Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Budoucnost hubnutí: kila vám pomůže shodit zdravá střevní mikroflóra

Pečlivé počítání kalorií nebo přesně stanový jídelníček nemusí mít na hubnutí až tak podstatný vliv jako to, co „žije“ uvnitř našeho břicha, konkrétně ve střevech. Stále více studií totiž potvrzuje, že pro správné hubnutí je nepostradatelná správná střevní mikroflóra.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

S85i59m27o81n88a 21B95e31z96n54o18s76k82o15v57á 4852236177224

Doporučuji si přečíst knihu "10% člověka" - nedávno jsem ji dočetla a je tam o střevní miklofloře hodně podrobně a zajímavě psáno - co všechno ovlivňuje - včetně hubnutí nebo tloustnutí. Možná i odtud autor čerpal.Opravdu velmi doporučuji, kdo se o to byť jen trochu zajímá.

0/0
24.4.2016 9:36
Foto

A47n70n30a 81V77e69s85e55l65á 2200548776

Lékař ani biolog nejsem, ale myslím, že nikdy, ani v budoucnosti, nebude vynalezen takový prostředek (tabletka, přenos střevní mikroflóry /jak se to vlastně dělá?!/ nebo cokoliv jiného), který by umožnil lidem bez zábran se v průběhu celého dne tláskat podle chuti a přání a netrpět při tom nadváhou nebo obezitou a nemít problémy se zubním kazem nebo paradentózou.

Je to zhruba stejné, jako věřit, že vědci vynaleznou elixír mládí nebo tabletku umožňující nesmrtelnost. Lidský život není péříčko a příjemných věcí nelze užívat bezuzdně a do nekonečna, s tím zkrátka nikdo nic nenadělá...

+1/−3
23.4.2016 17:21

M73i91c60h17a56l 15Š13e97v48č38í41k 8483486654

Podobné přípravky již existují a možná se v budoucnu opravdu objeví velmi účinný a nezávadné prostředek, který zabrání tělu odebrat si živiny z přijaté potravy, ale je to dle mne zhůvěřilost.

0/0
23.4.2016 17:27
Foto

A41n97n32a 19V24e52s29e87l24á 2650658766

Pravděpodobnost, že takový prostředek bude dlouhodobě nezávadný, je nepatrná...

+3/0
23.4.2016 17:40

M48i22c12h65a40l 20Š51e76v43č84í31k 8973116794

Ano, ale asi mnohem pravděpodobnější než elixír mládí :-)

0/0
23.4.2016 17:44
Foto

A19n19n72a 19V38e80s42e22l37á 2870328556

A přitom elixír mládí bych si šlehla mnohem radši... :)

Místo toho prostředku pro neomezené hodování (proti vstřebávání živin z potravy) bych raději znovu legalizovala Fenmetrazin nebo jiné podobné stimulanty. Jelikož ty potlačují chuť k jídlu, únavu a potřebu spánku, zvyšují soustředění a výkon, člověk se cítí skvěle, udělá spousty práce a hubnutí je vedlejší účinek.

To mi připadá mnohem smysluplnější a možná i „zdravější“ než zbytečné spotřebovávání potravin a nadbytečný průchod potravy trávicím traktem jen kvůli libým pocitům z mlsání...

0/0
23.4.2016 18:19

J94a11n 57P85a76v94e50l 8783662908946

Je vidět, že Vám biologie moc nešla. Není totiž důvod, proč by vynalezena být neměla. Může být už zítra. Stačilo by totiž jen geneticky upravit bakterie ve střevní mikrofloře. Zubní kaz? To samé, jen je upravit na druhé straně lidského těla.

Elixír mládí? Zase, genetická manipulace. A to nejen zárodku, ale i změna genetické informace přes viry.

0/0
23.4.2016 21:03

S82i97m30o96n71a 32B56e75z33n18o44s43k20o24v15á 4362836437364

Doporučuji přečíst knížku "10% člověka". Velmi zajímavé.

0/0
24.4.2016 9:37

M83i24c43h83a24l 49Š28e56v18č36í57k 8323236274

Hubnutí je snadné. Stačí prostě pár hodin pohybu denně a pravidelná strava 5-6x denně, samozřejmě bez extrémů typu sladké limonády, bůček atd. To zabírá vždy a na každého. Ale stejně se budou stále hledat výmluvy a čekat na nějaký zázrak v gauči s pytlem chipsů.

+1/−2
23.4.2016 16:19

M23a89r21i17a83n 70K88e80c22h98l47i60b67a46r 3700703679

IMHO mají ty sladkosti (a bílé pečivo, brambory) atd. větší efekt na obezitu, než bůček.

Lovci a sběrači dávají tučnému masu dodnes přednost před libovým a obezitou netrpí. Teprve v momentě, kdy dorazí západní strava plná mouky a cukru, začnou přibírat.

Mohl byste namítnout, že mají více fyzického pohybu, ale o tolik víc jej nemají. Antropologové zkoumali moderní lovecké kmeny a zjistili, že oni třeba jeden den vydají hodně energie (30 km lov), ale pak se zase tři dny válejí u ohně.

0/−2
23.4.2016 16:39

M66i45c40h17a80l 48Š23e16v56č53í74k 8483486754

Ale to je také pravda. Vůbec česká typická strava je je jedna z nejhorších na světě. Nejen hodně tučné neboli tzv. šťavnaté, ale dochucování máslem/smetanou, zahušťování moukou, obrovská spotřeba pečiva a uzenin (ještě těch nejlevnějších nahnaných moukou, separátem atd.), obliba hlavně smažených dobrot a obliba přeslazených či přesolených lahůdek....

Ale aby člověk hubl či držel váhu, stačí z toho vynechat alespoň část, jíst pravidelně a hýbat se.

Znám např. žeskou v práci, dělá v kanceláři, je vlastně bez pohybu, nejednou si posteskla jak přibere i ze vzduchu, že se na jídlo jen podívá a už přibere atd. Když jsem ji potkal na obědě, tak mi bylo jasné proč je jak vorvaň. Zahuštěná polévka, guláš s pěti a zákusek větrník. Odhaduji 3/4 denního příjmu jedním nášupem. Ale přesvědčená je, že je to genetické, protože máma i táta jsou také vyžraní. Jeden z pár tisíc to může mít ze zdravotních důvodů.

+4/0
23.4.2016 17:05

M84a31r25i96a34n 93K28e98c72h46l12i11b43a46r 3620813809

Ta genetická dispozice tam určitou roli hraje. Znám holku, která jí podobným způsobem, ale má 51 kg. Prostě to nějak projde a nestráví se to. Podobně hubené jsou i její sestry, matka, babička...

Ale plně souhlasím s tím, že vynechat určité potraviny = téměř automaticky zhubnout. Viděl jsem pár příkladů ve svém okolí. Můj kolega z matfyzu vynechal sladkosti a během 3 měsíců měl dole 19 kg. Jinak nic dalšího nezměnil, dokonce pije víc vína než dříve, ale evidentně mu to víno - na rozdíl od cukru - nevadí.

Můj organismus je zase háklivý na bílou mouku.

+3/0
23.4.2016 17:11

M84i46c68h89a85l 82Š20e41v50č97í11k 8373266234

Ano, jistě každý má trochu jiný metabolizmus. Někdo to má trochu těžší, někdo trochu lehčí, ale v principu to funguje stejně. Dost záleží na osvalení. A i rychlost metabolismu se dá ovlivnit. Právě často ženský co "hubnou" vynecháváním jídel, si metabolismus zpomalí a pak když selžou a nabouchají se, tak si to tělo pěkně ukládá do zásob.

+1/−1
23.4.2016 17:17

M41a72r32i61a39n 52K49e46c76h48l66i71b92a14r 3780153769

Ano, bazální metabolismus je nechutně přizpůsobivý.

Ono to má historicky smysl, jinak bychom nedokázali přežít první měsíc s nedostatkem potravy, což se předkům stávalo hojně...

Já těm lidem s rychlým metabolismem ani moc nezávidím, musejí vydat podstatně větší množství peněz za potraviny, aby se udrželi na své standardní váze.

+1/−1
23.4.2016 17:19
Foto

M52i73r71o88s12l79a84v 98S47t14e64i82n95e27r 6718554323695

Zhoubné účinky pro lidi, náchylné k obezitě, má zejména mouka, lepek a cukr. Nespálené kalorie ukládají játra jako tuk. Tučná jídla mají spíše proteiny, čili bílkoviny a z nich vám rostou spíše svaly. Máslo vám neuškodí, ale margarin zaručeně, je to chemický produkt. To je už kvalitní nepřepálené sádlo zdravější. Cholesterinu se nemusíte bát, když nepřeháníte. Dvě vejce denně jsou spíš prospěšná. Kdo je ovšem na to dědičně zatížený, musí brát statiny.

Česká tragedie je v tom, že diabetik nenajde nápoj nebo jídlo bez přídavku cukru. Ovocný cukr, fruktóza, má stejné důsledky, jako řepná glukóza, jenom se rychleji vstřebává. Například všechny minerálky s příchutí jsou bomby nabité glukózou. I okurky nebo zavináče jsou slazené. V pivě je slad, opět předforma cukru. V Německu, na Slezsku nebo v Rusku dostanete kvašené okurky v soli, bez cukru. Pokud jsou kalné, mají ty kvasinky, které potřebují vaše střeva. Zrovna tak kysané zelí, tradiční zelí kvašené se solí bez přístupu vzduchu a ve tmě. Mléřné kvašení je zdrojem právě těch nejpotřebnějších kvasinek pro střevní flóru. Ze sýrů třeba Romadur, nebo olomoucké tvarůžky.

Poslední ránu mi zasadili u Zemcheby, tam jsem vždy očekával zdravé výrobky. V pětilitrovém balení višňového nektaru však bylo množství přidaného cukru, jedině na vylití do kanálu.

0/0
24.4.2016 18:47

M38i21c83h33a39l 40Š48e68v29č33í23k 8883156614

A k těm lovcům. To je právě to. Extrémní výdej a pak pár dní stejný výdej jako člověk pracující v kanceláři, který se projde z/do práce a cestou na nákup. Ale když ten celodenní lov = extrémní zátěž (30Km) zprůměrujeme s 3 dny odpočinku, povalování a tance u ohně, tak to máme stejný výdej, jako dnešní moderní člověk, který každý den 2h jede na kole/plave/běhá...

+2/0
23.4.2016 17:13

M45a30r58i62a53n 34K39e91c47h62l90i47b84a63r 3800313939

Ta studie se jmenovala "Energy expenditure and activity among Hadza hunter-gatherers."

Je docela zajímavá. Mimo jiné z ní vycházelo, že ti lovci, kteří se pohybovali nejvíce, měli nejnižší bazální metabolismus, takže potřebovali méně jídla. Prostě tělo nahodilo úsporný režim.

Ono těch 30 km není zas taková zátěž, oni žijí v rovině... Já chodím hodně a musím říci, že i můj organismus se na toto adaptoval a rozhodně nejsem po týdnu chození hubený jako tyčka. V horách je to něco jiného, ale tam zase touto měrou pohybu trpí šlachy a klouby.

0/0
23.4.2016 17:16

M26i69c43h50a93l 91Š29e44v41č50í42k 8603616844

30Km je stále min. 2h běhu a pár dalších hodin chůze. Tělo se adaptuje, proto například bodybuildeři a fitnessky používají metodu "sacharidové vlny" aby se metabolismus nestihl adaptovat a střídají silovou zátěž a lehké kardio. Funguje vlastně 100% a shazují tím ty "poslední gramy" před soutěží, kde pak vynikne každý sval. Ale chce to pevnou vůli. Ty poslední vrstvy tuku jdou již samozřejmě nejhůře.

To ale lidi, co mají nadváhu či jsou dokonce obézní nemusí zajímat. Těm stačí lehká úprava stravovacích návyků a pohyb.

+2/0
23.4.2016 17:24

M58a97r12i46a74n 67K19e11c97h40l45i72b30a41r 3910553849

Ono je nápadné, že ti lovci vypadají v přírodním stavu dost jinak než bodybuildeři. Spíš jsou takoví šlachovití a spoří.

Přebytek svalstva na hrudníku a na pažích, které s sebou člověk musí celý den tahat a vydávat na ně energii, je civilizační luxus. V přírodě se to opravdu nevyplácelo.

+1/−1
23.4.2016 17:32

M86i97c38h96a28l 71Š21e51v37č39í27k 8223826964

Je to stejné, jako rozdíl jako mezi sprintery a maratonci. Jedni jsou mohutní a svalnatí a druzí drobní, hubení a šlachovití.

+1/0
23.4.2016 17:38

E41r85i77c42h 48L81o26r16m62a83n 9242714135147

odskusane, absolutny suhlas !

0/0
23.4.2016 15:11

J30a71n86a 51S84t65e54h61l32í86k39o36v89á 2949460380906

a když nemusím čokoládu, můžu dvě sklenky vína? :-)

+3/0
23.4.2016 14:50
Foto

M87i25r43o14s86l52a97v 53S72t67e80i45n53e82r 6568684173315

Červené opravdu suché víno je nejlepší prevence proti koronárnímu onemocnění. Ženy jsou se dvěma sklenkami už na hranici toho užitečného, muži snesou o jednu sklenku více (za sklenku považuji 0,2- 1/4 litru, ne půllitr). Ve víně je ta léčivá látka resveratrol, obsažený v té červené barvě- nejvíc ho má burgundské, takže v Čechách snad Modrý Portugal nebo Frankovka, ale i Svatovavřinecké. Chybí nám informace o obsahu resveratrolu v domácích vínech.

0/0
24.4.2016 19:00

J65a51n74a 37N27ě51m79e62č90k13o21v90á 3313694341926

Ale blbost... Pokud někdo denně přešvihne doporučený příjem o pár tisíc kJ, nepomůže mu ani svěcená voda.

Kdyby páni vědci místo zkoumání takových hovadin vysvětlili lidem, že jediné, co musí, je trošku se hýbat a žrát přiměřeně, nebylo by rýpání v "tisíci druhů střevních bakterií" vůbec potřeba.

+4/−3
23.4.2016 13:03

M35a56r68i10a42n 29K88e97c21h97l73i26b77a14r 3810673829

Posledních 30 let se to to do lidí hustí, výsledky jsou katastrofální. Křivka obezity letí nahoru po celé planetě, už i subsaharská Afrika začíná mít problém. Má-li teorie tak mizerné výsledky v praxi, je čas od ní ustoupit.

Proto se začíná zkoumat, co vlastně lidi nutí jíst. Je dost lidí, kteří nepřiberou, aniž by si stravu nějak zvlášť hlídali. U nich je prostě tělo ve stavu "absolutní vyváženosti", kdy si svoji váhu hlídá samo a řekne jim, kdy mají přestat.

A právě to, proč to tak nefunguje u každého, je ta zajímavá otázka.

Páni vědci, kterými tam pohrdáte, začali toto téma zkoumat proto, protože zjistili, že při přenosu střevních bakterií mezi lidmi (= druh léčby crohnovy nemoci atd.) dochází k prudké změně tělesné váhy směrem k tomu, jak vypadal dárce těch bakterií. Jestli toto pozorování považujete za hovadinu, já tedy rozhodně ne.

Baktérie ve střevě se dost zásadně podílejí na štěpení sacharidů ze stravy a ovlivňují tak váš energetický příjem až o třetinu. Těch pár tisíc kJ se v tom může opravdu ztratit. Laicky vzato: sní-li pán A a pán B to samé množství chleba, jeden z nich jej zužitkuje podstatně líp než druhý.

+6/−1
23.4.2016 13:38

V72l79a85d25i60m96i91r 34J33a61n94k41i80n 3450216214607

To je pravda, ale stale plati ze staci nezrat :) par tisic kJ sa nevyrobi samo.

+4/−1
23.4.2016 13:43

J56a10n98a 17N87ě46m62e76č25k29o76v63á 3843854311536

Výsledky jsou katastrofální především proto, že lidi nechtějí měnit svoje stravovací návyky - nezřídka založené v nejútlejším dětství, aneb dítě vykrmené svíčkovou a palačinkami k večeři se nadváhy dopracuje naprosto spolehlivě, stejně jako jeho rodiče.

V pozdějších letech pak "nesahejte mi na bůček", "v pivu jsou vitamíny", "přece musím něco mít ze života", "nejsem králík" a další plky jsou zaručeným receptem, jak se nižší váhy nedopracovat, i kdybych měl ve střevech jadernou elektrárnu.

A katastrofální výsledky? Já mám ve svém blízkém okolí pět aktivních sportovců včetně sebe, problémy s váhou nemá nikdo. Čím to safra bude.

Že by tím, že jíst a hýbat se "na míru" každému z nás funguje???

Jistě že u každého jinak... ale ani ty individuální rozdíly nejsou tak velké, aby si to člověk nezvládl vyladit. Stejně jako individuální chuť a potřebu.

Já mám taky metabolismus na dvě věci... na podzim pravidelně přibírám i z pohledu na jablko. A...? Co dává větší smysl, naříkat nad bakteriemi, a zdrceně kynout, nebo tomu přizpůsobit životní styl...?

Já jsem empirik, pardon. Ergo, tisíc druhů střevních bakterií, které ve VLASTNÍM střevě stejně nerozeznám, ani nevím, co tam mám, tak ano, toto řešit je pro mě poměrně hovadina. V tuhle chvíli, v mé situaci. Laický přínos pro mě je prostě nulový.

Hodina pohybu a k večeři tvaroh o 300kJ na 100g, namísto sýra 1600kJ na 100g, jsou naopak naprosto hmatatelné hodnoty, se kterými můžu operovat, bakterie nebakterie.

A teď mě omluvte, jdu si zaběhat.

+2/−3
23.4.2016 16:08

M18a57r88i47a76n 74K58e76c75h19l66i92b66a39r 3610623159

Já jsem povoláním matematik a vždycky varuji lidi před tím, aby se dívali na čísla jako na svaté objekty, dokud nevědí, jak spolehlivými metodami vznikla.

Ty hodnoty kJ na tvarohu a na sýru jsou získány pálením v kalorimetru, jenže lidské tělo je může zpracovávat zcela jinak. Teprve v posledních letech se zkoumá, jak se skutečně jednotlivé potraviny zpracovávají v těle.

Dobrý příklad jsou ořechy. Oficiálně mají ořechy obrovské kalorické hodnoty, protože je to z poloviny (či více) tuk. Jenže prakticky, nejsou-li namleté najemno (např. mandlová mouka), projdou lidským trávicím traktem jen málo natrávené a tělo z nich dostane třeba jen polovinu živin.

Když budete pečlivě zkoumat, co jste za den snědla, a dáte si to do FitLinie nebo něčeho podobného, tak vám podle těch hodnot na štítkách vyjde třeba 7648 kJ. Jenže vzhledem k výše uvedeným neznámým faktorům (činnost bakterií, nejasné vstřebávání ve střevech) to znamená něco mezi 6500 a 8500 kJ, což je obrovská nepřesnost.

Svůj výdaj neznáte rovněž, protože bazální metabolismus kolísá o hezkých pár procent i ze dne na den, a ten přitom představuje většinu spálené energie za den.

Dělal jsem experimenty, při nichž jsem měřil glykemii po jednotlivých jídlech (60 minut poté), vyšly mi nějaké individuální odchylky od standardních GI, a od doby, kdy jsem podle toho upravil jídelníček, nepřibírám ani Ň, naopak jsem o pár kil lehčí (a asi o 6 cm v pase užší). A klidně si dám k večeři i ten tučný sýr. Lidské tělo umí dosáhnout docela solidní rovnováhy.

+4/0
23.4.2016 16:49

M26a56r80i68a75n 84K43e32c48h44l77i24b69a48r 3740723869

Ještě jedno P.S. k těm sportovcům.

Vy naznačujete, že kdo sportuje, nemá problémy s váhou. Jenže ono to může být i naopak. Kdo má v pořádku metabolismu, ten častěji sportuje, protože má prostě více energie na pohyb a cítí touhu se hýbat.

Představte si nějaké dny, kdy jste se cítila opravdu těžce unavená. Takový ten stav, kdy má člověk tělo jako z olova. V takové situaci nezaběhnete 10 km.

Co jsem tak slyšel od lidí s metabolickým syndromem, je to jejich dost běžný stav. Není divu, že nesportují.

+4/0
23.4.2016 16:54

J72a87n 31P72a83v81e51l 8313402778786

Proč si myslíte, že aktivní sportovec nemůže mít problémy s váhou? Podívejte se třeba na Kvitovou. Ta dře tak, že si o tom můžete nechat jen snít a břicho zrovna ploché nemá. A byla na tom ještě o dost hůř.

+2/0
23.4.2016 21:14

J68a19n85a 66N24ě57m67e39č49k84o42v72á 3553244371396

"Proto se začíná zkoumat, co vlastně lidi nutí jíst. Je dost lidí, kteří nepřiberou, aniž by si stravu nějak zvlášť hlídali. U nich je prostě tělo ve stavu "absolutní vyváženosti", kdy si svoji váhu hlídá samo a řekne jim, kdy mají přestat."

Hlava, stále vlastní hlava, pane Kechlibare.

Vím to. Ono totiž "poslouchat vlastní tělo" se dá naučit. Taky jsem byla notorický přežírač, zaháněč splínů a kdo ví co dalšího...

A víte co...? Jíst pomalu a čekat, až si tělo samo řekne, že další sousto už nechce, to opravdu jde.

Stejně jako po fyzické zátěži si tělo samo řekne, jestli má "chuť" na cukry, nebo tuky. Ale že by tohle byl dar z nebes od narození? Nic takového... to je jen ochota člověka takhle fungovat a to tělo poslouchat. NAUČIT se ho poslouchat. :-/

+3/−2
23.4.2016 16:11

M79a62r15i70a91n 30K78e66c73h40l41i42b74a38r 3460443169

Čímž se dostáváme k zajímavé otázce, proč mají lidi hlad.

Říkáte: "hlava". Myslíte tím patrně centrální nervový systém. To se shodneme, to funguje už u žraloků.

Jenže to není jen "hlava" ve smyslu psychiky, ale zejména působení hormonů všeho druhu, pohlavní hormony, ghrelin, leptin, inzulin, adrenalin, kortizol.

Takový leptin byl objeven teprve v roce 1995 a přitom hraje v pocitech hladu či nasycenosti rozhodující roli. Do jaké míry je produkován břišní tukovou tkání a proč někteří lidé na něj reagují méně než jiní, to se neví. Ve skutečnosti v tomhle směru věda dosud moc nepokročila, je to pořád předmět aktivního výzkumu.

"ochota člověka takhle fungovat a to tělo poslouchat"

Otázka je, zda to tělo říká, co má. Ono jej lze některými zvyklostmi vyhodit z normálního fungování. Uvedu extrémní příklad: alkoholik má opravdu strašlivé nutkání pít. Ale není to dáno tím, že by jeho tělo alkohol fyziologicky potřebovalo, ale tím, že došlo k nějakým patologickým změnám. V jídle je to podobné. Poměrně dost lidí je závislých na sladkém natolik, že vyhledávají potraviny s obsahem cukru (kterých je dneska většina) a při abstinenci trpí. (Jsem rád, že to není můj případ).

Co se sportu týče, chodil jsem do karate oddílu, dřeli jsme tam jak hrom. Přesto u nás byly viditelně odlišné fyzické typy, jak svalů, tak tuku jsme měli každý jinak.

Já jsem tehdy měl o 3 kg míň, než teď, kdy už tak intenzivně nespaluju, spíš se věnuju běžné turistice. Byli tam i lidi, co měli (malé) bříško.

Subjektivně - můj největší obezogen je bílé pečivo, nezasycuje mě to, jedině to vyvolává další chutě. Když jsem toho nechal, okamžitě jsem pár kilo ztratil, i když jsem to bílé pečivo nahradil třeba hrubým žitným chlebem s máslem.

+4/0
23.4.2016 16:36

Z63u62z38a58n20a 10M22a79l44í32k12o40v24á 1759577557511

je tu ještě jeden faktor (tedy asi jich bude víc...) a tím jsou hormony, tedy stav a poměr hormonů v těle, ten může být tou výchylkou - vlastní vinou (antikoncepce) ale i nevlastní vinou - stopy hormonů jsou nepochybně v mase, mléce, vodě....možná také v tom se budou od sebe jedinci lišit :)

+1/0
23.4.2016 19:56

T71o68m35á17š 85N48o40v28á92k 5824267349649

Vsechno je v hlave. Pokud bude clovek stale resit jak zhubnout = stres, moc nezhubne. Pokud je clovek psychicky v pohode, ma pestrou stravu a neprezira se, k tomu zvyseny pohyb, tak kila leti strme dolu.

+1/−2
23.4.2016 10:07

J21a47n 96P65a90v60e97l 8803682618926

Pokud je člověk psychicky v pohodě, tak kila neřeší, tudíž ani neletí dolů ;-)

+2/0
23.4.2016 12:05

T89o57m96á75š 36N58o64v82á85k 5324667779189

Neni pravda, mysleno to bylo jinak ;-)

0/0
23.4.2016 12:49

M97a76r24i97a39n 27K27e94c54h79l21i63b42a58r 3830953569

Já mám úplně jinou zkušenost. U mne prostě záleží na složení stravy a její frekvenci. Stres nebo pohoda jsou v mém případě totálně mimoběžné.

+2/0
23.4.2016 13:39

J70i13ř16í 42K27á38b50r63t 4918441274426

Jediné,co pomáhá na 100% je :Nežrat,nežrat a nežrat.Za 8 měsíců jsem jsem shodil 25 kg.Nežrat znamená nepřejídat,stačí mi 1 krajíček chleba s něčím,místo 6 knedlíků 2 a trochu zeleniny a

hlavně nejíst po 16 hodině.To je ale dost obtížné vydržet.

0/−3
23.4.2016 9:58

P48e41t53r 69T88l66o24u46k10a50l 7514445962445

To jsou takové babské plky. Jiní vám řeknou, že nejíst po 16 hodině je ta největší chyba.

+10/0
23.4.2016 10:00

J76a84n 22M92a10j79z85n38e61r 9638704752809

Chyba to není, ale rada nesmyslná. Je to obtížné a pakd déle trvá adaptace na normální jídlo (samozřejmě ne na prasečí režim).

0/0
23.4.2016 12:08

J47a72n 44N47á81d98v62o16r48n67í93k 7533908695597

To je nesmysl nejíst po 16 hodině. V podstatě jste zhubl jen hladověním. Až najedete na normální režim, tak zase přiberete = jojo efekt.

+4/0
23.4.2016 10:05

J56a29n 60M71a44j82z61n65e51r 9978434472559

Sice nejist po nějaké hodině je nesmysl, ale nějaký jojo efekt je také blbost, pokud ten člověk nezačne jíst tak, jak předtím, což dělají jen hlupáci, protože je jasné k čemu to vedlo. Jinými slovy to není závislé na tom jak zhubnete (hubnutí je vždy kalorický deficit), ale jak potom jíte. I když zhubnete běháním a pak přestanete běhat a jist budete stejně, taky nastane návrat na původní váhu, i když jste nezhubl hladověním.

+1/−1
23.4.2016 12:05

T19o78m89á98š 23N85o75v72á64k 5124687449449

Blbost, jidlo se ma upravit podle toho, jak jdete spat. Kdyz jdete na mocni do prace, nejist po 16. hodine je blbost. Pokud chodite spat ve 2 rano tak take.

+5/0
23.4.2016 11:12

J37i37ř27í 28K49á19b20r36t 4818411124976

Ano ,máte pravdu.já jsem důchodce a tak mám výhodu!

0/0
23.4.2016 12:14

J40a97n85a 17N92ě48m47e61č16k96o68v76á 3933394141936

Přesně tak. Poslední jídlo dne má být úměrně tomu, kdy člověk jde spát.

Tzn. pokud v osm, tak ano, nežrat po čtvrté páté; pokud o půlnoci, tak není problém se navečeřet kolem sedmé, osmé. Rozhodně je blbost jít spát o půlnoci a předtím osm hodin hladovět.

+4/0
23.4.2016 12:56
Foto

B85o90h26u91n37k10a 54J33a47n32č57a34ř36í29k36o46v86á 8100829865

přesně tak, já bych hlady neusnula...

+3/0
23.4.2016 13:28

M88a65r71i63a30n 82K37e39c68h49l33i19b14a26r 3490893259

A jak velký přitom pociťujete hlad?

To je totiž ta kritická otázka.

Téměř nikdo nevydrží v prostředí, kde je jídlo levné a na každém rohu, nejíst a mít dlouhodobě pocit palčivého hladu. Tak železnou vůli mají tak 1% populace. Z toho pak vzniká slavný jojo efekt.

A co se týče toho, v kolik hodin jíst a v kolik nejíst, nedělejte doporučení ostatním lidem. Já osobně funguju zcela jinak, běžně kolem 14.30 teprve obědvám a kolem 19.30 večeřím, často je ta večeře největším jídlem dne a přitom mám stabilně 183 cm / 79 kg. Kdybych si předepsal večerní hladovění, docela bych trpěl. Naopak ráno se běžně bez jídla obejdu.

+4/−1
23.4.2016 13:43

J19i70ř39í 52K61á69b69r90t 4238341864696

Já vám věřím,já jsem důchodu,mám pravidelnou stravu v přesném čase,netrpím hlady a nedělám to,že bych neměl peníze.

0/0
23.4.2016 18:00

J31a89n93a 56S26t14e30h28l62í71k53o71v25á 2649960980476

a takhle už budete jíst do konce života?

0/0
23.4.2016 14:52

J30i20ř79í 46K31á77b39r52t 4448361954126

Já netrpím hlady ,měl jsem 115 kg,mám už 90 kg,pochválil mne praktický lékař i lékaři v lázních.Chce to jenom vydržet a nepřejídat.Byly doby ,kdy jsem snědl 12 houskových knedlíků,40 švestkových knedlíků,k párku 6 rohlíku atd.To je přejídání a teď jsem ulehčil kloubům a cítím se dobře.

0/0
23.4.2016 18:06







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.