Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Upečte si chutné kuře jako Francouzi: poulet parmentier a supreme

Francouzi jsou vyhlášení svým bonvivánstvím a zejména důrazem na kvalitní kuchyni. Inspirujte se u nich dvěma skvělými recepty na kuřecí maso, o které se s námi podělili šéfkuchaři z Kašperských Hor.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M98i70l26a12n 21Č59e33r23n67ý 5733259459512

Francouzká kuchyně má několik velkých nevýhod: je totiž vesměs hrozně složitá a časově náročná, na vaření potřebujete spoustu ingrediencí, mnohdy drahých a zaplácáte spostu nádobí. Proto se ani nedivím, že v se s ní v běžných restauracích moc nesetkáte a pojem "francouzská kuchyně" tak trochu zavání snobstvim.

Pár francouzských jidel jsem již doma uvařil, ale to úsilí, které jsem do toho vložil, se vůbec nevyplatilo; rodina to prostě neocenila...

+6/0
16.8.2015 10:51

M87a89r13t35i32n 26N61o81v27o69t69n36ý 7443585840485

Oni ti Francouzi si tu francouzskou kuchyni také raději dávají v restauraci.

0/0
16.8.2015 19:29

M91i93c57h94a87l 44M46i46l10l96e60r 9526552289572

nemel bys pausalizovat: veskera francouzska kuchyne neni slozita a draha.

Kdyz chce nekdo kopirovat jidla proslulych 2 a 3 hvezdickovych Michelinskych sefkucharu, samozrejme potrebuje mit vyssi kucharskou zrucnost a znalosti a nakladnejsi ingredience, podle typu receptu.

O tom ale klasicka francouzska kuchyne neni, je v ni mnoho jidel, ktera nepotrebuji dovednost michelinskeho kuchare ani hypoteku na svou pripravu.

0/0
17.8.2015 7:42

M78i84c52h31a88l 92M46i80l92l67e97r 9726472989492

u protinozcu je popularni francouzsky televizni sefkuchar Gabriel Gate, ktery se v Australii usadil jiz pred radou let. V poslednich letech dosahla velke popularity jeho serie regionalnich jidel inspirovanych oblastmi, kudy projizdi Tour de France po ktery rok, pod anglicko/francouzskym zertovnym nazvem Le Taste de Tour.

Gabriel se vzdy vyda do jednotlivych etapovych mest/regionu nekolik mesicu pred startem TDF a natoci nekolikaminutovy porad o nich, jejich jidlech, ingrediencich a napojich. Navstivi predni restauraci / trh produktu / farmare / syrare/ vinare aby predstavil oblast, pak ve sve kuchyni pripravi jidlo typicke pro tuto oblast. Prumerne zkuseny kuchar/ kucharka to mohou pripravit ve sve kuchyni a rodinny rozpocet to take neznici. Porad je pak vysilan v souvislosti s prenosem kazde etapy TDF.

Kdo umi anglicky a ma zajem, muze se podivat, co Gabriel pripravil pro divaky pri letosni TDF.

http://www.sbs.com.au/food/programs/taste-le-tour

0/0
17.8.2015 7:55

M38i41c62h52a41l 39M66i60l13l95e94r 9546402449812

oprava nazvu poradu: Taste le Tour

0/0
17.8.2015 7:56

Z25l45a27t71u18š83e 88J40e36l68í17n50k36o15v94á 1965642537412

Tedy paní Magdalena Dobromila Havlíková má ohromující vzdělání i to kurikulum, víte?

Tak se jí neposmívejte !!!

Ona ta poluce vs. kuře, ale paní autorko opravdu bací do očí tak šíleně, že většina lidí si článek otevře, aby zjistila, zda je to chyba titulkáře, či vaše.

0/0
16.8.2015 10:48

S98t87a14n56i77s28l47a31v 98S89t59o35k85l77a96s71a 5524422130267

Fakulta sociálních věd...nemůžete přece po autorce tohoto článku chtít, aby napsala slovo poulet správně. Je to hanba.

+1/0
16.8.2015 10:20

D34a92v23i89d 44B56u50r36d33a 9439872541

Než začnete něco psát francouzsky, zkontrolujte si to. Kuře je "poulet", nikoli "poluet".

+5/0
16.8.2015 8:52
Foto

J28a35n 49M84a59r90š84á72l 4306788429619

Předběhl jste mě. Myslíte, že "poluet" má něco společného s polucí?

0/0
16.8.2015 9:24

P18e31t84r 50V46r55a68n20i85k 5554699551541

;-)

0/0
16.8.2015 9:51

M11i39c52h34a33l 40K64r42e18j98č62a 5448186266343

Mate samozrejme pravdu (autorka zrejme jiz opravila). Ale v tomto pripade je podle mne zcela evidentni, ze jde o preklep a ne neznalost. Takze nedostatecna kontrola - primo v nadpisu, to by stalo za vytknuti. Ale urazet za spatne napsany francouzsky nazev .... :-/

0/0
16.8.2015 22:24

D17a63v41i73d 11B38u27r24d77a 9189732251

Mně se tedy nikdy nepodařilo se v jednom článku asi pětkrát překlepnout a ani jednou to slovo nenapsat správně.

A nikoho tady neurážím.

Autorovi článku R^ za opravu.

0/0
18.8.2015 8:09

M21a13r13c81e78l79a 73K72o44u25ř26i74l76o12v18á 3821971533855

mam pocit, ze porad se vsechno nahrazuje, vylepsuje dba se na zdravy zivotni styl.ja se stale vic a vic vracim ke klasice, upecene kure s ryzi,rostenky , rizecky bramborova kase atd,.nemusi byt vsechno tak tucne jak za nasich babibek, ale zjistuji, ze na takovych "obycejnych "  jidlech si pochutname nejvic.

+5/0
16.8.2015 8:35

O13s46k68a57r 51K47o52v31a47ř46í96k 8787323946237

Z babiček se stal dobrý marketingový nástroj.

+3/0
16.8.2015 9:56







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.