Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Budoucnost hubnutí: kila vám pomůže shodit zdravá střevní mikroflóra

Pečlivé počítání kalorií nebo přesně stanový jídelníček nemusí mít na hubnutí až tak podstatný vliv jako to, co „žije“ uvnitř našeho břicha, konkrétně ve střevech. Stále více studií totiž potvrzuje, že pro správné hubnutí je nepostradatelná správná střevní mikroflóra.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

S19i32m11o83n22a 13B56e40z60n28o19s87k77o34v43á 4972246407894

Doporučuji si přečíst knihu "10% člověka" - nedávno jsem ji dočetla a je tam o střevní miklofloře hodně podrobně a zajímavě psáno - co všechno ovlivňuje - včetně hubnutí nebo tloustnutí. Možná i odtud autor čerpal.Opravdu velmi doporučuji, kdo se o to byť jen trochu zajímá.

0/0
24.4.2016 9:36
Foto

A74n51n59a 56V44e50s42e65l90á 2160118646

Lékař ani biolog nejsem, ale myslím, že nikdy, ani v budoucnosti, nebude vynalezen takový prostředek (tabletka, přenos střevní mikroflóry /jak se to vlastně dělá?!/ nebo cokoliv jiného), který by umožnil lidem bez zábran se v průběhu celého dne tláskat podle chuti a přání a netrpět při tom nadváhou nebo obezitou a nemít problémy se zubním kazem nebo paradentózou.

Je to zhruba stejné, jako věřit, že vědci vynaleznou elixír mládí nebo tabletku umožňující nesmrtelnost. Lidský život není péříčko a příjemných věcí nelze užívat bezuzdně a do nekonečna, s tím zkrátka nikdo nic nenadělá...

+1/−3
23.4.2016 17:21

M59i16c65h57a10l 34Š94e42v46č83í30k 8473186264

Podobné přípravky již existují a možná se v budoucnu opravdu objeví velmi účinný a nezávadné prostředek, který zabrání tělu odebrat si živiny z přijaté potravy, ale je to dle mne zhůvěřilost.

0/0
23.4.2016 17:27
Foto

A34n92n66a 32V56e24s47e82l19á 2710758656

Pravděpodobnost, že takový prostředek bude dlouhodobě nezávadný, je nepatrná...

+3/0
23.4.2016 17:40

M20i77c20h48a95l 33Š94e69v18č62í82k 8913966244

Ano, ale asi mnohem pravděpodobnější než elixír mládí :-)

0/0
23.4.2016 17:44
Foto

A92n91n80a 57V27e66s88e22l92á 2280288176

A přitom elixír mládí bych si šlehla mnohem radši... :)

Místo toho prostředku pro neomezené hodování (proti vstřebávání živin z potravy) bych raději znovu legalizovala Fenmetrazin nebo jiné podobné stimulanty. Jelikož ty potlačují chuť k jídlu, únavu a potřebu spánku, zvyšují soustředění a výkon, člověk se cítí skvěle, udělá spousty práce a hubnutí je vedlejší účinek.

To mi připadá mnohem smysluplnější a možná i „zdravější“ než zbytečné spotřebovávání potravin a nadbytečný průchod potravy trávicím traktem jen kvůli libým pocitům z mlsání...

0/0
23.4.2016 18:19

J96a39n 87P92a95v86e46l 8613372708466

Je vidět, že Vám biologie moc nešla. Není totiž důvod, proč by vynalezena být neměla. Může být už zítra. Stačilo by totiž jen geneticky upravit bakterie ve střevní mikrofloře. Zubní kaz? To samé, jen je upravit na druhé straně lidského těla.

Elixír mládí? Zase, genetická manipulace. A to nejen zárodku, ale i změna genetické informace přes viry.

0/0
23.4.2016 21:03

S75i74m66o64n26a 28B19e98z74n50o97s95k80o93v95á 4772576477134

Doporučuji přečíst knížku "10% člověka". Velmi zajímavé.

0/0
24.4.2016 9:37

M80i80c60h13a37l 17Š32e56v35č21í54k 8313486364

Hubnutí je snadné. Stačí prostě pár hodin pohybu denně a pravidelná strava 5-6x denně, samozřejmě bez extrémů typu sladké limonády, bůček atd. To zabírá vždy a na každého. Ale stejně se budou stále hledat výmluvy a čekat na nějaký zázrak v gauči s pytlem chipsů.

+1/−2
23.4.2016 16:19

M37a64r39i17a66n 24K71e94c31h46l22i10b60a39r 3540913169

IMHO mají ty sladkosti (a bílé pečivo, brambory) atd. větší efekt na obezitu, než bůček.

Lovci a sběrači dávají tučnému masu dodnes přednost před libovým a obezitou netrpí. Teprve v momentě, kdy dorazí západní strava plná mouky a cukru, začnou přibírat.

Mohl byste namítnout, že mají více fyzického pohybu, ale o tolik víc jej nemají. Antropologové zkoumali moderní lovecké kmeny a zjistili, že oni třeba jeden den vydají hodně energie (30 km lov), ale pak se zase tři dny válejí u ohně.

0/−2
23.4.2016 16:39

M65i10c34h42a38l 52Š28e41v52č70í96k 8703726464

Ale to je také pravda. Vůbec česká typická strava je je jedna z nejhorších na světě. Nejen hodně tučné neboli tzv. šťavnaté, ale dochucování máslem/smetanou, zahušťování moukou, obrovská spotřeba pečiva a uzenin (ještě těch nejlevnějších nahnaných moukou, separátem atd.), obliba hlavně smažených dobrot a obliba přeslazených či přesolených lahůdek....

Ale aby člověk hubl či držel váhu, stačí z toho vynechat alespoň část, jíst pravidelně a hýbat se.

Znám např. žeskou v práci, dělá v kanceláři, je vlastně bez pohybu, nejednou si posteskla jak přibere i ze vzduchu, že se na jídlo jen podívá a už přibere atd. Když jsem ji potkal na obědě, tak mi bylo jasné proč je jak vorvaň. Zahuštěná polévka, guláš s pěti a zákusek větrník. Odhaduji 3/4 denního příjmu jedním nášupem. Ale přesvědčená je, že je to genetické, protože máma i táta jsou také vyžraní. Jeden z pár tisíc to může mít ze zdravotních důvodů.

+4/0
23.4.2016 17:05

M84a68r87i23a79n 33K82e36c10h89l79i29b31a57r 3440113669

Ta genetická dispozice tam určitou roli hraje. Znám holku, která jí podobným způsobem, ale má 51 kg. Prostě to nějak projde a nestráví se to. Podobně hubené jsou i její sestry, matka, babička...

Ale plně souhlasím s tím, že vynechat určité potraviny = téměř automaticky zhubnout. Viděl jsem pár příkladů ve svém okolí. Můj kolega z matfyzu vynechal sladkosti a během 3 měsíců měl dole 19 kg. Jinak nic dalšího nezměnil, dokonce pije víc vína než dříve, ale evidentně mu to víno - na rozdíl od cukru - nevadí.

Můj organismus je zase háklivý na bílou mouku.

+3/0
23.4.2016 17:11

M56i10c78h26a77l 30Š94e84v93č41í46k 8933766864

Ano, jistě každý má trochu jiný metabolizmus. Někdo to má trochu těžší, někdo trochu lehčí, ale v principu to funguje stejně. Dost záleží na osvalení. A i rychlost metabolismu se dá ovlivnit. Právě často ženský co "hubnou" vynecháváním jídel, si metabolismus zpomalí a pak když selžou a nabouchají se, tak si to tělo pěkně ukládá do zásob.

+1/−1
23.4.2016 17:17

M36a42r33i41a76n 77K12e53c12h35l46i78b75a97r 3370853719

Ano, bazální metabolismus je nechutně přizpůsobivý.

Ono to má historicky smysl, jinak bychom nedokázali přežít první měsíc s nedostatkem potravy, což se předkům stávalo hojně...

Já těm lidem s rychlým metabolismem ani moc nezávidím, musejí vydat podstatně větší množství peněz za potraviny, aby se udrželi na své standardní váze.

+1/−1
23.4.2016 17:19
Foto

M40i72r54o28s50l76a61v 90S36t51e29i13n46e56r 6938764573135

Zhoubné účinky pro lidi, náchylné k obezitě, má zejména mouka, lepek a cukr. Nespálené kalorie ukládají játra jako tuk. Tučná jídla mají spíše proteiny, čili bílkoviny a z nich vám rostou spíše svaly. Máslo vám neuškodí, ale margarin zaručeně, je to chemický produkt. To je už kvalitní nepřepálené sádlo zdravější. Cholesterinu se nemusíte bát, když nepřeháníte. Dvě vejce denně jsou spíš prospěšná. Kdo je ovšem na to dědičně zatížený, musí brát statiny.

Česká tragedie je v tom, že diabetik nenajde nápoj nebo jídlo bez přídavku cukru. Ovocný cukr, fruktóza, má stejné důsledky, jako řepná glukóza, jenom se rychleji vstřebává. Například všechny minerálky s příchutí jsou bomby nabité glukózou. I okurky nebo zavináče jsou slazené. V pivě je slad, opět předforma cukru. V Německu, na Slezsku nebo v Rusku dostanete kvašené okurky v soli, bez cukru. Pokud jsou kalné, mají ty kvasinky, které potřebují vaše střeva. Zrovna tak kysané zelí, tradiční zelí kvašené se solí bez přístupu vzduchu a ve tmě. Mléřné kvašení je zdrojem právě těch nejpotřebnějších kvasinek pro střevní flóru. Ze sýrů třeba Romadur, nebo olomoucké tvarůžky.

Poslední ránu mi zasadili u Zemcheby, tam jsem vždy očekával zdravé výrobky. V pětilitrovém balení višňového nektaru však bylo množství přidaného cukru, jedině na vylití do kanálu.

0/0
24.4.2016 18:47

M50i28c13h42a74l 29Š77e34v80č87í91k 8583646214

A k těm lovcům. To je právě to. Extrémní výdej a pak pár dní stejný výdej jako člověk pracující v kanceláři, který se projde z/do práce a cestou na nákup. Ale když ten celodenní lov = extrémní zátěž (30Km) zprůměrujeme s 3 dny odpočinku, povalování a tance u ohně, tak to máme stejný výdej, jako dnešní moderní člověk, který každý den 2h jede na kole/plave/běhá...

+2/0
23.4.2016 17:13

M48a23r95i26a24n 94K98e90c13h38l39i31b18a76r 3530323959

Ta studie se jmenovala "Energy expenditure and activity among Hadza hunter-gatherers."

Je docela zajímavá. Mimo jiné z ní vycházelo, že ti lovci, kteří se pohybovali nejvíce, měli nejnižší bazální metabolismus, takže potřebovali méně jídla. Prostě tělo nahodilo úsporný režim.

Ono těch 30 km není zas taková zátěž, oni žijí v rovině... Já chodím hodně a musím říci, že i můj organismus se na toto adaptoval a rozhodně nejsem po týdnu chození hubený jako tyčka. V horách je to něco jiného, ale tam zase touto měrou pohybu trpí šlachy a klouby.

0/0
23.4.2016 17:16

M59i72c64h61a65l 92Š15e91v65č35í90k 8223506514

30Km je stále min. 2h běhu a pár dalších hodin chůze. Tělo se adaptuje, proto například bodybuildeři a fitnessky používají metodu "sacharidové vlny" aby se metabolismus nestihl adaptovat a střídají silovou zátěž a lehké kardio. Funguje vlastně 100% a shazují tím ty "poslední gramy" před soutěží, kde pak vynikne každý sval. Ale chce to pevnou vůli. Ty poslední vrstvy tuku jdou již samozřejmě nejhůře.

To ale lidi, co mají nadváhu či jsou dokonce obézní nemusí zajímat. Těm stačí lehká úprava stravovacích návyků a pohyb.

+2/0
23.4.2016 17:24

M23a54r13i87a50n 56K12e73c29h72l28i19b36a88r 3520323279

Ono je nápadné, že ti lovci vypadají v přírodním stavu dost jinak než bodybuildeři. Spíš jsou takoví šlachovití a spoří.

Přebytek svalstva na hrudníku a na pažích, které s sebou člověk musí celý den tahat a vydávat na ně energii, je civilizační luxus. V přírodě se to opravdu nevyplácelo.

+1/−1
23.4.2016 17:32

M61i25c36h35a64l 58Š28e82v86č14í13k 8733536844

Je to stejné, jako rozdíl jako mezi sprintery a maratonci. Jedni jsou mohutní a svalnatí a druzí drobní, hubení a šlachovití.

+1/0
23.4.2016 17:38

E45r98i50c88h 74L15o12r34m59a76n 9502454755187

odskusane, absolutny suhlas !

0/0
23.4.2016 15:11

J42a75n53a 76S38t98e36h63l31í68k36o50v10á 2249960700666

a když nemusím čokoládu, můžu dvě sklenky vína? :-)

+3/0
23.4.2016 14:50
Foto

M74i78r82o53s13l33a64v 92S55t75e25i49n28e91r 6878144513535

Červené opravdu suché víno je nejlepší prevence proti koronárnímu onemocnění. Ženy jsou se dvěma sklenkami už na hranici toho užitečného, muži snesou o jednu sklenku více (za sklenku považuji 0,2- 1/4 litru, ne půllitr). Ve víně je ta léčivá látka resveratrol, obsažený v té červené barvě- nejvíc ho má burgundské, takže v Čechách snad Modrý Portugal nebo Frankovka, ale i Svatovavřinecké. Chybí nám informace o obsahu resveratrolu v domácích vínech.

0/0
24.4.2016 19:00

J86a76n48a 51N83ě58m94e97č36k91o13v48á 3373544751336

Ale blbost... Pokud někdo denně přešvihne doporučený příjem o pár tisíc kJ, nepomůže mu ani svěcená voda.

Kdyby páni vědci místo zkoumání takových hovadin vysvětlili lidem, že jediné, co musí, je trošku se hýbat a žrát přiměřeně, nebylo by rýpání v "tisíci druhů střevních bakterií" vůbec potřeba.

+4/−3
23.4.2016 13:03

M46a21r21i25a86n 98K37e36c20h17l48i58b79a25r 3480723609

Posledních 30 let se to to do lidí hustí, výsledky jsou katastrofální. Křivka obezity letí nahoru po celé planetě, už i subsaharská Afrika začíná mít problém. Má-li teorie tak mizerné výsledky v praxi, je čas od ní ustoupit.

Proto se začíná zkoumat, co vlastně lidi nutí jíst. Je dost lidí, kteří nepřiberou, aniž by si stravu nějak zvlášť hlídali. U nich je prostě tělo ve stavu "absolutní vyváženosti", kdy si svoji váhu hlídá samo a řekne jim, kdy mají přestat.

A právě to, proč to tak nefunguje u každého, je ta zajímavá otázka.

Páni vědci, kterými tam pohrdáte, začali toto téma zkoumat proto, protože zjistili, že při přenosu střevních bakterií mezi lidmi (= druh léčby crohnovy nemoci atd.) dochází k prudké změně tělesné váhy směrem k tomu, jak vypadal dárce těch bakterií. Jestli toto pozorování považujete za hovadinu, já tedy rozhodně ne.

Baktérie ve střevě se dost zásadně podílejí na štěpení sacharidů ze stravy a ovlivňují tak váš energetický příjem až o třetinu. Těch pár tisíc kJ se v tom může opravdu ztratit. Laicky vzato: sní-li pán A a pán B to samé množství chleba, jeden z nich jej zužitkuje podstatně líp než druhý.

+6/−1
23.4.2016 13:38

V71l22a21d71i75m51i90r 50J64a95n19k27i31n 3390136384137

To je pravda, ale stale plati ze staci nezrat :) par tisic kJ sa nevyrobi samo.

+4/−1
23.4.2016 13:43

J15a87n75a 24N42ě79m38e88č71k68o20v31á 3473634791906

Výsledky jsou katastrofální především proto, že lidi nechtějí měnit svoje stravovací návyky - nezřídka založené v nejútlejším dětství, aneb dítě vykrmené svíčkovou a palačinkami k večeři se nadváhy dopracuje naprosto spolehlivě, stejně jako jeho rodiče.

V pozdějších letech pak "nesahejte mi na bůček", "v pivu jsou vitamíny", "přece musím něco mít ze života", "nejsem králík" a další plky jsou zaručeným receptem, jak se nižší váhy nedopracovat, i kdybych měl ve střevech jadernou elektrárnu.

A katastrofální výsledky? Já mám ve svém blízkém okolí pět aktivních sportovců včetně sebe, problémy s váhou nemá nikdo. Čím to safra bude.

Že by tím, že jíst a hýbat se "na míru" každému z nás funguje???

Jistě že u každého jinak... ale ani ty individuální rozdíly nejsou tak velké, aby si to člověk nezvládl vyladit. Stejně jako individuální chuť a potřebu.

Já mám taky metabolismus na dvě věci... na podzim pravidelně přibírám i z pohledu na jablko. A...? Co dává větší smysl, naříkat nad bakteriemi, a zdrceně kynout, nebo tomu přizpůsobit životní styl...?

Já jsem empirik, pardon. Ergo, tisíc druhů střevních bakterií, které ve VLASTNÍM střevě stejně nerozeznám, ani nevím, co tam mám, tak ano, toto řešit je pro mě poměrně hovadina. V tuhle chvíli, v mé situaci. Laický přínos pro mě je prostě nulový.

Hodina pohybu a k večeři tvaroh o 300kJ na 100g, namísto sýra 1600kJ na 100g, jsou naopak naprosto hmatatelné hodnoty, se kterými můžu operovat, bakterie nebakterie.

A teď mě omluvte, jdu si zaběhat.

+2/−3
23.4.2016 16:08

M76a61r12i84a82n 81K25e12c96h65l69i34b97a17r 3110593829

Já jsem povoláním matematik a vždycky varuji lidi před tím, aby se dívali na čísla jako na svaté objekty, dokud nevědí, jak spolehlivými metodami vznikla.

Ty hodnoty kJ na tvarohu a na sýru jsou získány pálením v kalorimetru, jenže lidské tělo je může zpracovávat zcela jinak. Teprve v posledních letech se zkoumá, jak se skutečně jednotlivé potraviny zpracovávají v těle.

Dobrý příklad jsou ořechy. Oficiálně mají ořechy obrovské kalorické hodnoty, protože je to z poloviny (či více) tuk. Jenže prakticky, nejsou-li namleté najemno (např. mandlová mouka), projdou lidským trávicím traktem jen málo natrávené a tělo z nich dostane třeba jen polovinu živin.

Když budete pečlivě zkoumat, co jste za den snědla, a dáte si to do FitLinie nebo něčeho podobného, tak vám podle těch hodnot na štítkách vyjde třeba 7648 kJ. Jenže vzhledem k výše uvedeným neznámým faktorům (činnost bakterií, nejasné vstřebávání ve střevech) to znamená něco mezi 6500 a 8500 kJ, což je obrovská nepřesnost.

Svůj výdaj neznáte rovněž, protože bazální metabolismus kolísá o hezkých pár procent i ze dne na den, a ten přitom představuje většinu spálené energie za den.

Dělal jsem experimenty, při nichž jsem měřil glykemii po jednotlivých jídlech (60 minut poté), vyšly mi nějaké individuální odchylky od standardních GI, a od doby, kdy jsem podle toho upravil jídelníček, nepřibírám ani Ň, naopak jsem o pár kil lehčí (a asi o 6 cm v pase užší). A klidně si dám k večeři i ten tučný sýr. Lidské tělo umí dosáhnout docela solidní rovnováhy.

+4/0
23.4.2016 16:49

M64a81r68i43a70n 98K52e11c49h38l87i20b58a86r 3430163429

Ještě jedno P.S. k těm sportovcům.

Vy naznačujete, že kdo sportuje, nemá problémy s váhou. Jenže ono to může být i naopak. Kdo má v pořádku metabolismu, ten častěji sportuje, protože má prostě více energie na pohyb a cítí touhu se hýbat.

Představte si nějaké dny, kdy jste se cítila opravdu těžce unavená. Takový ten stav, kdy má člověk tělo jako z olova. V takové situaci nezaběhnete 10 km.

Co jsem tak slyšel od lidí s metabolickým syndromem, je to jejich dost běžný stav. Není divu, že nesportují.

+4/0
23.4.2016 16:54

J48a56n 86P35a15v49e27l 8513262348776

Proč si myslíte, že aktivní sportovec nemůže mít problémy s váhou? Podívejte se třeba na Kvitovou. Ta dře tak, že si o tom můžete nechat jen snít a břicho zrovna ploché nemá. A byla na tom ještě o dost hůř.

+2/0
23.4.2016 21:14

J77a16n17a 86N51ě87m75e64č36k88o36v33á 3243734331936

"Proto se začíná zkoumat, co vlastně lidi nutí jíst. Je dost lidí, kteří nepřiberou, aniž by si stravu nějak zvlášť hlídali. U nich je prostě tělo ve stavu "absolutní vyváženosti", kdy si svoji váhu hlídá samo a řekne jim, kdy mají přestat."

Hlava, stále vlastní hlava, pane Kechlibare.

Vím to. Ono totiž "poslouchat vlastní tělo" se dá naučit. Taky jsem byla notorický přežírač, zaháněč splínů a kdo ví co dalšího...

A víte co...? Jíst pomalu a čekat, až si tělo samo řekne, že další sousto už nechce, to opravdu jde.

Stejně jako po fyzické zátěži si tělo samo řekne, jestli má "chuť" na cukry, nebo tuky. Ale že by tohle byl dar z nebes od narození? Nic takového... to je jen ochota člověka takhle fungovat a to tělo poslouchat. NAUČIT se ho poslouchat. :-/

+3/−2
23.4.2016 16:11

M81a95r64i26a23n 46K71e12c61h42l40i48b56a89r 3650643919

Čímž se dostáváme k zajímavé otázce, proč mají lidi hlad.

Říkáte: "hlava". Myslíte tím patrně centrální nervový systém. To se shodneme, to funguje už u žraloků.

Jenže to není jen "hlava" ve smyslu psychiky, ale zejména působení hormonů všeho druhu, pohlavní hormony, ghrelin, leptin, inzulin, adrenalin, kortizol.

Takový leptin byl objeven teprve v roce 1995 a přitom hraje v pocitech hladu či nasycenosti rozhodující roli. Do jaké míry je produkován břišní tukovou tkání a proč někteří lidé na něj reagují méně než jiní, to se neví. Ve skutečnosti v tomhle směru věda dosud moc nepokročila, je to pořád předmět aktivního výzkumu.

"ochota člověka takhle fungovat a to tělo poslouchat"

Otázka je, zda to tělo říká, co má. Ono jej lze některými zvyklostmi vyhodit z normálního fungování. Uvedu extrémní příklad: alkoholik má opravdu strašlivé nutkání pít. Ale není to dáno tím, že by jeho tělo alkohol fyziologicky potřebovalo, ale tím, že došlo k nějakým patologickým změnám. V jídle je to podobné. Poměrně dost lidí je závislých na sladkém natolik, že vyhledávají potraviny s obsahem cukru (kterých je dneska většina) a při abstinenci trpí. (Jsem rád, že to není můj případ).

Co se sportu týče, chodil jsem do karate oddílu, dřeli jsme tam jak hrom. Přesto u nás byly viditelně odlišné fyzické typy, jak svalů, tak tuku jsme měli každý jinak.

Já jsem tehdy měl o 3 kg míň, než teď, kdy už tak intenzivně nespaluju, spíš se věnuju běžné turistice. Byli tam i lidi, co měli (malé) bříško.

Subjektivně - můj největší obezogen je bílé pečivo, nezasycuje mě to, jedině to vyvolává další chutě. Když jsem toho nechal, okamžitě jsem pár kilo ztratil, i když jsem to bílé pečivo nahradil třeba hrubým žitným chlebem s máslem.

+4/0
23.4.2016 16:36

Z65u59z61a61n32a 83M69a59l20í90k67o25v61á 1159397497321

je tu ještě jeden faktor (tedy asi jich bude víc...) a tím jsou hormony, tedy stav a poměr hormonů v těle, ten může být tou výchylkou - vlastní vinou (antikoncepce) ale i nevlastní vinou - stopy hormonů jsou nepochybně v mase, mléce, vodě....možná také v tom se budou od sebe jedinci lišit :)

+1/0
23.4.2016 19:56

T14o14m53á32š 25N45o74v68á39k 5604317209729

Vsechno je v hlave. Pokud bude clovek stale resit jak zhubnout = stres, moc nezhubne. Pokud je clovek psychicky v pohode, ma pestrou stravu a neprezira se, k tomu zvyseny pohyb, tak kila leti strme dolu.

+1/−2
23.4.2016 10:07

J70a39n 74P70a91v88e62l 8433702148956

Pokud je člověk psychicky v pohodě, tak kila neřeší, tudíž ani neletí dolů ;-)

+2/0
23.4.2016 12:05

T11o61m41á41š 62N39o38v36á93k 5344737299889

Neni pravda, mysleno to bylo jinak ;-)

0/0
23.4.2016 12:49

M33a35r97i39a51n 59K23e40c84h49l98i77b61a27r 3430353529

Já mám úplně jinou zkušenost. U mne prostě záleží na složení stravy a její frekvenci. Stres nebo pohoda jsou v mém případě totálně mimoběžné.

+2/0
23.4.2016 13:39

J31i51ř72í 21K69á85b17r48t 4738151854126

Jediné,co pomáhá na 100% je :Nežrat,nežrat a nežrat.Za 8 měsíců jsem jsem shodil 25 kg.Nežrat znamená nepřejídat,stačí mi 1 krajíček chleba s něčím,místo 6 knedlíků 2 a trochu zeleniny a

hlavně nejíst po 16 hodině.To je ale dost obtížné vydržet.

0/−3
23.4.2016 9:58

P30e49t44r 40T45l29o41u75k32a58l 7314155272485

To jsou takové babské plky. Jiní vám řeknou, že nejíst po 16 hodině je ta největší chyba.

+10/0
23.4.2016 10:00

J43a96n 16M19a17j85z62n82e63r 9878224502589

Chyba to není, ale rada nesmyslná. Je to obtížné a pakd déle trvá adaptace na normální jídlo (samozřejmě ne na prasečí režim).

0/0
23.4.2016 12:08

J30a22n 36N30á20d77v98o48r29n66í12k 7383678225297

To je nesmysl nejíst po 16 hodině. V podstatě jste zhubl jen hladověním. Až najedete na normální režim, tak zase přiberete = jojo efekt.

+4/0
23.4.2016 10:05

J34a81n 18M75a14j59z77n31e85r 9898504972889

Sice nejist po nějaké hodině je nesmysl, ale nějaký jojo efekt je také blbost, pokud ten člověk nezačne jíst tak, jak předtím, což dělají jen hlupáci, protože je jasné k čemu to vedlo. Jinými slovy to není závislé na tom jak zhubnete (hubnutí je vždy kalorický deficit), ale jak potom jíte. I když zhubnete běháním a pak přestanete běhat a jist budete stejně, taky nastane návrat na původní váhu, i když jste nezhubl hladověním.

+1/−1
23.4.2016 12:05

T79o89m23á28š 18N97o30v97á32k 5204117479259

Blbost, jidlo se ma upravit podle toho, jak jdete spat. Kdyz jdete na mocni do prace, nejist po 16. hodine je blbost. Pokud chodite spat ve 2 rano tak take.

+5/0
23.4.2016 11:12

J19i74ř83í 86K84á34b76r85t 4778141194906

Ano ,máte pravdu.já jsem důchodce a tak mám výhodu!

0/0
23.4.2016 12:14

J63a67n78a 23N47ě49m30e63č80k39o31v45á 3133164561206

Přesně tak. Poslední jídlo dne má být úměrně tomu, kdy člověk jde spát.

Tzn. pokud v osm, tak ano, nežrat po čtvrté páté; pokud o půlnoci, tak není problém se navečeřet kolem sedmé, osmé. Rozhodně je blbost jít spát o půlnoci a předtím osm hodin hladovět.

+4/0
23.4.2016 12:56
Foto

B80o18h72u42n91k27a 74J52a53n98č22a45ř87í97k25o31v43á 8140709585

přesně tak, já bych hlady neusnula...

+3/0
23.4.2016 13:28

M10a43r51i80a79n 12K22e13c27h72l15i75b61a44r 3930603399

A jak velký přitom pociťujete hlad?

To je totiž ta kritická otázka.

Téměř nikdo nevydrží v prostředí, kde je jídlo levné a na každém rohu, nejíst a mít dlouhodobě pocit palčivého hladu. Tak železnou vůli mají tak 1% populace. Z toho pak vzniká slavný jojo efekt.

A co se týče toho, v kolik hodin jíst a v kolik nejíst, nedělejte doporučení ostatním lidem. Já osobně funguju zcela jinak, běžně kolem 14.30 teprve obědvám a kolem 19.30 večeřím, často je ta večeře největším jídlem dne a přitom mám stabilně 183 cm / 79 kg. Kdybych si předepsal večerní hladovění, docela bych trpěl. Naopak ráno se běžně bez jídla obejdu.

+4/−1
23.4.2016 13:43

J65i46ř64í 55K43á34b48r33t 4978291754676

Já vám věřím,já jsem důchodu,mám pravidelnou stravu v přesném čase,netrpím hlady a nedělám to,že bych neměl peníze.

0/0
23.4.2016 18:00

J71a44n69a 64S75t40e78h95l68í24k28o21v97á 2909190140606

a takhle už budete jíst do konce života?

0/0
23.4.2016 14:52

J16i31ř60í 60K75á10b78r32t 4348121234746

Já netrpím hlady ,měl jsem 115 kg,mám už 90 kg,pochválil mne praktický lékař i lékaři v lázních.Chce to jenom vydržet a nepřejídat.Byly doby ,kdy jsem snědl 12 houskových knedlíků,40 švestkových knedlíků,k párku 6 rohlíku atd.To je přejídání a teď jsem ulehčil kloubům a cítím se dobře.

0/0
23.4.2016 18:06







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.