Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Čas raných brambor. Jsou zdravé a skvěle chutnají s máslem a bylinkami

Přemýšleli jste někdy o rozdílu mezi pozdními a ranými bramborami? Možná budete příjemně překvapeni, že kromě lepší chuti jsou také zdravější. Poradíme vám, jak je upravit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

I27v83a75n29a 86D70v53o96r39a55k36o65v61a 6975787550923

Vynikající jsou upečené i se slupkou na plechu a ještě horké promíchané s česnekem se solí a trochou omastku, u nás se preferuje domácí sádlo. Hlavně ne Rámy a podoblé bli...y.

+3/0
30.6.2015 19:20

M20i12c24h13a37l 59K93r93e13j77č30í 1946610511963

Mladé brambory i se slupkou jsou zázračné jídlo R^

0/0
30.6.2015 11:40

B24o39h85u18m57i77l10a 10M28a82j17e39r80o82v42á 4367151554

a s lučinou a pažitkou .......:-P

+2/0
30.6.2015 22:13


T43o43m88á74š 12V87a97v67e71r19k70a 7531780562474

jojo a kousek másla - mňam

0/0
30.6.2015 22:51

J95i84ř77í 65Š52v49e46h75l67a 1344374342716

"Průměrná spotřeba raných brambor v Čechách je 7 kilogramů na osobu." A na Moravě a ve Slezsku je to kolik?

+4/−2
30.6.2015 3:49

M95i35l41a68n 59K50o82t94o59u27č54e17k 2516148372627

Tam jedí jenom seno, protože jim všechno snědli v Praze.

+7/0
30.6.2015 10:49

M33i60c57h78a14l 18M86i16l94l46e95r 9926602939252

;-D

0/0
30.6.2015 10:50

K83a43r89e26l 66U80r17b30a28n 2974684911759

Zase jeden, co si myslí, že Moravané jsou národ?

0/−1
30.6.2015 13:51

P90a59v57l12a 50N82o16v40á 3225498389160

A zase jeden, co si myslí, že ne? :-P

+4/0
30.6.2015 15:22

A19l73e86n51a 30V63e95s89e35l77á 3263901565348

A jak to souvisí s tím, že Morava a Čechy jsou různá území? (A klidně vám přiznám, že v obou žijí Češi.)

0/−1
30.6.2015 17:07

J21a50n 53P27o66k63o79r80n95ý 1303589530713

Nejlepší byly brambory opečené na poli v popelu. Ale to je již tak dávná historie, že si to pamatuje málokdo. Dnes si dávám péct omyté brambory do trouby. S cibulkou, máslem a mlékem, popřípadě kefírem, je to delikatesa.R^

+6/−1
30.6.2015 3:19

J95i97ř34í 58P64o73s34p19í55š94i79l 5748805126375

Ale to jde z pozdních, z raných byste se zlou potázal.

+2/0
30.6.2015 8:49

J94a20n 63P36o53k96o20r20n42ý 1863909720413

Ale kdepak. Jen to nesmí být tvz. lihovarky, tedy lojové. To se pak nedá jíst. Ale takové moučnaté,.....;-)

+1/0
30.6.2015 15:48

A84l63e41n56a 50V88e25s87e97l81á 3153371295808

Taky si myslím, že to nepůjde... Jednak na to nejsou vhodné ty brambory a pak - brambory se pečou v popelu z té spálené bramborové natě. A kde byste v době raných brambor nabral uschlou nať?

0/0
30.6.2015 17:09

J24a39n 43P84o78k72o16r48n21ý 1653279960313

Dnes po poli nelítám, peču si je doma v troubě. Ostatně to výše píši. Jen tak mimochodem, vy myslíte, že ranné brambory nemají nať ???

0/0
30.6.2015 17:20

A16l81e45n59a 81V67e95s89e74l80á 3493411955328

Ne, to si nemyslím. Ale myslím si, že zelená nať dost blbě hoří.

0/0
1.7.2015 9:15

J63a88n71a 51B70o36u98l88o13v59á 7510406901731

Proč by to měla být historie? Moji potomci si pečou brambory v popelu i v tomto tisíciletí.

+1/0
30.6.2015 10:41

P87a73v65l75a 10N57o29v65á 3435928439840

Tak on asi myslel ty dnešní děcka z paneláku :-)

0/0
30.6.2015 10:57

P58e54t25r49a 39N35o37v41á25k73o32v91á 7608316304588

A to nejsou něčí potomci? :)

+1/0
30.6.2015 11:59





mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.