Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Upečte si chutné kuře jako Francouzi: poulet parmentier a supreme

Francouzi jsou vyhlášení svým bonvivánstvím a zejména důrazem na kvalitní kuchyni. Inspirujte se u nich dvěma skvělými recepty na kuřecí maso, o které se s námi podělili šéfkuchaři z Kašperských Hor.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M37i18l19a32n 27Č63e55r96n87ý 5243169969982

Francouzká kuchyně má několik velkých nevýhod: je totiž vesměs hrozně složitá a časově náročná, na vaření potřebujete spoustu ingrediencí, mnohdy drahých a zaplácáte spostu nádobí. Proto se ani nedivím, že v se s ní v běžných restauracích moc nesetkáte a pojem "francouzská kuchyně" tak trochu zavání snobstvim.

Pár francouzských jidel jsem již doma uvařil, ale to úsilí, které jsem do toho vložil, se vůbec nevyplatilo; rodina to prostě neocenila...

+6/0
16.8.2015 10:51

M75a70r37t96i60n 42N57o54v11o22t81n49ý 7533875730805

Oni ti Francouzi si tu francouzskou kuchyni také raději dávají v restauraci.

0/0
16.8.2015 19:29

M93i83c41h97a62l 71M88i78l14l96e91r 9306122599902

nemel bys pausalizovat: veskera francouzska kuchyne neni slozita a draha.

Kdyz chce nekdo kopirovat jidla proslulych 2 a 3 hvezdickovych Michelinskych sefkucharu, samozrejme potrebuje mit vyssi kucharskou zrucnost a znalosti a nakladnejsi ingredience, podle typu receptu.

O tom ale klasicka francouzska kuchyne neni, je v ni mnoho jidel, ktera nepotrebuji dovednost michelinskeho kuchare ani hypoteku na svou pripravu.

0/0
17.8.2015 7:42

M60i48c33h33a86l 50M29i43l37l71e85r 9636362249482

u protinozcu je popularni francouzsky televizni sefkuchar Gabriel Gate, ktery se v Australii usadil jiz pred radou let. V poslednich letech dosahla velke popularity jeho serie regionalnich jidel inspirovanych oblastmi, kudy projizdi Tour de France po ktery rok, pod anglicko/francouzskym zertovnym nazvem Le Taste de Tour.

Gabriel se vzdy vyda do jednotlivych etapovych mest/regionu nekolik mesicu pred startem TDF a natoci nekolikaminutovy porad o nich, jejich jidlech, ingrediencich a napojich. Navstivi predni restauraci / trh produktu / farmare / syrare/ vinare aby predstavil oblast, pak ve sve kuchyni pripravi jidlo typicke pro tuto oblast. Prumerne zkuseny kuchar/ kucharka to mohou pripravit ve sve kuchyni a rodinny rozpocet to take neznici. Porad je pak vysilan v souvislosti s prenosem kazde etapy TDF.

Kdo umi anglicky a ma zajem, muze se podivat, co Gabriel pripravil pro divaky pri letosni TDF.

http://www.sbs.com.au/food/programs/taste-le-tour

0/0
17.8.2015 7:55

M84i64c92h35a98l 45M11i98l16l55e67r 9766162989932

oprava nazvu poradu: Taste le Tour

0/0
17.8.2015 7:56

Z31l23a71t62u15š26e 25J86e27l66í68n92k23o96v77á 1625782687952

Tedy paní Magdalena Dobromila Havlíková má ohromující vzdělání i to kurikulum, víte?

Tak se jí neposmívejte !!!

Ona ta poluce vs. kuře, ale paní autorko opravdu bací do očí tak šíleně, že většina lidí si článek otevře, aby zjistila, zda je to chyba titulkáře, či vaše.

0/0
16.8.2015 10:48

S92t24a56n90i24s53l48a39v 10S65t36o57k79l31a55s70a 5764192560787

Fakulta sociálních věd...nemůžete přece po autorce tohoto článku chtít, aby napsala slovo poulet správně. Je to hanba.

+1/0
16.8.2015 10:20

D90a51v95i57d 46B65u42r13d23a 9409212841

Než začnete něco psát francouzsky, zkontrolujte si to. Kuře je "poulet", nikoli "poluet".

+5/0
16.8.2015 8:52
Foto

J91a55n 55M92a30r57š44á15l 4346938689259

Předběhl jste mě. Myslíte, že "poluet" má něco společného s polucí?

0/0
16.8.2015 9:24

P50e57t22r 24V31r54a80n15i42k 5124639891111

;-)

0/0
16.8.2015 9:51

M25i79c38h61a91l 83K16r44e77j22č74a 5968616126603

Mate samozrejme pravdu (autorka zrejme jiz opravila). Ale v tomto pripade je podle mne zcela evidentni, ze jde o preklep a ne neznalost. Takze nedostatecna kontrola - primo v nadpisu, to by stalo za vytknuti. Ale urazet za spatne napsany francouzsky nazev .... :-/

0/0
16.8.2015 22:24

D67a97v66i76d 29B50u75r40d33a 9399492321

Mně se tedy nikdy nepodařilo se v jednom článku asi pětkrát překlepnout a ani jednou to slovo nenapsat správně.

A nikoho tady neurážím.

Autorovi článku R^ za opravu.

0/0
18.8.2015 8:09

M39a94r14c62e92l62a 19K23o23u65ř91i59l96o16v22á 3881891233565

mam pocit, ze porad se vsechno nahrazuje, vylepsuje dba se na zdravy zivotni styl.ja se stale vic a vic vracim ke klasice, upecene kure s ryzi,rostenky , rizecky bramborova kase atd,.nemusi byt vsechno tak tucne jak za nasich babibek, ale zjistuji, ze na takovych "obycejnych "  jidlech si pochutname nejvic.

+5/0
16.8.2015 8:35

O54s34k40a38r 11K77o33v50a77ř84í84k 8337983986317

Z babiček se stal dobrý marketingový nástroj.

+3/0
16.8.2015 9:56







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.