Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Droždí zabrání opilosti, tvrdí odborníci. Jiní radí: raději se najezte

Dost možná jde jen o reklamu na pivo, když Jim Koch, spoluzakladatel společnosti Boston Beer Company, tvrdí, že vás droždí ochrání před opilostí. Kvasinky alkohol rozštěpí a zabrání mu vstřebat se do krve, tvrdí v rozhovoru pro americký magazín Esquire.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M41i52l89a22n 62K87r61á42l 8793578891521

škoda že ta slečna či paní z ilustračního fota má v puse něco zapíchnutého, byla by docela kus

0/0
6.5.2014 18:00

J46o23s31e14f 50N12o30v80á17k 1759806669411

To droždí by mě druhý den probralo asi hodně rychle, experimentovat raději nebudu. Základ je se pořádně najíst, to zná každý pijan. A na kocovinu aspoň půllitr mléka, případně cola.

0/0
6.5.2014 15:21

M84a37r32t73i54n27a 26M40o44u19d70r50á 7130473516109

Cože? Vždycky jsem si myslela, že kvasinky alkohol naopak vytvářejí, a to kvašením cukru. Jakmile koncentrace alkoholu dosáhne určité hodnoty (tuším něco kolem 10%, v závislosti na teplotě), kvasinky chcípnou (otráví se tím alkoholem).

0/0
3.5.2014 22:43

A79l51e47š 69D78o37h86n43a12l 6738956344585

14-16%

0/0
4.5.2014 21:24

M45a39r31t18i14n 85H17a93v10l93í29k 4670775907953

Nevím, proč bych měl chlastat, když se neožeru ;-D Rv

+14/0
3.5.2014 9:00
Foto

V15l72a16d91i59m39í13r 37V38o66l61k43o 6890612947269

přesně....vyhozený prachy;-D

+4/0
5.5.2014 22:16

M39i82l38a70n 22K45r91á67l 8173298901741

já chlastám na lačno a po druhým pivu jsem na sračky a doma mě pochválí kolik jsem ušetřil

+2/0
6.5.2014 18:01

L64e40n75a 77P43á66t75k33o81v10á 8291843394479

Na zabránění opilosti je nejlepší nechlastat, to funguje na 100% ;-D

+5/0
2.5.2014 23:04

T71e78r10e58z77a 36N48o60v39o15t82n73á 7659323447447

A nechcípnou ty kvasinky v žaludku spíš? 8-o

0/0
2.5.2014 23:01

J79a23n 47K45o30s19t75k85a 9774587859266

Mně být opilý nevadí. Vadí mi potom ta kocovina. Tam je potřeba napřít sílu na odbourávání!

+4/0
2.5.2014 21:50

J82o71s16e14f 87N22o26v16á37k 1699566219741

Já to řeším mlékem nebo colou. Odbourávat kocovinu pivem nebo jiným alkoholem je vstupenka do dalšího prohýřeného dne:-)

+1/0
6.5.2014 15:22

P16e62t48r 39K81n37ě69b50o18r43t 8962498939660

To nechápu proč se bránit opilosti. Vždyť to je tak hezký stav....

+8/0
2.5.2014 21:09

K57r40y64š38t67o60f 62H82l80a29v65á89č 9922259408562

A teď vážně, má někdo praktickou ověřenou zkušenost, co nejvíc pomáhá proti opilosti? Sem s tím. Já jsem zatím zůstal u toho, jíst průběžně co nejvíc tučného, že ten tuk na sebe váže alkohol.

+1/0
2.5.2014 20:43

M66a96r40t17i59n61a 63M21o70u95d46r86á 7110443466629

nechlastat ;-)

+2/0
3.5.2014 22:44
Foto

P79a78t29r66i43k 12C98h80r19z 4778939862769

Jak uvedl kolega - nejúčinnější je nepít. Jinak třeba čím silnější alkohol, tím účinněji se vstřebává, takže pomůže hodně ředit, ideálně čistou vodou (protože cukry, barviva, konzervanty a další chemické látky v nealko nápojích zase způsobují kocovinu). Sníží se koncentrace alkoholu v žaludku i to, kolik toho člověk vypije.

+1/−1
4.5.2014 21:00







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.