Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Droždí zabrání opilosti, tvrdí odborníci. Jiní radí: raději se najezte

Dost možná jde jen o reklamu na pivo, když Jim Koch, spoluzakladatel společnosti Boston Beer Company, tvrdí, že vás droždí ochrání před opilostí. Kvasinky alkohol rozštěpí a zabrání mu vstřebat se do krve, tvrdí v rozhovoru pro americký magazín Esquire.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M33i17l19a35n 68K32r85á60l 8513288471861

škoda že ta slečna či paní z ilustračního fota má v puse něco zapíchnutého, byla by docela kus

0/0
6.5.2014 18:00

J37o91s41e39f 68N77o70v93á96k 1169176289921

To droždí by mě druhý den probralo asi hodně rychle, experimentovat raději nebudu. Základ je se pořádně najíst, to zná každý pijan. A na kocovinu aspoň půllitr mléka, případně cola.

0/0
6.5.2014 15:21

M51a46r68t26i79n28a 60M38o84u23d69r90á 7510953966659

Cože? Vždycky jsem si myslela, že kvasinky alkohol naopak vytvářejí, a to kvašením cukru. Jakmile koncentrace alkoholu dosáhne určité hodnoty (tuším něco kolem 10%, v závislosti na teplotě), kvasinky chcípnou (otráví se tím alkoholem).

0/0
3.5.2014 22:43

A86l73e28š 89D96o14h65n29a46l 6198176984505

14-16%

0/0
4.5.2014 21:24

M40a26r87t26i82n 31H63a68v79l32í67k 4190115237323

Nevím, proč bych měl chlastat, když se neožeru ;-D Rv

+14/0
3.5.2014 9:00
Foto

V50l86a71d80i15m16í33r 87V26o31l87k84o 6260312177719

přesně....vyhozený prachy;-D

+4/0
5.5.2014 22:16

M29i19l96a68n 35K53r17á30l 8413378851631

já chlastám na lačno a po druhým pivu jsem na sračky a doma mě pochválí kolik jsem ušetřil

+2/0
6.5.2014 18:01

L16e19n87a 83P81á25t41k73o38v12á 8911273524989

Na zabránění opilosti je nejlepší nechlastat, to funguje na 100% ;-D

+5/0
2.5.2014 23:04

T66e38r97e14z41a 61N17o13v57o21t42n87á 7779423667397

A nechcípnou ty kvasinky v žaludku spíš? 8-o

0/0
2.5.2014 23:01

J52a29n 52K26o77s37t47k15a 9684847579776

Mně být opilý nevadí. Vadí mi potom ta kocovina. Tam je potřeba napřít sílu na odbourávání!

+4/0
2.5.2014 21:50

J69o36s91e54f 68N67o24v19á25k 1989756779591

Já to řeším mlékem nebo colou. Odbourávat kocovinu pivem nebo jiným alkoholem je vstupenka do dalšího prohýřeného dne:-)

+1/0
6.5.2014 15:22

P57e96t55r 95K13n82ě74b43o85r81t 8492108739700

To nechápu proč se bránit opilosti. Vždyť to je tak hezký stav....

+8/0
2.5.2014 21:09

K29r32y39š29t83o83f 47H75l65a65v72á29č 9632329518392

A teď vážně, má někdo praktickou ověřenou zkušenost, co nejvíc pomáhá proti opilosti? Sem s tím. Já jsem zatím zůstal u toho, jíst průběžně co nejvíc tučného, že ten tuk na sebe váže alkohol.

+1/0
2.5.2014 20:43

M75a50r91t68i80n81a 51M11o84u20d23r90á 7860863906809

nechlastat ;-)

+2/0
3.5.2014 22:44
Foto

P96a48t91r78i95k 25C90h40r83z 4918409812759

Jak uvedl kolega - nejúčinnější je nepít. Jinak třeba čím silnější alkohol, tím účinněji se vstřebává, takže pomůže hodně ředit, ideálně čistou vodou (protože cukry, barviva, konzervanty a další chemické látky v nealko nápojích zase způsobují kocovinu). Sníží se koncentrace alkoholu v žaludku i to, kolik toho člověk vypije.

+1/−1
4.5.2014 21:00







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.