalezena být neměla. Může být už zítra. Stačilo by totiž jen geneticky upravit bakterie ve střevní mikrofloře. Zubní kaz? To samé, jen je upravit na druhé straně lidského těla.

Elixír mládí? Zase, genetická manipulace. A to nejen zárodku, ale i změna genetické informace přes viry.

0/0
23.4.2016 21:03

S77i27m74o21n10a 38B38e79z17n95o78s33k80o98v85á 4532406157344

Doporučuji přečíst knížku "10% člověka". Velmi zajímavé.

0/0
24.4.2016 9:37

M26i95c68h81a22l 24Š16e48v85č76í79k 8853306964

Hubnutí je snadné. Stačí prostě pár hodin pohybu denně a pravidelná strava 5-6x denně, samozřejmě bez extrémů typu sladké limonády, bůček atd. To zabírá vždy a na každého. Ale stejně se budou stále hledat výmluvy a čekat na nějaký zázrak v gauči s pytlem chipsů.

+1/−2
23.4.2016 16:19

M83a49r64i33a30n 54K21e59c91h34l10i50b77a20r 3280953179

IMHO mají ty sladkosti (a bílé pečivo, brambory) atd. větší efekt na obezitu, než bůček.

Lovci a sběrači dávají tučnému masu dodnes přednost před libovým a obezitou netrpí. Teprve v momentě, kdy dorazí západní strava plná mouky a cukru, začnou přibírat.

Mohl byste namítnout, že mají více fyzického pohybu, ale o tolik víc jej nemají. Antropologové zkoumali moderní lovecké kmeny a zjistili, že oni třeba jeden den vydají hodně energie (30 km lov), ale pak se zase tři dny válejí u ohně.

0/−2
23.4.2016 16:39

M11i23c30h69a39l 61Š30e15v39č86í24k 8323416314

Ale to je také pravda. Vůbec česká typická strava je je jedna z nejhorších na světě. Nejen hodně tučné neboli tzv. šťavnaté, ale dochucování máslem/smetanou, zahušťování moukou, obrovská spotřeba pečiva a uzenin (ještě těch nejlevnějších nahnaných moukou, separátem atd.), obliba hlavně smažených dobrot a obliba přeslazených či přesolených lahůdek....

Ale aby člověk hubl či držel váhu, stačí z toho vynechat alespoň část, jíst pravidelně a hýbat se.

Znám např. žeskou v práci, dělá v kanceláři, je vlastně bez pohybu, nejednou si posteskla jak přibere i ze vzduchu, že se na jídlo jen podívá a už přibere atd. Když jsem ji potkal na obědě, tak mi bylo jasné proč je jak vorvaň. Zahuštěná polévka, guláš s pěti a zákusek větrník. Odhaduji 3/4 denního příjmu jedním nášupem. Ale přesvědčená je, že je to genetické, protože máma i táta jsou také vyžraní. Jeden z pár tisíc to může mít ze zdravotních důvodů.

+4/0
23.4.2016 17:05

M28a98r47i60a11n 12K14e74c81h13l70i83b19a89r 3870243649

Ta genetická dispozice tam určitou roli hraje. Znám holku, která jí podobným způsobem, ale má 51 kg. Prostě to nějak projde a nestráví se to. Podobně hubené jsou i její sestry, matka, babička...

Ale plně souhlasím s tím, že vynechat určité potraviny = téměř automaticky zhubnout. Viděl jsem pár příkladů ve svém okolí. Můj kolega z matfyzu vynechal sladkosti a během 3 měsíců měl dole 19 kg. Jinak nic dalšího nezměnil, dokonce pije víc vína než dříve, ale evidentně mu to víno - na rozdíl od cukru - nevadí.

Můj organismus je zase háklivý na bílou mouku.

+3/0
23.4.2016 17:11

M69i74c58h83a77l 28Š83e62v79č34í70k 8103486814

Ano, jistě každý má trochu jiný metabolizmus. Někdo to má trochu těžší, někdo trochu lehčí, ale v principu to funguje stejně. Dost záleží na osvalení. A i rychlost metabolismu se dá ovlivnit. Právě často ženský co "hubnou" vynecháváním jídel, si metabolismus zpomalí a pak když selžou a nabouchají se, tak si to tělo pěkně ukládá do zásob.

+1/−1
23.4.2016 17:17

M72a77r11i68a29n 59K21e79c44h16l97i19b55a86r 3350893459

Ano, bazální metabolismus je nechutně přizpůsobivý.

Ono to má historicky smysl, jinak bychom nedokázali přežít první měsíc s nedostatkem potravy, což se předkům stávalo hojně...

Já těm lidem s rychlým metabolismem ani moc nezávidím, musejí vydat podstatně větší množství peněz za potraviny, aby se udrželi na své standardní váze.

+1/−1
23.4.2016 17:19
Foto

M95i48r97o10s66l71a56v 68S25t68e41i27n49e33r 6498204133325

Zhoubné účinky pro lidi, náchylné k obezitě, má zejména mouka, lepek a cukr. Nespálené kalorie ukládají játra jako tuk. Tučná jídla mají spíše proteiny, čili bílkoviny a z nich vám rostou spíše svaly. Máslo vám neuškodí, ale margarin zaručeně, je to chemický produkt. To je už kvalitní nepřepálené sádlo zdravější. Cholesterinu se nemusíte bát, když nepřeháníte. Dvě vejce denně jsou spíš prospěšná. Kdo je ovšem na to dědičně zatížený, musí brát statiny.

Česká tragedie je v tom, že diabetik nenajde nápoj nebo jídlo bez přídavku cukru. Ovocný cukr, fruktóza, má stejné důsledky, jako řepná glukóza, jenom se rychleji vstřebává. Například všechny minerálky s příchutí jsou bomby nabité glukózou. I okurky nebo zavináče jsou slazené. V pivě je slad, opět předforma cukru. V Německu, na Slezsku nebo v Rusku dostanete kvašené okurky v soli, bez cukru. Pokud jsou kalné, mají ty kvasinky, které potřebují vaše střeva. Zrovna tak kysané zelí, tradiční zelí kvašené se solí bez přístupu vzduchu a ve tmě. Mléřné kvašení je zdrojem právě těch nejpotřebnějších kvasinek pro střevní flóru. Ze sýrů třeba Romadur, nebo olomoucké tvarůžky.

Poslední ránu mi zasadili u Zemcheby, tam jsem vždy očekával zdravé výrobky. V pětilitrovém balení višňového nektaru však bylo množství přidaného cukru, jedině na vylití do kanálu.

0/0
24.4.2016 18:47

M12i46c22h85a54l 45Š19e62v77č48í71k 8303736174

A k těm lovcům. To je právě to. Extrémní výdej a pak pár dní stejný výdej jako člověk pracující v kanceláři, který se projde z/do práce a cestou na nákup. Ale když ten celodenní lov = extrémní zátěž (30Km) zprůměrujeme s 3 dny odpočinku, povalování a tance u ohně, tak to máme stejný výdej, jako dnešní moderní člověk, který každý den 2h jede na kole/plave/běhá...

+2/0
23.4.2016 17:13

M91a97r80i63a52n 42K73e77c44h96l71i90b94a21r 3130883589

Ta studie se jmenovala "Energy expenditure and activity among Hadza hunter-gatherers."

Je docela zajímavá. Mimo jiné z ní vycházelo, že ti lovci, kteří se pohybovali nejvíce, měli nejnižší bazální metabolismus, takže potřebovali méně jídla. Prostě tělo nahodilo úsporný režim.

Ono těch 30 km není zas taková zátěž, oni žijí v rovině... Já chodím hodně a musím říci, že i můj organismus se na toto adaptoval a rozhodně nejsem po týdnu chození hubený jako tyčka. V horách je to něco jiného, ale tam zase touto měrou pohybu trpí šlachy a klouby.

0/0
23.4.2016 17:16

M85i16c76h32a67l 42Š59e36v22č54í31k 8613926894

30Km je stále min. 2h běhu a pár dalších hodin chůze. Tělo se adaptuje, proto například bodybuildeři a fitnessky používají metodu "sacharidové vlny" aby se metabolismus nestihl adaptovat a střídají silovou zátěž a lehké kardio. Funguje vlastně 100% a shazují tím ty "poslední gramy" před soutěží, kde pak vynikne každý sval. Ale chce to pevnou vůli. Ty poslední vrstvy tuku jdou již samozřejmě nejhůře.

To ale lidi, co mají nadváhu či jsou dokonce obézní nemusí zajímat. Těm stačí lehká úprava stravovacích návyků a pohyb.

+2/0
23.4.2016 17:24

M76a95r21i52a41n 40K50e39c48h79l68i71b44a51r 3570723289

Ono je nápadné, že ti lovci vypadají v přírodním stavu dost jinak než bodybuildeři. Spíš jsou takoví šlachovití a spoří.

Přebytek svalstva na hrudníku a na pažích, které s sebou člověk musí celý den tahat a vydávat na ně energii, je civilizační luxus. V přírodě se to opravdu nevyplácelo.

+1/−1
23.4.2016 17:32

M67i66c45h82a70l 87Š10e25v75č23í31k 8913166614

Je to stejné, jako rozdíl jako mezi sprintery a maratonci. Jedni jsou mohutní a svalnatí a druzí drobní, hubení a šlachovití.

+1/0
23.4.2016 17:38

E33r22i44c78h 10L28o24r90m45a26n 9542644465827

odskusane, absolutny suhlas !

0/0
23.4.2016 15:11

J87a73n86a 91S69t95e57h43l35í33k40o23v49á 2639410250736

a když nemusím čokoládu, můžu dvě sklenky vína? :-)

+3/0
23.4.2016 14:50
Foto

M26i27r86o62s20l21a39v 23S92t27e48i51n53e46r 6538434453775

Červené opravdu suché víno je nejlepší prevence proti koronárnímu onemocnění. Ženy jsou se dvěma sklenkami už na hranici toho užitečného, muži snesou o jednu sklenku více (za sklenku považuji 0,2- 1/4 litru, ne půllitr). Ve víně je ta léčivá látka resveratrol, obsažený v té červené barvě- nejvíc ho má burgundské, takže v Čechách snad Modrý Portugal nebo Frankovka, ale i Svatovavřinecké. Chybí nám informace o obsahu resveratrolu v domácích vínech.

0/0
24.4.2016 19:00

J92a34n57a 15N23ě90m37e63č10k53o75v86á 3103504811846

Ale blbost... Pokud někdo denně přešvihne doporučený příjem o pár tisíc kJ, nepomůže mu ani svěcená voda.

Kdyby páni vědci místo zkoumání takových hovadin vysvětlili lidem, že jediné, co musí, je trošku se hýbat a žrát přiměřeně, nebylo by rýpání v "tisíci druhů střevních bakterií" vůbec potřeba.

+4/−3
23.4.2016 13:03

M38a90r30i64a10n 20K75e80c40h81l64i25b85a81r 3850763959

Posledních 30 let se to to do lidí hustí, výsledky jsou katastrofální. Křivka obezity letí nahoru po celé planetě, už i subsaharská Afrika začíná mít problém. Má-li teorie tak mizerné výsledky v praxi, je čas od ní ustoupit.

Proto se začíná zkoumat, co vlastně lidi nutí jíst. Je dost lidí, kteří nepřiberou, aniž by si stravu nějak zvlášť hlídali. U nich je prostě tělo ve stavu "absolutní vyváženosti", kdy si svoji váhu hlídá samo a řekne jim, kdy mají přestat.

A právě to, proč to tak nefunguje u každého, je ta zajímavá otázka.

Páni vědci, kterými tam pohrdáte, začali toto téma zkoumat proto, protože zjistili, že při přenosu střevních bakterií mezi lidmi (= druh léčby crohnovy nemoci atd.) dochází k prudké změně tělesné váhy směrem k tomu, jak vypadal dárce těch bakterií. Jestli toto pozorování považujete za hovadinu, já tedy rozhodně ne.

Baktérie ve střevě se dost zásadně podílejí na štěpení sacharidů ze stravy a ovlivňují tak váš energetický příjem až o třetinu. Těch pár tisíc kJ se v tom může opravdu ztratit. Laicky vzato: sní-li pán A a pán B to samé množství chleba, jeden z nich jej zužitkuje podstatně líp než druhý.

+6/−1
23.4.2016 13:38

V29l94a46d80i90m69i80r 49J29a83n74k22i49n 3510616504127

To je pravda, ale stale plati ze staci nezrat :) par tisic kJ sa nevyrobi samo.

+4/−1
23.4.2016 13:43

J64a68n15a 54N57ě37m33e46č38k42o60v54á 3983844671936

Výsledky jsou katastrofální především proto, že lidi nechtějí měnit svoje stravovací návyky - nezřídka založené v nejútlejším dětství, aneb dítě vykrmené svíčkovou a palačinkami k večeři se nadváhy dopracuje naprosto spolehlivě, stejně jako jeho rodiče.

V pozdějších letech pak "nesahejte mi na bůček", "v pivu jsou vitamíny", "přece musím něco mít ze života", "nejsem králík" a další plky jsou zaručeným receptem, jak se nižší váhy nedopracovat, i kdybych měl ve střevech jadernou elektrárnu.

A katastrofální výsledky? Já mám ve svém blízkém okolí pět aktivních sportovců včetně sebe, problémy s váhou nemá nikdo. Čím to safra bude.

Že by tím, že jíst a hýbat se "na míru" každému z nás funguje???

Jistě že u každého jinak... ale ani ty individuální rozdíly nejsou tak velké, aby si to člověk nezvládl vyladit. Stejně jako individuální chuť a potřebu.

Já mám taky metabolismus na dvě věci... na podzim pravidelně přibírám i z pohledu na jablko. A...? Co dává větší smysl, naříkat nad bakteriemi, a zdrceně kynout, nebo tomu přizpůsobit životní styl...?

Já jsem empirik, pardon. Ergo, tisíc druhů střevních bakterií, které ve VLASTNÍM střevě stejně nerozeznám, ani nevím, co tam mám, tak ano, toto řešit je pro mě poměrně hovadina. V tuhle chvíli, v mé situaci. Laický přínos pro mě je prostě nulový.

Hodina pohybu a k večeři tvaroh o 300kJ na 100g, namísto sýra 1600kJ na 100g, jsou naopak naprosto hmatatelné hodnoty, se kterými můžu operovat, bakterie nebakterie.

A teď mě omluvte, jdu si zaběhat.

+2/−3
23.4.2016 16:08

M10a33r54i61a88n 90K19e38c93h29l70i56b96a65r 3680243739

Já jsem povoláním matematik a vždycky varuji lidi před tím, aby se dívali na čísla jako na svaté objekty, dokud nevědí, jak spolehlivými metodami vznikla.

Ty hodnoty kJ na tvarohu a na sýru jsou získány pálením v kalorimetru, jenže lidské tělo je může zpracovávat zcela jinak. Teprve v posledních letech se zkoumá, jak se skutečně jednotlivé potraviny zpracovávají v těle.

Dobrý příklad jsou ořechy. Oficiálně mají ořechy obrovské kalorické hodnoty, protože je to z poloviny (či více) tuk. Jenže prakticky, nejsou-li namleté najemno (např. mandlová mouka), projdou lidským trávicím traktem jen málo natrávené a tělo z nich dostane třeba jen polovinu živin.

Když budete pečlivě zkoumat, co jste za den snědla, a dáte si to do FitLinie nebo něčeho podobného, tak vám podle těch hodnot na štítkách vyjde třeba 7648 kJ. Jenže vzhledem k výše uvedeným neznámým faktorům (činnost bakterií, nejasné vstřebávání ve střevech) to znamená něco mezi 6500 a 8500 kJ, což je obrovská nepřesnost.

Svůj výdaj neznáte rovněž, protože bazální metabolismus kolísá o hezkých pár procent i ze dne na den, a ten přitom představuje většinu spálené energie za den.

Dělal jsem experimenty, při nichž jsem měřil glykemii po jednotlivých jídlech (60 minut poté), vyšly mi nějaké individuální odchylky od standardních GI, a od doby, kdy jsem podle toho upravil jídelníček, nepřibírám ani Ň, naopak jsem o pár kil lehčí (a asi o 6 cm v pase užší). A klidně si dám k večeři i ten tučný sýr. Lidské tělo umí dosáhnout docela solidní rovnováhy.

+4/0
23.4.2016 16:49

M34a40r82i22a37n 24K50e88c52h66l33i51b16a67r 3380743379

Ještě jedno P.S. k těm sportovcům.

Vy naznačujete, že kdo sportuje, nemá problémy s váhou. Jenže ono to může být i naopak. Kdo má v pořádku metabolismu, ten častěji sportuje, protože má prostě více energie na pohyb a cítí touhu se hýbat.

Představte si nějaké dny, kdy jste se cítila opravdu těžce unavená. Takový ten stav, kdy má člověk tělo jako z olova. V takové situaci nezaběhnete 10 km.

Co jsem tak slyšel od lidí s metabolickým syndromem, je to jejich dost běžný stav. Není divu, že nesportují.

+4/0
23.4.2016 16:54

J81a56n 60P27a57v12e78l 8233442298436

Proč si myslíte, že aktivní sportovec nemůže mít problémy s váhou? Podívejte se třeba na Kvitovou. Ta dře tak, že si o tom můžete nechat jen snít a břicho zrovna ploché nemá. A byla na tom ještě o dost hůř.

+2/0
23.4.2016 21:14

J14a75n81a 44N94ě84m84e20č43k63o26v21á 3273464471126

"Proto se začíná zkoumat, co vlastně lidi nutí jíst. Je dost lidí, kteří nepřiberou, aniž by si stravu nějak zvlášť hlídali. U nich je prostě tělo ve stavu "absolutní vyváženosti", kdy si svoji váhu hlídá samo a řekne jim, kdy mají přestat."

Hlava, stále vlastní hlava, pane Kechlibare.

Vím to. Ono totiž "poslouchat vlastní tělo" se dá naučit. Taky jsem byla notorický přežírač, zaháněč splínů a kdo ví co dalšího...

A víte co...? Jíst pomalu a čekat, až si tělo samo řekne, že další sousto už nechce, to opravdu jde.

Stejně jako po fyzické zátěži si tělo samo řekne, jestli má "chuť" na cukry, nebo tuky. Ale že by tohle byl dar z nebes od narození? Nic takového... to je jen ochota člověka takhle fungovat a to tělo poslouchat. NAUČIT se ho poslouchat. :-/

+3/−2
23.4.2016 16:11

M66a70r70i76a63n 87K67e89c41h42l27i72b23a35r 3190573119

Čímž se dostáváme k zajímavé otázce, proč mají lidi hlad.

Říkáte: "hlava". Myslíte tím patrně centrální nervový systém. To se shodneme, to funguje už u žraloků.

Jenže to není jen "hlava" ve smyslu psychiky, ale zejména působení hormonů všeho druhu, pohlavní hormony, ghrelin, leptin, inzulin, adrenalin, kortizol.

Takový leptin byl objeven teprve v roce 1995 a přitom hraje v pocitech hladu či nasycenosti rozhodující roli. Do jaké míry je produkován břišní tukovou tkání a proč někteří lidé na něj reagují méně než jiní, to se neví. Ve skutečnosti v tomhle směru věda dosud moc nepokročila, je to pořád předmět aktivního výzkumu.

"ochota člověka takhle fungovat a to tělo poslouchat"

Otázka je, zda to tělo říká, co má. Ono jej lze některými zvyklostmi vyhodit z normálního fungování. Uvedu extrémní příklad: alkoholik má opravdu strašlivé nutkání pít. Ale není to dáno tím, že by jeho tělo alkohol fyziologicky potřebovalo, ale tím, že došlo k nějakým patologickým změnám. V jídle je to podobné. Poměrně dost lidí je závislých na sladkém natolik, že vyhledávají potraviny s obsahem cukru (kterých je dneska většina) a při abstinenci trpí. (Jsem rád, že to není můj případ).

Co se sportu týče, chodil jsem do karate oddílu, dřeli jsme tam jak hrom. Přesto u nás byly viditelně odlišné fyzické typy, jak svalů, tak tuku jsme měli každý jinak.

Já jsem tehdy měl o 3 kg míň, než teď, kdy už tak intenzivně nespaluju, spíš se věnuju běžné turistice. Byli tam i lidi, co měli (malé) bříško.

Subjektivně - můj největší obezogen je bílé pečivo, nezasycuje mě to, jedině to vyvolává další chutě. Když jsem toho nechal, okamžitě jsem pár kilo ztratil, i když jsem to bílé pečivo nahradil třeba hrubým žitným chlebem s máslem.

+4/0
23.4.2016 16:36

Z16u68z19a61n57a 69M70a72l52í89k26o48v92á 1439157397651

je tu ještě jeden faktor (tedy asi jich bude víc...) a tím jsou hormony, tedy stav a poměr hormonů v těle, ten může být tou výchylkou - vlastní vinou (antikoncepce) ale i nevlastní vinou - stopy hormonů jsou nepochybně v mase, mléce, vodě....možná také v tom se budou od sebe jedinci lišit :)

+1/0
23.4.2016 19:56

T40o20m76á57š 71N37o21v92á76k 5154537519929

Vsechno je v hlave. Pokud bude clovek stale resit jak zhubnout = stres, moc nezhubne. Pokud je clovek psychicky v pohode, ma pestrou stravu a neprezira se, k tomu zvyseny pohyb, tak kila leti strme dolu.

+1/−2
23.4.2016 10:07

J69a50n 90P12a68v44e41l 8423572188236

Pokud je člověk psychicky v pohodě, tak kila neřeší, tudíž ani neletí dolů ;-)

+2/0
23.4.2016 12:05

T16o91m25á24š 98N24o92v34á39k 5174957529279

Neni pravda, mysleno to bylo jinak ;-)

0/0
23.4.2016 12:49

M89a38r21i46a34n 45K76e93c67h98l47i33b77a51r 3520123699

Já mám úplně jinou zkušenost. U mne prostě záleží na složení stravy a její frekvenci. Stres nebo pohoda jsou v mém případě totálně mimoběžné.

+2/0
23.4.2016 13:39

J30i97ř76í 29K48á58b30r28t 4768611154386

Jediné,co pomáhá na 100% je :Nežrat,nežrat a nežrat.Za 8 měsíců jsem jsem shodil 25 kg.Nežrat znamená nepřejídat,stačí mi 1 krajíček chleba s něčím,místo 6 knedlíků 2 a trochu zeleniny a

hlavně nejíst po 16 hodině.To je ale dost obtížné vydržet.

0/−3
23.4.2016 9:58

P58e67t40r 42T94l58o51u54k12a31l 7204835762395

To jsou takové babské plky. Jiní vám řeknou, že nejíst po 16 hodině je ta největší chyba.

+10/0
23.4.2016 10:00

J96a57n 25M60a89j25z81n86e14r 9358324282239

Chyba to není, ale rada nesmyslná. Je to obtížné a pakd déle trvá adaptace na normální jídlo (samozřejmě ne na prasečí režim).

0/0
23.4.2016 12:08

J19a72n 87N13á26d98v42o61r69n88í65k 7473198565537

To je nesmysl nejíst po 16 hodině. V podstatě jste zhubl jen hladověním. Až najedete na normální režim, tak zase přiberete = jojo efekt.

+4/0
23.4.2016 10:05

J27a75n 95M55a18j63z80n90e31r 9298454532489

Sice nejist po nějaké hodině je nesmysl, ale nějaký jojo efekt je také blbost, pokud ten člověk nezačne jíst tak, jak předtím, což dělají jen hlupáci, protože je jasné k čemu to vedlo. Jinými slovy to není závislé na tom jak zhubnete (hubnutí je vždy kalorický deficit), ale jak potom jíte. I když zhubnete běháním a pak přestanete běhat a jist budete stejně, taky nastane návrat na původní váhu, i když jste nezhubl hladověním.

+1/−1
23.4.2016 12:05

T42o85m52á37š 68N36o33v40á91k 5584327799599

Blbost, jidlo se ma upravit podle toho, jak jdete spat. Kdyz jdete na mocni do prace, nejist po 16. hodine je blbost. Pokud chodite spat ve 2 rano tak take.

+5/0
23.4.2016 11:12

J40i63ř94í 54K71á34b76r71t 4398601174566

Ano ,máte pravdu.já jsem důchodce a tak mám výhodu!

0/0
23.4.2016 12:14

J32a67n11a 18N16ě22m94e78č96k18o31v55á 3783934811876

Přesně tak. Poslední jídlo dne má být úměrně tomu, kdy člověk jde spát.

Tzn. pokud v osm, tak ano, nežrat po čtvrté páté; pokud o půlnoci, tak není problém se navečeřet kolem sedmé, osmé. Rozhodně je blbost jít spát o půlnoci a předtím osm hodin hladovět.

+4/0
23.4.2016 12:56
Foto

B27o93h44u13n96k84a 83J30a59n66č34a89ř81í23k65o23v23á 8750609785

přesně tak, já bych hlady neusnula...

+3/0
23.4.2016 13:28

M11a72r90i49a25n 67K64e60c66h85l33i25b54a81r 3890503439

A jak velký přitom pociťujete hlad?

To je totiž ta kritická otázka.

Téměř nikdo nevydrží v prostředí, kde je jídlo levné a na každém rohu, nejíst a mít dlouhodobě pocit palčivého hladu. Tak železnou vůli mají tak 1% populace. Z toho pak vzniká slavný jojo efekt.

A co se týče toho, v kolik hodin jíst a v kolik nejíst, nedělejte doporučení ostatním lidem. Já osobně funguju zcela jinak, běžně kolem 14.30 teprve obědvám a kolem 19.30 večeřím, často je ta večeře největším jídlem dne a přitom mám stabilně 183 cm / 79 kg. Kdybych si předepsal večerní hladovění, docela bych trpěl. Naopak ráno se běžně bez jídla obejdu.

+4/−1
23.4.2016 13:43

J22i21ř28í 70K25á34b85r61t 4388531164366

Já vám věřím,já jsem důchodu,mám pravidelnou stravu v přesném čase,netrpím hlady a nedělám to,že bych neměl peníze.

0/0
23.4.2016 18:00

J17a89n65a 80S15t36e47h92l71í22k56o68v25á 2659970100476

a takhle už budete jíst do konce života?

0/0
23.4.2016 14:52

J66i65ř68í 83K32á71b42r47t 4678811124746

Já netrpím hlady ,měl jsem 115 kg,mám už 90 kg,pochválil mne praktický lékař i lékaři v lázních.Chce to jenom vydržet a nepřejídat.Byly doby ,kdy jsem snědl 12 houskových knedlíků,40 švestkových knedlíků,k párku 6 rohlíku atd.To je přejídání a teď jsem ulehčil kloubům a cítím se dobře.

0/0
23.4.2016 18:06







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.