Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Španělská jídla jsou na léto ideální

Ve španělské kuchyni se odráží mix mnoha kultur, které na území země v minulosti žily. Určit jediné dominantní jídlo se nedá. Všechno navíc „komplikují“ rozdílné chutě obyvatel jednotlivých oblastí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A83l37e44n81a 14N31o69s20k18o44v28á 7267813975949

tapas rozhodne nejsou jen ty zde jmenovane olivy :-O

+2/0
28.7.2014 0:01

P81e96t85r 48J32e85l94í95n83e24k 9548744135143

A sangria nepatří mezi tapas.

0/0
28.7.2014 12:33

K13a39t94e37ř95i45n56a 87H46a63l63a34š85k90o90v73á 1175185443247

baskiTSky? seriously?

0/0
27.7.2014 16:07

I28v65o 77Č95á66n 5398623

Baskický.:-) Jenže to paní redaktorka nemůže vědět... Celkově je to odbytý článek, ale účel splnil...

0/0
27.7.2014 19:28
Foto

A41n76n10a 91V74e82s21e97l71á 2380448436

Pohoršit se nad chybně napsaným českým termínem (protože španělsky i baskicky zní to slovo úplně jinak) a dát najevo údiv slovem „seriously“ není příliš logické ani vtipné...

+1/0
28.7.2014 1:38

R40e57n20a93t56a 58K77o85v60a69ř37í35k18o34v17á 4468101418955

Ona paella je asi opravdu ve světě nejznámějším španělským pokrmem, jen by mě zajímalo, jestli ji někdy někdo vařil ve velkém hrnci. 15 let jsem žila ve Valencii, která je ve Španělsku uznávána za kolébku paelly, a nikdy jsem neslyšela, že by jí někdo přezdíval "kotlík". Asi to bude tím, že se dělá na speciální velké pánvi s dvěma uchy, které se říká "paellera", a často se v ní i podává. Pokud připravujete paellu pro více osob (a tudíž máte větší pánev), musíte mít na plynových kamnech i speciální velký hořák. Většina Španělů ji ale dělá venku, položí pánev na rošt velkého grilu a je vystaráno. Pro ně je to víkendové jídlo, které společně vaří, společně jedí a hlavně u něj společně propovídají celé odpoledne.

Autorovi dík za zasmání. A zasměju se ještě mnohokrát, až budu známým Španělům vyprávět, že "vaří" paellu ve velkém hrnci. ;-D

+3/0
27.7.2014 7:43
Foto

K29a44m63i22l63a 51B65r61a57n55n57a 4423596969506

;-DR^ naprostý souhlas! Jen ta pánev  se  jmenuje "paella", podle ní bylo jídlo pojmenováno.

0/0
27.7.2014 9:00

I66v38o 49Č78á27n 5368383

Když to píše redaktorka, která byla ve Španělsku možná tak na dovolené, tak to tak vypadá... Jen si na internetu vyhledala pár hesel a bylo hotovo...

0/0
27.7.2014 19:31

P13e53t16r 69S63o91j42k86a 2911626175251

Tohle má být přehlídka španělské kuchyně?!8-o

0/0
27.7.2014 1:55

P80a90v74e94l 62S47o98b25o28t88k20a 5120984

Gazpacho jím jedině teplé, není problém požádat, každá obslauha vám polévku ráda ohřeje např. v mikrovlnce.

+4/0
27.7.2014 1:16

V84á38c17l79a17v 96K87a88d58l80e71c 3794761596127

Ale pak je to Vaše poslední jídlo v důstojnické jídelně ;-)

+9/0
27.7.2014 8:12

P54a42v74e65l 67S63o44b12o66t23k31a 5890174

Jasan, ale napsat jsem to tu musel, protože mě opravdu už leze krkem jak jsou všichni vydivení ze studené polévky.

Neříkám ve Španělsku, v tom horku může osvěžit, ale jako součást českého jídla, například polévka Gazpacho, druhý chod svratecký guláš nebo něco jiného klasicky teplého, to by byl pro žaludek asi zabiják :-)

+1/0
27.7.2014 15:59

M33i38l27a25n 98K88l56o94u54č96e42k 3810445448147

Jakto?

0/0
27.7.2014 16:11

E41v71a 50J29e72n43í56č63k53o17v45á 2851630471109

A když si k tomu teplýmu guláši dáte vychlazený pivo, tak to není zabiják? ;-)

0/0
27.7.2014 23:23

P55a77v78e71l 88S69o33b76o34t78k26a 5300194

Máte pravdu, ale všimněte si, když doma ohříváte zelňačku nebo rajskou, že je to přeci jen něco jiného. A teď si zkuste dát tu zelňačku studenou, a za tím teplý guláš...

To prostě nejde dohromady. Proti gazpachu vůbec nic nemám, jen mu musí odpovídat celý oběd nebo si ho dát samotné, ale nejde brát jen jako studená polévka.

+1/0
28.7.2014 0:55







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.