Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Oslavte víkend sacherem, mille feuille, Pavlovou nebo koláčem na hlavu

Na třetí květnovou neděli připadá od loňska Světový den pečení. Nechte se inspirovat uměním pekařů a cukrářů z Francie a jejich slavným obráceným koláčem sester Tatinových, pravým rakouským sachrem nebo nadýchaným dortem Pavlova z Nového Zélandu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

J33a43r84o31s43l23a15v23a 29K34a25d66l68a16s48o87v74á 9130884238928

A co ten tarte Tatin? Karamelizovat jablka na  rostlinném tuku??? To snad ani nejde... na křehké těsto se dává stejně másla jako mouky. Orig. recept přeložený z fr. je i zde:

http://vilemina.blog.cz/1005/la-tarte-tatin

0/0
23.5.2014 14:09

H69e97l58e40n88a 11V91e84v21e34r78k19o55v34a 3809927

Podle článku to vypadá,že bez rostlinných tuků ani ránu.;-D

+2/0
17.5.2014 14:55

A18l39e15n74a 59V47e85s43e91l73á 3853651305358

Do těsta - není to zrovna podle mé chuti, ale prosím.

Ovšem narvat rostlinný tuk do krému je příšernost.

+7/0
17.5.2014 15:26

V59e64r47o82n62i44k36a 90H53u21b22á37č17k98o45v56á 3226805676935

To tedy je. Já mám v lednici jen klasické máslo a někdy přidávám do těsta tuk rostlinný, ale půl na půl s máslem. Krém z rostlinného tuku je pro mě naprosto nepřijatelná varianta.

+1/0
18.5.2014 8:50

J65a73k82u48b 43R31o21u24s 3473250254362

Na ty nepražené pistácie bacha, opravdu často (častěji než ostatní rizikové potraviny) v sobě mají salmonely a podobné mršky, v USA už se kvůli tomu vůbec nesmí prodávat, v UK se o tom uvažuje.

0/0
17.5.2014 8:56

M64i85c74h24a71l 71M70i45l66l26e84r 9926612329402

kdyz neco slavit po cukrarsku, tak zasadne klasicky s maslem a ne zadnymi nahrazkami.

 Mimochodem ten recpet na Pavlovu je na kocku. Takhle se nedela ani na Novem Zelande ani v Australii, tedy ve 2 statech, ktere se prou o jeji autorstvi.

+2/0
17.5.2014 8:20

Z86u96z44a60n14a 97K35u68b84á80t98o49v41á 1336213536384

Mohla bych vás poprosit o nějaký dobrý recept, nebo odkaz na Pavlovu, kterou třeba máte sám odzkoušenou? Chystám se naň již dlouho, ale nechci z toho mít kdovíco. Děkuji :-)

0/0
17.5.2014 13:59

M95i85c72h30a34l 31M84i49l19l31e37r 9496882889852

recept idnes na Pavlovu, ktery pouziva horky cukrovy rozvar je vpodstate "italske beze", nic od protinozcu, tedy zadna Pavlova. Do snehu na Pavlovu se MUSI davat (vinny) ocet a ve vetsine pripadu take kukuricna moucka (cornflour = maizena). Pavlovu sam nedelam, to nechavam jinym expertum kolem me;-), ale prilozim odkaz na recept. Je jich mnoho. Pozor, australsky ocet je o neco slabsi nez evropsky, na stejny objem davat tedy o trosku mene octa a pridat do nej trosku vody

http://alldownunder.com/australian-food/pavlova-recipe.htm

Tento recept pouziva banany (potrene limetkovou stavou aby nezhnedly) a Kiwi jako ovocnou ozdoby spolu se slehackou navrch, ale ja bych doporucil to nejtradicnejsi australske - slehacku plus cerstve, rozpulene jahody a vonavou duzinu z passionfruitu (ovoce mucenky), nebo velmi stredoevropske - slehacku plus kombinaci jahod, malin a boruvek . Mnam!!!

Tenhle recept na cokoladovou Pavlovu s malinami  je obmena od Nigelly, jeji druh octa je balsamikovy.

http://www.nigella.com/recipes/view/chocolate-raspberry-pavlova-200

0/0
18.5.2014 6:02

Z21u90z34a27n12a 64K20u37b38á27t88o42v71á 1326393226554

Děkuji Vám za super tipy ;-)

0/0
18.5.2014 21:30

J72a56n 96K74r58á19k62o75r58a 3203938753976

Dobrý den Zuzko. Já mám osobně vyzkoušený tento recept na Pavlovu http://www.senzarecepty.cz/recept/moucniky/15355-pavlova-s-maracujou-a-mangem/ a je úžasný. Trochu těžší je akorát sehnat Maracuju, ale v některých hypermarketech ji mají. Za tu ničím nenahraditelnou exotickou chuť se to ale vyplatíR^. Pavlova se může zdát jako těžký recept, ale je celkem jednoduchý v porovnání s ostatními dorty.

0/0
18.5.2014 15:00

M28i95c91h22a38l 50M97i93l50l73e85r 9576432139442

No vzdyt!;-D Proto jsem napsal "ja bych doporucil to nejtradicnejsi australske - slehacku plus cerstve, rozpulene jahody a vonavou duzinu z passionfruitu (ovoce mucenky)," Passionfruit = ovoce mucenky = maracuja.

 Na Pavlove je to nejlepsi v kombinaci s jahodami.

PS. zrova jsem si rozrizl dva kousky po veceri a vybral lzickou.

http://exoticke-ovoce.coajak.cz/home/maracuja-mucenka/maracuja-mucenka-jedla-popis.htm

0/0
18.5.2014 21:01

Z88u22z27a79n19a 81K76u42b91á21t61o81v70á 1506523536254

Děkuji Vám mnohomockráte! ;-)

0/0
18.5.2014 21:29

J61a40n 97V91a49r59g92u88l23i60č 7311813217263

Jsem pro slavení a taky rád slavím - ovšem ne dortem, to bych moc přibral a pak bych to neshodil..Takže malým úlomkem nějakého kupovaného pečiva ke kávě..Každopádně ovšem slavme..

0/0
17.5.2014 8:18

L25u15k27á85š 46A91d24a65m25e51c 7635984111765

Tak hlavně ve všech receptech nahraďte ty rostlinné kuneroly máslem, aby originál zvítězil nad reklamou a loby margarínů.

+5/0
17.5.2014 8:11







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.