Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Hovězí loupaná plec je levná a chutná. Nejde zkazit, říká Punčochář

Nemusíte v řeznictví nechat zrovna půlku výplaty, když si chcete pochutnat na dobrém masu. Seznamte se s hovězí loupanou plecí, se kterou můžete v kuchyni nadělat hodně parádiček za rozumnou cenu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Š43á28r25k61a 80Č37e37c36h74o26v39á 8498926145185

Pavel Sobotko, že vy máte vepřín !

0/0
2.4.2015 7:46

E26l60i62š55k91a 75S17v79o72b72o29d74o35v73á 6391502671630

Tedy, pan Sobotka je superpatlal. Úplný adept do pořadu Prostřeno... ;-D

+1/0
1.4.2015 21:00

P82a24v95e11l 55S15o53b24o85t76k45a 5520814

Pro méně chápavé tedy ještě jednou:

- vepřové maso vám za poloviční cenu přinese dvojnásobnou kvalitu než hovězí

- dají se z něj vařit i lehká jídla, vše je to o úpravě

- dobrá voda je taková, která když se vám zredukuje při vaření nebo pečení na čtvrtinu nezanese do pokrmu ani příchuť bahna, ani příchuť chlóru nebo čehokoli jiného

0/−3
30.3.2015 19:01


L67u52c62i60e 80B69a87r10t60o86ň36o49v54á 5110638647175

Jeste jednou pro pana Sobotku, kdyz chci a mam chut na hovezi, tak nekupuji a nevarim veprove, i kdyby bylo za korunu kilo.

+9/−1
30.3.2015 19:54

P98a89v65e19l 51S46o53b42o46t66k53a 5450694

Ještě jednou pro ty, kdo nechytili začátek diskuse:

"Vepřová krkovice je za polovic, máte jistotu že je z mladého prasete a ne z X let dojené krávy a je chutnější."

0/−2
30.3.2015 20:40

L62u65c86i94e 83B32a52r15t85o86ň16o81v23á 5350948497675

A co je mi potom..ja chci zrovna hovezi.

+3/−1
30.3.2015 21:09

P78a14v69e84l 23S79o44b82o76t86k52a 5180444

Ale já nikde nepíšu že si ho nemáte kupovat ;-D

0/0
30.3.2015 21:35

L25u54c62i93e 42B89a78r90t44o76ň69o33v76á 5470598337635

Ale je hezke, ze pod clankem o hovezim tak urputne hajite cest veproveho, ktere ovsem az do te doby nikdo nedehonestoval. Jen nas nektere nezajimala v tu chvili vase krkovicka, protoze jsme se venovali receptu ohledne kravicky. Koza vuz rakve bice olejovky...

0/−1
30.3.2015 22:43

P39a70v29e20l 70S13o77b90o58t94k11a 5810134

Kdybyste se podívala do diskuse u článku o autech, tak zjistíte, že my chlapi už jsme takoví a když nám někdo předhazuje nesmyslnou reklamu na předražený šmejd, tak ho prostě také zkritizujeme a fakt je jedno jestli jsou to hodinky maso nebo auto ;-D

0/0
1.4.2015 0:24

L86u68c38i98e 44B96a47r97t80o42ň55o34v87á 5340778497455

Člověče klid, Sobotka, klid, plec znám a vařím - když na ni mám chuť - už tak 20 let, a u nás ve dvou řeznictvích na Praze 1 stojí 149,-Kč kilo. Ale jestli za vším vidíte reklamní spiknutí, marná snaha, marný boj. Pac a pusu

+1/0
1.4.2015 20:02

L20u21c16i38e 36B29a54r14t53o35ň52o33v38á 5220868417485

Tak proc ten urputny boj za krkovicku pod clankem o hovezim?

+1/−1
30.3.2015 22:46

P75a87v29e88l 77S30o33b29o42t33k31a 5390384

Já vím, toto je reklamní článek na hovězí maso, tak bychom tu všichni měli jásat nad loupanou hovězí plecí za 199 z hypermarketu.

Jenže to je prostě jen PR, a v reálu je krkovice za poloviční cenu a s dvojnásobnou kvalitou než doporučovaný kus hovězího.

Ale jinak nevím proč se tu na mne strhl takový dehonestující hon, asi jsem svými třemi příspěvky tnul do živého.

Doufám, že to alespoň redakce a inzerenti ocení jak jsem tu zvedl aktivitu ;-D

0/−3
30.3.2015 23:13

L57u52c12i33e 27B60a45r92t75o62ň98o71v24á 5520438547545

Protoze jsou vase prispevky mimo misu.a smesne. Tot vse.

+1/−1
30.3.2015 23:37

P88a32v94l75a 46N46o10v69á 3325908269600

Proti krkovičce nic nemám. Úplně super je na gril nebo jako smaženej řízek... nebo pečená s česnekem... ale pane Sobotka, to maso není dietní a ani z něj dietní neuděláte i kdybyste se rozkrájel. A váš komentář o dobré vodě... to je snad samozřejmost, že to nebudu podlívat dešťovkou.

+1/0
31.3.2015 6:39

P16a95v34e71l 29S14o23b94o80t68k84a 5170314

Dieta je i o množství a o úpravě, nejen o surovině. A svíšková jak ji popisuji z krkovice bude určitě dietnější než klasická s hovězím a šlehačkou a jíškou atd.

Voda - velmi se pletete, zrovna dešťová voda nachytaná někde v čistém kraji může být na vaření daleko lepší než dešťová voda chlorovaná, doplněná pracími prášky, tj. přečištěná pitná z přehrady.

Chlór je na chuť zabiják, takže pokud máte smůlu na vodovod vyplatí se vařit z balené vody, protože když voda splňuje normu po natočení z kohoutku tak po tříhodinovém vaření a redukci na čtvrtinu už normu splňovat nemusí, o chuti jídla nemluvě.

0/0
31.3.2015 16:37

A24l51e36n22a 24V30e61s15e88l89á 3753831485348

Normu čeho? Zrovna chlor vám vyprchá i po chvíli odstání, natožpak po  tříhodinovém varu. ;-D

+1/−1
31.3.2015 19:25

P85a70v27e51l 43S71o96b43o27t34k50a 5810314

Jenom plynný chlór vyprchá, vázaný se vám pochopitelně zahustí a norma - například dusičnany a dusitany atd.

Vím, že vy z Prahy to nechápete, protože máte kvalitní vodu od soukromníka - od Veolie a za ty peníze s ní prostě nemůže být problém, tak to možná víc platí někde na vesnici kde je vodovod obecní ;-D

0/0
31.3.2015 19:32

A89l30e42n12a 79V83e97s88e93l22á 3473801665958

Tak jestli jste takovej odborník na vodu, jako jasnovidec v otázce, odkud kdo je... tak už se ničemu nedivím. ;-D

+1/−1
31.3.2015 23:02

P33a68v31e33l 32S40o47b82o37t73k58a 5430114

No ale jestli jste z vesnice a máte vodu obecní, tak to máte asi o to větší problém ;-D

0/0
31.3.2015 23:25

P19a72v66l36a 22N90o84v78á 3435478659170

Pane Sobotka, vy jste mě fakt dostal. Zaměnit hovězí za vepřovou krkovici... podlít "dobrou vodou" ... vy budete asi bezvadnej kuchař. A navíc máte v malíku i kalorické tabulky, když i krkovici píšete, že je dietní. To nejspíš znáte i pojem "light bůček" ne?

+1/−1
30.3.2015 9:04

P59a74v92l81a 27N67o11v60á 3305288319300

Co to vlastně je za termín "dobrá voda"?

0/−1
30.3.2015 9:06

H96e96l23e52n22a 35V40e97v98e77r48k73o28v60a 3489687

A mražená zelenina taky není od věci.:-)

+2/−1
30.3.2015 9:17

P80a50v42l82a 51N89o84v73á 3405338629800

2 pytlíky. Z té je totiž svíčková nejlepší. :-)

+1/−1
30.3.2015 9:28

M76i26c42h18a22e46l18a 89N69o86v81á29k93o52v80á 8280758928141

....a kupovaný knedlík ;-D

Pán bude ten...... no...... germán.

+1/−1
30.3.2015 14:34

M77i92c82h98a80e58l49a 79N64o23v70á62k37o60v10á 8740468958711

.... a kupovaný knedlík ;-D

Pán bude ten.... no.... germán.

+2/−1
30.3.2015 14:35

H57e84l52e36n31a 72V59e71v94e69r69k89o30v58a 3159857

Pan Sobotka si z nás dělá legraci.

0/0
30.3.2015 9:19

P86a72v47l49a 34N22o65v58á 3495888329670

No já v to doufám :-)

+1/0
30.3.2015 9:26

V57l40a25s29t28i11m56i17l 16T44e97n56c54e37r 4760290917280

Tak já nevím... 200 kaček za kilo masa mi zrovna jako levný nepřijde. Asi žiju na nějaké jiné planetě.

+4/0
30.3.2015 7:18

P11a92v47e40l 50S69o59b19o98t20k44a 5280234

Abyste mi věřili, tak "svíčková" z krkovice - dietní, lehká:

- alespoň 2 kila krkovice s kostí

- 2 pytlíky mražené zeleniny

- sůl a koření dle chuti (do pytlíčku)

- podlejt dobrou vodou

- péct na 160 stupňů okolo 2,5 hodiny, nejdřív kostí nahoru s horkým vzduchem, pak otočit, příp. na konec také horký vzduch

Po upečení maso vyndat, koření vyhodit, co zbyde rozmixovat a dochutit.

K tomu kupovaný lehký houskový knedlík.

Kdo chce, může samozřejmě omáčku zahustit, přidat smetanu atd, ale co popisuji je rychlé, bezpracné, chutné a dietní jídlo.

+1/−4
29.3.2015 21:32

I65v24a 20K82r72i12s21t58o15f38o85v84á 7405643402142

Krkovice není dietní maso. A když už ji budu péct, tak na česneku a ne jako svíčkovou.

+3/−1
29.3.2015 22:22

P35a65v20e31l 72S69o39b48o56t47k77a 5880764

Chyba, česnek hlavně ke skopovému.

0/−1
1.4.2015 0:26

T40o96m97á17š 34K63u38b40a70l62á19k 3196559986809

dietní 8-o;-D

+2/0
29.3.2015 22:48

I73v78a 43K78r39i91s57t54o91f47o22v42á 7625643212372

A také ho pán 2,5 hodiny peče a v závěru píše, že je to rychlé. :-P

+4/−1
30.3.2015 6:57

P49a18v53l42a 66N33o79v71á 3375798599190

A hlavně "podlejt dobrou vodou" ;-)

0/−1
30.3.2015 8:40

E60l29i92š56k66a 89S62v65o57b32o28d72o54v33á 6451812251690

Fujtajxl. Tak z toho bych se zeblíla, velebnosti... :-(

0/0
1.4.2015 20:58
Foto

L46i26b75o97r 71F73r29a45n75k 8550597290307

hm, asi se cestou z práce stavím v globusu...

+1/0
29.3.2015 15:57

P41a37v61e22l 68S17o54b46o85t52k95a 5200474

Vepřová krkovice je za polovic, máte jistotu že je z mladého prasete a ne z X let dojené krávy a je chutnější.

+3/−7
29.3.2015 14:43

M48a90r96t44i49n 88N32o80v20o49t23n64ý 7923825120825

Krkovici z rajskou, koprovou nebo svíčkovou omáčkou si opravdu nedokážu představit.

+13/0
29.3.2015 15:40

P96a97v72e26l 61S49o37b43o44t98k77a 5190314

Svíčková nebo rajská z krkovice je naopak daleko lepší. 

Schválně zkuste, a je to daleko méně práce že nemusíte špikovat.

0/−7
29.3.2015 17:12

V60á85c31l33a35v 37P95o34u79s39t77k96a 3860721882

Něco takového snad ani nechci zkoušet. 8-o

+5/0
29.3.2015 18:16

P86a95v14e33l 31S59o22b17o64t62k36a 5740734

Chyba ;-D

0/−1
29.3.2015 21:15

L44u93k21á54š 87Š80l42e40h90o13f17e61r 1773579685129

Z dojnice byste si opravdu moc masa nedal ;-)

0/0
29.3.2015 15:47

P48a45v32e71l 40N56o71v20á89k 4223278365641

No jistě.  Nemám hovězí,  tak tam soupnu vepřový. Na tebe sem fakt alergickej,  Sobotko. Ses pomatenej.

+2/−3
29.3.2015 19:35

P71a20v27e72l 43S96o15b64o42t12k74a 5270114

Těžkej život, což?

;-D

0/0
29.3.2015 21:17

P72a42v27l51a 60K38v17a92p33i35l38o22v32á 7809978264707

No tak krkovice stojí v Globusu 119,- ... loupaná plec 149,- to evidntně není polovina že? Jinak hovězí, které se právě v tom Globusu prodává je z mladých býků. Pokud vám nějaký řezník prodal maso z dvojné krávy, tak jste mu asi brousil manželku nebo co ....

+2/−1
29.3.2015 21:00

P51a28v72e76l 52S88o67b39o95t68k51a 5400674

No to asi těžko

https://www.globus.cz/opava/objednavka/produkt/473/loupana-plec-globus.html

Loupaná plec Globus

kvalitní maso vhodné na pečení či dušení

199,- / 1 kg

A krkovici kupuji u řezníka za 98, takže opravdu za polovic.

0/0
29.3.2015 21:27

H38e38l80e53n18a 83V57e54v93e46r29k58o88v65a 3499727

Z vepřového masa nikdy neuděláte tu správnou šťávu nebo omáčku jako z hovězího.Svíčková z vepřového bude jako z konzervy.:-(

+1/0
30.3.2015 8:02

P78a35v30l78a 93N29o83v44á 3215538689500

Ale prej když to podlejete dobrou vodou :-P

+1/−1
30.3.2015 8:44

P98a70v70l76a 95N64o83v96á 3535938529270

Ty vo koze, já vo voze... :-/

0/0
30.3.2015 8:41

L72u61c67i69e 28B81a15r69t18o50ň40o28v77á 5610418177585

Ale já nechci zrovna vepřovou krkovici, já chci hovězí plátek, člověče. Když si objednáte v hospodě Plzeň, tak určitě číšníka pochválíte, že Vám donesl Birrel. Není to špatné a také to pění.  Pokud jdu na koncert mše od J.S. Bacha, tak by mne fakt nas...když by mi místo toho zahrálo Collegium Mamma Miu - a nebo obráceně.

+2/−1
30.3.2015 14:52





mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.