Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Oslavte víkend sacherem, mille feuille, Pavlovou nebo koláčem na hlavu

Na třetí květnovou neděli připadá od loňska Světový den pečení. Nechte se inspirovat uměním pekařů a cukrářů z Francie a jejich slavným obráceným koláčem sester Tatinových, pravým rakouským sachrem nebo nadýchaným dortem Pavlova z Nového Zélandu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

J77a32r17o17s49l74a37v14a 77K23a45d82l49a71s91o57v15á 9470944628928

A co ten tarte Tatin? Karamelizovat jablka na  rostlinném tuku??? To snad ani nejde... na křehké těsto se dává stejně másla jako mouky. Orig. recept přeložený z fr. je i zde:

http://vilemina.blog.cz/1005/la-tarte-tatin

0/0
23.5.2014 14:09

H46e10l92e57n58a 19V22e48v86e46r68k85o86v73a 3489797

Podle článku to vypadá,že bez rostlinných tuků ani ránu.;-D

+2/0
17.5.2014 14:55

A31l12e88n91a 83V43e37s30e42l53á 3363201865638

Do těsta - není to zrovna podle mé chuti, ale prosím.

Ovšem narvat rostlinný tuk do krému je příšernost.

+7/0
17.5.2014 15:26

V66e35r54o96n40i31k23a 59H89u65b25á65č89k76o75v95á 3616965536765

To tedy je. Já mám v lednici jen klasické máslo a někdy přidávám do těsta tuk rostlinný, ale půl na půl s máslem. Krém z rostlinného tuku je pro mě naprosto nepřijatelná varianta.

+1/0
18.5.2014 8:50

J82a44k16u69b 19R13o72u72s 3253150824112

Na ty nepražené pistácie bacha, opravdu často (častěji než ostatní rizikové potraviny) v sobě mají salmonely a podobné mršky, v USA už se kvůli tomu vůbec nesmí prodávat, v UK se o tom uvažuje.

0/0
17.5.2014 8:56

M60i32c79h43a40l 88M43i26l66l71e21r 9336762289522

kdyz neco slavit po cukrarsku, tak zasadne klasicky s maslem a ne zadnymi nahrazkami.

 Mimochodem ten recpet na Pavlovu je na kocku. Takhle se nedela ani na Novem Zelande ani v Australii, tedy ve 2 statech, ktere se prou o jeji autorstvi.

+2/0
17.5.2014 8:20

Z59u53z45a90n38a 65K20u80b31á29t84o87v37á 1586503446844

Mohla bych vás poprosit o nějaký dobrý recept, nebo odkaz na Pavlovu, kterou třeba máte sám odzkoušenou? Chystám se naň již dlouho, ale nechci z toho mít kdovíco. Děkuji :-)

0/0
17.5.2014 13:59

M82i23c14h67a96l 42M64i71l63l37e19r 9216332829922

recept idnes na Pavlovu, ktery pouziva horky cukrovy rozvar je vpodstate "italske beze", nic od protinozcu, tedy zadna Pavlova. Do snehu na Pavlovu se MUSI davat (vinny) ocet a ve vetsine pripadu take kukuricna moucka (cornflour = maizena). Pavlovu sam nedelam, to nechavam jinym expertum kolem me;-), ale prilozim odkaz na recept. Je jich mnoho. Pozor, australsky ocet je o neco slabsi nez evropsky, na stejny objem davat tedy o trosku mene octa a pridat do nej trosku vody

http://alldownunder.com/australian-food/pavlova-recipe.htm

Tento recept pouziva banany (potrene limetkovou stavou aby nezhnedly) a Kiwi jako ovocnou ozdoby spolu se slehackou navrch, ale ja bych doporucil to nejtradicnejsi australske - slehacku plus cerstve, rozpulene jahody a vonavou duzinu z passionfruitu (ovoce mucenky), nebo velmi stredoevropske - slehacku plus kombinaci jahod, malin a boruvek . Mnam!!!

Tenhle recept na cokoladovou Pavlovu s malinami  je obmena od Nigelly, jeji druh octa je balsamikovy.

http://www.nigella.com/recipes/view/chocolate-raspberry-pavlova-200

0/0
18.5.2014 6:02

Z89u59z22a28n78a 23K53u45b50á51t57o23v55á 1116163666264

Děkuji Vám za super tipy ;-)

0/0
18.5.2014 21:30

J36a36n 49K62r24á84k62o20r79a 3283748373106

Dobrý den Zuzko. Já mám osobně vyzkoušený tento recept na Pavlovu http://www.senzarecepty.cz/recept/moucniky/15355-pavlova-s-maracujou-a-mangem/ a je úžasný. Trochu těžší je akorát sehnat Maracuju, ale v některých hypermarketech ji mají. Za tu ničím nenahraditelnou exotickou chuť se to ale vyplatíR^. Pavlova se může zdát jako těžký recept, ale je celkem jednoduchý v porovnání s ostatními dorty.

0/0
18.5.2014 15:00

M68i97c46h91a96l 76M46i31l64l70e39r 9776622259482

No vzdyt!;-D Proto jsem napsal "ja bych doporucil to nejtradicnejsi australske - slehacku plus cerstve, rozpulene jahody a vonavou duzinu z passionfruitu (ovoce mucenky)," Passionfruit = ovoce mucenky = maracuja.

 Na Pavlove je to nejlepsi v kombinaci s jahodami.

PS. zrova jsem si rozrizl dva kousky po veceri a vybral lzickou.

http://exoticke-ovoce.coajak.cz/home/maracuja-mucenka/maracuja-mucenka-jedla-popis.htm

0/0
18.5.2014 21:01

Z29u19z69a57n70a 92K84u95b42á39t75o74v58á 1186983946774

Děkuji Vám mnohomockráte! ;-)

0/0
18.5.2014 21:29

J17a49n 82V59a76r63g14u39l29i93č 7711643207843

Jsem pro slavení a taky rád slavím - ovšem ne dortem, to bych moc přibral a pak bych to neshodil..Takže malým úlomkem nějakého kupovaného pečiva ke kávě..Každopádně ovšem slavme..

0/0
17.5.2014 8:18

L60u69k23á90š 70A57d27a66m16e83c 7115134621305

Tak hlavně ve všech receptech nahraďte ty rostlinné kuneroly máslem, aby originál zvítězil nad reklamou a loby margarínů.

+5/0
17.5.2014 8:11







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.