Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Hovězí loupaná plec je levná a chutná. Nejde zkazit, říká Punčochář

Nemusíte v řeznictví nechat zrovna půlku výplaty, když si chcete pochutnat na dobrém masu. Seznamte se s hovězí loupanou plecí, se kterou můžete v kuchyni nadělat hodně parádiček za rozumnou cenu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Š28á89r93k58a 66Č29e10c82h24o32v66á 8208506615315

Pavel Sobotko, že vy máte vepřín !

0/0
2.4.2015 7:46

E32l76i10š49k85a 46S36v44o88b91o70d19o96v92á 6251922411760

Tedy, pan Sobotka je superpatlal. Úplný adept do pořadu Prostřeno... ;-D

+1/0
1.4.2015 21:00

P78a28v36e18l 85S26o39b95o70t91k19a 5670314

Pro méně chápavé tedy ještě jednou:

- vepřové maso vám za poloviční cenu přinese dvojnásobnou kvalitu než hovězí

- dají se z něj vařit i lehká jídla, vše je to o úpravě

- dobrá voda je taková, která když se vám zredukuje při vaření nebo pečení na čtvrtinu nezanese do pokrmu ani příchuť bahna, ani příchuť chlóru nebo čehokoli jiného

0/−3
30.3.2015 19:01

L10u30c94i81e 76B66a28r55t43o80ň62o58v68á 5740588897855

Jeste jednou pro pana Sobotku, kdyz chci a mam chut na hovezi, tak nekupuji a nevarim veprove, i kdyby bylo za korunu kilo.

+9/−1
30.3.2015 19:54

P30a16v72e77l 73S82o12b94o68t23k32a 5550504

Ještě jednou pro ty, kdo nechytili začátek diskuse:

"Vepřová krkovice je za polovic, máte jistotu že je z mladého prasete a ne z X let dojené krávy a je chutnější."

0/−2
30.3.2015 20:40

L65u51c79i33e 48B19a75r97t42o26ň74o58v32á 5840548547365

A co je mi potom..ja chci zrovna hovezi.

+3/−1
30.3.2015 21:09

P56a64v47e79l 16S87o60b57o31t56k22a 5790804

Ale já nikde nepíšu že si ho nemáte kupovat ;-D

0/0
30.3.2015 21:35

L97u14c32i86e 40B96a17r88t50o20ň80o19v31á 5730568137245

Ale je hezke, ze pod clankem o hovezim tak urputne hajite cest veproveho, ktere ovsem az do te doby nikdo nedehonestoval. Jen nas nektere nezajimala v tu chvili vase krkovicka, protoze jsme se venovali receptu ohledne kravicky. Koza vuz rakve bice olejovky...

0/−1
30.3.2015 22:43

P59a26v50e23l 86S74o90b13o84t45k90a 5720894

Kdybyste se podívala do diskuse u článku o autech, tak zjistíte, že my chlapi už jsme takoví a když nám někdo předhazuje nesmyslnou reklamu na předražený šmejd, tak ho prostě také zkritizujeme a fakt je jedno jestli jsou to hodinky maso nebo auto ;-D

0/0
1.4.2015 0:24

L86u29c85i61e 44B76a54r98t96o23ň56o29v67á 5230378977955

Člověče klid, Sobotka, klid, plec znám a vařím - když na ni mám chuť - už tak 20 let, a u nás ve dvou řeznictvích na Praze 1 stojí 149,-Kč kilo. Ale jestli za vším vidíte reklamní spiknutí, marná snaha, marný boj. Pac a pusu

+1/0
1.4.2015 20:02

L66u86c11i28e 41B61a62r39t83o26ň57o94v37á 5210708967775

Tak proc ten urputny boj za krkovicku pod clankem o hovezim?

+1/−1
30.3.2015 22:46

P29a93v89e45l 21S21o36b69o59t29k36a 5650674

Já vím, toto je reklamní článek na hovězí maso, tak bychom tu všichni měli jásat nad loupanou hovězí plecí za 199 z hypermarketu.

Jenže to je prostě jen PR, a v reálu je krkovice za poloviční cenu a s dvojnásobnou kvalitou než doporučovaný kus hovězího.

Ale jinak nevím proč se tu na mne strhl takový dehonestující hon, asi jsem svými třemi příspěvky tnul do živého.

Doufám, že to alespoň redakce a inzerenti ocení jak jsem tu zvedl aktivitu ;-D

0/−3
30.3.2015 23:13

L17u76c75i86e 49B34a85r88t68o86ň33o97v14á 5910378517115

Protoze jsou vase prispevky mimo misu.a smesne. Tot vse.

+1/−1
30.3.2015 23:37

P85a44v57l69a 45N17o14v15á 3305748889900

Proti krkovičce nic nemám. Úplně super je na gril nebo jako smaženej řízek... nebo pečená s česnekem... ale pane Sobotka, to maso není dietní a ani z něj dietní neuděláte i kdybyste se rozkrájel. A váš komentář o dobré vodě... to je snad samozřejmost, že to nebudu podlívat dešťovkou.

+1/0
31.3.2015 6:39

P70a11v43e13l 27S58o50b27o61t34k31a 5720914

Dieta je i o množství a o úpravě, nejen o surovině. A svíšková jak ji popisuji z krkovice bude určitě dietnější než klasická s hovězím a šlehačkou a jíškou atd.

Voda - velmi se pletete, zrovna dešťová voda nachytaná někde v čistém kraji může být na vaření daleko lepší než dešťová voda chlorovaná, doplněná pracími prášky, tj. přečištěná pitná z přehrady.

Chlór je na chuť zabiják, takže pokud máte smůlu na vodovod vyplatí se vařit z balené vody, protože když voda splňuje normu po natočení z kohoutku tak po tříhodinovém vaření a redukci na čtvrtinu už normu splňovat nemusí, o chuti jídla nemluvě.

0/0
31.3.2015 16:37

A40l34e12n21a 23V16e43s42e18l27á 3493301195468

Normu čeho? Zrovna chlor vám vyprchá i po chvíli odstání, natožpak po  tříhodinovém varu. ;-D

+1/−1
31.3.2015 19:25

P41a67v82e43l 13S20o98b76o25t32k64a 5110744

Jenom plynný chlór vyprchá, vázaný se vám pochopitelně zahustí a norma - například dusičnany a dusitany atd.

Vím, že vy z Prahy to nechápete, protože máte kvalitní vodu od soukromníka - od Veolie a za ty peníze s ní prostě nemůže být problém, tak to možná víc platí někde na vesnici kde je vodovod obecní ;-D

0/0
31.3.2015 19:32

A78l11e82n34a 20V36e96s53e76l78á 3123191615818

Tak jestli jste takovej odborník na vodu, jako jasnovidec v otázce, odkud kdo je... tak už se ničemu nedivím. ;-D

+1/−1
31.3.2015 23:02

P57a38v92e26l 62S95o48b13o85t92k51a 5860684

No ale jestli jste z vesnice a máte vodu obecní, tak to máte asi o to větší problém ;-D

0/0
31.3.2015 23:25

P80a40v57l85a 88N58o15v68á 3635178439250

Pane Sobotka, vy jste mě fakt dostal. Zaměnit hovězí za vepřovou krkovici... podlít "dobrou vodou" ... vy budete asi bezvadnej kuchař. A navíc máte v malíku i kalorické tabulky, když i krkovici píšete, že je dietní. To nejspíš znáte i pojem "light bůček" ne?

+1/−1
30.3.2015 9:04

P20a82v49l86a 90N13o41v93á 3585278299860

Co to vlastně je za termín "dobrá voda"?

0/−1
30.3.2015 9:06

H38e47l47e77n39a 96V96e41v67e49r37k72o46v31a 3259297

A mražená zelenina taky není od věci.:-)

+2/−1
30.3.2015 9:17

P12a76v88l74a 85N82o47v84á 3655638989120

2 pytlíky. Z té je totiž svíčková nejlepší. :-)

+1/−1
30.3.2015 9:28

M47i54c74h31a22e37l98a 59N20o67v89á33k19o45v82á 8520428218231

....a kupovaný knedlík ;-D

Pán bude ten...... no...... germán.

+1/−1
30.3.2015 14:34

M81i25c73h55a50e40l22a 52N64o98v91á72k43o97v38á 8290938628511

.... a kupovaný knedlík ;-D

Pán bude ten.... no.... germán.

+2/−1
30.3.2015 14:35

H33e92l26e69n91a 18V97e50v75e46r63k42o32v51a 3849577

Pan Sobotka si z nás dělá legraci.

0/0
30.3.2015 9:19

P65a39v10l74a 71N96o86v17á 3555678969600

No já v to doufám :-)

+1/0
30.3.2015 9:26

V75l47a53s32t48i58m71i30l 88T98e14n63c41e41r 4700750277440

Tak já nevím... 200 kaček za kilo masa mi zrovna jako levný nepřijde. Asi žiju na nějaké jiné planetě.

+4/0
30.3.2015 7:18

P65a25v40e37l 33S47o20b83o35t72k67a 5830954

Abyste mi věřili, tak "svíčková" z krkovice - dietní, lehká:

- alespoň 2 kila krkovice s kostí

- 2 pytlíky mražené zeleniny

- sůl a koření dle chuti (do pytlíčku)

- podlejt dobrou vodou

- péct na 160 stupňů okolo 2,5 hodiny, nejdřív kostí nahoru s horkým vzduchem, pak otočit, příp. na konec také horký vzduch

Po upečení maso vyndat, koření vyhodit, co zbyde rozmixovat a dochutit.

K tomu kupovaný lehký houskový knedlík.

Kdo chce, může samozřejmě omáčku zahustit, přidat smetanu atd, ale co popisuji je rychlé, bezpracné, chutné a dietní jídlo.

+1/−4
29.3.2015 21:32

I30v17a 72K75r11i59s56t86o95f65o12v82á 7845153632242

Krkovice není dietní maso. A když už ji budu péct, tak na česneku a ne jako svíčkovou.

+3/−1
29.3.2015 22:22

P77a84v52e31l 86S63o18b42o10t64k46a 5560404

Chyba, česnek hlavně ke skopovému.

0/−1
1.4.2015 0:26

T10o67m25á84š 91K34u19b37a64l51á11k 3586679736619

dietní 8-o;-D

+2/0
29.3.2015 22:48

I44v96a 83K81r15i62s30t64o78f70o65v66á 7695783222682

A také ho pán 2,5 hodiny peče a v závěru píše, že je to rychlé. :-P

+4/−1
30.3.2015 6:57

P68a58v15l76a 17N65o86v95á 3205548689710

A hlavně "podlejt dobrou vodou" ;-)

0/−1
30.3.2015 8:40

E11l42i71š57k84a 41S61v66o33b51o25d50o46v46á 6591152311680

Fujtajxl. Tak z toho bych se zeblíla, velebnosti... :-(

0/0
1.4.2015 20:58
Foto

L52i67b85o39r 42F89r18a68n84k 8370417960847

hm, asi se cestou z práce stavím v globusu...

+1/0
29.3.2015 15:57

P94a18v61e92l 76S37o93b18o83t46k60a 5110444

Vepřová krkovice je za polovic, máte jistotu že je z mladého prasete a ne z X let dojené krávy a je chutnější.

+3/−7
29.3.2015 14:43

M16a89r35t70i29n 37N89o87v85o26t13n25ý 7133385670755

Krkovici z rajskou, koprovou nebo svíčkovou omáčkou si opravdu nedokážu představit.

+13/0
29.3.2015 15:40

P72a76v39e90l 54S39o54b38o84t65k38a 5920734

Svíčková nebo rajská z krkovice je naopak daleko lepší. 

Schválně zkuste, a je to daleko méně práce že nemusíte špikovat.

0/−7
29.3.2015 17:12

V43á82c48l78a40v 54P11o77u58s66t22k68a 3940161322

Něco takového snad ani nechci zkoušet. 8-o

+5/0
29.3.2015 18:16

P44a88v61e34l 64S49o17b73o82t71k52a 5610594

Chyba ;-D

0/−1
29.3.2015 21:15

L79u41k44á70š 61Š94l21e81h30o75f33e96r 1233739935279

Z dojnice byste si opravdu moc masa nedal ;-)

0/0
29.3.2015 15:47

P72a78v84e44l 48N15o49v75á75k 4673198935741

No jistě.  Nemám hovězí,  tak tam soupnu vepřový. Na tebe sem fakt alergickej,  Sobotko. Ses pomatenej.

+2/−3
29.3.2015 19:35

P74a94v68e11l 49S27o77b34o77t97k42a 5210214

Těžkej život, což?

;-D

0/0
29.3.2015 21:17

P62a68v84l11a 66K36v42a78p65i98l73o76v25á 7419368934937

No tak krkovice stojí v Globusu 119,- ... loupaná plec 149,- to evidntně není polovina že? Jinak hovězí, které se právě v tom Globusu prodává je z mladých býků. Pokud vám nějaký řezník prodal maso z dvojné krávy, tak jste mu asi brousil manželku nebo co ....

+2/−1
29.3.2015 21:00

P84a36v12e87l 55S11o37b38o21t34k75a 5490484

No to asi těžko

https://www.globus.cz/opava/objednavka/produkt/473/loupana-plec-globus.html

Loupaná plec Globus

kvalitní maso vhodné na pečení či dušení

199,- / 1 kg

A krkovici kupuji u řezníka za 98, takže opravdu za polovic.

0/0
29.3.2015 21:27

H11e85l11e37n93a 86V17e90v66e51r66k41o94v39a 3689377

Z vepřového masa nikdy neuděláte tu správnou šťávu nebo omáčku jako z hovězího.Svíčková z vepřového bude jako z konzervy.:-(

+1/0
30.3.2015 8:02

P71a12v46l96a 82N14o56v83á 3185748239830

Ale prej když to podlejete dobrou vodou :-P

+1/−1
30.3.2015 8:44

P72a38v24l18a 13N25o60v71á 3905248149410

Ty vo koze, já vo voze... :-/

0/0
30.3.2015 8:41

L17u85c93i68e 60B30a23r15t96o69ň83o62v73á 5120508277815

Ale já nechci zrovna vepřovou krkovici, já chci hovězí plátek, člověče. Když si objednáte v hospodě Plzeň, tak určitě číšníka pochválíte, že Vám donesl Birrel. Není to špatné a také to pění.  Pokud jdu na koncert mše od J.S. Bacha, tak by mne fakt nas...když by mi místo toho zahrálo Collegium Mamma Miu - a nebo obráceně.

+2/−1
30.3.2015 14:52







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.