Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Čas raných brambor. Jsou zdravé a skvěle chutnají s máslem a bylinkami

Přemýšleli jste někdy o rozdílu mezi pozdními a ranými bramborami? Možná budete příjemně překvapeni, že kromě lepší chuti jsou také zdravější. Poradíme vám, jak je upravit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

I78v27a59n86a 81D74v38o63r25a69k78o51v71a 6295737580323

Vynikající jsou upečené i se slupkou na plechu a ještě horké promíchané s česnekem se solí a trochou omastku, u nás se preferuje domácí sádlo. Hlavně ne Rámy a podoblé bli...y.

+3/0
30.6.2015 19:20

M51i81c19h33a78l 54K37r15e80j19č58í 1106360591453

Mladé brambory i se slupkou jsou zázračné jídlo R^

0/0
30.6.2015 11:40

B46o21h37u96m80i89l42a 72M76a21j27e14r79o61v29á 4527261494

a s lučinou a pažitkou .......:-P

+2/0
30.6.2015 22:13

T11o24m76á32š 50V21a77v76e32r73k11a 7131780332664

jojo a kousek másla - mňam

0/0
30.6.2015 22:51

J24i73ř48í 83Š26v58e60h40l63a 1144524272346

"Průměrná spotřeba raných brambor v Čechách je 7 kilogramů na osobu." A na Moravě a ve Slezsku je to kolik?

+4/−2
30.6.2015 3:49

M84i88l41a18n 44K32o14t19o33u67č44e14k 2326788852627

Tam jedí jenom seno, protože jim všechno snědli v Praze.

+7/0
30.6.2015 10:49

M49i20c96h52a65l 95M45i70l91l84e84r 9956702599962

;-D

0/0
30.6.2015 10:50

K65a32r46e67l 86U51r96b93a54n 2644314191519

Zase jeden, co si myslí, že Moravané jsou národ?

0/−1
30.6.2015 13:51

P68a96v62l18a 50N42o20v48á 3565808629910

A zase jeden, co si myslí, že ne? :-P

+4/0
30.6.2015 15:22

A13l55e22n73a 71V16e52s11e30l76á 3273791815908

A jak to souvisí s tím, že Morava a Čechy jsou různá území? (A klidně vám přiznám, že v obou žijí Češi.)

0/−1
30.6.2015 17:07

J17a83n 87P87o11k96o97r81n61ý 1513529740563

Nejlepší byly brambory opečené na poli v popelu. Ale to je již tak dávná historie, že si to pamatuje málokdo. Dnes si dávám péct omyté brambory do trouby. S cibulkou, máslem a mlékem, popřípadě kefírem, je to delikatesa.R^

+6/−1
30.6.2015 3:19

J77i44ř72í 28P90o55s23p78í90š51i53l 5438545916715

Ale to jde z pozdních, z raných byste se zlou potázal.

+2/0
30.6.2015 8:49

J86a15n 54P34o62k54o19r51n57ý 1983109500603

Ale kdepak. Jen to nesmí být tvz. lihovarky, tedy lojové. To se pak nedá jíst. Ale takové moučnaté,.....;-)

+1/0
30.6.2015 15:48

A80l64e59n93a 71V78e81s39e31l13á 3103891495638

Taky si myslím, že to nepůjde... Jednak na to nejsou vhodné ty brambory a pak - brambory se pečou v popelu z té spálené bramborové natě. A kde byste v době raných brambor nabral uschlou nať?

0/0
30.6.2015 17:09

J49a42n 95P39o19k91o37r37n87ý 1963649150643

Dnes po poli nelítám, peču si je doma v troubě. Ostatně to výše píši. Jen tak mimochodem, vy myslíte, že ranné brambory nemají nať ???

0/0
30.6.2015 17:20

A78l43e32n67a 20V89e63s84e29l71á 3703141335878

Ne, to si nemyslím. Ale myslím si, že zelená nať dost blbě hoří.

0/0
1.7.2015 9:15

J70a95n65a 89B83o29u58l79o41v65á 7700726611621

Proč by to měla být historie? Moji potomci si pečou brambory v popelu i v tomto tisíciletí.

+1/0
30.6.2015 10:41

P25a58v93l24a 37N56o24v29á 3405488259700

Tak on asi myslel ty dnešní děcka z paneláku :-)

0/0
30.6.2015 10:57

P76e92t45r18a 17N67o23v36á46k53o68v48á 7848736984178

A to nejsou něčí potomci? :)

+1/0
30.6.2015 11:59







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.