Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Oslavte víkend sacherem, mille feuille, Pavlovou nebo koláčem na hlavu

Na třetí květnovou neděli připadá od loňska Světový den pečení. Nechte se inspirovat uměním pekařů a cukrářů z Francie a jejich slavným obráceným koláčem sester Tatinových, pravým rakouským sachrem nebo nadýchaným dortem Pavlova z Nového Zélandu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

J74a85r23o95s34l71a84v52a 84K20a18d18l34a33s94o93v58á 9540364758768

A co ten tarte Tatin? Karamelizovat jablka na  rostlinném tuku??? To snad ani nejde... na křehké těsto se dává stejně másla jako mouky. Orig. recept přeložený z fr. je i zde:

vilemina.blog.cz

0/0
23.5.2014 14:09

H70e22l76e36n46a 31V29e68v43e71r83k79o59v76a 3769487

Podle článku to vypadá,že bez rostlinných tuků ani ránu.;-D

+2/0
17.5.2014 14:55

A80l46e97n87a 54V34e79s43e95l50á 3493461125668

Do těsta - není to zrovna podle mé chuti, ale prosím.

Ovšem narvat rostlinný tuk do krému je příšernost.

+7/0
17.5.2014 15:26

V59e63r34o92n90i45k97a 76H32u12b59á43č92k52o15v32á 3646955216345

To tedy je. Já mám v lednici jen klasické máslo a někdy přidávám do těsta tuk rostlinný, ale půl na půl s máslem. Krém z rostlinného tuku je pro mě naprosto nepřijatelná varianta.

+1/0
18.5.2014 8:50

J74a93k80u91b 87R23o19u39s 3113430414852

Na ty nepražené pistácie bacha, opravdu často (častěji než ostatní rizikové potraviny) v sobě mají salmonely a podobné mršky, v USA už se kvůli tomu vůbec nesmí prodávat, v UK se o tom uvažuje.

0/0
17.5.2014 8:56

M37i49c27h62a17l 28M57i33l40l75e81r 9116932379282

kdyz neco slavit po cukrarsku, tak zasadne klasicky s maslem a ne zadnymi nahrazkami.

 Mimochodem ten recpet na Pavlovu je na kocku. Takhle se nedela ani na Novem Zelande ani v Australii, tedy ve 2 statech, ktere se prou o jeji autorstvi.

+2/0
17.5.2014 8:20

Z28u30z51a72n27a 63K90u64b25á40t51o38v96á 1776743456454

Mohla bych vás poprosit o nějaký dobrý recept, nebo odkaz na Pavlovu, kterou třeba máte sám odzkoušenou? Chystám se naň již dlouho, ale nechci z toho mít kdovíco. Děkuji :-)

0/0
17.5.2014 13:59

M14i22c90h45a84l 11M32i65l88l60e55r 9646392469322

recept idnes na Pavlovu, ktery pouziva horky cukrovy rozvar je vpodstate "italske beze", nic od protinozcu, tedy zadna Pavlova. Do snehu na Pavlovu se MUSI davat (vinny) ocet a ve vetsine pripadu take kukuricna moucka (cornflour = maizena). Pavlovu sam nedelam, to nechavam jinym expertum kolem me;-), ale prilozim odkaz na recept. Je jich mnoho. Pozor, australsky ocet je o neco slabsi nez evropsky, na stejny objem davat tedy o trosku mene octa a pridat do nej trosku vody

alldownunder.com

Tento recept pouziva banany (potrene limetkovou stavou aby nezhnedly) a Kiwi jako ovocnou ozdoby spolu se slehackou navrch, ale ja bych doporucil to nejtradicnejsi australske - slehacku plus cerstve, rozpulene jahody a vonavou duzinu z passionfruitu (ovoce mucenky), nebo velmi stredoevropske - slehacku plus kombinaci jahod, malin a boruvek . Mnam!!!

Tenhle recept na cokoladovou Pavlovu s malinami  je obmena od Nigelly, jeji druh octa je balsamikovy.

www.nigella.com

0/0
18.5.2014 6:02

Z30u29z92a76n44a 40K65u91b37á18t22o98v34á 1426773196624

Děkuji Vám za super tipy ;-)

0/0
18.5.2014 21:30

J72a71n 72K55r14á67k40o61r87a 3943168663276

Dobrý den Zuzko. Já mám osobně vyzkoušený tento recept na Pavlovu  www.senzarecepty.cz a je úžasný. Trochu těžší je akorát sehnat Maracuju, ale v některých hypermarketech ji mají. Za tu ničím nenahraditelnou exotickou chuť se to ale vyplatíR^. Pavlova se může zdát jako těžký recept, ale je celkem jednoduchý v porovnání s ostatními dorty.

0/0
18.5.2014 15:00

M73i60c28h36a89l 12M23i53l23l12e61r 9686832209322

No vzdyt!;-D Proto jsem napsal "ja bych doporucil to nejtradicnejsi australske - slehacku plus cerstve, rozpulene jahody a vonavou duzinu z passionfruitu (ovoce mucenky)," Passionfruit = ovoce mucenky = maracuja.

 Na Pavlove je to nejlepsi v kombinaci s jahodami.

PS. zrova jsem si rozrizl dva kousky po veceri a vybral lzickou.

exoticke

0/0
18.5.2014 21:01

Z90u62z49a20n10a 38K35u27b69á78t50o53v15á 1436723426454

Děkuji Vám mnohomockráte! ;-)

0/0
18.5.2014 21:29

J83a16n 63V25a14r47g43u58l57i48č 7571173207503

Jsem pro slavení a taky rád slavím - ovšem ne dortem, to bych moc přibral a pak bych to neshodil..Takže malým úlomkem nějakého kupovaného pečiva ke kávě..Každopádně ovšem slavme..

0/0
17.5.2014 8:18

L11u84k21á18š 60A87d35a81m69e50c 7325864971915

Tak hlavně ve všech receptech nahraďte ty rostlinné kuneroly máslem, aby originál zvítězil nad reklamou a loby margarínů.

+5/0
17.5.2014 8:11





mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.