Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Upečte si chutné kuře jako Francouzi: poulet parmentier a supreme

Francouzi jsou vyhlášení svým bonvivánstvím a zejména důrazem na kvalitní kuchyni. Inspirujte se u nich dvěma skvělými recepty na kuřecí maso, o které se s námi podělili šéfkuchaři z Kašperských Hor.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M88i49l30a90n 94Č42e52r70n55ý 5663799919962

Francouzká kuchyně má několik velkých nevýhod: je totiž vesměs hrozně složitá a časově náročná, na vaření potřebujete spoustu ingrediencí, mnohdy drahých a zaplácáte spostu nádobí. Proto se ani nedivím, že v se s ní v běžných restauracích moc nesetkáte a pojem "francouzská kuchyně" tak trochu zavání snobstvim.

Pár francouzských jidel jsem již doma uvařil, ale to úsilí, které jsem do toho vložil, se vůbec nevyplatilo; rodina to prostě neocenila...

+6/0
16.8.2015 10:51

M73a79r95t83i71n 53N51o98v79o61t89n53ý 7143405210465

Oni ti Francouzi si tu francouzskou kuchyni také raději dávají v restauraci.

0/0
16.8.2015 19:29

M68i57c38h10a45l 27M72i51l54l55e17r 9156402569922

nemel bys pausalizovat: veskera francouzska kuchyne neni slozita a draha.

Kdyz chce nekdo kopirovat jidla proslulych 2 a 3 hvezdickovych Michelinskych sefkucharu, samozrejme potrebuje mit vyssi kucharskou zrucnost a znalosti a nakladnejsi ingredience, podle typu receptu.

O tom ale klasicka francouzska kuchyne neni, je v ni mnoho jidel, ktera nepotrebuji dovednost michelinskeho kuchare ani hypoteku na svou pripravu.

0/0
17.8.2015 7:42


M79i88c45h70a36l 98M97i92l51l23e84r 9896692679102

u protinozcu je popularni francouzsky televizni sefkuchar Gabriel Gate, ktery se v Australii usadil jiz pred radou let. V poslednich letech dosahla velke popularity jeho serie regionalnich jidel inspirovanych oblastmi, kudy projizdi Tour de France po ktery rok, pod anglicko/francouzskym zertovnym nazvem Le Taste de Tour.

Gabriel se vzdy vyda do jednotlivych etapovych mest/regionu nekolik mesicu pred startem TDF a natoci nekolikaminutovy porad o nich, jejich jidlech, ingrediencich a napojich. Navstivi predni restauraci / trh produktu / farmare / syrare/ vinare aby predstavil oblast, pak ve sve kuchyni pripravi jidlo typicke pro tuto oblast. Prumerne zkuseny kuchar/ kucharka to mohou pripravit ve sve kuchyni a rodinny rozpocet to take neznici. Porad je pak vysilan v souvislosti s prenosem kazde etapy TDF.

Kdo umi anglicky a ma zajem, muze se podivat, co Gabriel pripravil pro divaky pri letosni TDF.

http://www.sbs.com.au/food/programs/taste-le-tour

0/0
17.8.2015 7:55

M50i38c21h58a19l 96M32i63l95l38e61r 9336422269962

oprava nazvu poradu: Taste le Tour

0/0
17.8.2015 7:56

Z44l93a48t14u95š73e 25J94e49l20í69n58k45o58v31á 1415812817862

Tedy paní Magdalena Dobromila Havlíková má ohromující vzdělání i to kurikulum, víte?

Tak se jí neposmívejte !!!

Ona ta poluce vs. kuře, ale paní autorko opravdu bací do očí tak šíleně, že většina lidí si článek otevře, aby zjistila, zda je to chyba titulkáře, či vaše.

0/0
16.8.2015 10:48

S65t75a29n96i83s81l66a81v 73S96t46o74k59l35a26s49a 5944302620137

Fakulta sociálních věd...nemůžete přece po autorce tohoto článku chtít, aby napsala slovo poulet správně. Je to hanba.

+1/0
16.8.2015 10:20

D75a23v26i19d 98B37u72r27d47a 9169302501

Než začnete něco psát francouzsky, zkontrolujte si to. Kuře je "poulet", nikoli "poluet".

+5/0
16.8.2015 8:52

J60a39n 50M77a27r29š17á22l 4916578229749

Předběhl jste mě. Myslíte, že "poluet" má něco společného s polucí?

0/0
16.8.2015 9:24

P22e33t82r 84V33r15a90n86i60k 5334529891621

;-)

0/0
16.8.2015 9:51

M12i87c83h54a92l 63K36r89e25j34č98a 5958746716773

Mate samozrejme pravdu (autorka zrejme jiz opravila). Ale v tomto pripade je podle mne zcela evidentni, ze jde o preklep a ne neznalost. Takze nedostatecna kontrola - primo v nadpisu, to by stalo za vytknuti. Ale urazet za spatne napsany francouzsky nazev .... :-/

0/0
16.8.2015 22:24

D11a55v89i82d 64B13u43r86d13a 9899412241

Mně se tedy nikdy nepodařilo se v jednom článku asi pětkrát překlepnout a ani jednou to slovo nenapsat správně.

A nikoho tady neurážím.

Autorovi článku R^ za opravu.

0/0
18.8.2015 8:09

M11a38r63c98e16l97a 87K63o26u28ř38i47l64o58v48á 3311171583855

mam pocit, ze porad se vsechno nahrazuje, vylepsuje dba se na zdravy zivotni styl.ja se stale vic a vic vracim ke klasice, upecene kure s ryzi,rostenky , rizecky bramborova kase atd,.nemusi byt vsechno tak tucne jak za nasich babibek, ale zjistuji, ze na takovych "obycejnych "  jidlech si pochutname nejvic.

+5/0
16.8.2015 8:35

O37s39k29a18r 59K76o61v16a97ř98í54k 8967503136317

Z babiček se stal dobrý marketingový nástroj.

+3/0
16.8.2015 9:56





mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.