Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Španělská jídla jsou na léto ideální

Ve španělské kuchyni se odráží mix mnoha kultur, které na území země v minulosti žily. Určit jediné dominantní jídlo se nedá. Všechno navíc „komplikují“ rozdílné chutě obyvatel jednotlivých oblastí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A61l73e35n16a 34N78o94s20k64o53v17á 7807463705219

tapas rozhodne nejsou jen ty zde jmenovane olivy :-O

+2/0
28.7.2014 0:01

P38e17t33r 76J75e42l20í39n38e54k 9868934795483

A sangria nepatří mezi tapas.

0/0
28.7.2014 12:33

K68a94t43e79ř92i65n64a 39H63a60l19a24š45k42o13v13á 1565505573407

baskiTSky? seriously?

0/0
27.7.2014 16:07


I50v19o 65Č50á44n 5968603

Baskický.:-) Jenže to paní redaktorka nemůže vědět... Celkově je to odbytý článek, ale účel splnil...

0/0
27.7.2014 19:28
Foto

A47n83n24a 71V66e72s48e85l13á 2890278726

Pohoršit se nad chybně napsaným českým termínem (protože španělsky i baskicky zní to slovo úplně jinak) a dát najevo údiv slovem „seriously“ není příliš logické ani vtipné...

+1/0
28.7.2014 1:38

R51e92n23a25t33a 94K92o94v50a83ř47í39k90o66v66á 4288841768385

Ona paella je asi opravdu ve světě nejznámějším španělským pokrmem, jen by mě zajímalo, jestli ji někdy někdo vařil ve velkém hrnci. 15 let jsem žila ve Valencii, která je ve Španělsku uznávána za kolébku paelly, a nikdy jsem neslyšela, že by jí někdo přezdíval "kotlík". Asi to bude tím, že se dělá na speciální velké pánvi s dvěma uchy, které se říká "paellera", a často se v ní i podává. Pokud připravujete paellu pro více osob (a tudíž máte větší pánev), musíte mít na plynových kamnech i speciální velký hořák. Většina Španělů ji ale dělá venku, položí pánev na rošt velkého grilu a je vystaráno. Pro ně je to víkendové jídlo, které společně vaří, společně jedí a hlavně u něj společně propovídají celé odpoledne.

Autorovi dík za zasmání. A zasměju se ještě mnohokrát, až budu známým Španělům vyprávět, že "vaří" paellu ve velkém hrnci. ;-D

+3/0
27.7.2014 7:43
Foto

K91a78m45i47l57a 72B93r27a10n65n32a 4843886299376

;-DR^ naprostý souhlas! Jen ta pánev  se  jmenuje "paella", podle ní bylo jídlo pojmenováno.

0/0
27.7.2014 9:00

I41v55o 51Č11á20n 5638463

Když to píše redaktorka, která byla ve Španělsku možná tak na dovolené, tak to tak vypadá... Jen si na internetu vyhledala pár hesel a bylo hotovo...

0/0
27.7.2014 19:31

P84e79t98r 16S29o10j35k61a 2681146475111

Tohle má být přehlídka španělské kuchyně?!8-o

0/0
27.7.2014 1:55

P78a85v47e29l 11S33o82b80o17t16k77a 5460904

Gazpacho jím jedině teplé, není problém požádat, každá obslauha vám polévku ráda ohřeje např. v mikrovlnce.

+4/0
27.7.2014 1:16

V79á64c76l73a30v 69K37a18d88l77e61c 3474541736107

Ale pak je to Vaše poslední jídlo v důstojnické jídelně ;-)

+9/0
27.7.2014 8:12

P74a84v65e16l 57S76o82b92o37t96k45a 5180844

Jasan, ale napsat jsem to tu musel, protože mě opravdu už leze krkem jak jsou všichni vydivení ze studené polévky.

Neříkám ve Španělsku, v tom horku může osvěžit, ale jako součást českého jídla, například polévka Gazpacho, druhý chod svratecký guláš nebo něco jiného klasicky teplého, to by byl pro žaludek asi zabiják :-)

+1/0
27.7.2014 15:59

M96i33l50a52n 91K41l73o14u77č63e55k 3260925358857

Jakto?

0/0
27.7.2014 16:11

E48v50a 78J98e82n77í79č20k49o75v73á 2731450981339

A když si k tomu teplýmu guláši dáte vychlazený pivo, tak to není zabiják? ;-)

0/0
27.7.2014 23:23

P45a21v43e45l 44S29o22b89o49t30k27a 5840144

Máte pravdu, ale všimněte si, když doma ohříváte zelňačku nebo rajskou, že je to přeci jen něco jiného. A teď si zkuste dát tu zelňačku studenou, a za tím teplý guláš...

To prostě nejde dohromady. Proti gazpachu vůbec nic nemám, jen mu musí odpovídat celý oběd nebo si ho dát samotné, ale nejde brát jen jako studená polévka.

+1/0
28.7.2014 0:55





mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.