Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Upečte si chutné kuře jako Francouzi: poulet parmentier a supreme

Francouzi jsou vyhlášení svým bonvivánstvím a zejména důrazem na kvalitní kuchyni. Inspirujte se u nich dvěma skvělými recepty na kuřecí maso, o které se s námi podělili šéfkuchaři z Kašperských Hor.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M30i43l32a97n 78Č42e20r66n68ý 5163439809692

Francouzká kuchyně má několik velkých nevýhod: je totiž vesměs hrozně složitá a časově náročná, na vaření potřebujete spoustu ingrediencí, mnohdy drahých a zaplácáte spostu nádobí. Proto se ani nedivím, že v se s ní v běžných restauracích moc nesetkáte a pojem "francouzská kuchyně" tak trochu zavání snobstvim.

Pár francouzských jidel jsem již doma uvařil, ale to úsilí, které jsem do toho vložil, se vůbec nevyplatilo; rodina to prostě neocenila...

+6/0
16.8.2015 10:51

M41a77r14t75i55n 79N36o97v18o61t84n46ý 7153615880365

Oni ti Francouzi si tu francouzskou kuchyni také raději dávají v restauraci.

0/0
16.8.2015 19:29

M20i71c79h11a65l 39M62i92l64l29e75r 9246902619382

nemel bys pausalizovat: veskera francouzska kuchyne neni slozita a draha.

Kdyz chce nekdo kopirovat jidla proslulych 2 a 3 hvezdickovych Michelinskych sefkucharu, samozrejme potrebuje mit vyssi kucharskou zrucnost a znalosti a nakladnejsi ingredience, podle typu receptu.

O tom ale klasicka francouzska kuchyne neni, je v ni mnoho jidel, ktera nepotrebuji dovednost michelinskeho kuchare ani hypoteku na svou pripravu.

0/0
17.8.2015 7:42

M18i85c18h38a10l 12M32i96l77l55e44r 9226812469602

u protinozcu je popularni francouzsky televizni sefkuchar Gabriel Gate, ktery se v Australii usadil jiz pred radou let. V poslednich letech dosahla velke popularity jeho serie regionalnich jidel inspirovanych oblastmi, kudy projizdi Tour de France po ktery rok, pod anglicko/francouzskym zertovnym nazvem Le Taste de Tour.

Gabriel se vzdy vyda do jednotlivych etapovych mest/regionu nekolik mesicu pred startem TDF a natoci nekolikaminutovy porad o nich, jejich jidlech, ingrediencich a napojich. Navstivi predni restauraci / trh produktu / farmare / syrare/ vinare aby predstavil oblast, pak ve sve kuchyni pripravi jidlo typicke pro tuto oblast. Prumerne zkuseny kuchar/ kucharka to mohou pripravit ve sve kuchyni a rodinny rozpocet to take neznici. Porad je pak vysilan v souvislosti s prenosem kazde etapy TDF.

Kdo umi anglicky a ma zajem, muze se podivat, co Gabriel pripravil pro divaky pri letosni TDF.

http://www.sbs.com.au/food/programs/taste-le-tour

0/0
17.8.2015 7:55

M72i79c31h40a58l 44M62i78l14l12e24r 9206202369142

oprava nazvu poradu: Taste le Tour

0/0
17.8.2015 7:56

Z22l16a56t32u76š60e 96J33e87l33í87n73k11o55v31á 1275802557142

Tedy paní Magdalena Dobromila Havlíková má ohromující vzdělání i to kurikulum, víte?

Tak se jí neposmívejte !!!

Ona ta poluce vs. kuře, ale paní autorko opravdu bací do očí tak šíleně, že většina lidí si článek otevře, aby zjistila, zda je to chyba titulkáře, či vaše.

0/0
16.8.2015 10:48

S55t94a91n60i12s93l54a16v 14S35t85o90k21l69a73s42a 5374642580697

Fakulta sociálních věd...nemůžete přece po autorce tohoto článku chtít, aby napsala slovo poulet správně. Je to hanba.

+1/0
16.8.2015 10:20

D98a74v56i43d 16B70u69r61d33a 9819842431

Než začnete něco psát francouzsky, zkontrolujte si to. Kuře je "poulet", nikoli "poluet".

+5/0
16.8.2015 8:52
Foto

J64a16n 79M18a29r55š53á38l 4326548929979

Předběhl jste mě. Myslíte, že "poluet" má něco společného s polucí?

0/0
16.8.2015 9:24

P12e42t75r 14V36r22a93n61i31k 5854149801481

;-)

0/0
16.8.2015 9:51

M58i54c41h33a91l 81K31r49e51j36č14a 5898656236803

Mate samozrejme pravdu (autorka zrejme jiz opravila). Ale v tomto pripade je podle mne zcela evidentni, ze jde o preklep a ne neznalost. Takze nedostatecna kontrola - primo v nadpisu, to by stalo za vytknuti. Ale urazet za spatne napsany francouzsky nazev .... :-/

0/0
16.8.2015 22:24

D20a29v46i54d 81B58u41r73d93a 9659342211

Mně se tedy nikdy nepodařilo se v jednom článku asi pětkrát překlepnout a ani jednou to slovo nenapsat správně.

A nikoho tady neurážím.

Autorovi článku R^ za opravu.

0/0
18.8.2015 8:09

M87a33r21c78e12l98a 68K69o11u21ř15i39l71o71v57á 3591151703235

mam pocit, ze porad se vsechno nahrazuje, vylepsuje dba se na zdravy zivotni styl.ja se stale vic a vic vracim ke klasice, upecene kure s ryzi,rostenky , rizecky bramborova kase atd,.nemusi byt vsechno tak tucne jak za nasich babibek, ale zjistuji, ze na takovych "obycejnych "  jidlech si pochutname nejvic.

+5/0
16.8.2015 8:35

O70s97k22a50r 11K48o59v98a89ř27í79k 8477663666707

Z babiček se stal dobrý marketingový nástroj.

+3/0
16.8.2015 9:56







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.