Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Hovězí loupaná plec je levná a chutná. Nejde zkazit, říká Punčochář

Nemusíte v řeznictví nechat zrovna půlku výplaty, když si chcete pochutnat na dobrém masu. Seznamte se s hovězí loupanou plecí, se kterou můžete v kuchyni nadělat hodně parádiček za rozumnou cenu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Š58á97r81k31a 10Č19e59c46h92o33v39á 8808606535235

Pavel Sobotko, že vy máte vepřín !

0/0
2.4.2015 7:46

E77l18i67š57k32a 80S52v75o85b48o35d73o38v23á 6441222971490

Tedy, pan Sobotka je superpatlal. Úplný adept do pořadu Prostřeno... ;-D

+1/0
1.4.2015 21:00

P55a96v75e67l 93S62o31b88o80t37k63a 5470854

Pro méně chápavé tedy ještě jednou:

- vepřové maso vám za poloviční cenu přinese dvojnásobnou kvalitu než hovězí

- dají se z něj vařit i lehká jídla, vše je to o úpravě

- dobrá voda je taková, která když se vám zredukuje při vaření nebo pečení na čtvrtinu nezanese do pokrmu ani příchuť bahna, ani příchuť chlóru nebo čehokoli jiného

0/−3
30.3.2015 19:01

L21u35c91i74e 56B88a42r98t92o96ň53o67v53á 5900518127235

Jeste jednou pro pana Sobotku, kdyz chci a mam chut na hovezi, tak nekupuji a nevarim veprove, i kdyby bylo za korunu kilo.

+9/−1
30.3.2015 19:54

P21a80v62e94l 22S27o49b48o93t33k44a 5330404

Ještě jednou pro ty, kdo nechytili začátek diskuse:

"Vepřová krkovice je za polovic, máte jistotu že je z mladého prasete a ne z X let dojené krávy a je chutnější."

0/−2
30.3.2015 20:40

L95u77c19i80e 41B20a16r34t62o84ň44o12v68á 5850498747285

A co je mi potom..ja chci zrovna hovezi.

+3/−1
30.3.2015 21:09

P16a42v55e81l 43S65o93b28o66t44k50a 5720424

Ale já nikde nepíšu že si ho nemáte kupovat ;-D

0/0
30.3.2015 21:35

L76u61c45i96e 84B35a28r14t95o28ň66o88v80á 5830838847405

Ale je hezke, ze pod clankem o hovezim tak urputne hajite cest veproveho, ktere ovsem az do te doby nikdo nedehonestoval. Jen nas nektere nezajimala v tu chvili vase krkovicka, protoze jsme se venovali receptu ohledne kravicky. Koza vuz rakve bice olejovky...

0/−1
30.3.2015 22:43

P85a38v42e69l 69S58o88b38o36t91k69a 5160234

Kdybyste se podívala do diskuse u článku o autech, tak zjistíte, že my chlapi už jsme takoví a když nám někdo předhazuje nesmyslnou reklamu na předražený šmejd, tak ho prostě také zkritizujeme a fakt je jedno jestli jsou to hodinky maso nebo auto ;-D

0/0
1.4.2015 0:24

L14u73c78i80e 50B77a18r50t28o15ň33o55v72á 5640928457465

Člověče klid, Sobotka, klid, plec znám a vařím - když na ni mám chuť - už tak 20 let, a u nás ve dvou řeznictvích na Praze 1 stojí 149,-Kč kilo. Ale jestli za vším vidíte reklamní spiknutí, marná snaha, marný boj. Pac a pusu

+1/0
1.4.2015 20:02

L80u67c10i62e 47B32a15r52t95o77ň60o22v53á 5490888717365

Tak proc ten urputny boj za krkovicku pod clankem o hovezim?

+1/−1
30.3.2015 22:46

P57a18v10e51l 56S91o25b34o71t34k67a 5900874

Já vím, toto je reklamní článek na hovězí maso, tak bychom tu všichni měli jásat nad loupanou hovězí plecí za 199 z hypermarketu.

Jenže to je prostě jen PR, a v reálu je krkovice za poloviční cenu a s dvojnásobnou kvalitou než doporučovaný kus hovězího.

Ale jinak nevím proč se tu na mne strhl takový dehonestující hon, asi jsem svými třemi příspěvky tnul do živého.

Doufám, že to alespoň redakce a inzerenti ocení jak jsem tu zvedl aktivitu ;-D

0/−3
30.3.2015 23:13

L17u21c30i85e 72B63a81r67t40o18ň84o45v14á 5960498507655

Protoze jsou vase prispevky mimo misu.a smesne. Tot vse.

+1/−1
30.3.2015 23:37

P67a11v49l30a 68N25o83v33á 3365288209900

Proti krkovičce nic nemám. Úplně super je na gril nebo jako smaženej řízek... nebo pečená s česnekem... ale pane Sobotka, to maso není dietní a ani z něj dietní neuděláte i kdybyste se rozkrájel. A váš komentář o dobré vodě... to je snad samozřejmost, že to nebudu podlívat dešťovkou.

+1/0
31.3.2015 6:39

P20a73v96e52l 53S30o68b96o29t76k64a 5130454

Dieta je i o množství a o úpravě, nejen o surovině. A svíšková jak ji popisuji z krkovice bude určitě dietnější než klasická s hovězím a šlehačkou a jíškou atd.

Voda - velmi se pletete, zrovna dešťová voda nachytaná někde v čistém kraji může být na vaření daleko lepší než dešťová voda chlorovaná, doplněná pracími prášky, tj. přečištěná pitná z přehrady.

Chlór je na chuť zabiják, takže pokud máte smůlu na vodovod vyplatí se vařit z balené vody, protože když voda splňuje normu po natočení z kohoutku tak po tříhodinovém vaření a redukci na čtvrtinu už normu splňovat nemusí, o chuti jídla nemluvě.

0/0
31.3.2015 16:37

A68l10e88n31a 70V28e60s51e14l92á 3593151525138

Normu čeho? Zrovna chlor vám vyprchá i po chvíli odstání, natožpak po  tříhodinovém varu. ;-D

+1/−1
31.3.2015 19:25

P24a80v44e17l 95S80o27b20o48t69k61a 5800694

Jenom plynný chlór vyprchá, vázaný se vám pochopitelně zahustí a norma - například dusičnany a dusitany atd.

Vím, že vy z Prahy to nechápete, protože máte kvalitní vodu od soukromníka - od Veolie a za ty peníze s ní prostě nemůže být problém, tak to možná víc platí někde na vesnici kde je vodovod obecní ;-D

0/0
31.3.2015 19:32

A30l39e73n56a 37V52e76s25e93l24á 3353171515558

Tak jestli jste takovej odborník na vodu, jako jasnovidec v otázce, odkud kdo je... tak už se ničemu nedivím. ;-D

+1/−1
31.3.2015 23:02

P87a74v14e95l 62S32o58b49o46t76k71a 5710524

No ale jestli jste z vesnice a máte vodu obecní, tak to máte asi o to větší problém ;-D

0/0
31.3.2015 23:25

P39a26v96l74a 49N36o21v64á 3705868819200

Pane Sobotka, vy jste mě fakt dostal. Zaměnit hovězí za vepřovou krkovici... podlít "dobrou vodou" ... vy budete asi bezvadnej kuchař. A navíc máte v malíku i kalorické tabulky, když i krkovici píšete, že je dietní. To nejspíš znáte i pojem "light bůček" ne?

+1/−1
30.3.2015 9:04

P44a89v31l53a 59N14o43v48á 3535748439330

Co to vlastně je za termín "dobrá voda"?

0/−1
30.3.2015 9:06

H75e46l54e62n78a 83V85e81v32e55r23k91o45v74a 3889397

A mražená zelenina taky není od věci.:-)

+2/−1
30.3.2015 9:17

P78a83v44l44a 86N97o87v81á 3325388809160

2 pytlíky. Z té je totiž svíčková nejlepší. :-)

+1/−1
30.3.2015 9:28

M84i89c42h94a35e74l30a 89N31o76v26á27k22o48v86á 8680538768891

....a kupovaný knedlík ;-D

Pán bude ten...... no...... germán.

+1/−1
30.3.2015 14:34

M79i30c56h66a30e28l29a 40N40o71v64á33k10o10v50á 8460448568351

.... a kupovaný knedlík ;-D

Pán bude ten.... no.... germán.

+2/−1
30.3.2015 14:35

H20e22l45e18n32a 93V92e12v49e61r33k67o90v11a 3609647

Pan Sobotka si z nás dělá legraci.

0/0
30.3.2015 9:19

P88a71v50l55a 36N81o97v49á 3205118309580

No já v to doufám :-)

+1/0
30.3.2015 9:26

V95l92a29s55t37i80m21i66l 79T29e16n30c84e70r 4930300277360

Tak já nevím... 200 kaček za kilo masa mi zrovna jako levný nepřijde. Asi žiju na nějaké jiné planetě.

+4/0
30.3.2015 7:18

P56a10v15e16l 48S95o82b33o66t28k21a 5840524

Abyste mi věřili, tak "svíčková" z krkovice - dietní, lehká:

- alespoň 2 kila krkovice s kostí

- 2 pytlíky mražené zeleniny

- sůl a koření dle chuti (do pytlíčku)

- podlejt dobrou vodou

- péct na 160 stupňů okolo 2,5 hodiny, nejdřív kostí nahoru s horkým vzduchem, pak otočit, příp. na konec také horký vzduch

Po upečení maso vyndat, koření vyhodit, co zbyde rozmixovat a dochutit.

K tomu kupovaný lehký houskový knedlík.

Kdo chce, může samozřejmě omáčku zahustit, přidat smetanu atd, ale co popisuji je rychlé, bezpracné, chutné a dietní jídlo.

+1/−4
29.3.2015 21:32

I43v31a 52K55r23i79s35t27o80f98o40v15á 7915783312982

Krkovice není dietní maso. A když už ji budu péct, tak na česneku a ne jako svíčkovou.

+3/−1
29.3.2015 22:22

P97a11v85e81l 40S80o24b38o20t32k35a 5340204

Chyba, česnek hlavně ke skopovému.

0/−1
1.4.2015 0:26

T53o64m66á73š 22K66u33b12a46l36á12k 3166519136659

dietní 8-o;-D

+2/0
29.3.2015 22:48

I82v63a 92K82r13i97s49t46o21f53o46v50á 7525303562242

A také ho pán 2,5 hodiny peče a v závěru píše, že je to rychlé. :-P

+4/−1
30.3.2015 6:57

P77a48v44l50a 27N26o76v81á 3555958749870

A hlavně "podlejt dobrou vodou" ;-)

0/−1
30.3.2015 8:40

E56l30i25š65k68a 56S15v18o84b98o32d13o12v61á 6101902581730

Fujtajxl. Tak z toho bych se zeblíla, velebnosti... :-(

0/0
1.4.2015 20:58

L49i98b48o85r 65F93r96a65n25k 8390437450687

hm, asi se cestou z práce stavím v globusu...

+1/0
29.3.2015 15:57

P34a58v14e94l 92S37o69b68o95t33k80a 5360314

Vepřová krkovice je za polovic, máte jistotu že je z mladého prasete a ne z X let dojené krávy a je chutnější.

+3/−7
29.3.2015 14:43

M28a29r84t58i68n 71N73o70v96o52t83n53ý 7683255730195

Krkovici z rajskou, koprovou nebo svíčkovou omáčkou si opravdu nedokážu představit.

+13/0
29.3.2015 15:40

P82a64v19e45l 22S65o18b14o94t84k60a 5250374

Svíčková nebo rajská z krkovice je naopak daleko lepší. 

Schválně zkuste, a je to daleko méně práce že nemusíte špikovat.

0/−7
29.3.2015 17:12

V73á88c81l69a11v 69P95o55u43s19t64k42a 3120401832

Něco takového snad ani nechci zkoušet. 8-o

+5/0
29.3.2015 18:16

P44a67v97e94l 35S36o38b51o77t58k13a 5200484

Chyba ;-D

0/−1
29.3.2015 21:15

L84u16k64á34š 84Š85l75e48h72o40f23e93r 1553829445569

Z dojnice byste si opravdu moc masa nedal ;-)

0/0
29.3.2015 15:47

P39a95v17e44l 98N38o27v15á72k 4483708575961

No jistě.  Nemám hovězí,  tak tam soupnu vepřový. Na tebe sem fakt alergickej,  Sobotko. Ses pomatenej.

+2/−3
29.3.2015 19:35

P58a66v11e97l 60S17o82b35o89t34k80a 5800984

Těžkej život, což?

;-D

0/0
29.3.2015 21:17

P94a82v90l40a 10K50v52a75p38i84l72o96v53á 7399338294777

No tak krkovice stojí v Globusu 119,- ... loupaná plec 149,- to evidntně není polovina že? Jinak hovězí, které se právě v tom Globusu prodává je z mladých býků. Pokud vám nějaký řezník prodal maso z dvojné krávy, tak jste mu asi brousil manželku nebo co ....

+2/−1
29.3.2015 21:00

P55a88v67e13l 73S12o94b88o82t44k72a 5970414

No to asi těžko

https://www.globus.cz/opava/objednavka/produkt/473/loupana-plec-globus.html

Loupaná plec Globus

kvalitní maso vhodné na pečení či dušení

199,- / 1 kg

A krkovici kupuji u řezníka za 98, takže opravdu za polovic.

0/0
29.3.2015 21:27

H46e50l42e11n76a 19V32e46v57e46r75k26o59v70a 3289167

Z vepřového masa nikdy neuděláte tu správnou šťávu nebo omáčku jako z hovězího.Svíčková z vepřového bude jako z konzervy.:-(

+1/0
30.3.2015 8:02

P30a17v41l81a 24N94o95v18á 3125508539670

Ale prej když to podlejete dobrou vodou :-P

+1/−1
30.3.2015 8:44

P20a32v94l63a 17N34o20v69á 3115648559870

Ty vo koze, já vo voze... :-/

0/0
30.3.2015 8:41

L55u78c24i51e 27B70a72r34t85o65ň45o85v36á 5310248867785

Ale já nechci zrovna vepřovou krkovici, já chci hovězí plátek, člověče. Když si objednáte v hospodě Plzeň, tak určitě číšníka pochválíte, že Vám donesl Birrel. Není to špatné a také to pění.  Pokud jdu na koncert mše od J.S. Bacha, tak by mne fakt nas...když by mi místo toho zahrálo Collegium Mamma Miu - a nebo obráceně.

+2/−1
30.3.2015 14:52







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.