Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Zaklechtaná slepice se špeclemi chutná jako od babičky a není pracná

Připravte si lahodný nedělní oběd podle receptu Lindy a Kateřiny z kuchařského Herbáře. Pokud se pochlubíte svým milovaným receptem se slepičím nebo kuřecím masem, můžete vyhrát jejich kuchařku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

B43e57n 39P20a38v64k62a 1127233867541

To trochu přeložím pro nefrikulíny: Vezmu slepici, vrazím ji do papiňáku, za hodinu vyndám, oberu, do vývaru vrazím průmyslovou bílou jižku a smetanu. Labužníci můžou přidat papriku. Tzv tajemství slepice na paprice.

Každopádně tyhle recepty jsou již trochu mimo. Nutričně jsou naprosto nevhodné. Jsou to prázdné kalorie.

+1/−1
27.10.2014 21:53

P85e85t28r 84M29o29t76y73č86k78a 1574961463864

Slepice je naprosto v pořádku, slepičí vývar je naprosto v pořádku, jíška (nechápu, proč průmyslovou, když ta troška mouky s máslem není žádná extra práce) je v podstatě také v pořádku, smetana je také ok. Kde je ten problém, podle vás? Znáte francouzskou kuchyni? Italskou? Tam všude se máslo i smetana používají (o tom mase snad diskutovat nemusíme).

Tohle jídlo bych si neuvařil, ale tvrdím, že domácí vývar s masem, zahuštěný jíškou a zjemněný smetanou nemá s prázdnými kaloriemi nic společného, jakkoli je to momentálně velmi moderní výraz a řada lidí, nechápajících podstatu, si jej rychle osvojila. ;-)

+3/0
29.10.2014 0:51

B68e79n 23P86a48v69k11a 1977783627951

Prázdné kalorie = málo bílkovin, moc tuku, málo zeleniny, moc mouky.

Pro dřevorubce super a ty děcka v jídelnách to také přežijí, to je odzkoušené. Ale pro kulturisty ani kancelářské krysy to fakt není. Prostě doba je jinde. Nehledě na to, že 30 % populace má nějakou nesnášenlivost lepku. Takže moučná omáčka a k tomu šestero kedlík není zrovna žůžo. Spekulace ohledně prvenství v raku střev s ohledem na českou kuchyni nechám jiným.

A francouzská a italská kuchyně je lehčí, bych řekl.

0/−2
29.10.2014 16:51

M85a91r50t90i82n93a 77T66r54o26j15a38n74o91v95á 5323688755

Já teda nevím, jestli je to z článku nějaká krajová zvláštnost, ale odedávna "záklechtka" = mouka rozmíchaná ve vodě, naproti tomu mouka osmažená na másle = "jíška" a takové jídlo bylo vždy označeno za "zadělávané".

Jestli zas někdo jenom nechtěl použít neobvyklé slovo aniž by věděl, co znamená...

+5/0
27.10.2014 12:57

J52a84r60m92i33l68a 84M49a25c73h26o52v87á 9165644888434

...slepice, nejlepší je na paprice...:-)

+3/0
27.10.2014 9:03

T37o35m82a14s 83H79a39t90l69e 2630513473937

já osobně bych dal nejdříve vařit slepici !!

+3/0
26.10.2014 15:19

J52i46ř41í 31Š36v76a44g91r 3688810155426

Na Lindu se mi hezky kouká. Obě jsou hezké, mladé, příjemné. Koukat se na Pohlreicha nějak nezvládám. On mi vadí jak prezentovanou osobností, tak vzhledem. Rybová a Pohlreich je jak nebe a dudy.

Špecle miluju, ale nikdy jsem je sám nevařil, ale asi zkusím. 

Jen nechápu to hodinové vaření zásmažky v omáčce.

+2/0
26.10.2014 10:54

S77o14f50i11a 37H97r72a84d58c67o95v85á 5710677150306

Zkuste Jiri, je to fakt super. Lepsi je kulate sito nez hranate. Napr. http://www.moderni-naradi.cz/domacnost/sito-na-halusky/sito-na-halusky-20cm-sterka-ph-sada-2dil-%28id-MAT342201%29.html

0/0
26.10.2014 17:51

J11i62ř15í 43Š12v31a30g78r 3218660795876

Díky. Hned jak na síto narazím v obchodě, koupím a domácí špecle udělám.

0/0
26.10.2014 22:06
Foto

I54v50o 68C53h77u70d16o75b88a 9890416641774

v podstatě souhlasím ale Zdenek je kuchař profik a tyto dámy jsou v kuchyni mimo mísu

+3/0
27.10.2014 8:47

L61i45d83k50a 55Z58e68l70i23n90k15o75v71á 2401560823704

To je subjektivní-mně se na ně dobře nekouká. Jsou příliš vyžilé a hezké nijak zvlášť....Něčím se mi protiví, ale už dávno jako hérečky, takže to vařením nebude...

+4/0
28.10.2014 11:55

H89e70l28e84n40a 17V97e51v17e11r60k39o41v21a 3309497

Možná kdyby holky udělaly klasickou slepici na paprice a k tomu houskový knedlík,tak by to dopadlo líp.Prezentace jídla taky nic moc,vždyť to vypadá,jak kdyby to už někdo jednou jedl.

+6/−4
26.10.2014 6:17

J64i49ř85í 45Š38v64a17g21r 3268400595636

Přesně. Holky jsou už trochu mimo dnešní styl vaření. 

Dnes je in dát na talíř dva a čtvrt noku, talíř posypat sušenou natí a celé to s pomocí kuchyňského robotu Katller (sponzor pořadu) a s použitím ultra moderního a tipicamente italiano speciálního nástavce, oqualanžérovávat a nakonec do toho namalovat měsíček a hvězdičky.

+8/−2
26.10.2014 11:09

S77o15f39i59a 91H27r98a70d46c92o31v37á 5840977470576

Tak nevim, Zaklechtana je vlastne zadelana. Moje babicka varila zaklechtaneho (zadelaneho) kdeco. Od slepice, kralika, fazolek az po couracku. "Fuj" jsme nikdy nerikali. Je to velmi dobry zpusob jak spotrebovat celou surovinu. Coz je ekonomicke, ekologicke a hlavne prirozene. A specle? jsou super! rychle a uzasne chutne. Holky jsou sikovne.

+9/0
26.10.2014 5:00

M17a41r81t79a 83S35o17u90k69u46p42o34v63á 9166676100570

Samozřejně, záklechtka a zaklechtané jídlo je sice trošku archaické, ale dodnes v některých krajích běžně užívané slovo. Přijde mi směšné a přihlouplé. když se tady nad tím dělá scénky,  hystericky hroutí a zvrací, čímž akorát demonstruje svojí hloupost a omezenost;-)

+5/0
26.10.2014 8:54

I44v73o 12Ž71á11č46e23k 9210592139707

Chytrolíni tady pindají nesmysly. Já to zkoušet nebudu, ale kdyby mi to někdo uvařil, tak by mi to pravděpodobně chutnalo.

+3/0
26.10.2014 4:14

D28a57v59i40d 27A58d14l83e57r 5789787515972

No FUJ!

0/−1
26.10.2014 2:06

H48e88l55e84n73a 17V39e34v31e78r50k33o45v85a 3159937

Ale ono to nemusí být fuj,jen to tak vypadá.Babička by vzala hluboký talíř,dala by naspod špecle,nahoru omáčku,posypala petrželkou a bylo by to mňam.

+6/0
26.10.2014 11:28

E68v67a 34K32a45l71l22i85s12t17o14v12á 6837518776650

Mně je přímo fyzicky na zvracení jen si přečtu název toho jídla... a to vydržím hodně !

Už by se ten roztržený pytel s těma "celebritíma" kuchařkama a kuchaři měl zase zavřít ! Nevím proč si dneska každej blbec, který doma vaří aspoň pro dva lidi myslí, že je dokonalost sama a musí svoje "umění"  ventilovat na veřejnosti, jako zrovna tyhle dvě pindy...  Opravdovým kuchařům se z těch blafů musí otvírat kudla v kapse .

Proč se raději nedrží svého kopyta. ?  I když ..., ono je to vlastně stejný jako s tím vařením.. Rv

+4/−20
26.10.2014 1:49

M31a13r32t21a 90S37o46u51k72u45p96o78v19á 9166806720970

Tak jste se vyzvracela, co tam máte dál?

+12/0
26.10.2014 7:52
Foto

D89a88v21i53d 29K61o75m76á68r82e66k 3133370500788

Však to nesledujte, nikdo Vás nenutí. Jak sama píšete "proč se raději nedrží svého kopyta?" - proč vy se raději nedržíte tématů, která Vás baví a naplňují a zbytečně se rozčilujete nad něčím, co Vám očividně nic nepřináší a s čím stejně nic nenaděláte? Děláte takové věci běžně? Musíte být velmi nevyrovnaná a v životě nespokojená osoba, že si takto vyléváte věřejně zlost na lidech, kteří Vám nic neudělali. Kritika by měla být konstruktivní, ne jen zlostné plivání po lidech...Rv

+3/0
26.10.2014 19:15

E10v83a 12K41a62l92l13i41s30t82o59v98á 6747428756940

Já to opravdun nesleduju, jen jsem zahlídla ten titulek, ten se opravdu nedal přehlídnout :-/

0/0
26.10.2014 19:33

E35l40e14n92a 62D66ě22d12k50o56v44á 9310530797487

Mně je zase přímo fyzicky na zvracení z vašeho příspěvku.

0/0
26.10.2014 22:59

E44v93a 27K77a35l14l49i20s14t85o56v89á 6707698616110

A víte že je mi to úplně fuk ?  ;-D

0/0
26.10.2014 23:04

O43s92k86a40r 71K32o56v25a43ř70í10k 8897153586807

zase od "babičky".... Rv

+1/−1
26.10.2014 0:42

A86l50e43x24a15n56d64r 49K90o85s30t10k17a 8152768506424

Jenže takto opravdu vařily babičky.. Klasická slepice na paprice, smetaně atd atd. Ono to byla pomalu jediná možnost, jak si mohl normální, pracující člověk dát něco od masa.

+2/0
27.10.2014 12:23







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.