Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Španělská jídla jsou na léto ideální

Ve španělské kuchyni se odráží mix mnoha kultur, které na území země v minulosti žily. Určit jediné dominantní jídlo se nedá. Všechno navíc „komplikují“ rozdílné chutě obyvatel jednotlivých oblastí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A30l40e88n79a 28N98o10s67k16o53v56á 7367423565349

tapas rozhodne nejsou jen ty zde jmenovane olivy :-O

+2/0
28.7.2014 0:01

P12e69t82r 18J61e46l67í78n83e73k 9808244595393

A sangria nepatří mezi tapas.

0/0
28.7.2014 12:33

K43a12t87e46ř13i31n52a 35H67a44l37a50š86k58o14v74á 1615365933317

baskiTSky? seriously?

0/0
27.7.2014 16:07

I73v42o 14Č94á76n 5268503

Baskický.:-) Jenže to paní redaktorka nemůže vědět... Celkově je to odbytý článek, ale účel splnil...

0/0
27.7.2014 19:28
Foto

A55n25n97a 14V48e69s33e14l65á 2200328206

Pohoršit se nad chybně napsaným českým termínem (protože španělsky i baskicky zní to slovo úplně jinak) a dát najevo údiv slovem „seriously“ není příliš logické ani vtipné...

+1/0
28.7.2014 1:38

R14e98n43a34t55a 67K73o86v62a14ř32í46k86o91v85á 4968391178215

Ona paella je asi opravdu ve světě nejznámějším španělským pokrmem, jen by mě zajímalo, jestli ji někdy někdo vařil ve velkém hrnci. 15 let jsem žila ve Valencii, která je ve Španělsku uznávána za kolébku paelly, a nikdy jsem neslyšela, že by jí někdo přezdíval "kotlík". Asi to bude tím, že se dělá na speciální velké pánvi s dvěma uchy, které se říká "paellera", a často se v ní i podává. Pokud připravujete paellu pro více osob (a tudíž máte větší pánev), musíte mít na plynových kamnech i speciální velký hořák. Většina Španělů ji ale dělá venku, položí pánev na rošt velkého grilu a je vystaráno. Pro ně je to víkendové jídlo, které společně vaří, společně jedí a hlavně u něj společně propovídají celé odpoledne.

Autorovi dík za zasmání. A zasměju se ještě mnohokrát, až budu známým Španělům vyprávět, že "vaří" paellu ve velkém hrnci. ;-D

+3/0
27.7.2014 7:43
Foto

K29a62m75i36l36a 63B95r66a26n82n92a 4933526509316

;-DR^ naprostý souhlas! Jen ta pánev  se  jmenuje "paella", podle ní bylo jídlo pojmenováno.

0/0
27.7.2014 9:00

I94v86o 48Č86á45n 5308883

Když to píše redaktorka, která byla ve Španělsku možná tak na dovolené, tak to tak vypadá... Jen si na internetu vyhledala pár hesel a bylo hotovo...

0/0
27.7.2014 19:31

P62e46t32r 77S21o21j62k72a 2921956545891

Tohle má být přehlídka španělské kuchyně?!8-o

0/0
27.7.2014 1:55

P69a44v76e71l 79S38o87b50o89t93k68a 5610804

Gazpacho jím jedině teplé, není problém požádat, každá obslauha vám polévku ráda ohřeje např. v mikrovlnce.

+4/0
27.7.2014 1:16

V24á90c15l46a19v 93K86a31d66l25e52c 3574241526427

Ale pak je to Vaše poslední jídlo v důstojnické jídelně ;-)

+9/0
27.7.2014 8:12

P93a32v86e47l 13S81o16b54o32t17k19a 5980934

Jasan, ale napsat jsem to tu musel, protože mě opravdu už leze krkem jak jsou všichni vydivení ze studené polévky.

Neříkám ve Španělsku, v tom horku může osvěžit, ale jako součást českého jídla, například polévka Gazpacho, druhý chod svratecký guláš nebo něco jiného klasicky teplého, to by byl pro žaludek asi zabiják :-)

+1/0
27.7.2014 15:59

M39i93l93a84n 51K63l29o15u25č63e98k 3190325338537

Jakto?

0/0
27.7.2014 16:11

E90v29a 56J37e95n93í28č13k55o64v78á 2741690681979

A když si k tomu teplýmu guláši dáte vychlazený pivo, tak to není zabiják? ;-)

0/0
27.7.2014 23:23

P37a20v98e56l 37S71o40b11o93t94k46a 5270394

Máte pravdu, ale všimněte si, když doma ohříváte zelňačku nebo rajskou, že je to přeci jen něco jiného. A teď si zkuste dát tu zelňačku studenou, a za tím teplý guláš...

To prostě nejde dohromady. Proti gazpachu vůbec nic nemám, jen mu musí odpovídat celý oběd nebo si ho dát samotné, ale nejde brát jen jako studená polévka.

+1/0
28.7.2014 0:55







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.