Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Zaklechtaná slepice se špeclemi chutná jako od babičky a není pracná

Připravte si lahodný nedělní oběd podle receptu Lindy a Kateřiny z kuchařského Herbáře. Pokud se pochlubíte svým milovaným receptem se slepičím nebo kuřecím masem, můžete vyhrát jejich kuchařku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

B10e91n 83P58a16v17k18a 1967213657451

To trochu přeložím pro nefrikulíny: Vezmu slepici, vrazím ji do papiňáku, za hodinu vyndám, oberu, do vývaru vrazím průmyslovou bílou jižku a smetanu. Labužníci můžou přidat papriku. Tzv tajemství slepice na paprice.

Každopádně tyhle recepty jsou již trochu mimo. Nutričně jsou naprosto nevhodné. Jsou to prázdné kalorie.

+1/−1
27.10.2014 21:53

P46e23t20r 69M96o54t72y52č15k89a 1834531583684

Slepice je naprosto v pořádku, slepičí vývar je naprosto v pořádku, jíška (nechápu, proč průmyslovou, když ta troška mouky s máslem není žádná extra práce) je v podstatě také v pořádku, smetana je také ok. Kde je ten problém, podle vás? Znáte francouzskou kuchyni? Italskou? Tam všude se máslo i smetana používají (o tom mase snad diskutovat nemusíme).

Tohle jídlo bych si neuvařil, ale tvrdím, že domácí vývar s masem, zahuštěný jíškou a zjemněný smetanou nemá s prázdnými kaloriemi nic společného, jakkoli je to momentálně velmi moderní výraz a řada lidí, nechápajících podstatu, si jej rychle osvojila. ;-)

+3/0
29.10.2014 0:51

B85e68n 31P77a38v55k16a 1717533687641

Prázdné kalorie = málo bílkovin, moc tuku, málo zeleniny, moc mouky.

Pro dřevorubce super a ty děcka v jídelnách to také přežijí, to je odzkoušené. Ale pro kulturisty ani kancelářské krysy to fakt není. Prostě doba je jinde. Nehledě na to, že 30 % populace má nějakou nesnášenlivost lepku. Takže moučná omáčka a k tomu šestero kedlík není zrovna žůžo. Spekulace ohledně prvenství v raku střev s ohledem na českou kuchyni nechám jiným.

A francouzská a italská kuchyně je lehčí, bych řekl.

0/−2
29.10.2014 16:51


M81a70r61t44i94n65a 45T68r16o25j12a61n10o77v17á 5283678455

Já teda nevím, jestli je to z článku nějaká krajová zvláštnost, ale odedávna "záklechtka" = mouka rozmíchaná ve vodě, naproti tomu mouka osmažená na másle = "jíška" a takové jídlo bylo vždy označeno za "zadělávané".

Jestli zas někdo jenom nechtěl použít neobvyklé slovo aniž by věděl, co znamená...

+5/0
27.10.2014 12:57

J85a20r46m21i60l19a 29M43a11c36h17o35v83á 9905224748704

...slepice, nejlepší je na paprice...:-)

+3/0
27.10.2014 9:03

T96o13m65a79s 39H93a20t19l31e 2320383423177

já osobně bych dal nejdříve vařit slepici !!

+3/0
26.10.2014 15:19

J35i93ř83í 17Š77v82a59g70r 3208510245616

Na Lindu se mi hezky kouká. Obě jsou hezké, mladé, příjemné. Koukat se na Pohlreicha nějak nezvládám. On mi vadí jak prezentovanou osobností, tak vzhledem. Rybová a Pohlreich je jak nebe a dudy.

Špecle miluju, ale nikdy jsem je sám nevařil, ale asi zkusím. 

Jen nechápu to hodinové vaření zásmažky v omáčce.

+2/0
26.10.2014 10:54

S64o19f60i80a 41H20r49a34d16c19o25v12á 5650557250366

Zkuste Jiri, je to fakt super. Lepsi je kulate sito nez hranate. Napr. http://www.moderni-naradi.cz/domacnost/sito-na-halusky/sito-na-halusky-20cm-sterka-ph-sada-2dil-%28id-MAT342201%29.html

0/0
26.10.2014 17:51

J84i58ř38í 89Š21v88a17g10r 3258780815516

Díky. Hned jak na síto narazím v obchodě, koupím a domácí špecle udělám.

0/0
26.10.2014 22:06
Foto

I31v66o 33C68h81u64d33o59b70a 9170476391644

v podstatě souhlasím ale Zdenek je kuchař profik a tyto dámy jsou v kuchyni mimo mísu

+3/0
27.10.2014 8:47

L18i59d44k28a 48Z94e28l80i28n73k62o95v81á 2701530213484

To je subjektivní-mně se na ně dobře nekouká. Jsou příliš vyžilé a hezké nijak zvlášť....Něčím se mi protiví, ale už dávno jako hérečky, takže to vařením nebude...

+4/0
28.10.2014 11:55

H26e64l40e86n12a 91V10e49v98e20r21k66o23v79a 3439397

Možná kdyby holky udělaly klasickou slepici na paprice a k tomu houskový knedlík,tak by to dopadlo líp.Prezentace jídla taky nic moc,vždyť to vypadá,jak kdyby to už někdo jednou jedl.

+6/−4
26.10.2014 6:17

J77i89ř63í 65Š16v97a97g24r 3268700125606

Přesně. Holky jsou už trochu mimo dnešní styl vaření. 

Dnes je in dát na talíř dva a čtvrt noku, talíř posypat sušenou natí a celé to s pomocí kuchyňského robotu Katller (sponzor pořadu) a s použitím ultra moderního a tipicamente italiano speciálního nástavce, oqualanžérovávat a nakonec do toho namalovat měsíček a hvězdičky.

+8/−2
26.10.2014 11:09

S67o11f38i24a 13H17r37a50d74c24o36v26á 5940717210496

Tak nevim, Zaklechtana je vlastne zadelana. Moje babicka varila zaklechtaneho (zadelaneho) kdeco. Od slepice, kralika, fazolek az po couracku. "Fuj" jsme nikdy nerikali. Je to velmi dobry zpusob jak spotrebovat celou surovinu. Coz je ekonomicke, ekologicke a hlavne prirozene. A specle? jsou super! rychle a uzasne chutne. Holky jsou sikovne.

+9/0
26.10.2014 5:00

M47a54r87t28a 85S72o21u81k70u38p95o84v27á 9336486440210

Samozřejně, záklechtka a zaklechtané jídlo je sice trošku archaické, ale dodnes v některých krajích běžně užívané slovo. Přijde mi směšné a přihlouplé. když se tady nad tím dělá scénky,  hystericky hroutí a zvrací, čímž akorát demonstruje svojí hloupost a omezenost;-)

+5/0
26.10.2014 8:54

I72v77o 78Ž68á79č50e96k 9800982959637

Chytrolíni tady pindají nesmysly. Já to zkoušet nebudu, ale kdyby mi to někdo uvařil, tak by mi to pravděpodobně chutnalo.

+3/0
26.10.2014 4:14

D67a13v89i47d 85A75d57l28e34r 5669617975682

No FUJ!

0/−1
26.10.2014 2:06

H86e70l41e48n51a 54V77e18v67e92r44k87o28v40a 3379277

Ale ono to nemusí být fuj,jen to tak vypadá.Babička by vzala hluboký talíř,dala by naspod špecle,nahoru omáčku,posypala petrželkou a bylo by to mňam.

+6/0
26.10.2014 11:28

E17v58a 54K64a93l97l39i76s34t19o51v67á 6407378136190

Mně je přímo fyzicky na zvracení jen si přečtu název toho jídla... a to vydržím hodně !

Už by se ten roztržený pytel s těma "celebritíma" kuchařkama a kuchaři měl zase zavřít ! Nevím proč si dneska každej blbec, který doma vaří aspoň pro dva lidi myslí, že je dokonalost sama a musí svoje "umění"  ventilovat na veřejnosti, jako zrovna tyhle dvě pindy...  Opravdovým kuchařům se z těch blafů musí otvírat kudla v kapse .

Proč se raději nedrží svého kopyta. ?  I když ..., ono je to vlastně stejný jako s tím vařením.. Rv

+4/−20
26.10.2014 1:49

M67a37r83t20a 60S87o41u64k24u41p12o19v76á 9396886350760

Tak jste se vyzvracela, co tam máte dál?

+12/0
26.10.2014 7:52
Foto

D39a42v62i39d 37K63o70m12á12r11e17k 3283370900418

Však to nesledujte, nikdo Vás nenutí. Jak sama píšete "proč se raději nedrží svého kopyta?" - proč vy se raději nedržíte tématů, která Vás baví a naplňují a zbytečně se rozčilujete nad něčím, co Vám očividně nic nepřináší a s čím stejně nic nenaděláte? Děláte takové věci běžně? Musíte být velmi nevyrovnaná a v životě nespokojená osoba, že si takto vyléváte věřejně zlost na lidech, kteří Vám nic neudělali. Kritika by měla být konstruktivní, ne jen zlostné plivání po lidech...Rv

+3/0
26.10.2014 19:15

E57v49a 79K49a98l27l76i20s84t83o29v25á 6697778756550

Já to opravdun nesleduju, jen jsem zahlídla ten titulek, ten se opravdu nedal přehlídnout :-/

0/0
26.10.2014 19:33

E49l39e15n63a 71D72ě26d78k45o38v61á 9800660777777

Mně je zase přímo fyzicky na zvracení z vašeho příspěvku.

0/0
26.10.2014 22:59

E67v96a 68K61a46l95l45i68s76t22o36v69á 6267688946860

A víte že je mi to úplně fuk ?  ;-D

0/0
26.10.2014 23:04

O95s62k31a85r 38K32o94v11a68ř26í88k 8647213106357

zase od "babičky".... Rv

+1/−1
26.10.2014 0:42

A97l56e58x15a84n41d49r 11K72o21s21t39k76a 8562938726854

Jenže takto opravdu vařily babičky.. Klasická slepice na paprice, smetaně atd atd. Ono to byla pomalu jediná možnost, jak si mohl normální, pracující člověk dát něco od masa.

+2/0
27.10.2014 12:23





mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.