Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Zaklechtaná slepice se špeclemi chutná jako od babičky a není pracná

Připravte si lahodný nedělní oběd podle receptu Lindy a Kateřiny z kuchařského Herbáře. Pokud se pochlubíte svým milovaným receptem se slepičím nebo kuřecím masem, můžete vyhrát jejich kuchařku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

B82e44n 10P49a76v66k90a 1897563427671

To trochu přeložím pro nefrikulíny: Vezmu slepici, vrazím ji do papiňáku, za hodinu vyndám, oberu, do vývaru vrazím průmyslovou bílou jižku a smetanu. Labužníci můžou přidat papriku. Tzv tajemství slepice na paprice.

Každopádně tyhle recepty jsou již trochu mimo. Nutričně jsou naprosto nevhodné. Jsou to prázdné kalorie.

+1/−1
27.10.2014 21:53

P70e12t23r 82M75o13t27y48č61k13a 1674931313304

Slepice je naprosto v pořádku, slepičí vývar je naprosto v pořádku, jíška (nechápu, proč průmyslovou, když ta troška mouky s máslem není žádná extra práce) je v podstatě také v pořádku, smetana je také ok. Kde je ten problém, podle vás? Znáte francouzskou kuchyni? Italskou? Tam všude se máslo i smetana používají (o tom mase snad diskutovat nemusíme).

Tohle jídlo bych si neuvařil, ale tvrdím, že domácí vývar s masem, zahuštěný jíškou a zjemněný smetanou nemá s prázdnými kaloriemi nic společného, jakkoli je to momentálně velmi moderní výraz a řada lidí, nechápajících podstatu, si jej rychle osvojila. ;-)

+3/0
29.10.2014 0:51

B61e56n 86P81a46v15k47a 1477523537351

Prázdné kalorie = málo bílkovin, moc tuku, málo zeleniny, moc mouky.

Pro dřevorubce super a ty děcka v jídelnách to také přežijí, to je odzkoušené. Ale pro kulturisty ani kancelářské krysy to fakt není. Prostě doba je jinde. Nehledě na to, že 30 % populace má nějakou nesnášenlivost lepku. Takže moučná omáčka a k tomu šestero kedlík není zrovna žůžo. Spekulace ohledně prvenství v raku střev s ohledem na českou kuchyni nechám jiným.

A francouzská a italská kuchyně je lehčí, bych řekl.

0/−2
29.10.2014 16:51

M90a94r87t57i74n24a 18T87r54o22j37a11n57o85v62á 5413728695

Já teda nevím, jestli je to z článku nějaká krajová zvláštnost, ale odedávna "záklechtka" = mouka rozmíchaná ve vodě, naproti tomu mouka osmažená na másle = "jíška" a takové jídlo bylo vždy označeno za "zadělávané".

Jestli zas někdo jenom nechtěl použít neobvyklé slovo aniž by věděl, co znamená...

+5/0
27.10.2014 12:57

J90a79r27m60i86l72a 97M96a67c35h80o20v83á 9295764778374

...slepice, nejlepší je na paprice...:-)

+3/0
27.10.2014 9:03

T65o73m93a36s 22H72a16t72l55e 2470483983367

já osobně bych dal nejdříve vařit slepici !!

+3/0
26.10.2014 15:19

J33i77ř46í 88Š65v90a92g27r 3348950775576

Na Lindu se mi hezky kouká. Obě jsou hezké, mladé, příjemné. Koukat se na Pohlreicha nějak nezvládám. On mi vadí jak prezentovanou osobností, tak vzhledem. Rybová a Pohlreich je jak nebe a dudy.

Špecle miluju, ale nikdy jsem je sám nevařil, ale asi zkusím. 

Jen nechápu to hodinové vaření zásmažky v omáčce.

+2/0
26.10.2014 10:54

S62o31f24i56a 25H68r74a76d75c78o21v95á 5910627240526

Zkuste Jiri, je to fakt super. Lepsi je kulate sito nez hranate. Napr. http://www.moderni-naradi.cz/domacnost/sito-na-halusky/sito-na-halusky-20cm-sterka-ph-sada-2dil-%28id-MAT342201%29.html

0/0
26.10.2014 17:51

J66i59ř60í 35Š89v94a79g42r 3718830925526

Díky. Hned jak na síto narazím v obchodě, koupím a domácí špecle udělám.

0/0
26.10.2014 22:06
Foto

I98v89o 75C17h13u42d93o48b19a 9940976841274

v podstatě souhlasím ale Zdenek je kuchař profik a tyto dámy jsou v kuchyni mimo mísu

+3/0
27.10.2014 8:47

L83i79d17k18a 71Z21e89l21i80n31k41o42v63á 2141950703634

To je subjektivní-mně se na ně dobře nekouká. Jsou příliš vyžilé a hezké nijak zvlášť....Něčím se mi protiví, ale už dávno jako hérečky, takže to vařením nebude...

+4/0
28.10.2014 11:55

H31e34l73e93n44a 14V93e28v52e91r71k47o44v62a 3279657

Možná kdyby holky udělaly klasickou slepici na paprice a k tomu houskový knedlík,tak by to dopadlo líp.Prezentace jídla taky nic moc,vždyť to vypadá,jak kdyby to už někdo jednou jedl.

+6/−4
26.10.2014 6:17

J86i80ř98í 81Š57v54a10g22r 3458890285646

Přesně. Holky jsou už trochu mimo dnešní styl vaření. 

Dnes je in dát na talíř dva a čtvrt noku, talíř posypat sušenou natí a celé to s pomocí kuchyňského robotu Katller (sponzor pořadu) a s použitím ultra moderního a tipicamente italiano speciálního nástavce, oqualanžérovávat a nakonec do toho namalovat měsíček a hvězdičky.

+8/−2
26.10.2014 11:09

S27o91f60i72a 16H75r40a92d87c55o30v58á 5810447760766

Tak nevim, Zaklechtana je vlastne zadelana. Moje babicka varila zaklechtaneho (zadelaneho) kdeco. Od slepice, kralika, fazolek az po couracku. "Fuj" jsme nikdy nerikali. Je to velmi dobry zpusob jak spotrebovat celou surovinu. Coz je ekonomicke, ekologicke a hlavne prirozene. A specle? jsou super! rychle a uzasne chutne. Holky jsou sikovne.

+9/0
26.10.2014 5:00

M85a26r62t77a 48S69o25u69k43u53p96o44v53á 9736226850590

Samozřejně, záklechtka a zaklechtané jídlo je sice trošku archaické, ale dodnes v některých krajích běžně užívané slovo. Přijde mi směšné a přihlouplé. když se tady nad tím dělá scénky,  hystericky hroutí a zvrací, čímž akorát demonstruje svojí hloupost a omezenost;-)

+5/0
26.10.2014 8:54

I93v16o 17Ž12á53č82e27k 9690652929797

Chytrolíni tady pindají nesmysly. Já to zkoušet nebudu, ale kdyby mi to někdo uvařil, tak by mi to pravděpodobně chutnalo.

+3/0
26.10.2014 4:14

D14a67v87i68d 97A78d62l62e55r 5509877415742

No FUJ!

0/−1
26.10.2014 2:06

H97e93l66e15n25a 33V54e12v33e24r38k69o63v89a 3359317

Ale ono to nemusí být fuj,jen to tak vypadá.Babička by vzala hluboký talíř,dala by naspod špecle,nahoru omáčku,posypala petrželkou a bylo by to mňam.

+6/0
26.10.2014 11:28

E55v70a 46K26a42l51l72i86s13t63o48v15á 6347268616250

Mně je přímo fyzicky na zvracení jen si přečtu název toho jídla... a to vydržím hodně !

Už by se ten roztržený pytel s těma "celebritíma" kuchařkama a kuchaři měl zase zavřít ! Nevím proč si dneska každej blbec, který doma vaří aspoň pro dva lidi myslí, že je dokonalost sama a musí svoje "umění"  ventilovat na veřejnosti, jako zrovna tyhle dvě pindy...  Opravdovým kuchařům se z těch blafů musí otvírat kudla v kapse .

Proč se raději nedrží svého kopyta. ?  I když ..., ono je to vlastně stejný jako s tím vařením.. Rv

+4/−20
26.10.2014 1:49

M53a54r55t12a 93S85o94u66k97u23p97o52v64á 9246946540470

Tak jste se vyzvracela, co tam máte dál?

+12/0
26.10.2014 7:52
Foto

D15a52v52i33d 29K88o81m80á81r25e29k 3603880640398

Však to nesledujte, nikdo Vás nenutí. Jak sama píšete "proč se raději nedrží svého kopyta?" - proč vy se raději nedržíte tématů, která Vás baví a naplňují a zbytečně se rozčilujete nad něčím, co Vám očividně nic nepřináší a s čím stejně nic nenaděláte? Děláte takové věci běžně? Musíte být velmi nevyrovnaná a v životě nespokojená osoba, že si takto vyléváte věřejně zlost na lidech, kteří Vám nic neudělali. Kritika by měla být konstruktivní, ne jen zlostné plivání po lidech...Rv

+3/0
26.10.2014 19:15

E73v73a 16K12a25l89l23i47s65t76o30v15á 6507498626690

Já to opravdun nesleduju, jen jsem zahlídla ten titulek, ten se opravdu nedal přehlídnout :-/

0/0
26.10.2014 19:33

E12l65e69n15a 30D70ě25d96k79o51v24á 9730920197707

Mně je zase přímo fyzicky na zvracení z vašeho příspěvku.

0/0
26.10.2014 22:59

E82v41a 79K35a86l44l30i56s32t40o46v49á 6187388746430

A víte že je mi to úplně fuk ?  ;-D

0/0
26.10.2014 23:04

O25s14k94a24r 20K48o11v69a71ř17í45k 8967943296967

zase od "babičky".... Rv

+1/−1
26.10.2014 0:42

A50l84e35x15a40n56d40r 90K85o69s85t44k28a 8852508686744

Jenže takto opravdu vařily babičky.. Klasická slepice na paprice, smetaně atd atd. Ono to byla pomalu jediná možnost, jak si mohl normální, pracující člověk dát něco od masa.

+2/0
27.10.2014 12:23







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.