Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Čas raných brambor. Jsou zdravé a skvěle chutnají s máslem a bylinkami

Přemýšleli jste někdy o rozdílu mezi pozdními a ranými bramborami? Možná budete příjemně překvapeni, že kromě lepší chuti jsou také zdravější. Poradíme vám, jak je upravit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

I36v88a62n11a 25D20v67o42r93a67k43o56v84a 6385607980543

Vynikající jsou upečené i se slupkou na plechu a ještě horké promíchané s česnekem se solí a trochou omastku, u nás se preferuje domácí sádlo. Hlavně ne Rámy a podoblé bli...y.

+3/0
30.6.2015 19:20

M50i13c25h20a22l 55K24r80e24j37č52í 1226110211753

Mladé brambory i se slupkou jsou zázračné jídlo R^

0/0
30.6.2015 11:40

B14o54h70u18m85i86l48a 41M17a61j94e88r76o62v47á 4667571624

a s lučinou a pažitkou .......:-P

+2/0
30.6.2015 22:13

T94o57m78á41š 55V67a55v67e43r80k62a 7811130432684

jojo a kousek másla - mňam

0/0
30.6.2015 22:51

J87i16ř80í 23Š49v85e98h35l32a 1104824682436

"Průměrná spotřeba raných brambor v Čechách je 7 kilogramů na osobu." A na Moravě a ve Slezsku je to kolik?

+4/−2
30.6.2015 3:49

M69i47l33a96n 51K91o34t88o64u23č63e56k 2896968712787

Tam jedí jenom seno, protože jim všechno snědli v Praze.

+7/0
30.6.2015 10:49

M68i93c47h35a81l 14M68i35l11l93e48r 9896442599912

;-D

0/0
30.6.2015 10:50

K85a52r34e74l 92U56r10b88a93n 2814884791589

Zase jeden, co si myslí, že Moravané jsou národ?

0/−1
30.6.2015 13:51

P22a65v26l64a 23N61o61v58á 3715918299440

A zase jeden, co si myslí, že ne? :-P

+4/0
30.6.2015 15:22

A58l68e83n87a 45V43e90s92e43l93á 3613521705888

A jak to souvisí s tím, že Morava a Čechy jsou různá území? (A klidně vám přiznám, že v obou žijí Češi.)

0/−1
30.6.2015 17:07

J73a10n 68P45o41k42o24r33n74ý 1193189950653

Nejlepší byly brambory opečené na poli v popelu. Ale to je již tak dávná historie, že si to pamatuje málokdo. Dnes si dávám péct omyté brambory do trouby. S cibulkou, máslem a mlékem, popřípadě kefírem, je to delikatesa.R^

+6/−1
30.6.2015 3:19

J68i66ř44í 84P62o39s92p13í75š51i76l 5378645336665

Ale to jde z pozdních, z raných byste se zlou potázal.

+2/0
30.6.2015 8:49

J95a59n 17P54o72k92o27r12n89ý 1863149830103

Ale kdepak. Jen to nesmí být tvz. lihovarky, tedy lojové. To se pak nedá jíst. Ale takové moučnaté,.....;-)

+1/0
30.6.2015 15:48

A67l75e49n92a 83V90e29s13e69l93á 3913161395568

Taky si myslím, že to nepůjde... Jednak na to nejsou vhodné ty brambory a pak - brambory se pečou v popelu z té spálené bramborové natě. A kde byste v době raných brambor nabral uschlou nať?

0/0
30.6.2015 17:09

J59a75n 93P36o32k46o58r63n17ý 1733339430353

Dnes po poli nelítám, peču si je doma v troubě. Ostatně to výše píši. Jen tak mimochodem, vy myslíte, že ranné brambory nemají nať ???

0/0
30.6.2015 17:20

A75l63e68n43a 84V11e37s78e19l54á 3263301195608

Ne, to si nemyslím. Ale myslím si, že zelená nať dost blbě hoří.

0/0
1.7.2015 9:15

J73a78n56a 26B67o68u19l26o44v24á 7460206981181

Proč by to měla být historie? Moji potomci si pečou brambory v popelu i v tomto tisíciletí.

+1/0
30.6.2015 10:41

P48a71v79l97a 91N84o88v56á 3195288979780

Tak on asi myslel ty dnešní děcka z paneláku :-)

0/0
30.6.2015 10:57

P16e19t10r21a 85N61o98v12á32k87o53v15á 7888576334488

A to nejsou něčí potomci? :)

+1/0
30.6.2015 11:59







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.