Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Budoucnost hubnutí: kila vám pomůže shodit zdravá střevní mikroflóra

Pečlivé počítání kalorií nebo přesně stanový jídelníček nemusí mít na hubnutí až tak podstatný vliv jako to, co „žije“ uvnitř našeho břicha, konkrétně ve střevech. Stále více studií totiž potvrzuje, že pro správné hubnutí je nepostradatelná správná střevní mikroflóra.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

S20i89m74o61n62a 32B75e92z77n43o91s32k60o26v73á 4402316327124

Doporučuji si přečíst knihu "10% člověka" - nedávno jsem ji dočetla a je tam o střevní miklofloře hodně podrobně a zajímavě psáno - co všechno ovlivňuje - včetně hubnutí nebo tloustnutí. Možná i odtud autor čerpal.Opravdu velmi doporučuji, kdo se o to byť jen trochu zajímá.

0/0
24.4.2016 9:36
Foto

A75n22n17a 62V22e34s61e56l56á 2610878316

Lékař ani biolog nejsem, ale myslím, že nikdy, ani v budoucnosti, nebude vynalezen takový prostředek (tabletka, přenos střevní mikroflóry /jak se to vlastně dělá?!/ nebo cokoliv jiného), který by umožnil lidem bez zábran se v průběhu celého dne tláskat podle chuti a přání a netrpět při tom nadváhou nebo obezitou a nemít problémy se zubním kazem nebo paradentózou.

Je to zhruba stejné, jako věřit, že vědci vynaleznou elixír mládí nebo tabletku umožňující nesmrtelnost. Lidský život není péříčko a příjemných věcí nelze užívat bezuzdně a do nekonečna, s tím zkrátka nikdo nic nenadělá...

+1/−3
23.4.2016 17:21

M65i29c97h20a91l 72Š13e40v66č41í55k 8433536734

Podobné přípravky již existují a možná se v budoucnu opravdu objeví velmi účinný a nezávadné prostředek, který zabrání tělu odebrat si živiny z přijaté potravy, ale je to dle mne zhůvěřilost.

0/0
23.4.2016 17:27


Foto

A66n36n76a 36V90e50s60e24l41á 2100978826

Pravděpodobnost, že takový prostředek bude dlouhodobě nezávadný, je nepatrná...

+3/0
23.4.2016 17:40

M21i48c37h70a28l 45Š26e54v69č66í41k 8283636484

Ano, ale asi mnohem pravděpodobnější než elixír mládí :-)

0/0
23.4.2016 17:44
Foto

A57n29n71a 18V79e60s29e68l59á 2940308796

A přitom elixír mládí bych si šlehla mnohem radši... :)

Místo toho prostředku pro neomezené hodování (proti vstřebávání živin z potravy) bych raději znovu legalizovala Fenmetrazin nebo jiné podobné stimulanty. Jelikož ty potlačují chuť k jídlu, únavu a potřebu spánku, zvyšují soustředění a výkon, člověk se cítí skvěle, udělá spousty práce a hubnutí je vedlejší účinek.

To mi připadá mnohem smysluplnější a možná i „zdravější“ než zbytečné spotřebovávání potravin a nadbytečný průchod potravy trávicím traktem jen kvůli libým pocitům z mlsání...

0/0
23.4.2016 18:19

J34a95n 80P14a14v66e19l 8933892908906

Je vidět, že Vám biologie moc nešla. Není totiž důvod, proč by vynalezena být neměla. Může být už zítra. Stačilo by totiž jen geneticky upravit bakterie ve střevní mikrofloře. Zubní kaz? To samé, jen je upravit na druhé straně lidského těla.

Elixír mládí? Zase, genetická manipulace. A to nejen zárodku, ale i změna genetické informace přes viry.

0/0
23.4.2016 21:03

S39i70m37o96n37a 29B95e68z45n18o37s12k13o94v68á 4912276317914

Doporučuji přečíst knížku "10% člověka". Velmi zajímavé.

0/0
24.4.2016 9:37

M79i76c75h96a65l 91Š57e88v62č36í61k 8533536674

Hubnutí je snadné. Stačí prostě pár hodin pohybu denně a pravidelná strava 5-6x denně, samozřejmě bez extrémů typu sladké limonády, bůček atd. To zabírá vždy a na každého. Ale stejně se budou stále hledat výmluvy a čekat na nějaký zázrak v gauči s pytlem chipsů.

+1/−2
23.4.2016 16:19

M37a80r77i19a32n 32K40e40c97h60l44i26b68a78r 3100193969

IMHO mají ty sladkosti (a bílé pečivo, brambory) atd. větší efekt na obezitu, než bůček.

Lovci a sběrači dávají tučnému masu dodnes přednost před libovým a obezitou netrpí. Teprve v momentě, kdy dorazí západní strava plná mouky a cukru, začnou přibírat.

Mohl byste namítnout, že mají více fyzického pohybu, ale o tolik víc jej nemají. Antropologové zkoumali moderní lovecké kmeny a zjistili, že oni třeba jeden den vydají hodně energie (30 km lov), ale pak se zase tři dny válejí u ohně.

0/−2
23.4.2016 16:39

M27i75c67h98a21l 61Š93e39v41č45í70k 8163166184

Ale to je také pravda. Vůbec česká typická strava je je jedna z nejhorších na světě. Nejen hodně tučné neboli tzv. šťavnaté, ale dochucování máslem/smetanou, zahušťování moukou, obrovská spotřeba pečiva a uzenin (ještě těch nejlevnějších nahnaných moukou, separátem atd.), obliba hlavně smažených dobrot a obliba přeslazených či přesolených lahůdek....

Ale aby člověk hubl či držel váhu, stačí z toho vynechat alespoň část, jíst pravidelně a hýbat se.

Znám např. žeskou v práci, dělá v kanceláři, je vlastně bez pohybu, nejednou si posteskla jak přibere i ze vzduchu, že se na jídlo jen podívá a už přibere atd. Když jsem ji potkal na obědě, tak mi bylo jasné proč je jak vorvaň. Zahuštěná polévka, guláš s pěti a zákusek větrník. Odhaduji 3/4 denního příjmu jedním nášupem. Ale přesvědčená je, že je to genetické, protože máma i táta jsou také vyžraní. Jeden z pár tisíc to může mít ze zdravotních důvodů.

+4/0
23.4.2016 17:05

M55a82r57i45a66n 87K23e17c97h69l48i45b76a46r 3300743889

Ta genetická dispozice tam určitou roli hraje. Znám holku, která jí podobným způsobem, ale má 51 kg. Prostě to nějak projde a nestráví se to. Podobně hubené jsou i její sestry, matka, babička...

Ale plně souhlasím s tím, že vynechat určité potraviny = téměř automaticky zhubnout. Viděl jsem pár příkladů ve svém okolí. Můj kolega z matfyzu vynechal sladkosti a během 3 měsíců měl dole 19 kg. Jinak nic dalšího nezměnil, dokonce pije víc vína než dříve, ale evidentně mu to víno - na rozdíl od cukru - nevadí.

Můj organismus je zase háklivý na bílou mouku.

+3/0
23.4.2016 17:11

M19i61c27h63a36l 76Š98e37v68č25í24k 8923896944

Ano, jistě každý má trochu jiný metabolizmus. Někdo to má trochu těžší, někdo trochu lehčí, ale v principu to funguje stejně. Dost záleží na osvalení. A i rychlost metabolismu se dá ovlivnit. Právě často ženský co "hubnou" vynecháváním jídel, si metabolismus zpomalí a pak když selžou a nabouchají se, tak si to tělo pěkně ukládá do zásob.

+1/−1
23.4.2016 17:17

M69a91r54i36a69n 84K31e64c51h19l13i68b69a39r 3710263279

Ano, bazální metabolismus je nechutně přizpůsobivý.

Ono to má historicky smysl, jinak bychom nedokázali přežít první měsíc s nedostatkem potravy, což se předkům stávalo hojně...

Já těm lidem s rychlým metabolismem ani moc nezávidím, musejí vydat podstatně větší množství peněz za potraviny, aby se udrželi na své standardní váze.

+1/−1
23.4.2016 17:19
Foto

M92i20r69o80s95l54a90v 90S56t79e46i39n28e96r 1915155788523

Zhoubné účinky pro lidi, náchylné k obezitě, má zejména mouka, lepek a cukr. Nespálené kalorie ukládají játra jako tuk. Tučná jídla mají spíše proteiny, čili bílkoviny a z nich vám rostou spíše svaly. Máslo vám neuškodí, ale margarin zaručeně, je to chemický produkt. To je už kvalitní nepřepálené sádlo zdravější. Cholesterinu se nemusíte bát, když nepřeháníte. Dvě vejce denně jsou spíš prospěšná. Kdo je ovšem na to dědičně zatížený, musí brát statiny.

Česká tragedie je v tom, že diabetik nenajde nápoj nebo jídlo bez přídavku cukru. Ovocný cukr, fruktóza, má stejné důsledky, jako řepná glukóza, jenom se rychleji vstřebává. Například všechny minerálky s příchutí jsou bomby nabité glukózou. I okurky nebo zavináče jsou slazené. V pivě je slad, opět předforma cukru. V Německu, na Slezsku nebo v Rusku dostanete kvašené okurky v soli, bez cukru. Pokud jsou kalné, mají ty kvasinky, které potřebují vaše střeva. Zrovna tak kysané zelí, tradiční zelí kvašené se solí bez přístupu vzduchu a ve tmě. Mléřné kvašení je zdrojem právě těch nejpotřebnějších kvasinek pro střevní flóru. Ze sýrů třeba Romadur, nebo olomoucké tvarůžky.

Poslední ránu mi zasadili u Zemcheby, tam jsem vždy očekával zdravé výrobky. V pětilitrovém balení višňového nektaru však bylo množství přidaného cukru, jedině na vylití do kanálu.

0/0
24.4.2016 18:47

M75i84c91h93a15l 13Š87e95v74č54í32k 8183396964

A k těm lovcům. To je právě to. Extrémní výdej a pak pár dní stejný výdej jako člověk pracující v kanceláři, který se projde z/do práce a cestou na nákup. Ale když ten celodenní lov = extrémní zátěž (30Km) zprůměrujeme s 3 dny odpočinku, povalování a tance u ohně, tak to máme stejný výdej, jako dnešní moderní člověk, který každý den 2h jede na kole/plave/běhá...

+2/0
23.4.2016 17:13

M95a98r96i10a78n 35K88e94c98h44l78i37b51a28r 3220893169

Ta studie se jmenovala "Energy expenditure and activity among Hadza hunter-gatherers."

Je docela zajímavá. Mimo jiné z ní vycházelo, že ti lovci, kteří se pohybovali nejvíce, měli nejnižší bazální metabolismus, takže potřebovali méně jídla. Prostě tělo nahodilo úsporný režim.

Ono těch 30 km není zas taková zátěž, oni žijí v rovině... Já chodím hodně a musím říci, že i můj organismus se na toto adaptoval a rozhodně nejsem po týdnu chození hubený jako tyčka. V horách je to něco jiného, ale tam zase touto měrou pohybu trpí šlachy a klouby.

0/0
23.4.2016 17:16

M75i63c60h29a49l 42Š11e26v64č76í18k 8573256454

30Km je stále min. 2h běhu a pár dalších hodin chůze. Tělo se adaptuje, proto například bodybuildeři a fitnessky používají metodu "sacharidové vlny" aby se metabolismus nestihl adaptovat a střídají silovou zátěž a lehké kardio. Funguje vlastně 100% a shazují tím ty "poslední gramy" před soutěží, kde pak vynikne každý sval. Ale chce to pevnou vůli. Ty poslední vrstvy tuku jdou již samozřejmě nejhůře.

To ale lidi, co mají nadváhu či jsou dokonce obézní nemusí zajímat. Těm stačí lehká úprava stravovacích návyků a pohyb.

+2/0
23.4.2016 17:24

M34a70r16i41a31n 96K94e15c98h27l86i89b91a58r 3350753469

Ono je nápadné, že ti lovci vypadají v přírodním stavu dost jinak než bodybuildeři. Spíš jsou takoví šlachovití a spoří.

Přebytek svalstva na hrudníku a na pažích, které s sebou člověk musí celý den tahat a vydávat na ně energii, je civilizační luxus. V přírodě se to opravdu nevyplácelo.

+1/−1
23.4.2016 17:32

M76i62c64h25a41l 74Š46e76v59č64í97k 8623706214

Je to stejné, jako rozdíl jako mezi sprintery a maratonci. Jedni jsou mohutní a svalnatí a druzí drobní, hubení a šlachovití.

+1/0
23.4.2016 17:38

E85r50i28c42h 13L79o21r79m67a18n 9802584605117

odskusane, absolutny suhlas !

0/0
23.4.2016 15:11

J62a51n18a 66S38t11e71h79l62í80k18o39v41á 2949540470396

a když nemusím čokoládu, můžu dvě sklenky vína? :-)

+3/0
23.4.2016 14:50
Foto

M16i45r56o74s13l50a40v 92S71t65e65i82n95e16r 1595255848753

Červené opravdu suché víno je nejlepší prevence proti koronárnímu onemocnění. Ženy jsou se dvěma sklenkami už na hranici toho užitečného, muži snesou o jednu sklenku více (za sklenku považuji 0,2- 1/4 litru, ne půllitr). Ve víně je ta léčivá látka resveratrol, obsažený v té červené barvě- nejvíc ho má burgundské, takže v Čechách snad Modrý Portugal nebo Frankovka, ale i Svatovavřinecké. Chybí nám informace o obsahu resveratrolu v domácích vínech.

0/0
24.4.2016 19:00

J95a22n89a 95N41ě19m24e69č65k60o93v50á 3793834231706

Ale blbost... Pokud někdo denně přešvihne doporučený příjem o pár tisíc kJ, nepomůže mu ani svěcená voda.

Kdyby páni vědci místo zkoumání takových hovadin vysvětlili lidem, že jediné, co musí, je trošku se hýbat a žrát přiměřeně, nebylo by rýpání v "tisíci druhů střevních bakterií" vůbec potřeba.

+4/−3
23.4.2016 13:03

M51a52r24i54a86n 47K67e36c44h38l15i24b78a84r 3110783269

Posledních 30 let se to to do lidí hustí, výsledky jsou katastrofální. Křivka obezity letí nahoru po celé planetě, už i subsaharská Afrika začíná mít problém. Má-li teorie tak mizerné výsledky v praxi, je čas od ní ustoupit.

Proto se začíná zkoumat, co vlastně lidi nutí jíst. Je dost lidí, kteří nepřiberou, aniž by si stravu nějak zvlášť hlídali. U nich je prostě tělo ve stavu "absolutní vyváženosti", kdy si svoji váhu hlídá samo a řekne jim, kdy mají přestat.

A právě to, proč to tak nefunguje u každého, je ta zajímavá otázka.

Páni vědci, kterými tam pohrdáte, začali toto téma zkoumat proto, protože zjistili, že při přenosu střevních bakterií mezi lidmi (= druh léčby crohnovy nemoci atd.) dochází k prudké změně tělesné váhy směrem k tomu, jak vypadal dárce těch bakterií. Jestli toto pozorování považujete za hovadinu, já tedy rozhodně ne.

Baktérie ve střevě se dost zásadně podílejí na štěpení sacharidů ze stravy a ovlivňují tak váš energetický příjem až o třetinu. Těch pár tisíc kJ se v tom může opravdu ztratit. Laicky vzato: sní-li pán A a pán B to samé množství chleba, jeden z nich jej zužitkuje podstatně líp než druhý.

+6/−1
23.4.2016 13:38

V20l78a51d27i26m49i24r 65J88a80n73k41i77n 3250856974817

To je pravda, ale stale plati ze staci nezrat :) par tisic kJ sa nevyrobi samo.

+4/−1
23.4.2016 13:43

J45a18n71a 69N31ě18m73e31č68k95o80v18á 3543854751916

Výsledky jsou katastrofální především proto, že lidi nechtějí měnit svoje stravovací návyky - nezřídka založené v nejútlejším dětství, aneb dítě vykrmené svíčkovou a palačinkami k večeři se nadváhy dopracuje naprosto spolehlivě, stejně jako jeho rodiče.

V pozdějších letech pak "nesahejte mi na bůček", "v pivu jsou vitamíny", "přece musím něco mít ze života", "nejsem králík" a další plky jsou zaručeným receptem, jak se nižší váhy nedopracovat, i kdybych měl ve střevech jadernou elektrárnu.

A katastrofální výsledky? Já mám ve svém blízkém okolí pět aktivních sportovců včetně sebe, problémy s váhou nemá nikdo. Čím to safra bude.

Že by tím, že jíst a hýbat se "na míru" každému z nás funguje???

Jistě že u každého jinak... ale ani ty individuální rozdíly nejsou tak velké, aby si to člověk nezvládl vyladit. Stejně jako individuální chuť a potřebu.

Já mám taky metabolismus na dvě věci... na podzim pravidelně přibírám i z pohledu na jablko. A...? Co dává větší smysl, naříkat nad bakteriemi, a zdrceně kynout, nebo tomu přizpůsobit životní styl...?

Já jsem empirik, pardon. Ergo, tisíc druhů střevních bakterií, které ve VLASTNÍM střevě stejně nerozeznám, ani nevím, co tam mám, tak ano, toto řešit je pro mě poměrně hovadina. V tuhle chvíli, v mé situaci. Laický přínos pro mě je prostě nulový.

Hodina pohybu a k večeři tvaroh o 300kJ na 100g, namísto sýra 1600kJ na 100g, jsou naopak naprosto hmatatelné hodnoty, se kterými můžu operovat, bakterie nebakterie.

A teď mě omluvte, jdu si zaběhat.

+2/−3
23.4.2016 16:08

M71a62r73i44a29n 34K36e74c39h31l58i85b62a12r 3600893389

Já jsem povoláním matematik a vždycky varuji lidi před tím, aby se dívali na čísla jako na svaté objekty, dokud nevědí, jak spolehlivými metodami vznikla.

Ty hodnoty kJ na tvarohu a na sýru jsou získány pálením v kalorimetru, jenže lidské tělo je může zpracovávat zcela jinak. Teprve v posledních letech se zkoumá, jak se skutečně jednotlivé potraviny zpracovávají v těle.

Dobrý příklad jsou ořechy. Oficiálně mají ořechy obrovské kalorické hodnoty, protože je to z poloviny (či více) tuk. Jenže prakticky, nejsou-li namleté najemno (např. mandlová mouka), projdou lidským trávicím traktem jen málo natrávené a tělo z nich dostane třeba jen polovinu živin.

Když budete pečlivě zkoumat, co jste za den snědla, a dáte si to do FitLinie nebo něčeho podobného, tak vám podle těch hodnot na štítkách vyjde třeba 7648 kJ. Jenže vzhledem k výše uvedeným neznámým faktorům (činnost bakterií, nejasné vstřebávání ve střevech) to znamená něco mezi 6500 a 8500 kJ, což je obrovská nepřesnost.

Svůj výdaj neznáte rovněž, protože bazální metabolismus kolísá o hezkých pár procent i ze dne na den, a ten přitom představuje většinu spálené energie za den.

Dělal jsem experimenty, při nichž jsem měřil glykemii po jednotlivých jídlech (60 minut poté), vyšly mi nějaké individuální odchylky od standardních GI, a od doby, kdy jsem podle toho upravil jídelníček, nepřibírám ani Ň, naopak jsem o pár kil lehčí (a asi o 6 cm v pase užší). A klidně si dám k večeři i ten tučný sýr. Lidské tělo umí dosáhnout docela solidní rovnováhy.

+4/0
23.4.2016 16:49

M80a12r65i69a53n 49K57e42c52h93l79i27b84a79r 3350863659

Ještě jedno P.S. k těm sportovcům.

Vy naznačujete, že kdo sportuje, nemá problémy s váhou. Jenže ono to může být i naopak. Kdo má v pořádku metabolismu, ten častěji sportuje, protože má prostě více energie na pohyb a cítí touhu se hýbat.

Představte si nějaké dny, kdy jste se cítila opravdu těžce unavená. Takový ten stav, kdy má člověk tělo jako z olova. V takové situaci nezaběhnete 10 km.

Co jsem tak slyšel od lidí s metabolickým syndromem, je to jejich dost běžný stav. Není divu, že nesportují.

+4/0
23.4.2016 16:54

J84a53n 32P33a47v26e83l 8453942908856

Proč si myslíte, že aktivní sportovec nemůže mít problémy s váhou? Podívejte se třeba na Kvitovou. Ta dře tak, že si o tom můžete nechat jen snít a břicho zrovna ploché nemá. A byla na tom ještě o dost hůř.

+2/0
23.4.2016 21:14

J25a45n16a 93N29ě28m26e15č72k36o11v19á 3343854851806

"Proto se začíná zkoumat, co vlastně lidi nutí jíst. Je dost lidí, kteří nepřiberou, aniž by si stravu nějak zvlášť hlídali. U nich je prostě tělo ve stavu "absolutní vyváženosti", kdy si svoji váhu hlídá samo a řekne jim, kdy mají přestat."

Hlava, stále vlastní hlava, pane Kechlibare.

Vím to. Ono totiž "poslouchat vlastní tělo" se dá naučit. Taky jsem byla notorický přežírač, zaháněč splínů a kdo ví co dalšího...

A víte co...? Jíst pomalu a čekat, až si tělo samo řekne, že další sousto už nechce, to opravdu jde.

Stejně jako po fyzické zátěži si tělo samo řekne, jestli má "chuť" na cukry, nebo tuky. Ale že by tohle byl dar z nebes od narození? Nic takového... to je jen ochota člověka takhle fungovat a to tělo poslouchat. NAUČIT se ho poslouchat. :-/

+3/−2
23.4.2016 16:11

M42a93r21i46a77n 60K74e45c75h45l16i56b63a48r 3850173539

Čímž se dostáváme k zajímavé otázce, proč mají lidi hlad.

Říkáte: "hlava". Myslíte tím patrně centrální nervový systém. To se shodneme, to funguje už u žraloků.

Jenže to není jen "hlava" ve smyslu psychiky, ale zejména působení hormonů všeho druhu, pohlavní hormony, ghrelin, leptin, inzulin, adrenalin, kortizol.

Takový leptin byl objeven teprve v roce 1995 a přitom hraje v pocitech hladu či nasycenosti rozhodující roli. Do jaké míry je produkován břišní tukovou tkání a proč někteří lidé na něj reagují méně než jiní, to se neví. Ve skutečnosti v tomhle směru věda dosud moc nepokročila, je to pořád předmět aktivního výzkumu.

"ochota člověka takhle fungovat a to tělo poslouchat"

Otázka je, zda to tělo říká, co má. Ono jej lze některými zvyklostmi vyhodit z normálního fungování. Uvedu extrémní příklad: alkoholik má opravdu strašlivé nutkání pít. Ale není to dáno tím, že by jeho tělo alkohol fyziologicky potřebovalo, ale tím, že došlo k nějakým patologickým změnám. V jídle je to podobné. Poměrně dost lidí je závislých na sladkém natolik, že vyhledávají potraviny s obsahem cukru (kterých je dneska většina) a při abstinenci trpí. (Jsem rád, že to není můj případ).

Co se sportu týče, chodil jsem do karate oddílu, dřeli jsme tam jak hrom. Přesto u nás byly viditelně odlišné fyzické typy, jak svalů, tak tuku jsme měli každý jinak.

Já jsem tehdy měl o 3 kg míň, než teď, kdy už tak intenzivně nespaluju, spíš se věnuju běžné turistice. Byli tam i lidi, co měli (malé) bříško.

Subjektivně - můj největší obezogen je bílé pečivo, nezasycuje mě to, jedině to vyvolává další chutě. Když jsem toho nechal, okamžitě jsem pár kilo ztratil, i když jsem to bílé pečivo nahradil třeba hrubým žitným chlebem s máslem.

+4/0
23.4.2016 16:36

Z65u56z37a58n73a 33M64a61l18í81k92o57v51á 1229987607401

je tu ještě jeden faktor (tedy asi jich bude víc...) a tím jsou hormony, tedy stav a poměr hormonů v těle, ten může být tou výchylkou - vlastní vinou (antikoncepce) ale i nevlastní vinou - stopy hormonů jsou nepochybně v mase, mléce, vodě....možná také v tom se budou od sebe jedinci lišit :)

+1/0
23.4.2016 19:56

T12o12m11á79š 48N46o83v41á57k 5534817209579

Vsechno je v hlave. Pokud bude clovek stale resit jak zhubnout = stres, moc nezhubne. Pokud je clovek psychicky v pohode, ma pestrou stravu a neprezira se, k tomu zvyseny pohyb, tak kila leti strme dolu.

+1/−2
23.4.2016 10:07

J19a86n 25P11a79v30e38l 8533832298866

Pokud je člověk psychicky v pohodě, tak kila neřeší, tudíž ani neletí dolů ;-)

+2/0
23.4.2016 12:05

T81o26m52á92š 52N27o93v92á57k 5124187829159

Neni pravda, mysleno to bylo jinak ;-)

0/0
23.4.2016 12:49

M85a17r89i73a42n 75K20e78c97h33l83i69b36a20r 3280403119

Já mám úplně jinou zkušenost. U mne prostě záleží na složení stravy a její frekvenci. Stres nebo pohoda jsou v mém případě totálně mimoběžné.

+2/0
23.4.2016 13:39

J58i28ř80í 91K66á30b41r47t 4148361874276

Jediné,co pomáhá na 100% je :Nežrat,nežrat a nežrat.Za 8 měsíců jsem jsem shodil 25 kg.Nežrat znamená nepřejídat,stačí mi 1 krajíček chleba s něčím,místo 6 knedlíků 2 a trochu zeleniny a

hlavně nejíst po 16 hodině.To je ale dost obtížné vydržet.

0/−3
23.4.2016 9:58

P98e16t78r 41T95l37o44u31k62a19l 7864205702465

To jsou takové babské plky. Jiní vám řeknou, že nejíst po 16 hodině je ta největší chyba.

+10/0
23.4.2016 10:00

J54a68n 68M56a66j81z39n71e17r 6342852708928

Chyba to není, ale rada nesmyslná. Je to obtížné a pakd déle trvá adaptace na normální jídlo (samozřejmě ne na prasečí režim).

0/0
23.4.2016 12:08

J49a69n 42N93á71d83v90o79r34n76í90k 7933248905947

To je nesmysl nejíst po 16 hodině. V podstatě jste zhubl jen hladověním. Až najedete na normální režim, tak zase přiberete = jojo efekt.

+4/0
23.4.2016 10:05

J79a94n 18M93a81j95z82n86e77r 6442782308448

Sice nejist po nějaké hodině je nesmysl, ale nějaký jojo efekt je také blbost, pokud ten člověk nezačne jíst tak, jak předtím, což dělají jen hlupáci, protože je jasné k čemu to vedlo. Jinými slovy to není závislé na tom jak zhubnete (hubnutí je vždy kalorický deficit), ale jak potom jíte. I když zhubnete běháním a pak přestanete běhat a jist budete stejně, taky nastane návrat na původní váhu, i když jste nezhubl hladověním.

+1/−1
23.4.2016 12:05

T69o43m71á17š 19N65o51v80á92k 5764927489859

Blbost, jidlo se ma upravit podle toho, jak jdete spat. Kdyz jdete na mocni do prace, nejist po 16. hodine je blbost. Pokud chodite spat ve 2 rano tak take.

+5/0
23.4.2016 11:12

J55i73ř44í 90K65á72b67r47t 4758371384776

Ano ,máte pravdu.já jsem důchodce a tak mám výhodu!

0/0
23.4.2016 12:14

J76a20n53a 86N55ě25m36e14č69k45o64v43á 3293864141356

Přesně tak. Poslední jídlo dne má být úměrně tomu, kdy člověk jde spát.

Tzn. pokud v osm, tak ano, nežrat po čtvrté páté; pokud o půlnoci, tak není problém se navečeřet kolem sedmé, osmé. Rozhodně je blbost jít spát o půlnoci a předtím osm hodin hladovět.

+4/0
23.4.2016 12:56
Foto

B53o97h12u40n11k42a 19J37a23n43č53a23ř57í75k31o66v44á 8770419875

přesně tak, já bych hlady neusnula...

+3/0
23.4.2016 13:28

M40a36r16i31a76n 21K81e84c37h79l57i45b85a63r 3220323389

A jak velký přitom pociťujete hlad?

To je totiž ta kritická otázka.

Téměř nikdo nevydrží v prostředí, kde je jídlo levné a na každém rohu, nejíst a mít dlouhodobě pocit palčivého hladu. Tak železnou vůli mají tak 1% populace. Z toho pak vzniká slavný jojo efekt.

A co se týče toho, v kolik hodin jíst a v kolik nejíst, nedělejte doporučení ostatním lidem. Já osobně funguju zcela jinak, běžně kolem 14.30 teprve obědvám a kolem 19.30 večeřím, často je ta večeře největším jídlem dne a přitom mám stabilně 183 cm / 79 kg. Kdybych si předepsal večerní hladovění, docela bych trpěl. Naopak ráno se běžně bez jídla obejdu.

+4/−1
23.4.2016 13:43

J36i46ř75í 77K44á58b41r80t 4828901224696

Já vám věřím,já jsem důchodu,mám pravidelnou stravu v přesném čase,netrpím hlady a nedělám to,že bych neměl peníze.

0/0
23.4.2016 18:00

J42a75n84a 18S71t46e22h71l94í19k33o31v37á 2519840630946

a takhle už budete jíst do konce života?

0/0
23.4.2016 14:52

J76i71ř22í 18K44á15b51r94t 4228621904566

Já netrpím hlady ,měl jsem 115 kg,mám už 90 kg,pochválil mne praktický lékař i lékaři v lázních.Chce to jenom vydržet a nepřejídat.Byly doby ,kdy jsem snědl 12 houskových knedlíků,40 švestkových knedlíků,k párku 6 rohlíku atd.To je přejídání a teď jsem ulehčil kloubům a cítím se dobře.

0/0
23.4.2016 18:06



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.